Kokkiveitset

Tarvikkeet | Hiomakivi.fi Tuolta voi ostaa, nuo luxorit on tahnoja.

Lisää tahnaa aina kun se kuluu pois.

Pitäisi varmaan ostaa joku tommonen valmis stroppi kun tää tubettaja suosittelee aina että tekee itse tästä nahasta: https://www.amazon.co.uk/dp/B07RQFNBB4 mutta just tuota ei saa Amazonista suomeen enkä tiedä mistä tommosta löytyis.
Olisko mikä noista hiomakiven stropeista lähimpänä tuota? Kun tuon myyntitekstin lukee ni vaikuttais että tuo soft olis parempi ja ehkä lähempänä tuota amazonin nahkaa?
 
Viimeksi muokattu:
Pitäisi varmaan ostaa joku tommonen valmis stroppi kun tää tubettaja suosittelee aina että tekee itse tästä nahasta: https://www.amazon.co.uk/dp/B07RQFNBB4 mutta just tuota ei saa Amazonista suomeen enkä tiedä mistä tommosta löytyis.
Olisko mikä noista hiomakiven stropeista lähimpänä tuota? Kun tuon myyntitekstin lukee ni vaikuttais että tuo soft olis parempi ja ehkä lähempänä tuota amazonin nahkaa?

Hiomakiven stropeissa on molemmin puolin erilainen nahka, toisella puolen sellanen mokkapintainen ja toisella puolen sellanen vyömallinen kiiltävä kovapinta. Soft kuluu nopeammin, Medium kestää pidempään. kysyin joskus asiaa hiomakivi.fistä ja sain tälläsen vastauksen:

"Molemmilla pääsee samaan lopputulokseen, Soft on ehkä miellyttävämpi
käyttää, siinä on sellainen luontainen nihkeys joka tuottaa vastetta ja
vastaavasti Medium on kovan, liukkaan tuntuinen. Mielestäni hiukan tunnoton.

Medium myy paremmin, mutta varmaan sen takia että se ehkä kestää pidempään.
Nämä on kuitenkin kulutustavaraa molemmat ja kestävät päivittäisessä
käytössä 4-6 kuukautta. Tämän siis ihan omasta kokemuksesta tiedän, tosin
minä käytän näitä useita kertoja päivässä parhaimmillaan teroitusten
ruuhka-aikana."
 
Onkos kellään kokemuksia mistä saisi euroopasta, laadukkaaksi koettua diamond pastea. DMT:tä saa amazoni.de:stä ja Plektralta ( https://www.plektratrading.fi/kasityokalut/dmt-diamond-polishing-paste-3-pcs/p/DPK/ ). Ongelmana vaan että kumpikin myy vaan tota 3pastan pakettia ja itselle riittäisi vallan hyvin kun saisi ostettua vaan tota 1micronin pastaa yksittäin, mitä valmistaja kyllä myy mutta ei euroopassa.

Onkos väellä jotain muita laadukkaaksi koettuja valmistajia, mitä peräti saisi paremmin euroopasta?
 
Onkos kellään kokemuksia mistä saisi euroopasta, laadukkaaksi koettua diamond pastea. DMT:tä saa amazoni.de:stä ja Plektralta ( https://www.plektratrading.fi/kasityokalut/dmt-diamond-polishing-paste-3-pcs/p/DPK/ ). Ongelmana vaan että kumpikin myy vaan tota 3pastan pakettia ja itselle riittäisi vallan hyvin kun saisi ostettua vaan tota 1micronin pastaa yksittäin, mitä valmistaja kyllä myy mutta ei euroopassa.

Onkos väellä jotain muita laadukkaaksi koettuja valmistajia, mitä peräti saisi paremmin euroopasta?

En ole vielä itse testannut mutta tämä kuulemma pitäisi olla hyvää: JENDE Poly Diamond Emulsion 1 Micron 25ml | Stroppi laudat | Hiomakivi.fi
 
Jos nyt tästä kaikesta otan pointin. Olen aina halunnut henkilökohtaiset veitset itselle. Ammattikäyttöön.
Minimi HRC jota seurata on 60 ?
Loppu on tietysti kiinni siitä että kuinka oma geometria soveltuu veitseen.
Onko loppujen lopuksi missään paikkaa missä voi koittaa näitä eri veitsiä omaan käyttöön.
Ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika henkilökohtaisia työvälineitä jokaiselle kokille joka tekee työtään näillä veitsellä. Ja kyllä ei niitä tarvitse hyviä kun sen 3 loput voi olla Fiskars/Motonet laatua.
 
No. Rohkeasti kasasin settini veitset.fi sivuilta. Soittelin yrittäjälle toivomusteni perään ja sain vastaukset niihin kysymyksiin mitä tarvitsin. Kokkiveitsen tilasin muualta. Tuunaus ideota on tullut jo mutta pitää vielä vähän tutkia. Valitsemaani kokkiveitseen olen tyytyväinen ainakin vielä. Ehkä muut veitset saavat vielä muokkausta. On sen huomannut että nopeus on edistynyt koska voi luottaa terävyyteen koko päivän.
 
Nyt kun ketju pomppasi silmiin, nin mieleen juolahti että jos Joulupukilta toivoisi oikein kunnon keittiöveitsen. Innokas kotikokki olen, mutta aina sohlannut noilla kaikkein halvimmilla, ne kun on tylsynyt niin ostanut uuden. Täysin siis oikeasti ulkona veitsien ominaisuuksista tai edes kunnossapidosta. No sentään fileerausveitsen olen ymmärtänyt pitää erillään ja pestä käsin.

Mutta siis mikä olisi mulle paras vaihtoehto, pääasiassa siis vihannesten ja lihan pilkkomista. Mättömestarin artikkeli suosittelee Globalin G2 veistä. Kuulostaa kyllä asialliselle.

Jotain veitsisarjaa ajattelin ekana, mutta artikkelissakin todettiin että ne muut veitset jää kuitenkin hyllylle ja yhdellä tekee suurimman osan hommista. Voi hyvin olla että niin kävisi.

Nuo japanilaiset santokut sun muut kiinnostelisi aika paljon, suorempi voisi ehkä olla viipaloidessa parempi. Olisi ne ainakin vähän hienomman näköisiä, ihan huomioitava aspekti sekun :D

Mutta kaikenlaiset suositukset, tarjoukset ja huoltovinkit tervetulleita, sekä artikkelilinkit tervetulleita.

Budjetti mielummin alle satasen kuin yli.
 
Nyt kun ketju pomppasi silmiin, nin mieleen juolahti että jos Joulupukilta toivoisi oikein kunnon keittiöveitsen. Innokas kotikokki olen, mutta aina sohlannut noilla kaikkein halvimmilla, ne kun on tylsynyt niin ostanut uuden. Täysin siis oikeasti ulkona veitsien ominaisuuksista tai edes kunnossapidosta. No sentään fileerausveitsen olen ymmärtänyt pitää erillään ja pestä käsin.

Mutta siis mikä olisi mulle paras vaihtoehto, pääasiassa siis vihannesten ja lihan pilkkomista. Mättömestarin artikkeli suosittelee Globalin G2 veistä. Kuulostaa kyllä asialliselle.

Jotain veitsisarjaa ajattelin ekana, mutta artikkelissakin todettiin että ne muut veitset jää kuitenkin hyllylle ja yhdellä tekee suurimman osan hommista. Voi hyvin olla että niin kävisi.

Nuo japanilaiset santokut sun muut kiinnostelisi aika paljon, suorempi voisi ehkä olla viipaloidessa parempi. Olisi ne ainakin vähän hienomman näköisiä, ihan huomioitava aspekti sekun :D

Mutta kaikenlaiset suositukset, tarjoukset ja huoltovinkit tervetulleita, sekä artikkelilinkit tervetulleita.

Budjetti mielummin alle satasen kuin yli.
Osta sellainen mikä sopii parhaiten käteen. Eli käyt kaupoissa kokeilemassa mikä tuntuu parhaalta. Ja tuollainen mättömestarin artikkelissakin suositeltu teroitin. Ei tarvitse heittää pois, vaan saa ilman isompaa opiskelua terän kuntoon nopeasti. Väittäisin että tuo G2 on erittäin hyvä "ensiveitsi", jos meinaa panostaa veitsiin.
Jos ei halua opetella teroitusta, tai ei jaksa edes tuota ohjaavaa teroitinta hommata, niin silloin suositus on tuo keraaminen veitsi.

Ja jos suoralla tarkoitat suorempaa terää, niin itse ainakin suosittelen ennemmin tuollaista kaarevaa, kuten tuo Global G2. Esimerkiksi kasviksia viipaloidessahan sitä terää "keinutetaan", jolloin leikkaus nopeutuu. Ja niinhän tuossa artikkelissakin mainitaan.
 
Tommonen ohjaava teroitin voisi olla hyvä. Mökille isukki hommasi kyllä teroituskiven, mutta ei meistä kumpikaan vielä oppinut sillä terävää saamaan aikaan, edes tube videoiden avulla. Taisi isukki semmoisen ohjurinkin siihen loppukesästä hommata, mutta siihen en kerennyt tutustua. Olisihan tuo kyllä kiva taito opetella.

Joo, tota terän suoruutta tarkoitin. Jotenkin itselle tulee luonnostaan semmoinen nosto ja eteenpäin työntö-tyyli. Keinuttaminen tuntuu jotenkin teennäiseltä ellei sitten hienonna jotain yrttejä. Toki voihan se olla kunnolla terävällä veitsellä vähän eri juttu.
 
Nyt kun ketju pomppasi silmiin, nin mieleen juolahti että jos Joulupukilta toivoisi oikein kunnon keittiöveitsen. Innokas kotikokki olen, mutta aina sohlannut noilla kaikkein halvimmilla, ne kun on tylsynyt niin ostanut uuden. Täysin siis oikeasti ulkona veitsien ominaisuuksista tai edes kunnossapidosta. No sentään fileerausveitsen olen ymmärtänyt pitää erillään ja pestä käsin.

Mutta siis mikä olisi mulle paras vaihtoehto, pääasiassa siis vihannesten ja lihan pilkkomista. Mättömestarin artikkeli suosittelee Globalin G2 veistä. Kuulostaa kyllä asialliselle.

Jotain veitsisarjaa ajattelin ekana, mutta artikkelissakin todettiin että ne muut veitset jää kuitenkin hyllylle ja yhdellä tekee suurimman osan hommista. Voi hyvin olla että niin kävisi.

Nuo japanilaiset santokut sun muut kiinnostelisi aika paljon, suorempi voisi ehkä olla viipaloidessa parempi. Olisi ne ainakin vähän hienomman näköisiä, ihan huomioitava aspekti sekun :D

Mutta kaikenlaiset suositukset, tarjoukset ja huoltovinkit tervetulleita, sekä artikkelilinkit tervetulleita.

Budjetti mielummin alle satasen kuin yli.
Ostaisin jonkun perushalvan perus veitsen ja terotuskivet joilla voi harjoitella siihen halpaan veitsiin kunnes on oppinut terottamaan sen hyvin, ehkä se sit riittää mut jos ei niin sit alkaa kattelemaan kalliimpia veitsiä.
 
Mä olen siirtynyt aika lailla kokonaan teroituskivestä timanttilastaan. Nopeampi ja tulee riittävän terävää. Teroituskulmakin on helpommin hallittavissa.
 
Ostaisin jonkun perushalvan perus veitsen ja terotuskivet joilla voi harjoitella siihen halpaan veitsiin kunnes on oppinut terottamaan sen hyvin, ehkä se sit riittää mut jos ei niin sit alkaa kattelemaan kalliimpia veitsiä.
Sama se on kerrasta opetella hyvällä veitsellä. Ei siitä sitä terää niin nopeasti katoa vaikka joutuisi harjottelemaankin eikä teroittamisessa ole mistään ydinfysiikasta muutenkaan kyse. Ite aloin kylmiltään vetämään japsiveitsiä kivellä ja kyllä sen kerran harjoittelulla oppi saamaan teräväksi. Nykyään vetelen pari kertaa vuodessa terotussessiot.
 
Toisekseen sellaista "kunnollista" kovateräistä veistä tarvii ylipäänsäkin teroitella huomattavan paljon harvemmin kuin ns. markettiveitsiä. Sattuneista syistä en ole reiluun vuoteen kerinnyt omaa veitsiarsenaalia teroitella, ja ovat kuitenkin pysyneet hyvässä terässä vaikka ovat miltei päivittäisessä käytössä. Erojakin toki huomaa kun mulla on kolme veistä, kaikki hieman eri teräksistä(kovuusjärjestyksessä VG10, Aogami Super, SLD) ja kaikkia kuitenkin suunnilleen saman verran käytetty, niin huomaa että tuosta pehmeimmästä huomaa että on tylsynyt jonkinverran, mutta kahdessa seuraavassa ei ole ruuanlaitossa havaittavia eroja "uuteen". Toki terien profiilit on hieman erilaisia jne, mutta point being, kovateräistä veistä tarvii teroittaa harvemmin.
 
No.
Nyt (AIKOJA SITTEN) kun ostin itselle japsi veitsen. Satake Ame Gyoto 21cm... Olen ollut todella tyytyväinen veitseen. Painopisteet juuri oikeat... Enemmän kahvassa. Toiset haluaa muuta.
Terävyys säilyy todella pitkään... Viikkojen käytön jälkeen joudun vieläkin heittelemään joitakin ruokia BIO astiaan koska raapaisen joskus hitaasti kulkevaa etusormea tai peukaloa... Ja pala lähtee ilman että tuntee... Ja taas ollaan kumihanskat kädessä. Ehkä seuraava tutkimuksen kohde itsellä on oman pituuden takia että jos otan vähän lyhyemmän kokkiveitsen.
Tällä hetkellä on kanan luiden poistoon, Fileeraukseen, Kuorintaan ihan perus victorinox. Toimivat todella hyvin koska en tarvitse niin usein... MUTTA Ehkä jokin japsi kuorintaveitsi... Kahvan, terän profiili ... yms ...

NOH yllä oleviin posteihin. MAC ja Global on todella arvostettuja. Ei mene vikaan kun valitsee. Kuten yllä mainitsin henkilökohtaisuus alkaa jossakin kohtaa tuntumaan. Joillekin sopii joku ja joillekkin ei.
Kokkiveitsi on tarkoitettu rallirata keinutteluun.. Eli työnnetään laudalla eteen. Avataan leikkuupinta takaa. Rullataan ja painetaan taakse. Niinkuin olisi Kiikkutuolissa jota yitetään pökkiä eteen päin kun siinä istutaan.
Sitten on Santoku jolla rullataan ylhäältä taakse. Eli tehdään vähän niinkuin hakkaamista mutta ei kuitenkaan.

Ja lisätään vielä. Kyllä Halpiksia saa olla koko ajan teroittamassa. Hyvää veistä ei tarvitse paljoa teroittaa. Ja leikkaa todella varmasti ja luotettavasti juuri sieltä mistä pitää. Marketin pellipalat on ruvella jo kun näkee päivänvalon.
 
Sanoisin että malliltaan joko eurooppalainen kokkiveitsi tai sitten Santoku sopii useimmille. Tuo Globalin G2 vaikuttaa hyvälle, ja siihen kannattaa hommata kaveriksi se niiden teroitin. Tärkeintä on olla yksinkertainen ja nopea tapa teroittaa veitsi hyvin ja toistettavaksi. Itselle nuo kivet ei ole tapa jolla homma tehdään nopeasti ja toistettavasti vaan sopiva hahloteroitin ylläpitoon toimii paljon paremmin.

Itse tykkään enemmän Santokusta terämallin takia koska keinuttava leikkaaminen onnistuu sillä, mutta kuitenkin ollen riittävän suora jotta push cut toimii hyvin.
 
Ihmeellinen veitsikuume kyllä iski. Noista santoku-veitsistä ei ole kokemusta niin päädyin semmoiseen ratkaisuun ja tilasin Alilta tälläisen Xituo-veitsen, ~33€ ensitilaajalle.
1000020884.webp


Amazon myy sama veitseä reilulla 50$, palautteen perusteella ihmiset tyytyväisiä, niin ehkä tuolla jotain tekeekin. Tai no ainakin sen verran että saa tuntumaa tohon santoku-tyyliin.

Laadukkaampi ykkös/fiilistely-veitsi edelleen ostoslistalla, mutta ehkä tämän vähän avaa että tuleeko se sitten olemaan santoku vai perinteinen kokinveitsi.
 
Itse koen että Santoku tyylissä on todella hyvä yleinen misaus touchi. Saa hakata menemään niin kuin Marco Pierre. Normaalilla kokkiveitsellä rullaillaan tiettyä kokoa ajatuksella.
 
Itse koen että Santoku tyylissä on todella hyvä yleinen misaus touchi. Saa hakata menemään niin kuin Marco Pierre. Normaalilla kokkiveitsellä rullaillaan tiettyä kokoa ajatuksella.
Itselle nousi suosikiksi Bunka-tyylinen veitsi. Terävä kärki, about santokun mittainen mutta tarkempi tuon kärjen vuoksi, ja teräprofiili kokkiveitsen ja santokun väliin.. Jos ei siis tarvitse kovin pitkää terää. Pienessä tilassa ei oikein sovi 240mm terällä hosumaan:=)
Oma on Shiro Kamo Aogami2 bunka, 170mm terällä. Vieressä on 190mm kokkiveitsi, ja pysyy näemmä telineessä, 210mm veitset sit syvemmällä laatikossa:=)
Tuossa laadukas terä, pysynyt pitkään hyvänä hienolla puikolla ja/tai stropilla.

Joku tuolla kaipaili perusvictorinoxin sijaan kanan perkuuseen jotain muuta, siihen toimii tuollainen 13-15cm paksulla (3mm) terällä, voi aika huoletta nivelistä ym läpi mennä tuolla.
Boning taitaa olla veitsen tyyppi, Masamoto Ct itsellä, hiiliterästä niin helppo teroittaa kun tylsyy.
Kalastajat myös näitä käyttävät, isot ruodot &perkuu toimii kivasti. Omassa suora puukahva, niin tarttui japskeista mukaan. Teroitus tylsästä vei liikkeessä n 10min, kolmea kiveä käytti.
 
Onko jollain kokemuksia Haganero kaupasta? Muutama veitsi tuolla mitkä kiinnostelisi.

Pitkään katsellut nyt Yu Kurosakin, Yoshimi Katon ja Masakagen veitsiä.

Aogami super tai R2/SG2 teräs kiinnostelisi. 240mm luultavimmin.
 
Itselle nousi suosikiksi Bunka-tyylinen veitsi. Terävä kärki, about santokun mittainen mutta tarkempi tuon kärjen vuoksi, ja teräprofiili kokkiveitsen ja santokun väliin.. Jos ei siis tarvitse kovin pitkää terää. Pienessä tilassa ei oikein sovi 240mm terällä hosumaan:=)
Oma on Shiro Kamo Aogami2 bunka, 170mm terällä. Vieressä on 190mm kokkiveitsi, ja pysyy näemmä telineessä, 210mm veitset sit syvemmällä laatikossa:=)
Tuossa laadukas terä, pysynyt pitkään hyvänä hienolla puikolla ja/tai stropilla.

Joku tuolla kaipaili perusvictorinoxin sijaan kanan perkuuseen jotain muuta, siihen toimii tuollainen 13-15cm paksulla (3mm) terällä, voi aika huoletta nivelistä ym läpi mennä tuolla.
Boning taitaa olla veitsen tyyppi, Masamoto Ct itsellä, hiiliterästä niin helppo teroittaa kun tylsyy.
Kalastajat myös näitä käyttävät, isot ruodot &perkuu toimii kivasti. Omassa suora puukahva, niin tarttui japskeista mukaan. Teroitus tylsästä vei liikkeessä n 10min, kolmea kiveä käytti.
Aika harvassa on itsellä oikean lihaveitsen tarve. Victorianox on pitänyt pintansa. Sen muutaman kanan ja paistin sillä pilkkonut + lehtipihvit. Pitää hyvin terää fiskarssiin verrattuna ja saa oikeasti teroitettua.

Kalaan itsellä on ihan Retki mallinen filee :D Ei tietty pidä terää hyvin ehkä pitäisi yskäistä 20e Victoriin. :D Mutta saa kuitenkin terään kun kivillä hetken hinkkaa 1000 ja 3000 käytös + keraaminen puikko.
Pitikö 10 lohta vetää medaljongiksi ja graaviksi niin tarvi uuden teroituksen. Mutte teki työn. Töissä.

Mutta nämä on näitä mitä tarvii.

Ja kyllä Liian lyhyt ja liian pitkä on vaikeita. Se vain tarvii löytää oikea itselle.
 
Aika harvassa on itsellä oikean lihaveitsen tarve. Victorianox on pitänyt pintansa. Sen muutaman kanan ja paistin sillä pilkkonut + lehtipihvit. Pitää hyvin terää fiskarssiin verrattuna ja saa oikeasti teroitettua.

Kalaan itsellä on ihan Retki mallinen filee :D Ei tietty pidä terää hyvin ehkä pitäisi yskäistä 20e Victoriin. :D Mutta saa kuitenkin terään kun kivillä hetken hinkkaa 1000 ja 3000 käytös + keraaminen puikko.
Pitikö 10 lohta vetää medaljongiksi ja graaviksi niin tarvi uuden teroituksen. Mutte teki työn. Töissä.

Mutta nämä on näitä mitä tarvii.

Ja kyllä Liian lyhyt ja liian pitkä on vaikeita. Se vain tarvii löytää oikea itselle.
Jos tarttet kalaveitsen reissun päälle niin pidä nykyinen ja hommaa siihen chef's choise hahlomatkateroitin. On pieni ja pitää veitset hyvässä kunnossa. Toki sekin maksaa varmaan 15e mutta hyvä olla joka tapauksessa oli veitsi mikä hyvänsä.
 
Jos tarttet kalaveitsen reissun päälle niin pidä nykyinen ja hommaa siihen chef's choise hahlomatkateroitin. On pieni ja pitää veitset hyvässä kunnossa. Toki sekin maksaa varmaan 15e mutta hyvä olla joka tapauksessa oli veitsi mikä hyvänsä.
Ei tää oli ihan keittiös töissä :D Huvitti vain ku joku tempas mun veitten pöydältä ja oli silmät pyöreenä et OHO :D Tilanne on että vedettii jääälaatikosta filettä kaappiin ja jatkojalostettiin myöhemmin. Tein tiskii tjt välisä niin ajatuksissa joku tarrtu mu veitseen. Iha soiva peli ei kuulu thrediin. Mut joo :D
 
Viimeksi muokattu:
Ei tää oli ihan keittiös töissä :D Huvitti vain ku joku tempas mun veitten pöydältä ja oli silmät pyöreenä et OHO :D
Monelle ihan tavallinen fiskars kunnon terässä on yllätys, sillä monet pesee koneessa muiden astioiden seassa ja säilyttää yhteislaatikossa muiden välineiden kanssa. No tylsiähän ne on hetken päästä. Jos sais taottua joka talouteen että pese ja säilytä erillään ja vetele vaikka hahloteroittimella kerran viikossa niin Suomi olisi täynnä teräviä veitsiä merkistä riippumatta.
 
Joo konepseu on ihan väärin VEITSILLE. Tai säilyttää jossaki loodas. Noi marketti fiskarssit on vain jotenkin että ei millään saa oikeeseen terään. Se o jotaki Chinesiumia :D Rullattu Sähköllä, Hinkattu kaikki gritit kivellä aina vääntää väärin tai repii tai jotain muuta... Näistä uusista en tiedä. Itsellä on leikkausveitsi "Paring" hakusessa. Victori on väärä käteen. ehkä koitan Fiskarsii... En tiedä... Ja tää konepesu juttu opetetaan koulus ihan ekanapäivänä että veitsi ei mee koneeseen... Varsinkaan kaverin japanin terä. Edes vahingos.
 
Viimeksi muokattu:
Joo konepseu on ihan väärin VEITSILLE. Tai säilyttää jossaki loodas. Noi marketti fiskarssit on vain jotenkin että ei millään saa oikeeseen terään. Se o jotaki Chinesiumia :D Rullattu Sähköllä, Hinkattu kaikki gritit kivellä aina vääntää väärin tai repii tai jotain muuta... Näistä uusista en tiedä. Itsellä on leikkausveitsi "Paring" hakusessa. Victori on väärä käteen. ehkä koitan Fiskarsii... En tiedä... Ja tää konepesu juttu opetetaan koulus ihan ekanapäivänä että veitsi ei mee koneeseen... Varsinkaan kaverin japanin terä. Edes vahingos.
Saa niistä Fiskarseistakin ihan ok vaikkapa hahloteroittimella. Monien veitset on niin tylsiä ettei ole väliä vaikka käyttäis voiveistä niiden sijasta leikkaamiseen.
 
Uuusista en tiedä. Mutta ei kyllä niinkun ammattiterävää en oo saanu. Omalla Japanin terällä voi leikata etusormesta palan ja ei edes huomaa... Vasta ku o misaus veres. :D ehkä nolo oon terotuksen kans. Lohen kanssa olen aika käsi suhde on 65-70% Pitäisi pysyä 70%
 
Viimeksi muokattu:
Itse en usko tuohon konepesun tylsyttävään vaikutukseen. Veitsi voi tylsyä jos se hankautuu muita metalliesineitä vasten kuten laatikossakin. Pesen victorinoxin aina "hattuhyllyllä" eikä se ole menny miksikään 15 vuodessa. Tulee käytettyä paljon enemmän kuin japanislaista yli 200e veistä, koska on kätevää ja pidän myös victorinoxin terän ohuudesta ja keveydestä, vaikka onkin pellistä prässättyä.

Siitä huolimatta olen katsellut japsilasereita tai vähän ohuempia veitsiä. En vain tiedä minkä ostaisi. Konosukea vähän silmäillyt mutta yleensä jos saatavuutta löytyy, niin hintapyynnöt ovat älyttömiä. Lisäksi haluaisi melkein kerralla lopullisen valinnan, niin kahvan värillä ja veitsen ulkonäölläkin on jotain merkitystä.
 
Itse en usko tuohon konepesun tylsyttävään vaikutukseen. Veitsi voi tylsyä jos se hankautuu muita metalliesineitä vasten kuten laatikossakin. Pesen victorinoxin aina "hattuhyllyllä" eikä se ole menny miksikään 15 vuodessa. Tulee käytettyä paljon enemmän kuin japanislaista yli 200e veistä, koska on kätevää ja pidän myös victorinoxin terän ohuudesta ja keveydestä, vaikka onkin pellistä prässättyä.

Siitä huolimatta olen katsellut japsilasereita tai vähän ohuempia veitsiä. En vain tiedä minkä ostaisi. Konosukea vähän silmäillyt mutta yleensä jos saatavuutta löytyy, niin hintapyynnöt ovat älyttömiä. Lisäksi haluaisi melkein kerralla lopullisen valinnan, niin kahvan värillä ja veitsen ulkonäölläkin on jotain merkitystä.
Voi olla tietty että kotikone on hellä. Nämä kupukoneet vaan pistää aika kovalla paineella tavaraa tulemaan. Kerran kuussa japsini terotan tunnollisesti. Väillä voi tarvita viikonloppuna vähän ehostusta. Mutta kiireen takia ei huvita edes testata teoriaa.. Huolehdin omistani... Tapa jonka olen oppinut... Vesi ja mikrokuitu riittää kotonakin henk. koht veitsille. Marketti tavara on koneessa. Oma valinta oli kovuudessa ja käteensopivuudessa. Se että onko 50 kerttaa tailteltu ei vaikuttanut valintaan. vaan työnsujuvuus pienemmällä vaivalla. Kyllä sen huomaa kun brunoisee/julienee vääntää muutaman tunnin päivässä että missä mennään. Suurkeittiössä ei veitsiä edes tunneta.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 272
Viestejä
4 488 673
Jäsenet
74 190
Uusin jäsen
puririri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom