Tämä (boldattu) onkin hyvä esimerkki. Suurin osa lakimuutoksen vastustajista ehkä vastuustaakin sitä juuri sen takia, että eivät oikein ymmärrä.
Okei, nou hätä. Autan sua ymmärtämään.
1. Suomi elää tällä hetkellä velaksi ja tarvitsee suurempaa työllisyyttä, eli lisää työpaikkoja työttömille. Tällöin veronmaksajia saadaan lisää.
2. Osa pienyrittäjistä on sanonut, etteivät he uskalla palkata ensimmäisiä työntekijöitä, koska riskit koko yrityksen nurin menemiselle ovat niin suuret jos työntekijä osoittautuukin kiusankappaleeksi.
3. Hallitus ja Suomen yrittäjät ovat kyselleet pienyrittäjiltä, että jos helpotettaisiin työntekijän käytöksestä johtuvaa irtisanomista, niin uskaltaisitteko sitten palkata enemmän?
3. Monet pienyrittäjät ovat vastanneet että kyllä, silloin uskaltaisimme. Kuukausi sitten tehty tutkimus, johon vastannut yli tuhat yrittäjää:
Tutkimus: Puolet pk-yrityksistä palkkaisi enemmän, jos irtisanominen olisi helpompaa
4. Lakimuutoksen myötä sellaiset yrittäjät, jotka eivät vielä ole uskaltaneet palkata, alkavat palkkaamaan ihmisiä, syntyy uusia työpaikkoja.
Ja kommenttina tuohon hömppään, missä puhut irtisanomisesta, niin jos jollakin yrityksellä ei ole käyttöä työntekijälle, eli bisnes on esimerkiksi alamäessä, niin hänet irtisanotaan taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Siihen ei ole tulossa mitään muutosta lain suhteen. Jos taas väität, että työntekijän asiattoman käytöksen takia irtisanomisen helpottuessa porukka irtisanoisi työntekijöitä, niin silloinhan itse työpaikka ei häviä mihinkään. Yksi henkilö vain irtisanotaan aivan aiheesta, ja tilalle palkataan uusi henkilö. Näiden tilanteiden suhteen siis työpaikat eivät vähene, kuten annat kommentillasi ymmärtää.
Nyt, hyvä ystävä, kysy mikä vielä on epäselvää niin neuvon mielelläni.