- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 7 283
Voisko johtua, että maali ei ole ollut ihan tarpeeksi sekaisin? Toinen vaihtoehto, että olisko märkään pintaa lentänyt jotain siitepölyä tms. moskaa?
Tuossa tapauksessa eroaa siinä kohtaa että levyjä ei kitata reunasta yhtenäiseks jolloin vesihöyry pääsee kipsilevyn ohi levyn väärälle puolelle. Tosin voihan sen kipsilevyn toki nauhottaa ja kitata yhtenäiseks pinnaks kauttaaltaan, mutta aika paljon tulisi ylimääräistä työtä. Kyllähän joku vaneri hyvä ratkaisu tuohon tilanteeseen olisi.Et oo sitten ikinä nähnyt kylppärissä kipsikattoa? Ei oo mikään harvinainen näkymä Suomessa...
No ei todellakaan näin. Kylppäriin on ihan omat levynsä nykyään, esim. gri tai glasroc, eikä niitä vesieristetä katossa. Levyjä ei muutenkaan laiteta kahden höyrysulun väliin.Laittaa erikoiskovaa kipsilevyä kylppäriin, jos haluaa kipsilevyllä tehdä. Se luonnollisesti vesieristetään ja levyn takana on höyrynsulku ja ilmarako. Ei tuossa nähdäkseni sen ihmeempää ongelmaa pitäisi syntyä.
Ehkä luin huonosti, jos oli katosta kyse. Joo kattoa ei vesieristetä.No ei todellakaan näin. Kylppäriin on ihan omat levynsä nykyään, esim. gri tai glasroc, eikä niitä vesieristetä katossa. Levyjä ei muutenkaan laiteta kahden höyrysulun väliin.
Eikä nyt mitään vaneria ainakaan kostean tilan kattoon.
Tähän en usko. Itsellä on ollut tapana pitää kunnon sekoitustuokio kun purkki avataan. Tosin itse työn aikana sekoittelen harvakseltaan. Mutta teen melko lyhyitä maalauskertoja, noin 1-1.5 tunnin mittaisia.Voisko johtua, että maali ei ole ollut ihan tarpeeksi sekaisin? Toinen vaihtoehto, että olisko märkään pintaa lentänyt jotain siitepölyä tms. moskaa?
Mikä tuossa 9mm havu vanerissa olisi ongelma, jos se vielä käsitellään tuolla lujamaalilla? Kyseessä on -2kerroksinen talo, jossa kylpyhuoneen yläpuolella on huonelämmintä tilaa. Lisäksi tuo nykyisen alaslasku pääsee tuulettumaa viereiseen khh:n. Eihän tuo yläpinta eroa mitenkään tuosta muusta käsittelemättömästä puutavarasta 2x2 yms.No ei todellakaan näin. Kylppäriin on ihan omat levynsä nykyään, esim. gri tai glasroc, eikä niitä vesieristetä katossa. Levyjä ei muutenkaan laiteta kahden höyrysulun väliin.
Eikä nyt mitään vaneria ainakaan kostean tilan kattoon.
Mites meinasit ne rimat kiinnittää noihin tarjottuihin levyvaihtoehtoihin? Käsittelemätöntä havuvaneria käytetään ihan yleisesti tuulensuojalevynä kun tarvitaan parempaa jäykistystä. Jos tuo kestää verhoilun alla ulkoseinässä käsittelemättä, niin eiköhän se kestä kylppärin katossa maalattuna jos tuuletus on vaan kunnossa. Ja rimat saa tosissaan viimeistelynaulaimella näppärästi vanerilevyyn kiinni.No ei todellakaan näin. Kylppäriin on ihan omat levynsä nykyään, esim. gri tai glasroc, eikä niitä vesieristetä katossa. Levyjä ei muutenkaan laiteta kahden höyrysulun väliin.
Eikä nyt mitään vaneria ainakaan kostean tilan kattoon.
Vaneri elää aina jonkin verran kosteudesta, mitä kipsi ei tee. En ole koskaan nähnyt vanerista tehtyä kattoa tuollaisissa tiloissa.Mikä tuossa 9mm havu vanerissa olisi ongelma, jos se vielä käsitellään tuolla lujamaalilla? Kyseessä on -2kerroksinen talo, jossa kylpyhuoneen yläpuolella on huonelämmintä tilaa. Lisäksi tuo nykyisen alaslasku pääsee tuulettumaa viereiseen khh:n. Eihän tuo yläpinta eroa mitenkään tuosta muusta käsittelemättömästä puutavarasta 2x2 yms.
Olisi nimittäin mukava naulata nuo rimat suoraan vaneriin.
Vaikken yleensä Ryobin vehkeitä pidä oikeen minään niin Ryobin akkuviimeistelynaulain on vaikuttanut hyvältä vempeleeltä mitä sillä naulaillut. Ite en ole Ryobin akkuja ees hommannu vaan adapterilla käyttäny Makita akuilla sen mitä pari konetta on Ryobia hyllyyn päätyny. Ryobin R18GN18-0 saa Amazonista ~225e kotiin kannettuna.Kannattaako sijoittaa 350 euroa Makita viimeistelynaulaimeen, vai onko markkinoilla jotain halvempia laadukkaita malleja ihan vaan listojen kiinnittelyyn? Naulaisin ite, mutta koordinaatio sitä tasoa, että on todennäköisempää osua naapurin 100 metrin päässä olevaan autoon kuin siihen naulan päähän. Ja helpottaishan se elämää pitkässäkin juoksussa.
Sähköinen laite haussa, ei paineilmalla toimiva.
Jotenkinhan tuohon on kuplaa muodostunut. Joko sivelytekniikka/sivellin on tuottanut ilmaa maalin alle ja siitä kuplat tai sitten tosiaan lämmenyt ja "kiehunut". Itsellä ei ole kokemusta vesipohjaisista miten käyttäytyvät. Joskus pensselissä/asiassa ollut "vaahto" on tuottanut huonoa jälkeä, jos epähuomiossa sitä on yrittänyt pintaan sutia.Tähän en usko. Itsellä on ollut tapana pitää kunnon sekoitustuokio kun purkki avataan. Tosin itse työn aikana sekoittelen harvakseltaan. Mutta teen melko lyhyitä maalauskertoja, noin 1-1.5 tunnin mittaisia.
Varteenotettavimmat selitykset ovat mielestäni jonkinlainen kemiallinen kontaminaatio (puupinnassa vanhaa kuivunutta homepesuainetta tjsp), aurinko tai muunlainen liian nopea kuivuminen (kova tuuli?). Yhdistettynä ehkä liian paksuun sivelyyn.
Tosin aurinko kuulostaa oudolta, koska lopettelen viimeistään klo 13 ja aurinko alkaa osua pintaan vasta joskus klo 15. Ja sekin pikkuhiljaa ensin verhouksen alareunaan, missä ei ole korostetusti noita jälkiä. Toisaalta sitten se porottaakin täyttä häkää seinään auringonlaskuun asti.
Hmm, voisiko porotuksen kohteena oleva terassipinta heijastaa lämpöä seinään silloin, kun itse seinä on vielä varjossa?
Tässä on hieman isompiakin koloja kuin arvioimani 0.5-1 mm. Ja näemmä vähän paksummin vedetty kuin muualla keskimäärin.
Edit: Tikkurilan Maalilinja sanoi, että liian paksu maalikerros, liian kuuma pinta ja kova tuuli aiheuttavat. Tosin kuvaa eivät nähneet, mutta kaiketi ymmärsivät, mitä tarkoitin. Kuulemma 2-3 tuntia riittää maalauksen lopettamisen ja auringonpaisteen osumisen väliin, mutta tietenkin mielellään enemmän.
Tuota elämistä ei tullut ajateltua. Rimat tulee kertopuusta, joka ei elä niin sekin voi aiheuttaa tuon vanerin kanssa ongelmia. Kai se on pakko vaan laittaa kättä taskuun ja laitettava märkätilakipsi.Vaneri elää aina jonkin verran kosteudesta, mitä kipsi ei tee. En ole koskaan nähnyt vanerista tehtyä kattoa tuollaisissa tiloissa.
Jos sulla nyt on valmiina tuota levyä, niin voihan sen noinkin tehdä, mutta jos kaupan kautta menet joka tapauksessa niin sitten kipsilevy.
Rimat naulataan levyn läpi niihin samoihin koolauksiin, mihin kipsikin ruuvataan. Se kipsilevykin pitää sitten osata ruuvata oikein sinne kattoon, jotta pysyy.
Suoraan johonkin 9mm havuun naulattuna voisin lyödä vetoa, että rimat lähtee ajan kanssa nitkumaan irti.
Siellä katossa kyllä menee pahimmassa tapauksessa ihan tavallinenkin kipsilevy, mutta laittaisin kosteudenkestävää.
Miks sinne pitää edes laittaa joku levy alle? Maalaa vaan koolauksen ja taustan mustaks ja naulaa normaaleihin koolauksiin kiinni.Tuota elämistä ei tullut ajateltua. Rimat tulee kertopuusta, joka ei elä niin sekin voi aiheuttaa tuon vanerin kanssa ongelmia. Kai se on pakko vaan laittaa kättä taskuun ja laitettava märkätilakipsi.
Pensseli voi olla kyllä syy. Olen pitänyt kätevänä tapana säilöä märkää pensseliä tiiviiksi teipatun pakastepussin sisällä, jotta maalauskertojen välillä pensseliä ei tarvitse pestä. Silmämääräisesti pensseli on pysynyt hyvänä, ei ole muodostunut paakkuja harjaksiin. Ehkä aloittaminen pestyllä pensselillä olisi kuitenkin parempi tapa. Pitää kokeilla.Jotenkinhan tuohon on kuplaa muodostunut. Joko sivelytekniikka/sivellin on tuottanut ilmaa maalin alle ja siitä kuplat tai sitten tosiaan lämmenyt ja "kiehunut". Itsellä ei ole kokemusta vesipohjaisista miten käyttäytyvät. Joskus pensselissä/asiassa ollut "vaahto" on tuottanut huonoa jälkeä, jos epähuomiossa sitä on yrittänyt pintaan sutia.
Tuohon nykyisten ryhmien väliin löisin vielä lisää sinne tänne. Ja nimenomaan löisin, eli tekisin nauloilla. Ruuvit on vähän liian kovia, rakenteet kuitenkin vähän elää ja notkuu, jolloin saattavat sitten katkeilla.En löydä googlesta, mutta tekemässä talliin räystästä ja pitäisi jatkaa kattotuolia vajaa metri (leikattu lyhkäsemmäksi joskus muinoin). Monellako ruuvilla pitää kiinnittää liitokset? Onko väliä onko ruuvit 5 vai 6mm paksuja?
Olisko tällänen riittävä vai paukutetaanko enemmän?
Ajattelin vetää näillä: https://www.k-rauta.fi/tuote/yleisruuvi-prof-uppokanta-c4-eta-t25-5x90-100kpl/6438313590934
Juu ilmanmuuta nauloilla, itse kasasin venekatoksen 2*4sista ruuveilla, nyt myöhemmin hakannut naulat joka ruuvin viereen, kun alkoivat poksumaan poikki, ja koko katos heilumaan.Tuohon nykyisten ryhmien väliin löisin vielä lisää sinne tänne. Ja nimenomaan löisin, eli tekisin nauloilla. Ruuvit on vähän liian kovia, rakenteet kuitenkin vähän elää ja notkuu, jolloin saattavat sitten katkeilla.
Siinä ruuvipaalun kiinnikkeessähän on muutaman sentin toleranssi, kunhan reikä on oikeassa suunnassa. Aikoinaan kun tein 16 paikkaisen autokatoksen noiden nenään niin jälkikäteen voi pitää pienenä ihmeenä kun sain rakennuksen ihan luotisuoraan, keinona oli jokaisen paalun katkaisu oikeaan korkoon, uuden reiän poraaminen säädettävään suuntaan nähden poikittain -> jolloin se kiinnikkeen säätövara riitti.Mikähän olis helpointa tässä vaiheessa kun pitäisi saada asennettua kyllästetty 48*123 suoraan ruuvipaalujen varaan jotka ovat vinossa, eri korossa ja ei täysin linjassa toisiinsa nähden?
Mutta oliko ruuvit oikeaa tavaraa eli C4 ETA hyväksyttyjä että kestävät olosuhteet ja ovat nimenomaan kantaviin rakenteisiin? Jos perus wurthin yleisruuvia niin eivät kestä vääntyilyä ja ruostuvat varmasti.Juu ilmanmuuta nauloilla, itse kasasin venekatoksen 2*4sista ruuveilla, nyt myöhemmin hakannut naulat joka ruuvin viereen, kun alkoivat poksumaan poikki, ja koko katos heilumaan.
Oli wurthin 6mm ruuveja, eli pitäisi olla ihan laadukkaita.
Ruuveilla vaan väliaikaiset kötöstykset.
Korroosioluokat (C1-CX) eivät oikeastaan ole minkäänlaisia mittareita ruuvin korroosionkestävyydelle, kun tuo standardi ei määritä kauanko ruuvin pitää kyseisissä olosuhteissa kestää tai mistä materiaalista tai millä pinnoitteella ruuvi on. Sinkityt tai maalatut toimivat niin kauan kun pinnoite on ehjä.Mutta oliko ruuvit oikeaa tavaraa eli C4 ETA hyväksyttyjä että kestävät olosuhteet ja ovat nimenomaan kantaviin rakenteisiin? Jos perus wurthin yleisruuvia niin eivät kestä vääntyilyä ja ruostuvat varmasti.
Meillä justiinsa purettiin yksi väliseinä. Kattoon jäi rumat jäljet, ei olla vieläkään keksitty miten noita paikkailtaisiin. Nyt on vaan nopeasti massaa siinä päällä, että pysyy kasassa:Eniten jännittää seinän jättämien aukkojen paikkaus katossa ja lattiassa. Miten paikkaisitte? Lattiassa parketti ja katossa panelointi. Eli seinän poiston jälkeen lattiaan jää varmaankin betoni näkyviin ja kattoon ehkä paneloinnin alla oleva materiaali?
No eipä tullut luokkia katsottua, ruosteessa noi ei olleet. Kyllä se naula kantavissa rakenteissa on vaan edelleen paras.Mutta oliko ruuvit oikeaa tavaraa eli C4 ETA hyväksyttyjä että kestävät olosuhteet ja ovat nimenomaan kantaviin rakenteisiin? Jos perus wurthin yleisruuvia niin eivät kestä vääntyilyä ja ruostuvat varmasti.
Tämä menee vähän näsäviisastelun puolelle, mutta mitä tarkoitat "pysyy kasassa"? Nyt minusta näyttää siltä, että suurin ongelma asiassa on nuo sutatut massat 2-3x isommalle aluelle kuin olisi tarvittu.Meillä justiinsa purettiin yksi väliseinä. Kattoon jäi rumat jäljet, ei olla vieläkään keksitty miten noita paikkailtaisiin. Nyt on vaan nopeasti massaa siinä päällä, että pysyy kasassa:
Ihan asianmukaista näsäviisastelua, hyväksyn : ) Seinän purun jälkeen kattoon jäi sellaiset reiät, että näytti kuin siitä läpi olisi vedetty 10 cm kokoinen kivi. Sellainen läpimenokraateri, mutta alapuolelta katsottuna. Vaikea kuvailla. Vähän näytti siltä, että jos ei pian jotenkin liimailla niitä paloja paremmin sinne kattoon, niin tippuvat alas. Varmasti olisi siistimmäksi saanut vaikka jollain liimalla ja huolellisella käsityöllä, mutta tuo oli tuollainen "tehdään nopeasti ja mietitään myöhemmin, niin päästään siirtymään seuraavaan hommaan" -ratkaisu.Tämä menee vähän näsäviisastelun puolelle, mutta mitä tarkoitat "pysyy kasassa"? Nyt minusta näyttää siltä, että suurin ongelma asiassa on nuo sutatut massat 2-3x isommalle aluelle kuin olisi tarvittu.
Koko katon vaihtoa minäkin suosisin ja varmaan aikanaan tähän ryhdytään. Nyt mietittiin, että tehdään joku leikkaa-ja-liimaa tyyppinen kaistale tuonne kattoon peittämään jäljet. Vähän ajatuksella "jos et voi piilottaa, korosta". Ei se omaan silmään nykyiselläkään osu, mutta ärsyttäähän tuollaiset jäljet aina kun muistaa vilkaista.e: Pistäisin reiät tasaiseksi ja maalia kattoon tai mieluiten katto vaihtoon. Tähän mielipiteeseen varmaan vaikuttaa se, että en ole koskaan ollut noiden tummien laminaattilattiaa muistuttavien puukuvioisten levyjen ystävä.
Meillä oli aika lailla samantapainen seinä, joka poistettiin. Lattia oltiin muutenkin uusimassa, joten se meni siinä samassa. Kattoon jääneen aukon peitin tarpeeksi leveällä smyygilaudalla, johon upotin samalla muutaman ledispotin.
Ajatuksissa viimein purkaa tämä seinä. Hätäisesti räpsäisty kuva. Kyseessä siis mitä todennäköisimmin kevyt, ei kantava seinä. Varmistan vielä asian taloyhtiöltä/isännöitsijältä. Todennäköisesti en itse tee ainakaan kokonaan, ihan jo tuon valokatkaisimen takia - sähkömies tarvitaan.
Eniten jännittää seinän jättämien aukkojen paikkaus katossa ja lattiassa. Miten paikkaisitte? Lattiassa parketti ja katossa panelointi. Eli seinän poiston jälkeen lattiaan jää varmaankin betoni näkyviin ja kattoon ehkä paneloinnin alla oleva materiaali?
Kiitos vinkistä! Täytyy huonekalut suojata jollain peitteellä, kun en niitä varmaan saa mihinkään pois vietyä.MUTTA! Se isoin juttu. Suojaa purkualue niin perhanan hyvin. Se kipsipölyn määrä, joka jo varovasti purettaessa taloon leijui oli ihan mieletön. Sitä löytyy yhä eri pinnoilta, vaikka miten putsattiin tarkkaan kaikki paikat. Huonekaluja ei ollut edes huoneissa vielä purun aikaan, joten pahimmilta "ongelmilta" välityttiin. Lisäksi kannattaa tietysti katsoa, ettei ilmanvaihto nappaa sitä mukaansa putkistoihin.
Nyt kun asiaa mietin enemmän, niin luultavasti laitan uuden lattian nykyisen päälle. Samalla on helppo peittää lattiaan jäävä aukko. Kattoon ajattelinkin juuri jotain tuollaista smyygi- tms. lautaa.Meillä oli aika lailla samantapainen seinä, joka poistettiin. Lattia oltiin muutenkin uusimassa, joten se meni siinä samassa. Kattoon jääneen aukon peitin tarpeeksi leveällä smyygilaudalla, johon upotin samalla muutaman ledispotin.
Tuohan on fiksu idea. Millä vedit kiinni kattoon?Meillä oli aika lailla samantapainen seinä, joka poistettiin. Lattia oltiin muutenkin uusimassa, joten se meni siinä samassa. Kattoon jääneen aukon peitin tarpeeksi leveällä smyygilaudalla, johon upotin samalla muutaman ledispotin.
Omaan silmään näyttää siltä, että liian paksu kerros, eikä ole tarpeeksi levitetty. Eihän tuosta nyt mitään haittaa ole ja metrin päästä noita ei enää edes näe.Tähän en usko. Itsellä on ollut tapana pitää kunnon sekoitustuokio kun purkki avataan. Tosin itse työn aikana sekoittelen harvakseltaan. Mutta teen melko lyhyitä maalauskertoja, noin 1-1.5 tunnin mittaisia.
Varteenotettavimmat selitykset ovat mielestäni jonkinlainen kemiallinen kontaminaatio (puupinnassa vanhaa kuivunutta homepesuainetta tjsp), aurinko tai muunlainen liian nopea kuivuminen (kova tuuli?). Yhdistettynä ehkä liian paksuun sivelyyn.
Tosin aurinko kuulostaa oudolta, koska lopettelen viimeistään klo 13 ja aurinko alkaa osua pintaan vasta joskus klo 15. Ja sekin pikkuhiljaa ensin verhouksen alareunaan, missä ei ole korostetusti noita jälkiä. Toisaalta sitten se porottaakin täyttä häkää seinään auringonlaskuun asti.
Hmm, voisiko porotuksen kohteena oleva terassipinta heijastaa lämpöä seinään silloin, kun itse seinä on vielä varjossa?
Tässä on hieman isompiakin koloja kuin arvioimani 0.5-1 mm. Ja näemmä vähän paksummin vedetty kuin muualla keskimäärin.
Edit: Tikkurilan Maalilinja sanoi, että liian paksu maalikerros, liian kuuma pinta ja kova tuuli aiheuttavat. Tosin kuvaa eivät nähneet, mutta kaiketi ymmärsivät, mitä tarkoitin. Kuulemma 2-3 tuntia riittää maalauksen lopettamisen ja auringonpaisteen osumisen väliin, mutta tietenkin mielellään enemmän.
Pienillä ruuveilla, niin saa sitten helposti poiskin joskus jos on tarvetta.Tuohan on fiksu idea. Millä vedit kiinni kattoon?
Kuulostaa että menee ojasta allikkoon. Jos veät uuden lattian päälle niin luultavasti mikään ovi koko talossa ei mahdu aukeamaan vaan joudut nostamaan joka ovea. Puhumattakaan siitä että saisi mattoa mahtumaan oven alle... Lisäksi saattaa tulla muita odottamattomia ongelmia kuten lattian joustaminen tai natiseminen jalan alla. Suosittelen kyllä että purat vaan kiltisti vanhan lattian pois ja vasta sitten laitat sen uuden.Kiitos vinkistä! Täytyy huonekalut suojata jollain peitteellä, kun en niitä varmaan saa mihinkään pois vietyä.
Nyt kun asiaa mietin enemmän, niin luultavasti laitan uuden lattian nykyisen päälle. Samalla on helppo peittää lattiaan jäävä aukko. Kattoon ajattelinkin juuri jotain tuollaista smyygi- tms. lautaa.
Missä tuossa kuvassa pitäis olla naarmuja? En itse kyllä näe kuvassa.Ei nyt ihan DIY remontti parketin osalta, mutta onko teidän mielestä kyseiset naarmut sellaisia, joita hioja & lakkaaja ei huomaisi ennen lakkausta? Kuva siis Rubio Monocoat lakkaamisen jälkeen keskeltä olohuonetta.
Esimerkiksi keskellä menee 90° kulmassa puun syiden suuntaisesti.Missä tuossa kuvassa pitäis olla naarmuja? En itse kyllä näe kuvassa.
Keskellä keittiön & olohuoneen avointa tilaa. Ei nyt ole ainoa työn ongelma ja alla muutama kuva lisää työn näytteestä.Siinähän niitä menee, vissiin karkeasta nauhasta jäänyt. Onko tuo ainoa näkyvä kohta? Vaikeampi niitä on nähdä ilman lakkaa.
Ihan hyvä tuli epäkeskolla, kun kävi laput järjestyksessä läpi. Siinähän hierotaan jo vaikka miten päin.Ja näkyvät noissa joissa hionta on ns väärinpäin tehty eli poikittaisessa hionnassa. Pikkaisen on epäkiitollista työstää tuollainen varmasti kun joka toinen ruutu on poikittain
Enpä edes tiedä miten tuollainen sitten pitäisi hioa että aina menisi puun syiden mukaisesti :O
Edit: Kaippa se sitten pitäisi aina vain hienommalla ja hienommalla paperilla ajaa. Onneksi ei kuulu omaan toimenkuvaan, jätetään lattioiden hiomiset sellaiselle joka homman osaa.
Ei nyt ihan DIY remontti parketin osalta, mutta onko teidän mielestä kyseiset naarmut sellaisia, joita hioja & lakkaaja ei huomaisi ennen lakkausta? Kuva siis Rubio Monocoat lakkaamisen jälkeen keskeltä olohuonetta.
Kyllähän tossa naarmut näkyy, muistaakseni työtä arvostellaan oliko 1.5m? korkeudelta katsottuna. Ehkä tossa olis vielä pitänyt hienolla paperilla hioa.Ei nyt ihan DIY remontti parketin osalta, mutta onko teidän mielestä kyseiset naarmut sellaisia, joita hioja & lakkaaja ei huomaisi ennen lakkausta? Kuva siis Rubio Monocoat lakkaamisen jälkeen keskeltä olohuonetta.
Mosaiikissa nimenomaan on paljon, tuskin sitä kukaan on hionut paria kertaa enempää.Turhaanhan noita ei kannata hioa, koska puuta noissa on kohtuu vähän,
Niin aika usein n. 8mm, se on sitten tapauskohtaista / tekijästä kiinni montako kertaa kestää hioa. Taloudessa koiria ja myydään useasti... vs asutaan koko ikä sukat jalassa kulkien. Vanhoissa viime vuosisadan alun taloissa voi olla jo useammankin kerran tehty.Mosaiikissa nimenomaan on paljon, tuskin sitä kukaan on hionut paria kertaa enempää.
Tämä kyseinen jälki on tosiaan ammattilaisten jäljiltä, niin saas nähdä kuinka paljon joutuu vääntämään ja kauanko menee, että saa hyvää laatua, jonka tuottamisesta ylipäätänsä alan kyseistä firmaa epäilemään.Aivan karmeata jälkeä.
Meillä samanlainen parketti tuli kuin uudeksi. Ei taidettu uskoa mahdolliseksi, kun ensimmäistä kertaa nähtiin. Lähtökohta oli kuitenkin ollut aika karmea. Oli vesivahinkoa, auringon polttamia maton varjoja, saman huonekalun siirto jälkiä ja 35 vuoden kulutus. Ostettiin siis samalla poikamiehellä ollut karmeassa kunnossa ollut asunto halvalla, kun hän ei ollut koskaan edes ikkunoita pessyt.
Oli kyllä ammattilaiset asialla. Parketista tuli koko asunnon yksi kauneimmista yksityiskohdista. Tuli vielä pari vuotta parketin hiomisen jälkeen tehtyä keittiöremppa. Eihän se parketti ulottunut kuin vanhoihin kaappeihin asti ja nyt tuli erikokoiset kaapit vähän eri paikkoihin. Soitto samaan firmaan ja jatkoivat parkettia tarpeellisen määrän. Taas ihasteltiin. Jos ei varmasti tietäisi, niin luulisi samaan aikaan tehdyksi yhtenäiseksi parketiksi.
Kyllä tuossa on käynyt joku virhe.
Juu, nämä näkee jo huoneen toiselta puolen.Kyllähän tossa naarmut näkyy, muistaakseni työtä arvostellaan oliko 1.5m? korkeudelta katsottuna. Ehkä tossa olis vielä pitänyt hienolla paperilla hioa.