Ja jos sairaanhoito olisi ollut tukossa, koska sairaalat olisivat olleet täynnä koronapotilaita tai henkilökunta sairaana / ylityöllistetty, niin noita olisi jäänyt vielä nykyistä enemmänkin tutkimatta, koska resursseja ei olisi yksikertaisesti ollut. Siinä ei olisi auttanut, vaikka olisi kuinka uskaltanut mennä.
Jos ei mene, omasta vapaasta tahdostaan, niin se on ihan yksilön oma ongelma. Yleensä typeryydestä seuraa kuolleisuuden nouseminen tms ikävyys..
Suomessa ongelma on se, että täällä ei oikeasti ole nuo terveydenhuollon resurssit mitenkään kovin hyvät julkisella puolella. Vaikka kuinka haluaisi hoitoa, niin hoitoon pääsy voi kestää esim kuukausia ja tilanne pahentua huomattavasti sinä aikana. Yksi sukulainen kuoli tuossa parisen vuotta sitten ko syystä. Ensin ei tutkittu, vaikka yritettiin saada tutkimuksiin ja oli päivänselvää, että oli olemassa ongelma.
Pari kuukautta myöhemmin todettiin, että ei nyt voida tutkia, kun on niin huonossa kunnossa, saattohoitoon.
Kuolinsyytä ei saatu selville. Kuolemaan lopulta johtaneet oireet tosin ajoittuvat tietyn lääkityksen alkamisaikaan.
------------------------
Katson, että ko tapaus on esimerkki resurssien vähyydestä. Suomen terveydenhuolto ei ole kovin vakaalla pohjalla ja korona voi kyllä kyykyttää sen helposti. Lääkärit ovat aina välillä ilmaisseet huoltansa asian suhteen lehdissä (jos on lehtiä lukenut).