Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
19.08.2019
Viestejä
170
Nyt on kampaamotkin saaneet vihaa aukioloista. Alkaa ihan oikeasti ottamaan päähän kun pitää, joka asiasta pillittää. Antaa heidän nyt jumalauta leikata niitä hiuksia. Pysykööt poissa jotka haluavat. Anteeksi. Saatiin yökerhot ja muut suljettua niin heti hyökätään seuraavan kimppuun. Tartunta riskejä ei nolliin saada sulkemalla marginaalibisneksiä.
 

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Enemmän todennäköisesti kuitenkin, kuin testauksesta, joka on täysin riittämätön ja menee ihan mitensattuu, kun testien käsittely vie päivästä miltei viikkoon..
Tietysti tuollakin on muuta seassa, mutta kaikessa on ongelmansa..
Jos katsoo tilastoja ja tehohoidossa olevia niin Suomen tartuntojen määrä taitaa olla aika lähellä Norjaa, siellä testataan huomattavasti enemmän kuin muissa pohjoismaissa.
Eikös Suomenkin testausta koko ajan nosteta, tuskinpa ihan tuonne Norjan testaus lukuihin kuitenkaan päästään, ainakaan ihan heti.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
999
Ja kannattaa huomioida että tällä hetkellä ne vastuulliset ei edes kehtaa sanoa kovin suoraan jos sieltä on tätä tulossa lisää.
Jos on lisää samaa, niin ensi kerralla kone tekee välilaskun jonnekin ja sitten toivotaan, että lähetys kaapataan... ;)
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Sillä normaaliorganisaatiolla ei ole resursseja eikä sen resursseja tule tuhlata siihen.
Organisaation resursseja voidaan lisätä ilman että aletaan leikkaamaan organisaatiosta tasoja pois. Oikeastaan jos sä leikkaat niitä tasoja pois, i.e. ohitat joitakin esimiestasoja, niin silloinhan sä vähennät sen resursseja, et lisää niitä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 088
Eli Sanna Marinin hallitus tilasi sokkona jotain maskeja kymmenen lentsikallista eestiläiseltä huijarilta kymmenkertaisella hinnalla muiden maksamiin verrattuna? Ja maskit suoraan roskiin. Ja Jylhä vielä jotenkin siihen sekaan. Ymmärsinkö pari viime sivua ihan oikein?
Tässä melkein tiivistyy se homma internetissä: ensin haukutaan, että hallitus ei tilaa yksityisiltä. Sitten kun hallitus tilaa yksityisiltä, niin haukutaan, että väärin tilattu.. (tällä kertaa kyllä oli väärin tilattu)

--

Ensin joku virolaiselta kuulostava pikkurikollinen, jolla on suhteita alamaailmaan ja bisnespiireihin ja ihan kaikkialle, keksi illalla, että voi myydä maskeja.
Sitten hän myi näiden "sairaalan" maskeja
1586434664834.png

Kuitenkin viime hetkellä otti rahat omalle tilille ja järjesti Kiinasta sekundaa tilalle. Sitten nämä kaverit kävivät kivittämässä hänen ikkunaansa (!) ja uhkailivat Helvetin Enkeleillä, näin hän sanoo (Iltalehti).

Itse vaan edelleen ihmettelen, ettei Tokmannilta saatu hankittua maskeja sillä yhdellä puhelinsoitolla:

--

Ja summahan oli tilauksessa 30 miljoonaa euroa.
Kaikki salattiin tietenkin ja pankkikin jäädytti tilinsiirron:

Olen kyllä kovasti pettynyt, kun tämä ei ole lopulta kenenkään syytä ja ihan hyvässä uskossa kaupat on tehty ja oikein hoidettu ja älkää nyt kiusatko palkintovirkakaveria.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Huomautus - joko osallistut keskusteluun tai et, mutta jätä tällainen toistuva sanallinen sivuuttaminen pois
Organisaation resursseja voidaan lisätä ilman että aletaan leikkaamaan organisaatiosta tasoja pois. Oikeastaan jos sä leikkaat niitä tasoja pois, i.e. ohitat joitakin esimiestasoja, niin silloinhan sä vähennät sen resursseja, et lisää niitä.
Kuten jo sanoin olet täydellisen oikeassa ja edustat ainoaa totuutta, ei tarvi vastata.
 

pau

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
09.09.2018
Viestejä
360
Tästä saa hieman käsitystä siitä minkälainen kysyntä suojavälineille tällä hetkellä on.

Suomalaisyritys on tehnyt Huoltovarmuuskeskuksen kanssa sopimuksen hengityssuojaimista ja aikoo aloittaa niiden valmistuksen toukokuun aikana Suomessa. Tällä hetkellä Lifa Airin suojaintuotanto on vielä Kiinassa.

Hengityssuojaimille on nyt kysyntää kaikkialla, mikä on näkynyt myös Lifa Airiin tulevissa yhteydenotoissa.
– Me saamme jatkuvasti aivan poskettomia tarjouspyyntöjä: esimerkiksi kysytään, voisimmeko toimittaa suojaimia samantien 120 miljoonaa kappaletta, Mäkipää kertoo.
Hänen mukaansa tällaisia pyyntöjä tulee joka puolelta maailmaa aivan päivittäin. Kohtuuttomimpiin pyyntöihin ei Lifa Airissa edes vastata.
– Eihän noin nopealla aikavälillä niitä toimita kukaan tässä maailmassa.

Sanoppa YK:lla jotain tämmöstä suomalaisuutta niin sut tyrmärään laakista koska syyt...
 
Liittynyt
14.03.2020
Viestejä
115

Tästä ainakin tuli kuva että Marin meni kysymään jeesiä Saulilta josko tämä ottaisi kuuman linjan XI:lle ja kertoisi että "Ei sitten mitään paskaa".
Kiitos tästä. Löysin myös tämän perusteella TPK:n oman lausunnon. Mistään ei käy kuitenkaan ilmi, että milloin tämä pyyntö on tehty. Olisiko vaan ollut koko ajan yksi toimintalinjoista eikä suinkaan niin, että kun tämä ihme hämäräkeikka mennyt pieleen, niin sitten vasta olisi juostu häntä koipien välissä apua pyytämään apua?
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 027
Olen kyllä kovasti pettynyt, kun tämä ei ole lopulta kenenkään syytä ja ihan hyvässä uskossa kaupat on tehty ja oikein hoidettu ja älkää nyt kiusatko palkintovirkakaveria.
Tämä jo kertoo tosiaan jotain tulevasta. Miksi kaikki salailu nyt yhtäkkiä?
Huoltovarmuuskeskus (HVK) on luokitellut salaisiksi tiedot ensi viikolla Kiinasta Suomeen tuotavien hengityssuojainten kauppiaista. Asiasta kertoo Lännen Medialle sosiaali- ja terveysministeriön STM:n valmiusjohtaja Pekka Tulokas.

HVK toimittaa suojaimet STM:n tekemän hankintaesityksen perusteella. Tulevissa toimituksissa riskiä on Tulokkaan mukaan hajautettu ja suojaimia tulee useiden eri kauppiaiden kautta. Tiistaina Kiinasta Suomeen tuodut maskit ja hengityssuojaimet eivät yllättäen sovellu lainkaan sairaalakäyttöön.

STM:n saamissa asiakirjoissa näkyy tiedot tavarantoimittajista. Tulokas ei kommentoi, tuleeko koronakriisin vuoksi hankittavia hengityssuojaimia edelleen Kiinasta esimerkiksi liikemies Onni Sarmasteen kautta tai miltä tahoilta suojaimia ylipäätään ostetaan.

– Nämä ovat (salaisiksi) leimattuja papereita, joten siihen en voi ottaa kantaa, hän sanoo.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Eli tapahtui, mitä tahansa, niin Suomi (= päättäjät) olisi toimineet jollain tavalla moitittavasti? Jos nyt selväsanaisesti toteutettaisiin tuo strategiatoive, niin mihin sitten siirtyisi maalitolppa?

Mitä mieltä olet Norjan tilanteesta? Siellä käytännössä jo juhlitaan voittajina ja Suomella menee lukujen valossa paremmin. Sekö mitätöi nyt saavutuksen, että tavoitetta ei ole rautalangasta väännetty kaikelle kansaa?
Ei. Tietenkään Suomi (vai päättäjät?) eivät olisi toimineet moitittavasti, jos eivät ole toimineet moitittavasti. Tässäkin asiassa hallituksella on ollut hyviä toimia ja huonoja toimia. En ole edes olettanut, että huonoja valintoja ei tulisi, mutta se ei poista näiden valintojen huonoutta. Lisäksi itseäni harmittaa se, että hallitus on tehnyt paljon huonoja valintoja (lähtien siitä, että kaikki ulkomailta tulevia ei laitettu itämisajan pituiseen karanteeniin jo helmikuun puolivälissä, jolloin Suomella olisi ollut paljon parempi mahdollisuus pitää yhteiskuntaa auki ja varautua epidemian tulemiseen. Tällöin meillä olisi mm. paljon vähemmän ongelmia suojavarusteiden kanssa, koska omaa tuotantoa olisi ehditty laittaa pystyyn).

Mistä ihmeen maalitolpasta kirjoitat?

En tunne Norjan tilannetta kovin tarkkaan. Ilmeisesti siellä pyritään epidemian tukahduttamiseen ja ollaan purkamassa rajoitteita jollakin aikataululla. Rajoitteiden hölläämisen riskinä on epidemian uudelleenlaukeaminen. Tilanteen hallussapito vaatii aktiivista matalan kynnyksen testausta (+itsestäänselvyydet). Mutta jossain vaiheessa tuota on yritettävä, koska muuta tietä normaalimpaan ei vielä ole. Saa nähdä mitä tapahtuu ja Suomen on syytä ottaa opiksi Norjan tulevista kokemuksista.

Minkä lukujen valossa Suomella menee paremmin kuin Norjalla?

Tavoitteen salaaminen on todella törkeää epäavointa hallinnointia, jota ei onnistuneesti voi puolustaa. Miksi edes haluat salata tavoitteen?
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 884
Otetaan rautalanka käyttöön. Tietenkään vastuuketju ei toimi niin, että pääministeri käy varmistamassa, onko varastossa tavaraa ja onko se säilötty oikein.

Sen sijaan kohtuullisen alhaalla organisaatiossa on tyyppi, joka tekee tämän tarkistuksen. Hän raportoi mahdollisista puutteista esimiehelleen, joka pistää toisen kaverin laittamaan asian kuntoon tai isommissa asioissa siirtää asian omalle esimiehelleen. Tämä tarkastajan esimiehen esimiehen taas tulisi olla sellainen kaveri, että hän ymmärtää välillä käydä kysymässä tältä tarkastajalta kuulumisia. Näin esimiehen esimies saa tietoa siitä, onko tarkastajan esimies perillä asioista ja tuleeko hänelle raporteissa olennaiset asiat.

Tämä ketju jatkuu aina hallitukseen asti ja jokaisessa portaassa pitäisi ymmärtää katsoa asioita vähintään kaksi porrasta alaspäin. Jos välissä on yksikin taso, joka ei näin tee, niin hänen esimiehensä on syytä opastaa alaistaan toimimaan näin, koska muussa tapauksessa olennainen tieto ei välttämättä kulje organisaatiossa johtoon asti.

Tässä tapauksessa koko ketju oli epäonnistunut varautumisesta vastaavasta kaverista ylöspäin. Pohjimmiltaan vastuu on tällöin ylimmällä päätöksiä tekevällä taholla, koska se ei ole järjestänyt asioita niin, että saa riittävästi tietoa ongelmista.
Kyllä se tässä kohtaa joka tapauksessa on ministeriö/ministeri, johon se ketju päättyy. Niillä on suvereniteetti omilla aloillaan. Ei koko valtioneuvostolla kollektiivisesti. Ja ministereistä se, joka kyseisenä aikana on ollut vastuussa. Tosin ministeriöissä kansliapäällikkö tai joskus valtiosihteeri on tavallisesti operatiivisen toiminnan käytännön pomo.

Meidän kahden ajattelutavoissa on nyt se ero, että minä en pidä lähtökohtaisesti ministerin henkilökohtaisena tai etenkään hallituksen kollektiivisena syynä sitä, jos jonkun ministeriön hallinnonalan kymmenen pykälää alemmalla portaalla on jo x vuotta sitten sössitty, jos asiaa koskevat ministeriötason ohjeistukset on annettu ja niiden valvontajärjestelmä on ohjeissa vastuutettu niille joille se kuuluu eli asiantuntijoille, eikä poikkeamista ole raportoitu.

Mutta kyllä nämä asiat ihan oikeasti tuntevat varmastikin jälkikäteen saavat selvitettäväkseen, mikä varautumisessa on mennyt pieleen ja missä tasolla syy siihen on ollut. Olisi skandaali, jos näitä arvioita ei tehtäisi ja niiden pohjalta ohjeita, suunnitelmia, järjestelmiä jne. ei päivitettäisi. Varmasti niin tehdään. Joten sinänsä aika hedelmätöntä spekulointia tämä kaikki on.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 210
Eli Sanna Marinin hallitus tilasi sokkona jotain maskeja kymmenen lentsikallista eestiläiseltä huijarilta kymmenkertaisella hinnalla muiden maksamiin verrattuna? Ja maskit suoraan roskiin. Ja Jylhä vielä jotenkin siihen sekaan. Ymmärsinkö pari viime sivua ihan oikein?
Juuri näin sekavaa psykoosisettiä. Kyllä tämä on ihan todellista etkä näe unta tai harhoja jossain lepositeissä hyvin lääkittynä.

Tarkennuksena siis yritti tilata Jylhältä, mutta joku tampio osoitti maksun tälle Urmas Viilunkille.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 765
Jos jotain muuta kuin niitä naamarikeskusteluita.


Tämähän ei sinällään ole mikään uutinen vaan maalaisjärjelläkin ajattelu pätee tähän ja pieneenkin asiantuntemukseen kuinka virus käyttäytyy kun yhteiskunta toimii vapaasti.

Se on selvää, että jos Suomessa rajoituksia aletaan purkaa liian nopeasti eikä toimivaa kunnollista suunnitelmaa, jossa kaikki ketjut alusta loppuun ole sujuvasti hallussa on meillä käsissä katastrofaalinen kesä/syksy. Huomioiden se miten suomalaisten aivot sulaa kun aurinko alkaa lämpenemään. Sen näki jo kun lämpötila painui +15c päälle niin mistään turvaväleistä tai kokoontumiskielloista ei ollut Lahdessa ainakaan tietoa. Käytös muuttui taas pahempaan suuntaan. Kaikki tämä mitä nyt on tehty ja koetaan on turhaa, jos se pilataan huonolla suunnittelulla ja liian positiivisilla ennusteilla epidemian suhteen.

Toivottavasti saadaan lisää avoimempaa dataa Amerikan rintamalta kun epidemia siellä etenee ja kokemusta tulee laajalla rintamalla. Toki Euroopan pahan epidemian maat mukaanlukien. Samoin luulisi toukokuuhun mennessä olevan luotettavia tutkimuksia off-label lääkkeiden / "Avigan" / Plasman vasta-aineet tehostakin tullut useampi länsimaisista valtioista, koska tunnetusti pitää olla länsimaiset testit että ne voidaan hyväksyä täysin...
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 402
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
En tiedä, niin kai sitten. Ihmetellen vaan miksi nyt pitää salata toimittajatiedot ja mistä ne vuoti tässä kohutapauksessa? Jylhän suunnalta?
No jos HVK:n operatiivinen toiminta on lähtökohdiltaan salattua niin eiköhän se sisällä myös sen että kuka toimittaa niille tavaraa. Niitä avataan sitten myöhemmin erikseen jos nähdään tarpeelliseksi. Se että miten ne vuosi on sitten eri asia.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Luulisi Business Finlandin kabineteistä löytyvän kovan luokan pisnistoimialatuntijoita, joilla on laajat verkostot myös aasialaisiin toimittajiin?
 
Liittynyt
17.01.2018
Viestejä
409
Hallitus esittää historiallisen suurta 4,1 miljardin euron lisätalousarviota. Suojavarusteiden hankintaan esitetään 600 miljoonaa euroa. Katso lisätalousarvion yksityiskohdat tästä jutusta.

Saapa nähdä minkälaisia haaskalintuja tuo 600M€ rahapotti kaivaa esille...
19-4 päästetään helsinkiläiset irti. Eiköhän sieltä löydy punttisaleilla pätevöityneitä pisnesenkeleitä
 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656
Juuh, ja Uusimaalaiset kirmaa kevät laitumelle pitkin poikin suomea kuin lehmät konsanaan keväällä..
Varmasti tauti ryöpsähtää ja sitten olemme ns alkuruudussa ja yllätettyinä et tauti ei lopukkaan tähän.

Ite oon sitä mieltä ettei 19.4 saa päästää Uudenmaan sulkua pois.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 118
Juuh, ja Uusimaalaiset kirmaa kevät laitumelle pitkin poikin suomea kuin lehmät konsanaan keväällä..
Varmasti tauti ryöpsähtää ja sitten olemme ns alkuruudussa ja yllätettyinä et tauti ei lopukkaan tähän.

Ite oon sitä mieltä ettei 19.4 saa päästää Uudenmaan sulkua pois.
Uusimaalaiset kirmaa joka tapauksessa pitkin poikin Suomea, avattiin rajat toukokuussa, kesäkuussa, heinäkuussa, elokuussa tai milloin vaan. Mitä kauemmin joutuvat odottamaan, sitä suurempi on kirmaajien määrä.
 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656
Uusimaalaiset kirmaa joka tapauksessa pitkin poikin Suomea, avattiin rajat toukokuussa, kesäkuussa, heinäkuussa, elokuussa tai milloin vaan. Mitä kauemmin joutuvat odottamaan, sitä suurempi on kirmaajien määrä.
No joo,mut oma ajatus on lähinnä että eivät levitä tuota tautia tällä hetkellä muualle suomeen,jotta tästä jotenki selvittäisiin. Jos se leviää noiden mukana niin joka kunta on samaan aikaan Koronatautia täynnä ja sitten päästään jännän äärelle: riittääkö hoitopaikat ja laitteistot kaikille, vai aletaanko rajoittaan ketkä pääsevät tehohoitoon (esim yli 65v eivät saa tehohoitoa) Tämä siis vain mutuna,kun kaikki on mahdollista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 132
Uusimaalaiset kirmaa joka tapauksessa pitkin poikin Suomea, avattiin rajat toukokuussa, kesäkuussa, heinäkuussa, elokuussa tai milloin vaan. Mitä kauemmin joutuvat odottamaan, sitä suurempi on kirmaajien määrä.
Ilmeisesti muualla suomessa asuvat ja kirmaavat eivät siis tartuta toisiaan. Vai mikä logiikka on uusimaalaisten suurella tartuntamäärillä? Mökeille ne täältä lähtee eikä hiihtokeskuksiin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 422
Ilmeisesti muualla suomessa asuvat ja kirmaavat eivät siis tartuta toisiaan. Vai mikä logiikka on uusimaalaisten suurella tartuntamäärillä? Mökeille ne täältä lähtee eikä hiihtokeskuksiin.
Ainakin jossain vaiheessa se suurempi huoli oli se että jos ovat jo saaneet tartunnan ja sitten kirmaavat sinne mökeille ja joutuvat sairaalahoitoon niin niillä paikallisilla sairaaloilla ei ole kapasiteettia hoitaa oman alueen asukkaita ja mökkiläisiä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 210
Mutta siis tämän jälkeen tilaus on kuitenkin maksettu tälle pikavippikeisarille toiselle tilille kun Viron pankki on ihan oikein jäädyttänyt varat? Absurdia menoa.
No jos tällaisessa kuviossa jotain rahoja oikeasti jäädytellään, niin se hoituu viimeistään noin 15 minuutissa. Viime kädessä vaikka itse pääministeri soittaa pikkumaan pankinjohtajalle ja antaa Urmas Viilunkille toimintaohjeet.

Toki kun mitään oikeaa kauppatavaraa ei ollut ja kuvio oli muutenkin jotain muuta kuin piti, yhteys otettaisiinkin tietysti kaupan maksaneeseen virkakyöstiin, joka ei maksaisi enää mitään mihinkään tai kuluttaisi yhtään kampaviineriä kuin poliisilaitoksella.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
519
Onko missään ollut näistä sekundasuodattimista, mitä niistä on testattu? Suodatusteho ilmeisesti ainakin, ja se ei riittänyt sairaalakäyttöön. Lieneekö testattu materiaalien turvallisuus ja päästöt?

Oletuksena tuollaiset sutkimaskit on myös valmistettu jostain Wuhanin viemärijätevedestä uutetusta lietteestä, josta irtoaa raskasmetalleja, syanidikaasua ja asbestia läpihengitettäessä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 132
Ainakin jossain vaiheessa se suurempi huoli oli se että jos ovat jo saaneet tartunnan ja sitten kirmaavat sinne mökeille ja joutuvat sairaalahoitoon niin niillä paikallisilla sairaaloilla ei ole kapasiteettia hoitaa oman alueen asukkaita ja mökkiläisiä.
Tämä oli se alkutilanne kun täältä(kin) matkustettiin lappiin yms hiihtokeskuksiin. Siinäkin kesti turhan kauan ennen kuin saatiin lingot suljettua. Itse en näe suurta tartuntavaaraa siinä kun perheet ovat viikonloppuna mökeillänsä. Eipä tarvi edes kyläkaupassa käydä kun ruoka ostetaan jo lähtöpisteestä mukaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 175
Tämä oli se alkutilanne kun täältä(kin) matkustettiin lappiin yms hiihtokeskuksiin. Siinäkin kesti turhan kauan ennen kuin saatiin lingot suljettua. Itse en näe suurta tartuntavaaraa siinä kun perheet ovat viikonloppuna mökeillänsä. Eipä tarvi edes kyläkaupassa käydä kun ruoka ostetaan jo lähtöpisteestä mukaan.
Se on aika iso oletus, että ne ei matkan varrella pysähdy missään eivätkä missään vaiheessa tapaa ketään.

Lisäksi, entäs jos/kun jollekin sattuu vaikka tapaturma? Sitten pitää päästä lääkäriin... Tai liikenneonnettomuus, tai autoon tulee vika ja niin edelleen. Näitäkin tulee tapahtumaan, jos ihmiset tosiaan kirmailee ympäri maata ilman mitään huolen häivää.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 909
Jos meillä ei ole sellaista hätää, että yksityisten lääkäriasemien tai yliopistojen tyrkyttämä apu kelpaisi, niin meillä ei voi myöskään olla sellaista hätää, että perusoikeuksien polkeminen on välttmätöntä. Eikä voi olla kyllä ollutkaan:
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 241
Eli Sanna Marinin hallitus tilasi sokkona jotain maskeja kymmenen lentsikallista eestiläiseltä huijarilta kymmenkertaisella hinnalla muiden maksamiin verrattuna? Ja maskit suoraan roskiin. Ja Jylhä vielä jotenkin siihen sekaan. Ymmärsinkö pari viime sivua ihan oikein?
Mä en edelleenkään oikein ymmärrä tätä käsitystä, että hallitus tekee noita tilauksia. Tilauksista vastaa huoltovarmuuskeskus, jossa on iso kourallinen vuosikymmenet tyhjänpanttina seisoneita virkamiehiä, jotka joutuvat ensimmäistä kertaa elämässän tosipaikan eteen. Vähän kärijistäen siis. Hankintoja ei voida ministeritasolta valvoa ja hallituksen on pakko pystyä luottamaan näihin laitoksiin ja heidän itsenäisesti tekemiin ratkaisuihin. Mielestäni on ihan oikeutettua olettaa saavansa asiantuntevaa johtamista laitokselta, jonka toimarillekin maksetaan varmaan nykyään pääministeritason liksaa*. HVK:lla on siis tästä täysi vastuu.

* Vuonna 2008 palkka oli 8500e/kk
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 175
Ei vaikuttais tarttuvan kovin herkästi, tuon perusteella vaatii pidemmän altistumisen.
Toisaalta vastahan oli jossain puhetta, että koronan todellinen R0 vaikuttaisikin olevan noin 5-6 (normaalioloissa), eikä 2-3 kuten aiemmin on luultu.

Eli jos virus ei pinnoilta helposti tartukaan, niin pisaroitten ja aerosolien kautta se sitten levinnee sitäkin helpommin... Tämän puolesta toki puhuu myös nämä monet joukkotapahtumissa sattuneet tarttumissumat, kuten kirkonmenoissa, kuoroharjoituksessa ja naistenpäivänkonsertissa... Mitä ilmeisimmin juuri hengitysteitse virus on noissa tapahtumissa levinnyt ja hyvin helposti. Niin ja pahimpana se Italian futismatsi silloin joskus! Vai Espanjassa. No kuitenkin.
 
Liittynyt
23.09.2018
Viestejä
558
Ei vaikuttais tarttuvan kovin herkästi, tuon perusteella vaatii pidemmän altistumisen.
Tuossa artikkelissa oli tosiaan ihan rauhoittavia arvioita:

Tutkijat ovat aluksi selvittäneet, millä tavoin virus leviää. He ovat keränneet näytteitä kaikenlaisilta pinnoilta, joita ihmisillä on tapana kosketella, kuten ovenkahvoista, kännyköistä, TV:n kaukosäätimistä, pesualtaista ja kauppojen ostoskärryistä.

Lähes kaikkialta löytyi merkkejä koronaviruksesta.

Tutkijat eivät kuitenkaan saaneet näytteistä viljeltyä uusia viruskantoja. Tämä tarkoittaa, että tutkijat löysivät vain viruksen RNA:ta tai "kuolleita" viruksia, Streeck kertoo.

Näyttää siis siltä, että jos virus leviäisi esimerkiksi ovenkahvasta, viruksen kantajan on pitänyt sylkäistä käteensä ja tarttua sitten kahvaan. Kun toinen ihminen on sitten saanut virusta omaan käteensä, hänen on pitänyt heti koskettaa kasvojaan, Streeck kertoo.

– Olemme olleet kotitaloudessa, jossa asuu useita infektion saaneita, emmekä ole löytäneet miltään pinnalta yhtään elävää virusta, hän sanoo.

Berliinin Chariteé-sairaalan virologi Christian Drosten on uutiskanava NDR:n podcastissa(siirryt toiseen palveluun) kertonut, että koronavirus näyttää olevan hyvin herkkä kuivumaan. Tästä syystä vaikuttaa siltä, että jotta ihminen saisi tartunnan, hänen on hengitettävä se sisäänsä.

Drosten arvioikin, ettei virus voi tarttua esimerkiksi ulkomailta tuotujen tuotteiden tai kädestä käteen kulkevien setelien ja kolikoiden kautta.
Tämä on ensimmäinen näkemäni tutkimustulos, jossa on arvioitu pintojen virusten tartuttavuutta eikä pelkkää niiden havaitsemista. Tämän perusteella tosiaan vaikuttaa, että nämä "säilyy jopa 9 päivää pinnoilla"-tiedot olivat liioiteltuja. Tarkempi tieto saadaan tosiaan varmasti vasta vuosien päästä.
 

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Toisaalta vastahan oli jossain puhetta, että koronan todellinen R0 vaikuttaisikin olevan noin 5-6 (normaalioloissa), eikä 2-3 kuten aiemmin on luultu.

Eli jos virus ei pinnoilta helposti tartukaan, niin pisaroitten ja aerosolien kautta se sitten levinnee sitäkin helpommin...
Missä on puhuttu että luku olisi 5-6, onko laittaa linkkiä. Eikös se R0 ollut Italiassa noin 3 ja suomessa 2,2 ilman toimia.
Tällä hetkellä taidetaan olla Suomessa Norjan lukemissa mikä on noin 0,7, Jos Norjalaisia on uskominen.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 884
Näemmä pientä ongelmaa olemassa vasta-ainetestien luotettavuuden kannalta. Väärät positiiviset todella yleisiä vaikka tarkkuus olisi huipussaan. Pitäisi tartuttaa kaikki että saataisiin testit tarkoiksi.

Hyvää ja tarpeellista tutkimusta. Tämä voisi selittää sen, että esim. myyjien erityisen suuresta sairastavuudesta ei näytä mistään tulevan tietoa. Asiakas ei kovin montaa hetkeä vietä kassalla tai hyllyjä täyttävän myyjän lähistöllä. Keskikokoisen S-marketinkin myyjä työvuoronsa aikana kohtaa näinäkin aikoina ja jopa Suomessa satoja ihmisiä, joten laskennallisesti tilaisuuksia tartunnan saamiseen on paljon erityisesti Etelä-Suomessa.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 884
Tuossa artikkelissa oli tosiaan ihan rauhoittavia arvioita:
Lainaamasi lisäksi, myös
Hendrik Sreeck lisää, ettei virus näytä tarttuvan, jos ihmiset kulkevat pikaisesti toistensa ohi, kuten vaikkapa supermarketeissa.

Epidemian leviämiseen vaaditaan Streeckin mukaan pidempiaikaista altistumista ja läheistä oleskelua viruksen kantajien seurassa.

Näin on ilmeisesti tapahtunut esimerkiksi Heinsbergin karnevaaleilla, Italian Bergamon jalkapallo-ottelussa ja Itävallan Ischglin laskettelukeskuksen after-ski-juhlissa.
 
Liittynyt
02.06.2019
Viestejä
328




Olen kyllä kovasti pettynyt, kun tämä ei ole lopulta kenenkään syytä ja ihan hyvässä uskossa kaupat on tehty ja oikein hoidettu ja älkää nyt kiusatko palkintovirkakaveria.
Hyvät juonenkäänteet se elämä keksii. Ajatella mitkä kaikki tarinat eivät tapaa lehdistöä.

Linkki Huoltovarmuuskeskuksen AMMATTILAIShenkilöstöön jossa on Mikko melkein-Sipilä vastaamassa internationaalisista yhteistöistä.


Löytyyköhän punainen puhelin suoralla linjalla tuon Jylhän miehen aamupaskapuhelimeen?


Edelleen olen sitä mieltä että Ruotsi on paremmalla linjalla.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 175
Missä on puhuttu että luku olisi 5-6, onko laittaa linkkiä. Eikös se R0 ollut Italiassa noin 3 ja suomessa 2,2 ilman toimia.
Tällä hetkellä taidetaan olla Suomessa Norjan lukemissa mikä on noin 0,7, Jos Norjalaisia on uskominen.
CDC arvioi koronan R0 mediaaniarvoksi 5,7 Wuhanin tapahtumien perusteella: High Contagiousness and Rapid Spread of Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2

Ja tietenkin R0 laskee huomattavasti kun otetaan yhteiskunnan rajoitukset käyttöön.

Mutta itse en varsinaisesti ihmettelisi, vaikka R0 tosiaan olisi normaalioloissa 5,7. Kyllä toi virus tuntuu helposti leviävän kun ihmisiä on kokoontunut runsaasti sisätiloihin. Onhan tästä jo käytännön näyttöä vaikka kuinka, Suomessakin naistenpäivänkonsertissa ilmeisesti yksi yleisön jäsen tartutti useita muita.
 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656

Kiinan Suomen-suurlähetystö tarjoaa apuaan pieleen menneen suojainkaupan selvittämisessä.

Kiinan Suomen-suurlähetystö kommentoi kiinalaissuojaimista herännyttä kohua lyhyellä tiedotteella. Siinä suurlähetystö tarjoaa apuaan tapauksen selvittämiseksi.

Tiedotteessaan suurlähetystö kertoo olevansa tietoinen keskiviikkoisesta tiedotustilaisuudesta, jossa tapausta käsiteltiin. Suurlähetystö kertoo myös panneensa merkille, että tilaisuudessa kerrotun mukaan suojaimet ostettiin vapailta markkinoilta.

– Neuvomme ostajaa ja toimittajia huolehtimaan riittävästä kommunikaatiosta, jotta asia voidaan selvittää sopimusehtojen ja liiketoiminnan periaatteiden mukaisesti. Suurlähetystö ottaa yhteyttä Suomen Huoltovarmuuskeskukseen saadakseen lisätietoja ja selvittääkseen, kuinka voisimme tässä tilanteessa olla avuksi, tiedotteessa sanotaan.

Suurlähetystön mukaan Kiina pitää vientituotteiden hyvää laatua erittäin tärkeänä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Tuossa artikkelissa oli tosiaan ihan rauhoittavia arvioita:



Tämä on ensimmäinen näkemäni tutkimustulos, jossa on arvioitu pintojen virusten tartuttavuutta eikä pelkkää niiden havaitsemista. Tämän perusteella tosiaan vaikuttaa, että nämä "säilyy jopa 9 päivää pinnoilla"-tiedot olivat liioiteltuja. Tarkempi tieto saadaan tosiaan varmasti vasta vuosien päästä.
Harmi kyllä ei kerrottu, kuinka pitkään virus oli ollut pinnoilla "kuivumassa". Ehkä sen 9 päivää?
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 884
Edelleen olen sitä mieltä että Ruotsi on paremmalla linjalla.
No, on moni ruotsalainenkin sitä mieltä.

Under tiden i Sverige. Tengelliä kiukuttaa, kun ravintoloissa ei ole noudatettu ohjeita. Uhkana on että rikkuriravintolat määrätään suljettaviksi.
Ravintoloita koskien Ruotsin linja on
1. ihmisten kauniisti toivotaan pysyvän kotona, mutta
2. ravintoloiden kauniisti toivotaan tai melkeinpä edellytetään pysyvän auki.
Ja jos ravintolaan joku menee kumminkin kohdasta 1. huolimatta, siellä pitää istua kaukana toisista ja mieluiten hengittää vain sisäänpäin. Ja olis aika fint jos kyyppari viittis hätistellä liian lähekkäin olevia kauemmaksi.
No ei sitten ole toiminut, kun ravintoloita ei kiinnosta valvoa ja ihmisiä ei kiinnosta noudattaa.

Tänään muutama sata uutta tartuntaa ja reilut 100 kuollutta tilastoihin. Sekä ne perinteiset muutama kymmentä uutta potilasta teholle.

Kun antaa löysää, löytyy niitä jotka sen löysän käyttää viimeiseen asti. Vaikka suuri osa kansasta tottelisi kauniita kehotuksia, ei pyynnöin ja neuvoin annettu viesti edes Ruotsissa mene niin hyvin perille kuin kielto ja rajoitus. Perinteisestä pedagogisesta keinoparista "teetkö niin kuin pyydän, vai pitääkö käskeä" puuttuu Ruotsissa toistaiseksi se jälkimmäinen keino.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 765
CDC arvioi koronan R0 mediaaniarvoksi 5,7 Wuhanin tapahtumien perusteella: High Contagiousness and Rapid Spread of Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2
Ja tietenkin R0 laskee huomattavasti kun otetaan yhteiskunnan rajoitukset käyttöön.
Mutta itse en varsinaisesti ihmettelisi, vaikka R0 tosiaan olisi normaalioloissa 5,7. Kyllä toi virus tuntuu helposti leviävän kun ihmisiä on kokoontunut runsaasti sisätiloihin.
Tuo korkeahko R-luku pisaratartuntaisessa tuntuu suurelta kyseiselle tartuntatavalle ja on huomattu tosiaan, että virus voi lymyillä keuhkoissa "oireettomanakin" eikä nielusta ja suusta saada positiivista tulosta vaikka olisikin kantaja. Tästä testaajatkin on todenneet useasti testauksen hankaluudesta. Itse olen tässä spekuloinut ja odottanut tässä tuleeko tutkimustuloksia, että riippuen viruksen käyttäytymisestä kantajassa voi osa olla ns. supertartuttajia ja tartuttaa Aerosolien kautta tehokkaammin riippuen taudinkuvasta ja toiset taas pisaratartuntaisesti. Tästäkin on sanottu, että alkuvaiheessa ja vähäoireiset tartuttaisivat tehokkaammin (tuottavat virusta suuremmissa määrin alussa) kuin pidemmälle sairastuneet tutkijoiden/asiantuntijoiden toimesta. Vähän kurkkua kutittelee tai keuhkoissa tuntuu niin köhäsee niin erittää niitä aerosoleja ilmaan enemmän, tiedä sitten. Kuivaysköstä on vaikea saada diagnosointiin, eikä siitä saada myöskään PCR-testillä mitään ulos. Tämä tosiaan ollut vain spekulaatiota eikä tehokkaasta Aerosoli-tartunnoista ole viitteitä, kuin näissä isoissa tapahtumissa - mielestäni pisaratartunta ei näitä selitä suuria tarttumismääriä. Mutta toisaalta jos tauti olisi tehokkaasti Aerosolien kautta tarttuva, R-luku pitäisi huidella ihan jossain muussa kuin vaikka se 6 vaan siellä missä tuhkarokkokin sekä sairastuneiden määrä nousisi merkittävästi ja todella rajusti verrattaen nykyiseen...

Toivottavasti ihan oikeaa tutkimustulosta tarttuvuuksista saadaan tässä piakkoin, muuta kuin näitä tietokoneilla tehtyjä hypoteettisia mallinnuksia.
 
Viimeksi muokattu:

Aku79

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 085
Mutta itse en varsinaisesti ihmettelisi, vaikka R0 tosiaan olisi normaalioloissa 5,7. Kyllä toi virus tuntuu helposti leviävän kun ihmisiä on kokoontunut runsaasti sisätiloihin. Onhan tästä jo käytännön näyttöä vaikka kuinka, Suomessakin naistenpäivänkonsertissa ilmeisesti yksi yleisön jäsen tartutti useita muita.
Tämä tyyppi oli yskinyt siellä konserttisalissa ihan valtoimenaan, kyllähän se silloin leviää todella herkästi.
Ilmeisesti tässä on myös niitä supertartuttajia, myös influensassa on supertartuttajia että ei se mitään uutta ole.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 135
Viestejä
4 196 776
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom