Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
29
Perustit sitten uuden käyttäjätilin sanomallesi. Mä en sanomaasi osta. Kerropas milloin on laitettu läskien takia maailmaa säppiin kuten Koronan tullessa?
Joo, suunnittelin tän jo 2017. Kiinni jäin.

Milloin olen väittänyt, että läskien takia olisi laitettu tai että pitäisi laittaa maailma säppiin? En milloinkaan, eikä tietenkään laiteta eikä pitäisikään laittaa. Kunhan mietiskelin, että on hassua kuinka ihmiset keskittyy yksittäisiin asioihin, eikä katsota kokonaiskuvaa ja puututa niihin asioihin, joilla on oikeasti iso merkitys. Enkä edelleenkään ole suoraan vertaamassa koronaa ylipainoon.

Vieläkö muuten ollaan sitä mieltä, että maailman säpittäminen oli hyvä asia? Täälläkään ei olla Australiaa vähään aikaa kehuttu...

Tässä osuit oikeaan. Jos loputkin rajoitukset poistettaisiin ja ei olisi mitään muuta motivaattoria niin rokotetavoite jäisi saavuttamatta. Passi motivoi mennä hakemaan ne piikit jos niille ei muuten ole terveydellistä estettä.
Miksi pitää motivoida? Onko siihen lääketieteellistä tarvetta? Mikä määrä rokotuksia on riittävä? Miksi osa ei voi olla rokottamatta ja sairastaa, jos osuu kohdalle?

Meneekö liikaa salaliittojen puolelle pohdiskella, että eihän rahalla ja lääkeyhtiöitten lobbauksella ole mitään vaikutusta koronapasseihin? Lääkeyhtiöt taatusti tahtoo, että kaikki rokotetaan ja useaan kertaan, mutta onko sille oikeasti tarvetta?
 
Liittynyt
04.11.2017
Viestejä
937
Meneekö liikaa salaliittojen puolelle pohdiskella, että eihän rahalla ja lääkeyhtiöitten lobbauksella ole mitään vaikutusta koronapasseihin? Lääkeyhtiöt taatusti tahtoo, että kaikki rokotetaan ja useaan kertaan, mutta onko sille oikeasti tarvetta?
Tässä vastaus. Jos joku ihan aikuisten oikeasti ei usko ennenäkemättömään lobbaukseen tämän kokoisessa ja näin tuottavassa bisneksessä niin se vasta suurinta foliohattuilua onkin.


Yhtiön mukaan sen toisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 5,6 miljardia dollaria eli noin 4,7 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli noin 3,5 miljardia dollaria eli euroissa lähes 3 miljardia.

Samalla yhtiö nosti arviotaan koronarokotteensa myynnistä. Se arvioi myyvänsä rokotettaan tänä vuonna 28,3 miljardin euron arvosta, kun aiempi arvio oli 19,5 miljardia euroa.”


 
Liittynyt
09.11.2018
Viestejä
3 216
Pfiserin liikevaihto oli about 54 miljardia.

Ei sillä kyllä koronapassin kanssa tosin ole tekemistä. Valtiot haluavat jonkun mekanismin rajoituksiin, joita joutuvat asettamaan varsinkin tilanteessa jossa matkustusta avataan ja 50% rokotekattavuus ei ole mitenkään tavaton edes Euroopassa.

Riski on siis todellinen, ja jos sillä saadaan taudin kiertämistä ja esiintyvyyttä merkittävästi hillittyä niin toimi on aika looginen.
 
Liittynyt
09.11.2018
Viestejä
3 216
Huomaa että rokote ei ole Pfiserin käsialaa. Vain valmistus ja jakelu tulee sieltä. Itse rokote on Biontechin tekoa.

Se että meillä on kaksikymmentä yrittäjää ja neljä-viisi onnistujaa on aika perussettiä tuossa kehityskaaressa. Suurin osa ajaa karille ja onnistujat käärivät hyvät rahat, mutta sitä se riskibisnes on.

Edelleen tällä ei ole mitään tekemistä koronatodistuksen kanssa. Ne rokotteet on jo myyty vuosiksi etukäteen.
Mutta sillä on esim. tapahtuma- alalle aika iso merkitys että voisivat vapaasti järjestää tapahtumia jatkossa ja turvaisi peruuttamista merkittävästi.

Itselleni jokseenkin sama tuleeko tuollaista vai ei, kun festareista on jo aikaa ja baareissa tulee käytyä sen kerran vuoteen. Joillekin muille se varmasti olisi aika paljon merkittävämpikin asia ja jos siitä on hyötyjä saatavissa niin kuulostaa hyvältä idealta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
29
[OT]
Et sitten viittiny linkittää myös mun edittejä. Ei yllätä.
Eipä mulla muuta. Onnea valitsemallasi tiellä.
Pahoittelut, en huomannut edittejä. Olen kyllä foorumilla vieraillut, mutta en ole vain kirjoitellut mitään. Nyt triggeröidyin koronapasseista! Tuskinpa ylläpito tarjoaa mitään varmistuspalvelua, etten ole kenenkään altteri...

Mitäpä ehdottaisit ratkaisuksi ylipaino-ongelmaan?
Tuon kun ratkaisisi, niin olisi melkoisen rikas!

Muutamia pohdintoja kuitenkin:
-Liiku läski ja syö vähemmän kuin kulutat on tietenkin totta, mutta ei kokototuus. Tuota kuitenkin tarjotaan ratkaisuksi ylipainoisille valitettavan usein. Tästä seuraa helposti jojoilu: näännytetään -> vähätkin lihakset katoaa -> repsahdus ja lopputuloksena enemmän läskiä kun aiemmin. Ja uudestaan sama.
-Olisi tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät rasva-aineenvaihdunnan ja sokeriaineenvaihdunnan erot.
-Insuliinin kontrollointi on tärkeää laihdutuksessa, jos insuliinitasot eivät ole alhaalla ei myöskään pala rasvaa
-Liian moni laihduttaja ottaa ohjeita sali-ihmisiltä jotka kehottaa syömään monta pientä ateriaa päivässä. Tuo toimii kyllä lihasten kasvatukseen, koska kohottaa insuliinitasoja, mutta hankaloittaa läskinpolttoa.
-Dietit, on se sitten ketoilua, paleota, kasvissyöntiä tai mitälie ei oikein toimi reilusti ylipainoisilla. Dietillä tarkoitan lyhytaikaista rypistystä, näillä pudotettavaa niin paljon, että oikeasti ja hyvin syömään oppiminen on tärkeäämpää kuin lyhyt rypistys. Toki pienikin, muutaman prosentin, painonpudotus on hyödyllistä ja edistää terveyttä. Tärkeintä löytää tapa, jolla laihtuu, vaikka sitten hitaastikkin, mutta joten voi elää vuosia.
-Yhteiskunta ei ainakaan helpota laihtumaan, pikaruokapaikkoja joka kulmalla ja epäterveellistä ruokaa mainostetaan. Kaupoissa karkkihyllyt lähimpänä kassoja jne.
-Laihdutusteollisuus, lääketeollisuus ja yksityinen sairaanhoito on niin iso business, ettei siitä haluttaisi luopua ja ratkoa ongelmaa oikeasti. Ei siis mitään salaliittoja, vaan taas raha.
-Läskejä syyllistetään aivan liikaa. Kyllä, kukaan ei tunge ruokaa toisen naamariin, mutta aika harvassa on ne ihmiset jotka syö tullakseen ylipainosiksi. Voisin heittää, että vanhemmat on 50% syyllisiä, yhteiskunta 30% ja yksilö 20% ylipainoon.
-Ylipainon yksi ongelma on se, että se tappaa niin hitaasti. Jotenkin ihmisillä on hankala hahmottaa syy-seurauksia pitkän aikavälin jutuille.
-Pitkän aikavälin terveys ei motivoi, mutta entä lyhyen aikavälin talous? Eli voisiko kulutusta ohjata terveellisempään suuntaan tukemalla terveellisiä ruokia ja vaikka laittamalla epäterveellisille safkoille jotain haittaveroa? Taikka laittaa yritykset maksamaan aiheuttamastaan haitasta?
-Se ei mielestäni ole sivistyneissä valtioissa vaihtoehto, että evätään hoitoja ylipainoisilta, taikka laitetaan vain heitä maksamaan omat hoitonsa.

Oiskohan tässä ollut tarpeeksi offtopikkia tältä erää. Voidaan jatkaa vaikka viestillä, jos sua kiinnostaa.

[/OT]
 
Liittynyt
01.06.2017
Viestejä
29
Pfiserin liikevaihto oli about 54 miljardia.

Ei sillä kyllä koronapassin kanssa tosin ole tekemistä. Valtiot haluavat jonkun mekanismin rajoituksiin, joita joutuvat asettamaan varsinkin tilanteessa jossa matkustusta avataan ja 50% rokotekattavuus ei ole mitenkään tavaton edes Euroopassa.

Riski on siis todellinen, ja jos sillä saadaan taudin kiertämistä ja esiintyvyyttä merkittävästi hillittyä niin toimi on aika looginen.
Ymmärrän kyllä koronapassin valtioiden välillä, kun ollaan eri rokotustilanteissa. Eli kontrolloidaan ketkä pääsee maahan, se on ~ok.

En ymmärrä koronapasseja maitten sisällä. Varsinkaan jos ollaan aivan hyvässä vauhdissa rokotuksissa.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 168
Koronapassit jotka rajoittavat kotimaassa touhuamista voi tunkea suoraan sinne mihin ei aurinko paista. Kaatuu viimeistään perustuslakivaliokunnassa kuten aiemmin kaavailut ulkonaliikkumiskiellotkin.

Edelleen muistutus: sairaalassa on se päälle 50, teholla 6, kuolleita kokonaisuudessaan alle tuhat, rokotukset etenevät.

Tekisi mieli sanoa, että menkää fasistirajoitustenne kanssa kuvaannolliseen uuniin, mutta en nyt lähde siihen.
 
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
1 143
En ole erityisen innokas Koronapassin kannattaja mutta otan kyllä mieluummin sen vaihtoehdon kuin liiketoiminnan rajoittamisen.

Liiketoiminnan rajoittaminen kun osuu sekä yksilönvapauteen käyttää kyseisiä palveluita että yksilönvapauteen tehdä työtä ja yrityksen oikeuteen harjoittaa toimintaansa.

Koronapassi ei taas rajoita mitään perusoikeutta mutta en pidä valtion liiallisesta holhoamisesta. Tosin minkäs valtio kansalaisilleen voi.

Ongelma tässä vaan on että rajoitustoimenpiteitä on helpompi toteuttaa kuin koronapassi, joten saattaa jäädä tekemättä ja silloin tehokkain toimintavaihtoehto ei ole käytössä. Sama juttu kuin rajakontrollin kanssa aiemmin. Sääli.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 193
Tuota koronapassin käyttöönottoa vauhdittaa (toivon mukaan) sekin seikka, että Suomi näyttäisi tosi hölmöltä kansainvälisessä vertailussa mikäli sitä EI oteta käyttöön, etenkin kun meidän tartuntakäyrä ei nyt paljon anna aihetta henkseleiden paukutteluun.

Suomi näyttää jo nyt hölmöltä verrattuna vaikka Ruotsiin, Viroon, Saksaan ja moneen muuhun Euroopan maahan. Se hölmöltä näyttäminen alkoi jo silloin kun tuotiin deltaa maahan EM-turistien mukana vapaasti.

Ja en kyllä millään usko, että esimerkiksi jääkiekon SM-liigasta tosiaan tulee yhtään mitään ilman sitä passia. Olisi täysin kestämätön tilanne, että siellä on katsomossa esimerkiksi 1000 rokottamatonta henkilöä ja huonosti rokotetut kaupan päälle...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 237
Pfizer-Biontechin rokotteen teho 84% 6kk rokotteiden jälkeen?

Pfizer jab just 84% effective after six months, data shows

The efficacy of the Covid-19 vaccine developed by Pfizer and BioNTech fell from 96% to 84% over six months, according to a preprint not yet peer-reviewed.

Stat News reports that an ongoing Pfizer study of more than 44,000 people, the vaccine’s efficacy in preventing any Covid-19 infection that causes even minor symptoms appeared to decline by an average of 6% every two months after administration.

Moderna’s jab was 90% effective against symptomatic Covid-19 and 95% effective against severe disease after six months, the company said in April, but Johnson & Johnson has not disclosed six-month efficacy data, Stat News reports.

The Pfizer study, which enrolled volunteers in Europe and the Americas, does not address whether the vaccine is less effective against the Delta variant.

The pharmaceutical company’s chief of research and development said he expected a third dose to be “somewhat more long lasting” than second dose.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
839
STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhilan mukaan on yhä epäselvää, voivatko koulut palata lähiopetukseen elokuussa heikkenevän koronatilanteen takia.
"No tällä hetkellä jos nämä luvut tätä vauhtia nousevat niin kyllä me olemme siinä tilanteessa et pakko lähteä harkitsemaan lisärajoituksia. Kyllä se ehdottomasti lähtee siihen että missä nuoret liikkuvat, missä pystymme heidän tautitaakkaansa vähentämään."

Mitäpä arvelette, onko se tuo vanha tartuntojen huipun ohitus kun kiristetään taas naruja?
Voisi kuvitella, että THL/STM ovat tehneet mallinnuksia epidemian kehittymisestä, ja huoli liittyy ehkä enemmänkin siihen, että syntyy sairaalakuormitusta, joka vastaisi aiempien aaltojen lukuja, jolloin sairaalassa makasi pari, kolmesataa covid-19 potilasta.
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Mikä helvetin hinku tuohon koronapassiin on nyt tullut, ihmiset saa vasta syyskuussa toisen rokotteen ja nyt helvetinmoisessa kiimassa Iltapäivälehdet huutaa passia.
Miten määräät semmoisen passin mitä vain rikkaat voi hyödyntää, ei suomessa ole ilmaista testaustauskapasiteettia olemassa, tulee kahden kerroksen väkeä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
Koronapassit jotka rajoittavat kotimaassa touhuamista voi tunkea suoraan sinne mihin ei aurinko paista.
Paljon vähemmän ne sitä rajoittaa kuin mitkään muut yhtä tehokkaat keinot. Vaihtoehtona kun tuntuu olevan, että KAIKKIEN elämää rajoitetaan.

Kaatuu viimeistään perustuslakivaliokunnassa kuten aiemmin kaavailut ulkonaliikkumiskiellotkin.
Millähän perusteella kaatuisi?

Perustuslakivaliokunta ei ole täynnä koronadenialisteja.

Edelleen muistutus: sairaalassa on se päälle 50, teholla 6, kuolleita kokonaisuudessaan alle tuhat, rokotukset etenevät.
Delta-variantin leviäminen etenee tällä hetkellä suhteessa aika paljon nopeammin kuin rokotukset.

Tekisi mieli sanoa, että menkää fasistirajoitustenne kanssa kuvaannolliseen uuniin, mutta en nyt lähde siihen.
Menkää pikemminkin näiden fasisti-olkiukkojenne kanssa jonnekin Neuvostoliittoon. Sielläkin tykättiin syyttää fasisteiksi kaikkia itsensä kanssa eri mieltä olevia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 715
Mikä helvetin hinku tuohon koronapassiin on nyt tullut, ihmiset saa vasta syyskuussa toisen rokotteen ja nyt helvetinmoisessa kiimassa Iltapäivälehdet huutaa passia.
Miten määräät semmoisen passin mitä vain rikkaat voi hyödyntää, ei suomessa ole ilmaista testaustauskapasiteettia olemassa, tulee kahden kerroksen väkeä.
Ohan se hyvä olla kerrankin jossain ajoissa eikä sitten vasta alkaa passia kyhäämään, kun maailmasta on korona hävinny kokonaan... :smoke:
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 193
Ohan se hyvä olla kerrankin jossain ajoissa eikä sitten vasta alkaa passia kyhäämään, kun maailmasta on korona hävinny kokonaan... :smoke:
Myöhässä ollaan jo nyt.. Voin kuvitella, että esimerkiksi lavatanssi-tyyppisissä tilaisuuksissa passi olisi ihan realistisesti otettavissa käyttöön jo nyt ja hyödyllinen, koska asiakaskunta on aika ikääntynyttä. Eli tupla-annos on pääasiassa saatu, jos on haluttu saada. Nuoremmat jäisi paitsioon, mutta elämä on.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 138
Britanniasta, Usasta ja Israelista vaihteeksi hyviä uutisia. Ehkä.

Britannia on käytännössä saavuttanut jo laumasuojan. Noin 90 prosenttia aikuisväestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen, mikä vähentää merkittävästi sairaalahoidon tarvetta.

Hallituksen epidemiahallinnuksia tehnyt professori Neil Ferguson on arvioinut, että epidemia tulee laantumaan lokakuuhun mennessä. Financial Timesin mukaan mukaan jo noin 92 prosentilla Englannin ja Walesin alueen aikuisista löytyy vasta-aineita koronavirusta vastaan. Taustalla on rokotus tai aiemmin sairastettu tauti.



 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 168
Paljon vähemmän ne sitä rajoittaa kuin mitkään muut yhtä tehokkaat keinot. Vaihtoehtona kun tuntuu olevan, että KAIKKIEN elämää rajoitetaan.



Millähän perusteella kaatuisi?

Perustuslakivaliokunta ei ole täynnä koronadenialisteja.



Delta-variantin leviäminen etenee tällä hetkellä suhteessa aika paljon nopeammin kuin rokotukset.



Menkää pikemminkin näiden fasisti-olkiukkojenne kanssa jonnekin Neuvostoliittoon. Sielläkin tykättiin syyttää fasisteiksi kaikkia itsensä kanssa eri mieltä olevia.
Perustuslaki, 2 luku Perusoikeudet, 6 § Yhdenvertaisuus.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Ole hyvä.

Lisäksi kukaan ei puhunut tai edes tuonut esille mitään koronadenialismia, sen keksit ihan itse. Se ei ole denialismia, että toteaa faktat siitä ainoasta luvusta joka merkitsee yhtään mitään, eli sairaaloiden kuormitus. Ihan sama onko se deltaa gammaa tai vaikka omegaa, jos sairaalat eivät ylikuormitu kuten eivät näemmä suurista tartuntamääristä huolimatta ole kuormittumassa.

Jos fasismi termi häiritsee, niin vaihdetaan vaikka totalitarismiin. Ei kuulu tänne kuten ei suomalaisten luokitteleminen A- ja B-luokan kansalaisiin sen perusteella, ovatko ehtineet saada molemmat rokotteet tai ovatko edes ottamassa sitä lainkaan. Älä nyt lähde tähän askarteluliimareissulle, olet kuitenkin mielestäni asiapostaaja. ;)

(Lainaukset kusee jos painaa suoraan 'vastaa', mutta eiköhän tuo selväksi käy mistä on kyse.)
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 193
Jos fasismi termi häiritsee, niin vaihdetaan vaikka totalitarismiin. Ei kuulu tänne kuten ei suomalaisten luokitteleminen A- ja B-luokan kansalaisiin sen perusteella, ovatko ehtineet saada molemmat rokotteet tai ovatko edes ottamassa sitä lainkaan. Älä nyt lähde tähän askarteluliimareissulle, olet kuitenkin mielestäni asiapostaaja. ;)
Mites se sun totalitarismi-fasismisi toimii suhteessa siihen, että pitäisikö tapahtumajärjestäjillä ja baareilla olla mahdollisuus halutessaan vaatia sitä rokotustodistusta/passia asiakkailtaan vai ei? Jos ei, niin mikäs fasisti sinä oikein olet kun käyt tuolla tavalla määräilemään yksityisiä tilaisuuksien järjestäjiä..? ;) Senkin sadisti!

No, kyllä se passi nyt näillä näkymin on tulossa, ja lähtökohtaisesti se on win-win-win ihan kaikille osapuolille. Jos kovasti harmittaa, niin voi voi, sitten ei auta muuta kuin kiehua harmituksesta.

Lisäksi hankkeella on sen verran vahva kansan tuki, että sillä tuella muuttuu jo vaikka perustuslakikin jos niikseen tulisi, mutta ei se sitä vaadi.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 168
Mites se sun totalitarismi-fasismisi toimii suhteessa siihen, että pitäisikö tapahtumajärjestäjillä ja baareilla olla mahdollisuus halutessaan vaatia sitä rokotustodistusta/passia asiakkailtaan vai ei? Jos ei, niin mikäs fasisti sinä oikein olet kun käyt tuolla tavalla määräilemään yksityisiä tilaisuuksien järjestäjiä..? ;) Senkin sadisti!

No, kyllä se passi nyt näillä näkymin on tulossa, ja lähtökohtaisesti se on win-win-win ihan kaikille osapuolille. Jos kovasti harmittaa, niin voi voi, sitten ei auta muuta kuin kiehua harmituksesta.

Lisäksi hankkeella on sen verran vahva kansan tuki, että sillä tuella muuttuu jo vaikka perustuslakikin jos niikseen tulisi, mutta ei se sitä vaadi.
Menee jo offtopiciin, mutta itsehän kannatan yksityisten yrittäjien oikeutta valita asiakkaansa. Jos koronapassi olisi oikeasti vain mahdollisuus eikä pakko, niin rahani menisi vain jatkossa sille yrittäjälle, joka ei tuollaisia vaadi ja näin markkinatalous hoitaisi tilanteen. Se ei vaan toimi Suomessa, meillä se vaan on eri.

Koska tuota oikeutta valita asiakkaita ei ole nytkään, niin syrjintä on jatkossakin kiellettyä perustuslain mukaan. Eikä sitä passia ole tulossa, eikä perustuslakia olla muuttamassa. Et uskaltanut lyödä vetoa toisen käyttäjän kanssa siitä tuhannen tartunnan päivätahdista, niin en ehdota vetoa tästäkään.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
535
[OT]

Pahoittelut, en huomannut edittejä. Olen kyllä foorumilla vieraillut, mutta en ole vain kirjoitellut mitään. Nyt triggeröidyin koronapasseista! Tuskinpa ylläpito tarjoaa mitään varmistuspalvelua, etten ole kenenkään altteri...



Tuon kun ratkaisisi, niin olisi melkoisen rikas!

Muutamia pohdintoja kuitenkin:
-Liiku läski ja syö vähemmän kuin kulutat on tietenkin totta, mutta ei kokototuus. Tuota kuitenkin tarjotaan ratkaisuksi ylipainoisille valitettavan usein. Tästä seuraa helposti jojoilu: näännytetään -> vähätkin lihakset katoaa -> repsahdus ja lopputuloksena enemmän läskiä kun aiemmin. Ja uudestaan sama.
-Olisi tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät rasva-aineenvaihdunnan ja sokeriaineenvaihdunnan erot.
-Insuliinin kontrollointi on tärkeää laihdutuksessa, jos insuliinitasot eivät ole alhaalla ei myöskään pala rasvaa
-Liian moni laihduttaja ottaa ohjeita sali-ihmisiltä jotka kehottaa syömään monta pientä ateriaa päivässä. Tuo toimii kyllä lihasten kasvatukseen, koska kohottaa insuliinitasoja, mutta hankaloittaa läskinpolttoa.
-Dietit, on se sitten ketoilua, paleota, kasvissyöntiä tai mitälie ei oikein toimi reilusti ylipainoisilla. Dietillä tarkoitan lyhytaikaista rypistystä, näillä pudotettavaa niin paljon, että oikeasti ja hyvin syömään oppiminen on tärkeäämpää kuin lyhyt rypistys. Toki pienikin, muutaman prosentin, painonpudotus on hyödyllistä ja edistää terveyttä. Tärkeintä löytää tapa, jolla laihtuu, vaikka sitten hitaastikkin, mutta joten voi elää vuosia.
-Yhteiskunta ei ainakaan helpota laihtumaan, pikaruokapaikkoja joka kulmalla ja epäterveellistä ruokaa mainostetaan. Kaupoissa karkkihyllyt lähimpänä kassoja jne.
-Laihdutusteollisuus, lääketeollisuus ja yksityinen sairaanhoito on niin iso business, ettei siitä haluttaisi luopua ja ratkoa ongelmaa oikeasti. Ei siis mitään salaliittoja, vaan taas raha.
-Läskejä syyllistetään aivan liikaa. Kyllä, kukaan ei tunge ruokaa toisen naamariin, mutta aika harvassa on ne ihmiset jotka syö tullakseen ylipainosiksi. Voisin heittää, että vanhemmat on 50% syyllisiä, yhteiskunta 30% ja yksilö 20% ylipainoon.
-Ylipainon yksi ongelma on se, että se tappaa niin hitaasti. Jotenkin ihmisillä on hankala hahmottaa syy-seurauksia pitkän aikavälin jutuille.
-Pitkän aikavälin terveys ei motivoi, mutta entä lyhyen aikavälin talous? Eli voisiko kulutusta ohjata terveellisempään suuntaan tukemalla terveellisiä ruokia ja vaikka laittamalla epäterveellisille safkoille jotain haittaveroa? Taikka laittaa yritykset maksamaan aiheuttamastaan haitasta?
-Se ei mielestäni ole sivistyneissä valtioissa vaihtoehto, että evätään hoitoja ylipainoisilta, taikka laitetaan vain heitä maksamaan omat hoitonsa.

Oiskohan tässä ollut tarpeeksi offtopikkia tältä erää. Voidaan jatkaa vaikka viestillä, jos sua kiinnostaa.

[/OT]
Täällä on myös on tällainen erillinen lihavuusketju, jos aiheesta keskustelu kiinnostaa

 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Perustuslaki, 2 luku Perusoikeudet, 6 § Yhdenvertaisuus.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Ole hyvä.

Lisäksi kukaan ei puhunut tai edes tuonut esille mitään koronadenialismia, sen keksit ihan itse. Se ei ole denialismia, että toteaa faktat siitä ainoasta luvusta joka merkitsee yhtään mitään, eli sairaaloiden kuormitus. Ihan sama onko se deltaa gammaa tai vaikka omegaa, jos sairaalat eivät ylikuormitu kuten eivät näemmä suurista tartuntamääristä huolimatta ole kuormittumassa.

Jos fasismi termi häiritsee, niin vaihdetaan vaikka totalitarismiin. Ei kuulu tänne kuten ei suomalaisten luokitteleminen A- ja B-luokan kansalaisiin sen perusteella, ovatko ehtineet saada molemmat rokotteet tai ovatko edes ottamassa sitä lainkaan. Älä nyt lähde tähän askarteluliimareissulle, olet kuitenkin mielestäni asiapostaaja. ;)

(Lainaukset kusee jos painaa suoraan 'vastaa', mutta eiköhän tuo selväksi käy mistä on kyse.)
Eli esim tuon mukaan koronan takia voi ihan hyvin kieltää rokottamattoman tulon baariin.
Jos perustuslaissa ei muuta ole, niin ei koronapassille ole yhtään mitään ongelmaa.
 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 659
Taas jos tulkitsin taulukkoa oikein ja vieläpä laskin oikein:
Tuplarokotetuista deltatyypitetyistä alta 50 oli hoidossa yötä 103+140=243 (~1,6%)
Rokottamattomista deltatyypitetyistä alta 50 oli hoidossa yötä 1105+1712= 2817 (~2,4%)

Yllättävän pieni ero edelleen.
Näissä unohtuu kokonaan se, että tuplarokotetuista suurin osa ei sairastu lainkaan eikä siten ole mukana datassa. Jos tuplarokotettu saa selviä oireita, on silloin tilanne jo lähtökohtaisesti se, että immuunivaste ei ole niin hyvä kuin pitäisi eikä siten ero rokottamattomaan välttämättä kovin iso.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 575
Ranskassa on otettu tämä koronapassi vastaan sillä, että yli 100 000 ihmistä on osoittamassa mieltään sitä vastaan Ranskan kaduilla.


Vetivät myös aluksi aivan liian tiukan linjan ja nyt joutuvat korjailemaan sitä. Ihan kuten ennustin Suomessakin tapahtuvan jos passi otettaisi käyttöön.
 
Liittynyt
20.11.2016
Viestejä
723
Delta-variantin leviäminen etenee tällä hetkellä suhteessa aika paljon nopeammin kuin rokotukset.
THL:n tilastojen mukaan meille tulee n. 310.000 rokote annosta viikossa. Epidemian alusta laskien varmistettuja tartuntoja on ollut 104.000, päiväkohtaiset tartuntamäärät lasketaan edelleen sadoissa tapauksissa. Haluaisitko näiden lukujen perusteella avata hieman tarkemmin tuota sinun ym. väitettä.


 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
THL:n tilastojen mukaan meille tulee n. 310.000 rokote annosta viikossa. Epidemian alusta laskien varmistettuja tartuntoja on ollut 104.000, päiväkohtaiset tartuntamäärät lasketaan edelleen sadoissa tapauksissa. Haluaisitko näiden lukujen perusteella avata hieman tarkemmin tuota sinun ym. väitettä.
Oleellinen sana on "suhteessa". Täysin eri asiaa mittaavien absoluutisten lukujen vrtaaminen keskenään ei ole mielekästä, mutta suhteellinen muutos kertoo paljon siitä, onko tilanne huononemassa/huonontunut vai paranemassa - ja se on selvästi heinäkuun ajan ollut huononemassa rokotuksista huolimatta.

Eli siis:
Rokotettujen määrä kasvaa (ja rokottamattomien määrä pienenee) alle 10% viikossa, tartuntojen määrä on viime viikot kasvanut n. 25-30% viikossa.
 
Viimeksi muokattu:

Everdreamfin

Arthur Morgan
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
430
Pirkanmaan alueella 5% testatuista positiivisia ja testaaminen alkaa sakata (yli 1vrk että pääsee testattavaksi) runsaiden testimäärien vuoksi. Eletään mielenkiintoisia aikoja.
Edit: Ja tartuntoja ennätys 93, viimeisin ennätys 70 tartuntaa maaliskuussa.
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Iltapäivälehdistö rummuttaa koronapassia vaikka sen käyttö ei ole Suomessa tällä hetkellä realistista. Johtuu siitä että meillä ei ole tastauskapasiteettia, se on fakta!
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Tukevasti näyttää olevan tapausten määrät nousussa..

Vuosi 2021 Viikko 24Kaikki Alueet
544​
Vuosi 2021 Viikko 25Kaikki Alueet
971​
Vuosi 2021 Viikko 26Kaikki Alueet
1298​
Vuosi 2021 Viikko 27Kaikki Alueet
1692​
Vuosi 2021 Viikko 28Kaikki Alueet
2236​
Vuosi 2021 Viikko 29Kaikki Alueet
2895​

Näyttäisi olevan jonkinasteista eksponentiaalista kasvua viimeiset viikot.
Ennätys Suomessa on 4942 /viikko, johon päästään tällä kasvuvauhdilla, jos suunta ei muutu, 3:ssa viikossa. Tietysti rajoituksin saadaan vauhtia hillittyä.

Muutoin tauti on nyt levitelty talvea tasaisemmin, koko Suomen alueelle, siinä missä talvella painopiste oli selvemmin eteläosassa (On se siellä edelleen, muttei ihan yhtä selkeästi.)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 138
Iltapäivälehdistö rummuttaa koronapassia vaikka sen käyttö ei ole Suomessa tällä hetkellä realistista. Johtuu siitä että meillä ei ole tastauskapasiteettia, se on fakta!
Näyttäisi kuitenkin siltä että yrittäjät halauaisivat koronapassin käyttöön. Joka tapauksessa siinä menisi noin 2kk nnen kuin sellainen tulee jos on tullakseen.

 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Miten ottaa semmoista passi käyttöön mihin suurinosa ei ole velvoitettu. Tuo koronapassi homma ei tule olemaan helppoa, varsinkin kun se pitäis nyt säätää ennakoivasti.
Jos tilanne olisi katastrofaalinen ja puhuttais poikkeusoloista niin ehkä sitten, nyt ollaan todella kaukana tuosta.

Kyllä siinä pitää olla vahvat perusteet jos ihmisten perusoikeusia ruvetaan rajoittamaan, sen pitää olla välttämätöntä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Suomen tunarointivauhdilla (korona)rokotuspassia ei keretä ottaa käyttöön siten, että siitä olisi mainittavaa hyötyä, mutta asia olisi hyvä nyt tehdä varmuudenvuoksi valmiiksi, sillä koronastakaan ei tiedä, siirtääkö se maalitolppia yllättäin jonnekin tulevaisuuteen.

Nyt on menossa aika, jolloin riski rokotteita kiertäviin mutaatioihin on jotakuinkin suurimmillaan, kun on todella paljon puutteellisesti rokotettuja, jotka sairastuvat koronaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 138
Tanskan malli koronapassista kuulostaa reilulta. Ei syrji ketään.

Tanska aukesi normaalimmalle elämälle kunnolla tänään keskiviikkona, kun baarit, ravintolat, museot ja urheilukatsomot aukesivat sulun jälkeen. Esimerkiksi jalkapallostadioneilla nähdään siis jatkossa vihdoin yleisöä. Vaatimuksena asiakkaille on digitaalinen koronapassi.

Passi on puhelimeen ladattava sovellus, joka todistaa, että henkilöllä on joko rokotus, 72 tunnin sisään otettu negatiivinen testitulos tai 2–12 viikon sisään sairastettu koronatartunta. Todistuksen saa tarvittaessa myös paperisena.

 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
Iltapäivälehdistö rummuttaa koronapassia vaikka sen käyttö ei ole Suomessa tällä hetkellä realistista. Johtuu siitä että meillä ei ole tastauskapasiteettia, se on fakta!
Sinulla on kummallinen ja melko harhaantunut käsitys siitä, mitä "olemassaoleminen" tai "fakta" tarkoittaa.

Suomessa on yli vuoden ajan testattu ihmisiä koronavirusinfektiosta, mikä tarkoittaa, että suomella on testauskapasiteettia. Vai väitätkö, että joko
1) kaikki koronatestit on huijausta ja salaliittoa
2) testatut suomalaiset on lennätetty jonnekin ulkomaille testeihin.

Se, paljonko suomella on testauskapasiteettia on sitten eri juttu, mutta todellinen fakta on, että suomella on testauskapasiteettia.

Ja sen testauskapasiteetin tarpeesta:

Suomen kansalaisista 32.2% on saanut kaksi rokoteannosta.

Melkein kolmasosalta suomen asukkaista voitaisiin siis (tanskan mallin mukaisella) koronapassilla poistaa rajoitukset ilman mitään testaamista

Ja jos oletetaan, että koronapassijärjestelmän käyttöönotossa menee se kuukausi, niin katsotaan tilannetta sinne syyskuun alkuun:
jos saapuvista (300000/viikko) rokotteista nyt 2/3 menee toiseen annokseen ja 1/3 uusien ensimmäisiin annoksiin, niin viikossa n. 200000 lisää saa toisen annoksen, eli kuukaudessa n. 800000.

Tämä tarkotitaa sitä, etä syyskuun alussa tuplarokotuksen saaeita on yli 2.5 miljoonaa, n. 45% suomen asukkaista.

Eli syyskuun alussa melkein puolelta suomen asukkaista voitaisin koronapassilla poistaa rajoitukset ilman mitään testaamista



Se, että äidin pikkumussukka 18v bilehile vili-petteri ei nyt juuri pääse festareille kännäämään ja sylkemään kännissä muiden naamalle kun ei heti pääse testiin on EVVK ja joka tapauksessa parempi kuin että KUKAAN ei pääse tapahtumiin kun muuten on taas kaikkia koskevat tapahtumakiellot.
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Jos suurin osa on 1 piikillä niin se tarkoittaa sitten negatiivista testiä, siellä on jo nyt aivan massiiviset ruuhkat testauksessa, ei tässä tarvitse olla kuin realisti.
 

Tlapio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 984

Korronapassi on hyvä, sitrakin on sitä selvitelly

Toukokuussa tehdyn kyselytutkimuksen tulosten perusteella suomalaiset suhtautuvat hyvin myötämielisesti siihen, että negatiivisen koronastatuksen henkilöillä, eli vastikään testatuilla, rokotetuilla tai korona sairastaneilla, olisi vapaampi liikkumisoikeus ja suurempi vapaus käyttää palveluita kuin niillä, jotka eivät pysty negatiivista koronastatustaan osoittamaan. Tätä mieltä oli 59 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista.
 
Liittynyt
03.03.2019
Viestejä
387
Tanskan malli koronapassista kuulostaa reilulta. Ei syrji ketään.

Tanska aukesi normaalimmalle elämälle kunnolla tänään keskiviikkona, kun baarit, ravintolat, museot ja urheilukatsomot aukesivat sulun jälkeen. Esimerkiksi jalkapallostadioneilla nähdään siis jatkossa vihdoin yleisöä. Vaatimuksena asiakkaille on digitaalinen koronapassi.

Passi on puhelimeen ladattava sovellus, joka todistaa, että henkilöllä on joko rokotus, 72 tunnin sisään otettu negatiivinen testitulos tai 2–12 viikon sisään sairastettu koronatartunta. Todistuksen saa tarvittaessa myös paperisena.

72 tunnin sisään otettu negatiivinen testi..Entäs jos saan tartunnan 12h testin jälkeen vaikkapa? Ei kuulosta toimivalta systeemiltä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Jos suurin osa on 1 piikillä niin se tarkoittaa sitten negatiivista testiä, siellä on jo nyt aivan massiiviset ruuhkat testauksessa, ei tässä tarvitse olla kuin realisti.
Jos ei ole rokotettu / testiä, niin sitten yksinkertaisesti ei baariin / tapahtumiin. Ei siinä ole mitään hankalaa..
Lisäksi merkittävät kesätapahtumat alkaa olla onneksi muutaman viikon kuluessa taputeltu. Ihan siitäkin syystä, että kesälomat alkaa olla ohi..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 138
72 tunnin sisään otettu negatiivinen testi..Entäs jos saan tartunnan 12h testin jälkeen vaikkapa? Ei kuulosta toimivalta systeemiltä.
Silloin et ole todennäköisesti saanut vielä rokotetta. Jos tilaisuudessa on vain koronapassiasiakkaita niin siellä on pienempi mahdollisuus saada tartunta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 123
72 tunnin sisään otettu negatiivinen testi..Entäs jos saan tartunnan 12h testin jälkeen vaikkapa? Ei kuulosta toimivalta systeemiltä.
Saisiko annoksen suhteellisuudentajua?

Täydellinen lockdown jossa kukaan ei koskaan tapaa ketään on ainoa sinuun määritelmälläsi "täysin toimiva" systeemi.

Koronapassin tehtävä ei ole viruksen täydellinen eliminoiminen maapallolta heti, vaan normaalielämään palaaminen siten että todennäköisyys viruksen leviämiseen pysyy mahdollisimman pienenä ja käytännössä epidemia laantuu jossain järkevässä ajassa kun leviäminen vähenee tarpeeksi että R-luku koronapassin seurauksena putoaa reippaasti alle ykkösen vaikkei tasan nollaan putoakaan.

Jos koronapassilla saadaan pudotettua pois vaikka 99% tapahtumassa muuten tapahtuvista tartunnoista, se toimii käytännössä erinomaisesti, vaikkei täydellisesti.
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Jos ei ole rokotettu / testiä, niin sitten yksinkertaisesti ei baariin / tapahtumiin. Ei siinä ole mitään hankalaa..
Lisäksi merkittävät kesätapahtumat alkaa olla onneksi muutaman viikon kuluessa taputeltu. Ihan siitäkin syystä, että kesälomat alkaa olla ohi..
Kyse on siitä että mistä sen negatiivisen todistuksen saa haettua, sen on pakko olla ilmainen ja niitä paikkoja pitää olla aivan vitusti.
Niin kauvan kuin kaikki halukkaat eivät ole saaneet 2 pistosta niin tämä tilanne on päällä. Puhutaan syyskuusta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
652
Millä tavalla se passi estää koronan leviämistä? Käsittääkseni myös rokotetut voi saada tartunnan ja levittää virusta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 138
Millä tavalla se passi estää koronan leviämistä? Käsittääkseni myös rokotetut voi saada tartunnan ja levittää virusta.
Kun joukossa on rokottamattomia niin sieltä rokotettu saattaa myös sairastaa koronan. Tällöin se ilmenee rokotuksen saaneilla lievänä, flunssan tapaisena tautina.
Jos rokotetut istuu iltaa niin tuskin toinen tartuttaa toista.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Millä tavalla se passi estää koronan leviämistä? Käsittääkseni myös rokotetut voi saada tartunnan ja levittää virusta.
Täydellinen rokotus pienentää levittämistodennäköisyyttä suuresti.
Toistaiseksi leviämisen täydelliseen estämiseen ei ole olemassa mitään muuta keinoa, kuin täydellinen sulku ja kontaktien estäminen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 854
Ja jos oletetaan, että koronapassijärjestelmän käyttöönotossa menee se kuukausi, niin katsotaan tilannetta sinne syyskuun alkuun:
Eduskunta kokoontuu seuraavaksi vasta syyskuussa. Sitten on valiokuntien kierrokset ym. Se on lokakuu pitkällä kun koronapassi mahdollisesti käytössä. Veikkaan että ministeriöt tekevät tarvittavat selvittelyt, mutta passia ei tarvitse ottaa käyttöön.
 

Karppi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.10.2019
Viestejä
2 058
Sen voi nähdä huonona asiana että Suomessa on niin vaikea ottaa tiettyjä lakeja käyttöön, mutta voi sen nähdä myös niin että meillä on mahtavat yksilön turvat ja niistä kannattaa myös pitää kiinni. Ei ne tämmöiseen pandemiaan sovellu mutta kyllä siellä hyviä asioita on.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
3 587
Eduskunta kokoontuu seuraavaksi vasta syyskuussa. Sitten on valiokuntien kierrokset ym. Se on lokakuu pitkällä kun koronapassi mahdollisesti käytössä. Veikkaan että ministeriöt tekevät tarvittavat selvittelyt, mutta passia ei tarvitse ottaa käyttöön.
Ei tuollaista valmistella, valiteta, tutkita perustuslaillisuutta ja vielä tehdä teknistä toteutusta missään kuukaudessa. Jos tämän vuoden puolella saavat, niin on pieni ihme.
 
Liittynyt
11.09.2018
Viestejä
294
Eduskunta kokoontuu seuraavaksi vasta syyskuussa. Sitten on valiokuntien kierrokset ym. Se on lokakuu pitkällä kun koronapassi mahdollisesti käytössä. Veikkaan että ministeriöt tekevät tarvittavat selvittelyt, mutta passia ei tarvitse ottaa käyttöön.
Jaa että tällä lainsäädäntötahdilla olisi kuukaudessa käytössä? Ellet sitten tarkoittanut lokakuuta 2022.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 387
Viestejä
4 200 233
Jäsenet
70 894
Uusin jäsen
JapPro

Hinta.fi

Ylös Bottom