Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 665
Vertailu on joo mahdotonta, mutta jos ajatellaan tilanne että rokotetta ei olisi, niin kauanko tätä touhua yhteiskunnan taholta jatkettaisiin? Maailman loppuun asti vai siihen asti että ruoasta/selviytymisestä yleensä alkaisi tulemaan isompi ongelma jolloin hitainkin ymmärtäisi että tässä touhussa ei ole mitään järkeä, ts. survival of the fittest. Influessaan on sinänsä helpohkoa verrata, tappaa varmasti, mutta asia on ollut aina ihan bueno ja jopa itsestäänselvyys, mutta nyt toinen _vastaavankaltainen_ himmeli niin asia on kaikkea muuta kuin bueno...
Mun mielestäni ei ole siis lainkaan vastaavanlainen. Rokottamaton korona aiheuttaa vapaassa yhteiskunnassa katastrofin toisin kuin influenssa, johon on rokote. Lombardia näytti, miltä sairaaloissa näyttää kun tautia ei juuri rajoiteta eikä silloin ollut noita kiihkeämpiä variantteja vielä. Ja kuinka kauan jatkettaisiin? Niin kauan että voitaisiin hoitaa potilaat niin ettei muu terveydenhuolto vaarantuisi kulloisellakin rajoitustasolla tehopaikkojen takia. Kun hoidot paranisivat, voitaisiin rajoituksia höllentää ilman kuormitusta.

Mä en ehkä tajua, miksi kukaan haluaa verrata rokottamatonta koronaa rokotettuun influenssaan. Niiden vaikutukset yhteiskuntaan ovat täysin erilaiset.

Kukaan ei ole osannut vastata: miksi ihmeessä itsestään huolissaan olevat eivät lukkiutuisi 4 seinän sisään ja ne ketkä uskaltavat jatkaisivat elämäänsä? Mitä tällä kaikkien kyykyttämisellä jonkun prosentin murto-osien vuoksi tavoitellaan oikeasti pitkällä tähtäimellä? Espanjantauti voisi olla jonkinlainen hyvä verrokki, ei toivoa pikaisesta parannuskeinosta, lukittiinko yhteiskunta vai jatkettiinko elämistä pieni jännäkakka pöksyssä?
Eihän tämä ole mikään mustavalkoinen jatkaa/ei jatka elämää. Ihmiset jatkavat elämäänsä rajoitetusti eli tekevät työt etänä (jos voivat), vuokraavat ja katsovat leffansa kotisohvalta, syövät ravintolaruokansa kotiinkuljetuksena jne.

Meidän yhteiskuntaamme ei ole siis lukittu, vaan rajoittu. Kumpaankin äärilaitaan (täysi lukko --- pre-koronavapaus) on paljon matkaa. Musta nykyinen tapa on järkevä: pidetään huoli ettei tehohoitotarve räjähdä käsiin ja muutoin ollaan niin vapaita kuin voidaan. Kun rokotukset alkavat purra tehohoidon tarpeeseen, voidaan yhteiskuntaa avata.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 712

Jaa'a. Mitenköhän Sannuli meinaa perustella ulkonaliikkumiskiellon — joka taas solidaarisuuden vuoksi lätkäistään pahimmassa tapauksessa läänitasolla ja mitä se sitten tarkalleen tulee tarkoittamaankaan. Etelä-Espoossakin voi käydä ulkoilmareippailulla vapaasti ilman 10s pidempiä kohtaamisia ja jossain Nupurissa saa tehdä ihan töitä tavatakseen yhtään ketään :lol:

Itähelsinkiin ja Kallioonhan toi pitäis.
Joo, pelkästä yö ja ilta kiellosta ei ole kyllä mitään hyötyä, jos varsinkin baarit sun muut on kiinni.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 665
Joo, pelkästä yö ja ilta kiellosta ei ole kyllä mitään hyötyä, jos varsinkin baarit sun muut on kiinni.
Sinänsä termin mukaisesta "ulkona liikkumisen" kieltämisestä tuskin on kauheasti iloa. Sillä voi saada ehkä yksityiset kekkerit kuriin sen jälkeen kun baarit/ravintolat on pistetty säppeen. Mutta vaikea nähdä että tuolla olisi Suomessa kovin kaksista merkitystä. Tauti pääsee leviämään pääosin työpaikoilla ja kouluissa. Etätyö ja etäopetus pitäisi ensin ottaa kovempaan käyttöön. Ja sulkea ne tilat, jotka yhä saavat olla auki (kuntosalit jne. max 10 henkeä). Toivottavasti ei tarvitse mennä tuohon asti ja kieltää samalla terveellistä ulkoilua.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Ihan oikeasti? Eli sinun mielestä laitetaan yhteiskunta vaan kiinni? Sinä, eikä sinun läheiset tarvitse vettä, ruokaa, sähköä, lämpöä, sairaanhoidon palveluita? Nyt vähän valoja päälle siellä. :facepalm:
Niin noista sairaanhoito on ainut jossa koronan välttely on vaikeampaa. . Jos viet sen taudin sieltä töistä kotiin niin toivottavasti oli palkan arvoista. Oudosti vaan jotkut muuttaa tapojaan kun kulkutauti jyrää.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Jostain kumman syystä kuitenkin liityit keskusteluun useamman viestin kera. Ja nyt yrität sen foorumipoliisina lopettaa.
Edellisellä sivulla jauhoit itsekin tuosta lihavuusasiasta
Ja teidän suurin kontribuutionne koko keskustelussa on jauhaa minun kahdesta viestistäni?

Kyllä, menin selvästi itsekin lankeamaan flamebaittiin, anteeksi siitä. Voidaanko nyt kaikki keskittyä itse aiheeseen?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Lihavuus on merkittävä riskitekijä tämän taudin kanssa, joten ei sitä voi sivuuttaa täysin.
Kyllä. Sillä taas ei ole mitään merkitystä, miksi ihminen on ylipainoinen. Ihmisiä hekin ovat. Kansan ylipainoisuuteen ei myöskään voida puuttua koronapandemian jäljellä olevassa n. 0-3 vuoden ajassa (alaraja optimistisena ja yläraja siitä, että tällöin pyörii jo kolmas rokotesukupolvi, jos muuntoviruksia tulee tulemistaan). Tällöin ylipainoisuuden syyt, vaikkakin ovat kansanterveyden kehityksen kannalta tärkeitä, ovat koronapandemian osalta täysin ohi aiheen kirjoittamista ja paras siirtää omaan ketjuunsa.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Niin noista sairaanhoito on ainut jossa koronan välttely on vaikeampaa. . Jos viet sen taudin sieltä töistä kotiin niin toivottavasti oli palkan arvoista. Oudosti vaan jotkut muuttaa tapojaan kun kulkutauti jyrää.
Tämä väite perustuu mihin? Tilastojen mukaan se tauti leviää muissakin ammateissa kuin sairaanhoidossa, vaikka käytetään maskeja, pestään käsiä, pidetään turvalit jne. Tämä nyt vaan on sen verran tarttuvampi tauti, että sen välttely ei ole ihan helppoa kaikissa ammateissa. Jos olisi niin ei korona olisi levinnyt kuten nyt on. Vesi ei tule hanasta ellei joku ole töissä, samoin sähkö ei tule pistorasiasta, eikä ruokaa ole kaupassa eikä se ilmesty kotiovellekkaan ellei sitä joku tuo. Osa voi tehdä etätöitä. On kuitenkin todella paljon töitä, joita ei voi tehdä etänä. Kyse ei ole siitä, että onko se palkan arvoista, vaan osa töistä on jonkun pakko tehdä, että nykyinen yhteiskunta toimii. Vai olisitko sinä valmis elämään ilman juoksevaa vettä, kaupasta saatavaa ruokaa ja vaikka sähköä? Ei taida kovin monelta kaupungissa asuvalta onnistua omavarainen elämä.
 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 631
Tilastojen mukaan se tauti leviää muissakin ammateissa kuin sairaanhoidossa, vaikka käytetään maskeja, pestään käsiä, pidetään turvalit jne.
Kyllä se lähtökohtaisesti on niin, että suojaustoimet ovat pettäneet jos työpaikalla syntyy tartuntoja.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 151
Loistavaa toimintaa taas nöyristelevältä nössö-Suomelta, annetaan sairaiden ihmisten matkustella bussissa pärskien kaikessa rauhassa, ilman maskia tietenkin...


Se mikä tässä on nyt erityisen huolestuttavaa on se, että jos Etelä-Afrikan mutaatio käy enemmänkin leviämään Suomessa, tietää se huonoa rokotusten tehon kannalta. Ilmeisesti ainakin AstraZenecan teho tähän mutaatioon on hyvin kyseenalainen. Myöskään jo sairastettu korona ei välttämättä suojaa tältä mutaatiolta.
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Ihan oikeasti? Eli sinun mielestä laitetaan yhteiskunta vaan kiinni? Sinä, eikä sinun läheiset tarvitse vettä, ruokaa, sähköä, lämpöä, sairaanhoidon palveluita? Nyt vähän valoja päälle siellä. :facepalm:
Niinpitkään kun vain mässytetään peukalo persessä, eikä saada mitään aikaan, tilanne pahenee. Ja kun tilanne pahenee tarpeeksi (ja se pahenee jos aikaansaamattomuutta jatketaan), niin joko yhteiskunta pistetään melko kiinni tai tulee paljon turhia ruumiita (Sekä suoraan koronan takia, se kun voi tappaa perusterveenkin, ilman tehohoitoa, kun huonompi tuuri sattuu / hoito viivästyy ja muiden sairauksien takia, kun esim syöpähoito tai muu leikkaushoito myöhästyy liikaa), kun tehohoitopaikat ovat täynnä ja välttämättömiä hoitotoimenpiteitä ei keretä tekemään potilaille ajoissa.)

Lakeja oli tässä nyt aikaa miettiä ja sorvata jo VUOSI. Sama hallituskin on edelleen, KUVITTELIN, että asiaan olisi paneuduttu, kun keulittiin, miten hyvin asia on Suomessa hoidettu. Mutta taas kerran: Päin vittua hoidettu, mitään ei ole saatu aikaan, vaikka ongelmakohdat tulivat jo n. vuosi sitten ihan selviksi.

Mielenkiintoista nähdä, opitaanko tästäkään tyrästä mitään ja lakeja muutetaan s.e. tällaista byrokratiaongelmaa ei ole ja asiat ovat selkeitä vai unohdetaanko asia, kun saadaan asia jotenkuten räpellettyä läpi ja homma kusee sitten joskus taas uudestaan.

Se on ihan luonnollista, että kun tulee oikea tilanne, kuten koronan kanssa nyt kävi, niin homma ei mene kerran, kerralla maaliin. Sitten, kun tyritään tällä tavoin uudestaan, niin on syytä jo suorittaa pikaisia muutoksia ja miettiä asian hoitajienkin vaihtoa.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 385
Keskittykää ketjun aiheeseen: "Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19". Ketjussa voi keskustella tautiin liittyvistä asioista aiheeseen tiiviisti liittyen, mutta ei erikseen. Esimerkki: lihavuuden suorista vaikutuksista COVID-19-tautiin liittyen voi puhua ketjussa, yleisellä tasolla lihavuuteen liittyvistä asioista tässä ketjussa puhuminen on offopicia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Kyllä se lähtökohtaisesti on niin, että suojaustoimet ovat pettäneet jos työpaikalla syntyy tartuntoja.
Miten tältä koronalta voi suojautua 100% työpaikalla, jossa ei voi välttää ihmiskontakteja täysin? Sen suositellun kirurginmaskin/kangasmaskin suojaavuus on kaukana 100% varsinkin kun se ei suurella osalla ihmisiä edes istu tiiviisti naamalle. Toki suojaustoimilla voidaan estää koronan leviämistä, mutta ei täysin estää, jos töihin tulee joku jolla on oireeton korona.

Niinpitkään kun vain mässytetään peukalo persessä, eikä saada mitään aikaan, tilanne pahenee. Ja kun tilanne pahenee tarpeeksi (ja se pahenee jos aikaansaamattomuutta jatketaan), niin joko yhteiskunta pistetään melko kiinni tai tulee paljon turhia ruumiita (Sekä suoraan koronan takia, se kun voi tappaa perusterveenkin, ilman tehohoitoa, kun huonompi tuuri sattuu / hoito viivästyy ja muiden sairauksien takia, kun esim syöpähoito tai muu leikkaushoito myöhästyy liikaa), kun tehohoitopaikat ovat täynnä ja välttämättömiä hoitotoimenpiteitä ei keretä tekemään potilaille ajoissa.)

Lakeja oli tässä nyt aikaa miettiä ja sorvata jo VUOSI. Sama hallituskin on edelleen, KUVITTELIN, että asiaan olisi paneuduttu, kun keulittiin, miten hyvin asia on Suomessa hoidettu. Mutta taas kerran: Päin vittua hoidettu, mitään ei ole saatu aikaan, vaikka ongelmakohdat tulivat jo n. vuosi sitten ihan selviksi.

Mielenkiintoista nähdä, opitaanko tästäkään tyrästä mitään ja lakeja muutetaan s.e. tällaista byrokratiaongelmaa ei ole ja asiat ovat selkeitä vai unohdetaanko asia, kun saadaan asia jotenkuten räpellettyä läpi ja homma kusee sitten joskus taas uudestaan.

Se on ihan luonnollista, että kun tulee oikea tilanne, kuten koronan kanssa nyt kävi, niin homma ei mene kerran, kerralla maaliin. Sitten, kun tyritään tällä tavoin uudestaan, niin on syytä jo suorittaa pikaisia muutoksia ja miettiä asian hoitajienkin vaihtoa.
Kyllähän niitä rajoituksia on tähänkin asti ollut ja lisää tulee jos tilanne pahenee. Toki kummallista on, esim. ettei rajojen osalta tilanne vieläkään ole kunnossa. Laivayhtiöt toki jo taitaa edellyttää negatiivista tulosta, mutta testiin ei ole vieläkään pakko mennä rajalla vaikka ei olisi negatiivista tulosta esittää. Ollaan vielä kaukana tilanteesta, että sille perusterveelle ei tehopaikkaa riittäisi.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Miten tältä koronalta voi suojautua 100% työpaikalla, jossa ei voi välttää ihmiskontakteja täysin? Sen suositellun kirurginmaskin/kangasmaskin suojaavuus on kaukana 100% varsinkin kun se ei suurella osalla ihmisiä edes istu tiiviisti naamalle. Toki suojaustoimilla voidaan estää koronan leviämistä, mutta ei täysin estää, jos töihin tulee joku jolla on oireeton korona.



Kyllähän niitä rajoituksia on tähänkin asti ollut ja lisää tulee jos tilanne pahenee. Toki kummallista on, esim. ettei rajojen osalta tilanne vieläkään ole kunnossa. Laivayhtiöt toki jo taitaa edellyttää negatiivista tulosta, mutta testiin ei ole vieläkään pakko mennä rajalla vaikka ei olisi negatiivista tulosta esittää. Ollaan vielä kaukana tilanteesta, että sille perusterveelle ei tehopaikkaa riittäisi.
Edelleenkin jos se altistumis vaara on ongelma. Vaihda alaa. Jos ei niin hyvä homma. Entäs kus maailmaa saa maalailla niin paljon kun haluaa.
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Kyllähän niitä rajoituksia on tähänkin asti ollut ja lisää tulee jos tilanne pahenee. Toki kummallista on, esim. ettei rajojen osalta tilanne vieläkään ole kunnossa. Laivayhtiöt toki jo taitaa edellyttää negatiivista tulosta, mutta testiin ei ole vieläkään pakko mennä rajalla vaikka ei olisi negatiivista tulosta esittää. Ollaan vielä kaukana tilanteesta, että sille perusterveelle ei tehopaikkaa riittäisi.
Ongelmahan on nyt se, että korona pahenee ja jotta käyrä kääntyy nousuun on ollut tiedossa siitä asti, kun huomattiin Englannissa, että uusi variantti on selkeästi tarttuvampi (Eli viimevuoden puolella). Nyt ollaan jossain syystä härdellissä siitä, mitä "voidaan" tehdä, vaikka koronan käytös ei ole tasan tarkkaan yllättänyt ketään.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Edelleenkin jos se altistumis vaara on ongelma. Vaihda alaa. Jos ei niin hyvä homma. Entäs kus maailmaa saa maalailla niin paljon kun haluaa.
Ei ole omalla alalla ongelmaa. Mikä ratkaisu tuo alan vaihtaminen muka on? Jonkun ne hommat on kuitenkin tehtävä tai sitten nykyinen yhteiskunta ei vaan pyöri. Ei pitäisi olla liian vaikea konsepti ymmärtää. Näissä asioissa kun pitäisi miettiä vähän sitä omaa napaa pidemmälle.

Ongelmahan on nyt se, että korona pahenee ja jotta käyrä kääntyy nousuun on ollut tiedossa siitä asti, kun huomattiin Englannissa, että uusi variantti on selkeästi tarttuvampi (Eli viimevuoden puolella). Nyt ollaan jossain syystä härdellissä siitä, mitä "voidaan" tehdä, vaikka koronan käytös ei ole tasan tarkkaan yllättänyt ketään.
Viimeistään kesällä olisi pitänyt tehdä rajoilla tarvittavat toimet. Kertoo vaan nykyhallituksen ja sen virkamiesten kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään kunnolla.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Ei ole omalla alalla ongelmaa. Mikä ratkaisu tuo alan vaihtaminen muka on? Jonkun ne hommat on kuitenkin tehtävä tai sitten nykyinen yhteiskunta ei vaan pyöri. Ei pitäisi olla liian vaikea konsepti ymmärtää. Näissä asioissa kun pitäisi miettiä vähän sitä omaa napaa pidemmälle.



Viimeistään kesällä olisi pitänyt tehdä rajoilla tarvittavat toimet. Kertoo vaan nykyhallituksen ja sen virkamiesten kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään kunnolla.
Hmmm. Tarkoitatko tätä yhteiskuntaa joka ei heti seuraavassa vastauksessa ehkä toimikaan niin kuin haluaisit.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Ei ole omalla alalla ongelmaa. Mikä ratkaisu tuo alan vaihtaminen muka on? Jonkun ne hommat on kuitenkin tehtävä tai sitten nykyinen yhteiskunta ei vaan pyöri. Ei pitäisi olla liian vaikea konsepti ymmärtää. Näissä asioissa kun pitäisi miettiä vähän sitä omaa napaa pidemmälle.



Viimeistään kesällä olisi pitänyt tehdä rajoilla tarvittavat toimet. Kertoo vaan nykyhallituksen ja sen virkamiesten kyvyttömyydestä hoitaa tehtäviään kunnolla.
Mutta ei mitä . Rauha maassa. Aika paljon on keskustelun keskellä että ei ole tarpeeksi rajoituksia . Rokote löytyy ja tehdään "kaikki" voitava mutta venäjäkin tässä edellä joka ei mielestäni mikään pieni huomautus.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Hmmm. Tarkoitatko tätä yhteiskuntaa joka ei heti seuraavassa vastauksessa ehkä toimikaan niin kuin haluaisit.
Tarkoitan ihan tätä Suomalaista yhteiskuntaa, jossa on monia ammatteja joissa kaikki työskentelevät eivät vaan voi vaihtaa ammattia etteivät altistu töissä koronalle kuten itse esitit. Ilmeisesti tämä on liian hankala konsepti ymmärtää.

Mutta ei mitä . Rauha maassa. Aika paljon on keskustelun keskellä että ei ole tarpeeksi rajoituksia . Rokote löytyy ja tehdään "kaikki" voitava mutta venäjäkin tässä edellä joka ei mielestäni mikään pieni huomautus.
Niin onhan se Venäjä edellä tartuntujen määrässä, ovat päässeet ihan neljänneksi maailmassa. Saavutus sekin.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Tarkoitan ihan tätä Suomalaista yhteiskuntaa, jossa on monia ammatteja joissa kaikki työskentelevät eivät vaan voi vaihtaa ammattia etteivät altistu töissä koronalle kuten itse esitit. Ilmeisesti tämä on liian hankala konsepti ymmärtää.



Niin onhan se Venäjä edellä tartuntujen määrässä, ovat päässeet ihan neljänneksi maailmassa. Saavutus sekin.
Pahoittelen tarkoitin siis rokotteen jakelussa.
Ei kaikkien. Vaan tasan tarkkaan niitten ketkä haluaa tehdä muuta kun olkiukkoilla joka päivä korona kylvyllään.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Ei kaikkien. Vaan tasan tarkkaan niitten ketkä haluaa tehdä muuta kun olkiukkoilla joka päivä korona kylvyllään.
Nyt ei kyllä pysty ymmärtämään mitä yrität selittää. Se ei ole mikään olkiukko, että töissä sairastuu koronaan ihmisiä. Tämän näkee jokainen kun katsoo tilastoja. Eikä kaikki niiötä aloilta voi vaihtaa alaa tai tämä nykymuotoinen yhteiskunta ei vaan enää toimi.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Ja voin uskoa että vesi tulee ilman että vesilaitoksen kaverit altistavat toisiaan koronnalle. Olen käynyt siellä nääs paikalla. Sähkö. Joo täysin mahdoton asentaa mitään ilman että Pate Kake ja Make on kertomassa Tallinnan reissusta samassa kahvi pöydässä. Mahdoton ajatus. Ruoka. Juupa juu täysin mahdoton. Ajatus että ihmiset ei osaisi aukaista oveaan räppäämättä kuljettajalle pakaroistaan löytyneestä näppylästä.. ja sitten päivän päätteeksi et viina löydä kun ruuhka aikaan alko:sta.
 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 631
Nyt ei kyllä pysty ymmärtämään mitä yrität selittää. Se ei ole mikään olkiukko, että töissä sairastuu koronaan ihmisiä. Tämän näkee jokainen kun katsoo tilastoja. Eikä kaikki niiötä aloilta voi vaihtaa alaa tai tämä nykymuotoinen yhteiskunta ei vaan enää toimi.
Pahimmat ryppäät on kuitenkin olleet sellaisissa paikoissa, joissa meno on aika villiä (rakennukset, telakat); vierastyövoimaa, eikä edes työnjohtoa kiinnosta mitkään suojeluasiat.

Missään vähänkään toimintansa vakavasti ottavassa esim. teollisuuslaitoksessa ei ole pahemmin tartuntoja ollut. Siellä kun ymmärretään, että jo yksi karanteenissa oleva tuotantosolu pistää koko prosessin helposti viikoksi jumiin.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Nyt ei kyllä pysty ymmärtämään mitä yrität selittää. Se ei ole mikään olkiukko, että töissä sairastuu koronaan ihmisiä. Tämän näkee jokainen kun katsoo tilastoja. Eikä kaikki niiötä aloilta voi vaihtaa alaa tai tämä nykymuotoinen yhteiskunta ei vaan enää toimi.
Väität että en saa vettä .sähköä . Ruokaa. Jos ihmiset hakeutuvat koronan kanssa leikkiviltä työnantajilta pois.. juupa juu. Sitten on ne vastuulliset firmat jotka pyörii työntekijöitään altistamatta. Ja eivät syyllistä jostain paskasta moraalista ja oman navan tuijottamisesta kun eivät saa työntekijöitä kupatakseen niitä yhteiskunnan resursseja ... Kenen eduksi? Työntekijöitten? Asiakkaiden? Juu ihan oman navan eduksi.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Pahimmat ryppäät on kuitenkin olleet sellaisissa paikoissa, joissa meno on aika villiä (rakennukset, telakat); vierastyövoimaa, eikä edes työnjohtoa kiinnosta mitkään suojeluasiat.

Missään vähänkään toimintansa vakavasti ottavassa esim. teollisuuslaitoksessa ei ole pahemmin tartuntoja ollut. Siellä kun ymmärretään, että jo yksi karanteenissa oleva tuotantosolu pistää koko prosessin helposti viikoksi jumiin.
Tätä hain. Asiallisemmin vain kirjoitettu.
 

Petteri Punakuono

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.02.2021
Viestejä
369
Ja voin uskoa että vesi tulee ilman että vesilaitoksen kaverit altistavat toisiaan koronnalle. Olen käynyt siellä nääs paikalla. Sähkö. Joo täysin mahdoton asentaa mitään ilman että Pate Kake ja Make on kertomassa Tallinnan reissusta samassa kahvi pöydässä. Mahdoton ajatus. Ruoka. Juupa juu täysin mahdoton. Ajatus että ihmiset ei osaisi aukaista oveaan räppäämättä kuljettajalle pakaroistaan löytyneestä näppylästä.. ja sitten päivän päätteeksi et viina löydä kun ruuhka aikaan alko:sta.
Mitä sä nyt yrität sanoa? Ei tosta ota Erkkikään selvää.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Pahimmat ryppäät on kuitenkin olleet sellaisissa paikoissa, joissa meno on aika villiä (rakennukset, telakat); vierastyövoimaa, eikä edes työnjohtoa kiinnosta mitkään suojeluasiat.

Missään vähänkään toimintansa vakavasti ottavassa esim. teollisuuslaitoksessa ei ole pahemmin tartuntoja ollut. Siellä kun ymmärretään, että jo yksi karanteenissa oleva tuotantosolu pistää koko prosessin helposti viikoksi jumiin.
Joo raksalla homma on ihan villiä, mutta tulee niitä altistuksia muualtakin. Tottakai niitä voidaan estää, mutta kyllähän asiakaspalvelussa väkisin altistuu työntekijät, jos sinne sattuu se tautia kantava ihminen tulemaan. Oireettomatkin kun voi levittää.


Väität että en saa vettä .sähköä . Ruokaa. Jos ihmiset hakeutuvat koronan kanssa leikkiviltä työnantajilta pois.. juupa juu. Sitten on ne vastuulliset firmat jotka pyörii työntekijöitään altistamatta. Ja eivät syyllistä jostain paskasta moraalista ja oman navan tuijottamisesta kun eivät saa työntekijöitä kupatakseen niitä yhteiskunnan resursseja ... Kenen eduksi? Työntekijöitten? Asiakkaiden? Juu ihan oman navan eduksi.
Mitenhän meinasit kaikilla työpaikoilla estää työntekijöiden altistumisen? Toki altistus voidaan pienentää, mutta todellisuudessa sitä ei voida läheskään kaikissa ammateissa täysin estää. Kaupat nyt hyvä esimerkki, näitä suljetaan milloin missäkin altistuksen takia. Raksat nyt se räikeä esimerkki miten ei pidä hommia hoitaa. Jos altistukset haluaisi töissä täysin estää niin ainut tapa on sulkea yritykset täysin. Näitä sulkujahan on euroopassa ollut, että vain tietyissä töissä sai käydä töissä.
 
Liittynyt
09.11.2018
Viestejä
3 201
Mikään tapa tosiaan ei ole pomminvarma ja työpaikoilla ja vastaavissa niitä tartuntoja tulee jonkin verran (oli suojaukset kunnossa tai ei). Nythän esim. hiihdon MM kisoissa on varmasti yritetty pitää tilanne niin kurissa kuin nyt on edes teoriassa mahdollista ja sinnekin on kuitenkin kisojen aikana tullut vajaa kymmenen positiivista tapausta (testattu useita kertoja, joten kyse tuskin on virheellisestä positiivisesta) vaikka käytännössä vain kilpailu tehdään ilman maskia ja ilman turvavälejä (vaikka sielläkin pidetään missä pystytään). Sinänsä ei se tarvitse kuin pientä huonoa tuuria (jos/kun tautia on liikeellä) että virustatapauksia joitakin tulee. Tapaukset ovat tulleet vieläpä vasta nyt, niin todennäköisesti urheilijat ovat saaneet tartunnat vasta paikan päällä eivätkä etukäteen. Tietty varmaksi mahdoton sanoa.

Tuostakin pystyy aika hyvin näkemään, että viruksen leviämistä pystytään hillitsemään aika hyvinkin mutta jos sellaisen kuitenkin saa niin ei siinä mitään syyllistämistä kannata käyttää.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Joo raksalla homma on ihan villiä, mutta tulee niitä altistuksia muualtakin. Tottakai niitä voidaan estää, mutta kyllähän asiakaspalvelussa väkisin altistuu työntekijät, jos sinne sattuu se tautia kantava ihminen tulemaan. Oireettomatkin kun voi levittää.




Mitenhän meinasit kaikilla työpaikoilla estää työntekijöiden altistumisen? Toki altistus voidaan pienentää, mutta todellisuudessa sitä ei voida läheskään kaikissa ammateissa täysin estää. Kaupat nyt hyvä esimerkki, näitä suljetaan milloin missäkin altistuksen takia. Raksat nyt se räikeä esimerkki miten ei pidä hommia hoitaa. Jos altistukset haluaisi töissä täysin estää niin ainut tapa on sulkea yritykset täysin. Näitä sulkujahan on euroopassa ollut, että vain tietyissä töissä sai käydä töissä.
Niin ja Euroopassa elävät ilman vettä sähköä ja ruokaa?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Tuostakin pystyy aika hyvin näkemään, että viruksen leviämistä pystytään hillitsemään aika hyvinkin mutta jos sellaisen kuitenkin saa niin ei siinä mitään syyllistämistä kannata käyttää.
Eipä niin, tosin tämä lienee edelleen jatkoa siihen, miten ihmisiä haluttiin syyllistää melko yleistäen ja laajasti mahdollisesti koronalle altistavista elintavoista.

Ihan yhtä rehellistähän se sitten on syyllistää, jos menee hakemaan työpaikaltaan tartunnan. Ainahan voi ottaa vaikka loparit, joten loppuviimeksi täysin oma valinta kun tarpeeksi mustavalkoisesti katsoo asioita.

Turhaa keskustelua jokatapauksessa. Jo ihan siitä alkuperäisestä aloituksesta lähtien.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Missä minä niin olen sanonut? Kaikki ei vaan voi niiltä riskialoilta vaihtaa alaa kuten itse esitit.
En vieläkään esittänyt että kaikkien pitäisi vaihtaa. Tulit heilumaan yhteiskunnan romahduksella . Ultra realistinen skenaario.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Missä minä niin olen sanonut? Kaikki ei vaan voi niiltä riskialoilta vaihtaa alaa kuten itse esitit.
Kun lähtee kävelemään, niin kyllä se työnantaja joutuu sitten miettimään sellaiset järjestelyt, että homma hoituu. Ainoastaan, jos valtio lailla määrää töihin, silloin siellä on oltava. Onko tämä jotenkin realistinen ajattelutapa, no ei tietenkään ole. Mutta tottahan se toki on.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Mikähä homma on niin tärkeä että oman ja läheisten terveys on uhrattavissa. Kenenkäs rahoilla heilut sitten paskana ollessasi. Kenenkäs rahoilla ne lapset kasvatetaan jos vanhempi kuukkaa tai vammautuu. Jätä ne hommat jossa riski vs hyöty on paska ja suuntaa muihin tai omiin hommiin.. tais tää vastaus lentää ihan väärään kohtaan..... Ei kun tuohon töissä käynti pakkoon. . kyllä oikeaan vastasin
Siinä vielä alkuperäinen tilanne.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Missä minä niin olen sanonut? Kaikki ei vaan voi niiltä riskialoilta vaihtaa alaa kuten itse esitit.
Mutta rauha maassa ehkä meidän näkemys ero on että minun mielestäni yhteiskunta on täällä palvellakseen ihmisiä. Ei toisin päin.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Siinä vielä alkuperäinen tilanne.
Eli kaikki vaan vaihtavat alaa, jos niissä on riski altistua? Eli terveydenhuoltoalalta vaan kaikki vaihtavat alaa, samoin myös iso osa palveluammateista. Selvä.

Mutta rauha maassa ehkä meidän näkemys ero on että minun mielestäni yhteiskunta on täällä palvellakseen ihmisiä. Ei toisin päin.
En ole näinkään missään sanonut. Yhteiskunta tarvitsee vaan tietyt työntekijät toimiakseen. Voidaan varmaan olla siitä samaa mieltä, että ollaan erimieltä asiasta.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Kun lähtee kävelemään, niin kyllä se työnantaja joutuu sitten miettimään sellaiset järjestelyt, että homma hoituu. Ainoastaan, jos valtio lailla määrää töihin, silloin siellä on oltava. Onko tämä jotenkin realistinen ajattelutapa, no ei tietenkään ole. Mutta tottahan se toki on.
No totta tuokin, mutta melkoinen härdelli siitäkin tulisi, jos monista töistä lähtisi suuriosa työntekijöistä kävelemään. Sairaanhoitoalalla taitaa vähän tätä ongelmaa tosin olla.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
No totta tuokin, mutta melkoinen härdelli siitäkin tulisi, jos monista töistä lähtisi suuriosa työntekijöistä kävelemään. Sairaanhoitoalalla taitaa vähän tätä ongelmaa tosin olla.
Niin olisihan se ikävää jos aiheutuisi härdelliä.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Eli kaikki vaan vaihtavat alaa, jos niissä on riski altistua? Eli terveydenhuoltoalalta vaan kaikki vaihtavat alaa, samoin myös iso osa palveluammateista. Selvä.



En ole näinkään missään sanonut. Yhteiskunta tarvitsee vaan tietyt työntekijät toimiakseen. Voidaan varmaan olla siitä samaa mieltä, että ollaan erimieltä asiasta.

Jätä ne hommat jossa riski vs hyöty on paska ja suuntaa muihin tai omiin hommiin.

Riski vs hyöty. Kait siellä yhteiskunnan rattaissa edes yksi ihminen ei uhraa omaa ja läheisten terveyttä .
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Jätä ne hommat jossa riski vs hyöty on paska ja suuntaa muihin tai omiin hommiin.

Riski vs hyöty. Kait siellä yhteiskunnan rattaissa edes yksi ihminen ei uhraa omaa ja läheisten terveyttä .
Loppupeleissä suurinta osaa ihmisistä ei pelota korona eikä sen saamisesta edes ole hyvin todennäköisesti mitään haittaa. Aika pieni osa tästä panikoi ja ottaa pelkoa.
 

TeddyX

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.11.2016
Viestejä
571
Loppupeleissä suurinta osaa ihmisistä ei pelota korona eikä sen saamisesta edes ole hyvin todennäköisesti mitään haittaa. Aika pieni osa tästä panikoi ja ottaa pelkoa.
Juurikin näin. Eli et laske koronnalle riski kerrointa sen ihmeemmin.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 320
Niin olisihan se ikävää jos aiheutuisi härdelliä.
No pakko olisi yhteyskunnan puuttua, jos vaikka sairaanhoidosta iso osa työt lopettaa. Suomessahan jo viime vuonna määrättiin porukkaa töihin oli kiinnostusta tai ei. Eikä nyt ole ainut ala, jonka kohdalla toimittaisiin tarvittaessa samoin.

Jätä ne hommat jossa riski vs hyöty on paska ja suuntaa muihin tai omiin hommiin.

Riski vs hyöty. Kait siellä yhteiskunnan rattaissa edes yksi ihminen ei uhraa omaa ja läheisten terveyttä .
No kyllähän kaikki koronapotilaita hoitavat ottavat riskin altistaa itsensä koronalle. Itse en pidä koronaa itselleni riskinä (en toki sitä tahallani hanki).
 
Liittynyt
06.06.2018
Viestejä
277
Loppupeleissä suurinta osaa ihmisistä ei pelota korona eikä sen saamisesta edes ole hyvin todennäköisesti mitään haittaa. Aika pieni osa tästä panikoi ja ottaa pelkoa.
Jaah. En tiedä missä piireissä liikut, mutta omassa lähipiirissä lähes kukaan ei halua testata todennäköisyyksiään saada vakava tauti ja ovat suojautuneet aktiivisesti jo pitkään. Pari alkoholin suurta kuluttajaa jotka ovat muutenkin moninkertaisesti riskiryhmässä ja pari muuten huoletonta eivät sitten juuri välitä koronasta.
 

Tilipitappitippitappi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 310
Aikamoista.Poliisi kävi voimakeinon hakemassa naisen kotoaan tyttären kuvatessa vierestä. Näin tuon videon eilen, ja luulin että oli feikki. Mutta totta se tosiaan. Julkaisivat vielä naisen kuvankin. Elämme eriskummallisia aikoja.

Kai nuo poliisiviranomaiset nyt on karanteenissa ja ottaa testit, koska ovat todennäköisesti altistuneet mahdollisesti altistuneelle?!

"Siinä pyydettiin toimittamaan yrittäjä koronatestiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Kyseisestä tapahtumasta levitettiin sosiaalisessa mediassa videomateriaalia. Poliisin saapuessa yrittäjä vastusti kiinniottoa. Nyt hän on poliisin mukaan terveysviranomaisten hallussa."

 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Aikamoista.Poliisi kävi voimakeinon hakemassa naisen kotoaan tyttären kuvatessa vierestä. Näin tuon videon eilen, ja luulin että oli feikki. Mutta totta se tosiaan. Julkaisivat vielä naisen kuvankin. Elämme eriskummallisia aikoja.

Kai nuo poliisiviranomaiset nyt on karanteenissa ja ottaa testit, koska ovat todennäköisesti altistuneet mahdollisesti altistuneelle?!

"Siinä pyydettiin toimittamaan yrittäjä koronatestiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Kyseisestä tapahtumasta levitettiin sosiaalisessa mediassa videomateriaalia. Poliisin saapuessa yrittäjä vastusti kiinniottoa. Nyt hän on poliisin mukaan terveysviranomaisten hallussa."

Mitä helvettiä?? Tunkeutuvat kotiin, laittavat rautoihin ja vievät johonkin pakkotestiin ja siitä terveysviranomaisten telkien taakse. Ja vielä kuva lehteen. Nyt aletaan jo olla natsimeiningissä ja vahvasti. Toivottavasti saa hyvät rahalliset korvaukset oman työn ja maineen tuhoamisesta ja laittomasta kiinniotosta. Tähän se paniikinlietsonta johtaa. Sairasta.
 
Liittynyt
29.09.2017
Viestejä
2 282
Loistavaa toimintaa taas nöyristelevältä nössö-Suomelta, annetaan sairaiden ihmisten matkustella bussissa pärskien kaikessa rauhassa, ilman maskia tietenkin...


Se mikä tässä on nyt erityisen huolestuttavaa on se, että jos Etelä-Afrikan mutaatio käy enemmänkin leviämään Suomessa, tietää se huonoa rokotusten tehon kannalta. Ilmeisesti ainakin AstraZenecan teho tähän mutaatioon on hyvin kyseenalainen. Myöskään jo sairastettu korona ei välttämättä suojaa tältä mutaatiolta.
Pitäisi kieltää yskiminen ja aivastaminen tai potkastaan seuraavalla pysäkillä autosta ulos. :)
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 675
Viestejä
4 188 462
Jäsenet
70 778
Uusin jäsen
Heiniks

Hinta.fi

Ylös Bottom