Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Wizand, 05.02.2017.

  1. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    886
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Ai prkl, pitääkö se tommoinen ilmapaistin sitten hommata kun ei tosiaan aina jaksa öljyn kanssa läträtä? :drool:
     
  2. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 018
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Menee jo vähän offtopiciksi, mutta eroaako tuommoinen airfryer-kapistus ihan tavallisesta kiertoilmauunista jotenkin muutoin kuin naurettavan pienen kapasiteetin ja kääntämistarpeesta päätellen huonomman ilmankierron osalta?
     
  3. hema

    hema Tukijäsen

    Viestejä:
    127
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Lämpenee nopeasti ja ilmavirta on luokkaa tornado. Ei siis ole mikään pullanpaistouuni.
    Huonoa ilmankiertoa voi helpottaa ostamalla samantien XXL kokoisen mallin jolloin kanat eivät kosketa enää toisiaan.
     
    Antti Alien tykkää tästä.
  4. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    192
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    kiertoilmauuni on ihan sama asia kuin airfryer; kunhan sekin on laadukas.
    tuollainen toki sopii sinkuille ihan kivasti jos ei omaa pullanpaistouunia ole. :smoke:
    eihän tohon XLnkään mene vittujakaan tavaraa, "joo oottakaa hetki". :joy:
     
  5. Apinamakina

    Apinamakina

    Viestejä:
    396
    Rekisteröitynyt:
    14.07.2017
    Tuli kokeiltua noita habanerolla marinoituja hornetteja, eivät kovin tulisia olleet, mutta hemmetti että olivat maukkaita, varmaan se habaneron hedelmäinen maku toi siihen lisäyksen.
     
  6. Ylimaisteri

    Ylimaisteri

    Viestejä:
    143
    Rekisteröitynyt:
    17.07.2018
    Tuli sitten testattua Hook Buffalokastike, koska vaihtoehdot olivat joko tuo tai sitten Wingskastike medium omassa K-supermarketissa. Wingsien virkaa toimittivat tällä kertaa Lidlin Stingerit, pikkuisen vehnäjauhoja laitoin siipien pintaan kevyesti ja uuniin noin puoleksi tunniksi.

    Tuohan on itse asiassa ihan pätevää kastikettta ja toimi hyvin noiden Stingereiden kanssa, pitää varmaan yrittää testailla noita muitakin Hook-brändin kastikkeita.
    Tulisuutta saisi olla lisää, eli pitää varmaan jostain yrittää metsästää tuo hot-versio tuosta tai sitten Siipikastike hot.

    [​IMG]
     
  7. jonska

    jonska

    Viestejä:
    5
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2017
    Kaupasta saa hornettien lisäksi valmismarinoituja hunajasiipiä, mutta eivät ole kovin hyviä. Onko kukaan törmännyt vastaavaan hyvään makeaan (ei-tuliseen) siipikastikkeeseen tai sellaisen reseptiin? Pitäisi muksuille tehdä siipiä ja Hanksin kastikkeet voi olla vielä vähän tujakan puoleisia..
     
  8. Seeteufel

    Seeteufel

    Viestejä:
    272
    Rekisteröitynyt:
    19.08.2018
    Tuo Hookin buffalokastike, mistä on kuva yläpuolella, ei ainakaan ole turhan tulista.

    Ja niistä tulisimmistakin sooseista saa miedompia, kun lisää sulatettua voita sekaan tarpeeksi.
     
    jonska ja Messmaker tykkäävät tästä.
  9. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    525
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Mulle tuli mieleen Hank'sin vastaava BBQ kastike, mutta itsellä ei tosiaan ole kokemusta kuin "perus"-siipikastikkeista, Medium ja Hot.

    en tiedä sitten , miten tuo kävisi siipien kanssa...o_O

    [​IMG]
     
    jonska tykkää tästä.
  10. jonska

    jonska

    Viestejä:
    5
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2017
    Kiitokset vinkeistä. Buffalokastike menee testiin jos täältä päin löytyy. Haussa olisi tosiaan enemmänkin hunajalla (tai mangolla tms) makeutettu "kanalle sopiva" kastike kuin bbq-tyylinen kastike.
     
  11. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 191
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Meilläkin muksut vetelevät ihan tyytyväisenä tuota Hookin hottia. Siitä on olemassa vieläkin miedompi versio, mutta aika laimeaa on tuo hottikin.

    Nuo BBQ-soosit eivät ainakaan minulle uppoa siipien kanssa, eikä oikein missään muussakaan yhteydessä liiallisen imelyyden vuoksi.
     
  12. teppo mörkö

    teppo mörkö

    Viestejä:
    608
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    ... kyseiseltä wiki-sivulta:

    Oikein suoritettuna uppopaistaminen ei tee ruoasta rasvaista, sillä ruoan kosteus hylkii öljyä.kenen mukaan?

    Eli epäselvää onko tässä väitteessä mitään perää.
     
  13. bunville

    bunville

    Viestejä:
    69
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    niin, ei kosteus mitään voi hylkiä koska kuuma rasva höyrystää sen. Kuuma rasva paistaa ruoan ulkopinnan joka tekee siitä a) rapean ja b) suojaa sisustaa liialta rasvalta ja kuivumiselta. Jos liian kauan paistaa b) vaikutusta ei luonnollisesti ole.
     
  14. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 191
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Jokainen voi ihan itse testata lämpötilan vaikutuksen rasvan imeytymiseen, niin ei tarvitse uskoa ulkopuolisia. Liian matalassa lämpötilassa öljyä imeytyy ruokaan enemmän ja jos taas lämpötila on liian korkea, ruoat käristyvät pinnalta, mutta jäävät sisältä raaoiksi.
     
  15. Peltsii

    Peltsii

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    04.11.2017
    Mitään kovin tieteellistä testiä en ole tehnyt, mutta jokainen syömäni uppopaistettu ruoka on sisältäkin ollut helvetin rasvaista.

    Tiriseehän nuo ravintoloidenkin siivet rasvaa sisältä. Itse pystyn vetämään 18-20 uppopaistettua siipeä ravintolassa, ennen kuin on kamala rasva ähky päällä ja meinaa kuolla. Savustettuja/grillattuja menee taasen helposti yli 30kpl ilman ongelmia. Jotain olen pystynyt siis tästäkin päättelemään.
     
  16. bunville

    bunville

    Viestejä:
    69
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    Ei se rasva sinne sisalle mene jos oikein uppopaistetaan. pintaan ja sisalla on kanan omaa rasvaa. ihan tieteellisesti :)
     
  17. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    525
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Grillattu siipi, paras siipi :hungry:
     
    Peltsii tykkää tästä.
  18. Peltsii

    Peltsii

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    04.11.2017
    Tämähän on ihan täyttä paskaa.

    Miksi esimerkiksi mcdonaldsin ranskalaisissa on 290kcal/100g ja oolannin tikkuperunoissa 170kcal/100g? Rasvaan samat arvot 14g ja 6.5g

    Eikö mäkkärissä osata paistaa? Entäs sitten KFC kanat? Kukaan koskaan syönyt? Öljy tirahtaa syvältä sisältä päin pläsiä kun haukkaa.
     
  19. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    886
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    En ota muuten kantaa uppopaiston teorioihin, mutta muutaman kanalan KFC:ssä syöneenä, ei ole rasvaa lennellyt kertaakaan (ehkä noin 100 käyntikertaa).
     
  20. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 191
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Hyviä vertauskohteita taas. Ota mieluummin itse selvää asiasta, äläkä perusta teorioita jonkin pikaruokalan x käyttämiin menetelmiin tai tuotteisiin. Pikaruokaloissa ei tehdä varmasti rahan lisäksi mitään järkevällä tavalla ja kaikkein vähiten sillä välitetään jostakin rasvan lämpötilasta firteerauskeittimessä, siis sen lisäksi mitä se keitin itse yrittää automatiikan toimin tehdä, mutta sillä ei kuuhun mennä, kun sinne liemeen kaadetaan vähän väliä kamaa suoraan pakastimesta jne.

    Imeytyvän rasvan määrään vaikuttaa toki lämpötilan lisäksi myös friteerattavan ruoka-aineen koostumus. Jos esim. kanat on leivitetty ennen friteerausta, niin varmasti niissä on enemmän rasvaa kuin leivittämättömissä jne. Hyvin olennainen vaikutus on silti sillä rasvan lämpötilalla. Muistan lukeneeni, että tämä perustuisi siihen, että oikeassa lämpötilassa friteerattavan ruoan oma kosteus tiivistyy siihen pinnalle estäen rasvan imeytymisen. Liian matalassa lämmössä näin ei tapahdu ja vastaavasti liian kuumassa se kosteus pääsee haihtumaan.
     
  21. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    886
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Vähän aiheeseen liittyen, hain huvikseni Lidlistä testiin sen niiden tarjouksessa olleen ’airfryerin’, mitä se oli 59e viime viikolla, vieläkin voi löytyä jostain.

    Ranuista ihan ok:t, Lidlin filekananugetit oikein maukkaita, samoin juustolla täytetyt jalapenot ja eilen tuli viimein testattua siivillä, jääkaapissa oli paketti Poppamiehen sirachamaustettuja siipiä ja tuli oikein maukkaita.

    Materiaalit hyvät laitteessa, ainoa mikä voisi olla paremmin on ajansäätö, 2019 voisi olla jo digitaalinen eikä mallia tikittävä munakello.
     
  22. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 191
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Nämä Hookin kypsät siivet olivat tosiaan yllättävän toimivia ja nopeita valmistaa. Hintakin on ihan kohtuullinen. Voi olla, että tulee ostettua toistekin.
     
  23. bunville

    bunville

    Viestejä:
    69
    Rekisteröitynyt:
    31.10.2016
    En rupea asiasta väittelemään, usko mitä haluat.
     
  24. Peltsii

    Peltsii

    Viestejä:
    275
    Rekisteröitynyt:
    04.11.2017

    Laitahan vähän linkkiä näiden väitteiden tueksi. Wikipedian lähteetön ei kelpaa.

    Mitä itse asiaa hetken tutkin tänään, oli tuloksena että uppopaistettava ruoka imee rasvaa, myös kana.
     
  25. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 191
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Ei sinulle tunnu mikään kelpaavan noiden epämääräisten omien testiesi ja mäkkärikokemustesi lisäksi, joten annetaan asian olla, kun ei kiinnosta kinastella tällaisesta asiasta. Voit syödä minun puolestani ne kanasi vaikka raakana.
     
    mörköläinen tykkää tästä.
  26. Frankie

    Frankie

    Viestejä:
    83
    Rekisteröitynyt:
    21.02.2019
    Maailman helpoin testi. Mitataan rasvan määrä ennen ja jälkeen uppopaistamisen. Olkaa hyvä vaan.
     
  27. Unihiekkamyrsky

    Unihiekkamyrsky

    Viestejä:
    93
    Rekisteröitynyt:
    03.04.2018
    Hesburgerin wingsit testattu.

    Samaa kamaa kuin Atrian Hornetit. Jotenkin saatu vain mauttomammiksi, ja dipin puute ihmetytti.

    0/5 ei jatkoon
     
  28. PornReindeer

    PornReindeer

    Viestejä:
    385
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Oletko Mäkin siipiä kokeillut? Ihan vertailutietoa kaipaan, ovatko nuo sellaisia rapsakoita vai siipikastikeessa uivia :)

    Itse siis pidän rapsakoista leivitetyistä kuten donaldsilla, tuon tyylisiä saa ainakin Tampereella monista aasialaispaikoista.

    Ei nuo mäkkärin siivet mitään huipputuotteita ole, mutta mielestäni ihan ok verrattuna joihinkin nugetteihin jne. ;)
     
  29. Unihiekkamyrsky

    Unihiekkamyrsky

    Viestejä:
    93
    Rekisteröitynyt:
    03.04.2018
    En ole kokeillut, mutta hesen wingsit oli tosiaan sellaiset että jos ostat kaupasta Atrian Hornetteja, kaadat ne rasvakeittimeen ja tarjoilet pahviboksista niin maistuisi samalta.

    Mitään kastiketta ei ollut, ihan kuivat wingsit.

    Ravinto-arvollisestihan nuo on parempia mitä jotkut KFC:n mössökanat, mutta ei vaan itselle toiminut tuo homma hesessä. Mautonta, sormet sotkevaa, ja hankalasti syötävää. Poissa oli se KFC:n mutkattomuus ja maku noiden suhteen. Ja vertailupohjaa löytyy, söin viimeksi viimeviikolla Itävallassa pari kertaa KFC:ssä.

    Samoin jos käy jossakin oikeassa Wings-paikassa niin makuelämys hyvän kastikkeen kanssa on verraton, mutta tuosta hesestä jäi sellainen tunne et tuote on tuotu vähän liian äkkiä markkinoille.
     
  30. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 191
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Nuo pikaruokapaikkojen siivet (ja kaikki muukin ruoka niissä) ovat poikkeuksetta kuraa, poislukien ehkä juuri se KFC, mutta se onkin alunperin juuri kanaruokiin keskittynyt paikka ja siellä siivet ovat leivityksineen aika erilaisia muutenkin.

    Offtopicina en voi käsittää miten Hesburger on saanut tarjonnallaan näinkin suuren jalansijan pikaruokamarkkinoista. Ihan hirveää skeidaa koko lista.
     
    Namemma tykkää tästä.