Kodin rempat(DIY)

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
519
Onko aiheesta jo ketju olemassa?
Meillä olisi tarkoitus maalaa asunnon sisäseinät uusiksi. Millaista sisämaalia kantsis hankkia ja kelpaako sellaiset maalaustelasarjat(ei paljoa maksaisi esim.honkkarista) vai kantsiiko ostaa maalaustarvikkeet kaikki erillisenä?
En ala hifistelemään mutta samalla voisi maalauttaa lämpöpatteritkin mutta onko niihin omat maalinsa vai hilseileekö seinämaalilla?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 054
Viimeksi kun maalasin seiniä niin hain K-raudasta telat, maalit jne. Sai hyvää asiakaspalvelua ja hyvälaatuisia vehkeitä. Ei tartte tietää muuta kuin mitä väriä haluat ja onko kirkas vai himmeä.

Viimeksi kun subbarikoteloa maalasin niin ajattelin säästää ja hain biltemasta kaiken. Kyllä vitutti kuin pientä oravaa kun pensseleistä ja teloista lähtee karvoja jotka näkyy hienosti valmiissa pinnassa. Ulkoseinässä ei varmaan olis haitannut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 724
Ostaisin kunnon telan siis nimenomaan sen karvaisen osan(, varrella nyt niin väliä), pohjamaalia nyt vetää vielä vähän paskemmallakin, halvoista irtoaa nukkaa hetken käytön jälkeen ja sitä saa sitten nyppiä joka toisen vedon jälkeen irti. Hyvä puolestaan kestää "vuosia" satunnaista maalausta.

Sitten vielä sellainen teleskooppijatkovarsi kaveriksi niin alkaa homma sujumaan ja viimeinen veto aina alhaalta ylös ja etenet ikkunasta poispäin... Ja osta 9L kannuja (jos ei ihan pieni seinä) niin saat telalla otettu suoraan maalia pöntöstä, puolitat ne purkkien kyljessä olevat riittoisuus lukemat niin alat olemaan hehtaarilla kun purkkikokoa valitset. Hommien välissä tela muovipussiin niin ei kuivu eikä tartte pestä, se tela imee sellaset 3dl-5dl maalia että jos peset niin tuo menee hukkaan.

Pattereille oma maalinsa, jotkut kuulemma vetäneet ihan seinämaalillakin, mutta jos 10e hinnan erolla saat "ikuisen" vs. vähän epävarman niin kannattaako säästää. Esim. (kysyt kaupasta)
Helmi, kiiltävä
Patterimaali - Nopeasti kuivuva kellastumaton maali | Sadolin
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Onko aiheesta jo ketju olemassa?
Meillä olisi tarkoitus maalaa asunnon sisäseinät uusiksi. Millaista sisämaalia kantsis hankkia ja kelpaako sellaiset maalaustelasarjat(ei paljoa maksaisi esim.honkkarista) vai kantsiiko ostaa maalaustarvikkeet kaikki erillisenä?
En ala hifistelemään mutta samalla voisi maalauttaa lämpöpatteritkin mutta onko niihin omat maalinsa vai hilseileekö seinämaalilla?
Meinasin itsekin viikko sitten tehdä vastaavan threadin. Sama homma käynnissä, eli sisäseinien maalaus. Nyt yksi huone maalattu ja perusjutut tuli sen kautta opittua.

Oma tilanne oli, että seinä oli ns. ihan ok maalissa, mutta halusin uuteen asuntoon saada vähän omaa jälkeä aikaiseksi. Eli pintamaalit vanhan päälle. Vanha on lähes valkoinen niin en tarvitse pohjamaalia.

Aloitin homman katsomalla pari Remontti-Reiskan vinkkivideota Youtubesta. :)
Sen jälkeen lähimpään K-rautaan kyselemään. Työkaluista tuli pari hyvää vinkkiä, eli tela ei kannata olla se karvaisin kaikista, niistä irtoaa vain nukkaa ja jälki on "kuviota". Eli lyhyt mutta tuuhea paras sisäseiniin. Semmoinen myös mihin käy jatkovarsi. Muita hyödyllisiä työkaluja oli patteritela, mikä on siis ohut ja pitkävarrellinen. Sillä yltää hyvin patterien taakse. Rajaus- ja kulmahommiin käytin ihan pensseliä. Halvinta pensseliä ei kannata ottaa. Lisäksi paljon suojapaperia ja erilaisia teippejä. Suojapaperit voi lattiaan kiinnittää ihan maalarinteipillä, mutta ikkunankarmeihin kannattaa käyttää rajausteippiä tai maalarinteippiä missä on vähemmän liimaa. K-raudassa tämä oli vaaleanpunaista. Tämä sen takia, että maalauksen jälkeen tavallinen maalarinteippi voi pahimmassa tapauksessa repiä mukanaan jo kuivunutta maalia helpommin.

Maalista sen verran, että en suosittele ihan maalarinvalkoisen ostamista. Tämä sen takia, että jos et meinaa esimerkiksi ikkunankarmeja tai ovien suojalistoja maalata, näyttävät ne todella keltaisilta tähän täysin valkoiseen nähden. Ikkunat ja suojalistat kellastuvat ajan kanssa muutamassakin vuodessa. Silmään hieman sävytetty näyttää täysin valkoiselta ja ajan kanssa kellastuneet ikkunankarmit sopivat paremmin siihen.

Entinen maalipinta seinissäni näytti niin päivän- kuin lampunvalossa valkoiselta. Todellisuudessa se oli yllättävänkin harmaa. Valitsin maaliksi K-raudasta Tikkurilan Kalla-sävyllä sävytettyä Cello-puolihimmeää maalia. Tämä siis vähän punaisella ja keltaisella sävytettyä valkoista. Seinässä tämä näyttää täysin valkoiselta varsinkin vanhaan nähden.

Itse maalaamisesta sen verran, että vaikka odotinkin yhden kerran pintamaalilla riittävän, oli jo olemassa oleva maali sen verran harmahtava että se kuulsi selvästi läpi yhden kerran jälkeen. Kahden kerran jälkeen pinta oli mielestäni tosi hyvä ja olin yllättynyt oikeastaan aikaan saamastani jäljestä. Suosittelen siis vähintään kahta pintamaalikerrosta.

Listat kannattaa ottaa irti. Saa paljon helpommin siistiä jälkeä eikä rajauksen kanssa tarvitse nykertää. Telan kanssa listat irti ollessa ja lattia pahvitettuina voi käytännössä vetää ihan lattiaan kiinni.

Itse maalaaminen oli kätevintä toteuttaa järjestyksessä, jossa pensselillä aloitan seinän oikeanpuolimmaisesta reunasta jonka jälkeen siirtyen katonrajaa pitkin noin puoleenväliin, sen jälkeen alareuna myös pensselillä. Tämän jälkeen tela tulille ja keskiosa oikealta vasemmalle. Puolessa välissä seinää vaihto pensseliin ja toistaen ylä-, ala- sekä vasen reuna rajaten. Sitten vain loppuun telalla.

Eniten aikaa tosiaan vie suojaus ja pensselien pesu maalauksen jälkeen. Itse maalaus nopeasti ohi, noin 30-45min koko huone eli neljä seinää. Maalauskertojen välillä pidin noin tunnin tauon.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Kattopinnat.Siro --> Harmony --> Jokeri.
Seinäpinnat.Siro --> Jokeri --> Remonttiässä.
Keittiö + Eteinen --> Luja.Kosteidentilojen homesuojattu pintamaali.
Pattereille oma maalinsa.Tikkurila tai Sadolin patterimaalit.
Väliovet + Ikkunoiden karmit.Unica Akva ovi ja ikkunamaali.Helmi kalustemaali.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
848
Jos on pitänyt maalailla jotain, olen marssinut maalikauppaan ja katsellut maalien hintoja ja etsinyt sen halvimman. Joskus on pitänyt kysyä apua ja silloinkin olen sanonut, että vain halvin on kyllin hyvää mun seinille. Ja aina olen seinät saanut maalattua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 544
Valaistus kuntoon sitten. Varsinkin valkoista valkoisen päälle on vittumaista jos ei ole kunnon valaistusta.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Ilman muuta.Tarvikkeet.
Ei kannata ihan halvinpia ostella.
Teloista irtoaa nukkaa,pensseleistä karvat.Niitä on sitten veemäinen irroitella kuivuneista pinnoista.Maalarinteippiä rajauksiin.

Tarvitteessa silotetta jos joutuu pieniä reikiä paikkailemaan ja hiekkapaperia.
Patteripinnat voi kevyesti hioa hiekkapaperilla.
Tarvittaessa likaiset pinnat maalinpesuaineella ja hyvä huuhtelu.
Valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota.
Itelläni oli halogeenityövalaisin sitä kääntelin maalattavaa pintaa kohden.
 

Liitteet

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
519
Korjatkaa jos huomautettavaa. Eli karkea yhteenveto tarvikkeista(millä pääsis alkuun): leveä ja pienempi tela telavarsineen ja jatkovarsi, maalikaukalo, pensseleitä, patteritela(ei pakollinen) jolla pääsis helposti patterien taakse, lattiaan suojapapereita, teippejä...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Korjatkaa jos huomautettavaa. Eli karkea yhteenveto tarvikkeista(millä pääsis alkuun): leveä ja pienempi tela telavarsineen ja jatkovarsi, maalikaukalo, pensseleitä, patteritela(ei pakollinen) jolla pääsis helposti patterien taakse, lattiaan suojapapereita, teippejä...
Patteritela oikeastaan ajaa saman asian mitä pienempi tela. Lisäksi ennen maalausta kannattaa vanhat reiät paikata pakkelilla (saa myös valkoisena), eli pakkelia, lasta millä levittää sitä ja hiomapaperia. Lisäksi ostaisin suosiolla rättejä ja liinoja koska sitä maalia lentää ja kulkeutuu aina paikkoihin mihin ei halua.

Tuohon seinän pesuun ennen maalausta löytyy myös suihkutettavaa pesuainetta mitä ei tarvitse huudella, eli ei tarvitse odottaa hirveän kauaa kuivumista. Tätä suihkuttelee seinään ja kuivaa liinalla.

Maalikaukalon päälle kannattaa vetästä esimerkiksi muovipussi jonka vielä teippaa alapuolelta kiinni. Maalauksen päätyttyä vetäsee vain pussin pois ja heittää roskiin kaukalon pysyessä täysin puhtaana seuraavaa käyttökertaa varten
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
74
Jos on vähänkään enemmän maalattavaa pintaa, niin suosittelen käyttämään maalikaukalona tämän mallista astiaa:
Sopivalla tekniikalla tuosta saa kumartelematta nostettua tela+varsi -kombolla tehokkaasti maalit seinään. Lisäksi tuo pysyy paljon paremmin paikoillaan, ei ole yhtä sotkuherkkä kuin perinteinen matala kaukalo ja maalia ei myöskään tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä, koska siihen saa kerralla kaadettua riittävästi.

Todelliset maalarit tosin taitavat ottaa maalin telaan suoraan pöntöstä, mutta tämä ei ole ehkä satunnaiselle sutijalle paras vaihtoehto.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Telavarret + vaihto telat.Pensseleitä erikokoisia muutama kpl
Maalikaukalo.Teleskooppivarsi telaan.
Teloja on monenlaisia.Lyhytkarvaiset telat.Pitkäkarvaiset telat.Huopatelat Mohairtelat.Lampaan-nahkatelat.

Maalarinteippiä.Suojanuovi tai suojakartonki.Tehokas kohdevalaisin.
Silotemassa /paikkauskitti.Hiekkapaperia.Metallinen kittilasta.
Pitkävartinen patteripensseli,pääsee pattereiden väleihin ja taakse.

Sisämaalaus - työohjeet | Ohjeet - Tikkurila Oyj | Kotimaalarit

Niksit | Seinät sisällä - Tikkurila Oyj | Kotimaalarit | Ohjeet | Sisämaalaus - työohjeet

Maalaustyövälineet | K-rauta.fi
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
313
Täällä melkein kaikki tieto tuli, vanhemissa taloissa kannattaa tehdä pohjatyöt kunnolla. Saattaa olla aika paljon kittaus ja hioma työtä. Itse jouduin vetään pohjamaalin jälkeen 3-kerrosta maalia ennenkuin sain lopputuloksen hyväksi, käytin pesunkestävää sisämaalia. Nurkkiin on myös olemassa oma telansa, jos ei halua sutia käyttää, muistaakseni oli kylläkin hieman hintavia. Kävin myös nurkat läpi akryylimassalla, jolla niistä saa siistimmät.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Tälläistä jälkeä löytyi tapettien alta.Vähän oli kittaamista.Jos ei uutta tavallista paperitapettia laita,niin kittaa pahimmat reijät umpeen,kevyt hionta,liisteröinti seinäpintaan.
Antaa yön yli kuivua.Sitten lasikuitutapetointi normaaliin tapaan
ja maalit päälle hyvä tulee.On kestävä ja pestävä.

remppaa3 — Postimage.org

Noissa lasikuitutapeteissahan on montaa erillaista pintakuviointia.
Tälläisellä tapetoinnilla ja maalauksella saa siistiä seinäpintaa.

Lasikuitutapetti - Lasikuitutapetit - Tervetuloa Byggmaxiin!

http://fintex.fi/wp-content/uploads/2014/08/lasikuitutapetit1.pdf

Tälläinenkin patteri oli joskus kylppärissä.

Kylppärin patteri. — Postimage.org
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 136
Että on sitten mukavia nämä remppahommat.Varsinkin kamojen roudaaminen huoneesta toiseen.Helpompi olis tehdä,kun kämppä olis tyhjänä.:wtf:
Pieni kooste lattiahommista parinvuoden takaa.:cigar2:
Parketti vaihtui laminaattiin.Vanha pinta jäi alle,uutta päälle.

Remontti1 — Postimage.org

Remontti1a — Postimage.org
Kivasti hoidettu. Mietitkö ollenkaan parketin hiomista ja lakkaamista, ja jos, niin miksei niin käynyt? Kuvissa vanha näyttää omaan silmään paremmalta mutta tais sitten olla elinkaarensa päässä? Meillä kans lattioiden uusiminen edessä tod.näk. naarmuuntumattomaan laminaattiin tai vinyyliin vaikka parketista enemmän pidänkin. Koira ruopinut lattian urille.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 008
Kivasti hoidettu. Mietitkö ollenkaan parketin hiomista ja lakkaamista, ja jos, niin miksei niin käynyt? Kuvissa vanha näyttää omaan silmään paremmalta mutta tais sitten olla elinkaarensa päässä? Meillä kans lattioiden uusiminen edessä tod.näk. naarmuuntumattomaan laminaattiin tai vinyyliin vaikka parketista enemmän pidänkin. Koira ruopinut lattian urille.
Kyllähän tuo arvokkaan ja mukavan parketin vaihto kylmään, kopisevaan ja muoviseen laminaattiin on vähän ykspyttysen touhua. Nykyään kun tuota vanhaa parkettiakin saa hiottua ja värjättyä mihin sävyyn haluaa.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Kyllähän parketin hiomista meinasin,mutta oli toisinpaikoin niin kulahtanut,
että ei kannattanut,Eteisen pinta oli aika heikossa hapessa.
Olohuone ja makkari olis ehkä mennyt kunnon hionnalla ja parilla kolmella lakkakerroksella.
Parketti on varmaankin reilut 20 vuotta sitten asennettu.
Naarmujakin oli toisinpaikoin aika reilusti.

Meinasin irroittaa,mutta,kun oli saumoihin tungettu liimaa,niin olis ollut työläs homma,
repiä irti.Päätin sitten jättää laminaatin alle.

Jos olis tehnyt vimosenpäälle,niin parketti irti,parketin alle jätetty muovimatto,sen irroitus,betonilattian hionta,oikaisu valu,vielä kevyt hionta.Sitten aluskatetta ja uutta parkettia tai laminaattia päälle.

Näin pääsin helpommalla.Aluskatteet.Laminaatit.Jalkalistat.Listoihin paripakettia kiinnitysruuveja.
Mattolistaa.Kynnyslistaa.Laminaatit ja listat K-Raudasta,oli poistomyynnissä sopiva erä,
niin oli pakko haalia.

Näin tälläkertaa homman hoidin.

Jos on koira,tai koiria talossa,niin laminaatti on parempi ratkaisu.
Pienet koirat eivät niinkään naarmuta,mutta isot ja painavat koirat,
liikkuessaan naarmuttavat lattiaa ja muutamien vuosien kuluttua on hionnat ja lakkaukset edessä.
Laminaatti ei kulu,niin kuin parketti,joka naarmuttuu helposti.
Laminaatti kulutusluokka vähintään 32,niin kestää.

On kyllä olemassa korkeapainelaminaattia,
josta ei sitten mene hiltin naulapyssyn naulakaan lävitse,
kestää vasaralla takomisen,eikä fiskarssin halonhakkaajan kirveelläkään,
pahemmin naarmuja tule.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
2 313
Vähän ot, mutta eikö laminaatti ole kaikkein huonoin vaihtoehto elukoille kun se on niin saatanan liukas. Toi meidän jyrsijälle toi laminaatti on ainankin todella huono, raukka on kuin bambi jäällä .

Henk.koht olen sitä mieltä että remppahommissa tuo tasotus ja maalaus on vihonviimistä hommaa.

Itselläkin tuommoinen maaliämpäri. Tuli hankitttua 11v sitten ja ei prolle just passeli.

Aina myös tullut hankittua omat telat joka maalille erikseen, siis oma pohjille ja pinnoille omat. Ei pesua vaan muovipussiin odottamaan uutta maalauskertaa ja rempan jälkeen roskiin.

Pohjatyöt pitää tehdä huolella ja hyvin. Itse aina yritän päästä helpommalla ja sen joskus huomaa valmiista pinnasta ja sitten vituttaa. Varsinkin akryylin pitäisi antaa kuivua kunnolla.

Lievästi murrettua valkoista sanotaan maalarin valkoiseksi. Aikoinaan vedin keittiön ja eteisen ihan perus sekoittamattomalla valkoisella ja vaikka vanhat listat tuli takaisin niin ei näyttånyt omaan silmään yhtään pahalta.

Väri mikä vaatii värittömän perusmaaalipohjan osaa olla helvetistä. Niissä on huonompi peitto-ominaisuus. Käytävän maalasin punaisella joka oli sävytetty kirkaaseen, sai vetää 4 kertaan enenkuin tuli hyvä.

Itsellä olkkarissa lasikuitutapetti. En suosittele.

Tapetointi, siitä pidän yhtä vähän kuin maalaamisesta. Varsinkin maisematapetit.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 871
Olen maalannut bauhaussin halvimmalla valkoisella maalilla. Ei ole ollut mitään valittamista. Lisäksi käytin valmiita telapakkauksia. Eikä mitään ongelmaa niissäkään. Huomattavasti halvempaa kuin vaikka jotkut tikkurilan merkkimaalit ja ei ole näin vuosienkaan jälkeen mitään ongelmaa seinissä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Perkele kun on niin söhilö käsistään. Meni koko ilta näpräillessä listoja takaisin jotka irrotin ennen maalausta. Edellinen omistaja oli selvästi vähän mennyt mistä aita on matalin, tuloksena listat kiinni pelkästään ruuveilla kipsilevyssä ja kivessä ilman proppuja. Noh, porailin kiveen ja kipsilevyyn propuille rei'ät. En mielestäni saanut kaikkia jiirejä nätisti, en tosin tiedä olivatko ne entuudestaan kun en niihin ennen ollut kiinnittänyt huomiota. Noh, ehkä olen vain liian kriittinen.

Ehkä joskus voisi listat joko uusia tai maalata.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
130
Perkele kun on niin söhilö käsistään. Meni koko ilta näpräillessä listoja takaisin jotka irrotin ennen maalausta. Edellinen omistaja oli selvästi vähän mennyt mistä aita on matalin, tuloksena listat kiinni pelkästään ruuveilla kipsilevyssä ja kivessä ilman proppuja. Noh, porailin kiveen ja kipsilevyyn propuille rei'ät. En mielestäni saanut kaikkia jiirejä nätisti, en tosin tiedä olivatko ne entuudestaan kun en niihin ennen ollut kiinnittänyt huomiota. Noh, ehkä olen vain liian kriittinen.

Ehkä joskus voisi listat joko uusia tai maalata.
Usein pienet kauneusvirheet näkyvät vain remppaajan omaan silmään. Kukaan muu ei todennäköisesti kiinnitä huomiota, kun ei osaa katsoa.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Se on oma hommansa alkaa tekemään remonttia vanhemmassa asunnossa,
joissa on asukkaita vaihtunut aikojen saatossa ja jokainen vuorollaan on tehnyt,
milloin mitäkin.

Törmäsin eräässä tapauksessa isoon huoneistoon vanhassa kiinteistössä.1930 luvun lopulla rakennettu.
Erinäisten remonttien aikaansaanoksena vuosikymmenien saatossa,löytyi seinistä 8 kerrosta tapettia,
välillä oli maalia pistetty tapettien päälle ja taas joku asukas lätkinyt uudet tapetit maalipinnan päälle.

Samaa kaavaa lattioiden kanssa.Alkuperäinen lautalattia,sen päällä muovimatto,
sitten parkettia taas oli asukas vaihtunut ja muovimatto liimattu parketin päälle.
Sitten oli vedetty vielä laminaatti pintaan.

Huoneistoon tuli uudet asukkaat ja halusivat saattaa huoneiston alkuperäiseen tilaan.
Lautalattia esiin ja seinistä kaikki vanhat tapetoinnit pois betonipintaa myöten.

Siinähän sitä savottaa oli muutamaksi viikoksi.No lopputulos oli sitten asukkaita miellyttävä,
saivat asunnon sellaiseen kuntoon kun oli halunneetkin.

Paikalla oli arkkitehti,sekä kiinteistön isännöitsijä,jotka hoitivat suunnitelmat,
vanhojen piirustusten mukaan.
Kiinteistö on museoviraston suojelema.Mitään laajamittaisia
muutoksia ei ollut lupa tehdä,kaikki piti saada vanhojen kaavojen mukaisesti.

Siinä näki hyvin,miten on ennenvanhaan tehty hienoa työtä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Se on oma hommansa alkaa tekemään remonttia vanhemmassa asunnossa,
joissa on asukkaita vaihtunut aikojen saatossa ja jokainen vuorollaan on tehnyt,
milloin mitäkin.

Törmäsin eräässä tapauksessa isoon huoneistoon vanhassa kiinteistössä.1930 luvun lopulla rakennettu.
Erinäisten remonttien aikaansaanoksena vuosikymmenien saatossa,löytyi seinistä 8 kerrosta tapettia,
välillä oli maalia pistetty tapettien päälle ja taas joku asukas lätkinyt uudet tapetit maalipinnan päälle.

Samaa kaavaa lattioiden kanssa.Alkuperäinen lautalattia,sen päällä muovimatto,
sitten parkettia taas oli asukas vaihtunut ja muovimatto liimattu parketin päälle.
Sitten oli vedetty vielä laminaatti pintaan.

Huoneistoon tuli uudet asukkaat ja halusivat saattaa huoneiston alkuperäiseen tilaan.
Lautalattia esiin ja seinistä kaikki vanhat tapetoinnit pois betonipintaa myöten.

Siinähän sitä savottaa oli muutamaksi viikoksi.No lopputulos oli sitten asukkaita miellyttävä,
saivat asunnon sellaiseen kuntoon kun oli halunneetkin.

Paikalla oli arkkitehti,sekä kiinteistön isännöitsijä,jotka hoitivat suunnitelmat,
vanhojen piirustusten mukaan.

Siinä näki hyvin,miten on ennenvanhaan tehty hienoa työtä.
Toivottavasti vanha lautalattia saatiin pelastettua, on meinaan uskomattoman hienoja kunnostettuina
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Jep lattioista tuli hienot,hionnan ja lakkausten jälkeen oli kun uudet.
Meidän tehtävä oli vaan purkaa ylimääräiset pinnat pois ja hieman pohjustaa hommia.
Toinen porukka tuli ja teki maalaus,tapetointi ja lattioiden hionnat / lakkaukset,ym..

Samassa kiinteistössä oli 2 muuta huoneistoa joihin tuli samat hommat.
Ne oli helpompia toteuttaa.

On ne hyvin rakennettu vanhat talot,tossakin oli lattioissa koolaukset lautalattian alla,sitten varmaankin 40 cm kutterinpurua eristeenä,niin kun ennen vanhaan käytettiin.Huonekorkeus oli 3 metriä.

Onkos kukaan innostunut kalkkimaalauksesta.

Ei hiomista eikä pohjatöitä – kalkkimaaleilla maalaaminen on nopeaa ja helppoa
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
40
Täälläki ois yläkerrassa pieni remontti meneillään.
Yläkertaan tekivät aikoinaan erillisen asunnon ja yllätys yllätys sieltähän löyty pieni muotosia ongelmia.
Parvekkeelle tehty lämmin eteinen ja siellä lämpövuodot+aluskatteessa pikkureikä sekä ei niin varma tiilikate=aika pehmeää puuta.
Onneksi ei ollu kantaviin rakenteisii kosteus pahasti iskeny joten nou hätä.

Tarkotushan on palauttaa yläkerta alkuperäseks pikkuhiljaa ja päivitellä vähän pintoja samalla, On vaan tuota lasikuitutapettia noi aulan seinät nii en tiiä rupeisko noita paikkailee vai räkiskö tasotteella yli.
Toi vinyylilankku on siitä hyvä että on kyllä helppo työstettävä.
pari kuvaa:https://goo.gl/photos/yUJjNk2G3AoRicKk6
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 136
Tää liippaa nyt tän ketjun aihepiirin rajoja, mutta kysytään nyt jos täällä on kellään kokemuksia. Vaimolla on ihan hirveä pesänrakennusvietti ja haluaa laittaa melkein kaiken uusiksi, mm. rakkaan työpöytäni. On jo tilannut moottorisahan jolla sen saisi pilkottua (kun ei ovista mahdu). Haluaisi myös maalata melkein kaiken, ostella uusia sänkyjä, kaappeja ja ties mitä.

Mitähän vittua tässä nyt pitäisi tehdä? Olen jo koittanut kertoa, että nyt on hormonit syöny järjen mutta jokainen voi arvata kuinka tuloksellista ongelman ratkaisu sitä kautta on..
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
2 313
Tekeydy köyhäksi ja samalla tuhlaa vaimon rahat vaikka raveihin. Ei varaa tehdä remotteja tai ostella mitään ;D

Edittiä:
Toisinaan noi menee ohi ihan itekseen jos jaksaa vaan odotella ja hidastella.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
7
Moottorisahalla työpöytä palasiksi sisällä? -Ei kannata.

Moottorisahan laippa on sen verran leveä että purun määrä on todella suuri. Lastu myös lentää melko hallitsemattomasti ympäriinsä. Jos sisällä täytyy sahata tuhansien teholla, suosittelisin joko puukkosahaa tai pistosahaa. Käsisahakin on paljon parempi vaihtoehto kuin moottorisaha. Moottorisahan käyttö kannattaa suosiolla jättää ulkotiloihin.

Maalauksesta:

Threadissa suositeltiin aiemmin halogeenivalaisinta maalausvaloksi. Halogeeni toimii tähän ihan ok, mutta ne tuottavat julmetusti lämpöä. Pienessä huoneessa meininki muuttuu äkkiä saunamaiseksi. Myöskin jos valon päälle tippuu jotain (maalia, teippiä, suojapaperia), on käry äkkiä aika vahva.

Voin lämpimästi suositella työvaloksi LED-työvaloa, kuten tämä:

LED työvalo S-jalustalla 20W 1600 lm IP44 | Motonet Oy

Ko. puljusta löytyy myös 50W versio, jos 20W tuntuu liian kesyltä peliltä.

EDIT: David Imodium: Pyydä mammalta yksityiskohtaista muutoslistaa. Tähän menee hetki. Sen jälkeen pyydä häntä rankkaamaan muutosten prioriteetin (Koska remppaa kannattaa tehdä vain yksi juttu kerrallaan). Kun lista on valmis, pyydä häntä tekemään kustannusarvio jokaisesta kohdasta. Lopuksi pyydät häntä tekemään aikataulun, jotta mikään juttu ei jää roikkumaan.

Lopulta voit palata vaikka yksi kerrallaan jokaisen kohdan kustannuksiin, pyytäen häntä etsimään huokeamman vaihtoehdon tms.

Väsytystaistelua, kato :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
2 313
Tuo onkin unohtunut mainita. Kannattaa hommata maalausta varten tehokas valaistus. Viimeksi käytin LED-valaisinta, oisko ollut 50w mutta omat silmät ei pitänyt tuosta LED-valosta, mielummin olisin ottanut vaikka 500w halogeenin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 136
Moottorisahalla työpöytä palasiksi sisällä? -Ei kannata.

Moottorisahan laippa on sen verran leveä että purun määrä on todella suuri. Lastu myös lentää melko hallitsemattomasti ympäriinsä. Jos sisällä täytyy sahata tuhansien teholla, suosittelisin joko puukkosahaa tai pistosahaa. Käsisahakin on paljon parempi vaihtoehto kuin moottorisaha. Moottorisahan käyttö kannattaa suosiolla jättää ulkotiloihin.
Minäpä lykkään käsisahan käteen. Sillä jaksaa korkeintaan puoli pöytää, ja eiköhän se silloinkin vielä ihan tukevana pysy. :D

EDIT: David Imodium: Pyydä mammalta yksityiskohtaista muutoslistaa. Tähän menee hetki. Sen jälkeen pyydä häntä rankkaamaan muutosten prioriteetin (Koska remppaa kannattaa tehdä vain yksi juttu kerrallaan). Kun lista on valmis, pyydä häntä tekemään kustannusarvio jokaisesta kohdasta. Lopuksi pyydät häntä tekemään aikataulun, jotta mikään juttu ei jää roikkumaan.

Lopulta voit palata vaikka yksi kerrallaan jokaisen kohdan kustannuksiin, pyytäen häntä etsimään huokeamman vaihtoehdon tms.

Väsytystaistelua, kato :D
Kiitti! Vähän tämän kaltaiselle linjalla sen pöydän kanssa itseasiassa lähdinkin. Pyysin vastaamaan jokaisen kohtaan kirjallisesti jotta pystyn suunnittelemaan homman hoidon. Aikataulut, budjetin, korvaava pöytä ja kaikkea muuta oleellista. Tuli sitten samana iltana juuri ennen nukkumaanmenoa puhelin kourassa kimittämään "yksityiskohtaiset" vastaukset kaikkiin, eli "heti kun mahdollista", "omalla rahalla" ja "ei sitä kukaan käytä". Voin kertoa, ettei siinä auta huomauttaa, että eivät ole hyviä vastauksia. Ja joo, rahahan meillä menee tietty niin että mun raha on perheen rahaa ja hänen rahat hänen rahaa niin ymmärtäähän sen ettei budjetilla niin väliä. :D Tekee vielä kuitenkin iltaleivät ja muutenkin kattoo huolehtivalla lämmöllä että mun hommat pysyy järkässä niin ei voi ihan sotajalallekaan lähteä.

Semmosia remppamurheita! Tytön huone menee uusiksi ens kuussa joten ehkä piipahdan täällä seuraavan kerran konkreettisempien ongelmien kanssa.

Ps. draftaileeko kukaan hommia paperille ennen hommiin ryhtymistä? Mä olen vasta viime vuosina hurahtanut siihen kun siinä tulee luonnollisella flowlla mietittyä kaikki oleelliset yksityiskohdat ja mahdolliset puutteet visiossa. Tietokoneella saa teknisesti näppärää jälkeä, mutta se ei aina siirry käytäntöön niin hyvin kun aina tulee jotain oleellasta unohdettua.
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
249
Itsellä on tuollainen katuvalaisimesta irti ruuvattu lamppu roikkumassa keskellä huonetta aina maalatessa. Tuo ihan eri tavalla valoa, kuin perus työmaavalaisimet ja huomaa heti kaikki pienet kauneusvirheet mitä tehdessä tulee.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
7
Minäpä lykkään käsisahan käteen. Sillä jaksaa korkeintaan puoli pöytää, ja eiköhän se silloinkin vielä ihan tukevana pysy. :D
Joo parempi näin! Ehkä remppainto vähän lantuukin kun saa hikoilla purkuhommissa ;)

Sellainen vielä tuli tuosta moottorisahasta mieleen että sen lisäksi että sillä leikkaaminen sisällä on sotkuista puuhaa, voi se olla jopa vaarallistakin. Ainakin jos pöydässä on mitään metallisia heloituksia tms.


Ja joo, rahahan meillä menee tietty niin että mun raha on perheen rahaa ja hänen rahat hänen rahaa niin ymmärtäähän sen ettei budjetilla niin väliä. :D
Jännä miten se tuppaa aina näin menemäänkin :lol:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Tuli sitten samana iltana juuri ennen nukkumaanmenoa puhelin kourassa kimittämään "yksityiskohtaiset" vastaukset kaikkiin, eli "heti kun mahdollista", "omalla rahalla" ja "ei sitä kukaan käytä". Voin kertoa, ettei siinä auta huomauttaa, että eivät ole hyviä vastauksia. Ja joo, rahahan meillä menee tietty niin että mun raha on perheen rahaa ja hänen rahat hänen rahaa niin ymmärtäähän sen ettei budjetilla niin väliä.
Haha, jotenkin kuulostaa todella tutulta :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 072
Millä tasoittaisitte seinän alareunan, johon on tarkoitus liimata jalkalistat? Joku perussiloite?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Kyselisin vinkkejä miten kiinnittää 34kg painava peili todella venkulaan kipsilevyseinään.

Tässä kyseinen peili Isku Koti
Peili tulee sängyn päätyyn poikittain tyynyjen yläpuolelle
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 762
Kyselisin vinkkejä miten kiinnittää 34kg painava peili todella venkulaan kipsilevyseinään.
Kipsilevyankkureilla. Noita on sitten erilaisia. Ideana kuitenkin kaikissa se, että ankkuri puristuu kipsilevyn molemmin puolin ja sitten se kiinnitettävä esine ruuvataan siihen ankkuriin kiinni. Itse olen käyttänyt sellaisia metallisia, jotka puristetaan siihen tarkoitukseen tarkoitetuilla pihdeillä kiinni levyyn. Hyvin on kestänyt painavat peilit, naulakot jne. kiinni.

Myydään myös nimillä paisuntaruuvi ja ohutlevyankkuri.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
21
Millä tasoittaisitte seinän alareunan, johon on tarkoitus liimata jalkalistat? Joku perussiloite?
Ite tasotin ainakin vaan näkyvään osaan asti, sitten hioin ja maalasin seinät, laitoin laminaatit ja viimeseksi liimasin jalkalistat.. Ei näy montut listan alta...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
557
eikös se neljänneskilo tnt:tä ja 10 litran maalipönttöyhdistelmä ollutkaan paras? :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Kipsilevyankkureilla. Noita on sitten erilaisia. Ideana kuitenkin kaikissa se, että ankkuri puristuu kipsilevyn molemmin puolin ja sitten se kiinnitettävä esine ruuvataan siihen ankkuriin kiinni. Itse olen käyttänyt sellaisia metallisia, jotka puristetaan siihen tarkoitukseen tarkoitetuilla pihdeillä kiinni levyyn. Hyvin on kestänyt painavat peilit, naulakot jne. kiinni.

Myydään myös nimillä paisuntaruuvi ja ohutlevyankkuri.
Vähän googlailin päivän aikana noista. Ohutlevyankkuri on hyvä idea, siinä vain pitää tietää tarkkaan kipsilevyn paksuus jotta se puristuu oikein. Kesto niillä kuitenkin vähän heikkoa. Kun kyseinen sijainti on noin metri pään yläpuolella ei ole kiva herätä yöllä siihen että 34kg räpsähtää naamalle, joten haluan tarkoituksella ampua tukevuuden ylimitoitetuksi.

Törmäsin tämmöisiin vaihtoehtoihin:

Tässä jousiankkuri. Miinuksena joutuu tekemään aika ison reiän, jotta tuo ankkuriosuus mahtuu seinän toiselle puolelle. Tämän pitäisi koosta riippuen kestää kai ihan perkeleesti vetoa.


Tässä Snaptoggle. Vaatii vähän pienemmän reiän, idea sama kuin jousiankkurissa. Vastapuolelle siis ujutetaan metalliankkuri jossa kierteet.

Eli siis ideana kiinnittää jommalla kummalla noista peilin yläkulmat. Alalaidan ajattelin tukea ihan kulmaraudoilla jotka paisuntaruuveilla kiinni. Näitä kulmarautoja voi laittaa vaikka 8 kpl peilin alalaitaan.

Miltäs kuulostaa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
40
Jos noi ankkurit epäilyttää nii ruuvaa vaikka joku vaneririma tai vastaava runkotolppiin ja peili siihen kiinni, 180cm kuitenki levee nii sattuu kahteen tolppaan ainaki. Jos siinä on peltiranka runko nii sit niitä ankkureita.
On muuten jäätävän hintanen peili.
Tuli mieleen vaan että yks korni vaihtoehto ois ostaa pelkkä peililasi liimata se seinään ja vetää vaikka smyygilistalla ympäri.säästys pari euroo.
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Tai palapeili,niissähän on tarrakiinnitykset valmiina.
Voi sitten vaikka kehystää halutessaan.
Niistähän saa tehtyä mieleisensä.

Onhan tollainen @ 34Kg painavan peilin kiinnitys kipsileyseinään,
hieman riskihommaa,se kun sieltä romahtaa lattialle,
niin voi hieman v****aa,kun pientä oravaa.:wtf:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 195
Eli siis ideana kiinnittää jommalla kummalla noista peilin yläkulmat. Alalaidan ajattelin tukea ihan kulmaraudoilla jotka paisuntaruuveilla kiinni. Näitä kulmarautoja voi laittaa vaikka 8 kpl peilin alalaitaan.

Miltäs kuulostaa?
Kuulostaa ihan ylimääräiseltä ja turhalta hommalta.

Jos olet huolissasi että yksi ankkuri ei kestä (vaikka pitäisi kestää hyvin kunnon ankkuri tuon verran alaspäin suuntautuvaa vetoa) niin laita kaksi. Eli siis siten että se peilin takana oleva rautalanka tjms menee kahden samalla tasolla olevan ankkurin kautta. Ankkurit vaikka 50cm päästä toisistaan. Ja jos osuu koolaukset niin että saat molemmat suoraan koolinkeihin niin vielä helpompi. 60cm lienee koolinkien väli. Puukoolinkiin riittää perus puuruuvi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 894
Tää liippaa nyt tän ketjun aihepiirin rajoja, mutta kysytään nyt jos täällä on kellään kokemuksia. Vaimolla on ihan hirveä pesänrakennusvietti ja haluaa laittaa melkein kaiken uusiksi, mm. rakkaan työpöytäni. On jo tilannut moottorisahan jolla sen saisi pilkottua (kun ei ovista mahdu). Haluaisi myös maalata melkein kaiken, ostella uusia sänkyjä, kaappeja ja ties mitä.

Mitähän vittua tässä nyt pitäisi tehdä? Olen jo koittanut kertoa, että nyt on hormonit syöny järjen mutta jokainen voi arvata kuinka tuloksellista ongelman ratkaisu sitä kautta on..
Viivytys ja väsytystekniikka on täälläkin hyväksi havaittu,kun saa viivyteltyä kuukauden kaksi niin onkin jo mieli muuttunut ja uudet vouhotukset suunnitteilla. Useamman ihan turhan remontin olen vuosien aikana saanut vältettyä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Kuulostaa ihan ylimääräiseltä ja turhalta hommalta.

Jos olet huolissasi että yksi ankkuri ei kestä (vaikka pitäisi kestää hyvin kunnon ankkuri tuon verran alaspäin suuntautuvaa vetoa) niin laita kaksi. Eli siis siten että se peilin takana oleva rautalanka tjms menee kahden samalla tasolla olevan ankkurin kautta. Ankkurit vaikka 50cm päästä toisistaan. Ja jos osuu koolaukset niin että saat molemmat suoraan koolinkeihin niin vielä helpompi. 60cm lienee koolinkien väli. Puukoolinkiin riittää perus puuruuvi.
Huolissani olen siksi että se on nukkuessani pään yläpuolella. Peilissä ei mene mitään rautalankaa kun se kuitenkin painaa paljon, eli kulmissa hahlot joilla peili liu'utetaan kiinnikkeisiin. Siinä olet oikeassa että vähän ylimitoitettuja ovat noi kaikki, ehkä joka kulmasta levy-/jousiankkuri riittää ja jättää noi kulmaraudat sikseen
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 724
Huolissani olen siksi että se on nukkuessani pään yläpuolella. Peilissä ei mene mitään rautalankaa kun se kuitenkin painaa paljon, eli kulmissa hahlot joilla peili liu'utetaan kiinnikkeisiin. Siinä olet oikeassa että vähän ylimitoitettuja ovat noi kaikki, ehkä joka kulmasta levy-/jousiankkuri riittää ja jättää noi kulmaraudat sikseen
No ei tuo huoli nyt ihan turha ole, vanhemmilla tuli aikoinaan sellainen ihan perus "ritilähylly" (siis sellanen mihin hyllyn kannekkeet tökitään reiitettyihin pystyipuihin) alas seinältä mitään varoittamatta monen vuoden jälkeen. Muistaakseni tuossa oli 3 pystyä ja jokainen pysty 2:lla tai 3:lla kiinni (jotain 80-luvun aikaisia kyproc-kiinnikkeitä) eli olisko ollut luokkaa 80cm korkea ja 1,2m leveä, eli kun yks kiinnitys retkahti niin ilmeisesti sen verran sai momenttia että lähti loputkin.

Laittaisin tuon ehdotetun vanerin suikaleen koolauksiin ja peili siihen vaneriin, 100% varmasti pysyy eikä tartte mitään ihmeellistä, toki tuolla konseptilla tulee vähän ulos seinästä, mutta on myös siisti jos sen joskus ottaa pois vs 4kpl 12mm reikiä...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
429
Rima voisi olla hyvä idea. Peilin takana on onttoa tilaa kun nuo massiiviset kehykset niin paksut. Selvennyksenä en siis ostanut tuota peiliä vaan sain sen kaupan päälle asunnon yhteydessä. Se oli entuudestaan jo kiinni ohutlevyankkureilla, mutta ne ankkurit olivat liian paksulle kipsilevylle, joten peili "riippui" niiden varassa. Pysy seinässä mutta näytti aika hurjalta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 195
Tää liippaa nyt tän ketjun aihepiirin rajoja, mutta kysytään nyt jos täällä on kellään kokemuksia. Vaimolla on ihan hirveä pesänrakennusvietti ja haluaa laittaa melkein kaiken uusiksi, mm. rakkaan työpöytäni. On jo tilannut moottorisahan jolla sen saisi pilkottua (kun ei ovista mahdu). Haluaisi myös maalata melkein kaiken, ostella uusia sänkyjä, kaappeja ja ties mitä.

Mitähän vittua tässä nyt pitäisi tehdä? Olen jo koittanut kertoa, että nyt on hormonit syöny järjen mutta jokainen voi arvata kuinka tuloksellista ongelman ratkaisu sitä kautta on..
kun kerran aihepiirin sivussa jo ollaan, niin kerro toki miten pöytä tuli alunperin sisään?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 904
Viestejä
4 188 878
Jäsenet
70 832
Uusin jäsen
alder2002

Hinta.fi

Ylös Bottom