- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 324
Ala on ollut villi, mutta vuosien saatossa paljon suoristunut.Enemmistö rikkoo ja sitä noudattavat ovat poikkeuksia. AKT vie firmoja käräjille, jonotusaika käsittelyyn on vuosia ja saatavat rangaistukset on niin kevyitä että yrityksille on kannattavampaa rikkoa lakia ja aina välillä maksaa niitä pieniä korvauksia, jos työntekijä on valmis siihen että vaihtaa alaa vietyään asian maaliin asti.
Jotkut rehellisesti toimivat kuljetusyritykset kuten Kovanen, ovat poikkeuksia alalla. Yleensä sen kuskin palkan maksaa alihankkija, jolla vastuut saadaan siirrettyä pois varsinaiselta työn ostajalta.
Lisäksi alalla (kuskit) työvoimapulaa joten työntekijän asema suhdanteen aikana sellainen että ei niin suurta tarveta vastentahtoisesti suostua sopparrin vastaisiin järjestelyihin.
AKT taasen kuuluu sarjaan joka suorastaan tykkää rähistä, ja lakkoilla milloin minkäkin ulkopuolisen syyntakia, ja muutenkin vaikea maineeltaan.
Se on kyllä totta että töitä tehdään sopimuksen vastaisesti, sitä en tiedä miten ne jakaantuu, virheitä, osaamattomuutta, työntekijän tahdosta, työantajan ahneesta vedätyksestä.
Mutta alla tiettävästi siistiytynyt muuten, joskus yhteistuumin työntekijät ja työantajat rikkoivat varsin räikeästi lainsäädäntöä, ylinopeudetkin vähentyneet rajoittimien myötä, koulutus lisääntynyt jne.
[QUOTE="Tommy Goldfish, post: 13570825, member: 5499" ja saatavat rangaistukset on niin kevyitä että yrityksille on kannattavampaa rikkoa lakia ja aina välillä maksaa niitä pieniä korvauksia, ...
[/QUOTE]
Jos kyse pienistä korvauksista niin kuullostaa lähinnä joltain AY nippellin viilamiselta ja ehkä jopa sellaiselta missä enemmän kyse paperin monimutkaisuudesta, huonoudesta.
Aiemmin alalla oli sitä että rikottiin lakia yhteistuumin, työntekiä sai parempaa palkkaa ja työantaja tehokkaampaa toimintaa, lain rikkomisessa on se ongelma että se heikentää lainmukaan toimivan kilpailuasemaa. (osa siis ihan turvallisuusriksi)
Sellaiset lait joilla ei ole yhteiskunnan kannalta etua mutta rajoittavat esim sopimista, tehokkuutta, niin onhan ne lähtökohtaisesti huonoja lakeja, jotka vaatii jotain hyvää perustelua.
Viimeksi muokattu: