Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Oikotien mukaan yli 15 vuotta alalla olleiden lääkäreiden keskipalkka on 9000 euroa. Mikään muu vastaavan koulutustason ammattiryhmä ei pääse edes lähelle tällaisia lukemia. Ei vaikka työ olisi moninkertaisesti tavallista lääkärityötä vaativampaa, kuten esimerkiksi vaativa tuotekehitys.Aluksi ne lääkäriliiton lobbarit voisi potkia helvettiin ja lisätä reippaasti lääkäreiden opiskelupaikkoja. Sinne varmasti riittäisi hakijoita.
Marin on poikkeuksellisen hyvä politiikko, tuo on täyttä faktaa. Ihminen on käytännössä tehty politiikoksi
Olen jälkimmäisestä samaa mieltä ja tavallaan ihailtavaa tuokin, vaikken poliitikkoja ihaile. Kuitenkin vertaisin Marinia Bideniin, joiden molempien poliittista julkisuuskuvaa varjelee taustalla iso joukko ja jokaista sanomista mietitään todella tarkkaan. Todellisia haastatteluja, joissa joutuisi vastaamaan oikeisiin ja yllättäviin kysymyksiin, ei pidetä, vaan pidetään vain ennalta sanoitettuja puheita. Jos joihinkin harvoihin kysymyksiin joutuukin sitten joskus vastaamaan, niin sinne annetaan joku ennalta määritetty ympäripyöreä lausahdus, joka ei usein edes vastaa kysymykseen.Marin on poikkeuksellisen hyvä politiikko, tuo on täyttä faktaa. Ihminen on käytännössä tehty politiikoksi
Oikotien mukaan yli 15 vuotta alalla olleiden lääkäreiden keskipalkka on 9000 euroa. Mikään muu vastaavan koulutustason ammattiryhmä ei pääse edes lähelle tällaisia lukemia. Ei vaikka työ olisi moninkertaisesti tavallista lääkärityötä vaativampaa, kuten esimerkiksi vaativa tuotekehitys.
Lääkärien koulutuspaikkojen lisäämisen esteenä on lääkäriliiton ja Kokoomuksen, ja jossain määrin myös Keskustan, välinen pyhä liitto. Sen liiton tutkimisessa olisi jollekin journalistille tutkimista, jos meinaan Suomessa olisi aidosti riippumaton media.
Lääkäriliiton ja Kokoomuksen suhdetta kuvaa erinomaisesti 2000-luvun jupakka sairaanhoitajien muuntokouluttamisesta lääkäreiksi.
Demarien Maija Rask toimi Lipposen hallituksessa opetusministerinä 1999-2003. Sairaanhoitajataustaisella Raskilla oli jonkinasteinen pakkomielle runtata läpi sairaanhoitajien muuntokoulutus lääkäreiksi. Lääkäriliiton, lääketieteen opiskelijajärjestöjen, Kokoomuksen yms vastustuksesta huolimatta Rask sai käynnistettyä muuntokoulutuksen Turun lääketieteellisessä. Homma pyöri seuraavan Keskusta-Demari -hallituskauden aikana 2003-2007.
Vuonna 2007 remmiin astui Vanhasen II hallitus, jossa Kokoomus kakkospuolueena vaati itselleen opetusministerin salkun.
Arvaako jo, mikä oli ensimmäinen päätös minkä Vanhasen II hallitus teki? No tietenkin lakkauttivat sen sairaanhoitajien muuntokoulutuksen lääkäreiksi. Se oli prioriteetti numero #1.
Oikotien mukaan yli 15 vuotta alalla olleiden lääkäreiden keskipalkka on 9000 euroa. Mikään muu vastaavan koulutustason ammattiryhmä ei pääse edes lähelle tällaisia lukemia. Ei vaikka työ olisi moninkertaisesti tavallista lääkärityötä vaativampaa, kuten esimerkiksi vaativa tuotekehitys.
Näin äkkiseltään sanoisin, että olisi tarpeen järjestää koulutuskokonaisuus, joka sijoittuisi lääkärien ja sairaanhoitajien väliin.Hyvä kirjoitus! Joskus kritisoin samaa asiaa muistaakseni kauppalehden keskustelupalstalla, niin eiköhän joku lääkäri tullut siihen heti vihjailemaan mielenterveydestäni. Taitaa tämä olla kova paikka lääkäreille.
Ja kuinka moni kyvykäs ihminen sitä sitten vielä tekisi, jos työolojen ja -aikojen lisäksi aletaan laskemaan palkkaa? Jos alalta viedään kaikki hyvät puolet niin alkaa varmaan tuosta ylemmästä 120 äostäkin rapisemaan luvut. Uskoisin että vaativaa tuotekehitystä tekisi siinä vaiheessa mieluummin moni, jos sinne puolelle kyvyt riittäisi. Enkä vertaa nyt 8-16 töissä olevaan työterveyslääkäriin joka osaa mitata kuumeen.
Tuntuu että täällä on ammatista lääkäri aika vääristynyt ja ruusuinen kuva.
Kapitalismi on hyvää aina siihen asti kunnes se koskee itseä, eiks niin? Kyllä nämä keinotekoiset rajoitukset lääkärien suhteen tulee kalliiksi ja käsittämätöntä miksi tähän ei vain saada muutosta, ei ikinä. @inexcessiltä todella hyvä kirjoitus missä mennään asiassa.Ja kuinka moni kyvykäs ihminen sitä sitten vielä tekisi, jos työolojen ja -aikojen lisäksi aletaan laskemaan palkkaa?
Omasta puolesta voin sanoa että n. puolet lääkärikäynneistäni olisi hoitunut vaikka netissä sairaanhoitajan kanssa, jolla olisi valtuudet myöntää reseptejä yleisempiin sairauksiin. Nyt jos joku lääkäri pahoittaa tästä mielen ja sanoo että sen jälkeen aletaan määräämään ihan mitä lääkkeitä vaan asiakkaat pyytää, niin voin kertoa että viimereissulla työterveyslääkäri oli kahteen otteeseen antamassa opioideja ja sairaslomaa kipeän kyynärpään takia vaikka totesin että mitään kipua ei juurikaan ole.
Säästösyistä ne soveltuvuuskokeet poistettiin, ja yritettiin SORA-lainsäädännöllä paikata.Pyydän jo etukäteen anteeksi, että otan tähän(kin) keskusteluun mukaan Suomen epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan.
Lukemani mukaan yksi suurista syistä, miksi hoitotyön parista poistuu erityisesti nuoria työntekijöitä, on lähihoitajan soveltuvuustestien poistaminen vuonna 2016. Ennen vuotta 2016 pystyttiin soveltuvuustesteillä rankkaamaan jo alkuvaiheessa pihalle sellaiset nuoret, joilla ei ole motivaatiota tai muita edellytyksiä toimia hoitotyössä. Testien poistamisen jälkeen työhön soveltumattomat ihmiset pääsivät opiskelemaan alaa, joka ei sovi heille. Kun tämä väki sitten valmistuttuaan päätyy työelämään, lyö todellisuus vasten kasvoja. Hoitotyö ei olekaan kivaa ja gloriaa, kuten TV-sarjoissa, minkä vuoksi jättäydyttään pois alalta.
Maahanmuutto liittyy soveltuvuustestien poistamiseen siten, että maahanmuuttoviranomaisten lähihoitajakoulutukseen ohjaamien ViherKokoomuksen kunniakansalaisten tie katkesi liian usein jo heti kättelyssä soveltuvuuskokeeseen. Soveltuvuuskokeeseen kun kuului mm. suomen kielen puhe ja kirjoituskoe, sekä perusmatematiikka. Tämä on se juurisyy, miksi soveltuvuuskoe päätettiin poistaa.
Suomessa "rikos" itsessään ilman tarkempaa tietoa ei merkkaa mitään kuten täälläkin on monta kertaa todettu. Puolueen toiminta jopa voi teoriassa perustua jonkin laittoman asian laillistamiselle (esim. piraattipuolue, huumemyönteiset puolueet jne.) joten olisi huvittavaa jos jäseniä hyljeksittäisiin sokeasti "rikos" taikasanan perusteella.”– Mitä se meille kuuluu, kellä mitäkin rikoksia on? Valta kuuluu kansalle on enemmänkin kansanliike kuin tavallinen puolue. VKK:hon voi liittyä kuka tahansa, Turtiainen kommentoi”
Turtiaisella on toki itselläänkin tuomioita, että siinä mielessä asenne ei yllätä.
Suomen ensimmäinen koulusurmaaja ehdolla aluevaaleissa – ”En just tällä hetkellä pysty kommentoimaan”
Wille Siltala surmasi opettajansa rautalapiolla 18-vuotiaana vuonna 1981.www.iltalehti.fi
Toisaalta tulovertailussa on hyvä ottaa huomioon se, että monilla lääkäreillä kokonaisansiot koostuvat peruspalkan lisäksi erilaisista haittakorvauksista, päivystyskorvauksista ym. lisistä. Päivystysvuorot lisäävät viikkotuntimäärää aika reippaasti jos n. 40h työviikon päälle tekee 24h päivystyksen. Lisäksi moni pitää virkatyönsä ohella vastaanottoa privaattipuolella, joka lisää ennestään viikkotyötuntien määrää ja luonnollisesti myös tuloja.Oikotien mukaan yli 15 vuotta alalla olleiden lääkäreiden keskipalkka on 9000 euroa. Mikään muu vastaavan koulutustason ammattiryhmä ei pääse edes lähelle tällaisia lukemia. Ei vaikka työ olisi moninkertaisesti tavallista lääkärityötä vaativampaa, kuten esimerkiksi vaativa tuotekehitys.
Kapitalismi on hyvää aina siihen asti kunnes se koskee itseä, eiks niin? Kyllä nämä keinotekoiset rajoitukset lääkärien suhteen tulee kalliiksi ja käsittämätöntä miksi tähän ei vain saada muutosta, ei ikinä. @inexcessiltä todella hyvä kirjoitus missä mennään asiassa.
Uskoisin että vuorojen pituus korreloi lääkärien määrän kanssa. Kaupan kassoille riittää päteviä hakijoita eikä liian pitkät ja tiheät vuorot ole ongelma, pikemminkin monet eivät saa sen vertaa työvuoroja kuin tahtoisivat. 20h vuoro on naurettava kun ihmisen työteho tiedetysti laskee jo jossain kuuden ja kahdeksan tunnin välillä. Tuosta riittäisi työvuoro kolmelle lääkärille, jotka tulisivat vielä tuntipalkallaan hyvin toimeen ja ehtisivät lapsiaankin nähdä. Ja kolmesta lääkäristä yksi olisi todennäköisemmin halukas muuttamaan Enontekiölle kuin yhdestä lääkäristä.Siitä olen samaa mieltä että tiettyjä asioita pitäisi laajemmin pätevien ja kokeneiden sairaanhoitajien pystyä hoitaa, mutta en usko että lääkärien palkkojen lasku tai koulutusmäärien huomattava nosto on ratkaisuna mihinkään. Edelleen kukaan ei halua epäkiinnostaville erikoisaloille tai Enontekiöön töihin heikolla tuella. Siellä palkkojen takana on takana niitä 20h vuoroja ym. paskaa jota kukaan ei halua tehdä normaalilla korvauksella.
Uskoisin että vuorojen pituus korreloi lääkärien määrän kanssa. Kaupan kassoille riittää päteviä hakijoita eikä liian pitkät ja tiheät vuorot ole ongelma, pikemminkin monet eivät saa sen vertaa työvuoroja kuin tahtoisivat. 20h vuoro on naurettava kun ihmisen työteho tiedetysti laskee jo jossain kuuden ja kahdeksan tunnin välillä. Tuosta riittäisi työvuoro kolmelle lääkärille, jotka tulisivat vielä tuntipalkallaan hyvin toimeen ja ehtisivät lapsiaankin nähdä. Ja kolmesta lääkäristä yksi olisi todennäköisemmin halukas muuttamaan Enontekiölle kuin yhdestä lääkäristä.
Mun on vaikea nähdä että ihmisiä koulutettaisiin kortistoon asti jos ihan peruslääkäriin on 1-2kk jono kiirettömissä ja hammaslääkäristä puhumattakaan 6kk tarkastukseen. Lääkäripulasta on valitettu varmaan jo 20 vuotta tässä vaiheessa.Se tietysti ei tarkoita että päivätöitä olisi kolmelle, jos yhden päivystyksen myötä teet pitkän vuoron, mutta voihan sen noin ajatella. En kuitenkaan usko että koulutusmäärät pelkästään on lääkäriliiton päättämiä (vaikka varmasti lobbaavat asian puolesta). Lääkärin koulutus kuitenkin maksanut 2009 Kuopiossa 81 000 ja Helsingissä 173 000, kun Lappeenrannasta on ktm työnnetty ulos 22 000 eurolla. En jaksanut etsiä muita uutisia, mutta oletetaan että kulut ovat nousseet suhteessa toisiinsa.
Silloin ei kovin montaa ihmistä kannata kouluttaa kortistoon pelkästään että saadaan Jyväskylässä lääkärin kk palkkaa 500 eurolla tiputettua.
Ulkomailla tällä hetkellä kouluttautuu suomalaisia lääkäreitä enemmän kuin aikaisemmin jotka tulevaisuudessa luo sitä kilpailua ja näiden koulutus on Suomelle aika merkittävästi halvempaa kuin kotimaassa.
Kunhan nyt niitä riittäisi avoimia paikkoja täyttämään edes sen verran, että heidän työnantajansa selviäisivät edes nykyisistä lakisääteisistä velvoitteistaan. Kuntatyönantajien mukaan lääkäreissä on kolmen tuhannen työntekijän vaje ja Kevan mukaan tuhannen.Silloin ei kovin montaa ihmistä kannata kouluttaa kortistoon pelkästään että saadaan Jyväskylässä lääkärin kk palkkaa 500 eurolla tiputettua.
Ulkomailla tällä hetkellä kouluttautuu suomalaisia lääkäreitä enemmän kuin aikaisemmin jotka tulevaisuudessa luo sitä kilpailua ja näiden koulutus on Suomelle aika merkittävästi halvempaa kuin kotimaassa.
Mun on vaikea nähdä että ihmisiä koulutettaisiin kortistoon asti jos ihan peruslääkäriin on 1-2kk jono kiirettömissä ja hammaslääkäristä puhumattakaan 6kk tarkastukseen. Lääkäripulasta on valitettu varmaan jo 20 vuotta tässä vaiheessa.
Järkevin ja reiluin olisi mielestäni olisi yksityistää opiskelu ja terveydenhuolto, jolloin kaikki menisi ihan kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mutta valitettavasti tälle tukea on käytännössä nolla Suomessa.
Olet asian ytimessä, ei ole tehokasta että lääkäri tekee sellaisia hommia joita voisi teettää halvammalla työvoimalla, lääkärien kohdalla on myös muitakin työn tehostamis mahdollisuuksia. Eli siinä mielessä on vaikea arvioida mikä olisi ns optimimäärä koulutuspaikkoja. Sitä voi myös miettiä miten se koulutus rahoitetaan.Tähän vielä sellainen tarkennus että toivoisin että kaikkien oppineiden, kuten myös lääkäreiden työtä arvostettaisiin. Tälläkin hetkellä kovapalkkaiset asiantuntijat tekevät julkisella sektorilla ison osan sellaista työtä, jonka voisi korvata ATK:lla tai näppärillä isodaisarisilla sihteereillä.
Tämä ongelma ei käsittääkseni johdu lääkäreiden vähyydestä, vaan hoitotarpeen täysin paskasta arvioinnista hoitajatasolla = tässäkin, SH-henkilökuntaa on liian vähän, potilaita liian paljon -> ei kiinnosta selvitellä mitään, vaan about kaikki tyrkätään lekurille. Tämä siinäkin tapauksessa, että se sama lekuri on jo neljästi kirjoittanut sen saman potilaan tietoihin, että vaiva ei vaadi lääkärinkäyntiä, vaan on hoidettavissa tavalla x. Mutta ei, se silti tyrkätään sinne vastaanotolle vastaanottamaan tismalleen saman hoito-ohjeen kuin kaikilla aiemmillakin kerroila. Toki vastuu tässä on myös kansalaisille, jotka hakeutuvat vastaanotolle suurinpiirtein huvikseen, mutta kansalaisilta nyt ei mahdottomasti voi muutenkaan vaatia...Mun on vaikea nähdä että ihmisiä koulutettaisiin kortistoon asti jos ihan peruslääkäriin on 1-2kk jono kiirettömissä ja hammaslääkäristä puhumattakaan 6kk tarkastukseen. Lääkäripulasta on valitettu varmaan jo 20 vuotta tässä vaiheessa.
En nyt tiedä millaisesta terveydenhuollon toimintayksiköstä puhut, päivystyksestä vai terveyskeskuksen ajanvarausvastaanotosta, mutta oman näkemyksen/kokemuksen mukaan homma ei kyllä mene ihan noin.Tämä ongelma ei käsittääkseni johdu lääkäreiden vähyydestä, vaan hoitotarpeen täysin paskasta arvioinnista hoitajatasolla = tässäkin, SH-henkilökuntaa on liian vähän, potilaita liian paljon -> ei kiinnosta selvitellä mitään, vaan about kaikki tyrkätään lekurille. Tämä siinäkin tapauksessa, että se sama lekuri on jo neljästi kirjoittanut sen saman potilaan tietoihin, että vaiva ei vaadi lääkärinkäyntiä, vaan on hoidettavissa tavalla x.
Mun on vaikea nähdä että ihmisiä koulutettaisiin kortistoon asti jos ihan peruslääkäriin on 1-2kk jono kiirettömissä ja hammaslääkäristä puhumattakaan 6kk tarkastukseen. Lääkäripulasta on valitettu varmaan jo 20 vuotta tässä vaiheessa.
Järkevin ja reiluin olisi mielestäni olisi yksityistää opiskelu ja terveydenhuolto, jolloin kaikki menisi ihan kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mutta valitettavasti tälle tukea on käytännössä nolla Suomessa.
Tämä kirvoitti kahteen kommenttiin.Se, että hammashoitoon on pitkät jonot tuskin johtuu hammaslääkäreiden vähäisestä määrästä ja sama koskee lääkäreitä. Kun maksaa itse laskunsa tai käyttää työterveyttä, pääsee normaalisti vaikka samana päivänä. Se on sitten eri juttu, että onko kiva maksaa itse hoitojaan kun maksaa veroissaankin ja pitäisi olla oikeutettu niihin...
Kepu on näiden aluevaalien ainoa puolue, joka on antanut selkeän ja suoran konkreettisen vaalitavoitteen, eli ”jokaiseen kuntaan taattava yksi sosiaali- ja terveyskeskus”. Se on varmasti jeesannut. Aluevaalit ovat saattaneet myös yhdistää kepulaisia poliitikkoja ja äänestäjiä, sillä kyseessä on kuitenkin kepun satavuotisen tavoitteen ensimmäinen konkretisoituminen.Ylen aluevaalikannatusmittaus: Keskusta pomppasi SDP:n kannoille, perussuomalaiset vajosi ja kokoomus vahvisti kärkipaikkaansa
Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kertoo, että aluevaalit eivät näytä kiinnostavan perussuomalaisten kannattajia. Turjan mukaan keskusta saa aluevaaleissa takaisin perussuomalaisia kunta- ja eduskuntavaaleissa äänestäneitä.yle.fi
Keskusta nousussa ja persut laskussa aika reippaasti. On suht selvää, että Kok "voittaa" nämä vaalit ja sen jälkeen tulee SDP ja Kesk tasoissa, eli kumpi vaan voi olla hopealla.
Tosin ihmettelen kyllä että mitenkä muuten ajatusta siitä että Suomi hakisi NATO-jäsenyyttä seuraavan 14kk aikana voisi kuvailla kuin että "Erittäin epätodennäköistä".
Ja siis todellakin itse olen sitä mieltä että jäsenyyttä pitäisi hakea mahdollisimman nopeasti ja että SDP:n ja muiden NATO-vastaisten puolueiden jahkailu on aikalailla perseestä. Mutta en nyt tuohon kysymykseen muutakaan vastausta kovin nopeasti keksisi.
Ongelma on että tuosta on nyt tehty tuollaisia tulkintoja. Tyhmää nyt joka tapauksessa mennä tuollaisia laukomaan juuri kun Venäjä neuvottelee USA:n kanssa siitä että uskaltaako se hyökätä Ukrainaan.
"
Näin hän vastasi kansainvälisen uutistoimiston kysymykseen, voisiko Suomi hakea läntisen puolustusliiton Naton jäsenyyttä. Haastattelussa puhuttiin tästä hallituskaudesta. Reuters otsikoi kuitenkin, että Marin olisi tarkoittanut, ettei jäsenyyttä haeta ”on her watch” eli hänen vahtivuorollaan.
Euroopassa ja Venäjällä leviää nyt Suomen pääministerin Nato-jäsenyyttä koskeva lausunto, josta saa kuvan, että Marin olisi mahdollisesti tarkoittanut Nato-jäsenyyden hakemisen epätodennäköisyyttä laajemminkin.
"
No toki jotain tarkoituksenhakuisia tulkintoja voidaan aina tehdä. Tai virheellisiä tulkintoja.
Mutta en nyt vaan oikeasti keksi että mitä muutakaan rehellistä vastausta tuohon voisi antaa.
Tosin ihmettelen kyllä että mitenkä muuten ajatusta siitä että Suomi hakisi NATO-jäsenyyttä seuraavan 14kk aikana voisi kuvailla kuin että "Erittäin epätodennäköistä".
Ja siis todellakin itse olen sitä mieltä että jäsenyyttä pitäisi hakea mahdollisimman nopeasti ja että SDP:n ja muiden NATO-vastaisten puolueiden jahkailu on aikalailla perseestä. Mutta en nyt tuohon kysymykseen muutakaan vastausta kovin nopeasti keksisi.
Olisi siihen ihan voinut olla toteamatta että Suomi ei aio hakea Natojäseneksi ja vaikka vaan toistella sitä mantraa että halutessamme liitymme jäseneksi.
Se on kyllä jännä että kuinka paljon tässä langassa siteerataan iltapäivälehtiä. Sehän on päivän selvää että nuo lehdet ovat lähinnä oikeiston äänitorvia. Ymmärrän kyllä sen että jos äänestää oikeistoa niin mielellään tuommoisia artikkeleja lukee, mutta samalla altistaa itsensä propagandalle, pitäis osata ajatella välillä itse.
Eikös Marin juurikin näin todennut, vai ollaanko me katsottu eri haastattelu.Olisi siihen ihan voinut olla toteamatta että Suomi ei aio hakea Natojäseneksi ja vaikka vaan toistella sitä mantraa että halutessamme liitymme jäseneksi.
Se on kyllä jännä että kuinka paljon tässä langassa siteerataan iltapäivälehtiä, sehän on päivän selvää että nuo lehdet ovat lähinnä oikeiston äänitorvia. Ymmärrän kyllä sen että jos äänestää oikeistoa niin mielellään tuommoisia artikkeleja lukee, mutta samalla altistaa itsensä propagandalle, pitäis osata ajatella välillä itse.
Eikös Marin juurikin näin todennut, vai ollaanko me katsottu eri haastattelu.
Niin? Sanoin että olisi voinut olla tekemättä sitä statementtiä että "Suomi ei aio hakea natojäseneksi" Sillä ei voitettu yhtään mitään ja ainoastaan kavennettiin Suomen ulkopoliittista liikkumatilaa ja mahdollisesti vielä peesattiin Venäjää joka saa tästä propaganda-aseen jolla julistaa Bidenille että Suomikin hyväksyy meidän vaatimukset.
Jos katsotaan hallitus kritiikkiä niin onhan tuossa aivan selvä hyppäys kun kyseessä on vasemmistohallitus.Kyllä ne ihan hallitusvastaisia ovat vaan, oli kyseessä mikä vaan hallitus. Ei Suomessa ole kuin kokoomus etäisesti oikealla eikä kukaan vakavissaan kai väitä iltapulujen olevan mitenkään kokoomusmielisiä lehtiä? Persujakin ne lyttää jos joku meinaa persuja oikeistoksi luulla.
Jos katsotaan hallitus kritiikkiä niin onhan tuossa aivan selvä hyppäys kun kyseessä on vasemmistohallitus.
Timo Haapala on se pahin trolli koko tässä hommassa, ei nuo luvut yllätä yhtään. Ne kaikkein kärkkäimmät toimittajat nousevat yleensä esiin ja he muodostavat sen lehden kokonaiskuvan. Tällä hetkellä pidän HS ja Yleä kaikkein neutraaleimpina uutisoijina ja sen jälkeen tulee MTV 3 uutiset.No esim. IL näkyisi suhtautuvan selvästi myönteisemmin vasemmistohallituksiin, oikeistohallituksella vain 1/8 myönteistä. Timo Haapalan kun poistat niin muutenkin katoaa oikeastaan erot suhteessa Rinteen ja Sipilän hallituksiin.
Useammin törmää nimenomaan ajatukseen, että toimittajien kohdalla vihervasemmistous olisi voimissaan. Keskimäärin kuvittelen samall tavalla, mutta parempaa dataa ei ole tähän tarjolla.
Kymmenen vuotta vanha tutkimus, taitaa olla vanhentunut.Tässä on vähän galluptutkimusta asiasta.
Sunnuntaisuomalainen: Vihreät toimittajien suosikkipuolue
Kyselyyn vastasi 284 toimittajaa. Yleisradio, Helsingin Sanomat ja Iltasanomat kieltäytyivät vastaamasta kyselyyn.yle.fi
Kymmenen vuotta vanha tutkimus, taitaa olla vanhentunut.
Kymmenen vuotta vanha tutkimus, taitaa olla vanhentunut.
Puolueista selvästi eniten kannatusta saivat vihreät ja vasemmistoliitto (ks. kuvio 1). Kysymyksessä ”Mitä eduskuntapuoluetta äänestäisit, jos vaalit olisivat nyt?” 31 prosenttia vastaajista ilmoitti äänestävänsä vihreitä ja 26 prosenttia vasemmistoliittoa.