Minkä laatusia tämän merkin veitset ovat Veitsisetti 3 veistä puisessa lahjapakkauksessa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Terän kovuus: 58±1 HRC joten hieman pehmeämmästä päästä. Hintaisekseen varmasti ihan ok. Hyvä veitset alkavat 60HRC ja jopa 62HRCMinkä laatusia tämän merkin veitset ovat Veitsisetti 3 veistä puisessa lahjapakkauksessa
Ihan kelpo veitset, mutta suosittelen ohentamaan noita veitsiä jos jaksaa hioa, vähän paksuja ovat terän puolesta. "knife thinning" googleen niin tulee paljo oppaita.Kiitos vastauksista, tilasin nuo kuitenkin kokeeksi ja hiomakivet löytyy joten teroitus ei ole ongelma
Varmaan riippuu ihan käytöstä onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa.Ihan kelpo veitset, mutta suosittelen ohentamaan noita veitsiä jos jaksaa hioa, vähän paksuja ovat terän puolesta. "knife thinning" googleen niin tulee paljo oppaita.
Just näin. Minulla on yksi Arcosin santoku joka on teräprofiililtaan ohut joten leikkaa ohutta siivua hienosti ja tarkasti, mutta Victorinoxin perus leveäteräinen kokkiveitsi on taas parempi jos tarvitsee enemmän voimaa (esim maissintähkän leikkaamisessa). Tuo Kokkiveitsi taas on vähän kömpelö tarkaan työskentelyyn, joten molemmille on paikkansa.Varmaan riippuu ihan käytöstä onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa.
Se on japanilaiset veitset muotia nyt niin miksei sitten Fiskarssikin lähtisi mukaan . Eihän ne edulliset japanilaiset Fiskarssia vastaavat kotitalousveitset ole sen kummenpia. Halpoja parin kympin veitsiä ja suorituskyky sen mukaista.
Meillä on tuo samainen teroitin ja taloudessa kaksi laatuveistä. Eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan. Teroituskivi on niitä veitsiä varten. Luultavasti joululahjaksi saatu kokkitarvikekaupan lahjakortti käytetään timanttipuikkoon sen kiven kaveriksi.Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Mikähän se vähän parempi veitsi sitten on? Eiköhän tuo Fiskars aja asiansa ellei nyt oikeasti ala olemaan jotain päälle satasen veitsiä tai kalliimpia.Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanhan veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Juu, siksi olisi kiva kuulla mitä ne uudet veitset nyt on. Jollekin voi tarkoittaa se vähän parempi veitsi sen viiden euron Ikean veitsen sijaan sitä noin 30 euron Ikeaa (365-sarjan veitset päteviä hintalaatusuhteeltaan).Damaski-terälle en tuota antaisi, väärä teroituskulma.
Mä olen katsonut 10 minuutin youtube-videon. Saako sillä pätevyyden?Älkää nyt helvetissä menkö koskemaan noihin teroituskiviin jos ette ole käyneet 75h damasco-kurssia, pilalle menee muuten
Damaski-terälle en tuota antaisi, väärä teroituskulma.
Sain joululahjaksi ensimmäiset jos ei nyt kunnon niin ainakin vähän paremmat veitset. Multa löytyy jo tälläinen fiskarssin ikivanha veitsenteroitin, niin lähdinkin kysymään, että onko tollanen varma tapa tuhota terä vai onko ihan päteviä vehkeitä? Kannattaako mielummin ostaa teroituskivi? Viimeistelyyn löytyy tollanen teroituspuikko minkä sain myös lahjaksi.
Onko veitsille magneettiliuskaa jonka itsessään voisi esim jääkaapin sivuun kiinnittää. Jos kun ei ole mitään paikkaa keittiössä johon voisi/raaskisi mitään ruuvikiinnitteistä magneettilistaa laittaa?
Tuo "Damaski" sinällään ei kerro muutakuin miten terä on taottu(useasta eri kerroksesta) tai kuvioitu, se mikä määrää on tosiaan se mikä on sen veitsen tarkoitettu teroituskulma.
Yleisestiottaen japanialaisissa keittiöveitsissä terä on kovempaa matskua ja teroituskulman voi siten tehdä pienemmäksi ilman että se tylsyy samantien, toisaalta kova terä on hauras ja lohkeaa suht helposti kaltoinkohdeltuna. Eurooppalaisissa kokkiveitsissä terä on hiukan pehmeämpää ja teroituskulma pitää siten olla hiukan suurempi ettei se tylsy heti, toisaalta terä ei lohkea vaikka vähän leikkaisi jäätä/luuta/tjsp tai jos terää vääntää, se todennäköisesti vaan vääntyy mutkalle.
Tuo on melko varma tapa tuhota uudet puukot jos ikivanhalla (= paljon käytettyllä) ja kuluneella teroittimella, missä mahdollisesti teroituskulma on eri kuin teroituslaitteessa, rupeaa teroitteleen uusia kenties erityyppisiä veitsiä. Noita teroittimia taitaa löytyä sekä tavan fiskarseille että japanilaisille veitsille(pienempi teroituskulma), kunnollinen teroitin lienee ihan toimiva, kunhan teroituskulma on oikea ja mekanismi ei ole loppuun kulunut.
Sikäli jos veitsen teroittaa hiomakivillä kunnolla niin siihen ei pitäisi käyttää enää mitään puikkoja viimeistelyyn, sillä saanee helposti vaan terän tylsemmäksi. Puikko on yleensä sitä varten että sillä voi vähän ehostaa terää varsinaisten teroitusten välillä ja tavan karkaistuja puikkoja ei pitäisi oikeastaan käyttää kovateräisille veitsille ollenkaan, keraamiset ja timanttiversiot ehkä erikseen. Yleisestiottaen kovateräistä veistä tarvii teroittaa paljon harvemmin muutenkin kuin "tavan fiskarssia". Jos nyt jotakin tarvii teroittamiseen niin itse hommaisin yhden kunnollisen meedium karkeuksisen(~1000) hiomakiven ja lähtisin sillä harrastamaan, sillä saa fiskarssit ja japaninpuukot riittävän teräväksi tavan käyttöön. Hifistellä toki voi mutta ei ole normikäytössä tarpeen...
AliExpress saisi ainakinOnkos suosituksia mistä saisi järkevään hintaan kaksipuolisen 400/1000 "Diamond stonen"? En pikaisesti löytänyt mistään Suomesta, ja Euroopan kauppoja en taas tiedä aiheen tiimoilta.
Mä kävin Chez Mariuksessa juttelemassa teroittamisesta ja myivät mulle tollasen:Onkos suosituksia mistä saisi järkevään hintaan kaksipuolisen 400/1000 "Diamond stonen"? En pikaisesti löytänyt mistään Suomesta, ja Euroopan kauppoja en taas tiedä aiheen tiimoilta.
Moi. Onko olemassa jotain hyvää (ja mielellään edullista!) ns. aloittelijan pakettia jossa olisi ihan pätevät veitset kotikeittiöön vaikka niistä ei sen paremmin ymmärtäisikään? Tosi satunnaisesti tulee lihaa käsiteltyä, fileoitua yms. niin ei tarvitse tunarille heti olla japanilaisia huippuveitsiä.
" Laadukkaat japanilaiset veitset teroitetaan alle kymmenestä asteesta 15 asteeseen asti. Länsimaiset, laadukkaammat veitset kovuudessa HRC 58 kannattaa teroittaa 15 asteen kulmassa, ja pehmeämmät veitset kuten Fiskars ja Sanelli noin 20+ asteen kulmaan asti. "Mikä on yleispätevä terotuskulma veitsille keittiössä ?
Monet hahloteroittimet on tuon 20 astetta, ja joissain on lisäksi 15 asteen hahlo." Laadukkaat japanilaiset veitset teroitetaan alle kymmenestä asteesta 15 asteeseen asti. Länsimaiset, laadukkaammat veitset kovuudessa HRC 58 kannattaa teroittaa 15 asteen kulmassa, ja pehmeämmät veitset kuten Fiskars ja Sanelli noin 20+ asteen kulmaan asti. "
Kärkkäinen, prisma, stockmann, verkkokauppa.com ainakin myyvät ja googlella löydät vielä lisää muitakin Suomessa olevia.Saako noita Victorinox veitsiä ostettua suomesta vai pitääkö mennä Amazonin puolelle?
Kärkkäinen, prisma, stockmann, verkkokauppa.com ainakin myyvät ja googlella löydät vielä lisää muitakin Suomessa olevia.
Laitetaan nyt tänne topiciin, mielestäni tällä kaverilla parhaimmat (turhat hifistely hommat pois jättävät) teroitus vinkit:
Jahas Olis varmaan pitäny vaan googlettaa eka ite mut kuvittelin että liian erikoinen merkki suomelle.
Juuri eilen itse katoin kans tuon, sillä on kyllä parhaat videot terotukseen, pitäis vaan jostain löytää toi kivi ja strop tarvikkeet mutta ne varmaan menee Amazonista ostoon? Ainakin noita kiviä kokeilin joku päivä ettiä mut Amazon oli about ainut paikka mistä niitä sais.
Tää kulman samana pitäminen on just se vaikein osuus ainakin itelle. Timanttiviila vois olla helpompi kun pitää veitsen paikallaan ja liikuttaa viilaa. Näin jouduin tekemään kivelläkin kun muuten en saanut hyvää jälkeä. Hahloteroittimen keraamiset teroituspäät on hyvät ylläpitoon.Noita kiviä ei oikeasti tarvita kuin täysin pilalla olevien veitsien uudelleen asetuksiin laittamiseen. Timanttiviila on aivan riittävä suurempaankin teroitukseen, jos jäänyt puikolla ylläpito väliin.
Ja kulmasta, että silläkään ei lopuksi ole paljon väliä. Tärkeintä on, että se pysyy teroituksissa samana.