Tällä järjenjuoksulla kansallispuistot rakennettaisiin täyteen hotelleja.Ja turistirysäthän kannattaa rakentaa sinne, missä kysyntää on.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Tällä järjenjuoksulla kansallispuistot rakennettaisiin täyteen hotelleja.Ja turistirysäthän kannattaa rakentaa sinne, missä kysyntää on.
Periaate on ymmärrettävissä kyllä, mutta hotellihankkeiden vastustaminen näyttää samalla itsekeskeiseltä ajattelulta. Kyse on lapin luonnosta, mutta myös lapinmatkaajan mielikuvasta lapin luonnosta hyvin paljon. Todellisuudessa sinne on matkailijoita varten laitettu ne pitkospuut, lintutornit, laavut yms aikoja sitten. Ihmiset ovat tottuneet niihin ja siksi hyväksyvät ne omassa matkailukohteessaan. Koska hotelli ei istu hänen mielikuvaansa, sitä täytyy vastustaa vaikka sitä kaavailtaisiin minne päin tahansa lapin erämaata vaikka rantaviivaa, metikköä tai tunturin juuria riittäisi kuinka paljon.Se nyt saatta tulla yllätyksenä, mutta joillekin on myös itseisarvoisen tärkeää että myös koskematonta luontoa ja erämaata säilyy, eikä joka paikkaa muuteta betonihelvetiksi ja kahden markan turistirysiksi. Eikä se minusta ole mitenkään erityisen pölhö ajatus. Joo, varmaan turismiakin kaivataan tuomaan rahaa, mutta mielellään ilman niitä ikäviä lieveilmiöitä mitä monissa turistikohteissa on ja minkä takia asenteet ovat monin paikoin kääntyneet massaturismia vastaan.
Miten kansallispuisto tähän liittyy? Kyse erämaasta jota silminkantamattomiin tässäkin maassa järvien ympäristöissä. Ja pelkästään tuon yhden aiemmin mainitun järven rannalla on tilaa enemmän kuin tarpeeksi kaikille halukkaille. Eräilijät voi sitten kierrellä niissä jäljelle jäävissä. Sellaista "tila loppuu" tilannetta ei tässä maassa pääse tapahtumaan.Tällä järjenjuoksulla kansallispuistot rakennettaisiin täyteen hotelleja.
Pohjoisemmassa Lapissa ne kansallispuistot nimenomaan on niitä erämaita. Samaten ns. erämaa-alueet. Kansallispuistot on pääosin melko vahvasti suojeltuja, ja nuo erämaa-alueet taas hieman kevyemmin. Ei Suomessakaan näitä lukuunottamatta juurikaan ole mitään (pääosin) luonnontilaisia alueita.Miten kansallispuisto tähän liittyy? Kyse erämaasta jota silminkantamattomiin tässäkin maassa järvien ympäristöissä. Ja pelkästään tuon yhden aiemmin mainitun järven rannalla on tilaa enemmän kuin tarpeeksi kaikille halukkaille. Eräilijät voi sitten kierrellä niissä jäljelle jäävissä. Sellaista "tila loppuu" tilannetta ei tässä maassa pääse tapahtumaan.
On vähän hankala nähdä että pitkospuut tai autiotuvat jollain vaellusreitillä olisivat mitenkään verrannollisia jollekin hotellikompleksille oheispalveluineen. Sitten kun mennään tunnettujen vaellusreittien ulkopuolelle, niin siellä ei sitten olekaan enää pitkospuita tai muutakaan - siellä vaan pitää vaeltajan sitten myös osata hommansa. Aina välillä niitä eksyy ja katoaa sinne erämaahan. Onko se ajattelu sitten itsekeskeistä, niin ehkä - mutta mitä sitten? Meinaatko että ne hotellin pykääjät ovat jotenkin vähemmän itsekeskeisiä? Omia intressejään kaikki ajavat. Joskus ne osuvat yksiin ns. yleisten intressien kanssa, joskus eivät. Sen puoleen on ihan ymmärrettävää, että vaikka yleisesti ottaen olisi bisnesmyönteinen, niin samaan aikaan on mahdollista toivoa myös sitä, että jotain myös säilytetään.Periaate on ymmärrettävissä kyllä, mutta hotellihankkeiden vastustaminen näyttää samalla itsekeskeiseltä ajattelulta. Kyse on lapin luonnosta, mutta myös lapinmatkaajan mielikuvasta lapin luonnosta hyvin paljon. Todellisuudessa sinne on matkailijoita varten laitettu ne pitkospuut, lintutornit, laavut yms aikoja sitten. Ihmiset ovat tottuneet niihin ja siksi hyväksyvät ne omassa matkailukohteessaan. Koska hotelli ei istu hänen mielikuvaansa, sitä täytyy vastustaa vaikka sitä kaavailtaisiin minne päin tahansa lapin erämaata vaikka rantaviivaa, metikköä tai tunturin juuria riittäisi kuinka paljon.
Sitten kun toisen kotiseutu halutaan oman mielikuvan suojelemiseksi ennallistaa tai pitää nykyisellään niin muistuttaa aika paljon intiaanireservaatteja joissa intiaanit eivät omista maitaan koska muut haluavat tehdä niillä mitä lystäävät ja käydä katsomassa niitä hienoja intiaanipukuja aina silloin tällöin kun omaan kalenteriin sopii.
Jos nyt vähän haluaa kärjistää, niin ilmeisesti joidenkin mielestä nuo Lapin suojelualueetkin voisi myydä vaikka kiinalaisille matkailuyrityksille, kunhan vaan saadaan sieltä lisää turisteja tuomaan rahaa. Vaikka itse koenkin olevani yleisesti ottaen yritys- ja markkinatalousmyönteinen, niin toivoisin että ihan kaikkea ei kuitenkaan kaupattaisi rahan kiilto silmissä.On vähän hankala nähdä että pitkospuut tai autiotuvat jollain vaellusreitillä olisivat mitenkään verrannollisia jollekin hotellikompleksille oheispalveluineen. Sitten kun mennään tunnettujen vaellusreittien ulkopuolelle, niin siellä ei sitten olekaan enää pitkospuita tai muutakaan - siellä vaan pitää vaeltajan sitten myös osata hommansa. Aina välillä niitä eksyy ja katoaa sinne erämaahan. Onko se ajattelu sitten itsekeskeistä, niin ehkä - mutta mitä sitten? Meinaatko että ne hotellin pykääjät ovat jotenkin vähemmän itsekeskeisiä? Omia intressejään kaikki ajavat. Joskus ne osuvat yksiin ns. yleisten intressien kanssa, joskus eivät. Sen puoleen on ihan ymmärrettävää, että vaikka yleisesti ottaen olisi bisnesmyönteinen, niin samaan aikaan on mahdollista toivoa myös sitä, että jotain myös säilytetään.
En meinaa. Kysymys kuuluukin miksi tämä suojeluintressi poissulkee kohtuulliset kompromissit. Eikö esimerkkitapauksen jumalattoman pitkälle rantaviivalle mahdu yhtään hotellia? Sinun "että jotain myös säilytetään" kuulostaa kohtuulliselta toiveelta, mutta en tiedä tarkoitatko sitä vai vastustatko periaatteesta kaikkia nykyaikaisia rakennushankkeita alueella. Ei taida sen turismin edistäjienkään intressejä palvella lapin luonnon pilaaminen "ilman että mitään säilytetään", ennemminkin tuo sikäläinen turismi perustuu niihin luontoarvoihin hyvin vahvasti.Onko se ajattelu sitten itsekeskeistä, niin ehkä - mutta mitä sitten? Meinaatko että ne hotellin pykääjät ovat jotenkin vähemmän itsekeskeisiä? Omia intressejään kaikki ajavat. Joskus ne osuvat yksiin ns. yleisten intressien kanssa, joskus eivät. Sen puoleen on ihan ymmärrettävää, että vaikka yleisesti ottaen olisi bisnesmyönteinen, niin samaan aikaan on mahdollista toivoa myös sitä, että jotain myös säilytetään.
Ehkä tuossa pelätään että kun saadaan "pää auki" antamalla vihreää valoa yhdelle rakennushankkeelle ollaan kohta seuraavaa puuhaamassa ja seuraavaa jne koska voihan siihen viereen nyt rakentaa kun menetetään vähemmän luontoarvoja kuin sen aivan ensimmäisen hotellin kohdalla (koskematon rantaviiva tms).En meinaa. Kysymys kuuluukin miksi tämä suojeluintressi poissulkee kohtuulliset kompromissit. Eikö esimerkkitapauksen jumalattoman pitkälle rantaviivalle mahdu yhtään hotellia? Sinun "että jotain myös säilytetään" kuulostaa kohtuulliselta toiveelta, mutta en tiedä tarkoitatko sitä vai vastustatko periaatteesta kaikkia nykyaikaisia rakennushankkeita alueella. Ei taida sen turismin edistäjienkään intressejä palvella lapin luonnon pilaaminen "ilman että mitään säilytetään", ennemminkin tuo sikäläinen turismi perustuu niihin luontoarvoihin hyvin vahvasti.
Tämä suojelupolitiikka tuntuu olevan aina ehdottoman ideologista mustavalkoajattelua ilman kompromisseja ja innokasta sanelua ulkopuolelta. Muut tuntuvat aina tietävän paremmin mitä maanomistajan pitäisi maalleen tehdä ja miten metsänomistajan pitäisi metsiään kohdella.
No jos Inarinjärvi halutaan säilyttää koskemattomana, niin se ei silloin säily koskemattomana jos siihen rantaan pykätään hotellikompleksi. Ei se sen monimutkaisempi asia ole. Ottaen huomioon että Lapissa on kyllä paljon muitakin paikkoja missä hotellitoimintaa pyörittää, niin en näe yhden kohtalaisen ainutlaatuisen järven suojelemisen olevan suinkaan sama asia kuin "kaikkien rakennushankkeiden vastustaminen." Siellä nyt ei varsinaisesti ole puutetta läänistä minne rakentaa hotellia. Ja jos olet yhtään aiempia kirjoituksiani lukenut, niin tietäisit etten läheskään aina ole samaa mieltä ns. luonnonsuojelijoiden kanssa juuri mistään asioista.En meinaa. Kysymys kuuluukin miksi tämä suojeluintressi poissulkee kohtuulliset kompromissit. Eikö esimerkkitapauksen jumalattoman pitkälle rantaviivalle mahdu yhtään hotellia? Sinun "että jotain myös säilytetään" kuulostaa kohtuulliselta toiveelta, mutta en tiedä tarkoitatko sitä vai vastustatko periaatteesta kaikkia nykyaikaisia rakennushankkeita alueella. Ei taida sen turismin edistäjienkään intressejä palvella lapin luonnon pilaaminen "ilman että mitään säilytetään", ennemminkin tuo sikäläinen turismi perustuu niihin luontoarvoihin hyvin vahvasti.
Tämä suojelupolitiikka tuntuu olevan aina ehdottoman ideologista mustavalkoajattelua ilman kompromisseja ja innokasta sanelua ulkopuolelta. Muut tuntuvat aina tietävän paremmin mitä maanomistajan pitäisi maalleen tehdä ja miten metsänomistajan pitäisi metsiään kohdella.
Johonkin se raja pitää vetää. Mihin, kuinka paljon ja millä perusteella on se ongelma mikä pitää ratkoa, oli sitten luontoihminen tai ei.Niin. Miksi luontoa pitää suojella, kun sehän on vain luontoa?
Ne erämaat on sitä luontoa. Vai mitähän ihmettä se luonto sitten oikein on? Nuo pohjoisemmassa Lapissa olevat kansallispuistot, luonnonpuistot ja erämaa-alueet on aika suurelta osin oikeastaan viimeisiä laajempia alueita Suomessa, joita ei ole tavalla tai toisella valjastettu metsätalouden tai jonkin muun intensiivisen ja luontoa muokkaavan taloudellisen toiminnan piiriin. Esimeriksi poronhoitoa noillakin alueilla toki harrastetaan, joka jättää oman jälkensä. Ja sitten (ainakin toistaiseksi pienimuotoista) matkailu ja virkistystoimintaa (itsekin olen noihin useita erävaelluksia tehnyt). Noiden vaikutus on kuitenkin vielä varmaankin suhteellisen pieni verrattuna siihen, että ne alueet valjastettaisiin vaikkapa globaalin massaturismin täysin vapaaseen käyttöön.
Mutta nämä nyt varmaan on niitä perustavanlaatuisia näkemyseroja, joihin viittasin aiemmin. Ei näistä vänkääminen oikein tunnu johtavan mihinkään.
Juu ymmärrän kyllä ettei se säily koskemattomana jos rakennetaan hotelli, mutta miksi se pitäisi säilyttää 100% koskemattomana? Mikä on se syy ettei kompromissit käy? Olen lukenut aiempia postauksiani ja jonkinlainen mielikuva on jo muodostunut mutta asiat asioina kuten myös tämä aihe. Toin esille sitä logiikkaa jossa kelpaa ainoastaan kaikki tai ei mitään, koska ihmettelin miksi tässä tapauksessa Inarinjärven alueen tulisi olla 100% koskematon. Jos tämä on jo joku olemassa oleva strategia niin sitten kai siinä on jotkin määräykset esim. kaavoituksessa jotka estänevät hotellihankkeet Inarinjärven rannalle.. Kuten sanoit se hotelli mahtunee muuallekin. Omistan itsekin maata järven rannasta järvellä jonka rannalla on kymmeniä mökkejä mutta omalle maalleni en mökkiä saa rakentaa ja se on sitten niin, rakennan mökkini toisen kunnan alueelle kun aika on kypsä.No jos Inarinjärvi halutaan säilyttää koskemattomana, niin se ei silloin säily koskemattomana jos siihen rantaan pykätään hotellikompleksi. Ei se sen monimutkaisempi asia ole. Ottaen huomioon että Lapissa on kyllä paljon muitakin paikkoja missä hotellitoimintaa pyörittää, niin en näe yhden kohtalaisen ainutlaatuisen järven suojelemisen olevan suinkaan sama asia kuin "kaikkien rakennushankkeiden vastustaminen." Siellä nyt ei varsinaisesti ole puutetta läänistä minne rakentaa hotellia. Ja jos olet yhtään aiempia kirjoituksiani lukenut, niin tietäisit etten läheskään aina ole samaa mieltä ns. luonnonsuojelijoiden kanssa juuri mistään asioista.
Sitäpaitsi se kehityssuunta mihin Lapin matkailu on menossa ei välttämättä perustu kovinkaan paljon mihinkään luontoarvoihin, vaan siihen että pystytään myymään maksukykyisille turisteille jonkinlainen eksoottinen elämys. Luksusmökkejä turhiks..siis julkkiksille kenellä on pätäkkää jne. Niiden luontoelämys koostunee lähinnä mökin ympärillä olevasta puustosta, revontulista ja ehkä jostain näytille kuskatusta porosta.
Tällaiset porttiteoriat ovat mielestäni aiheellisia pelkoja silloin kun valinnan tekee yksilö, mutta minusta lailla ja rakennusvalvonnalla säädeltynä rakentaminen ei ole sellainen asia joka lähtee käsistä hallitsemattomasti. Tietysti jos sinne sattuu tarpeeksi paljon ahneita päättäjiä, mutta veikkaan että jos tuonne pyritään käynnistämään useampi rakennushanke järven rannalle niin jokaisesta myöntävästä päätöksestä tulee käytännössä hidas valitusprosessi luontoaktivistien toimesta.Ehkä tuossa pelätään että kun saadaan "pää auki" antamalla vihreää valoa yhdelle rakennushankkeelle ollaan kohta seuraavaa puuhaamassa ja seuraavaa jne koska voihan siihen viereen nyt rakentaa kun menetetään vähemmän luontoarvoja kuin sen aivan ensimmäisen hotellin kohdalla (koskematon rantaviiva tms).
Joo, mietin tätä samaa että jos esim. aluehallintaviranomaisella tai valtiolla on tarkoitus suojella tuon Inarinjärven rantaa niin se varmaankin on jo tehty jollain määritelmällä. En usko, että sitä annetaan silloin rakentaa täyteen hallitsemattomasti yhden hankkeen mennessä läpi. En vastustaisi järven yhteen kolkkaan rakennettavaa hotellia ainakaan sillä argumentilla että sitten se on pian täynnä jos on jonkinlaisesta suojelukohteesta jo nykyisellään kyse.Tuo Inarijärvihän ei ole mitenkään täysin rakentamisen ulkopuolella, mutta siellä kai rannoille rakentamista on kuitenkin jollain tavalla rajattu. Iso osa tuosta järvestähän kuuluu Vätsärin erämaa-alueeseen. En ole ihan varma kaikista noihin erämaa-alueisiin liittyvistä yksityiskohdista, mutta niille ei esimerkiksi saa rakentaa teitä, joka jo itsessään rajaa niiden käyttöä aika paljon. Tuo Vätsäri nyt on vielä kaiken lisäksi aika vaikeakulkuista maastoa ihan jalkaisinkin.
Vätsärin erämaa-alue – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Erämaa-alue – Wikipedia
fi.wikipedia.org
Muutoksista eläkejärjestelmäämme on päästy sopuun työryhmässä.
- inflaatiovakauttaja alkaa leikata eläkkeiden korotuksia 2030 alkaen jos inflaatio on kovempaa kuin palkkojen kehitys
- osakepainon yläraja nostetaan 85 prosenttiin nykyisestä 65 (?) prosentista
- tuottovaatimuksen osaketuottosidonnainen osuus nostetaan 30 prosenttiin 20 (?) prosentista
- vakavaraisuusrajan turvaavuustaso tarkistetaan 95 prosenttiin.
Hienoa, että osakepainoon saadaan vihdoin kaivattu korotus. Sääli, että eläyhtiöt ovat jatkossakin todella kalliita ja raskaita laitoksia, jotka saavat hallinnoimilleen varoille heikomman tuoton kovemmilla kuluilla kuin mitä paljon kevemmällä koneistolla voisi saada. Koko eläkelaitoskoneistoi voisi olla paljon paljon kevyempi ja halvempi eläkkeenmaksajille ja -saajille.
Ja kaiken kaikkiaan muutokset ovat lähinnä parametrien pientä tuunaamista. Mitään isoa muutosta tällä ei saada aikaan ja järjestelmä pysyy käytännössä samana. Eli jatkossakin epäsuhta eri ikäluokkien välillä maksuissa ja saaduissa eläkkeissä jatkuu voimakkaana.
Eläkeuudistus | Näin eläkkeet muuttuvat – HS paljastaa sovun sisällön
Työeläkkeiden korotuksiin tulee uusi ”inflaatiovakauttaja” ja eläkesijoitusten riskinottoa kasvatetaan. Muihin eläke-etuuksiin tai eläkeikään ei tule muutoksia.www.hs.fi
Itse en odottanut, että saavat edes tuollaista inflaatiovakauttajaa sovittua, mutta onhan tuo aika heikkoa ja tuokin leikkuri olisi pitänyt saada heti käyttöön eikä 2030. Ja tosiaan turhaan noita eläkevaroja hallinnoi useampi laitos, lisää vain hallintokuluja, mutta kun siellä on taas noita kivoja hommia, joita on helppo jakaa sisäpiirille.Suuria ikäluokkia ja omia äänestäjiä ei haluttu suututtaa, eli kaikki paine edelleen suuntautuu nuorempiin ikäluokkiin. En odottanut paljoa, mutta tuli ehkä vielä vähemmän kuin odotin.
Itse en odottanut, että saavat edes tuollaista inflaatiovakauttajaa sovittua, mutta onhan tuo aika heikkoa ja tuokin leikkuri olisi pitänyt saada heti käyttöön eikä 2030
Inflaatiovakauttajan merkitystä Appelqvist pitää vähäisenä.
Leikkuri olisi leikannut eläkkeiden korotuksia esimerkiksi vuonna 2023, jolloin voimakkaan inflaation takia niihin tehtiin peräti 6,8 prosentin korotus vaikka palkat nousivat selvästi vähemmän.
Appelqvistin mukaan 2020-luvun alun inflaatiopiikki oli kuitenkin poikkeus. Sitä ennen suurempi hintojen nousupiikki on nähty viimeksi 1980-luvun alussa. Näin ollen Appelqvist epäilee inflaatiovakauttajan käytännön merkityksen jäävän todennäköisesti hyvin vähäiseksi.
Hän harmitteleekin sitä, että uudistuksen yhteydessä ei tehty mitään varsinaisia sopeutustoimia eläkkeisiin.
Jep, lähinnä sellainen epätodennäköisen katastrofin välttäjä tuo vakauttaja (palkoista saatavien eläkemaksujen kasvu jäisi todella pahasti jälkeen maksussa olevista eläkkeistä), mikä varmaan on se syy, että saatiin joku tuollainen näennäinen leikkuri ylipäänsä sovittua.Ja luultavasti tuon vakauttajan vaikutus on käytännössä äärimmäisen mitätön. Hyvin harvoin on tilanne, jossa inflaatio on korkeampi kuin palkkakehitys ja vielä 2 vuoden aikana. Eli se ei tule kokonaisuuteen vaikuttamaan juuri lainkaan.
Eläkeuudistus | Ekonomisti haukkuu eläkesovun: Nuoret maksavat
Pääekonomisti Jukka Appelqvist harmittelee, että eläkkeisiin ei tehty todellisia sopeutustoimia.www.hs.fi
Tuo automaattisen vakauttajan rakentaminen oli tehtävänannossa. Ja sen idea on, että sillä vältetään tilanne, joka oli vuosi sitten ja sitä edellisenä vuonna sellaisessa epätodennäköisessä tilanteessa, että sama toistuu.Jep, lähinnä sellainen epätodennäköisen katastrofin välttäjä tuo vakauttaja (palkoista saatavien eläkemaksujen kasvu jäisi todella pahasti jälkeen maksussa olevista eläkkeistä), mikä varmaan on se syy, että saatiin joku tuollainen näennäinen leikkuri ylipäänsä sovittua.
Kun enemmistö äänestäjistä alkaa olla eläkeläisiä tai kohta eläkkeelle pääseviä, niin on kai se ihan realistinen uhkakuva, että tästä yhteiskunnasta tulee sellainen eläkeläisten tyrannia. Miksipä heitä oikeastaan kauheasti kiinnostaisi maan tulevaisuus, kun on jo onnistuttu pelaamaan itselleen lokoisat eläkepäivät ja pian ollaankin haudassa.Silti tällaiset sopimustulokset lisäävät kuilua sukupolvien välille eikä lisää toimeliasuutta isommassa kuvassa. Toivottavasti nykyiset ja tulevat maksajat aktivoituvat edustamaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin enemmän, jotta määrällinen enemmistö eläkkeellä ei kuihduta meitä perikatoon.
Kuinka paljon niitä hallinnointikuluja varainhoidossa eläkeyhtiöillä on?Sääli, että eläyhtiöt ovat jatkossakin todella kalliita ja raskaita laitoksia, jotka saavat hallinnoimilleen varoille heikomman tuoton kovemmilla kuluilla kuin mitä paljon kevemmällä koneistolla voisi saada. Koko eläkelaitoskoneistoi voisi olla paljon paljon kevyempi ja halvempi eläkkeenmaksajille ja -saajille.
Ehkä ilman hallituksen toimia kasvuvauhti olisi vielä nykyistä kaksi tai kolme kertaa rivakampaa? Varsinkin kun päätöksien vaikutus kuitenkin tulee pitkään jälkijunassa, joten tässä enemmän niitetään Marinin hallituksen perintöä.Hurja luku: Suomen julkinen velka kasvaa hirmuista vauhtia
Tuoreimmat velkatilastot ovat Suomen kannalta synkkää luettavaa.www.is.fi
Suomen velkasuhde kasvaa hälyttävää vauhtia. Hallituksen toimet eivät pure, toimet tehottomia ja osa voinut kääntyä vahingollisiksi. Siitäkin huolimatta, että osa toimista on ollut hölmöläisen maton jatkamista siirtäen laskun tuleville vuosille.
Köyhät eläkeläiset ja työeläkkeen nosto ei todellakaan sovi samaan lauseeseen. Jos on eläkeläisköyhyyttä, niin nostetaan sitä kansan eläkettä. Työeläkkeen nosto hyödyttää vain hyvin toimeen tulevia.Köyhät eläkeläiset" tuntuu jotenkin vähän väsyneeltä narratiivilta. Koskee ehkä pääasiassa joitain kansaneläkkeen varassa eläviä. Munkin eläkeläisnaapurit tuntuu olevan jossain reissussa harva se päivä, ja löytyy hienoa autoa sun muuta.
Niin tai oikeastaan takuueläkettä siinä tapauksessa, se tulee kansaneläkkeen päälle. Mutta ei asia ole noin mustavalkoinen. Sen takuueläkkeen yläpuolella eläkeläisköyhyydeksi usein kutsutaan joukkoa, joka ulottuu siitä aina sinne johonkin 1250 tai jopa 1400 euroon saakka. Heitä onkin sitten jo iso porukka ja he kaikki siis saavat ainakin jonkin verran työeläkettä (takuueläke 2025 on n. 980 euroa).Köyhät eläkeläiset ja työeläkkeen nosto ei todellakaan sovi samaan lauseeseen. Jos on eläkeläisköyhyyttä, niin nostetaan sitä kansan eläkettä. Työeläkkeen nosto hyödyttää vain hyvin toimeen tulevia.