- Liittynyt
- 07.07.2017
- Viestejä
- 2 833
Jos jättää kaikki taustatyöt tekemättä ja puolet faktoista pois niin ei siihen sitten paljon asiavirheitäkään päädy.Oliko siinä asiavirheitä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Jos jättää kaikki taustatyöt tekemättä ja puolet faktoista pois niin ei siihen sitten paljon asiavirheitäkään päädy.Oliko siinä asiavirheitä?
Vähän outo ilmaisu kyllä. Sehän on juurikin mysteeri, että minkälaista politiikkaa jotkin vaihtoehtoiset hallitukset olisivat toteuttaneet.Julkisen talouden tasapainottamisen kannalta avainasemassa on talous- ja työllisyyskehitys. On jokaisen arvioitavissa, millaista kasvu- ja työllisyyspolitiikkaa eriväriset hallitukset olisivat toteuttaneet
Ei se ainakaan huonommin olisi voinut mennä.Vähän kyllä harmittaa, että Kok ja Persut voittivat vaalit. Jälkikäteen ajatellen olisin halunnut nähdä miten vasemmisto olisi tästä luovinut eteenpäin.
Ei varmasti. Velkaa otettaisiin vähemmän ja työllisyys olisi parempi. EKP:n ohjauskorkokin olisi 2-3 %yksikköä alempana.Ei se ainakaan huonommin olisi voinut mennä.
Mitä gallupeissa voidaan selvittää? Mielipiteitä, arvoja, asenteita. Siksi niiden suomenkielinen nimikin on mielipidetutkimus. Kyllä niitä voi ja kannattaa kysyä ihan kaikilta.
En suinkaan esittänyt, ettei ollenkaan kannata kysyä. Totesin lähinnä että se on toisarvoista verrattuna siihen, jos kysyttäisiin heiltä, jotka siitä kärsivät. Ja että sama kysely kannattaisi siksi tehdä ulkomaalaistaustaisten osajoukolle (vajaa neljäsataatuhatta ihmistä), sillä siitä saadaan jo kattava otos poimittua.Etkös sinä tuossa aikaisemmin sanonut ettei valkonaamoilta kannata kysyä mitään rasismista koska sitä kokevat (lähinnnä rajoittuen värillisiin) ovat ainoat kenen mielipiteellä ja kokemuksella on merkitystä?
Gallupissa voidaan tosiaan selvittää mielipiteitä. Se mikä on mielipiteen todistusvoima minkään todellisen asian suhteen on sitten kyseenalainen, mutta jostain syystä rasismigalluppeja tunnutaan käsittelevän jollain tavalla objektiivisena todellisuutena. Ja se on se mikä on mielestäni aika pölhöä.
Minusta yksityinen sektori vaikuttaa olevan ainoa vaihtoehto rinnalle helpottamaan tilannetta jossa julkinen puoli on täysin kriisiytynyt. Yksityisissä on se hyvä puoli, että osaavat hoitaa potilaita ratkaisukeskeisesti (mm. määräävät tutkimuksia kun niitä tarvitaan, mitä julkinen ei juurikaan tee kuin pakon edessä) ja tällä tavoin lyhentävät jonoja kun eivät joka käynnillä toivota potilasta tervetulleeksi seuraavana päivänä saman jonon hännille. Itse hyödynnän yksityistä puolta työterveyden ja tosi pienissä määrin vakuutusten kautta (itselle ei ole varaa maksaa hoitokuluvakuutuksia tms, lapsille tapaturmavakuutukset ja itsellä henkivakuutus). Sitten kun en pääse yksityistä enää hyödyntämään (eläkkeellä, mahdollisissa työttömyystilanteissa ja tapauksissa jotka eivät kuulu työterveyden piiriin) niin sitten menen mieluiten montun pohjalle makuulle odottamaan kuolemaa sillä terveyskeskuksessa tai Tampereen yliopistollisen sairaalan kiirevastaanotolla ei ole parempaakaan tarjolla.Näin. Yksi tärkeä mittari on uudet yksityisen käyttäjät ja se lukuhan ei ole kasvanut. Eli tästä hyötyvät ne samat ihmiset joilla jo nyt on varaa käydä yksityisellä, ei ne joilla olusi tarvetta hoitoon mutta ei ole rahaa. Tousin sanoen pueni rahallunen avustus jo nyt hyvin toimeen tuleville.
Tämä on teoriassa ihan totta. Silti meidän ainoa vaihtoehto asian parempaan suuntaan viemiseksi on jokainen järkevä poliittinen päätös hallitukselta eli taloudesta puhuttaessa säästöt sillä talouskasvua ja merkittävää työllistämistä he eivät voi meille taikoa. Nyt Suomen on korkea aika palauttaa menot samaan suuruusluokkaan kuin 90-luvulla (heitto perstuntumalla) sillä Nokian kännyköiden häippästyä meillä ei ole niin merkittävästi lihavampi tulopuoli kuin silloin ennen.Ei ole uskottavaa kuunnella nykyisen hallituksen tai kenenkään muunkaan "huolestuneisuutta" Suomen velkaantumisesta ja taloudesta kun itsestäänselviä säästötoimia ja korruption kitkemistä ei olla valmiita tekemään.
Totta, oppositiopuolueiden on aina väristä riippumatta helpoin olla populisteja ja esittää viisainta - etenkin jälkiviisainta. Jos meilläkin vaimon kanssa päätettäisiin vuorotellen kaikista asioista 4 vuotta putkeen niin voisi aiheuttaa hiukan katkeruutta ne asiat jotka meni huonosti ja joista olin itse eri mieltä. Tulisihan niistä motkotettua ja yhteistyö heikkenisi. Ei tämänhetkisillä oppositiopuolueilla ole mitään lääkkeitä työllisyystilanteeseen, julkisen terveydenhuollon kriisiin, julkisiin menoihin, säästöihin, talouskasvuun tai mihinkään muuhunkaan mistä hallitusta moittivat. Ovat vain tyytyväisiä kun oikeisto tekee taas sen likaisen työn ja pääsevät siitä syyllistämään ja keräämään kannatusta ensi vaaleja varten. Tätä kehäähän Suomessa kierretään vuosikymmenestä toiseen.Kovasti puhutaan hallituksen mahdollisesta kaatumisesta, mutta mahtaakohan nykyisillä oppositiopuolueilla toisaalta olla hirveää hinkua hallitukseen? Ei voi enää tehdä vain kivaa politiikkaa jossa rahaa jaellaan sinne tänne, vaan jotain ikäviäkin päätöksiä joudutaan väistämättä tekemään. Ainahan se on ollut niin, että oppositiosta on helppo huudella - pätee puolueesta riippumatta.
Ihan totta, jatkaisin listaa vielä sillä että ilmastonmuutoksen ratkaisu olisi paljon lähempänä, ihmiset olisivat onnellisempia, kouluissa oppimistulokset parempia ja julkinen terveydenhuolto paremmassa kunnossa kuin koskaan.Ei varmasti. Velkaa otettaisiin vähemmän ja työllisyys olisi parempi. EKP:n ohjauskorkokin olisi 2-3 %yksikköä alempana.
Jos jättää kaikki taustatyöt tekemättä ja puolet faktoista pois niin ei siihen sitten paljon asiavirheitäkään päädy.
Näin on. Vetää niin sanattomaksi että eipä tähän muuta voi vastata.Eli asiavirheitä ei ollut, mutta ikävää, kun hallitusta arvosteltiin.
Se riski tässä tietenkin on, että seuraavaksi on vasemmistohallitus joka peruu kaikki nämä muutokset (jos siihen nyt edes on varaa). Ei ole hyvä asia sekään, jos politiikka menee liian tempoilevaksi. Omiaan lisäämään kaikenlaista epävarmuutta.Totta, oppositiopuolueiden on aina väristä riippumatta helpoin olla populisteja ja esittää viisainta - etenkin jälkiviisainta. Jos meilläkin vaimon kanssa päätettäisiin vuorotellen kaikista asioista 4 vuotta putkeen niin voisi aiheuttaa hiukan katkeruutta ne asiat jotka meni huonosti ja joista olin itse eri mieltä. Tulisihan niistä motkotettua ja yhteistyö heikkenisi. Ei tämänhetkisillä oppositiopuolueilla ole mitään lääkkeitä työllisyystilanteeseen, julkisen terveydenhuollon kriisiin, julkisiin menoihin, säästöihin, talouskasvuun tai mihinkään muuhunkaan mistä hallitusta moittivat. Ovat vain tyytyväisiä kun oikeisto tekee taas sen likaisen työn ja pääsevät siitä syyllistämään ja keräämään kannatusta ensi vaaleja varten. Tätä kehäähän Suomessa kierretään vuosikymmenestä toiseen.
Lähinnä kai nuo naurettavan asenteelliset sanavalinnat tossa otsikossa ihmetyttää. Vertailihan edellinenkin hallitus pääministeriä myöden omia tekojaan jatkuvasti aiemman hallituksen tekemisiin, Marin jopa pääministerin paikalta läksytti Orpoa siitä miksei oppositiossa tuolloin ollut Kokoomus ole asioille tehnyt edellisen hallituksen aikana mitään. En muista, että ketään toimittajia olisi huvittanut tarttua noihin Marinin tekemiin vertauksiin näin lapsellisella tasolla. Mihin hallitus voi omaa tekemistään ja tulostaan peilata ellei menneeseen - tulevaanko sitten? Kyseinen toimittaja taitaa olla ihan pesunkestävä Sanna-fani, tästä on laadukas journalismi ja politiikantoimitus kaukana, mikä ei toki ihmetytä Ylen kohdalla.Eli asiavirheitä ei ollut, mutta ikävää, kun hallitusta arvosteltiin.
En suinkaan esittänyt, ettei ollenkaan kannata kysyä. Totesin lähinnä että se on toisarvoista verrattuna siihen, jos kysyttäisiin heiltä, jotka siitä kärsivät. Ja että sama kysely kannattaisi siksi tehdä ulkomaalaistaustaisten osajoukolle (vajaa neljäsataatuhatta ihmistä), sillä siitä saadaan jo kattava otos poimittua.
Ja on ehkä hyvä huomata, että mielipidetutkimukset eivät mitenkään pyri kuvaamaan objektiivista todellisuutta, vaan mielipiteiden, arvojen ja asenteiden kautta sitä, miten vastaajat todellisuuden kokevat ja miten he siihen suhtautuvat. Se on arvokasta tietoa sekin, mutta pikkuisen eri asia. Media tietenkin saattaa vetää välillä mutkia suoriksi, mikä saattaa sekoittaa.
Lähinnä kai nuo naurettavan asenteelliset sanavalinnat tossa otsikossa ihmetyttää. Vertailihan edellinenkin hallitus pääministeriä myöden omia tekojaan jatkuvasti aiemman hallituksen tekemisiin, Marin jopa pääministerin paikalta läksytti Orpoa siitä miksei oppositiossa tuolloin ollut Kokoomus ole asioille tehnyt edellisen hallituksen aikana mitään. En muista, että ketään toimittajia olisi huvittanut tarttua noihin Marinin tekemiin vertauksiin näin lapsellisella tasolla. Mihin hallitus voi omaa tekemistään ja tulostaan peilata ellei menneeseen - tulevaanko sitten? Kyseinen toimittaja taitaa olla ihan pesunkestävä Sanna-fani, tästä on laadukas journalismi ja politiikantoimitus kaukana, mikä ei toki ihmetytä Ylen kohdalla.
Mutta totta on, että skenaario on kuvitteellinen ja että talous- ja työllisyystilanne ei ole ainakaan parantunut. Faktat ovat siis aivan oikein. Ainahan se on ikävää, kun toimittajat eivät kirjoita, niinkuin itse ajattelee.
Niin ja sitten tuntuu olevan ylipäätään kaikenlaista epäterveiden ilmiöiden ja mielenterveysongelmien yms. viljelyä. Ilmeisesti nykyään jos joku kokee vaikka olevansa eläin, niin sitäkin pitää vain tukea.Olet varmaan oikeassa jos tosiaan puhutaan 30-60 lukujen wokesta. En usko että siitä oli kyse nyt assdsan viestissä, jossa lainattiin Naamapalmun kommenttia joka koski ukrainalaisia uusnatseja. Naamapalmu ei luullakseni tarkoittanut sitä, että 30-60 lukujen jenkkilän afrikkalaistaustaisten ja orjasukutaustaisten ihmisten tasa-arvovaatimukset oli tarkoitettu länttä heikentäviksi enkä minä tarkoittanut että ne olivat vasemmiston kynästä. Nykywokessa ei ole kyse orjuudesta, eikä konservatiivioikeiston rakentamasta leimasanasta vaan esim. Ylen määritelmän mukaan canceloinnista ja callouttaamisesta. Se on sitä mitä woke on nykyään ja se on lähtöisin vasemmistoliberaalien aktivismista. Se on sitä aktivismia jonka mukaan heteroseksuaali näyttelijä canceloidaan jos hän aikoo ottaa vastaan muunsukupuolisen hahmon roolin.
Hallitus ei kyllä hirveän paljoa voi vaikuttaa yleiseen taloustilanteeseen. Eli periaatteessa faktat on kyllä oikein, niillä ei vaan ole mitään väliä.![]()
Edes oppositio ei ollut tuota mieltä. Pieleen meni vaalikauden lopussa kun kaikki ongelmat ja erimielisyydet ratkottiin latomalla lisää rahaa tiskiin.Niinpä. Aikamoisia maailman- ja euroopanlaajuisia kriisejä kävi edellinen hallitus läpi, mutta jotenkin kaikkeen huonoon se on syyllinen.
Joo, en tiedä kuinka monesti odotat että sulle sanotaan ettei faktoja ole kyseenalaistettu vaan asenteellinen uutisointi joka tässä nyt on Ylellä ollut jo jonkin aikaa tapetilla eikä kukaan myönnä virheitään, kanna vastuutaan tai muuta linjaansa. Ei kyse ole siitä ajatteleeko itse siten kuin toimittajat kirjottavat vaan siitä, kirjoittaako toimittaja mitä hallitus on tiedottanut vai oman henkilökohtaisen mielipiteensä hallituksen tiedotuksesta.Mutta totta on, että skenaario on kuvitteellinen ja että talous- ja työllisyystilanne ei ole ainakaan parantunut. Faktat ovat siis aivan oikein.
Provoa minkä jaksat, en jaksa tarttua laiskaan syöttiisi.Ainahan se on ikävää, kun toimittajat eivät kirjoita, niinkuin itse ajattelee.
Juu, tämä identiteettikeskustelu taitaa olla woken hulluimman ajanjakson viimeisiä hengenvetoja. Ihan absurdi ajatus että kaikki voisi olla sitä mitä kuvittelee olevansa. Tämä kun on nyt opetettu lapsillekin, nähdään tulevaisuudessa lisääntyvissä määrin näitä olenpas/enpäs sukupuoleen yms liittyvää sekoilua ja siitä seuraavaa hämmennystä ja mielenterveysongelmia. Ei lasten mieli kykene käsittelemään vielä 15-vuotiaanakaan kypsästi niitä teemoja mitä heille koulussa esitellään nyt jo alle 12-vuotiaana t. sivustaseuraaja. Edit: Eihän tämäkään ole minkään muun tulosta kuin puoluejakaumasta yliopistojen ja opetusministeriön kaltaisissa paikoissa.Niin ja sitten tuntuu olevan ylipäätään kaikenlaista epäterveiden ilmiöiden ja mielenterveysongelmien yms. viljelyä. Ilmeisesti nykyään jos joku kokee vaikka olevansa eläin, niin sitäkin pitää vain tukea.
![]()
Therian | Meneekö lasten eläinleikki jo liian pitkälle? Näin vastaa psykologi
Äärimmäisissä tapauksissa lapsi saattaa uppoutua leikkimaailmaan niin, ettei pääse sieltä ulos, arvioi erikoispsykologi.www.hs.fi
Edes oppositio ei ollut tuota mieltä. Pieleen meni vaalikauden lopussa kun kaikki ongelmat ja erimielisyydet ratkottiin latomalla lisää rahaa tiskiin.
Ja nykyinen hallitus ottaa lainaa ihan samalla tavalla. Toki sitten esittää kuvitteellisia skenaarioita siitä, kuinka edellinen olisi ottanut vielä enemmän.
Joo, en tiedä kuinka monesti odotat että sulle sanotaan ettei faktoja ole kyseenalaistettu vaan asenteellinen uutisointi joka tässä nyt on Ylellä ollut jo jonkin aikaa tapetilla eikä kukaan myönnä virheitään, kanna vastuutaan tai muuta linjaansa. Ei kyse ole siitä ajatteleeko itse siten kuin toimittajat kirjottavat vaan siitä, kirjoittaako toimittaja mitä hallitus on tiedottanut vai oman henkilökohtaisen mielipiteensä hallituksen tiedotuksesta.
No nykyinen hallitus edes yrittää tasapainottaa tilannetta leikkauksilla, toisin kuin edellinen.
Eikö tämän voi kuitata vastaavalla kuvitteellisella skenaariolla ja sanoa että nykyhallitus olisi ottanut huomattavasti Marinin hallitusta enemmän velkaa jos olisi ollut vallassa Marinin hallituksen sijaan jos kerran tällaiset kuvitteelliset skenaariot ovat käypiä argumentteja. Vai toimiiko kuvittelu niin että nykytilannetta voi kuvitella, menneisyyttä ja tulevaisuutta ei, vai mikä on sääntönä?Ja nykyinen hallitus ottaa lainaa ihan samalla tavalla. Toki sitten esittää kuvitteellisia skenaarioita siitä, kuinka edellinen olisi ottanut vielä enemmän.
Yleensä mediassa toimittajat eivät itse muotoile otsikoita - tai toki he jotain tarjoaa juttuunsa, mutta se mikä lukijalle asti pääsee, tulee harvemmin siltä toimittajalta. Se tuottaja, toimitussihteeri, tiimiesimies tms. joka otsikoi, sen homma on rakentaa otsikko, joka myy tai jolla saa mahdollisimman monta näyttökertaa jutulle.Lähinnä kai nuo naurettavan asenteelliset sanavalinnat tossa otsikossa ihmetyttää. Vertailihan edellinenkin hallitus pääministeriä myöden omia tekojaan jatkuvasti aiemman hallituksen tekemisiin, Marin jopa pääministerin paikalta läksytti Orpoa siitä miksei oppositiossa tuolloin ollut Kokoomus ole asioille tehnyt edellisen hallituksen aikana mitään. En muista, että ketään toimittajia olisi huvittanut tarttua noihin Marinin tekemiin vertauksiin näin lapsellisella tasolla. Mihin hallitus voi omaa tekemistään ja tulostaan peilata ellei menneeseen - tulevaanko sitten? Kyseinen toimittaja taitaa olla ihan pesunkestävä Sanna-fani, tästä on laadukas journalismi ja politiikantoimitus kaukana, mikä ei toki ihmetytä Ylen kohdalla.
Ei se ainakaan huonommin olisi voinut mennä.
Fanipoika taikka uskonnollisella hurmoksella vasemmiston vastustaja taidat olla itse.Ja tämä tässä näin on kirjaesimerkki fanipojasta:
Ollaan nykyhallituksen politiikasta mitä mieltä tahansa, niin tuollaisen lauseen kirjoittaminen itsessään on jo sen luokan suoritus ettei siitä yksinkertaisesti voi jatkaa keskustelua mitenkään eteenpäin.
Ajatella että oma pieru haisee niin hyvälle, ettei siitä löydä minkäänlaista vivahdettakaan paskan hajusta.
Se että vakavalla naamalla väittää ettei MITENKÄÄN voisi olla huonommin kuin nykyhallituksella, osoittaa niin vahvaa fanittamista ettei asiakeskustelulle ole mitään jatkumoa.
Sun argumentoinnissa on se vika, että yksikään oppositiopuolue ei ole tarjonnut uskottavampaa talouslinjaa mitä nykyinen tarjoaa (voit todistaa toisin) ja sä nyt voit piiloutua sen "kukaan ei tiedä" taakse, mutta nämä ehdotukset puhuvat puolestaan. Lindtmanin SDP:n tarjoama esitys oli 2,5mrd€ sopeutus, jolle nauraa jo lokitkin. Keskustan Kaikkosen esittämä vaihtoehtobudjetti tarjosi huomattavasti enemmän uskottavuutta ja konkretiaa taloudenhoidosta noin 4,5mrd€ sopeutusbudjetillaan. Sinä voit tietysti opposition lailla laittaa kaiken uskottavuuden "talouskasvuun", mutta tämä kasvu ei tule kuin salama taivaalta, vaan on pitkäjänteisen työn tulos. (talouskasvu, argumentti tilanteessa missä sitä ei ole ollut käytännössä kohta 20 vuoteen on kuin asettaisi kaikki munat yhteen koriin ja rukoilisi.)Ja nykyinen hallitus ottaa lainaa ihan samalla tavalla. Toki sitten esittää kuvitteellisia skenaarioita siitä, kuinka edellinen olisi ottanut vielä enemmän.
Hallitus on laittamassa tähän niin kutsuttuun "yksityisen terveydenhuollonkäynteihin" ensi vuonna 70 miljoonaa euroa ja kun kontekstina on hyvinvointialueiden vuotuinen 26-28mrd€ budjetti, niin se antaa osviittaa mittaluokista. Ok, sinun mielestä Kela-korvaukset ovat paha ja ymmärrän argumentoinnin, että ne kohdistuvat pääasiassa siihen tuloluokkaan joka jo muutenkin valitsisi yksityisen, mutta kuten keskiviikkona vai oliko torstaina saimme A-studiosta kuulla, niin hallitus on etsimässä konsteja siihen, että tämä tuki kohdentuisi paremmin sitä tarvitseville.Ja sitten käyttää kuitenkin satoja miljoonia varakkaiden yksityisten terveydenhuoltokäyntien tukemiseen. Aika heikkoa on.
Nykyhallitus torpedoi talouskasvua ja jättää asiantuntijoiden neuvot kuulematta. Taantumassa pitäisi elvyttää, ei leikata. Niin nurinkurista kuin se yksinkertaiselle onkin.Sinä voit tietysti opposition lailla laittaa kaiken uskottavuuden "talouskasvuun", mutta tämä kasvu ei tule kuin salama taivaalta, vaan on pitkäjänteisen työn tulos. (talouskasvu, argumentti tilanteessa missä sitä ei ole ollut käytännössä kohta 20 vuoteen on kuin asettaisi kaikki munat yhteen koriin ja rukoilisi.)
Nykyhallitus torpedoi talouskasvua ja jättää asiantuntijoiden neuvot kuulematta. Taantumassa pitäisi elvyttää, ei leikata. Niin nurinkurista kuin se yksinkertaiselle onkin.
En sano, että muut puolueet tekisivät paremmin, mutta vaikuttaa että tämä ei ole sen parempi talouden suhteen.
Kerro lisää? Brysselin mukaan vältetään täpärästi joutumista EU:n liiallisen alijäämmän menettelyyn, koska kyse on desimaaleista ja tekemättömyys (lisävelka) olisi johtanut siihen joutumista, eli oppositiopolitiikka. kts. puolueiden esitykset ja vaihtoehtobudjetit.Nykyhallitus torpedoi talouskasvua ja jättää asiantuntijoiden neuvot kuulematta. Taantumassa pitäisi elvyttää, ei leikata. Niin nurinkurista kuin se yksinkertaiselle onkin.
En sano, että muut puolueet tekisivät paremmin, mutta vaikuttaa että tämä ei ole sen parempi talouden suhteen.
Aika paljon on tosiaan sen tyylisiä kommentteja että "höhö, hallitus ottaa velkaa", mutta sitten samat nimimerkit kritisoi kaikkia toimia joilla sitä velkaantumista yritetään hillitä. Jos ei samalla tuo esille muita realistisia ehdotuksia velkaantumisen hillitsemiseksi, niin tuo on vain suunpieksentää.Toisin sanoen, täällä moni käyttäjä näyttää valittavan samaan aikaan leikkaamattomuutta sekä leikkauksia, mikä on jo itsestään on oxymoron, tarjoamatta mitään konkretiaa, koska tietysti kummastakin on helppo valittaa samanaikaisesti ilman omia perusteluita.
Toisaalta kun menee hyvin, niin sitten taas pitäisi säästää, eikä vain kasvattaa menoja. Jostain syystä tässä maassa vain melkein aina toimitaan juuri päinvastoin.Nykyhallitus torpedoi talouskasvua ja jättää asiantuntijoiden neuvot kuulematta. Taantumassa pitäisi elvyttää, ei leikata. Niin nurinkurista kuin se yksinkertaiselle onkin.
Silloin kun on hyvät ajat pitäisi leikata, mutta politiikot eivät ajattele tarpeeksi pitkälle. He vain reagoivat ja lappaavat rahaa omille etupiireilleen.Jos nyt palataan taas maan pinnalle, niin meillä ei ole sellaista tilannetta missä mistään saisi leikata. Vanhasen hallitus halusi elvyttää. Sipilän hallitus yritti vähän leikata jostain. Sitten tuli taas seuraava hallitus kuka halusi elvyttää kun "rahaa on" ja nyt puhutaan että pitäisi vieläkin "elvyttää" eikä leikata. Tosiasia on se, että sillä elvytyspolitiikalla halutaan lähinnä välttää ikävien mutta tarpeellisten päätösten tekeminen ja sen takia me joudumme aina tilanteeseen, missä on pakko leikata silloin kun se ei sovi. Koska kaikki puhuvat mieluummin "jakovarasta".
Naapurissa on tehty vähän toisin. Mutta ei meillä. Jokainen hallitus vuorollaan kurjistaa joko leikkaamalla tai sitten lisäämällä julkisia menoja yli varojen.
Aivan.Toisaalta kun menee hyvin, niin sitten taas pitäisi säästää, eikä vain kasvattaa menoja. Jostain syystä tässä maassa vain melkein aina toimitaan juuri päinvastoin.
Hallitus taas torppaa järkevät ideat sillä perusteella, että ei edellinenkään hallitus tehnyt. Talouden kanssa kummallakaan ei ole tekemistä, vain ideologian ja omien etujen ajamisen.Ja koska tykkään räntätä asiasta, niin minä en ole kuullut opposition suulta mitään järkevämpää tai konkreettisempaa ehdotusta kuin yritystukien karsiminen. Yritystuet ja Kela-korvaus eivät pelasta meidän taloutta ja vielä vähemmän siinä vaiheessa, kun 90% kritiikistä kohdistuu leikkauksiin.
Oppositiolla on taloudenhoidon kanssa niin tyhjä takki, että kritisoidaan muun muassa ALV:n nostoa ja käytännössä esitetään itse samanlaista ehdotusta (25,5%/25%).
No mitä nämä järkevät ideat ovat yritystukia lukuunottamatta? Konkretiaa, kiitos. Niiden järkevyyttä voidaan ja saa kritisoida, mutta jos sun pokerikätenä on ainoastaan yritystuet, niin ollaan aika heikoilla antimilla kokonaisuuteen nähden. Arvaa torppasiko edellinen hallitus opposition ehdotuksia ja huolia talouden suunnasta.Hallitus taas torppaa järkevät ideat sillä perusteella, että ei edellinenkään hallitus tehnyt. Talouden kanssa kummallakaan ei ole tekemistä, vain ideologian ja omien etujen ajamisen.
Silloin kun on hyvät ajat pitäisi leikata, mutta politiikot eivät ajattele tarpeeksi pitkälle. He vain reagoivat ja lappaavat rahaa omille etupiireilleen.
Meillä on ollut hyviä aikoja, vaikka olisi uskoteltu muuta. Nyt pitkään ei ole ollut, koska elvyttäminen ei kiinnosta. Ei ketään valtapuolueista.Ongelma on siinä että meillä ei koskaan ole niitä hyviä aikoja. Ja kun on aina huonoja aikoja jatkuvasti niin sitten joudutaan tähän tilanteeseen, koska jossain vaiheessa lainaajat alkavat kyseenalaistaa onko jatkuva syömävelalla porsastelu kestävää. Nyt on edes jonkinlaista yritystä korjata asiaa, mutta silti huudetaan päät punaisena että eieieieieieiei saa leikata mistään ikinä milloinkaan, paitsi ehkä yritystyista kun muuten joku sika pääsee hyötymään. Ja seuraava hallitus sitten myy taas todennäköisesti jakovaraa, rinse and repeat...
Meillä on ollut hyviä aikoja, vaikka olisi uskoteltu muuta. Nyt pitkään ei ole ollut, koska elvyttäminen ei kiinnosta. Ei ketään valtapuolueista.
Hyvät ajat meni jo finanssikriisin ja Nokian jälkeen, sen jälkeen on eletty velaksi. Avaatko hieman näkemystäsi elvyttämättömyydestä.Meillä on ollut hyviä aikoja, vaikka olisi uskoteltu muuta. Nyt pitkään ei ole ollut, koska elvyttäminen ei kiinnosta. Ei ketään valtapuolueista.
Eikö tuo ole asiantuntijoiden hommaa? Tarkoitus kun ei ole tehdä ideologiaa. Ja jatkat samaa valitusvirttä kuin hallitus että ei tarvita järkeviä päätöksiä kun edellinenkään ei tehnyt. Tuolla tavslla Suomi menee vain alaspäin.No mitä nämä järkevät ideat ovat yritystukia lukuunottamatta? Konkretiaa, kiitos. Niiden järkevyyttä voidaan ja saa kritisoida, mutta jos sun pokerikätenä on ainoastaan yritystuet, niin ollaan aika heikoilla antimilla kokonaisuuteen nähden. Arvaa torppasiko edellinen hallitus opposition ehdotuksia ja huolia talouden suunnasta.
Siitä varmaan päästään yhteisymmärrykseen, että politiikassa puuttuu yhteisymmärrys.
Avaatko sinä kuinka on elvytetty ja milloin?Hyvät ajat meni jo finanssikriisin ja Nokian jälkeen, sen jälkeen on eletty velaksi. Avaatko hieman näkemystäsi elvyttämättömyydestä.
Miksi pitäisi rahoittaa kaikki mitä halutaan? Oletko niin mustavalkoinen vsi olkiukkoiletko?Meillä ei ole ollut kunnollista todellista kasvua sitten finanssikriisin ja siitä lähtien on menty alijäämäisillä budjeteilla sen nimissä, että pidettäisiin työllisyyttä yms. korkealla ja vältettäisiin taantumaa. Sipilän hallitus oli ainoa poikkeus sääntöön, mikä vähän hillitsi velkasuhteen kasvua ja sekin haukuttiin täysin pystyyn. Nyt meillä on hallitus mikä yrittää rajoittaa velkasuhteen repeämistä vaikeammassa korkotilanteessa ja sekin haukutaan pystyyn. Ikään kuin olisi mahdollista vain loputtomasti rahoittaa velaksi kaikki mitä ikinä vain halutaan.
Auttaisiko sosiaalimenojen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen vanha kunnon rasis...syrjintä. Maan rajat valitettavasti syrjii jo osan ihmisistä. Tai ainakin pitäisi.Avaatko sinä kuinka on elvytetty ja milloin?
Väestön ikääntyminen ja sosiaalimenojen kasvu on ollut tiedossa pitkään. Ilmastonmuutoksen kanssa yhteistä, että toimet ovat riittämättömiä.
No kai sulla nyt jotain omia näkemyksiä on, kerta on paljon esittää kritiikkiä hallituksen talouslinjasta.Eikö tuo ole asiantuntijoiden hommaa?
Höpöhöpö, sinulla ei ole ehdottaa näitä konkreettisia järkeviä päätöksiä, aivan kuten ei ole oppositiolla. pl. yritystuet. Kun tätä näköalattomuutta kyseenalaistaa, niin vedetään keskustelu tunnetasolle.Ja jatkat samaa valitusvirttä kuin hallitus että ei tarvita järkeviä päätöksiä kun edellinenkään ei tehnyt. Tuolla tavslla Suomi menee vain alaspäin.
Ymmärrätkö, että en ota kovin vakavissaan sinun juustohöylä puheita, koska yhtäällä kritisoit jatkuvasti leikkauksia.Juustohöylä pois ja leikattaisiin toiminnoista tulisi minun mieleeni. Talouskasvua tukevista, kuten koulutuksesta ei leikattaisi. Urheilun, ei siis perusliikkumisen, puolella olisi leikattavaa. Emme tarvitse huippu-urheilua julkisin varoin, liikuntapaikkoja kyllä. Kulttuurin puolellakin on varmasti leikattavaa. Koulutuksen osalta päinvastoin, uudelleenkoulutusta tarvitaan. Tiettyjen alojen opiskelijamääriä voisi tiputtaa ja toisten nostaa. Energiatukia/verohelpotuksia fossiilisten suhteen voi leikata. Poliisin osalta voisi lisätä valvontaa, jos se tarkoittaisi että sakkotulot ylittävät kulut. Tukiaiset joista tulee tuottoa tulee taas säästää. Kela-korvausten korotus ei toiminut ja turha kuvitella että se toimisi lappaamalla sinne lisää rahaa.
Emme tarvitse huippu-urheilua julkisin varoin, liikuntapaikkoja kyllä.
Edellisellä hallituskaudella ei tehty sopeutustoimia, koska niiden aika ei ollut silloin, niin mitähän silloin tehtiin... (velkaelvytystä)Avaatko sinä kuinka on elvytetty ja milloin?
Elvytystoimia silloin tehtiin, niistä puhuttiin. Sota ja korona olivat isoja kriisejä molemmat, joten hän toimi taloustieteilijöiden mukaan. Tosin paljon älytöntäkin teki.Edellisellä hallituskaudella ei tehty sopeutustoimia, koska niiden aika ei ollut silloin, niin mitähän silloin tehtiin... (velkaelvytystä)
Leikkauksia tuleekin kritidoida, jos ne estäbät talouskasvua. Sinä lähinnä puolustat hallitusta, oli se haittaavia leikkauksia, huonoja investointeja kuten kelakorvaukset raikka huippu-urheilun tukemista. Vaikuttaa että sinulle se, mitä tehdään el ole niin tärkeää kuin kuka tekee. Sinä tässä vaikutatnolevan tunnetasolla.No kai sulla nyt jotain omia näkemyksiä on, kerta on paljon esittää kritiikkiä hallituksen talouslinjasta.
Höpöhöpö, sinulla ei ole ehdottaa näitä konkreettisia järkeviä päätöksiä, aivan kuten ei ole oppositiolla. pl. yritystuet. Kun tätä näköalattomuutta kyseenalaistaa, niin vedetään keskustelu tunnetasolle.
Ymmärrätkö, että en ota kovin vakavissaan sinun juustohöylä puheita, koska yhtäällä kritisoit jatkuvasti leikkauksia.
Koulutusleikkaus (120m€) on validi argumentti, onneksi tässä taloustilanteessa ei kuitenkaan leikata siitä ensimmäisestä tutkinnosta, toivottavasti ei tarvitsisi leikata ollenkaan ja henk.koht. miettisin koulutusleikkauksia kohtuudella. Sitä voisi rajata henkilön työllisyyden mahdollisuuksien sijaan ja karsia näitä ihmisiä joiden päämääränä on lähinnä ikikouluttautuminen (todellinen ongelma). Mitä tulee urheiluun ja kulttuuriin, niin kyllä, kummastakin (pl. "kansanterveys") esimerkiksi siitä Ylestä voitais leikata enemmän, otetaan vaikka sieltä Ylestä 120m€ koulutusleikkaus.
Kokonaisuutena nämä ehdotukset ovat kuitenkin muutaman sataa miljoonaa 12,7mrd€ alijäämässä.
Toisaalta huippu-urheilun menestys ja merkitys ei myöskään ole mikään merkityksetön asia, se voi helposti olla maakuvan ja markkinoinnin kannalta merkityksellistä.
Tarkoitatko, että koska Valtteri Bottas on ajanut kartingia lapsena, kuuluisi Lahden saada rahaa Bottakselta, koska ura alkoi Lahden karting-radalta?Huippu-urheilu on pikkaisen kuitenkin sitä sirkushuveja kansalle, ja toki osa kansainvälistä maabrandausta. Ehkä KiHu- tuet voisi sitoa sellaiseksi "lottolainaksi" valtiolta, että tiettyyn kerhoon päässeenä valtion tuilla sitten maksaa "kymmenykset" takas, asui uransa sitten sveitsissä tai Monacossa. Että jos on ollut tuetun urheilun piirissä, niin valtio saa "kasvattajarahaa" kuten on esim kv. futiksessa. CRonaldon lapsuudenseura sai joka siirrosta oman osuutensa junnuvuosien työstä, ja jos Suomessa se tukija on valtio, niin myös tuetun urheilijan mijoonasopimuksista Red Bullin kanssa ois pikkusiivu "kasvattajataholle".
Tai kunnille jotka ne harrastusmahdollisuudet tarjosi.