1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Kotimaan politiikka

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Molle, 21.10.2016.

 1. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 245
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itseasiassa ihmettelen miksei perustulo ole nimenomaan kokoomuksen asialistalla. Toki tuo tekisi hankalaksi rahan tekemisen hyödyntämällä nykysysteemin eri tapoja vetää välistä rahaa kun niitä liikutellaan eri suuntiin turhaan, mutta helpottaisi rehellisen yrittäjän pärjäämistä huimasti. Tällä hetkellä tietyt päätökset hallitukselta suuntaavat rahavirrat yrityksille joihin sitten voikin kätevästi siirtyä vaikka kesken hallituskauden. Joku PALTA:kin ajaa muutaman isoimman oman alan toimijan etua ja tämä käytännössä käy niin että annetaan kilpailuetua osalle firmoista ja muiden toimintaedellytykset heikkenee. Olisi ainakin hyvä jos kokoomus olisi juurikin tämmöistä keinottelua vastaan ja auttaisi oikeasti tehokkaan toiminnan tekemistä.

  Tämä toki vaan oma mutu ja saa tarkentaa oletuksiani jos haluaa nähdä vaivaa.
   
  taxman tykkää tästä.
 2. rth

  rth

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ai tuo palkan alentaminen sopiii vain matalapalkka-aloille, mutta immuuneja ovat muut? Kyllä tää perustulo kuulostaa niin kommunistiselta märältä päiväunelta. Tuohon jos jatkoksi vielä siirretään omaisuus valtiolle, niin hommahan kukoistaa.
   
 3. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 244
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Kommunismi on tuosta kaukana, nykyinenkin järjestelmä lähempänä.
   
 4. Rullakebab

  Rullakebab

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tossa ei huomioida että sille samalle porukalle maksetaan jo suurinpiirtein samansuuruisia tukia.

  Sitäpaitsi luulisi paatunutta kapitalistia ilahduttavan kun hipit muuttavat halpoihin kommuuneihin maalle kaupungin vuokrakämpistä :D
  Paitsi tietysti vuokranantajia.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
  MasaA ja taxman tykkäävät tästä.
 5. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Tämä laittaa omassakin päässä kiehumaan vassareiden kohdalla. Ei ole töissä eikä olisi oikeastaan halua muuttaa töiden perässäkään, joten etsitään tukien varassa paikallisia töitä ja iltaisin pidetään vihaa rikkaille riistäjäyrittäjille internetin keskustelupalstoilla. Mitäs jos lopettaisi sen ulinan ja ryhtyisi tuossa tapauksessa itsekkin yrittäjäksi, kun heillä tuntuu menevän niin hyvin. Ei tarvitsisi muuttaa, kun voi hyvin perustaa sen yrityksen nykyiselle paikkakunnalle ja työllistää myös itsensä. Vai mikä on seuraava tekosyy olla poistumatta mukavuusalueelta?

  Itse muutin työn perässä isosta kaupungista pienelle paikkakunnalle, ja en todellakaan olisi muuten halunnut muuttaa, mutta mukavan työn takia piti poistua myös mukavuusalueelta asuinpaikan suhteenkin.
   
  Bladekill, emviiex, d96p ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 6. JormaM

  JormaM

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  10.08.2018
  Kunhan vastiiketon perustulo tulisi (ei koskaan tule, koska yhteiskunta ei sitä kestäisi) niin sithän vasta sitä muuttoliikennettä tapahtuisi. Downshiftausta maaseudulle kalastamaan, pois maasta ylipäätään, jne.

  Pakkohan se olisi sitoa kansalaisuuteen; muuten käy hyvin pian niin että tänne tulisi porukkaa ulkomailta vaikka ihan halvempiin töihin, kärsisivät 4v, saisivat perustulonsa, ja sen jälkeen todellisuudessa eläisivät kotimaassaan niillä rahoilla tämän jälkeen. Saa jo aika naiivi olla että ei uskoisi näin tapahtuvan.

  Samaa tosin tekisi suomalaisetkin, miksi kärvistellä jolla 750e/kk massilla täällä, kun pariskuntana elää hyvin jossain Portugalissa 1500e/kk vastikeettomalla tuella ilman karenssin pelkoa? Poof, ja taas rahat ulkomaille pois Suomesta. Takaisinsaapuvat kun tarvitsevat lääkärinpalveluja . Loppuu rahat nopsaan maasta jos edes 10% työttämistä asuu niiden avulla muualla, eli pakko joku vastikkeellisyys ja karenssinpelko on säilyttää.

  Ja kuten edellisessä esimerkissäkin näkyi, tuo suosisi pariskuntia yksineläjien yli. Asumistukea saa vain 1 ihminen talouteen, mutta jos asumistuki on osana tuota perustuloa, niin kummatkin saavat osan. Asumiskustannukset kuitenkaan todellisuudessa eivät ole kaksinkertaiset pariskunnille/kaveruksille verrattuna sinkkuihin. Solueläville sosiaalisemmille ihmisille tuollainen olisi kanssa todella passivoitava, 4 ihmisen kanssa 3000e/kk tukia niin sillähän vaikka ostaa omakotitalon yhteisesti.

  Yrittäjäksi haluaville tai epävarman työllisyyden/tulotason aloille mutta silti hyödyllisille sellaisille pyrkiville ihmisille toki tämä olisi hyvä, mutta väärinkäyttäjien riski on suurempi kuin mahdolliset hyödyt.
   
  emviiex ja taxman tykkäävät tästä.
 7. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 244
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Ei tuota voisi saada jos asuu pysyvästi ulkomailla. Mutta jos joku asuu alle puoli vuotta ulkomailla niin sille ei voisi oikein mitään.
   
 8. JormaM

  JormaM

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  10.08.2018
  Puoli vuottakin riittää siihen että asuu puoli vuotta vaikka mökillä, puoli vuotta reissaa maailmalla. Toisekseen, ei sitä tarvitse maistraattiin edes kertoa että asuu ulkomailla vaikka 365/v. Petokseksihan se silloin varmaan menee, mutta ei kaikkia voida tarkkailla että missä menevät ja kuka asuukin muualla kuin virallinen osoite on, varsinkin jos väkisiä työllistämiskursseja yms. ei ole joiden takia fyysisesti pitää osoittaa aktiivisuutensa.
   
 9. evakko

  evakko

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  No ehkä mutta mitä kuulin vuoden 2015 eduskuntavaalien alla naapuripöydistä tms. niin kyllä se reiluus oli aika pitkälle omassa lompakossa.

  Joo, tiesin laskurin, se on yksi näkemys. Mutta yritetään hahmottaa reiluutta sen kautta. Arvioin verottajan laskurilla pikkukaupungin kirkkoon kuuluvalle nettopalkat kympin tarkkuudella. En lähde arvioimaan saako pienimmän palkan henkilö tällä hetkellä asumistukea oletettavasti matalahkon vuokratason kaupungissa.
  1600 e -> 1360 e
  3200 e -> 2260 e
  4800 e -> 3050 e

  Laskuri ehdottaa tulojen nousua: 440 e, 340 e ja 350 e. Mutta jos tuloton ottaisi puolipäivätyön (800 e/kk) samasta paikasta jossa esimerkin siivooja tms. painaa täyttä päivää hänen kokonaisnettotulonsa olisi 1360 e. Eli toinen ansaitsisi 11,25 e/h ja toinen ikäänkuin 17 e/h.

  Mitä tuosta seuraisi, jättäytyisikö täyden päivän tekijä myös puolelle päivälle mahdollistaen yhdelle työttömälle työt vai arvostaisivatko ihmiset "viimeisiä satasia" kuitenkin?

  Vai huomaisivatko työnantajat mahdollisuuden laskea palkkoja, koska jos nyt kokoaikainen työ kelpaa 1600 eurolla (netto 1360 e), miksei puoliaikainen menisi 650 eurolla kun perustulo nostaisi neton 1255 euroon? Tämän päivän TESsit voi estää mutta jos ns. yhteistä tahtoa on niin parissa vuodessa muuttuvat.
   
 10. evakko

  evakko

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Varmasti tulisi onnenonkijoita, jos vieraan valtion puolustusministeriltä onnistuu etujen nosto niin miksei huonommin kotimaissaan ansaitsevilta.

  Toki voitaisiin vaatia että käy kerran viikossa näyttäytymässä jossain, mutta tuskin se byrokratiaa vähentäisi :D Puhelimen seurantaan ei varmaan nykylait taivu, tosin avaisihan se uusia työmahdollisuuksia esim. puhelinhotelleille (vaikkapa pakettiauto) kun viranomaisten tiedossa olisi prepaid tai muu halpa liittymä ja joku pitäisi huolen että virta on päällä ja näennäisesti liikkuu jonkin verran ilmoitetulla kotipaikkakunnalla.
   
 11. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 245
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Perustulo saisi tosiaan olla toteutettu niin että sitä saa vain päiviltä jolloin on kotimaassa. Maksu katkeaisi heti kun mennään rajan yli. + vielä tuo jos olisi perustili, jonka rahoja ei voisi käyttää samassa suhteessa kaikkeen vaan kotimaista tuotantoa/palvelua saisi satasella satasen edestä ja ulkomaista vastinetta saisi satasella viidenkympin edestä.

  Tai vaikka vielä niin että kotimaisia kasviksia saisi satasella kahdensadan edestä ja pihviä tuplahintaan. Köyhät syömään rehuja olisi varmaan porvareillekkin mielihyvää tuottava ajatus? ;)
   
  taxman, hkultala ja draco76 tykkäävät tästä.
 12. Jarmot

  Jarmot

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  05.06.2018
  "Mutta taas toisaalta jossain vaativilla pienipalkka-aloilla et välttämättä enää saisikaan työntekijöitä pikkupalkala töihin, koska persutolon kanssa monikaan ei tekisi palkkaan nähden liian vaativaa työtä samalla rahalla. Jotkut lastentarhanopettajat ja sairaanhoitajat tulee ekana mieleen. Tuon jäkeen palkka määrittyisi enemmän työn vaativuutta vastaavaksi."

  Sairaanhoitajan keskikuukausiansio on yli 3 000 € ja lastentarhanopettajakin tienaa kuukaudessa karvan päälle 2 500 €, joten ei nuo kummatkaan varsinaisia matalapalkka-aloja ole. Aika kova saa olla perustulo, että mieluummin jää kotio kuin noihin töihin menee. Eikä kumpikaan homma mitään ojankaivuuta tai rakettitiedettä ole vaan ihan normaalia perusduunia kohtuullisella palkalla.
   
  draco76 tykkää tästä.
 13. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvin sä voit itse muuttaa toiselle paikkakunnalle mutta jos on perhe ja lapset niin silloin se ei enää ole lainkaan niin helppoa "poistua mukavuusalueelta".
   
  Pahviukko ja draco76 tykkäävät tästä.
 14. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Tuo vaatii nimenomaan oikeasti sen poistumisen mukavuusalueelta. Valitettavasti valtion tehtävä ei ole kustantaa pitkäaikaisesti onnellista ja kivaa perhe-elämää kaupungissa, jossa työllistymisen mahdollisuus on täysi mysteeri.
   
 15. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos miehelle/vaimolle on työpaikka siellä perähikiällä mutta toisella ei, niin toinen puoliso jää sitten yhteiskunnan tuilla elämään. Lapsilla ehkä harrastukset ja kaverit ja ne jäävät myös pois. On siinä sitten mukavuutta kerrakseen kun puoliso ja lapset oireilevat, masentuvat jossain pikkukylässä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
  Pahviukko tykkää tästä.
 16. rth

  rth

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puoliso voi myös hakea töitä aktiivisemmin, koska tilanne niin vaatii. Lapset, jos niitä nyt on pitänyt hankkia, varmasti saa uudet kaverit koulun ja yllättäen niiden harrastusten myötä. Toki ihmisille kehittyy vanhetessaan enemmän ja enemmän psykologisia esteitä.

  Minun osaltani tämä offtopic jää tähän, ja voidaan palailla vaikka Kotimaan Politiikkaan. Mitä mieltä arvon foorumilaiset on uusimmasta vasemmistoliittolaisen, arvoisan kansanedustajan tempauksesta?
  Kansanedustaja Anna Kontula otettiin kiinni Israelissa
   
 17. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 245
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Täytyyhän tuota arvostaa että on valmis tekemään hommia pois omalta mukavuusalueelta ja kotikunnasta.
   
  Jurppii, erihyva, draco76 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 18. rth

  rth

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harvemmin aktivistiryhmät maksaa palkkaa ja kotipaikka taitaa olla lähempänä Tamperetta kuin Gazaa, mutta toivottavasti sai ulkomaanpäivärahan.
   
 19. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Mukavuusalueelta poistuminen on nimenomaan epämukavaa ja usein hankalaa. Siksi sitä kutsutaan epämukavuusalueeksi.

  Miten ne lapset siihen vaikuttaa? Itsekin olen muuttanut vanhempien mukana, koulut vaihtunut ja harrastusporukat eikä multa mitään kysytty silloin. Töiden teko vähän niinkuin kuului oletuksena elämään joskus taannoin ja muu elämä sitten sovitettiin sen ympärille. Ei ihmisille tullut mieleenkään sossuilla koska työ ei ole naapurissa.

  Tai sitten heittää reissua aikansa jos vaikka toinenkin löytäisi työn läheltä uutta kotikuntaa? Niin on tehty kautta aikojen ja niin tekee nykyäänkin moni suomalainen, etelänaapurin väestä puhumattakaan. Hyvinvointiyhteiskunta on selkeästi otettu jonain automaattina joka on tehnyt ihmisistä käsittämättömiä kermaperseitä. "Mut kattokaa, tuolla on mamu johon menee verorahoja" :facepalm:

  Kuulin myös varmasta lähteestä, että tää maa on täynnä niitä jotka oireilee ja masentuu kaupungissa ja joita harmittaa kun maalta lähtee työpaikat ja ihmiset.
   
 20. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 244
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Voi muuttaa myös hyvään kaupunkiin kuten Helsinkiin niin molemmat saa työpaikat.
   
  Centteri tykkää tästä.
 21. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No tätä suosittelen itsekin paitsi jos sattuu olemaan juurikin se hitsaaja tai muu raskaan teollisuuden tekijä. Tosin valitus on että pk-seudulla hinnat on liian kovat duunarin asustella. Perheineen. Omakotitalossa. Kahden auton kanssa koska pojat pelaa lätkää. Ja tyttö tykkää ratsastaa. Jne.
   
  draco76 tykkää tästä.
 22. Kaaaapo

  Kaaaapo

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Problem solved, muutetaan koko Suomi Helsinkiin niin kaikilla on mukavaa ja töitä riittää :)
   
  sl4yer94, Pahviukko, moonspell ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 23. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Maaseutu ei kelpaa, kaupunki ei kelpaa. Tehtaan pitää olla just siellä missä duunari asustaa, problem solved?
   
 24. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 244
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
 25. moonspell

  moonspell

  Viestejä:
  1 242
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Ennemmin vaikka työtön kuin muuttaisin tsadiin.
   
  oppilas84, Kel Varnsen, Pahviukko ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 26. moonspell

  moonspell

  Viestejä:
  1 242
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Tuplat
   
 27. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Oikeastaan tähän tän muuten antoisan keskustelun voikin kiteyttää.

  Laittaisin tuohon "työtön", "saa kaatua" ja "tappaisin itseni" kohdalle vaan sopivan taivutusmuodon sanasta sossuttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
  draco76 tykkää tästä.
 28. JormaM

  JormaM

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  10.08.2018
  Tappaisin itseni mieluummin kun asuisin päivääkään hesassa.
   
 29. ATE

  ATE

  Viestejä:
  6 734
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
  sl4yer94, valurauta, caustic ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 30. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tervetuloa helsinkiin. Täällä on myös paljon avoimia työpaikkoja.
   
  Romuvarasto tykkää tästä.
 31. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 512
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuulostaa Pahkasialta, että avustajille palkataan avustajia.
  Mitä lyödään vielä vetoa, niin homma ei ole missään hallinnassa, vaan kaikki puuhailevat omiaan eikä kukaan tiedä mistään mitään.

  Voisiko hallitus palkata itselleen halutessaan vaikka miljardilla eurolla avustajia?
   
 32. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 640
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ministerin avustajan avustajan avustajana?
   
  sl4yer94, D`Walker, caustic ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 33. Romuvarasto

  Romuvarasto

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2018
  Sipilän hallituksen ongelma oli se että"maisemakonttorista" pukattiin pellolle parhaimmillaan perustuslain vastaista tauhkaa. Jokainen asetus kannattaa kyllä valmistella huolella ennenkuin sitä rahvaalle tarjoaa ja lait pitää olla just eikä melkein. En osaa ottaa kantaa Marinin hallituksen avustajajoukkoon mutta totean että liian vähäinenkin avustajamäärä voi olla ongelma.
   
 34. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 827
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 35. stumpu

  stumpu

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mutta että avustaja tarvitsee avustajaa :confused: Väittäisin, että tässä tilanteessa tarvittaisiin vain parempi avustaja. Ihan hyville tuloille pääsee avustajakin, niin luulisi siihen pätevä löytyvän.
   
 36. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Joskus voi joutua menemään epämukavuusalueelle. Yksi ystäväni on ulkomailla töissä, siten että vaimo ja lapset asuu Suomessa. Hän käy 3-4 viikon välein vain kotona pidennetyn viikonlopun. Tienaa kyllä siellä ulkomailla todella hyvin, mikä motivoi. Yksi suurperheellinen sukulainen teki vuosia ulkomailla pitkiä keikkoja ja sitten vielä kulki suomessakin 300km/suunta työmatkaa päivittäin parin vuoden ajan, ja tämä oli yksi taustatekijä, että hän sai myöhemmin erittäin hyvän tehtaanjohtajan paikan asuinpaikkakunnaltaan (oli tehtaan koneiden valmistajan leivissä ennen sitä).

  Oma työpaikka on projektiluonteen takia melkoisen monikulttuurinen, työntekijöitä varmaan lähemmäs 50 eri maasta. Nämä kaikki ovat tulleet tänne Suomeen töihin, osalla vaimo ja perheet kotimaassaan, joita näkee muutaman viikon välein.

  Tekosyitä voi aina keksiä, miksi roikkua kiinni sossun lompakossa.
   
 37. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ulkomaan keissit ovat täysin eri juttu. Tiedän itsekin perheitä jotka ovat asuneet ulkomailla, mm Singapore, miehen pestin ajan. Vaimo oli kotivaimo siellä mutta kun palkka oli hyvä, asuminen lähes ilmaista niin mikäs siinä. Kainuussa olisi ollut toinen ääni kellossa. Olisi ollut todnäk ex vaimo.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
  Pahviukko tykkää tästä.
 38. JormaM

  JormaM

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  10.08.2018
  Puolisoilla on toistensa elättämisen velvollisuus, miksi tässä aletaan niistä sossuelätteinä puhumaan, jos toisella on työpaikka? Työttömyyskorvausta voinee toinen kuitenkin saada, mutta ei kait mitään muuta, asumistukia jne, kun puoliso saa kerta oikeaa palkkaa.
  Ite kyllä ottaisin perheen mukaan, olkoot työllisyystilanne mikä vaan toiselle. Perhe on tärkein, eikä se ole mikään "tekosyy".
   
 39. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 855
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Miksi sitten näin:
  Yleinen asumistuki | Helsingin Seudun Suunnat
  Yleistä asumistukea sai syyskuun lopussa Helsingin seudulla 110 500 ruokakuntaa, mikä oli hieman enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

  Helsingissä yleistä asumistukea sai syyskuun lopussa 61 600, Espoossa 18 500 ja Vantaalla 16 900, KUUMA-kunnissa 13 100 ja koko maassa 352 300 ruokakuntaa.
  Eihän tässä ole mitään järkeä, että töitä on vaikka lampaat söisivät mutta silti melkein kolmannes Suomen asumistukea saavista talouksista on pk-seudulla.
   
  emviiex tykkää tästä.
 40. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 855
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Ollaanko nykyään niin köyhiä, että yhden elättäjän palkka ei riittäisi koko perheelle? Onhan se ainakin ennen riittänyt.
   
 41. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Pk-seudulla asuu 20% koko kansasta ja täällä on myös kallein asuminen.
   
 42. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  1 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin. Syy lienee tässä--> Työttömyysaste laskee edelleen | Ulkomaalaistaustaiset Helsingissä

  Tuorein rekisteripohjainen tilastotieto ulkomaalaistaustaisten työllisyys- ja työttömyysasteesta saadaan Tilastokeskuksen vuoden 2017 työssäkäyntitilastosta. Ulkomaalaistaustaisten työttömyysaste oli Helsingissä vuoden 2017 lopussa 21,3 prosenttia ja 20–64-vuotiaiden työllisyysaste 53,1 prosenttia. Suomalaistaustaisten työttömyysaste oli 8,5 prosenttia ja työllisyysaste 76,7 prosenttia.

  ed: lisätty linkki ulkomaalaistaustaisten määrästä helsingissä.
  Joka kuudes helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen | Ulkomaalaistaustaiset Helsingissä

  Ulkomaalaistaustaisia eli syntyperältään ulkomaalaisia helsinkiläisiä oli vuoden 2019 alussa 103 412. Tämä oli 16,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2020
 43. JormaM

  JormaM

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  10.08.2018
  Miksi otit quotestani yläosan pois? Juuri tuotahan siinä viestissä sanoin.
   
 44. Karban

  Karban

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Tukion luistimet.
   
 45. baggio

  baggio

  Viestejä:
  762
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  Hesari on nuuskinut hallitustahojen kaavailemia työllisyyskeinoja.

  - Aktiivimallia korvataan työnhakuvelvoitteella ja yksilöllisillä työllistymissuunnitelmilla. Etenkin kepu toivoo optimistisia tuloksia tällä.

  - Vihreät on esittänyt "ympäristökikyä", jossa kevennettäisiin tuloveroa ja yhteisöveroa ilmastoverojen kiristyksillä.

  - Kotihoidon tuen leikkaus

  - Työttömyyskorvauksen suojaosan (paljonko voi tienata ilman että työttömyyskorvaus pienenee) korottaminen 300:sta 600:een euroon

  - Työttömyyskorvauksen porrastuksen vapaaehtoinen kokeilu, jossa korvaus on määrältään suurempi mutta pienenee työttömyyden jatkuessa

  - Työttömyysputken poisto, jossa eläkeikää lähestyvien työttömien olisi edelleen pyrittävä töihin eikä odotella eläkkeen alkamista työttömyyskorvauksen lisäpäivillä.

  - Työperäisen maahanmuuton edistäminen

  Hallituksen työllisyyskeinot alkavat hahmottua: Pöydälle tulossa esimerkiksi ilmastopaketti, aktiivimallin korvaaja ja kotihoidon tuen leikkaaminen
   
 46. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 244
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Ei kummoisia toimia, paras lienee suojaosan korotus.
   
 47. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 198
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Lisäisin tuohon seuraavan:

  - Ihmisille opetettaisiin taas jo koulusta saakka, että elämä ei välttämättä ole kivaa, mukavaa jne. vaan asuminen ahtaasti, kulutuksen rajallisuus, paskaduunit ilman etenemistä jne. on aina ollut osan kohtalo. Mm. järkevä kouluttautuminen ja halu siirtyä sinne epämukavuusalueelle ennen kuin on pakko ennaltaehkäisee ankeutta
   
  Bladekill tykkää tästä.
 48. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 174
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  ... kunhan se muistetaan tehdä perus tukipaketin muihinkin tukiin, eli asumis- ja toimeentulotukeen.
   
 49. rth

  rth

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Inhottavaa realismia tämä, ei sovi mitenkään nykyiseen mantraan, että jokainen on erityislaatuinen.
   
 50. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 244
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Olet oikeassa. Nyt asumistukea täytyy muuttaa jos "Ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna". Sen lisäksi asumistukea kuitenkin tarkistetaan vuoden välein, joten pysyvämpi muutos huomioidaan siinä.
  Nykyään ei saa puhua paskaduuneista, vaan jokainen työ on yhtä arvokasta (paitsi palkan suhteen). Muutoksessa täytyisi huomioida freelancereiden tulo ja heidän muuttuvat tilanteensa. Esimerkiksi lähetit tulisi saada lähemmäs palkansaajien turvaa rankaisematta heitä käyttäviä yrityksiä.