Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Saa pysymään aina auki. Muistaakseni takalukko onnistuu "Ja Yalelta huomauttivat, että mikäli tuon lukon kasaa tuolla tapaa väärin, niin jos lukkoon tulee esim sähköinen vika, niin se ei sitten mekaanisesti aukea sisältä kahvaa vääntämällä. Esim tulipalotilanteessa ei ehkä toivottu ominaisuus." Lähde: Yale Doorman – Usein kysytyt kysymykset alkuperäinen sivu ei toiminut enään.Kiitoksia!
Tuota Yalea katsellutkin vähän jo sillä silmällä ja ilmeisesti linkitys jo käytössä olevaan smartthings hubiin onnistuu ja sillä sen ohjaaminen myös?
Saakos tuon asetettua niin sanotusti koko ajan auki tilaan? kun asutaan tuolla hieman syrjemmässä, niin meillä on aina ovet lukitsematta kun ollaan kotona. Yöksi ja kun ketään ei ole kotona laitetaan ovi sitten lukkoon.
Meillä on kaksi Yalen lukkoa. Etäohjaus ja avaimettomuus ovat erittäin hyviä ominaisuuksia, mutta siihen ne sitten jääkin. Smartthings yhdistäminen ei onnistu Suomessa, tästä laitettu Yalelle viestiä, ei muutosta. Vetoavat hakkeroinnin mahdollisuuteen jos ei ole Yalen oma sovellus. Eli on pakko olla myös Yalen oma hubi ja smart living lukkomoduuli jos haluat etäohjauksen ja tilatiedot.Kiitoksia!
Tuota Yalea katsellutkin vähän jo sillä silmällä ja ilmeisesti linkitys jo käytössä olevaan smartthings hubiin onnistuu ja sillä sen ohjaaminen myös?
Saakos tuon asetettua niin sanotusti koko ajan auki tilaan? kun asutaan tuolla hieman syrjemmässä, niin meillä on aina ovet lukitsematta kun ollaan kotona. Yöksi ja kun ketään ei ole kotona laitetaan ovi sitten lukkoon.
Vetoavat hakkeroinnin mahdollisuuteen jos ei ole Yalen oma sovellus. Eli on pakko olla myös Yalen oma hubi ja smart living lukkomoduuli jos haluat etäohjauksen ja tilatiedot.
Todennäköisesti ei näe mitään liikennettä, koska siellä serial sensorin tiedoissa ei ole mitään dataa. Yhdistää kuitenkin tuohon serialporttiin, joten oikeudet on kunnossa.
Jollain oli jotain häsmäkkää Arduinon kanssa, kun oli unohtunut newline merkki viestien välillä, niin HA ei osannut katkaista viestiä. Tuossa vois olla ehkä samaa vikaa.
Kokeileppa vielä tätä:
Koodi:- platform: serial serial_port: /dev/serial/by-id/usb-1a86_USB2.0-Serial-if00-port0 baudrate: 9600 value_template: "{{ states('sensor.serial_sensor') }}"
Zigbee2mqtt / deconz käyttöön + HA (+Node Red) niin ei tarvitse Xiaomin appsia eikä pilvipalveluita.
Tarvitsisi rakentaa tyhmälle ilmastointilaitteelle jokin järkevämpi ohjaus ja olen siihen harkinnut tällaista Xiaomin Gateway 3 + lämpöanturit + IR blaster comboa (sisä- ja ulkolämpötilaraja ohjaukselle ja mielellään tarvittaessa kännykällä tehtävä etäohjaus). Ilmeisesti tuota IR Blasteria ei ole tarjolla EU-alueelle tarkoitetuissa tuotteissa ollenkaan.
Itselläni on käytössä zigbee2mqtt ja siinä kiinni niin aqara- kuin mijia-sensoreita. Oletan että olet hommaamassa edullisia mijian tai aqaran lämpötilasensoreita? Molemmat toimivat Zigbee2mqtt:llä ja oletan että toimivat vastaavasti myös deconzilla. Lista Xiaomin laitteista, joille tuki valmiina, löytyy täältä. Joku deconzin omistava voi varmaan vahvistaa oletukseni toimivuudesta myös sillä?Ai toimiiko muka myös noissa kiina versioissa tuo deconzin kautta? Jos niin laitatko ohjeita niin rupean testimään.
Itselläni on käytössä zigbee2mqtt ja siinä kiinni niin aqara- kuin mijia-sensoreita. Oletan että olet hommaamassa edullisia mijian tai aqaran lämpötilasensoreita? Molemmat toimivat Zigbee2mqtt:llä ja oletan että toimivat vastaavasti myös deconzilla. Lista Xiaomin laitteista, joille tuki valmiina, löytyy täältä. Joku deconzin omistava voi varmaan vahvistaa oletukseni toimivuudesta myös sillä?
En oo hommaamassa kun mulla on jo kiina versiota noista sensoreista ja en saanut conbee 2 tikulla niitä näkyviin.
Kyllä niiden pitäisi toimia ihan ok conbee 2 tikulla. Oma deconz näyttää tällä hetkellä 14 eri Xiaomin sensoria, 3 kytkintä ja 3 valoa. Kaikki tilattu Kiinasta.
En tiedä miten mitäs löytyyä mut kun mene deconz webui ja sitten devices -> sensors -> Add new sensor -> other -> sitten painan paritus nappia niin ei löydä. Kiina hubi kyllä löytää heti anturin.
Jos en nyt ihan väärin muista, niin ongelmia oli ja itselläni auttoi Zigbee kanavan vaihto.
Mulla ei anna vaihtaa kanavaa mihinkään muihin kun 15
Itsellä oli ainakin jollain tietyllä firmiksellä ongelmia. Alkoi toimimaan, kun downgradasin sen yhden version. Muuten pitäisi toimia. Itsellä on Xiaomin ja ikean laitteita kiinni. Ekan löytäminen vaati itsellä ainakin, että on aivan vieressä (alle metrin päässä). Sen jälkeen ei väliä. Jotkut anturit/kytkimet ei näy suoraan Deconz kautta, vaan tulevat ainoataan Hassion Eventtiin(/oliko service -> deconz? toinen paikka) näkyviin.En tiedä miten mitäs löytyyä mut kun mene deconz webui ja sitten devices -> sensors -> Add new sensor -> other -> sitten painan paritus nappia niin ei löydä. Kiina hubi kyllä löytää heti anturin.
Tämä kysymys olisi sopinut ehkä muihinkin ketjuihin, mutta veikkaan että täältä löytyy vastaus.
Löytyykö din-kiskoon asennettavaa, wifin kautta ohjattavaa relettä? Tai mikä olisi yksinkertaisin vaihtoehto wifille? Tarkoitus on ohjata poistopuhallinta sisä ja ulkoilman lämpötilan mukaan. Ohjauksen hoitaa tilassa oleva tietokone, mutta johtojen veto keskukseen ei ole mahdollista.
Onko täällä joillain vielä käytössä näitä kiinan markkinoille tarkoitettuja Xiaomin Mijia -tuotteita, joita saa halvemmalla esim. Aliexpressistä tilattua? Käsittääkseni näitä käyttäessä täytyy Mi Homesta valita maaksi Kiina. Mitenhän nämä nykypäivänä toimii, onko esim. ylimääräistä viivettä skriptiohjauksissa tai tilanteita ettei laitteet yksinkertaisesti toimi tuon region-valinnan myötä?
Tarvitsisi rakentaa tyhmälle ilmastointilaitteelle jokin järkevämpi ohjaus ja olen siihen harkinnut tällaista Xiaomin Gateway 3 + lämpöanturit + IR blaster comboa (sisä- ja ulkolämpötilaraja ohjaukselle ja mielellään tarvittaessa kännykällä tehtävä etäohjaus). Ilmeisesti tuota IR Blasteria ei ole tarjolla EU-alueelle tarkoitetuissa tuotteissa ollenkaan.
Itse olen toteuttanut huonekohtaisesti siten, että sensori tai sensorit asettavat huonekohtaisesti tiedon room_occupied päälle ja käynnistävät ”Motion detected” -laskurin (tallentavat siis flow-muuttujaa timestampin ja kertoimeksi 1) ja sitten on jatkuvasti pyörivä erillinen looppi joka room_occupied tietoon perustuen sammuttaa/laittaa päälle valot, jos jokin muu ehto ei tätä kiellä. Jos edellisestä motion_detected viestistä on kulunut määritelty aika, niin room_occupied falseksi ja pysäytetään laskuri (kertoimeksi 0).Onkos täällä hyviä node red osaajia? (Tosin vähäkin osaaminen ylittää omani....). Tilanne on siis se, että keittiön lamppuna on Ikean trådfrii lamppu joka zigbeellä kiinni HA:ssa.
Manuaalinen tyhmä valokytkin (joka oletuksena pitäisi olla tietenkin aina päällä).
Tein aluksi erilaisien googlailujen jälkeen tällaisen:
joka toimii vähän sinne päin. Eli jos liikesensori havaitsee liikettä (valokytkin on "on" asennossa) niin valot päälle ja 15 min. Ja jos sinä aikana liikettä niin timer nolliin ja ja 15 min.
Se mitä tavoittelen mutta en osaa:
- Jos valokytkin päällä niin (klo 20.00 - 10.00):
- 2) Jos valokytkin ei ole päällä mutta napsautetaan "on" (aina kaikkina aikoina):
- Valot ei ole päällä -> valot päälle 15 min ja liike nollaa laskurin 15 minuuttiin - jos ei liikettä 15 min niin valot sammuu
- Valot ovat päällä -> tilanne kuten edellä
Nyt tällä hetkellä nopean testauksen perusteella tämä jälkimmäinen ei tapahdu (tosin tätä kirjoittaessani tajusin että se johtunee tuosta "ei päiväsaikaan" nodesta koska klo 10-20 välillä valoja ei sytytetä jolloin ilmeisesti ei tämä manuaalinen tapaus kytkimesta (kohta 2) toimi.
- Valo menee silloin päälle ja se on ok mutta jatkoksi ->
- Valot ovat päällä -> tilanne kuten edellä yllä valot päällä kohdassa
Suaapi nauraa viritelmälle - ihan en vieläkään tajua tätä node rediä ja jos jollain parempi esimerkki niin saa vinkata vaikka kokonaan erilaista lähestymistapaa...
Vihdosta viimein läpimurto Vallox ilmanvaihtokoneen kommunikoinnissa ja sain liikenteen toimimaan. Ratkaisuna oli käyttää command line sensoria. Myös HassOS päivittyi, en tiedä oliko sillä myönteinen vaikutus. Nyt anturi on näin:Kokeileppa vielä tätä:
Koodi:- platform: serial serial_port: /dev/serial/by-id/usb-1a86_USB2.0-Serial-if00-port0 baudrate: 9600 value_template: "{{ states('sensor.serial_sensor') }}"
sensor:
- platform: command_line
name: valloxtulo
command_timeout: 30
command: "xxd -l 0x30 -g 1 /dev/ttyUSB0"
<template state sensor.valloxtulo=00000000: 01 21 11 00 a3 d6 01 11 21 a3 01 d7 01 21 11 00 .!......!....!..
00000010: 32 65 01 11 21 32 95 fa 01 21 11 00 34 67 01 11 2e..!2...!..4g..
00000020: 21 34 a6 0d 01 21 11 00 35 68 01 11 21 35 9c 04 !4...!..5h..!5..; friendly_name=valloxtulo @ 2020-06-04T22:59:59.505859+03:00>
@kpmkpm Idea tuli kyllä "selväksi" mutta kykyni ei riitä vielä tuosta tekemään tai ymmärtämään riittävästi... olisiko heittää exporttia yhden huoneen flow niin pääsen katsomaan?
[{"id":"98ca4204.104c4","type":"start-up-trigger","z":"eb711da1.49e5a","x":120,"y":140,"wires":[["8c613b1b.afbd48"]]},{"id":"8c613b1b.afbd48","type":"switch","z":"eb711da1.49e5a","name":"> 4 mins without movement","property":"$flowContext(\"not_triggered\")*($millis()-$flowContext(\"triggertime\"))","propertyType":"jsonata","rules":[{"t":"gte","v":"240000","vt":"num"},{"t":"lt","v":"240000","vt":"num"}],"checkall":"true","repair":false,"outputs":2,"x":360,"y":140,"wires":[["feb00dbb.7524e"],["af68cd73.bcb1c"]]},{"id":"feb00dbb.7524e","type":"change","z":"eb711da1.49e5a","name":"Reset not_triggered","rules":[{"t":"set","p":"not_triggered","pt":"flow","to":"0","tot":"num"}],"action":"","property":"","from":"","to":"","reg":false,"x":610,"y":133,"wires":[["67ae886d.851258"]]},{"id":"af68cd73.bcb1c","type":"delay","z":"eb711da1.49e5a","name":"","pauseType":"delay","timeout":"15","timeoutUnits":"seconds","rate":"1","nbRateUnits":"1","rateUnits":"second","randomFirst":"1","randomLast":"5","randomUnits":"seconds","drop":false,"x":580,"y":200,"wires":[["8c613b1b.afbd48"]]},{"id":"67ae886d.851258","type":"api-call-service","z":"eb711da1.49e5a","name":"Occupancy Off","server":"8c13d61b.a18608","version":1,"debugenabled":false,"service_domain":"homeassistant","service":"turn_off","entityId":"input_boolean.occupancy_office","data":"","dataType":"json","mergecontext":"","output_location":"","output_location_type":"none","mustacheAltTags":false,"x":820,"y":133,"wires":[["af68cd73.bcb1c"]]},{"id":"9b40c4ea.97d998","type":"mqtt-json","z":"eb711da1.49e5a","name":"Motion (cam) office","topic":"motion/raspi01","property":"occupancy","qos":"1","broker":"497c622c.ba90ac","x":130,"y":60,"wires":[["3534c945.b57326"]]},{"id":"3534c945.b57326","type":"switch","z":"eb711da1.49e5a","name":"Motion Sensor","property":"payload","propertyType":"msg","rules":[{"t":"true"}],"checkall":"true","repair":false,"outputs":1,"x":340,"y":60,"wires":[["db6df7bc.9ff578"]]},{"id":"db6df7bc.9ff578","type":"change","z":"eb711da1.49e5a","name":"Reset triggertime","rules":[{"t":"set","p":"triggertime","pt":"flow","to":"","tot":"date"},{"t":"set","p":"not_triggered","pt":"flow","to":"1","tot":"num"}],"action":"","property":"","from":"","to":"","reg":false,"x":550,"y":60,"wires":[["4c2c2692.c03928"]]},{"id":"4c2c2692.c03928","type":"api-call-service","z":"eb711da1.49e5a","name":"Occupancy On","server":"8c13d61b.a18608","version":1,"debugenabled":false,"service_domain":"homeassistant","service":"turn_on","entityId":"input_boolean.occupancy_office","data":"","dataType":"json","mergecontext":"","output_location":"","output_location_type":"none","mustacheAltTags":false,"x":760,"y":60,"wires":[[]]},{"id":"8c13d61b.a18608","type":"server","z":"","name":"Home Assistant (153)","legacy":false,"hassio":false,"rejectUnauthorizedCerts":true,"ha_boolean":"y|yes|true|on|home|open","connectionDelay":true,"cacheJson":true},{"id":"497c622c.ba90ac","type":"mqtt-broker","z":"","name":"MQTT (153)","broker":"192.168.68.153","port":"1883","clientid":"","usetls":false,"compatmode":false,"keepalive":"60","cleansession":true,"birthTopic":"","birthQos":"0","birthPayload":"","closeTopic":"","closeQos":"0","closePayload":"","willTopic":"","willQos":"0","willPayload":""}]
Onkos täällä hyviä node red osaajia? (Tosin vähäkin osaaminen ylittää omani....). Tilanne on siis se, että keittiön lamppuna on Ikean trådfrii lamppu joka zigbeellä kiinni HA:ssa.
Manuaalinen tyhmä valokytkin (joka oletuksena pitäisi olla tietenkin aina päällä).
Tein aluksi erilaisien googlailujen jälkeen tällaisen:
joka toimii vähän sinne päin. Eli jos liikesensori havaitsee liikettä (valokytkin on "on" asennossa) niin valot päälle ja 15 min. Ja jos sinä aikana liikettä niin timer nolliin ja ja 15 min.
Se mitä tavoittelen mutta en osaa:
- Jos valokytkin päällä niin (klo 20.00 - 10.00):
- 2) Jos valokytkin ei ole päällä mutta napsautetaan "on" (aina kaikkina aikoina):
- Valot ei ole päällä -> valot päälle 15 min ja liike nollaa laskurin 15 minuuttiin - jos ei liikettä 15 min niin valot sammuu
- Valot ovat päällä -> tilanne kuten edellä
Nyt tällä hetkellä nopean testauksen perusteella tämä jälkimmäinen ei tapahdu (tosin tätä kirjoittaessani tajusin että se johtunee tuosta "ei päiväsaikaan" nodesta koska klo 10-20 välillä valoja ei sytytetä jolloin ilmeisesti ei tämä manuaalinen tapaus kytkimesta (kohta 2) toimi.
- Valo menee silloin päälle ja se on ok mutta jatkoksi ->
- Valot ovat päällä -> tilanne kuten edellä yllä valot päällä kohdassa
Suaapi nauraa viritelmälle - ihan en vieläkään tajua tätä node rediä ja jos jollain parempi esimerkki niin saa vinkata vaikka kokonaan erilaista lähestymistapaa...
Selvitä ensin, että pysyykö tuo järjestys aina samana? Jos pysyy, niin muutat sitä splitin paikkaa niin, että se hakee tuon 35 arvon jälkeisen kentän. Eli tuossa se on 4, huomaa että laskenta alkaa nollasta, eli viides arvo. Ja serial_sensor luonnollisesti vastaamaan uutta sensoriasi.Nyt vielä kun saisi tästä poimittua tuon 11 21 35 9c ja muutettua 18 Celsius asteeksi. Tekemäsi vxtemps palauttaa arvon -74 eli 0. Pitäisi vielä saada viimeinen rypistys tähän niin olisi lämpötilan luku toiminnassa
{{ vxtemps.split(',')[(states('sensor.serial_sensor').split(' ')[4] | int(base=16))] }}
Mitäs lamppuja sulla siis on, nuo bluetooth-lamput?Sain vihdoin tuon zigbee2mqtt tikun homeassistantiin. Tajusin että suurin osa lampuista on bluetooth lampouja, saako niitä millään homeassistantiin? Bluetooth mesh?
Pitääkö tässä alkaa vaihtamaan zigbee lamppuihin?
sensor:
- platform: command_line
name: valloxtulo
command_timeout: 30
command: "xxd -l 0x30 -g 1 /dev/ttyUSB0"
- platform: template
sensors:
vallox_tuloilma:
friendly_name: Vallox Tuloilma
unit_of_measurement: "°C"
value_template: >-
{% set vxtemps =
'-74, -70, -66, -62, -59, -56, -54, -52, -50, -48,
-47, -46, -44, -43, -42, -41, -40, -39, -38, -37,
-36, -35, -34, -33, -33, -32, -31, -30, -30, -29,
-28, -28, -27, -27, -26, -25, -25, -24, -24, -23,
-23, -22, -22, -21, -21, -20, -20, -19, -19, -19,
-18, -18, -17, -17, -16, -16, -16, -15, -15, -14,
-14, -14, -13, -13, -12, -12, -12, -11, -11, -11,
-10, -10, -9, -9, -9, -8, -8, -8, -7, -7,
-7, -6, -6, -6, -5, -5, -5, -4, -4, -4,
-3, -3, -3, -2, -2, -2, -1, -1, -1, -1,
0, 0, 0, 1, 1, 1, 2, 2, 2, 3,
3, 3, 4, 4, 4, 5, 5, 5, 5, 6,
6, 6, 7, 7, 7, 8, 8, 8, 9, 9,
9, 10, 10, 10, 11, 11, 11, 12, 12, 12,
13, 13, 13, 14, 14, 14, 15, 15, 15, 16,
16, 16, 17, 17, 18, 18, 18, 19, 19, 19,
20, 20, 21, 21, 21, 22, 22, 22, 23, 23,
24, 24, 24, 25, 25, 26, 26, 27, 27, 27,
28, 28, 29, 29, 30, 30, 31, 31, 32, 32,
33, 33, 34, 34, 35, 35, 36, 36, 37, 37,
38, 38, 39, 40, 40, 41, 41, 42, 43, 43,
44, 45, 45, 46, 47, 48, 48, 49, 50, 51,
52, 53, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61,
62, 63, 65, 66, 68, 69, 71, 73, 75, 77,
79, 81, 82, 86, 90, 93, 97, 100, 100, 100,
100, 100, 100, 100, 100, 100'
%}
{% set vxsearch = states('sensor.valloxtulo').split('01 11 21 35')[1] %}
{{ vxtemps.split(',')[(vxsearch.split(' ')[1] | int(base=16))] }}
{% set my_test_json = '01 21 11 00 a3 d6 01 11 21 a3 01 d7 01 21 11 00 32 65 01 11 21 32 95 fa 01 21 11 00 34 67 01 11 21 34 a6 0d 01 21 11 00 35 68 01 11 21 35 9c 04' %}
{% set vxtemps =
'-74, -70, -66, -62, -59, -56, -54, -52, -50, -48,
-47, -46, -44, -43, -42, -41, -40, -39, -38, -37,
-36, -35, -34, -33, -33, -32, -31, -30, -30, -29,
-28, -28, -27, -27, -26, -25, -25, -24, -24, -23,
-23, -22, -22, -21, -21, -20, -20, -19, -19, -19,
-18, -18, -17, -17, -16, -16, -16, -15, -15, -14,
-14, -14, -13, -13, -12, -12, -12, -11, -11, -11,
-10, -10, -9, -9, -9, -8, -8, -8, -7, -7,
-7, -6, -6, -6, -5, -5, -5, -4, -4, -4,
-3, -3, -3, -2, -2, -2, -1, -1, -1, -1,
0, 0, 0, 1, 1, 1, 2, 2, 2, 3,
3, 3, 4, 4, 4, 5, 5, 5, 5, 6,
6, 6, 7, 7, 7, 8, 8, 8, 9, 9,
9, 10, 10, 10, 11, 11, 11, 12, 12, 12,
13, 13, 13, 14, 14, 14, 15, 15, 15, 16,
16, 16, 17, 17, 18, 18, 18, 19, 19, 19,
20, 20, 21, 21, 21, 22, 22, 22, 23, 23,
24, 24, 24, 25, 25, 26, 26, 27, 27, 27,
28, 28, 29, 29, 30, 30, 31, 31, 32, 32,
33, 33, 34, 34, 35, 35, 36, 36, 37, 37,
38, 38, 39, 40, 40, 41, 41, 42, 43, 43,
44, 45, 45, 46, 47, 48, 48, 49, 50, 51,
52, 53, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61,
62, 63, 65, 66, 68, 69, 71, 73, 75, 77,
79, 81, 82, 86, 90, 93, 97, 100, 100, 100,
100, 100, 100, 100, 100, 100'
%}
{% set vxsearch = my_test_json.split('01 11 21 35')[1] %}
{% set vxsearch2 = my_test_json.split('01 11 21 34')[1] %}
Tuloilma: {{ vxtemps.split(',')[(vxsearch.split(' ')[1] | int(base=16))] }}'c
Poistoilma: {{ vxtemps.split(',')[(vxsearch2.split(' ')[1] | int(base=16))] }}'c
Esim tärkeimpänä yeelight ylsd04ylMitäs lamppuja sulla siis on, nuo bluetooth-lamput?
Tuolla "Trigger: state" se varmaan parhaiten onnistuisi. Lisäät noden asetuksiin constraintin "This entitys previous state is" se mikä on valon tila kun se on ilman virtaa (todennänköisesti unavailable) ja sitten lisäät toisen constraintin että "This entitys current state is "on"", olettaen, että se valon tila on "on" kun siihen tulee virrat päälle. Tällöin se node reagoi kun edellinen tila on "unavailable" ja tila muuttuu "on". Tämän noden sitten yhdistät tuohon ajastimeen.Ymmärsit @Jondeli oikein koska katkaisija on perinteinen "tyhmä" valokatkaisija... Koitan etsiä "oikeanlaista" nodea tuohon... jaa toki jeesata miten tuota omaa flowtani pitäisi täydentää...
sensor:
En zigbee, mutta jos z-wave on vaihtoehto, niin itselläni on pari tämmöistä:Onkos täällä kukaan saanut asennettua ABB Jussi -valokytkinten (tai vastaavan) taakse zigbee-kikkaretta?
Ei oo Jussi rasiassa vaan kattorasiassa, mutta mulla on tommonen Nordtronic Box Zigbee Dimmer 2.0 | Varastossa | EdullinenOnkos täällä kukaan saanut asennettua ABB Jussi -valokytkinten (tai vastaavan) taakse zigbee-kikkaretta? Omassa asunnossa yhdessä kohtaa GX53 muotoiset lamput katossa eikä löydy vielä älyversiota noista, mutta olisi hyvä saada nuo viimeiset valot myös mukaan muuhun järjestelmään. Onkos jollain kokemusta esim. Illuminazen zigbee kytkimen tai vastaavan asennuksesta ja käytöstä?
Tuota kannattaisi kehittää vielä pidemmälle. Jossain vaiheessa olisi mielenkiintoista ohjata Valloxia Home Assistantin kautta.Nyt toimii! Kiitoksia todella paljon!
Tuota kannattaisi kehittää vielä pidemmälle. Jossain vaiheessa olisi mielenkiintoista ohjata Valloxia Home Assistantin kautta.
Myös puhallusnopeus saattaisi sinua kiinnostaa? Se pitäisi olla 29, mutta sinun esimerkkidatassa sitä ei ollut.
Tuolla hyvät setit alkuun.
modbus Werte lesen / senden
Hallo, ich möchte gerne meine Wohnraumlüftung über ein raspberry.py steuern dafür habe ich ein Plugin gefunden. Das alte Modell benötigt ein Byte, das neuere Mowww.python-forum.de
shell_command:
vallox_fan_1: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x01\xda\x01\x22\x10\x29\x01\x5d' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x01\xda\x01\x22\x10\x29\x01\x5d' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_2: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x03\x5e\x01\x22\x10\x29\x03\x5f' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x03\x5e\x01\x22\x10\x29\x03\x5f' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_3: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x07\x62\x01\x22\x10\x29\x07\x63' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x07\x62\x01\x22\x10\x29\x07\x63' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_4: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x0f\x6a\x01\x22\x10\x29\x0f\x6b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x0f\x6a\x01\x22\x10\x29\x0f\x6b' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_5: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x1f\x7a\x01\x22\x10\x29\x1f\x7b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x1f\x7a\x01\x22\x10\x29\x1f\x7b' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_6: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x3f\x9a\x01\x22\x10\x29\x3f\x9b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x3f\x9a\x01\x22\x10\x29\x3f\x9b' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_7: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x7f\xda\x01\x22\x10\x29\x7f\xdb' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x7f\xda\x01\x22\x10\x29\x7f\xdb' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_8: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\xff\x5a\x01\x22\x10\x29\xff\x5b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\xff\x5a\x01\x22\x10\x29\xff\x5b' > /dev/ttyUSB0"
Eikö se liikenne ole kaksisuuntaista, t.s. eikö Valloxilta tule mitään varmistusviestiä, että komento on tullut perille?Todellakin aion kehittää tämän niin pitkälle kuin taidot antavat myöten (eilenkin tais mennä yhteen yöllä tän kimpussa ) . Olen tuota käskytyspuolta juuri tekemässä itseasiassa. Pystyn ajamaan puhaltimen nopeuksia shell commandeilla, joita kutsun automaatioista:
YAML:shell_command: vallox_fan_1: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x01\xda\x01\x22\x10\x29\x01\x5d' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x01\xda\x01\x22\x10\x29\x01\x5d' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_2: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x03\x5e\x01\x22\x10\x29\x03\x5f' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x03\x5e\x01\x22\x10\x29\x03\x5f' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_3: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x07\x62\x01\x22\x10\x29\x07\x63' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x07\x62\x01\x22\x10\x29\x07\x63' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_4: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x0f\x6a\x01\x22\x10\x29\x0f\x6b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x0f\x6a\x01\x22\x10\x29\x0f\x6b' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_5: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x1f\x7a\x01\x22\x10\x29\x1f\x7b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x1f\x7a\x01\x22\x10\x29\x1f\x7b' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_6: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x3f\x9a\x01\x22\x10\x29\x3f\x9b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x3f\x9a\x01\x22\x10\x29\x3f\x9b' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_7: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x7f\xda\x01\x22\x10\x29\x7f\xdb' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x7f\xda\x01\x22\x10\x29\x7f\xdb' > /dev/ttyUSB0" vallox_fan_8: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\xff\x5a\x01\x22\x10\x29\xff\x5b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\xff\x5a\x01\x22\x10\x29\xff\x5b' > /dev/ttyUSB0"
Ideana on, että ajattelen tämän Home Assistant koneen Valloxin ohjaimena ja olen antanut sille osoitteen 22 (seinällä oleva alkuperäinen ohjain 21). Nyt pitäisi vääntää esim. slider UI:n puolelle, jonka arvo päivittyisi vaikka joku vaihtaisi puhaltimen nopeutta alkuperäisestä paneelista eli pitäisi hakea juuri se puhallinnopeustieto siihen. Tuo esimerkkisi koodi on vielä aika vaikea ymmärtää minulle, mutta kyllähän tässä taidot koko ajan kehittyy.
Valloxissa on saatavilla kuittaus, mutta en ole oppinut hyödyntämään tätä ominaisuutta vielä. Pitäisi protokollan mukaan toimia näin:Eikö se liikenne ole kaksisuuntaista, t.s. eikö Valloxilta tule mitään varmistusviestiä, että komento on tullut perille?
Pyytäjä odottaa vastausta maksimissaan 10 ms. Jos vastaus ei ko. ajassa tule, lähettää pyytäjä
pyyntöpaketin uudelleen ja odottaa jälleen max. 10 ms. Jos vastausta ei tule 10 kpl
pyyntö/odotus-jakson aikana, siirtyy pyytänyt moduli vikatilaan.
Pyyntö/vastaus -periaatetta käytetään kun siirretään informaatiota vastaanottajalta pyytäjälle,
esimerkiksi kun kauko-ohjain pyytää isäntä-emokortilta jonkin asetusarvoista.
Eikö siellä väylässä näy tuo pyynti kaukosäätimeltä, josta saisit tuon puhaltimen nopeuden?Valloxissa on saatavilla kuittaus, mutta en ole oppinut hyödyntämään tätä ominaisuutta vielä.
# Apply value of a GUI slider to the shell_command
automation:
- alias: run_set_hvac
trigger:
platform: state
entity_id: input_number.hvac_fanspeed
action:
service_template: >
shell_command.vallox_fan_{{ states("input_number.hvac_fanspeed") }}
input_number:
hvac_fanspeed:
name: HVAC Fan Speed
initial: 1
min: 1
max: 8
step: 1
icon: mdi:fan
shell_command:
vallox_fan_1: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x01\xda\x01\x22\x10\x29\x01\x5d' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x01\xda\x01\x22\x10\x29\x01\x5d' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_2: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x03\x5e\x01\x22\x10\x29\x03\x5f' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x03\x5e\x01\x22\x10\x29\x03\x5f' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_3: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x07\x62\x01\x22\x10\x29\x07\x63' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x07\x62\x01\x22\x10\x29\x07\x63' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_4: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x0f\x6a\x01\x22\x10\x29\x0f\x6b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x0f\x6a\x01\x22\x10\x29\x0f\x6b' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_5: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x1f\x7a\x01\x22\x10\x29\x1f\x7b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x1f\x7a\x01\x22\x10\x29\x1f\x7b' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_6: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x3f\x9a\x01\x22\x10\x29\x3f\x9b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x3f\x9a\x01\x22\x10\x29\x3f\x9b' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_7: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\x7f\xda\x01\x22\x10\x29\x7f\xdb' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\x7f\xda\x01\x22\x10\x29\x7f\xdb' > /dev/ttyUSB0"
vallox_fan_8: "echo -en '\x01\x11\x20\x29\xff\x5a\x01\x22\x10\x29\xff\x5b' > /dev/ttyUSB0 sleep 5 echo -en '\x01\x11\x20\x29\xff\x5a\x01\x22\x10\x29\xff\x5b' > /dev/ttyUSB0"