Netin ylikö tälläiset profiloinnit tehdään? Oletko sinä sitten oikea ihminen tekemään tämän haluamasi muutoksen?Ei ole vaikeaa, mutta sinä olet väärä ihminen tuota tekemään.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Netin ylikö tälläiset profiloinnit tehdään? Oletko sinä sitten oikea ihminen tekemään tämän haluamasi muutoksen?Ei ole vaikeaa, mutta sinä olet väärä ihminen tuota tekemään.
Netin ylikö tälläiset profiloinnit tehdään? Oletko sinä sitten oikea ihminen tekemään tämän haluamasi muutoksen?
Se vaan on että yliopistossa saa tehä tiedettä ja joku patentointi nyt ei ole mitään tiedettä. Jos haluu tehä sitä tiedettä niin juuri muuta paikkaa ei sille yleensä ole.No viestistäsi päättelin kun sanoit, että vaikeaa on tunnistaa. Noin on, jos ei ole kärkijoukkoa uusissa teknologioista.
Olen oikea ihminen. Vaatisi noin tuhannen verran muita heränneitä, ja hyvin nopeasti Suomi kaahaisi moottoritiellä ylinopeutta mitä talouskasvuun tulee.
Ja tosiaan on noita tekijöitä jo nyt. Vaatisi vaan paljon lisää, ja mentaliteettia jossa esimerkiksi rakas yliopisto jätettäisiin työpaikkana.
Tämä kai ihan laajasti poliittisesti hyväksytty asia. Tai vähän laventaen investoinneista.Ratkaisu mikäli ongelman saisi ratkaista: hyväksytään työn tuottavuuden ja talouskasvun tulevan uusista teknologioista.
No eikö se ole juurikin poliitikkojen tehtävä tukea.Tuosta pitää osin poistaa kylläkin, tai suhtautua kriittisesti poliitikkojen keksimiin uusiin teknologioihin, joilla ei olisi ilman tukia markkinoita.
No tässä hypättiin jo ihan utopiaan, Suomi on tuossa kerran pari onnistunutkin, mutta ehkä ei kannata sitä etukäteen tehdä, ja tuossa vähän myös sellaista sosialisminkin sävyä, joka ei ehkä ole se paras tapa innovoida ja unelmoida rahastamisesta. Tuppaa olemaan huono konsti. Varsinkin kun nyt ei puhuta arvokkaiden luonnovarojen rahastamisesta.Tehtävä Suomelle: rahastaa isosti osaaminen uusista teknologioista.
No tässä hypättiin jo ihan utopiaan, Suomi on tuossa kerran pari onnistunutkin, mutta ehkä ei kannata sitä etukäteen tehdä, ja tuossa vähän myös sellaista sosialisminkin sävyä, joka ei ehkä ole se paras tapa innovoida ja unelmoida rrahastamisesta.
Tekknisesti nämä eivät ole sama asia. Investointi lisää pääomaa per työntekijä, mikä ei välttmättä johda tuottavuuden kasvuun vaan tuotantopanoksen korvaamiseen toisella, eli pääomaa per capita kasvuun. Tuottavuus ja investoinnit nyt yleisessä "koneet ja kalusto"- kategoriassa menee tietty toivotusti käsi kädessä, mutta tuottavuutta voi saavuttaa myös esimerkiksi asioiden tekemisellä paremmin ja työajan koostumuksen muuttamisella siten että tuottavaa työtä on enemmän kokonaistyöajasta. Tämä ei tarvitse välttämättä mitään investointeja erityisesti työvoimavaltaisilla aloilla vaan pelkästään parempaa asioiden organisointia, jotta hukkaan menee mahdollisimman vähän.Tämä kai ihan laajasti poliittisesti hyväksytty asia. Tai vähän laventaen investoinneista.
Olit valtion roolissa rahastamassa. Joka toi mieleen että valtio omistaa tuotantotekijät , lisenssit yms. (jollain muotoa ne omii)Täysi vastakohta sosialismiin..
Olit valtion roolissa rahastamassa. Joka toi mieleen että valtio omistaa tuotantotekijät , lisenssit yms. (jollain muotoa ne omii)
Sitä ennen jokin mystinen taikaseinä mistä ne ilmestyy salaisella taikasanalla.
Se toki rehtiä kertoa että valtion käsi ojossa.Valtio kerää verotulot esimerkiksi uusien teknologioiden työntekijöiden palkoista. Palkkojen ollessa reilusti keskipalkkojen yläpuolella, mutta suomalaisella verotuksella lähinnä verottajan tulisi olla asiasta iloinen.
Miksi muuten näin, jos miettii yritystä joka investoi uusiin tegnologioihin, niin miksi se maksaisi enemmän palkkaa ja nimenomaan Suomeen missä olit sitä palkkaa verottamassa kovasti.Palkkojen ollessa reilusti keskipalkkojen yläpuolella,
Suomessa on paljon tegnologiafirmoja ja moni niistä on saanut tänne houkuteltua ulkomaalaisia osaajia ja moni pitää sitä kriittisen tärkeänä. Osa maksaa kovaa palkkaa, ja ns huippuosaajien kohdalla se kannattaakin.
Palkkakilpialu toimii, toki valmistuvien osalta lähinnä silloin jos on huutavapula, siinä työantaja laskee että saa pidettyä työntekijän pitkään. Palkkakilpailua ennen on sitten se että houkutellaan opiskelijoita yritykseen ennen heidän valmistumistaan kesä, opinnäyte, osa-aika töihin.Itse näkisin mielelläni kehityksen, jossa uudet teknologiat ottaisivat pääosin valmistuvista parhaat osat töihinsä. Ihan lähtien palkkakilpailun käytöstä keinona.
Suurissaytityksissä koulutetuille houkuttaa , koulutus, urakehitysmahdollisuudet, ulkomailla työllistyminen, rahanpalkan lisäksi muita etuja, jne. verkostoituminen.Tämän hetken ongelma vielä on, että nuorten suosikkityönantajat ovat liikaa suuryrityksiä.
Saul Shuback ehdotti aikanaan koko lapsilisäjärjestelmän poistamista ja joutu ihan kohtuuttomaan ryöpytykseen ja syyttelyyn kun nää systeemit nykymuodossaan on pyhiä. Ja tää sankari ei ollu edes missään korkeessa asemassa vaan joku random kokoomusnuorten aktiivi.
Mulla on sellanen kuva, että samanlaista retoriikkaa saa ylläpitää mutta kun kyseessä oli juuri lapsilisät niin se oli nounou. Samanlaisia kohuja on tullu synnytystalkoista ja vastaavista. Lapsista vaan suomessa ei saa keskustella tai niiden tekoon kohdistuvista yhteiskunnallisista kannustin/passivointi mekanismeistaSaul kuitenkin alkoi sysiä alempia sosiaaliluokkia ehdotuksellaan, sillä hänen mukaansa lapsilisät ovat tulonsiirtoa hyväosaisilta vanhemmilta heille, jotka hankkivat lapsia saadakseen rahaa. Siis hän ansaitsi kyllä paskamyrskynsä, koska hyvin harva tekee lapsia lapsilisien ja eurojen vuoksi. Kyllä ne lapset sen verran maksaa ylläpitää, että ei niillä tuottoja kyllä tehdä tukien avulla.
Eli ryöpytys ei ollut kohtuuton, sillä hän altisti itsensä helpoksi maalitauluksi superkokoomuslaisuudellaan.
Vastavalmistuneen palkkaamisessa on puolensa, kun saa työvoimaa edullisesti, mutta tuottavuus on aika nollassa aika pitkään. Vastaavasti heti kun osaamista alkaa olla niin junnuilla on intressiä vaihtaa työnantajaa jos markkinoilta löytyy paljon potentiaalisesti parempipalkkaisia seniorimpia rooleja.Palkkakilpialu toimii, toki valmistuvien osalta lähinnä silloin jos on huutavapula, siinä työantaja laskee että saa pidettyä työntekijän pitkään. Palkkakilpailua ennen on sitten se että houkutellaan opiskelijoita yritykseen ennen heidän valmistumistaan kesä, opinnäyte, osa-aika töihin.
Arvomaailma Suomessa on aivan persiillään.En ihan saa kiinni ajatuksesta, miksi lasten hankinta pitäisi tehdä kuluneutraaliksi. Asia on vähän niin, että mikään määrä tukia ei nosta syntyvyyttä tilanteessa, missä arvomaailmassa lapset tulevat siellä aikalailla vihoviimeisenä kaikenlaisen itsensä etsimisen/toteuttamisen, "ikuisen nuoruuden", uraohjus-ideoiden ja mammonan haalimisen jälkeen. Ja jos päälle porukka on vielä enenevässä määrin kykenemättömiä muodostamaan pysyvämpää vakaata parisuhdetta niin ei siinä hirveästi ole olosuhteita lasten hankinnalle. Ikävämpi puoli on ettei sitä oikein voi järkevästi korvata tuontiväelläkään...
+ Houkuttaa elintasopakolaisia lisää tänne. Ja sen lisäksi täällä jo olevat muualta tulleet lisääntyvät senkin edestä tukien takia. Vastaavasti suomalaisten syntyvyys nousee vain marginaalisesti.En ihan saa kiinni ajatuksesta, miksi lasten hankinta pitäisi tehdä kuluneutraaliksi. Asia on vähän niin, että mikään määrä tukia ei nosta syntyvyyttä tilanteessa, missä arvomaailmassa lapset tulevat siellä aikalailla vihoviimeisenä kaikenlaisen itsensä etsimisen/toteuttamisen, "ikuisen nuoruuden", uraohjus-ideoiden ja mammonan haalimisen jälkeen. Ja jos päälle porukka on vielä enenevässä määrin kykenemättömiä muodostamaan pysyvämpää vakaata parisuhdetta niin ei siinä hirveästi ole olosuhteita lasten hankinnalle. Ikävämpi puoli on ettei sitä oikein voi järkevästi korvata tuontiväelläkään...
Sanoisin että vähän roskaa, koska ei tämä tilanne pelkästään Suomea koske, vaan on aika lailla globaali. Jotkut syyt voivat olla yhteisiä muidenkin maiden kanssa, mutta ei tässä nyt pelkästään Suomea kannata sormella osoittaa. Parempi tapa olisi kartoittaa globaalit trendit mitkä aiheuttavat tämän.Ei se ole ihme, ettei vauvoja tällaiseen ympäristöön synny. Ei myöskään ole ihme, että ihmiset voivat pahoin ja mielialalääkkeiden myynnit takovat vuosittain yhä uusia ennätyksiä.
Olisi kyllä hienoa mikäli Suomessa vihdoin herättäisiin väestörakenteesta johtuvaan aikalailla suurimpaan haasteeseen, kestävyysvajeeseen joka tulevina vuosikymmeninä tulee vain pahenemaan.
![]()
Lasten määrä jäi ensimmäistä kertaa alle miljoonan – tutkijan mukaan asian vakavuutta ei Suomessa ymmärretä
Tutkija korostaa, että iäkkäiden määrä kasvaa liian nopeasti suhteessa nuorempiin. Vauva-asiat jäävät päättäjien puheissa talouden ja turvallisuuden jalkoihin.yle.fi
Kysymykseen, ymmärretäänkö meillä asian vakavuus, tutkijalla on lyhyt vastaus.
– Ei. Ei ymmärretä.
Suomen väkiluku kasvaa vielä toistaiseksi maahanmuuton seurauksena. Väestörakenne muuttuu kuitenkin siten, että pian iäkkäitä on moninkertainen määrä työssäkäyviin nähden.
Syntyvyys jää tutkijan mukaan usein jalkoihin, kun poliitikot puhuvat nyt vain taloudesta ja turvallisuuspolitiikasta.
Yliopistot on kyllä myös hyvä esimerkki tästä englanning kielen yleistymisestä. Monia tutkinto-ohjelmia ei oikeastaan voi suorittaa ilman, että joutuu suorittamaan opintoja myös englanniksi. Toki hankala tilanne, kun monessa yliopistossa on todella paljon ulkomailta tulleita tutkijoita.Kehitys on jo nyt hurjaa. Isot kaupungit ovat täynnä englanninkielistä viestiä, on Mall of Triplaa ja café, restaurant sitä sun tätä. Kansalaisohjeistusta tarjotaan virallisten kielten lisäksi englanniksi, venäjäksi, somaliaksi ja arabiaksi. Näiden vähemmistökielten asema tulee vain korostumaan tulevaisuudessa ja lisää vähemmistökieliä otetaan julkisen vallan toimesta käyttöön. Suomesta tulee kansalaisuuksien basaari, missä kantasuomalaisuus tulee nopeasti häviämään.
Aika moni ei vieläkään tunnu ymmärtävän, että Islam ei oikeastaan ole pelkkä uskonto, vaan ihan kokonainen yhteiskuntajärjestys. Eikä se taida olla kovin hyvin yhteensopiva tämän meidän liberaalin länsimaalaisen kanssa.Tullaanko jossakin Euroopan maassa ottamaan Sharia-laki käyttöön esim. tällä vuosisadalla? Tullaanko näkemään uudenlaisia valtioita joihin liberaalit pakenevat kun äärikonservatiiviset uskonnolliset tahot kaappaavat demografiallaan päätöksenteon osana demokraattista prosessia? Seksuaalivähemmistöt hyppäävät henkeänsä uhmaten viimeisiin evakuontilentoihin kuten Kabulissa 2021? Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Olisi kyllä hienoa mikäli Suomessa vihdoin herättäisiin väestörakenteesta johtuvaan aikalailla suurimpaan haasteeseen, kestävyysvajeeseen joka tulevina vuosikymmeninä tulee vain pahenemaan.
![]()
Lasten määrä jäi ensimmäistä kertaa alle miljoonan – tutkijan mukaan asian vakavuutta ei Suomessa ymmärretä
Tutkija korostaa, että iäkkäiden määrä kasvaa liian nopeasti suhteessa nuorempiin. Vauva-asiat jäävät päättäjien puheissa talouden ja turvallisuuden jalkoihin.yle.fi
Kysymykseen, ymmärretäänkö meillä asian vakavuus, tutkijalla on lyhyt vastaus.
– Ei. Ei ymmärretä.
Suomen väkiluku kasvaa vielä toistaiseksi maahanmuuton seurauksena. Väestörakenne muuttuu kuitenkin siten, että pian iäkkäitä on moninkertainen määrä työssäkäyviin nähden.
Syntyvyys jää tutkijan mukaan usein jalkoihin, kun poliitikot puhuvat nyt vain taloudesta ja turvallisuuspolitiikasta.
Kuitenkin silti aika moni pariskunta on sanonut että lasten hankinta on jäissä taloudellisen tilanteen vuoksi. Tuohon sen ekan lapsen voimakas tukeminen voisi auttaa. Ei se ole mikään arvokysymys välttämättä jos ei ole rahaa niin ei ole...eikä sekään kohtuullista ole että joutuu vaikka realisoimaan jotain omia harrastuksia kokonaan sen lapsen rahoittamiseksi. Tulevaisuuden epävarmuus myös varmaan aika iso tekijä...ja kun sitä parempaa palkkaa ja varmempaa tulevaisuutta ei tuukkaan tai tulee joskus 35+ vuotiaana niin sitte ihmetellään kun ei enää tärppää ja ollaan ilman.En ihan saa kiinni ajatuksesta, miksi lasten hankinta pitäisi tehdä kuluneutraaliksi. Asia on vähän niin, että mikään määrä tukia ei nosta syntyvyyttä tilanteessa, missä arvomaailmassa lapset tulevat siellä aikalailla vihoviimeisenä kaikenlaisen itsensä etsimisen/toteuttamisen, "ikuisen nuoruuden", uraohjus-ideoiden ja mammonan haalimisen jälkeen. Ja jos päälle porukka on vielä enenevässä määrin kykenemättömiä muodostamaan pysyvämpää vakaata parisuhdetta niin ei siinä hirveästi ole olosuhteita lasten hankinnalle. Ikävämpi puoli on ettei sitä oikein voi järkevästi korvata tuontiväelläkään...
Samoin mun ymmärtääkseni toive lapsettomuudesta on pysynyt kutakuinkin ennallaan ajassa. Eli arvoissa ei liene tapahtunut tolta osin mitään suurta muutosta, että yllättäen ei haluttaisi niitä lapsia. Kyllä niitä halutaan, mutta syystä tai toisesta niitä ei pystytä tekemään.Sanoisin että vähän roskaa, koska ei tämä tilanne pelkästään Suomea koske, vaan on aika lailla globaali. Jotkut syyt voivat olla yhteisiä muidenkin maiden kanssa, mutta ei tässä nyt pelkästään Suomea kannata sormella osoittaa. Parempi tapa olisi kartoittaa globaalit trendit mitkä aiheuttavat tämän.
Kuitenkin silti aika moni pariskunta on sanonut että lasten hankinta on jäissä taloudellisen tilanteen vuoksi. Tuohon sen ekan lapsen voimakas tukeminen voisi auttaa. Ei se ole mikään arvokysymys välttämättä jos ei ole rahaa niin ei ole...eikä sekään kohtuullista ole että joutuu vaikka realisoimaan jotain omia harrastuksia kokonaan sen lapsen rahoittamiseksi. Tulevaisuuden epävarmuus myös varmaan aika iso tekijä...ja kun sitä parempaa palkkaa ja varmempaa tulevaisuutta ei tuukkaan tai tulee joskus 35+ vuotiaana niin sitte ihmetellään kun ei enää tärppää ja ollaan ilman.
Ihan tietty oma ongelmansa on ne jotka haluisi lapsia, mutta ei syystä tai toisesta löydä kumppania tai pysty tekemään vakaata parisuhdetta.
Mikäli Suomen talous rapautuu verotulojen hiipuessa tulevina vuosikymmeninä kuten nyt näyttää hitaasti tosiaan käyvän, ei tällä maalla kyllä ole varaa panostaa edes ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tässä mm. sillä onko väestökäppyröissä positiivista vai negatiivista luettavissa, on oikeasti merkitystä. Suomella ne ovat tällä hetkellä käytännössä pelkkää negaa hamaan tulevaisuuteen.Pitäisi pikkuhiljaa päättää onko se ilmastonmuutos ongelma vai ei. Sehän on vain positiivinen asia että ihmisiä ei synny tänne niin paljon kuin aikaisemmin. Jokainen "syntymätön" ihminen pienentää kuormaa paljon.
Niin, kyllä kai lapsilisiä voisi vaikka kokeilla korottaa ja katsoa, että saataisiinko sitä kautta syntyvyys nousuun. Mutta ehkä käytännössä aika mahdoton ja myös vääristynyt ajatus, että yhteiskunnan pitäisi kustantaa se 100 prosenttisesti.Jos lasten hankinnasta ajatellaan vähän siihen tapaan, että niitä halutaan mutta siten ettei mistään joudu luopumaan niin lapsia ei hankita koskaan. Lapsen saaminen ja kasvattaminen vaatii väistämättä luopumista jostain, vaikka yhteiskunta maksaisikin kulut. Tulevaisuus on aina ollut epävarma, kysymys on siitä onko uskoa tulevaisuuteen niin, että hankalistakin tilanteista selvitään ja pystytään luovimaan. Ehkä siinä on osansa klikkihuorausmediallakin, missä huonot uutiset ovat hyviä uutisia (koska generoivat klikkejä ja rahaa) ja jonkinlaisella perverssillä älykkyyskäsityksellä, missä vähän niin kuin kuuluu kaivaa joka asiasta kaikki se mikä on perseestä ja varmasti epäonnistuu tai aiheuttaa jollekin marginaaliporukalle jonkun todellisen tai kuvitellun ongelman. Liika turvallisuushakuisuus tuottaa vain pelokkaita ihmisiä, eikä sitä voi korjata tukia lisäämällä. Lähinnä se vain vie ihmisiltä lopunkin uskon ja halun itsenäiseen selviämiseen ja etenemiseen, mikä olisi taas aika olennainen asia itsekunnioituksen kannalta.
Miten lähtisit ratkomaan asiaa?Palkat laahaa, kaikki kallistuu ja palvelut huononevat niin pistäähän se varmaan miettimään ainakin henkilöillä jotka eivät mitään tukia saa, täydet päivähoitomaksut rullaa, yksityiset vakuutukset oltava jne. Toisaalta taas on suurperheitä jotka elävät täysin tukien varassa ihan keskiluokkaista elämää nähtävästi niin jotain erikoistahan tässä kuviossa on.![]()
Niinhän se on. Mutta niin kauan kun huoltosuhde, velkasuhde ja koko talousjärjestelmä edellyttää jatkuvaa talouskasvua se edellyttää käytännön tasolla samalla myös jatkuvaa väestönkasvua.Pitäisi pikkuhiljaa päättää onko se ilmastonmuutos ongelma vai ei. Sehän on vain positiivinen asia että ihmisiä ei synny tänne niin paljon kuin aikaisemmin. Jokainen "syntymätön" ihminen pienentää kuormaa paljon.
Varmaan aloittaisin jostain (vero)helpotuksesta tms. työssäkäyville perheellisille. Toisaalta ei niin yksinkertaista koska töitä (joiden palkalla perhe tulee toimeen) ei kuitenkaan ole kaikille, valtion pohjaton kirstu jne.Miten lähtisit ratkomaan asiaa?
Ainakin nykyisellä maahanmuuton rakenteella ollaan hävitty tää peli.Niinhän se on. Mutta niin kauan kun huoltosuhde, velkasuhde ja koko talousjärjestelmä edellyttää jatkuvaa talouskasvua se edellyttää käytännön tasolla samalla myös jatkuvaa väestönkasvua.
![]()
En sinällään ole tästä asiasta eri mieltä, mutta välillä vähän tuntuu, että tää kokonaiskuva vähän hämärtyy, kun keskitytään vaan jankkaamaan tästä maahanmuutosta itseisarvoisena ongelmana. Ongelma on kuitenkin globaali: ihmisiä on liikaa ja kasvavia resursseja liian vähän. Ehtyviä on sitäkin enemmän.Ainakin nykyisellä maahanmuuton rakenteella ollaan hävitty tää peli.![]()
koko talousjärjestelmä edellyttää jatkuvaa talouskasvua se edellyttää käytännön tasolla samalla myös jatkuvaa väestönkasvua.
En nyt pysty esittämään ensimmäiseen vastaväitettä. (*Samoin mun ymmärtääkseni toive lapsettomuudesta on pysynyt kutakuinkin ennallaan ajassa. Eli arvoissa ei liene tapahtunut tolta osin mitään suurta muutosta, että yllättäen ei haluttaisi niitä lapsia. Kyllä niitä halutaan, mutta syystä tai toisesta niitä ei pystytä tekemään.
Psykopaateista tiedä.Eikä edellytä. Ainoa mitä talouskasvu edellyttäisi on, että a) hyväksyttäisiin talouskasvun tulevan uusista teknologioista, ja b) hyväksyttäisiin että jos ei yhtään ole tuohonkaan aiheeseen perehtynyt on täysin pihalla. Eli joku nolo poliitikkokaan ei voi psykopaattipyrkimyksistään huolimatta huutaa asioiden tilaa tietämättä mistään mitään niin, että .itään hyvää minnekään voisi syntyä.
Ihmiset on niin totutettu kuuntelemaan psykopaatteja, että yksinkertaisinkin asioihin keksitään hölmöyksiä miksi ei onnistu ilman joidenkin Virheiden puolueohjelman läpiviemistä kohta kohdalta.
Meneeko vapautuneet työvoimaresurssit sitten uuteenkaupunkiin autoja kokoon, vai Saloon akku tehtaalle, Heset ja muuta palvelutyöpaikat vielä tarvii väkeä, mutta uudet tegnologiat sielläkin ovella.
Jos jättää sen sairaskertomukset sivuun, niin jos nyt vähän rahoitut, niin eikö nimenomaan julkisenpuolen kannata käyttää tegnologioita hyväkseen, jos sellaista on tarjolla. vapauttaa niin työvoima kuin pääomia yksityiselle puolelle.Tuo on poliittinen valinta. Psykopaatit johtopaikoille Suomessa laskettu, kuinka uusi teknologia antaa heille mahdollisuuden monottaa väkeä ulos. Sen sijaan, että mietittäisiin miten tehdään uutta kasvua, ja uusia mahdollisuuksia ihmisille.
niin eikö nimenomaan julkisenpuolen kannata käyttää tegnologioita hyväkseen, jos sellaista on tarjolla. vapauttaa niin työvoima kuin pääomia yksityiselle puolelle.
^
Moni ei sitä ajattele niinpäin että tekee lapsen/lapset pois alta kun on hyvissä voimissa nuorempana. Parilla tutulla on käynyt niin että on mennyt vahingolla raskaaksi/muija raskaaksi 20v kieppeillä. Yhteiskunnan ja vanhempien turvaverkko molemmilla oli hyvä, omat vanhemmat niin nuoria vielä silloin että niistä oli paljon apua vauva-aikana.
Meneehän siinä sitten se nuoren aikuisuuden viihde-elämä vähän vähemmille, varsinkin aluksi, muttei siitäkään nyt paljoa kuulemma tarvinnut tinkiä. Opinnot (yliopisto) sitten oli helpohkoa lapsenhoidon kannalta.
Nyt toinen on 39v. ja tenava valmistu just lukiosta, toinen 44v ja lapsi on jo muutaman vuoden ollut muualla opiskelemassa.
Siinä sai just sen pienimmän lapsiajan tehdä opinnot, ja sitten olikin jo duunissa ja oli rahaa lapsen menoihin kouluikäisestä lähtien.
Näin viidenkympin kieppeillä olevana tuota katsoo loistoratkaisuksi. Silloin kun itte oli 20v ois ajatellut että elämä on pilalla.
Ei ole olemassa mitään loppumatonta määrää uusia teknologioita, jotka olisivat täysin resurssineutraaleja eivätkä vetäisi muuta kuluttamista perässään. Talouskasvu lisää kuluttamista.Eikä edellytä. Ainoa mitä talouskasvu edellyttäisi on, että a) hyväksyttäisiin talouskasvun tulevan uusista teknologioista, ja b) hyväksyttäisiin että jos ei yhtään ole tuohonkaan aiheeseen perehtynyt on täysin pihalla. Eli joku nolo poliitikkokaan ei voi psykopaattipyrkimyksistään huolimatta huutaa asioiden tilaa tietämättä mistään mitään niin, että .itään hyvää minnekään voisi syntyä.
Ihmiset on niin totutettu kuuntelemaan psykopaatteja, että yksinkertaisinkin asioihin keksitään hölmöyksiä miksi ei onnistu ilman joidenkin Virheiden puolueohjelman läpiviemistä kohta kohdalta.
tai siirtää niitä tukien painotuksia ensimmäiseen lapseen. Tämän voisi tehdä kustannusneutraalisti saaden suht suurenkin tulonlisäyksen, jos lopetetaan suurperheiden tukeminen ja panostetaan siihen että jokainen potentiaalinen pariskunta tekisi edes yhden lapsen.Niin, kyllä kai lapsilisiä voisi vaikka kokeilla korottaa ja katsoa, että saataisiinko sitä kautta syntyvyys nousuun. Mutta ehkä käytännössä aika mahdoton ja myös vääristynyt ajatus, että yhteiskunnan pitäisi kustantaa se 100 prosenttisesti.
Tämä on kai vähän tätä ajattelua, missä kaikki pitäisi ulkoistaa valtion hoidettavaksi. Jos halutaan hankkia lapsia, niin valtion pitäisi jotenkin hoitaa nekin niin, ettei siitä koidu itselle mitään vaivaa.
Ja samaa mieltä myös siitä, että median pelonlietsonnalla on varmaan osansa.
ei mikään edellytä ikuista talouskasvua.Niinhän se on. Mutta niin kauan kun huoltosuhde, velkasuhde ja koko talousjärjestelmä edellyttää jatkuvaa talouskasvua se edellyttää käytännön tasolla samalla myös jatkuvaa väestönkasvua.
![]()
Velkojen korot käytännössä edellyttävät. Ne ovat rahaa, jota ei ole aiemmin ollut olemassa.ei mikään edellytä ikuista talouskasvua.
Tässä logiikassa on jotain erikoista mitä en ihan ymmärrä. Länsimaissa ei lisäännytä tarpeeksi ja resurssit käyvät vähiin joten otamme tänne yhteiskuntaamme huonosti sopeutuvia maahanmuuttajia (lisääntymään) ja elämään länsimaisesti (= kuluttamaan enemmän resursseja kuin he tekisivät kotimaissaan). Totta varmasti että ylipäätään olisi aihetta kuluttaa vähemmän vaikka en kyllä esim. henk.koht. koe mitenkään törsäilevästi eläväni. Varmaan tätä vähemmällä toimeentulemista/kuluttamisen vähentämistä tullaan piakkoinkin "pakottamaan" (kannustamaan) keinoin mistä on jo näkynyt viitteitä mutta ei siitä sen enempää..En sinällään ole tästä asiasta eri mieltä, mutta välillä vähän tuntuu, että tää kokonaiskuva vähän hämärtyy, kun keskitytään vaan jankkaamaan tästä maahanmuutosta itseisarvoisena ongelmana. Ongelma on kuitenkin globaali: ihmisiä on liikaa ja kasvavia resursseja liian vähän. Ehtyviä on sitäkin enemmän.
Meidän yksinkertaisesti pitäisi oppia tulemaan toimeen vähemmällä ja tämä pätee myös siihen huoltosuhteeseen. Ja kun resurssit, elintila ja elinolot huononevat pyrkii haittalajimme levittäytymään sinne missä elämää ylläpitäviä resursseja vielä on. Kaupan päälle me ollaan globaalilla tasolla luotu vielä tällainen itsetuhoisa resurssien kuluttamiseen motivoiva talousjärjestelmä, joka kannustaa lisääntymään sekä ottamaan vastaan niitä maahanmuuttajia taistelemaan hupenevista resursseista pelkän biologisen olemassaolotaistelun päälle.