• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 827
Kyllä tää vaalitulos ainakin omaa uskoa parantaa politiikkaan ja sen tietynlaiseen järjellisyyteen ja salonkikelpoisuuteen. Alkoi jo jossain kohtaa olla oikeasti aika epätodellinen ja epätoivoinen olo kaiken ST1-vaalimainonnan keskellä, että näillä paukuillako näitäkin hommia aletaan ajamaan.
Kokoomuksen teemahan näissä vaaleissa oli että Ei maakuntaverolle! Siitähän päättää nämä valitut ihan yhtä paljon kuin bensiiniverosta mutta ei kai sillä niin väliä kun vaalivoitto.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Huvittavaa lukea näitä aivan selvästi pakotettuja ylianalysointeja. Nämä vaalit ovat trollivaalit jotka eivät ketään kiinnosta eikä näillä ole mitään relevanssia demokratian tilaan (edes historiallisen matalasta äänestysprosentista huolimatta), mihinkään muihin vaaleihin tai todelliseen puoluekannatukseen.

Onko jotain syytä edes miksi nämä vaalit ylipäätään ovat olemassa? Oletettavasti jokin keskustan vaatimus hallitusneuvotteluissa.
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
2 658
Hieman hämärää touhua kyllä vaalien tuloksissa. Esimerkiksi Mtv3 tulospalvelussa oli eka äänien määrä 22 ja sitten seuraavassa 12 kunnassa x. Yhtäkkiä häviää 10 ääntä eikä tuo ollut vain yksi paikkakunta kyseessä jossa käynyt sama. Toisessa kunnassa hävisi 7 ääntä.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 426
Hieman hämärää touhua kyllä vaalien tuloksissa. Esimerkiksi Mtv3 tulospalvelussa oli eka äänien määrä 22 ja sitten seuraavassa 12 kunnassa x. Yhtäkkiä häviää 10 ääntä eikä tuo ollut vain yksi paikkakunta kyseessä jossa käynyt sama. Toisessa kunnassa hävisi 7 ääntä.
Nojasiko keskeneräinen laskenta ennusteeseen?
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 166
Huoh...

Aluevaltuustot päättävät sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjesteämisestä täysin itsenäisesti. Jopa siinä määrin että hallintomallin järjestäminen on jopa heidän käsissään. Mutta eihän tässä mitään, kun käyttävät tähän meidän kaikkien rahaa vain kymmeniä miljardeja.

Toisekseen, oletko koskaan, ikinä kuullut johtajaylilääkäreistä? Johtavat yksiköitä, ja ajoittain ylenevät siinä esimerkiksi vastuualuejohtajaksi, jolloin on isoja kokonaisuuksia hallinnassa. Oletan, että tietyissä puolueissa on kovin rajallisesti heitä ollut listoilla.

Sinänsä Jurppii:lla oli pointtia koulujen järjesteämisestä, että on ollut keskustelussa että esimerkiksi toisen asteen koulutus siirrettäisiin aluevaltuustoille. Saa nähdä.
Huoh itsellesi. Se raha tulee valtiolta, eikä se aluevaltuusto voi päättää esimerkiksi että nyt kaikki hammaslääkäriin viikossa tai mielenterveyspalvelut kaikille heti, kun sitä rahaa on vain se mitä valtio antaa eikä se määrä ole nousemassa paitsi mitä nyt hallintokuluihin ja demokratiarahaan tulee menemään. Sitten vielä se, että terveydenhuolto ja pelastustoimi on lakisääteistä, eli ei voida leikata paikasta x ja pistää enemmän rahaa paikkaan y. Kunnilla tämä oli vielä jotenkin mahdollista, koska kunta voi aina nostaa veroprosenttia ja siten saada lisää rahaa niihin palveluihin. Nyt ollaan ainoastaan sen armoilla mitä valtio antaa.

Mutta ei anneta faktojen häiritä huohottelua.
 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
1 117
En tosiaan ymmärrä mitä liikkuma varaa noilla alueilla on kuin lainsäädäntö ja rahoitus tulee valtiolta. Enempi vaan lupaa kaiken ja vinkuu sitten lisää rahoitusta.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
En tosiaan ymmärrä mitä liikkuma varaa noilla alueilla on kuin lainsäädäntö ja rahoitus tulee valtiolta. Enempi vaan lupaa kaiken ja vinkuu sitten lisää rahoitusta.
Puoluejohtajien tentti viime viikolla oli kyllä jotenkin tragikoomista seurattavaa, kun jokainen lupasi kilpaa toista enemmän ja parempia palveluja. Kukaan ei vaan kertonut että millä ne rahoitetaan.

Noh, pääasia et äänestämäni ehdokas pääsi läpi, Remontti-Reiska siis. Katoin viisi minuuttia ennen äänestämään lähtemistä listat ja totesin et tossa on tutun näköinen nimi ja naama, äänestetään vaik tota.

Potkitaankohan Pohjanmaalta ja Itä-Uudeltamaalta nyt pois kaikki lääkärit, hoitsut, palomiehet ym. jotka ei osaa kunnolla ruotsia kun vähemmän yllättäen Henrikssonin ainoa argumentti haastatteluissa oli taas että kaksikieliset palvelut turvattava?
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Hallituspuolueet saivat 839 edustajaa ja oppositiopuolueet 532, aika vaikea tuossa on opposition yrittää jarruttaa, sehän olisi opposition etu jos sote olisi heti vaikeuksissa.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 476
Itse ajattelisin, että kolme perinteistä isoa kärjessä ja persutkin palanneet pienpuolueeksi on aivan loistava vaalitulos maamme hyvinvointialueiden kannalta. Helsingin poissaolokin huomioiden vihreiden tulos on silti pettymys, Vasemmistoliitto omalla yleiskannatuspaikallaan, RKP vähän paransi juoksuaan ja KD:kin on paikallaan.

Yhteenvetona Kokoomus ja demarit jyllää Etelä-Suomessa, Keskustapuolue vetää Pori-Imatra linjan yläpuolista maakuntien Suomea, ja RKP:n preesens omilla ydinalueillaan vahva.
Kuten aiemmin sanottiin, näissä vaaleissa oli enemmän kyse asiantuntijuutta vaativista luottamustehtävistä, joissa tavoitteet ovat kaikilla suunnilleen samat. Joten ei sikäli ihme että Persut eivät pärjänneet. Ja tosiaan ihan hyvä että perinteiset puolueet, joissa sitä asiantuntemusta on enemmän, pärjäsivät.

Mutta täytyy sanoa, että vihreiden heikko tulos pisti myös hymyn suulle. :)

En kuitenkaan vetäisi tästä johtopäätöksiä seuraaviin eduskuntavaaleihin, koska niissä ollaan päättämässä ihan eri asioista.
 
Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
1 022
Hallituspuolueet saivat 839 edustajaa ja oppositiopuolueet 532, aika vaikea tuossa on opposition yrittää jarruttaa, sehän olisi opposition etu jos sote olisi heti vaikeuksissa.

Tämä kertoo myös sen, että hallituksen vihdoin maaliin viemällä soteuudistuksella on vahva tuki. Hallituspuoleet taisi saada n. 60 % äänistä. Kokoomuksen on hyvin vaikea yrittää vesittää omilla pyrkimyksillään sotea, mikä on toisaalta varmasti myös hyvä juttu. Hallituskumppanit pitävät varmasti yhtä tässä soteasiassa kun yhdessä sen maaliin ovat saaneet, toisin kun edelliset hallitukset. Kokoomuksen ollessa hallituksessa kolmena erikertana ei sotea koskaan saatu aikaan. Nyt se vihdoin saatiin, siitä kyllä hallitukselle pisteet.

Kokoomus pelasi aika härskiä peliä myös kampanijassaan esim tämä "pinokkio" mainos, ja tulevat tämän varmasti löytämään edestään myöhemmin. Yksin heillä kun ei ole mahdollista saada mitään läpi aluevaltuustoissa, kuten ei missään muuallakaan.

Äänestysprosentti oli siellä missä ennustettiin. Sillä ei sinänsä ole merkitystä koska vain annetut äänet ratkaisee ja ihmiset jotka ei äänestänyt jättivät päätöksen heille jotka äänestää.

Yksi mikä myös pisti silmään aluevaaleissa oli persujen kääntyminen takaisin umpirasistiseksi puolueeksi. Gallupluvuista hätääntyneinä ruvettiin vetämään niin afgaaneja kuin somaleita kölin alta ihan muina persuina suoraan puheenjohtaja Purran kautta. (mainokset missä asiat pistettiin suoraan ja välillisesti afgaanien ja somaleiden syyksi vetämällä mutkat suoraksi) Tämäkin varmasti karkotti jotain persuja ennen äänestäneitä ja moni ajatteli että mitäs vittua nyt, eka bensasekoilu ja nyt tämä. Eikä yhtään oikeaa ulos tuloa soteasioista kampanijassa, näitä ei voinut olla koska heillä ei ollut siihen mitään annettavaa ylipäätään. Tämän myös pj. Purra totesi vaalivalvojaisissa, että sote asiat eivät heitä kiinnosta. Puoluetta ei siis kiinnosta vaalit missä ratkotaan kansalaisten hyvinvoinnista ratkaisevia asioita, järjetöntä tämähän pitäisi olla persujen ykkösasia jos kerran ovat tavallisen kansan asialla, mutta kun he eivät ole.

Lopuksi persut vielä sahasi oksansa loppullisesti poikki syyttämällä kansaa siitä että he ovat kiinnostuneita vääristä asioista, eli sotesta. Persuista siis tyhmät vaalit, koska ihmiset näkivät sotevaalit sotevaaleina ja paikallisten palveluiden vaaleina. Tottakai ihmisiä kiinnostaa terveyskeskukset, mt-palvelut, sosiaalitoimi ja pelastustoimen toimivuus! Mitä helvettiä heidän puoluetoimistolla on ajateltu, kun tätä ei tajuttu. Persut myös aliarvioivat ihmisiä sekä omia kannattajiaan, koska luulivat että bensa ja rasistisekoilut menisi läpi, ei mennyt. Seuraavat gallupluvut voi olla suht murskaavia persuille... ja uskon että trendi jatkuu laskusuuntaisena.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Aluevaalit, kuten kuntavaalitkin ovat enemmän henkilövaalit, joten näistä ei kannata suuria johtopäätöksiä esim. ensi eduskuntavaaleihin tehdä. Ja kun noin 500 000 muissa vaaleissa äänioikeutettua (helsinkiläiset) eivät saaneet äänestää, niin vaikuttaahan se lopputulokseen ja näkyy vahvasti esim. vihreiden kannatuksessa.

Odotan kyllä ihan mielenkiinnolla, millainen kaaos tästä tulee. Byrokratiaahan tämä tuo lisää, niin ainoa varma asia on, että rahaa itse asiaan on käytettävissä vähemmän, ei enemmän kuten varsinkin puoluejohtajat ovat kovasti antaneet ymmärtää.
 

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Demokratia on hieno asia. Vaikka olisi kuinka paska juttu läpällä humalassa keksitty niin se vaan menee sukkana läpi.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
3 355
Aluevaalit, kuten kuntavaalitkin ovat enemmän henkilövaalit, joten näistä ei kannata suuria johtopäätöksiä esim. ensi eduskuntavaaleihin tehdä. Ja kun noin 500 000 muissa vaaleissa äänioikeutettua (helsinkiläiset) eivät saaneet äänestää, niin vaikuttaahan se lopputulokseen ja näkyy vahvasti esim. vihreiden kannatuksessa.
Tässä maassa ainoastaan presidentinvaali on lopulta henkilövaali, kaikki muut ovat puoluevaaleja johtuen suhteellisesta äänenlaskennasta. Yksittäisellä henkilöllä ei tällaisessa järjestelmässä ole muutenkaan paljoa valtaa, koska päätökset tehdään ryhmäkurilla joka tapauksessa.

Vihreiden kannatus laski kuntavaaleista yli 2%. vaikka Helsinki oltaisiin poistettu, joten kyllä se on merkittävää. Puhutaan n. 20% pudotuksesta Helsingin ulkopuolella.
 

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 681
Huoh itsellesi. Se raha tulee valtiolta, eikä se aluevaltuusto voi päättää esimerkiksi että nyt kaikki hammaslääkäriin viikossa tai mielenterveyspalvelut kaikille heti, kun sitä rahaa on vain se mitä valtio antaa eikä se määrä ole nousemassa paitsi mitä nyt hallintokuluihin ja demokratiarahaan tulee menemään. Sitten vielä se, että terveydenhuolto ja pelastustoimi on lakisääteistä, eli ei voida leikata paikasta x ja pistää enemmän rahaa paikkaan y. Kunnilla tämä oli vielä jotenkin mahdollista, koska kunta voi aina nostaa veroprosenttia ja siten saada lisää rahaa niihin palveluihin. Nyt ollaan ainoastaan sen armoilla mitä valtio antaa.

Mutta ei anneta faktojen häiritä huohottelua.
Sano mulle toimielin / organisaatio mikä toimii rajattomalla budjetilla? Mutta jos päätetään että palvelut sun läheltä lähtee niin alkaako kiinnostamaan? Vaikka joku monipuolinen päivystys jos isompi yksikkö, tai sit se hammaslääkäri on kerran viikossa ja jonot ensi vuodelle.
Ihan kuin PELA palvelu ei olisi jo nyt eri tasoinen eri paikoissa.

Nyt on ihan hemmetin hyvä mahdollisuus tehostaa toimintaa jos on osaamista ja tahtoa.
 
Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
1 244
Meinaatko, että sen 20mrd. kohdentamisella ja sote-palveluiden järjestämisellä ole mitään merkitystä yhtään mihinkään? Jännä ajatus, mutta kyllä tuotakin mieltä saa olla. Mutta siltä näyttää, että erityisesti PS:n kannattajat ajattelivat noin. Tai sitten PS on vain menettänyt voimakkaasti kannatustaan muille puolueille.
Voi olla että olen vain kyyninen mutta ihan rehellisesti en näe mitään eroa miten asiat olisivat tässä asiassa mitenkään eri lailla oli siellä enemmistö vasemmistolaisia tai oikeistolaisempia. Tässä ollaan laittamassa vain sileäksi sitä rahaa joka jo on hoidettu kuntatasolla. Minun on äärimmäisen hankala nähdä kuinka mikään asia nyt muuttuisi tässä asiassa, siis muu kuin että pääsee taas maksamaan hieman enemmän veroja.

Yleisesti ottaen olen ollut ihan tyytyväinen julkisiin sote palveluihin niinä harvoina kertoina kun niihin on joutunut turvautumaan.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Helsingin puuttuminen söi varmaan aika paljon vihreiden kannatusta. Toi on kuitenkin myös hiukan gallupeja huonompi tulos. Tuoreimmassa povattiin 7,4% kannatusta vihreille ja kuukausi sitten 7,6%. Eli tasaista pientä laskua sielläkin. Kyllä toi varmaan on pettymys puolueelle.
Olisko siltikään pärjännyt vasemmistoliitolle, helsingissä kuntavaaleissa vihreillä reilu 20 tuhatta enemmän kuin vasemmistoliitolla, äänestysprosentti isompi, niin tuosta suoraan vetäen järjestys tuskin olisi keikkunut. Ja muistettava että Helsingin kuntavaalit oli pormestarivaalit
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Voi olla että olen vain kyyninen mutta ihan rehellisesti en näe mitään eroa miten asiat olisivat tässä asiassa mitenkään eri lailla oli siellä enemmistö vasemmistolaisia tai oikeistolaisempia. Tässä ollaan laittamassa vain sileäksi sitä rahaa joka jo on hoidettu kuntatasolla. Minun on äärimmäisen hankala nähdä kuinka mikään asia nyt muuttuisi tässä asiassa, siis muu kuin että pääsee taas maksamaan hieman enemmän veroja.
Kuntaliitoksiin verrattuna erona (etuna) on se että kunnat voi edelleen touhuta omiaan, päättää paikallisesti asioista jotka paikallisia. Tosin ei lohduta entisiä kuntia.

Hallinnollisesti vähän muuttuu, aiemmin alueellisen soten valta ei ollut yhtä suoraan vaaleilla valittu.

Se mikä ei muutu, kuolevat kylät menettää palveluita, terveyden huolto kallistuu , alan päätäntävalta keskittyy alueen vetovoimaisille kunnille.

Se mikä on sitten omalukunsa on se mitä ongelmia valitussa muutostavasta seuraa. Joo, tätä on tehty kauan , olisi pitänyt tehdä aiemmin. Lykkäämisellä on estetty aiempien virheiden toteutumista , mutta tilalle saatu sitten omat virheet.


Nyt ehkä tärkeintä pitää huoli työehtokierroksella se että kustannukset pysyy kurissa, sitä ei helpota että vaaleissa oli jälleen liikkeellä lupauksia missä lupailtiin aivan päinvastaista. Ongelma toki se että valitut tuskin peruu sanoja ja vaikka peruisi niin moka on jo tapahtunut. Moni tosin on mukana kunnallispolitiikassa joten ehkä sitä kautta voivat suitsia.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
RKP sai hienon diktatuurin rannikolle. Alkaa varmaan kova palveluiden keskitys Vaasaan.
Noin yleisesti keskittämistä ei ole mielletty puolueen ykkösteemaksi.
Oliko se puoleen vaalilupaus ? Pitkin poikin näytti läpimenneen, niin ilmeisesti kunnissa sitten sitä haluttu, jos tosiaan noin.

Jos se on järkevää ja sitä haluttu, niin hyvä homma.

Ehkä siellä Vaasassa osataan paremmin palvella ruotsia huonostitaitavia suomenkieliä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Yksi mielenkiintoinen havainto, jonka missasin eilen. VKK sai peräti 10 paikkaa aluevaltuustoihin. PS sai 156 paikkaa. Lienee varsin hyvä lähtöoletus, että nuo 10 paikkaa ovat pääsääntöisesti pois PS:ltä. Tuo tarkoittaa että PS menetti noin 6% saaliistaan VKK:lle. Suoraan sanottuna aika paljon. Ja yllättävän hyvä tulos VKK:lta. Joku näköjään niitäkin äänestää.

Kannatuksessa VKK sai suuremman osuuden, eli 1.3%. VKK siis vei karkeasti reilut 10% PS:n äänipotista. PS;n kannatus olisi voinut olla luokkaa 12.4% jos se olisi saanut VKK:n kaikki äänet.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 476
Yksi mielenkiintoinen havainto, jonka missasin eilen. VKK sai peräti 10 paikkaa aluevaltuustoihin. PS sai 156 paikkaa. Lienee varsin hyvä lähtöoletus, että nuo 10 paikkaa ovat pääsääntöisesti pois PS:ltä. Tuo tarkoittaa että PS menetti noin 6% saaliistaan VKK:lle. Suoraan sanottuna aika paljon. Ja yllättävän hyvä tulos VKK:lta. Joku näköjään niitäkin äänestää.

Kannatuksessa VKK sai suuremman osuuden, eli 1.3%. PS;n kannatus olisi voinut olla luokkaa 12.4% jos se olisi saanut VKK:n kaikki äänet.
On kyllä aika ihme, että noinkin paljon löytyy hörhöjä jotka äänestävät VKK:ta. :confused2:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
On kyllä aika ihme, että noinkin paljon löytyy hörhöjä jotka äänestävät VKK:ta. :confused2:
Mua yllättää se että löytyy noin paljon hörhöjä jotka vaivautuu menemään sinne äänestyskoppiin äänestään VKK:ta.
Se että VKK:n kannatus on vähintään tuota parin prosentin luokkaa ei sinänsä ole mikään yllätys.
 
Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
1 244
Yksi mielenkiintoinen havainto, jonka missasin eilen. VKK sai peräti 10 paikkaa aluevaltuustoihin. PS sai 156 paikkaa. Lienee varsin hyvä lähtöoletus, että nuo 10 paikkaa ovat pääsääntöisesti pois PS:ltä. Tuo tarkoittaa että PS menetti noin 6% saaliistaan VKK:lle. Suoraan sanottuna aika paljon. Ja yllättävän hyvä tulos VKK:lta. Joku näköjään niitäkin äänestää.

Kannatuksessa VKK sai suuremman osuuden, eli 1.3%. VKK siis vei karkeasti reilut 10% PS:n äänipotista. PS;n kannatus olisi voinut olla luokkaa 12.4% jos se olisi saanut VKK:n kaikki äänet.
Mua yllättää se että löytyy noin paljon hörhöjä jotka vaivautuu menemään sinne äänestyskoppiin äänestään VKK:ta.
Se että VKK:n kannatus on vähintään tuota parin prosentin luokkaa ei sinänsä ole mikään yllätys.
Osa PS äänestyspotentiaalista varmasti on mennyt nyt VKK, mutta en oikein usko että erityisen merkittävästi. VKK kerännyt aika paljon suosiota nimenomaan naisväestössä ja etenkin hoitoalalla työskentelevistä. PS taas on pääosin miesten puolue, nuo naiset ovat varmaan nukkuvia olleet aiemmin ja nyt tämä korona sitten herättänyt "vaikuttamaan".

PS perinteisesti äänestävät taas ovat varmaan jääneet kotiin, kuten allekirjoittanut.
 

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Minusta on hienoa, että suurin osa suomalaisista piti tätä aluevaali pelleilyä sen arvoisena, että jäi kotiin.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
3 355
VKK kerännyt aika paljon suosiota nimenomaan naisväestössä ja etenkin hoitoalalla työskentelevistä.
Ano Turtiainen on naisten mies? Nuo webbisivut ovat ainakin ihan omaa luokkaansa, näyttävät siltä ettei kukaan ole tarkistanut ja tekstin taso on aika luokatonta. Ei varmaan menis YO-kirjoituksissa läpi. "Hätätiedote" puhuu jostain lasten laittomista rokotuksista (missä maailmassa nämä ihmiset elävät?) ja geeniterapioista.

Ihme ettei vielä astraaliponeista. Täytynee nähdä jälkikäteen ketkä ovat äänestäneet mitäkin puoluetta, tuntuu kovin oudolta jos naiset ja hoitoala näitä äänestäisivät. Oisin veikannut jotain ihan muuta.
 
Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
1 244
Ano Turtiainen on naisten mies? Nuo webbisivut ovat ainakin ihan omaa luokkaansa, näyttävät siltä ettei kukaan ole tarkistanut ja tekstin taso on aika luokatonta. Ei varmaan menis YO-kirjoituksissa läpi. "Hätätiedote" puhuu jostain lasten laittomista rokotuksista (missä maailmassa nämä ihmiset elävät?) ja geeniterapioista.

Ihme ettei vielä astraaliponeista. Täytynee nähdä jälkikäteen ketkä ovat äänestäneet mitäkin puoluetta, tuntuu kovin oudolta jos naiset ja hoitoala näitä äänestäisivät. Oisin veikannut jotain ihan muuta.
Lähihoitajia nämä pakkorokotukset kai kiristävät vähän kaikkialla ja ala on vähintäänkin naispainotteinen -> ääni VKK. Kesällä tuli myös piipahdettua eduskunnan edessä jossain mielenosoituksessa ja kyllä siellä vain oli aivan toisennäköistä jengiä kuin taannoisella Maidan v2 maratonissa. Naisia siis oli about puolet porukasta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Lapsilla ei ole pakkorokotuksia. Mutta noin muuten olen sitä mieltä, että väärä ala jos ei ota rokotusta. Tuntuu hullulta jos ei usko siihen mitä tekee.
Ehkä sitä uskoo, mitä tekee ja se, mitä tekee ei ole pikatestatut rokotteet (mistä saatiin sikainfluenssan aikaan narkolepsioita) vaan riittävän pitkällä aikavälillä ja riittävän kattavasti testatut rokotteet.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
3 355
Ehkä sitä uskoo, mitä tekee ja se, mitä tekee ei ole pikatestatut rokotteet (mistä saatiin sikainfluenssan aikaan narkolepsioita) vaan riittävän pitkällä aikavälillä ja riittävän kattavasti testatut rokotteet.
Silloin ei usko hyväksyntäprosesseihin, kuten sellaisiin jotka on antaneet hyväksynnän sille lähihoitajalle. Kenties sitäkin olisi pitänyt tarkastella hieman pidempään.. Voisiko yksityisellä puolella ajatella, että menet sanomaan asiakkaalle "en mä haluaisi itse käyttää tätä, mut osta nyt" ? "En mä tätä halua tehdä, mut lisäpalkka kelpais".
 

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 681
Voi olla että olen vain kyyninen mutta ihan rehellisesti en näe mitään eroa miten asiat olisivat tässä asiassa mitenkään eri lailla oli siellä enemmistö vasemmistolaisia tai oikeistolaisempia. Tässä ollaan laittamassa vain sileäksi sitä rahaa joka jo on hoidettu kuntatasolla. Minun on äärimmäisen hankala nähdä kuinka mikään asia nyt muuttuisi tässä asiassa, siis muu kuin että pääsee taas maksamaan hieman enemmän veroja.

Yleisesti ottaen olen ollut ihan tyytyväinen julkisiin sote palveluihin niinä harvoina kertoina kun niihin on joutunut turvautumaan.
Onko parempi, että maakunnassa on 30 organisaatiota hoitamassa asiaa vai 1? Tehokkuuden kannalta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Silloin ei usko hyväksyntäprosesseihin, kuten sellaisiin jotka on antaneet hyväksynnän sille lähihoitajalle. Kenties sitäkin olisi pitänyt tarkastella hieman pidempään.. Voisiko yksityisellä puolella ajatella, että menet sanomaan asiakkaalle "en mä haluaisi itse käyttää tätä, mut osta nyt" ? "En mä tätä halua tehdä, mut lisäpalkka kelpais".
Eiköhän tuo "uskominen" ole ihan prosessikohtaista.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 476
Ehkä sitä uskoo, mitä tekee ja se, mitä tekee ei ole pikatestatut rokotteet (mistä saatiin sikainfluenssan aikaan narkolepsioita) vaan riittävän pitkällä aikavälillä ja riittävän kattavasti testatut rokotteet.
Ehkä vuosi sitten rokotteita olisi voinut sanoa "pikatestatuiksi", mutta ei kyllä enää. Nyt niitä on annettu miljardeille ihmisille, eikä historiassa ole koskaan ollut rokotteita, joiden haittavaikutukset olisivat näkyneet vasta vuosien päästä. Joten eiköhän kaikki olemassaolevat haittavaikutukset ole jo löydetty.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 734
RKP sai hienon diktatuurin rannikolle. Alkaa varmaan kova palveluiden keskitys Vaasaan.


Miksi alkaisi? Ei Vaasalla ole enemmistöä, vaan RKP:llä on. Vaasan 20 valitusta vain 5 oli RKP:läistä ja loput 28 valitusta 33:sta RKP:läisestä on maakunnista. Miksi ihmeessä esim. RKP:läinen Pietarsaaresta, Kruunupyystä, Kristiinankaupungista tai Närpiöstä haluaisi, että kaikki keskitetään Vaasaan?

Jos jotain halutaan väkisi keskitettävän Vaasaan on Vaasalaisten valittujen tehtävä yhteistyötä yli puoluerajojen, muuten tuskin onnistuu.

EDIT: Eikä onnistu sittenkään, koska vaikka kaikki Vaasasta valitut äänestäisivät samaa linjaa, ei niillä kuitenkaan ole enemmistöä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Ehkä vuosi sitten rokotteita olisi voinut sanoa "pikatestatuiksi", mutta ei kyllä enää. Nyt niitä on annettu miljardeille ihmisille, eikä historiassa ole koskaan ollut rokotteita, joiden haittavaikutukset olisivat näkyneet vasta vuosien päästä. Joten eiköhän kaikki olemassaolevat haittavaikutukset ole jo löydetty.
Se on ihan hyvä, että sanot asiaa varmaksi, mutta ilmaiset epävarmuutta "eiköhän" -sanalla :cool:
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Tässä maassa ainoastaan presidentinvaali on lopulta henkilövaali, kaikki muut ovat puoluevaaleja johtuen suhteellisesta äänenlaskennasta. Yksittäisellä henkilöllä ei tällaisessa järjestelmässä ole muutenkaan paljoa valtaa, koska päätökset tehdään ryhmäkurilla joka tapauksessa.

Vihreiden kannatus laski kuntavaaleista yli 2%. vaikka Helsinki oltaisiin poistettu, joten kyllä se on merkittävää. Puhutaan n. 20% pudotuksesta Helsingin ulkopuolella.
Uskallan olla eri mieltä. Kuntapoliitikassa näkee hyvin sen, että ryhmäkuri ei useinkaan pidä. Saa nähdä, käykö aluevaltuustoissa samalla tavalla. Aluevaltuutetut joutuvat miettimään, ovatko uskollisia puolueelle vai oman kuntansa alueelle. Kähmintää puoluerajojen yli tulee varmasti, varsinkin alueilla, joissa yhdellä isolla kuntakeskuksella on selkeästi suurempi edustus valtuustossa
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331

Tuosta PS äänestystuloksesta, Vantaalla 38% äänesti. Ei yllätä.
Uutisessa persukuiskaajat kaivautuvat koloistaan "tulkitsemaan" sitä ettei nyt vaan saa ääniä kun laittaa noita maureja ehdolle.

”Jo vaalikentillä aisti, että meidän miehet jäävät kotiin”

Joopa joo. Tai sitten oli vaan just niin kuin etukäteen lähes kaikki muut totesi, että ehdokkaatkaan eivät näytä käsittävän, mistä ovat menossa päättämään ja mainosti ihan väärillä aiheilla.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 645
Joopa joo. Tai sitten oli vaan just niin kuin etukäteen lähes kaikki muut totesi, että ehdokkaatkaan eivät näytä käsittävän, mistä ovat menossa päättämään ja mainosti ihan väärillä aiheilla.
Tai sitten ei.

Arvauksia molemmat yhtä kaikki.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
2 497
Sitä asiaa, että IT järjestelmät maksavat aivan sairaasti ja vahuksia on yhä enemmän tämä muutos ei poista.
Mulla oli vaaliteemana open source -potilastietojärjestelmän kehittäminen ja standardisoitu tapa tallentaa potilastietoja jne. tietokantoihin. Yhteistyössä muiden maakuntien kanssa ja mahdollisimman lajaa käyttöönotto Suomessa. Voisi lopettaa sen rahan kippaamisen it-firmoille, ja it-firmojen death gripin ohejlmien sorsasta ja kehityksestä.

Toive oli myös useampia maakuntia tai koko Suomen kattavasta kuva-arkistosta, johon menee magneetti-, röntgen- ct ym. kuvat. Ettei tarttis pitää 50+ eri kuva-arkistoa Suomessa ja sit vekslata kuvia niiden välillä. Reilu 50 ääntä irtosi vaaleissa, eli eipä tässä kai muuta voi todeta, kun että kansaa ei keskimäärin kiinnosta tuollaiset asiat :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
479
Mulla oli vaaliteemana open source -potilastietojärjestelmän kehittäminen ja standardisoitu tapa tallentaa potilastietoja jne. tietokantoihin. Yhteistyössä muiden maakuntien kanssa ja mahdollisimman lajaa käyttöönotto Suomessa. Voisi lopettaa sen rahan kippaamisen it-firmoille, ja it-firmojen death gripin ohejlmien sorsasta ja kehityksestä.

Toive oli myös useampia maakuntia tai koko Suomen kattavasta kuva-arkistosta, johon menee magneetti-, röntgen- ct ym. kuvat. Ettei tarttis pitää 50+ eri kuva-arkistoa Suomessa ja sit vekslata kuvia niiden välillä. Reilu 50 ääntä irtosi vaaleissa, eli eipä tässä kai muuta voi todeta, kun että kansaa ei keskimäärin kiinnosta tuollaiset asiat :D
Asia, joka olisi pitänyt valtion taholta nostaa tikun nokkaan jo viimeistään vuonna 2004! :D Tämä nykyinen kymmenien järjestelmien himmeli on maksanut yhteiskunnalta it-talojen taskuun niin paljon, ettei kukaan uskalla varmaan ääneen sanoa. Itse ollut vuodesta 2005 saakka paikallisella tasolla sekä tekemässä, että ihmettelemässä vieressä, kuinka voi olla vähänlaisesti järkeä tällaisessa touhussa.
 
Liittynyt
21.09.2017
Viestejä
3 355
Mulla oli vaaliteemana open source -potilastietojärjestelmän kehittäminen ja standardisoitu tapa tallentaa potilastietoja jne. tietokantoihin. Yhteistyössä muiden maakuntien kanssa ja mahdollisimman lajaa käyttöönotto Suomessa. Voisi lopettaa sen rahan kippaamisen it-firmoille, ja it-firmojen death gripin ohejlmien sorsasta ja kehityksestä.
Etsin itsekin alunperin ehdokastani joka ymmärtäisi IT-asioista, mutta oli kovin heikkoa täällä päin. Mielestäni sellaista osaamista pitäisi kanssa olla, koska niihin on nyt upotettu uskomattomia summia rahaa vain sen takia etteivät päättäjät ymmärrä mistä maksavat. "Tää tuntuu turvalliselta kun ne osti mulle lounaankin" ei voi olla oikea tapa pistää miljard(ia/eja) Apottiin.

Valitettavasti äänestäjät eivät muista asiaa kuin silloin kun paska on jo osunut tuulettimeen eivätkä silloinkaan ymmärrä loppuviimein miksi taas kävi näin. Sen takia sama ongelma tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Paitsi Länsi-Uudellamaalla saamme toki nähdä hauskan tilanteen, jossa osa kunnista (ja HUS) on ostanut Apottin, mutta Espoo ei ja Espoo hallitsee aluevaltuustoa.

Tämä on näitä demokratian haasteita. Remonttireiska päättämään IT-asioista, koska "se oli se tuttu naama" jonka joku tässä ketjussa jo naukaisi. Ei mennä ikinä substanssiosaamisella. Ei ne kaikki päätökset, varsinkaan hallintohimmelissä, myöskään sairaanhoitaja-Sarin alaa ole.
 

Poppamies

Que pasa, ese?
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 681
Mulla oli vaaliteemana open source -potilastietojärjestelmän kehittäminen ja standardisoitu tapa tallentaa potilastietoja jne. tietokantoihin. Yhteistyössä muiden maakuntien kanssa ja mahdollisimman lajaa käyttöönotto Suomessa. Voisi lopettaa sen rahan kippaamisen it-firmoille, ja it-firmojen death gripin ohejlmien sorsasta ja kehityksestä.

Toive oli myös useampia maakuntia tai koko Suomen kattavasta kuva-arkistosta, johon menee magneetti-, röntgen- ct ym. kuvat. Ettei tarttis pitää 50+ eri kuva-arkistoa Suomessa ja sit vekslata kuvia niiden välillä. Reilu 50 ääntä irtosi vaaleissa, eli eipä tässä kai muuta voi todeta, kun että kansaa ei keskimäärin kiinnosta tuollaiset asiat :D
Olisin antanut äänen tällä perusteella.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708

EU:n parlamentti listaa 2 edellistä Suomen pääministeriä esimerkeiksi Kiinan ja Venäjän ostamista kätyreistä ja molemmat on vieläpä puolueista jotka ovat eniten yrittäneet levittää valepropagandaa perussuomalaisten Venäjä yhteyksistä mitä ei ole olemassa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 450
Viestejä
4 162 270
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom