Kaupalliset NAS-laitteet (Synology, Qnap, yms.) yleisketju

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja Vorbild, 19.10.2016.

 1. DaMan

  DaMan

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Minulla on TVS-473e ja ostin siihen ihan "normaalit" muistikammat ja ei mitään ongelmia (alkuper Apacer 4x4Gb, lisäsin 2x16Gb Crucial = 40Gb). On myös vanha TS-453 pro johon aikanaan lisäsin myös normaalit kammat eikä ongelmia. Lisäksi sama juttu TS-873:n kanssa. Taitaa olla nyt muistia siinä 32Gb. Ei ongelmia.
  Mitähän muisteja olet kokeillut?

  Vaikka Qnap noissa pienemmissä malleissa sanoo että tukee vain oliko se nyt 8Gb niin kun vain laittaa isomman palikan niin hyvin toimii ongelmitta isokin muisti.

  Aina olen ostanut pienimmällä mahdollisella muistimäärällä ja sitten itse vaihtanut/lisännyt haluamaani muistimäärään. Tulee ylivoimaisesti edullisimmaksi.

  Edit: Valmistajilla ei välttämättä ole 4-paikkaisiin malleihin eriteltyjä muisteja, mutta kannattaa katsoa saman mallin isompia paikkamääriä niin löytyy sopivia muistipalikoita. esim. crucialilta ei löydy 473:n mutta löytyy TS-873:n muisteja
  RAM & SSD Upgrades | QNAP TS-873 | Crucial EU
  473:n ja 873:n emolevy on sama.

  Edit2: Virtuaalikoneet tarvitsee isomman muistimäärän joten kannattaa laittaa kerralla kunnolla muistia. Vähintään yht. 16Gb eikä 32Gb ole liioittelua.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2019
 2. iccb

  iccb

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni samat kokemuksen mitä @DaMan :lli on noista muisteista Qnapissa. Kolmas qnap nyt (ts-673) ja on laitettu mitä muistia on sattunut olemaan laatikossa tai sit tilattu halvimman pään muistit. Nyt olevassa Mac mini 2018 vuosimallin alkuperäiset muistit, sekä itse nassissa mukana tulleet. QVR Pro:ta testasin tässä syksyllä kahdella Unifin G3 kameralla, mutta toistaiseksi pysyn ainakin tuossa Unifi Protect systeemissä. Ihan hyvin se toimi QVR Pro toimi, sen isommalti en sitä lähtenyt säätämään.
  @DaMan mitä kaikkea virtualisoit tuossa TS-873 mallissa? Prossutehoa siinä on kuitenkin kohtuullisesti... :)
   
 3. sirace

  sirace

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  QVR Pro vaatii Qts 4.3.x tai uudemman, SSD ei ole välttämättömyys. Tossa aiemmassa QVR Pro 3.0:ssä oli bugi SSD:tä käyttäessä vaati että Raid-1:sen että käynnistyi. Aika nopsaan tuli korjaus tohon...

  Lähetetty minun SM-A505FN laitteesta Tapatalkilla
   
 4. DaMan

  DaMan

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  SSD ei ole välttämätön mutta jos sen laittaa loppuu laitteen rupsuttelut melkein siihen. QTS kuitenkin kokoajan duunaa jotain ja HDD:t rupsuttaa. Jos SSD sisässä niin vain silloin kun jotain tapahtuu tallennuksille eikä käyttikselle. Periaatteessa sama asia kun jos winukka on SSD:llä ja varsinainen työaineisto sitten vaikka HDD:lla.

  Ja tietenkin SSD:llä kaikki toiminnot nopeutuu huomattavasti. Jos on vaikka 10Gb PCIe kortti (Fibre/MM) kuten minulla niin SSD:n kansioon siirtää about 400Mbps kun WD:n Redille menee noin 120Mbps (5400rpm) ja Seagaten Ironwolfille noin 230Mbps (7200rpm).

  Itselläni 473e:ssä 2x Samsung 970 pro 1Tb Raidissa (vai oliko ne 960 ... anyways, täytyy muistaakseni olla SATA-tyyppinen m.2). Laitoin näihin vielä isot jäähdytyssiilit niin lämmötkin tiukassa ajossa +40C, ainakin QTS:n ilmoittamana.

  SSD ei ole pakollinen mutta suosittelen lämpimästi.
   
 5. DaMan

  DaMan

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Just nyt virtuaalikoneissa tällä hetkellä taitaa olla ajossa: 1 palomuuri (5 pausella), linux serveri (jossa x määrä palveluita kuten Unifi Control, taloautomaation ohjaus, pihole, + kasa muita business-palveluita) ja PBX (VOIP-puhelinkeskus). Käytän vain virtuaalikoneita enkä kontteja (containers).

  Onko sulla @iccb hyviä ideoita mitä muita voisi laittaa? :) (Vapaata muistia on vielä puolet jäljellä)
   
 6. iccb

  iccb

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni on se ongelma, että löytyy 2 * mac mini koneita ja tuo TS-673, eli on runsauden pula mitä noilla pyörittäisi. :D
  Tällä hetkellä NAS:ssa ei pyöri mitään virtuaalikoneita. Pfsenseä jossain vaiheessa ajoin...
  Ei ole kyllä antaa mitään lisävinkkiä mitä muuta voisit pyörittää, kenties jotain grafanalla käppyröiden keräilyä? :lol:
   
 7. burmanm

  burmanm

  Viestejä:
  286
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Miksi se "vapaa" muisti pitää tuhlata? NASin tärkein toimintohan pitäisi olla tiedostojen jako ja tuo vapaa muisti käytetään nimenomaan siihen, eli välimuistina jotta ei jouduta levyiltä hakemaan turhaan tietoa jatkuvasti.
   
  Markok tykkää tästä.
 8. maninthemoon

  maninthemoon

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Tilasin tuon Asustorin nyt sit itsekin. Menee vain pakka entistä enempi sekaisin jos näitä pyörittelee eri valmistajien kesken. Ajattelin hiukan samaa kokoonpanoa kuin sinulla, niin kysymys onkin, että antaako tuo SSD cache oikeasti mitään lisäarvoa? Oletko käytännössä huomannut lisähyödyn sille? Jos ei tuo paljoa lisäarvoa, niin sitten rakennan kaksi volumea ja toiseen menee data ja toiseen kameratallenukset.

  edit: Tjaa, eipä tuo taida tällä 53 sarjalaisella onnistuakkaan mikäli dokumentti pitää paikkansa. No, sitten valinta on helppo.

  "2. Supported models

  Currently SSD Cache is supported on: AS31/32/40/50/51/61/62/63/64/70/Nimbustor series"
   
 9. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tietääkö kukaan käyttääkö Synology swappia ja onko se kryptattu? Jos käyttää ja ei ole salattu niin mitä ihmettä Synon laitteilla oikein tekee jos haluaa käyttää salattuja jakoja?!

  EDIT: Omassa näyttää olevan 3GB, tod.näköisesti ei ole salattu. Täytyy kyllä sanoa, että olen aika huuli pyöreänä täällä nyt, syno, toinen tunnetuimmista kahdesta valmistajasta, ja tällainen perseily tietoturvan kannalta.. rupeaa korpeamaan nämä teknolelut, jatkuvasti saa ihmetellä kaikenlaista pelleilyä.. verkonpainoksi kaikki tietoteknishömppä ja keksiä jotain muuta ajankuluksi?

  EDIT2: Ihan mielenkiinnosta, mikä tilanne QNAP:in kanssa on näissä kryptaushommissa? Käyttäkö sekin eCryptfs:ää ja/tai salaamatonta swappia?
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2019
 10. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisessa ketjussa taisi vahvistua se, että Synon swap on salaamatonta.


  Siirsin sitä keskustelua tänne kun se ei siihen topikkiin oikein enää sopinut:

  Olen kyllä täysin eri mieltä. Kryptaus on ensisijaisesti tarkoitettu suojaamaan tietoa (eri asia kuinka hyvin se sitä tekee, mikä on käytetty metodi, salasanan vahvuus, jne.). Synology itse sanoo:

  Ja juuri sitä asiakkaat odottavat Synologyn tuotteilta. Esim. Synon oma "customer story": "In just one package, we were able to meet our performance and HIPAA compliance requirements.".

  Syno tarjoaa laitteita koti -> enterprise segmenteille, ja esim. joku mikroyrityksen tarve voi olla toimistoon on joku 2-8 levyinen NAS jossa säilytetään firman tietoja ja ne halutaan pitää salattuna siinä tapauksissa, että joku murtautuu toimistoon ja vie koko laitteen/levyt mukanaan. Tai kotikäyttäjä joka levyn rikkoutuessa haluaa lähettää sen valmistajalle vaihdettavaksi, ei varmasti halua antaa pois levyä josta kuka tahansa voisi salattua tietoa mahdollisesti lukea. Eihän eCryptFS eroa esim dm-crypt/LUKS:sta tavallaan mitenkään siinä mitä sillä halutaan saavuttaa, tiedon salaus. Samalla lailla molemmat ratkaisut käsittääkseni voivat vuotaa jos swap ei ole salattu. Näin taitaa olla myös QNAP:in kanssa jossa on mahdollista LUKS:illa salata voluumit (ja ehkä on myös mahdollista valita kansioiden salaus, joka aika varmasti käyttää eCryptFS:ää). Eli ei näytä QNAP olevan sen parempi vaihtoehto. QNAP/Synolla molemmilla on mahdollista ilmeisesti tallentaa salausavaimet johonkin "avainnippuun" jotta NASsi voi käynnistyessä mountata automaattisesti salatut levyt, tämä tietenkin sitten avaa varkaalle tiedot automaattisesti (koko laite varastettu) tai antaa varkaalle avaimet (levy(t) varastettu).

  Edelleen ihmettelen miksi tästä aiheesta on niin vähän keskustelua netissä.
   
 11. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laitanpa vielä tähän muutaman huomion Synologyn "Hyper Backup" softasta vaikka olenkin tässä miettimässä uudestaan mihin tai käytänkö ollenkaan Synoa jatkossa... tällainen FYI:

  - Osaa tehdä versioivassa backupissa deduplikointia ja pakkausta, mutta ei tee pienille tiedostoille. Ja Synon oman backup-systeemin takia overheadia on, eli backup-kohteen koko kasvaa vaikka mikään ei olisi muuttunut backup-lähteessä.

  - Backup-systeemi, kansio/tiedosto/sqlite, vaikka client-side encryption laitettu päälle, vuotaa metadataa selväkielisenä eri tiedostoissa/tietokannoissa. Esim. valitut pääkansionimet, filtterit, käyttäjätunnus, backupin nimi, etc. backup-taskiin liittyviä tietoja. Itse data ja tiedosto/hakemistonimet ovat salattuja. Olisihan tuon voinut vähän paremmin tehdä, turhaan noita joitain tietoja selkokielisesti kirjoitetaan sinne backup-kohteeseen.


  Ja "Snapshot Replication" softasta (en kerinnyt vielä sitä tutkia tarkemmin); salattujen jakojen snapshotteja ei pysty selaamaan suoraan vaan ilmeisesti adminin pitää mountata jotta niihin pääsee käsiksi.
   
 12. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  769
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuulostaa siltä että kannattaa myydä tai palauttaa se synology ja rakentaa oma serveri niin voi määritellä kaikki vastaamaan omia tietoturvatarpeita.
   
 13. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siltä se vähän vaikuttaa.. mutta siihen kaikkeen ei ihan osaaminen riitä ja/tai aikaa ei ole niin paljon. Yllätti kyllä isosti miten tällainen asia on jätetty auki jopa kahdella suurimmalla(/tunnetuimmalla?) NAS-valmistajalla. Ei olisi kaukana, että Synology/QNAP olisi viimeisen päälle hienoja laitteita/systeemeitä, varsinkin sellaisille joille valmiit paketit softineen yms. sopisivat.

  Nopeasti tuossa tsekkasin FreeNAS:sia ja sen user guidesta löytyi "Swap data on disk is always encrypted." Että ainakin joku tekee hommat oikein.

  Tai sitten elän vaarallisesti ja puukotan Synosta levylle kirjoitettavan swapin pois (jäljelle jäisi 2 x 500MB zRAM swappia). :)
   
 14. GJ

  GJ

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Anteeksi nyt vain, mutta mitähän uhkaa vastaan tämä swapin selväkielisyys on ongelma?
   
 15. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  eCryptFS (salatut jaot) toimii RAMmissa jota saatetaan swapata, salausavain ja/tai itse dataa(?) voi päätyä suojaamattona levylle. Salaamaton swap on aina riski kun järjestelmässä käytetään kryptausta.
   
 16. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 17. maninthemoon

  maninthemoon

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Itsellä tuo 5304t asustor ja ihan nopealta ja pätevältä laitteelta tuntuu. Menee tosin vaihtoon ja tulee synology tilalle, kun tuo surveillance puoli tuossa on aika pelkistetty mihin verrattuna ja itsellä kameran tallennus lakkaa toimimasta muutaman päivän jälkeen. Josko se toimisi paremmin toisen valmistajan laitteella.
   
 18. maninthemoon

  maninthemoon

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Jatketaans tähän... Onko kokemuksia, että mikä 8 gigan muisti kampa toimii DS918+ kanssa? Ostin Kingstonin 8 gigan kamman ja se ei toiminut. Olin katsovanani, että speksit on muuten aika samanlaiset, mutta niin vain aiheutti virtakatkoksia. Toinen on, että ostan toisen 4 gigan kamman mikä maksaa sen ~100€ mikä on mielestäni aika paljon muistista.
   
 19. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 512
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsekin noita tietoja etsiskelin kun laitteen hankin ja tuntui olevan vähän "toimii ehkä tai sitten ei" tyylisiä juttuja, joten asia jäi sikseen. Ilmeisesti softalla on tuo rajoitettu niin että 8 gigaa olisi maksimi muistimäärä.
   
 20. maninthemoon

  maninthemoon

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  No joo, taidan tyytyä tuohon synon omaan 4 gigan kampaan vaikka tyyris onkin. Pärjään varmasti 8:lla gigalla aika pitkälle vaikka nyt onkin jo 1 virtuaali kone pystyssä (75% muistia käytössä).
   
 21. miika-

  miika- Tukijäsen

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo toimi ainakin itsella DS918:n kanssa
  https://www.amazon.de/gp/product/B01775JF9M
   
  maninthemoon ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 22. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No nyt alkaa hahmottua mitä voisin tarvita. Tähän asti menty lähinnä sumussa miettien mitä pitää ottaa huomioon. 2 HDD:ta, erillinen SSD cache mahdollisuus (työstäminen suoraan NAS:lla) ja luultavasti Intelin prossulla jotta teho riittää. Nelilevyisistä löytyy jo valikoimaa 600-1000€ tietämillä, mutta tuleeko kellään mitään halvempaa mieleen?
   
 23. Lock

  Lock

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Varsin yleinen prosessori NAS käytössä on Celeron J3455. Kannattaa miettiä haluaako hankkia laitetta, jonka prossu saattaa lahota ennen aikojaan

  Intel Apollo Lake CPUs May Die Sooner Than Expected (Updated) | Tom's Hardware

  Silloin kun oma NAS päivitys oli ajankohtainen, oli hieman ristiriitaista tietoa aiheuttaako tuo ongelmia esim Synologyn NAS:ien kohdalla. En kuitenkaan halunnut ottaa ylimääräistä riskiä, koska NAS oli kuitenkin tarkoitus hommata käyttöön useaksi vuodeksi
   
 24. maninthemoon

  maninthemoon

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Onko jollekin tullut eteen juttuja, että cpu olisi noissa kuollut? Itselle ei ainakaan tullut ainuttakaan, kun nassia etsiskelin. Ei tietenkään tarkoita etteikö voisi olla, mutta onko turhaa lietsontaa?

  Enkä nyt erkseenkään lähtenyt etsimään, että onko noita olemassa, niin sen takia kysäisen.
   
 25. Lock

  Lock

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 26. Konemiespoju

  Konemiespoju

  Viestejä:
  472
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisi tarkoitus siirrellä maksimissaan n. 15gb videotiedostoja koneelta toiselle lähitulevaisuudessa, eli nas olisi varmaan järkevin ratkaisu tähän ? Yritän etsiä mahdollisimman edullista nas koteloa ja siihen joku kovalevy, 1tb tai 2tb riittää itselle hyvin, mikä levy sopivin/nopein tähän toimintaan ?

  Olen katsellut Buffalo LinkStation HS-DHGL, lg n2b1dd2 tai Buffalo HD-CE nas koteloksi ja sinne joku levy esimerkiksi, miten mahtaa pelata ja kauan menee 10gb tiedoston siirtämisessä ? Mitä vaatii nassin laittaminen toimintakykyiseksi ? Kotelo, kovalevyt, rj45 piuhan modeemille ja joku ohjelmisto kai ?
   
 27. allapo

  allapo

  Viestejä:
  365
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  15 gigaa koneelta toiselle, hommaat 5e muistitikun usb3 ja siirrät sillä. Mihin ihmeeseen siinä NAS:ia tarvitaan? Vai oliko tarkoitus pyöritellä koneelta toiselle kokoajan?
   
 28. Konemiespoju

  Konemiespoju

  Viestejä:
  472
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitus siirrellä n. 100gb päivässä, eli jatkuvaa siirtelyä... Mutta minkälaisiin nopeuksiin päästään usb 3 tikuilla ?
   
 29. allapo

  allapo

  Viestejä:
  365
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kingston 64 Gt DataTraveler Elite G2 USB 3.0 -muistitikku 34,99

  Tuolla tikulla 180MB/s luku ja 70MB/s kirjoitus esimerkiksi tuohon hintaan, rahalla saa nopeutta.

  Mutta jos nyt kuitenkin siirtelette videotiedostaja koneiden välillä enemmänkin - niin kyllä se NAS sitten on ihan hyvä ratkaisu.

  Jos sinulla on gigabitin kytkin siinä modeemissa siis 1000Mb/s (megabittiä sekunnissa) merkintä laitteiden kyljessä joskus (10/100/1000) niin sen todellinen tiedonsiirtonopeuden maksimi on noin 100MB/s (megatavua sekunnissa) ja tavallisilla kiintolevyillä HDD nopeudet jää siitä pienien tiedostojen siirrossa.

  Jos sinulla on vanha halpa modeemi/kytkin niin siinä saattaa vielä olla 100Mb/s liitäntä jonka maksimit on vaan 10MB/s luokkaa.

  Tuolla laskurilla pystyt laskemaan tiedonsiirtonopeuksia: http://www.calctool.org/CALC/prof/computing/transfer_time
  Jos laittaa vaikka 15GB tiedostokoon ja 80MBps (80MB/s) niin arvonta automaatti sanoo: 2.98 minuuttia.
   
 30. Moloch

  Moloch

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  07.09.2018
  Selailin kuukausi takaperin Aliexpressin valikoimaa ja törmäsin tällaiseen Hikvision P90 NAS laitteeseen:

  US $49.74 40% OFF|HIKVISON NAS Network Cloud Storage Mobile Network H90 Smart USB USB2.0 Remotely support 2.5inch HDD (Not Include Hdd)-in Networking Storage from Computer & Office on AliExpress

  Hinta oli tuolloin noin 38 euroa ja tilasin kokeilumielessä. Laite tuli viime viikolla ja muutaman päivän käytön jälkeen on ihan positiiviset fiilikset.

  Asensin NAS:iin ylimääräisen läppärissä olleen 250Gb 2.5" HDD -levyn ja kytkin NAS:n Huawei B715 modeemin LAN porttiin. Android kännykkään asensin Hikvisionin HikBox -sovelluksen Play sovelluskaupasta. Käyttöönotto oli nopea ja helppo mobiiliapin avulla.

  Laitteen mukana tuli kiinalainen virtalähde mutta koska virtalähde oli normaali 12V 1A pyöreällä liittimellä niin esim. vanha Huawei B315 modeemin virtalähde oli toimiva.

  Olen käyttänyt NAS:a musiikkiverkkolevynä (flac/mp3) sekä kännykän valokuvien ja videoiden backup levynä, mutta voi käyttää kaikkeen muuhunkin. Appissa on itsessään perus musiikki- ja videosoitin mikä on riittänyt omaan käyttöön. NAS:ssa on wifi -verkossa mm. automaattinen backup toiminto puhelimen valokuville yms. NAS:lla voi ladata tiedostoja (mm. magnet linkit), yhdistää Hikvisionin valvontakameroihin jne. Valvontakameraa minulla ei ole mutta torrent-lataus toimii moitteeta ainakin magnet -linkillä mitä nyt kerran testasin.

  Löytyy myös USB -portti mihin voi liittää USB muistitikun tai ulkoisen kiintolevyn. Lisäksi on HDMI -portti jolla voi kytkeä mm. televisioon ja katsoa laitteelle tallennettuja videoita jos TV:stä ei löydy Chromecast tms. toimintoa.

  Ainakin oma android smart TV näkee NAS:n kodin verkossa ja TV:llä voi katsella/kuunnella laitteella olevaa mediaa.

  Suunnitelmissa on hankkia laitteeseen isompi, vähintään 1 TB levy (tukee max. 2 TB).

  NAS:a käytetään ja hallitaan tuon HikBox appin kautta. Windows 10 tietokoneella pääsee myös tiedostoihin käsiksi esim. naputtelemalla Resurssienhallinnan osoiteriville NAS:n lähiverkon IP:n tyyliin \\192.168.1.133 kunhan on aktivoinut asetuksista Samban ja DLNA:n.

  Musiikki ja videot ovat toistuneet wifi -verkossa virheettömästi. Kotiverkon ulkopuolella on satunnaisesti ilmennyt pätkimistä. Epäilen että johtuu kotona olevan 4G liittymän ja Huawei B715 modeemin uppikaistasta.

  Edit: lauantaina 18.1. ilmoitti HikBox appi että NAS:n on uusi firmware päivitys 1.28.0 ja se ladattiin sekä asennettiin automaattisesti taustalla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2020
 31. maninthemoon

  maninthemoon

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Tilasin näitä sen 16GB ja totesin, että 16 gigaa DS918 ei toimi kuten spekseissä sanotaa, että 8 gigaa on maksi. Nassi kaatuili omia aikojaan kuten edellisellä kingstonin 8 gigan kammalla mitä testasin. Yksittäisenä 8 gigan kampana laitteessa kuitenkin tämä muisti tuntuu toimivan näin kahden päivän testin perusteella. Aajoin myös mem testin nassille ja ei kaatunut kuten Kingsonin kammalla tuota ajaessa. Eli luottavaisin mielin tämän kanssa.

  Nyt meneekin siis tuo toinen 8 gigan kampa myyntiin ylimääräisenä mikäli jotakuta kiinnostaa.
  Myydään - Crucial Storage for Mac, 1866 MT/s DDR3L, 8gb
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2020
 32. emmel

  emmel

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Mulla on Synologyn vanha DS112J ja vähän uudempi DS214. Huomasin että tohon 214:n saa Syncthingin suoraan pakettivarastosta. Vai saako? Mulla on hämärä mielikuva että säädin joskus jotain sen kanssa ja asennus olisi pitänyt suorittaa "ohi" ton Synologyn tarjoamien softapakettien. Kuuluuko Syncthing nykyään oletuksena tarjottaviin paketteihin?

  Olisin laittanut sen tuohon vanhempaan 112J:hin mutta siihen sitä ei asennettavista paketeista löydy. Silläpä aloin asiaa ihmetellä. Onhan toi 112J aika mopo, että sikäli ymmärrän kyllä jos se väännön puutteen vuoksi sieltä puuttuu.

  Toinen juttu noihin valvontakamerahommiin liittyen, onko antaa suosituksia sisäkäyttöön sopivista hyvän hinta/laatu-suhteen kameroista?

  Edit: olinkin lukenut/ymmärtänyt väärin tota testin Surveillance-osuutta. Mikäs tossa testissä ton 216se NASsin kohdalla toi 5 on? Onko se kameroiden lukumäärä ja 50fps jakaantuu noille kameroille vai miten tota pitää lukea?

  Edit2: Saat**a kun sekoilen vielä editoidessanikin viestiä. :rolleyes: Viittaan siis tähän aiemmin linkitettyyn vertailuun
  DS216se or DS218j or DS218play or DS218 or DS218+ or DS718+ - NAS Compares
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2020
 33. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 512
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  SynoCommunity reposta löytyy Syncthing
   
  emmel tykkää tästä.
 34. Grin

  Grin

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Joopa joo. Ostin tuommoisen toisen Qnap TS-832x:n kun olen ollut edelliseen täysin samaan laitteeseen niin tyytyväinen. Päätin päivittää firmiksen heti kättelyssä kun olin laitteen nimennyt, mutta qfinder herjasi kesken päivityksen että update failed. Qnapin ohjeessa pyydettiin boottaamaan laite ja yrittämään uudestaan, mutta laitehan ei enää nouse.

  Piippaa kerran, mutta ei anna sitä pisempää ääntä qts:n käynnistymisen merkiksi.
   
 35. sirace

  sirace

  Viestejä:
  236
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kokeilitko jo default factrory palautusta? Jos tämäkään ei auta, eikun takas kauppaan..

   
 36. Grin

  Grin

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Ei auttanut resetti, ei lyhyt eikä pitkä.
   
 37. andor

  andor

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Menee tietokone järjestelyt uusiksi ja pitäs hankkia nas tiedostoille. Nyt vaan mietinnässä, että kasaako oman vai ostaako valmiin.
  Jos ostas valmiin, merkki olisi Synology. Mites noissa menee jos laite lahoaa, saako tiedostoja ulos levyiltä muuten kuin ostamalla uuden vastaavan laitteen?
   
 38. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  About kaikki käyttää ihan perus linuxia ja sen raidia, joten pakan voi lyödä kiinni toiseen koneeseen tarvittaessa.
   
 39. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Qnap käytti kyllä aikoinaan omaa ”custom” versiota standardista tiedostojärjestelmästä (en muista oliko ext3 vai 4’stä). Ärsyttävää oli palautus kun ei normaali linux ymmärtänyt, mutta heillä oli oma live-cd jolla sai tiedostot talteen.