THL:n tiedotushan keskittyy nyt pääasiassa nettisivuille (ihan valtakunnallisen pandemiaohjeistuksen mukaisesti):
Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 - Infektiotaudit ja rokotukset - THL
Päivittävät sinne tilanteen joka aamupäivä, ja julkaisevat myös päivitettyjä toimenpideohjeita kun jotain tärkeää päivitettävää ilmenee. Terveydenhoitoalalla olevien kontaktieni kautta tiedän myös, että ohjeistusta ja suunnitelmia tehdään kulisseissa jatkuvasti. Kansalaisen näkökulmasta tämä tietty näyttää siltä, ettei mitään tehtäisi, kun THL ei virallisia lausuntoja jatkuvasti kympin uutisissa ja iltalehdissä jakele.
Mitä nyt on tutustunut THL:n julkiseen materiaaliin, niin eivät edes keksi sitä itse, vaan näyttävät pikemminkin suomentavan ECDC:n materiaaleja. Kannattaa muutenkin tutustua
ECDC:n julkisiin teknisiin raportteihin ja suosituksiin, niin saa hiukan paremman kuvan siitä, mitä ns. korkeammalta taholta suositellaan. Koko ECDC:n korona-sivusto löytyy sitten täältä:
COVID-19
----------
Mielestäni THL:n toiminta on aika hyvin linjassa nykytilanteen kanssa, joskin heidän nopeuttaan vastata mahdolliseen tartuntaketjuun epäilen. Samaten tällä foorumilla on ollut hyvin asiallista ja maanläheistä puhetta, poislukien yksittäiset maailmanlopun viestit (jotka nekin on aika hyvin kumottu/siivottu), ja toisaalta ne muutamat, joiden pitää vähätellä kaikkea keskustelua (ihan kuin tämä virus netissä keskustelemalla leviäisi).
Kiitos, onhan siellä aksöniä.
En kyllä tuoltakaan löytänyt vastausta sille kunnanjohtajalle joka aamukahvia hörppiessään ihmettelee mitä tehdään kun firmassa A on löytynyt infektio. Toki oletan että THL sen kertoo, voisi ohje silti olla näkyvissäkin.
Lisäksi kun katso sivua
Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19 - Infektiotaudit ja rokotukset - THL
Niin siellä olevat ohjeet ovat päinvastoin kuin Aasiassa usein on. Varsin huoletonta otetta, mutta niillä teillä siellä mennään..
Alla käytän lainausmerkkejä, älkää ottako siitä hernettä nenään. Toivon että ajatus selviää.
Semmoinen ero näkyy että THL "ei tee mitään", ennekuin joku ilmoittautuu tai jää muuten "kiinni".
Puuttuu se proaktiivisuus joka näkyy Singapore, HK, Taiwan linjalla. Nämä oikeasti "metsästää" tapauksia ja haluavat löytää ne.
Suomen linja näyttäisi olevan ...odottaa että jotain tapahtuu ja reagoida sitten.
Jos mainittuihin Aasian valtioihin tulee "väärältä alueelta", niin joutuu pääsääntöisesti testiin, Suomessa ei.
Taiwanissa jos nyt "köhii väärin", niin testikitti kaivetaan esiin ja maksetaan se, mieluummin kuin se isompi lasku myöhemmin.
Lisäksi Taiwan tiedottaa minusta hyvin, useita selkeitä viestejä päivittäin.
Suomessa käytetty 20 kittiä. Varsin, mitähän adjektiivia käyttäisi ettei leimahda... vähäinen määrä.
Taiwan huomasi että piileviä tapauksia on, jotka levittävät, mutta eivät täytä WHO kriteeriä ja lopetti WHO:n seuraamiseen.. mitäs hittoa jos kittejä on ja ei maksa kauheita, niin eikun testejä,. Ei päättömästi, mutta paljon löysemmin kuin Suomi.
Ohjeita Suomessa on, mutta konkretia puuttuu, mitä tehdään jos...
Siinä kait tiivistettynä toimintatapojen ero.
En odota maailmanloppua, vaadi rajaa kiinni tai vaadi THL:ää muuttamaan mitään, tuon vain esiin erilaisen, minusta järkevän, tavan hoitaa asiaa.