Koronavirus SARS-CoV-2 ja sen aiheuttama tauti COVID-19 (Yleinen keskustelu)

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 379
Miksi tämä olisi tuulesta temmattua? Kun saat virusta kehoosi se alkaa lisääntymään kovaa vauhtia ja sylkesi ym on sitä täynnä hyvinkin nopeasti. Oireet tulevat vasta päivien viiveellä. Pahimpia tartuttajia ovat siis juuri oireettomat koska he eivät tiedä tartuttavansa niin ei osata varoa. Ne joilla on oireita ainakin toivon mukaan tajuavat asian ja pysyvät kaukana muista.
Millä oireilla pysyttelisit kaukana muista, etkä menisi esim. töihin?
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
59
Onkos edes todistettu että noi maskit auttaisi jotenkin muuten kuin että mahdollinen tautitapaus sylkisi silmiin/nenään tms?.Sunhan pitää käsittääkseni sieroa silmiä käsillä/kaivella nenää tai vastavaa ennen kuin noi tarttuu.
Tutkimuksissa on havaittu SARS-CoV-2 pysyvän ilmassa aerosoleina useita tunteja. Sairaalaolosuhteissa aerosoleja syntyy merkittävät määrät etenkin jos käytetään CPAP-laitteita, joten viruspitoisuudet ilmassa nousevat mitatusti suuriksi. Kiinan Wuhanin alkuaikoikojen ja Italian sairaanhoitohenkilökunnan suuren kuolleisuuden uskotaan johtuvan suurelta osin siitä että ilman hengityssuojaimia työskennelleet lääkärit ja hoitajat saivat suuria määriä virusta keuhkoihinsa. Suuren suoraan keuhkoihin kohdistuneen altistuksen oletetaan aiheuttavan paljon vakavamman sairastumisen kuin pienen ja muualle elimistöön kohdistuneen altistumisen.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 883
Tilausvahvistettujen (ja ehkä jopa maksettujen) kuljetusten kaappaaminen ei kyllä varsinaisesti ole "bisnestä".
Noissa uutisjutuissa lähteet on käyttänyt vihjailevaa ja vähän lennokasta kieltä. Lähinnähän niitä vituttaa se, että jenkeillä on rahaa maksaa moninkertaisesti ja saavat diilit näiden nenien edestä, siinä missä Eurooppalaiset pelaavat samoilla säännöillä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 438
Tosta aerosolina leviämisestä. Eilen juur kyselin pitääkö korona osaston ilmanvaihto alipaineistaa. Infektioylilääkärin vastaus että normaali ilmanvaihto ok.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 882
Rajavalvonta Haaparannassa oli surkeaa jo 2015 pakolaiskriisin aikaan. Sieltä vain käveli yli se 100-? joukko joka pelästytti tankkaajat ja kaikki muut paikalliset marssillaan. Huomioksi vielä niille jotka eivät ole käyneet Tornio-Haaparantarajalla, siellä on rajavalvonta vain Suomen puolelta. Ruotsi ei valvo ollenkaan, tai ovat yhtä surkeita samassa Suomen puolella olevassa rakennuksessa. Google maps näyttää.

En kertakaikkiaan usko että rajavalvonta olisi yhtään parempaa nyt. Kuten silloin, myös nyt kävin hakemassa nuuskaa pari viikkoa sitten kun odotin rajan menevän kiinni, muta mitä sitä vittuja. Pistetään uusimaa kiinni ja annetaan Ruotsin rajan olla auki.

EDIT: Jos tätä joku lukee myöhemmin niin lisättäköön, ettei Ruotsi ole tehnyt taudin eteen mitään vaan menee taktiikalla "katotaan miten käy, osa kuolee", kun taas kaikki muut maat yritävät pitää myös riskiryhmäläiset hengissä.
Eihän siellä Lapissa Suomen ja Ruotsin välillä normaalisti olekaan mitään rajavalvontaa. Hyvä kun rajan ylityksen edes huomaa ennen kuin alkaa tulla vähän eri näköisiä liikennemerkkejä vastaan. Mutta kyllä siellä pitäisi nyt olla rajatarkastukset käyttöön otettuna, tosin en tiedä miten homma todellisuudessa toimii ja miten tarkkaa se on. Lehtitietojen mukaan raja toimii nyt näin:
Lappilainen tuttava on joutunut kirjoittelemaan lupalappuja työntekijöilleen että pääsevät Suomen puolelle duuniin jne.

Ruotsin puolella ei ole tietenkään rajatarkastusta, kun eivät he ole nähneet tarpeelliseksi rajoittaa matkustamista niin kuin eivät oikein mitään muutakaan.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 458
Huomautus - nollapostaus, jätä tällaiset pois ketjua sekoittamasta

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Kiinalaisethan ne noille ne tarvikkeet myi eikä amerikkalaiset niitä mitenkään "kaapanneet".Periaattessa toimitus vaan viivästy kysynnän takia.
Toimitus oli jo olemassa, mutta se siirrettiin paremmin maksavalle, eli siis toimitus kaapattiin. Ei asiassa ole mitään epäselvää.
Jenkit ymmärtävät hyödyntää dollaria. Saa nähdä ymmärtääkö Kiina vivuttaa vastaavasti tuotannolla.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Toimitus oli jo olemassa, mutta se siirrettiin paremmin maksavalle, eli siis toimitus kaapattiin. Ei asiassa ole mitään epäselvää.
Jenkit ymmärtävät hyödyntää dollaria. Saa nähdä ymmärtääkö Kiina vivuttaa vastaavasti tuotannolla.
joops,jenkit väkisin pakottivat kiinalaiset antamaan ne tavarat niille sekä ottamaan niiden rahat. :think: :kahvi:
 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 622
Mielenkiintoista juttua veriryhmistä jotka ilmeisesti vaikuttaa virukseen sairastumiseen.


Tampereen yliopiston professori Seppo Parkkila kertoo, että on tieteellisesti todistettu A-veriryhmän saavan aikaan hankalamman taudin.
– Löydöstä selittää se, että henkilöt, joilla ei ole A-veriryhmää eli O- ja B -veriryhmistä , heillä on vasta-aineita luonnostaan kehittynyt A-antigeenia vastaan. Tutkimuksissa on osoitettu, että A-vasta-aine voisi estää viruksen tarttumista solureseptoriin, Parkkila sanoo.



The researchers looked at blood group distribution among 2,173 individuals admitted to hospitals with COVID-19, the disease caused by the new coronavirus. The people each received care at one of three hospitals in Wuhan, China, or Shenzhen.

The team then compared the patients’ blood group distribution to that of a group representative of the general population — totaling 3,694 people — in Wuhan.

The researchers found that the proportion of people with blood type A was significantly higher among the group hospitalized with COVID-19 than among the general population.

They also found that the proportion of people with blood type O was significantly lower among the group with COVID-19 than among the general population.

Based on these findings, co-first study author Jiao Zhao and colleagues report that “People with blood group A have a significantly higher risk for acquiring COVID-19, compared with non-A blood groups, whereas blood group O has a significantly lower risk for the infection, compared with non-O blood groups.”


Mukavahan näitä on lukea kun itsellä on O veriryhmä ja ainakin isäukolla.
Tästä oli juttua jo pari viikkoa sitten. Ero on toki tilastollisesti merkittävä, mutta kuitenkin vasta yksi tutkimus tehty. Ja toisaalta tutkimus myös osoittaa, että mikään veriryhmä ei ole erityisesti suojassa vakavalta muodolta, joten eipä tuolla tiedolla yksilön kannalta pitäisi olla mitään merkitystä tai vaikutusta toimintaan.
 

Griffin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 136
Minusta on jännä miten Kiina on näitä SARSeja, MERSejä, COVIDejä, yms viruksia tuottanut maailmalle, nyt hoitanut oman maan järeillä diktatuurin otteilla (ilmeisesti) kuntoon. Nyt käärii sitten hilloja kiristämällä moninkertaisia masseja muilta mailta jotka ovat sinne tuotantoaan siirtäneet.

EU ja USA ottavat erittäin pahasti takkiin ja talous pitkäksi aikaa nurin. Kiinan talous vain voittaa. Ja veikkaan että kun tämä ohi niin samalla tavalla Kiinalle nyökytellään kuin tähänkin asti, EU:ssa ainakin.

Eihän niitä tarvikkeita Kiinastakaan kaikille riitä, joten kai se on luonnollista että toiset maksaa enemmän että saa mitä on. Mutta jotenkin perverssi tilanne. Uutta maailmanjärjestystä odotellessa..
Viruksia syntyy ihan tuottamattakin. Ja suuressa ihmisryhmässä vielä hyvinkin helposti. Noita syntyy aina ja jokatapauksessa jossainpäin maailmaa aika-ajoin.

USA ja EU ovat hölmöilleet ja antaneet valmistuksen valua sinne Kiinaan. Se on täysin luonnollista, että jossain tilanteessa sitten joutuu maksamaan typeryydestä, ekä tämä nyt pitäisi olla edes kenellekään yllätys.

Eikä sinänsä yllätys, jos EU:ssa ja Usassa ei oikein suju, kun jo lähtökohta on toisinaan se, että henkilöitäkin valitaan hommiin kiintiöiden, eikä pätevyyden perusteella. On aivan turha kuvitella, että tämäkin ei näkyisi raskaasti. Lisäksi asetetaan oma valmistus kilpailullisesti epäedulliseen asemaan, esim ilmastovirityksistä johtuvien kulujen takia.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 765

Voisi sanoa, että nyt se on sitten alkanut kunnolla USAssa ja saapi nähdä minne lukemat yltyvät. USA saa syyttää aivan suoraan omia poliitikkojaan ja herra TRUMPettia, joka töräytteli aivan käsittämättömiä lausuntoja ennen epidemian alkua ja Fauci saanut syyt niskoilleen ja tappouhkauksia kun on oikonut Trumpin möläytyksiä - käsittämätöntä. Lukemat tulevat nousemaan hurjasti ja jokapuolelta USA mediaa saa lukea, kuinka perusterveitä ja nuorehkoja työikäisiä on käännytetty sairaaloista kotiin toipumaan ja sinne on kupsahdettu tai matkalla sairaalaan kun on tultu vasta pahassa keuhkokuumeessa ambulanssilla, jos sellaista on edes saatu. Surullisia tarinoita on jo mediat siellä täynnä ja niitä tulee lisää. Tuntuu pahalta kun maa jolla on kapasiteettia toimia, ei tee sitä omien kansalaistensa eteen. Muutenkaan Amerikkalaista politikointia ihmisten hengillä ei voi millään käsittää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 708
Nyt täytyy sanoa, että olet ymmärtänyt ihan väärin miten R0 toimii.
Katsos tämä video alkaen 2:13, jossa selitetään tuo:





Jos Koronalla on esim. R0 3, niin YKSI henkilö tartuttaa keskimäärin 30 päivässä 729 henkilöä!!!
Mitäpä jos nyt ihan itse ensin katsoisit sen videon. Siinä hyvin selvästi 2.25 eteenpäin sanotaan että R0 on se määrä ihmisiä, mitä keskimääräinen infektion saanut tartuttaa, ja sen jälkeen vielä todetaan että COVID-19 kohdalla se aikaväli on noin 5 päivää. Se yksi henkilö ei suinkaan kuukaudessa tartuta satoja tyyppejä, vaan siitä voi alkaa ketju mikä sairastuttaa useita. Ei kuitenkaan vedetä niitä mutkia suoriksi ja väitetä että yksi tyyppi tartuttaa 700, vaan kyllä siellä on se tartuntaketju välissä JA se tulee viemään hyvän tovin aikaa.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
4 895

Voisi sanoa, että nyt se on sitten alkanut kunnolla USAssa ja saapi nähdä minne lukemat yltyvät. USA saa syyttää aivan suoraan omia poliitikkojaan ja herra TRUMPettia, joka töräytteli aivan käsittämättömiä lausuntoja ennen epidemian alkua ja Fauci saanut syyt niskoilleen ja tappouhkauksia kun on oikonut Trumpin möläytyksiä - käsittämätöntä. Lukemat tulevat nousemaan hurjasti ja jokapuolelta USA mediaa saa lukea, kuinka perusterveitä ja nuorehkoja työikäisiä on käännytetty sairaaloista kotiin toipumaan ja sinne on kupsahdettu tai matkalla sairaalaan kun on tultu vasta pahassa keuhkokuumeessa ambulanssilla, jos sellaista on edes saatu. Surullisia tarinoita on jo mediat siellä täynnä ja niitä tulee lisää. Tuntuu pahalta kun maa jolla on kapasiteettia toimia, ei tee sitä omien kansalaistensa eteen. Muutenkaan Amerikkalaista politikointia ihmisten hengillä ei voi millään käsittää.
Tämä sama paska oli käsissä jo Katriina myrskyn jälkeen. Obama sanoi hyvin " What started out as a natural disaster became a man-made disaster—a failure of government to look out for its own citizens."

Toisaalta voiko odottaa valtion tekevän kansalaisten hyväksi jotain sen jälkeen kun Mr Orange kehottaa eläkeläisiä kuolemaan talouden puolesta?

Aina haukutaan että Kiinassa ihmiselämä ei ole minkään arvoinen. Jenkeissä se ei senkään arvoinen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 765
Tämä sama paska oli käsissä jo Katriina myrskyn jälkeen. Obama sanoi hyvin " What started out as a natural disaster became a man-made disaster—a failure of government to look out for its own citizens."

Toisaalta voiko odottaa valtion tekevän kansalaisten hyväksi jotain sen jälkeen kun Mr Orange kehottaa eläkeläisiä kuolemaan talouden puolesta?

Aina haukutaan että Kiinassa ihmiselämä ei ole minkään arvoinen. Jenkeissä se ei senkään arvoinen.
Eipä se tainu truppi niin kehoittaa? Eikös se ollu joku Texasin varakuvernööri tms.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 908
Toisaalta voiko odottaa valtion tekevän kansalaisten hyväksi jotain sen jälkeen kun Mr Orange kehottaa eläkeläisiä kuolemaan talouden puolesta?
Milloin DT noin sanoi? Itsekään en kyseisestä presidentistä pidä, mutta kyllä ajoittain menee överiksi se, kun kaikkiin hänen sanomisiinsa ja lipsautuksiinsa takerrutaan (ja yritetään tarkoituksella oikein kaivaa esiin) sen sijaan, että edes yritettäisiin pysyä asialinjalla.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
245 uutta todettua tartuntaa. Miten ihmeessä määrä on kasvanut näin räjähdysmäisesti? Onko testauskapasiteettia viimein alettu käyttää ts. onko tarvittavat materiaalivirrat saatu varmistettua?


Suomessa todettu 245 uutta koronavirustartuntaa
Suomessa on nyt 1 882 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL).
Vielä eilen tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 1 637. Yhteensä uusia tartuntoja todettiin siis koko Suomessa 245.
THL:n mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella on todettu nyt yhteensä 1 158 tartuntaa.
Uusia tapauksia eilisestä on todettu 123.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 245
245 uutta todettua tartuntaa. Miten ihmeessä määrä on kasvanut näin räjähdysmäisesti? Onko testauskapasiteettia viimein alettu käyttää ts. onko tarvittavat materiaalivirrat saatu varmistettua?
Tähän väliin voisi ottaa kommentit siltä THL:n huuhaa-ukolta, joka tosissaan hehkutti alhaisia tartuntamääriä (=testattuja positiivisia) alkuviikosta.
 

jee

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
106
245 uutta todettua tartuntaa. Miten ihmeessä määrä on kasvanut näin räjähdysmäisesti? Onko testauskapasiteettia viimein alettu käyttää ts. onko tarvittavat materiaalivirrat saatu varmistettua?

Oliko Ruotsin asiantuntijat sittenkin oikeassa? Ehkä vähän liian aikaista vielä sanoa.

En tiedä onko jo mainittu, mutta tänne THL:n palveluun on muuten tullut päiväkohtaiset testimäärät. Mikäköhän selittää esim. 29.3. pienen luvun?
Experience
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 379
245 uutta todettua tartuntaa. Miten ihmeessä määrä on kasvanut näin räjähdysmäisesti? Onko testauskapasiteettia viimein alettu käyttää ts. onko tarvittavat materiaalivirrat saatu varmistettua?

Vastahan lehdessä luki että rajoitukset alkavat puremaan :whistling: Selväähän se toki oli ettei tämä vielä ole hellittämässä.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Kiitos, sepä se. Asiaan liittyen - tämän päivän covid-diagnoosit ovat yli 3x aiempia päiviä suuremmat prosentuaalisesti. Tuota on tullut tiuhaan seurattua.
Missä tällaista dataa näkee?

HUS:n data näyttää olevan myöhässä:

Ei kai nyt vain ole Uudenmaan tiesulkujen vaikutukset ryöpsähtäneet käsiin?
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 908
Oliko Ruotsin asiantuntijat sittenkin oikeassa? Ehkä vähän liian aikaista vielä sanoa.

En tiedä onko jo mainittu, mutta tänne THL:n palveluun on muuten tullut päiväkohtaiset testimäärät. Mikäköhän selittää esim. 29.3. pienen luvun?
Experience
Voi olla ihan sunnuntaipäivästä johtuva.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 297
Tulikohan ne Mehiläisen Etelä-Koreaan lennättämät tulokset tuossa samalla? Jos ei, niin jännäksi käy että onko trendi vai yksittäinen päivä/tilastoharha, tms. En ala huutelemaan että olin oikeassa koska en ole. Ihmettelin vain aikaisemmin kun todettiin miten rajoitukset purevat jo ja muissa maissa ollaan oltu hyvin varovaisia tehdä ennustuksia niiden vaikutuksista, vaikka epidemia alkanut niissä aikaisemmin.
 

kha

Liittynyt
15.06.2017
Viestejä
398
245 uutta todettua tartuntaa. Miten ihmeessä määrä on kasvanut näin räjähdysmäisesti? Onko testauskapasiteettia viimein alettu käyttää ts. onko tarvittavat materiaalivirrat saatu varmistettua?

Mitenkähän ne mehiläisen etelä-koreaan lähettämät näytteet, nehän roudattiin sinne muistaakseni 1.4, kai niistäkin positiivisia löytyi.
 
Liittynyt
14.05.2017
Viestejä
4 895
Milloin DT noin sanoi? Itsekään en kyseisestä presidentistä pidä, mutta kyllä ajoittain menee överiksi se, kun kaikkiin hänen sanomisiinsa ja lipsautuksiinsa takerrutaan (ja yritetään tarkoituksella oikein kaivaa esiin) sen sijaan, että edes yritettäisiin pysyä asialinjalla.
Yhdysvaltain presidentin valta ja positio vaan on sellainen että jokainen sana mikä sieltä ulos tulee, vaikuttaa maan ja maailman tilanteeseen. Hyvässä ja pahassa. Siksi näihin takerrutaan hyvinkin kovalla pieteetillä.

@akse Suoraan ei sanonut mutta komppasi Dan Patrickin puheita.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
20 tyyppiä lisää sairaalaan?.Muut n220 vaan kotikaranteenissa.
 
Liittynyt
06.06.2018
Viestejä
277
Tehdäänkö Suomessa tutkimuksia siitä, millaisia uudet tartunnan saaneet ovat? Saataisiin tietoa siitä, että missä paikoissa niitä tartuntoja tulee ja sitten voitaisiin iskeä rajoitustoimilla juuri niihin kriittisiin kohtiin. Onko se lapsiperheet joilla väkeä kouluissa? Onko se kaupat? Vai mikä? Järjestetään hommat niin että kontaktit vähenevät.

Alkuunhan tämä ryssittiin kun oli ihan selvä että niitä lentoasemilta tulee mutta mitään ei tehty. Onko tehty vieläkään sille osastolle vai katsotaanko sitä lentomatkustusporukkaa edelleen läpi sormien?
 
Liittynyt
31.12.2017
Viestejä
82
Ei kai nyt vain ole Uudenmaan tiesulkujen vaikutukset ryöpsähtäneet käsiin?
Ei oo voinut kuin tukka pystyssä katsella tätäkin touhua. Poliisi tulee lähietäsyydelle ilman mitään suojaimia kyselemään kovalla äänellä minne matka. Sylki lentää ja viruksilla potentiaalinen mahdollisuus levitä.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
1 765
Tässä on nyt monta spekulaatiota:

- Epidemia etenee muualla maassa kuin Uusimaa ja määrät lisääntyvät tottakai, kaikki eivät noudata ohjeita ja tämä on huomattu jatkuvasti rajoitusten aikana.
- Lisääntyneet määrät voivat johtua herkemmästä testaamisesta
- Etelä-Korean näytteet lisätään tähän nykyiseen lukemaan
- Useassa palvelutalossa ollut epidemian alkua ja työntekijöissä
- Mahdolliset oirekuvaan perustuvat COVID epäilyt luetaan myös nyt mukaan, kun tälle on tullut oma "tautikoodinsa"

....

Odotellaan rauhassa mitä tuleman pitää eikä panikoida tai floodata koko ketjua näistä jokaisen osalta :)
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
742
245 uutta todettua tartuntaa. Miten ihmeessä määrä on kasvanut näin räjähdysmäisesti? Onko testauskapasiteettia viimein alettu käyttää ts. onko tarvittavat materiaalivirrat saatu varmistettua?

Saa nähdä missä vaiheessa täällä Kymenlaaksossa alkaa kunnolla kasvamaan. Ok, eihän täällä ketään asu ja normaalia vähemmän porukkaa kaupoissa. Mutta meininki ei muuten ole muuttunut niiden osalta joita tuolla käy. Yleisiä häröpalloja pitkin käytäviä ja kaikki tulevat iholle. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa tehnyt mieli tässä vuosien aikana kokeilla, että tulisiko ihmiset kärryjensä kanssa ihan päälle jos itse ei aina väistäisi.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 882
On tuossa reilussa 200 tartunnassa jonkin verran takautuvia, jotka nyt vasta on rekisteröity THL:n tilastoihin. Maakunnissa on sairaanhoitopiirit ilmoittaneet jo päiväkausia sitten sellaisia tartuntamääriä, jotka ovat olleet suurempia kuin virallisessa koronakartassa näkyvät tartunnat. Suurimmillaan heitto ilmoitetut vs. koronakartan määrät olleet kymmeniä prosentteja. Hesarin sairaanhoitopiireittäin ilmoitetussa koronatilanteessakin on monen päivän viive. Mutta viiveellä nämä on tilastoitu pitkän aikaa, ja nyt olisi kiinnostavaa nähdä miten uudet varmistetut tartunnat jaksottuvat viime päiville.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 297
Puolet uusista tartunnoista muualta kuin HUS:n alueelta. Esim. Keski-Suomessa taisi tulla yli 20 uutta tartuntaa ja nyt lukema 78. Ovat ilmoittaneet noita aikaisemmin päivätasolla ja olisihan tuo n. nelin-viisinkertainen nousu. No, pitää odottaa ja ihmetellä mistä johtuu.

Edit: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan eilen vain 5 uutta tartuntaa. Eli todellinen päivälukema siis viiveen takia ilmeisesti on jotain 5+5 tai 4.
 
Viimeksi muokattu:

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Tulikohan ne Mehiläisen Etelä-Koreaan lennättämät tulokset tuossa samalla? Jos ei, niin jännäksi käy että onko trendi vai yksittäinen päivä/tilastoharha, tms. En ala huutelemaan että olin oikeassa koska en ole. Ihmettelin vain aikaisemmin kun todettiin miten rajoitukset purevat jo ja muissa maissa ollaan oltu hyvin varovaisia tehdä ennustuksia niiden vaikutuksista, vaikka epidemia alkanut niissä aikaisemmin.
THL tilastoi tulokset testin ottamispäivän mukaan. On aika olennaista, onko nyt valmistunut iso kasa vanhoja testejä vai onko tässä kyse tuoreista havainnoista. THL:n päiväkohtaiset luvut elävät jopa n. 10 päivän ajan.

[EDIT] HUS ilmoittaa 65 positiivista testiä eilen valmistuneiksi.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 882
Tässä on nyt monta spekulaatiota:

- Epidemia etenee muualla maassa kuin Uusimaa ja määrät lisääntyvät tottakai, kaikki eivät noudata ohjeita ja tämä on huomattu jatkuvasti rajoitusten aikana.
- Lisääntyneet määrät voivat johtua herkemmästä testaamisesta
- Etelä-Korean näytteet lisätään tähän nykyiseen lukemaan
- Useassa palvelutalossa ollut epidemian alkua ja työntekijöissä
- Mahdolliset oirekuvaan perustuvat COVID epäilyt luetaan myös nyt mukaan, kun tälle on tullut oma "tautikoodinsa"

....

Odotellaan rauhassa mitä tuleman pitää eikä panikoida tai floodata koko ketjua näistä jokaisen osalta :)
Kyllä vain, ja yksittäisen päivän tietoa tärkeämpi kokonaiskuvan kannalta on pitemmän aikavälin kehitys. Muutamasta päivästä viikkoon nyt ensi alkuun.
 

Brainsome

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.08.2019
Viestejä
711
Entäs kun tulee kesä, ja ihmiset on nyhjöttäneet koko kevään sisällä? Voi vähän tartunnat kasvaa...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 661
Koronakartta näyttää tapausten määrät näytteenottopäivän mukaan. Siinä graafissa ei näy kummoista nousua, vaan tasaista määrää joka päivälle. Olettaen että tämän päivän luvut on graafiin lisätty.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 297
Koronakartta ei ole vielä mielestäni päivittänyt. Pitääkin vertailla noita kuntatasoisia lukemia jos sitä ei suoraan tule näkemään tuolta.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 882
Koronakartta näyttää tapausten määrät näytteenottopäivän mukaan. Siinä graafissa ei näy kummoista nousua, vaan tasaista määrää joka päivälle. Olettaen että tämän päivän luvut on graafiin lisätty.
Minusta koronakartta ei ole kovin hyvin ajan tasalla. Esim. eilen linkkaamani tieto Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin tilanteesta oli silloin 14 tartuntaa ja Hesarin päiväkohtaisessa, mutta jonkun päivän lagaavassa sairaanhoitopiirikohtaisessa seurannassa tuossa sairaanhoitopiirissä on ollut 13 vahvistettua tartuntaa jo 1.4. Koronakartassa näkyy kuitenkin vain 10 tartuntaa, eli varmennettuja tartuntoja olisi kuitenkin sairaanhoitopiirin ilmoituksen mukaan 40% enemmän. Eiköhän sama viive ole koko maan osalta.

Lisäys: Toinen esimerkki Keski-Suomi, sh-piirin tieto per eilinen on 72 tartuntaa, koronakartassa siellä 54. Sh-piirin nettisivujen perusteella nähdään että tämä 18 kpl heitto on kertynyt aikavälillä 2.4. - 4.4. jona aikana on löytynyt 18 uutta tartuntaa.
 
Viimeksi muokattu:

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 622
Koronakartta näyttää tapausten määrät näytteenottopäivän mukaan. Siinä graafissa ei näy kummoista nousua, vaan tasaista määrää joka päivälle. Olettaen että tämän päivän luvut on graafiin lisätty.

Päivitetty pe 3.4. klo 15.30.

Odotellaan... eipä silti, jos tuon reilut 200 jakaa tuohon viimepäiville niin mitään suurta nousua diagrammiin ei tule.
 

alakääntö

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.02.2020
Viestejä
1 126
Entäs kun tulee kesä, ja ihmiset on nyhjöttäneet koko kevään sisällä? Voi vähän tartunnat kasvaa...
Aika monilla ihmisillä tuntuu olevan sellainen ajatus että heti kun rajoituksia höllennetään niin lähdetään täyzii maailmalle kun on nyt kärsitty. Toinen aalto voi olla paljon pahempi jos rajoitusten purkamisessa epäonnistutaan.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 906
Koronakartta näyttää tapausten määrät näytteenottopäivän mukaan. Siinä graafissa ei näy kummoista nousua, vaan tasaista määrää joka päivälle. Olettaen että tämän päivän luvut on graafiin lisätty.
Jep, onhan noissa ollut aiemminkin tieto, että viimeisen 2-4 päivän teidot voi päivittyä jälkikäteen.

Jossain vaiheessa kuolleitakin oli HS:n mukaan 21 ja nyt 20. Tuota ei taida jälkikäteen päivittyminen selittää, vaan jossain on käynyt moka (tai sitten tämä on muuttunut zombirutoksi :hmm: ). Eli yksittäisissä luvuissa on aina se inhimillisen virheen mahdollisuuskin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 472
Viestejä
4 192 325
Jäsenet
70 744
Uusin jäsen
Rroy

Hinta.fi

Ylös Bottom