Keskustelua foorumin linjauksista

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 15.12.2016.

 1. Lammas

  Lammas

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
 2. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 672
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
 3. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uskaaltaako tuohon Tesla ketjuun kirjoittaa mitään, ja missä menee OT rajapyykki, vai siirretäänkö maalia?
  E: ainakin yksi viestini oli poistettu, en tiedä mikä niistä ja melko varovaisesti olen yrittänyt olla. Silti ketjua on siivottu kahteen otteeseen useiden viestien verran. Jopa yksi twitter vitsi oli näköjään kadonnut, ko. viesti siis parin päivän vanha toimittanut joku muu, enkä itse siinä nähnyt mitään outoa.
   
 4. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 100
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tähän liittyen, joskus kun keskustelu lähtee offtopicin suuntaan, ja keskustelu on sellainen että sille ei ainakaan itsellä ole inspiraatioita etsiä parempaa ketjua, ja haluan heittää siihen vielä yhden viimeisen "sulkevan" viestin niin kirjoitan viimeisen vastauksen spoiler-tagin sisälle, jotka merkkaan offtopiciksi, ja sitten lopetan tuohon OT:seen vastailun.
  Pitäiskö tätä sun viestiä tulkita niin että noin ei pitäisi toimia?
   
 5. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 478
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei pitäisi toimia noin. Luuletko että se offtopic loppuu kun sä päätät "sulkea" keskustelun ja samalla heität bensaa liekkeihin.

  Parempi tapa "sulkea" keskustelu on vaan lopettaa vastaaminen.
   
  living_death ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 6. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 054
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tässä hyvin tiukassa linjassa offtopicin suhteen on myös se ongelma, että virheellisiä propagandaväittämiä (ilman pelkoa että väittämät korjataan) voi sitten aina alkaa heitellä offtopiccina väärissä ketjuissa(joissa ne kuitenkin luetaan), jos niihin ei saa vastata. Ja kun samaan alkuperäiseen viestiin laittaa vaikka 20% ei-off-topiccia mukaan, voi perustella että itse alkuperäinen viesti ei ole off-topiccia.
   
 7. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 100
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyse ei ole niinkään bensan heittämisestä liekkeihin, tuolloin etsin paremman ketjun. Vaan siitä että edellisessä viestissä on ollut tyyliin joku kysymys tms. ja sitten laitan siihen vastauksen enkä mitään muuta.
   
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 139
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuoppi tuossa jo aika hyvin asian tiivistikin. Ei se offtopic ole yhtään sen sallittavampaa tai oikeutetumpaa, jos ympärille heittää "offtopic-tagit". Oikea toimintatapa on jättää offtopic kirjoittamatta - kovin tärkeästä asiasta ei voi olla kyse, jos sitä ei jaksa siirtää sille kuuluvaan ketjuun.

  Yleisesti ottaen ei se muutaman viestin offtopic vielä ketjua tapa, mutta valitettavan harva sen käsistä lähtevän offtopicin osaa tunnistaa, jonka seurauksena se ketju lähtee potentiaalisesti laukalle. Linjauksia ei voi tehdä sen mukaan, miten taitavimmat keskustelijat täällä osaavat toimia. Offtopicia tulkitaan aina tilanteen mukaan, mutta lähtökohta on se, että sitä pitäisi pyrkiä välttämään kaikin keinoin.
  Näistä raporttia ylläpidolle offtopicina - koitetaan karsia parhaan mukaan.

  Sen verran vielä lisämainintana, että tuon kyseisen viestisi tapauksessa huomautin asiasta ehkäpä vähän turhan herkästi, koska offtopic ei kyseisessä tilanteessa ollut vielä jatkunut pitkään, mutta yleinen pointtini asian suhteen pätee kuitenkin joka tapauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2019 klo 18:18
  Sceptic tykkää tästä.
 9. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  8 865
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No ainakin kyseisessä tapauksessa ymmärsit viestini täysin väärin ja jos se olisi ollut, kuten ymmärsit, olisi se ollut täysin väärässä ketjussa. Ymmärrän kuitenkin sekaannuksen mahdollisuuden tuossa tilanteessa olleen suuri ;)
   
 10. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 993
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Ei toimi. Se että tuollainen viesti raportoidaan ja mahdollisesti siivotaan pois ei paljon auta kun sen on kuitenkin moni ehtinyt lukea ja lukijoiden keskuudessa on potentiaalisesti x määrä sellaisia jotka on tuon nielaissut koukkuineen päivineen. Se on mielestäni parempi että sinne ketjuun joku korjaa asian, oli sitten offtopic taikka ei niin on paljon suurempi todennäköisyys että ne jotka tuon nielivät, tulevat näkemään korjauksen.

  Tai ainakin raportoijan on syytä sitten kertoilla korjausehdotus koska moderaattorit tuskin on kaikkitietäviä jumalia ja osaavat korjata.
   
  hkultala tykkää tästä.
 11. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 139
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oleellinen tuli nyt mielestäni jo tuossa edellisessä viestissäni ja ymmärrän kyllä pointtisi. Eli minun puolestani järkevässä pienessä offtopicissa ei ole vikaa, mutta moderaattorina siihen en voi kehottaa, koska monet käyttäjät eivät tunnu ymmärtävän missä häiritsevän offtopicin raja menee.

  Ja suosittelemani raportoinnin tavoitteena ei siis ollut se, että moderaattori oikaisee virheellisen väittämän, vaan se että tahalliseen ketjun häirintään puututtaisiin ja se tarvittaessa poistettaisiin.
   
  Sceptic tykkää tästä.
 12. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  8 865
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Mites sitten kun yritetään selvästi vääntää tai provota keskustelua offtopicin puolelle ja rapsaan tulee vastauksena se "selvitelkää itse"-litania? Saako offtopiciin silloin tarttua vai onko tosiaan voimassa joku sääntö, että vähän saa aina heittää muita aiheita sekaan mutta siihen puuttumiseen sitten tartutaan jo?

  Koska se kuulostaa juuri tältä: