Kokkiveitset

Tarvikkeet | Hiomakivi.fi Tuolta voi ostaa, nuo luxorit on tahnoja.

Lisää tahnaa aina kun se kuluu pois.

Pitäisi varmaan ostaa joku tommonen valmis stroppi kun tää tubettaja suosittelee aina että tekee itse tästä nahasta: https://www.amazon.co.uk/dp/B07RQFNBB4 mutta just tuota ei saa Amazonista suomeen enkä tiedä mistä tommosta löytyis.
Olisko mikä noista hiomakiven stropeista lähimpänä tuota? Kun tuon myyntitekstin lukee ni vaikuttais että tuo soft olis parempi ja ehkä lähempänä tuota amazonin nahkaa?
 
Viimeksi muokattu:
Pitäisi varmaan ostaa joku tommonen valmis stroppi kun tää tubettaja suosittelee aina että tekee itse tästä nahasta: https://www.amazon.co.uk/dp/B07RQFNBB4 mutta just tuota ei saa Amazonista suomeen enkä tiedä mistä tommosta löytyis.
Olisko mikä noista hiomakiven stropeista lähimpänä tuota? Kun tuon myyntitekstin lukee ni vaikuttais että tuo soft olis parempi ja ehkä lähempänä tuota amazonin nahkaa?

Hiomakiven stropeissa on molemmin puolin erilainen nahka, toisella puolen sellanen mokkapintainen ja toisella puolen sellanen vyömallinen kiiltävä kovapinta. Soft kuluu nopeammin, Medium kestää pidempään. kysyin joskus asiaa hiomakivi.fistä ja sain tälläsen vastauksen:

"Molemmilla pääsee samaan lopputulokseen, Soft on ehkä miellyttävämpi
käyttää, siinä on sellainen luontainen nihkeys joka tuottaa vastetta ja
vastaavasti Medium on kovan, liukkaan tuntuinen. Mielestäni hiukan tunnoton.

Medium myy paremmin, mutta varmaan sen takia että se ehkä kestää pidempään.
Nämä on kuitenkin kulutustavaraa molemmat ja kestävät päivittäisessä
käytössä 4-6 kuukautta. Tämän siis ihan omasta kokemuksesta tiedän, tosin
minä käytän näitä useita kertoja päivässä parhaimmillaan teroitusten
ruuhka-aikana."
 
Onkos kellään kokemuksia mistä saisi euroopasta, laadukkaaksi koettua diamond pastea. DMT:tä saa amazoni.de:stä ja Plektralta ( https://www.plektratrading.fi/kasityokalut/dmt-diamond-polishing-paste-3-pcs/p/DPK/ ). Ongelmana vaan että kumpikin myy vaan tota 3pastan pakettia ja itselle riittäisi vallan hyvin kun saisi ostettua vaan tota 1micronin pastaa yksittäin, mitä valmistaja kyllä myy mutta ei euroopassa.

Onkos väellä jotain muita laadukkaaksi koettuja valmistajia, mitä peräti saisi paremmin euroopasta?
 
Onkos kellään kokemuksia mistä saisi euroopasta, laadukkaaksi koettua diamond pastea. DMT:tä saa amazoni.de:stä ja Plektralta ( https://www.plektratrading.fi/kasityokalut/dmt-diamond-polishing-paste-3-pcs/p/DPK/ ). Ongelmana vaan että kumpikin myy vaan tota 3pastan pakettia ja itselle riittäisi vallan hyvin kun saisi ostettua vaan tota 1micronin pastaa yksittäin, mitä valmistaja kyllä myy mutta ei euroopassa.

Onkos väellä jotain muita laadukkaaksi koettuja valmistajia, mitä peräti saisi paremmin euroopasta?

En ole vielä itse testannut mutta tämä kuulemma pitäisi olla hyvää: JENDE Poly Diamond Emulsion 1 Micron 25ml | Stroppi laudat | Hiomakivi.fi
 
Jos nyt tästä kaikesta otan pointin. Olen aina halunnut henkilökohtaiset veitset itselle. Ammattikäyttöön.
Minimi HRC jota seurata on 60 ?
Loppu on tietysti kiinni siitä että kuinka oma geometria soveltuu veitseen.
Onko loppujen lopuksi missään paikkaa missä voi koittaa näitä eri veitsiä omaan käyttöön.
Ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika henkilökohtaisia työvälineitä jokaiselle kokille joka tekee työtään näillä veitsellä. Ja kyllä ei niitä tarvitse hyviä kun sen 3 loput voi olla Fiskars/Motonet laatua.
 
No. Rohkeasti kasasin settini veitset.fi sivuilta. Soittelin yrittäjälle toivomusteni perään ja sain vastaukset niihin kysymyksiin mitä tarvitsin. Kokkiveitsen tilasin muualta. Tuunaus ideota on tullut jo mutta pitää vielä vähän tutkia. Valitsemaani kokkiveitseen olen tyytyväinen ainakin vielä. Ehkä muut veitset saavat vielä muokkausta. On sen huomannut että nopeus on edistynyt koska voi luottaa terävyyteen koko päivän.
 
Nyt kun ketju pomppasi silmiin, nin mieleen juolahti että jos Joulupukilta toivoisi oikein kunnon keittiöveitsen. Innokas kotikokki olen, mutta aina sohlannut noilla kaikkein halvimmilla, ne kun on tylsynyt niin ostanut uuden. Täysin siis oikeasti ulkona veitsien ominaisuuksista tai edes kunnossapidosta. No sentään fileerausveitsen olen ymmärtänyt pitää erillään ja pestä käsin.

Mutta siis mikä olisi mulle paras vaihtoehto, pääasiassa siis vihannesten ja lihan pilkkomista. Mättömestarin artikkeli suosittelee Globalin G2 veistä. Kuulostaa kyllä asialliselle.

Jotain veitsisarjaa ajattelin ekana, mutta artikkelissakin todettiin että ne muut veitset jää kuitenkin hyllylle ja yhdellä tekee suurimman osan hommista. Voi hyvin olla että niin kävisi.

Nuo japanilaiset santokut sun muut kiinnostelisi aika paljon, suorempi voisi ehkä olla viipaloidessa parempi. Olisi ne ainakin vähän hienomman näköisiä, ihan huomioitava aspekti sekun :D

Mutta kaikenlaiset suositukset, tarjoukset ja huoltovinkit tervetulleita, sekä artikkelilinkit tervetulleita.

Budjetti mielummin alle satasen kuin yli.
 
Nyt kun ketju pomppasi silmiin, nin mieleen juolahti että jos Joulupukilta toivoisi oikein kunnon keittiöveitsen. Innokas kotikokki olen, mutta aina sohlannut noilla kaikkein halvimmilla, ne kun on tylsynyt niin ostanut uuden. Täysin siis oikeasti ulkona veitsien ominaisuuksista tai edes kunnossapidosta. No sentään fileerausveitsen olen ymmärtänyt pitää erillään ja pestä käsin.

Mutta siis mikä olisi mulle paras vaihtoehto, pääasiassa siis vihannesten ja lihan pilkkomista. Mättömestarin artikkeli suosittelee Globalin G2 veistä. Kuulostaa kyllä asialliselle.

Jotain veitsisarjaa ajattelin ekana, mutta artikkelissakin todettiin että ne muut veitset jää kuitenkin hyllylle ja yhdellä tekee suurimman osan hommista. Voi hyvin olla että niin kävisi.

Nuo japanilaiset santokut sun muut kiinnostelisi aika paljon, suorempi voisi ehkä olla viipaloidessa parempi. Olisi ne ainakin vähän hienomman näköisiä, ihan huomioitava aspekti sekun :D

Mutta kaikenlaiset suositukset, tarjoukset ja huoltovinkit tervetulleita, sekä artikkelilinkit tervetulleita.

Budjetti mielummin alle satasen kuin yli.
Osta sellainen mikä sopii parhaiten käteen. Eli käyt kaupoissa kokeilemassa mikä tuntuu parhaalta. Ja tuollainen mättömestarin artikkelissakin suositeltu teroitin. Ei tarvitse heittää pois, vaan saa ilman isompaa opiskelua terän kuntoon nopeasti. Väittäisin että tuo G2 on erittäin hyvä "ensiveitsi", jos meinaa panostaa veitsiin.
Jos ei halua opetella teroitusta, tai ei jaksa edes tuota ohjaavaa teroitinta hommata, niin silloin suositus on tuo keraaminen veitsi.

Ja jos suoralla tarkoitat suorempaa terää, niin itse ainakin suosittelen ennemmin tuollaista kaarevaa, kuten tuo Global G2. Esimerkiksi kasviksia viipaloidessahan sitä terää "keinutetaan", jolloin leikkaus nopeutuu. Ja niinhän tuossa artikkelissakin mainitaan.
 
Tommonen ohjaava teroitin voisi olla hyvä. Mökille isukki hommasi kyllä teroituskiven, mutta ei meistä kumpikaan vielä oppinut sillä terävää saamaan aikaan, edes tube videoiden avulla. Taisi isukki semmoisen ohjurinkin siihen loppukesästä hommata, mutta siihen en kerennyt tutustua. Olisihan tuo kyllä kiva taito opetella.

Joo, tota terän suoruutta tarkoitin. Jotenkin itselle tulee luonnostaan semmoinen nosto ja eteenpäin työntö-tyyli. Keinuttaminen tuntuu jotenkin teennäiseltä ellei sitten hienonna jotain yrttejä. Toki voihan se olla kunnolla terävällä veitsellä vähän eri juttu.
 
Nyt kun ketju pomppasi silmiin, nin mieleen juolahti että jos Joulupukilta toivoisi oikein kunnon keittiöveitsen. Innokas kotikokki olen, mutta aina sohlannut noilla kaikkein halvimmilla, ne kun on tylsynyt niin ostanut uuden. Täysin siis oikeasti ulkona veitsien ominaisuuksista tai edes kunnossapidosta. No sentään fileerausveitsen olen ymmärtänyt pitää erillään ja pestä käsin.

Mutta siis mikä olisi mulle paras vaihtoehto, pääasiassa siis vihannesten ja lihan pilkkomista. Mättömestarin artikkeli suosittelee Globalin G2 veistä. Kuulostaa kyllä asialliselle.

Jotain veitsisarjaa ajattelin ekana, mutta artikkelissakin todettiin että ne muut veitset jää kuitenkin hyllylle ja yhdellä tekee suurimman osan hommista. Voi hyvin olla että niin kävisi.

Nuo japanilaiset santokut sun muut kiinnostelisi aika paljon, suorempi voisi ehkä olla viipaloidessa parempi. Olisi ne ainakin vähän hienomman näköisiä, ihan huomioitava aspekti sekun :D

Mutta kaikenlaiset suositukset, tarjoukset ja huoltovinkit tervetulleita, sekä artikkelilinkit tervetulleita.

Budjetti mielummin alle satasen kuin yli.
Ostaisin jonkun perushalvan perus veitsen ja terotuskivet joilla voi harjoitella siihen halpaan veitsiin kunnes on oppinut terottamaan sen hyvin, ehkä se sit riittää mut jos ei niin sit alkaa kattelemaan kalliimpia veitsiä.
 
Mä olen siirtynyt aika lailla kokonaan teroituskivestä timanttilastaan. Nopeampi ja tulee riittävän terävää. Teroituskulmakin on helpommin hallittavissa.
 
Ostaisin jonkun perushalvan perus veitsen ja terotuskivet joilla voi harjoitella siihen halpaan veitsiin kunnes on oppinut terottamaan sen hyvin, ehkä se sit riittää mut jos ei niin sit alkaa kattelemaan kalliimpia veitsiä.
Sama se on kerrasta opetella hyvällä veitsellä. Ei siitä sitä terää niin nopeasti katoa vaikka joutuisi harjottelemaankin eikä teroittamisessa ole mistään ydinfysiikasta muutenkaan kyse. Ite aloin kylmiltään vetämään japsiveitsiä kivellä ja kyllä sen kerran harjoittelulla oppi saamaan teräväksi. Nykyään vetelen pari kertaa vuodessa terotussessiot.
 
Toisekseen sellaista "kunnollista" kovateräistä veistä tarvii ylipäänsäkin teroitella huomattavan paljon harvemmin kuin ns. markettiveitsiä. Sattuneista syistä en ole reiluun vuoteen kerinnyt omaa veitsiarsenaalia teroitella, ja ovat kuitenkin pysyneet hyvässä terässä vaikka ovat miltei päivittäisessä käytössä. Erojakin toki huomaa kun mulla on kolme veistä, kaikki hieman eri teräksistä(kovuusjärjestyksessä VG10, Aogami Super, SLD) ja kaikkia kuitenkin suunnilleen saman verran käytetty, niin huomaa että tuosta pehmeimmästä huomaa että on tylsynyt jonkinverran, mutta kahdessa seuraavassa ei ole ruuanlaitossa havaittavia eroja "uuteen". Toki terien profiilit on hieman erilaisia jne, mutta point being, kovateräistä veistä tarvii teroittaa harvemmin.
 
No.
Nyt (AIKOJA SITTEN) kun ostin itselle japsi veitsen. Satake Ame Gyoto 21cm... Olen ollut todella tyytyväinen veitseen. Painopisteet juuri oikeat... Enemmän kahvassa. Toiset haluaa muuta.
Terävyys säilyy todella pitkään... Viikkojen käytön jälkeen joudun vieläkin heittelemään joitakin ruokia BIO astiaan koska raapaisen joskus hitaasti kulkevaa etusormea tai peukaloa... Ja pala lähtee ilman että tuntee... Ja taas ollaan kumihanskat kädessä. Ehkä seuraava tutkimuksen kohde itsellä on oman pituuden takia että jos otan vähän lyhyemmän kokkiveitsen.
Tällä hetkellä on kanan luiden poistoon, Fileeraukseen, Kuorintaan ihan perus victorinox. Toimivat todella hyvin koska en tarvitse niin usein... MUTTA Ehkä jokin japsi kuorintaveitsi... Kahvan, terän profiili ... yms ...

NOH yllä oleviin posteihin. MAC ja Global on todella arvostettuja. Ei mene vikaan kun valitsee. Kuten yllä mainitsin henkilökohtaisuus alkaa jossakin kohtaa tuntumaan. Joillekin sopii joku ja joillekkin ei.
Kokkiveitsi on tarkoitettu rallirata keinutteluun.. Eli työnnetään laudalla eteen. Avataan leikkuupinta takaa. Rullataan ja painetaan taakse. Niinkuin olisi Kiikkutuolissa jota yitetään pökkiä eteen päin kun siinä istutaan.
Sitten on Santoku jolla rullataan ylhäältä taakse. Eli tehdään vähän niinkuin hakkaamista mutta ei kuitenkaan.

Ja lisätään vielä. Kyllä Halpiksia saa olla koko ajan teroittamassa. Hyvää veistä ei tarvitse paljoa teroittaa. Ja leikkaa todella varmasti ja luotettavasti juuri sieltä mistä pitää. Marketin pellipalat on ruvella jo kun näkee päivänvalon.
 
Sanoisin että malliltaan joko eurooppalainen kokkiveitsi tai sitten Santoku sopii useimmille. Tuo Globalin G2 vaikuttaa hyvälle, ja siihen kannattaa hommata kaveriksi se niiden teroitin. Tärkeintä on olla yksinkertainen ja nopea tapa teroittaa veitsi hyvin ja toistettavaksi. Itselle nuo kivet ei ole tapa jolla homma tehdään nopeasti ja toistettavasti vaan sopiva hahloteroitin ylläpitoon toimii paljon paremmin.

Itse tykkään enemmän Santokusta terämallin takia koska keinuttava leikkaaminen onnistuu sillä, mutta kuitenkin ollen riittävän suora jotta push cut toimii hyvin.
 
Ihmeellinen veitsikuume kyllä iski. Noista santoku-veitsistä ei ole kokemusta niin päädyin semmoiseen ratkaisuun ja tilasin Alilta tälläisen Xituo-veitsen, ~33€ ensitilaajalle.
1000020884.webp


Amazon myy sama veitseä reilulla 50$, palautteen perusteella ihmiset tyytyväisiä, niin ehkä tuolla jotain tekeekin. Tai no ainakin sen verran että saa tuntumaa tohon santoku-tyyliin.

Laadukkaampi ykkös/fiilistely-veitsi edelleen ostoslistalla, mutta ehkä tämän vähän avaa että tuleeko se sitten olemaan santoku vai perinteinen kokinveitsi.
 
Itse koen että Santoku tyylissä on todella hyvä yleinen misaus touchi. Saa hakata menemään niin kuin Marco Pierre. Normaalilla kokkiveitsellä rullaillaan tiettyä kokoa ajatuksella.
 
Itse koen että Santoku tyylissä on todella hyvä yleinen misaus touchi. Saa hakata menemään niin kuin Marco Pierre. Normaalilla kokkiveitsellä rullaillaan tiettyä kokoa ajatuksella.
Itselle nousi suosikiksi Bunka-tyylinen veitsi. Terävä kärki, about santokun mittainen mutta tarkempi tuon kärjen vuoksi, ja teräprofiili kokkiveitsen ja santokun väliin.. Jos ei siis tarvitse kovin pitkää terää. Pienessä tilassa ei oikein sovi 240mm terällä hosumaan:=)
Oma on Shiro Kamo Aogami2 bunka, 170mm terällä. Vieressä on 190mm kokkiveitsi, ja pysyy näemmä telineessä, 210mm veitset sit syvemmällä laatikossa:=)
Tuossa laadukas terä, pysynyt pitkään hyvänä hienolla puikolla ja/tai stropilla.

Joku tuolla kaipaili perusvictorinoxin sijaan kanan perkuuseen jotain muuta, siihen toimii tuollainen 13-15cm paksulla (3mm) terällä, voi aika huoletta nivelistä ym läpi mennä tuolla.
Boning taitaa olla veitsen tyyppi, Masamoto Ct itsellä, hiiliterästä niin helppo teroittaa kun tylsyy.
Kalastajat myös näitä käyttävät, isot ruodot &perkuu toimii kivasti. Omassa suora puukahva, niin tarttui japskeista mukaan. Teroitus tylsästä vei liikkeessä n 10min, kolmea kiveä käytti.
 
Onko jollain kokemuksia Haganero kaupasta? Muutama veitsi tuolla mitkä kiinnostelisi.

Pitkään katsellut nyt Yu Kurosakin, Yoshimi Katon ja Masakagen veitsiä.

Aogami super tai R2/SG2 teräs kiinnostelisi. 240mm luultavimmin.
 
Itselle nousi suosikiksi Bunka-tyylinen veitsi. Terävä kärki, about santokun mittainen mutta tarkempi tuon kärjen vuoksi, ja teräprofiili kokkiveitsen ja santokun väliin.. Jos ei siis tarvitse kovin pitkää terää. Pienessä tilassa ei oikein sovi 240mm terällä hosumaan:=)
Oma on Shiro Kamo Aogami2 bunka, 170mm terällä. Vieressä on 190mm kokkiveitsi, ja pysyy näemmä telineessä, 210mm veitset sit syvemmällä laatikossa:=)
Tuossa laadukas terä, pysynyt pitkään hyvänä hienolla puikolla ja/tai stropilla.

Joku tuolla kaipaili perusvictorinoxin sijaan kanan perkuuseen jotain muuta, siihen toimii tuollainen 13-15cm paksulla (3mm) terällä, voi aika huoletta nivelistä ym läpi mennä tuolla.
Boning taitaa olla veitsen tyyppi, Masamoto Ct itsellä, hiiliterästä niin helppo teroittaa kun tylsyy.
Kalastajat myös näitä käyttävät, isot ruodot &perkuu toimii kivasti. Omassa suora puukahva, niin tarttui japskeista mukaan. Teroitus tylsästä vei liikkeessä n 10min, kolmea kiveä käytti.
Aika harvassa on itsellä oikean lihaveitsen tarve. Victorianox on pitänyt pintansa. Sen muutaman kanan ja paistin sillä pilkkonut + lehtipihvit. Pitää hyvin terää fiskarssiin verrattuna ja saa oikeasti teroitettua.

Kalaan itsellä on ihan Retki mallinen filee :D Ei tietty pidä terää hyvin ehkä pitäisi yskäistä 20e Victoriin. :D Mutta saa kuitenkin terään kun kivillä hetken hinkkaa 1000 ja 3000 käytös + keraaminen puikko.
Pitikö 10 lohta vetää medaljongiksi ja graaviksi niin tarvi uuden teroituksen. Mutte teki työn. Töissä.

Mutta nämä on näitä mitä tarvii.

Ja kyllä Liian lyhyt ja liian pitkä on vaikeita. Se vain tarvii löytää oikea itselle.
 
Aika harvassa on itsellä oikean lihaveitsen tarve. Victorianox on pitänyt pintansa. Sen muutaman kanan ja paistin sillä pilkkonut + lehtipihvit. Pitää hyvin terää fiskarssiin verrattuna ja saa oikeasti teroitettua.

Kalaan itsellä on ihan Retki mallinen filee :D Ei tietty pidä terää hyvin ehkä pitäisi yskäistä 20e Victoriin. :D Mutta saa kuitenkin terään kun kivillä hetken hinkkaa 1000 ja 3000 käytös + keraaminen puikko.
Pitikö 10 lohta vetää medaljongiksi ja graaviksi niin tarvi uuden teroituksen. Mutte teki työn. Töissä.

Mutta nämä on näitä mitä tarvii.

Ja kyllä Liian lyhyt ja liian pitkä on vaikeita. Se vain tarvii löytää oikea itselle.
Jos tarttet kalaveitsen reissun päälle niin pidä nykyinen ja hommaa siihen chef's choise hahlomatkateroitin. On pieni ja pitää veitset hyvässä kunnossa. Toki sekin maksaa varmaan 15e mutta hyvä olla joka tapauksessa oli veitsi mikä hyvänsä.
 
Jos tarttet kalaveitsen reissun päälle niin pidä nykyinen ja hommaa siihen chef's choise hahlomatkateroitin. On pieni ja pitää veitset hyvässä kunnossa. Toki sekin maksaa varmaan 15e mutta hyvä olla joka tapauksessa oli veitsi mikä hyvänsä.
Ei tää oli ihan keittiös töissä :D Huvitti vain ku joku tempas mun veitten pöydältä ja oli silmät pyöreenä et OHO :D Tilanne on että vedettii jääälaatikosta filettä kaappiin ja jatkojalostettiin myöhemmin. Tein tiskii tjt välisä niin ajatuksissa joku tarrtu mu veitseen. Iha soiva peli ei kuulu thrediin. Mut joo :D
 
Viimeksi muokattu:
Ei tää oli ihan keittiös töissä :D Huvitti vain ku joku tempas mun veitten pöydältä ja oli silmät pyöreenä et OHO :D
Monelle ihan tavallinen fiskars kunnon terässä on yllätys, sillä monet pesee koneessa muiden astioiden seassa ja säilyttää yhteislaatikossa muiden välineiden kanssa. No tylsiähän ne on hetken päästä. Jos sais taottua joka talouteen että pese ja säilytä erillään ja vetele vaikka hahloteroittimella kerran viikossa niin Suomi olisi täynnä teräviä veitsiä merkistä riippumatta.
 
Joo konepseu on ihan väärin VEITSILLE. Tai säilyttää jossaki loodas. Noi marketti fiskarssit on vain jotenkin että ei millään saa oikeeseen terään. Se o jotaki Chinesiumia :D Rullattu Sähköllä, Hinkattu kaikki gritit kivellä aina vääntää väärin tai repii tai jotain muuta... Näistä uusista en tiedä. Itsellä on leikkausveitsi "Paring" hakusessa. Victori on väärä käteen. ehkä koitan Fiskarsii... En tiedä... Ja tää konepesu juttu opetetaan koulus ihan ekanapäivänä että veitsi ei mee koneeseen... Varsinkaan kaverin japanin terä. Edes vahingos.
 
Viimeksi muokattu:
Joo konepseu on ihan väärin VEITSILLE. Tai säilyttää jossaki loodas. Noi marketti fiskarssit on vain jotenkin että ei millään saa oikeeseen terään. Se o jotaki Chinesiumia :D Rullattu Sähköllä, Hinkattu kaikki gritit kivellä aina vääntää väärin tai repii tai jotain muuta... Näistä uusista en tiedä. Itsellä on leikkausveitsi "Paring" hakusessa. Victori on väärä käteen. ehkä koitan Fiskarsii... En tiedä... Ja tää konepesu juttu opetetaan koulus ihan ekanapäivänä että veitsi ei mee koneeseen... Varsinkaan kaverin japanin terä. Edes vahingos.
Saa niistä Fiskarseistakin ihan ok vaikkapa hahloteroittimella. Monien veitset on niin tylsiä ettei ole väliä vaikka käyttäis voiveistä niiden sijasta leikkaamiseen.
 
Uuusista en tiedä. Mutta ei kyllä niinkun ammattiterävää en oo saanu. Omalla Japanin terällä voi leikata etusormesta palan ja ei edes huomaa... Vasta ku o misaus veres. :D ehkä nolo oon terotuksen kans. Lohen kanssa olen aika käsi suhde on 65-70% Pitäisi pysyä 70%
 
Viimeksi muokattu:
Itse en usko tuohon konepesun tylsyttävään vaikutukseen. Veitsi voi tylsyä jos se hankautuu muita metalliesineitä vasten kuten laatikossakin. Pesen victorinoxin aina "hattuhyllyllä" eikä se ole menny miksikään 15 vuodessa. Tulee käytettyä paljon enemmän kuin japanislaista yli 200e veistä, koska on kätevää ja pidän myös victorinoxin terän ohuudesta ja keveydestä, vaikka onkin pellistä prässättyä.

Siitä huolimatta olen katsellut japsilasereita tai vähän ohuempia veitsiä. En vain tiedä minkä ostaisi. Konosukea vähän silmäillyt mutta yleensä jos saatavuutta löytyy, niin hintapyynnöt ovat älyttömiä. Lisäksi haluaisi melkein kerralla lopullisen valinnan, niin kahvan värillä ja veitsen ulkonäölläkin on jotain merkitystä.
 
Itse en usko tuohon konepesun tylsyttävään vaikutukseen. Veitsi voi tylsyä jos se hankautuu muita metalliesineitä vasten kuten laatikossakin. Pesen victorinoxin aina "hattuhyllyllä" eikä se ole menny miksikään 15 vuodessa. Tulee käytettyä paljon enemmän kuin japanislaista yli 200e veistä, koska on kätevää ja pidän myös victorinoxin terän ohuudesta ja keveydestä, vaikka onkin pellistä prässättyä.

Siitä huolimatta olen katsellut japsilasereita tai vähän ohuempia veitsiä. En vain tiedä minkä ostaisi. Konosukea vähän silmäillyt mutta yleensä jos saatavuutta löytyy, niin hintapyynnöt ovat älyttömiä. Lisäksi haluaisi melkein kerralla lopullisen valinnan, niin kahvan värillä ja veitsen ulkonäölläkin on jotain merkitystä.
Voi olla tietty että kotikone on hellä. Nämä kupukoneet vaan pistää aika kovalla paineella tavaraa tulemaan. Kerran kuussa japsini terotan tunnollisesti. Väillä voi tarvita viikonloppuna vähän ehostusta. Mutta kiireen takia ei huvita edes testata teoriaa.. Huolehdin omistani... Tapa jonka olen oppinut... Vesi ja mikrokuitu riittää kotonakin henk. koht veitsille. Marketti tavara on koneessa. Oma valinta oli kovuudessa ja käteensopivuudessa. Se että onko 50 kerttaa tailteltu ei vaikuttanut valintaan. vaan työnsujuvuus pienemmällä vaivalla. Kyllä sen huomaa kun brunoisee/julienee vääntää muutaman tunnin päivässä että missä mennään. Suurkeittiössä ei veitsiä edes tunneta.
 
Viimeksi muokattu:
Itse en usko tuohon konepesun tylsyttävään vaikutukseen. Veitsi voi tylsyä jos se hankautuu muita metalliesineitä vasten kuten laatikossakin. Pesen victorinoxin aina "hattuhyllyllä" eikä se ole menny miksikään 15 vuodessa. Tulee käytettyä paljon enemmän kuin japanislaista yli 200e veistä, koska on kätevää ja pidän myös victorinoxin terän ohuudesta ja keveydestä, vaikka onkin pellistä prässättyä.

Siitä huolimatta olen katsellut japsilasereita tai vähän ohuempia veitsiä. En vain tiedä minkä ostaisi. Konosukea vähän silmäillyt mutta yleensä jos saatavuutta löytyy, niin hintapyynnöt ovat älyttömiä. Lisäksi haluaisi melkein kerralla lopullisen valinnan, niin kahvan värillä ja veitsen ulkonäölläkin on jotain merkitystä.
Itse tarkoitin sitä että porukka heittää ne veitset sinne muiden astioiden sekaan. Ei meilläkään ole mitään erillistä hyllyä koneessa vaan pelkkä kori alahyllyllä.
 
Välillä tän ADHDn kans tulkinta vaikeuksii. Lusikka härpäkekori makaa aina töis nurkas. Sitte ku o tarpeeks tavaraa sielä se heitetään koneeseen. Sitte toine kierros. joissakin paikoissa ei välitetä että sielä on veitsii toisissa saat kävellä ulos.
 
Itse en usko tuohon konepesun tylsyttävään vaikutukseen. Veitsi voi tylsyä jos se hankautuu muita metalliesineitä vasten kuten laatikossakin. Pesen victorinoxin aina "hattuhyllyllä" eikä se ole menny miksikään 15 vuodessa. Tulee käytettyä paljon enemmän kuin japanislaista yli 200e veistä, koska on kätevää ja pidän myös victorinoxin terän ohuudesta ja keveydestä, vaikka onkin pellistä prässättyä.

Siitä huolimatta olen katsellut japsilasereita tai vähän ohuempia veitsiä. En vain tiedä minkä ostaisi. Konosukea vähän silmäillyt mutta yleensä jos saatavuutta löytyy, niin hintapyynnöt ovat älyttömiä. Lisäksi haluaisi melkein kerralla lopullisen valinnan, niin kahvan värillä ja veitsen ulkonäölläkin on jotain merkitystä.
Itsekin katselin pitkään käsitehtyjä SG2 laser-profiilin omaavia veitsiä, jotka ei maksaisi maltaita. Ei niitä löydä varastosta, mutta laitoin sähköpostiin ilmoituksen kun saatavilla. Vuoden oon nyt käyttänyt tätä ja ollut erittäin tyytyväinen. Olis pitäny ottaa kerralla 240mm versio tosin.

PXL_20241127_143721568.jpgPXL_20241127_143628189.jpg

Piti odotella muutama kuukausi ilmoitusta sähköpostiin. Veitset oli loppuunmyyty saman päivän aikana eli kannattaa olla nopea.


 
Viimeksi muokattu:
Itsellä ollut nyt tasan 10 vuotta käytössä Zwillingin veitset. Yhtään lohjennutta terää tms kahvan hajoamisia ei ole ollut. Voin siis suositella melko varauksetta. Ovaalilla timanttipuikolla kerran-pari kuukaudessa pyyhkäissyt teräväksi jos on vähänkään alkanut tuntua tylsymisen merkkejä ja veitset ovat edelleen kuin uudet.

 
Itsekin katselin pitkään käsitehtyjä SG2 laser-profiilin omaavia veitsiä, jotka ei maksaisi maltaita. Ei niitä löydä varastosta, mutta laitoin sähköpostiin ilmoituksen kun saatavilla. Vuoden oon nyt käyttänyt tätä ja ollut erittäin tyytyväinen. Olis pitäny ottaa kerralla 240mm versio tosin.

PXL_20241127_143721568.jpgPXL_20241127_143628189.jpg

Piti odotella muutama kuukausi ilmoitusta sähköpostiin. Veitset oli loppuunmyyty saman päivän aikana eli kannattaa olla nopea.


Hyvä veitsi mulla on sama ollut useamman vuoden ja se petty on myös oikein toimiva.
 
Onko jollain kokemuksia Haganero kaupasta? Muutama veitsi tuolla mitkä kiinnostelisi.

Pitkään katsellut nyt Yu Kurosakin, Yoshimi Katon ja Masakagen veitsiä.

Aogami super tai R2/SG2 teräs kiinnostelisi. 240mm luultavimmin.
Jos et vielä ole hankkinut veistä niin katso meesterslijpers ja cleancut. Nuo on luotettavia ja hyvä valikoima.
 
Mistä kannattaisi ostaa hieomakivet? Amazonista löytyy monelaista ja halvimmat ovat ymmärtääkseni melko huonoa, mutta en myöskään haluaisi maksaa yhdestä satasta/satasia. Mitkä merkkiset olisivat hinta-laahtuseelta hyviä?
 
Mistä kannattaisi ostaa hieomakivet? Amazonista löytyy monelaista ja halvimmat ovat ymmärtääkseni melko huonoa, mutta en myöskään haluaisi maksaa yhdestä satasta/satasia. Mitkä merkkiset olisivat hinta-laahtuseelta hyviä?

Tämä kivi, on vielä black friday alennuksessakin.

Tämän herran suosittelemana:


Ostin muutama päivä sitten ja odottelen saapumista niin en osaa vielä omia kokemuksia sanoa.
 
Mistä kannattaisi ostaa hieomakivet? Amazonista löytyy monelaista ja halvimmat ovat ymmärtääkseni melko huonoa, mutta en myöskään haluaisi maksaa yhdestä satasta/satasia. Mitkä merkkiset olisivat hinta-laahtuseelta hyviä?

Imanishi 1200 sharpening stone

Tolla menossa jo toinen vuosikymmen, muut kivet jääneet kaappiin.

Löytö!
 
Viimeksi muokattu:
Mistä kannattaisi ostaa hieomakivet? Amazonista löytyy monelaista ja halvimmat ovat ymmärtääkseni melko huonoa, mutta en myöskään haluaisi maksaa yhdestä satasta/satasia. Mitkä merkkiset olisivat hinta-laahtuseelta hyviä?
Hiomakivi.fi kaupassa on hyvä valikoima. Ulkomailta varmaan löytää hieman halvemmalla. Nanivat ja Suehirot on hyviä kiviä. Morihein 4000 on yksi parhaista kivistä mitä käyttänyt mutta toki kallis. Budjettikivenä Nanivan superstonet on hyviä ja Haidun isot kivet toimii myös hyvin.

Mitään isoa arsenaalia, ei normaalisti tarvitse. Jos sulla on perusveitsiä niin 800-1000 karkeuden kivi riittää. Kovemmille veitsille voi sitten olla lisäksi 3000-5000 karkeus lisäksi. Karkeampia kiviä tarvitsee vain ohentamiseen tai korjauksiin. Timantti on hyvä olla kivien tasoittamiseen ja kannattaa hankkia esim. Nanivan hiomakiven pidike.
 
Olen itse skipannut oikaisukiven/timantin. Käyttänyt karkeaa vesihiomapaperia tasaisen alustan päällä ja sillä oikaissut kivet suoriksi. Kiveen tehnyt kynällä ristikon ennen oikaisua. Hankkisin puikon mieluiten kuin oikaisutimantin - keraaminen puikko japseille ja rauta eurooppalaisille. Hiomakiven pidikekään ei välttämätön ole, jos on tarvetta päästä edukkaasti liikkeelle. Puhdas kostean märkä tiskiliina pöydälle ja siihen hiomakivi päälle, kitka pitää paikallaan.

Haluan painottaa puikon hankintaa koska sitä käytetään päivittäin, aina kun ruokaa aletaan tekemään. Varsinaista kivihiontaa tulee tehtyä 1-2 kertaa vuodessa.
 
Suosituksia helppokäyttöisestä teroittimesta joka vetää terän tiettyyn kulmaan? Eli käyttäjien ei tarvitse murehtia onko veitsi oikein kädessä kuten hiomakivillä pitää. Ei haittaa vaikka veitsi menisi tämän takia vaihtoon muutaman vuoden välein.
 
Suosituksia helppokäyttöisestä teroittimesta joka vetää terän tiettyyn kulmaan? Eli käyttäjien ei tarvitse murehtia onko veitsi oikein kädessä kuten hiomakivillä pitää. Ei haittaa vaikka veitsi menisi tämän takia vaihtoon muutaman vuoden välein.

Kai noita vastaavia halvemmallakin saa, toki vaikea taas sanoa miten laatu muuttuu noissa.
 
Olen itse skipannut oikaisukiven/timantin. Käyttänyt karkeaa vesihiomapaperia tasaisen alustan päällä ja sillä oikaissut kivet suoriksi. Kiveen tehnyt kynällä ristikon ennen oikaisua. Hankkisin puikon mieluiten kuin oikaisutimantin - keraaminen puikko japseille ja rauta eurooppalaisille. Hiomakiven pidikekään ei välttämätön ole, jos on tarvetta päästä edukkaasti liikkeelle. Puhdas kostean märkä tiskiliina pöydälle ja siihen hiomakivi päälle, kitka pitää paikallaan.

Haluan painottaa puikon hankintaa koska sitä käytetään päivittäin, aina kun ruokaa aletaan tekemään. Varsinaista kivihiontaa tulee tehtyä 1-2 kertaa vuodessa.
Puikko mielestäni täysin turha. Itse vedän kivellä tarpeen mukaan 1-4 viikon välein kevyen teroituksen riippuen mitä veistä olen käyttänyt paljon ja tähän ei paljoa aikaa kulu. Puikon kanssa on todella vaikea pitää edes lähelle oikeaa kulmaa ja aloittelijalle paljon vaikeampi kuin kivi.

Vesihiomapaperi toimii ihan hyvin mutta tuollainen 140 karkeuden timantti on vain paljon nopeampi ja siksi olen sellaista tykännyt käyttää. Tuki maksaa reilun 20€ ja onhan se helppo sekä saa hieman korkeammalle kiven. Jotkut kivet kuten shampton sekä timantit on niin matalia, että niitä on vaikea käyttää ilman tukea.
 
Timanttilasta on ylivoimainen puikkoon verrattuna.
Timanttilastat pitäisi mielestäni jättää kauppaan tai käyttää vain kirveen tms. teroitukseen. Ne poistaa aivan liikaa tavaraa keittiöveitsestä ja aloittelija saa niillä helposti veitsen pilalle. Osaavissa käsissä varmasti hyvä tuote.
 
Timanttilastat pitäisi mielestäni jättää kauppaan tai käyttää vain kirveen tms. teroitukseen. Ne poistaa aivan liikaa tavaraa keittiöveitsestä ja aloittelija saa niillä helposti veitsen pilalle. Osaavissa käsissä varmasti hyvä tuote.
10 vuotta ovaalilla timanttipuikolla click teroitellut veitsiä niitä pilaamatta. Toki kuten sanoit, tietämätön saa veitsensä näillä äkkiä pilalle.
 
Suosituksia helppokäyttöisestä teroittimesta joka vetää terän tiettyyn kulmaan? Eli käyttäjien ei tarvitse murehtia onko veitsi oikein kädessä kuten hiomakivillä pitää. Ei haittaa vaikka veitsi menisi tämän takia vaihtoon muutaman vuoden välein.
Spydercon tri-angle sharp maker. Toki vaatii käyttäjältä sen verran tarkkuutta että osaa pitää veitsen jokseenkin suorassa linjassa terottaessa.
 
Timanttilastat pitäisi mielestäni jättää kauppaan tai käyttää vain kirveen tms. teroitukseen. Ne poistaa aivan liikaa tavaraa keittiöveitsestä ja aloittelija saa niillä helposti veitsen pilalle. Osaavissa käsissä varmasti hyvä tuote.
Meillä on kaksi damaskiteräistä ja varsinkin puolison terä on niin tiukkaa kamaa, että kivellä hinkatessa menee maitohapoille. En oikein tiedä tuosta pilaamisesta, kun se oikean kulman pitäminen on huomattavasti helpompaa kuin kiven kanssa. Ero tulee siitä, että lastalla hinkatessa veitsi tuetaan paksuun leikkuulautaan ja se pysyy melko helposti paikoillaan. Käyttää juuri niin vähän voimaa kuin tarvitsee tai niin paljon kuin haluaa. Mikä tuossa on terän pilaamisen riski?

Ostin tuon muuten Chez Mariuksesta ja menin nimenomaan hakemaan puikkoa. Mut puhuttiin aika nopeasti ympäri ja annettin pieni tekniikkakoulutus teroitukseen. Juuri tuon kulman pitämisen helppous sai mut vakuuttumaan sen eduista.
 
Meillä on kaksi damaskiteräistä ja varsinkin puolison terä on niin tiukkaa kamaa, että kivellä hinkatessa menee maitohapoille. En oikein tiedä tuosta pilaamisesta, kun se oikean kulman pitäminen on huomattavasti helpompaa kuin kiven kanssa. Ero tulee siitä, että lastalla hinkatessa veitsi tuetaan paksuun leikkuulautaan ja se pysyy melko helposti paikoillaan. Käyttää juuri niin vähän voimaa kuin tarvitsee tai niin paljon kuin haluaa. Mikä tuossa on terän pilaamisen riski?

Ostin tuon muuten Chez Mariuksesta ja menin nimenomaan hakemaan puikkoa. Mut puhuttiin aika nopeasti ympäri ja annettin pieni tekniikkakoulutus teroitukseen. Juuri tuon kulman pitämisen helppous sai mut vakuuttumaan sen eduista.
Olen samaa mieltä tuosta kulman pitämisestä. Kivellä minullakin on vaikeuksia toistaa samassa kulmassa, mutta kun teen kuten yllä kuvattiin (kivellä, koska timattiliippaa ei ole) niin saan homman hoidettua.

Timantin karheus määrittää sen kuinka paljon liippa ottaa kerralla. Onhan Chef's Choisellakin timattihahloteroitin, jossa on sekä hieno että karhea puoli.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 749
Viestejä
4 564 471
Jäsenet
75 016
Uusin jäsen
Dani.kaipanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom