Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
529
kiertoilmauuni on ihan sama asia kuin airfryer; kunhan sekin on laadukas.
tuollainen toki sopii sinkuille ihan kivasti jos ei omaa pullanpaistouunia ole. :smoke:
eihän tohon XLnkään mene vittujakaan tavaraa, "joo oottakaa hetki". :joy:
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Tuli kokeiltua noita habanerolla marinoituja hornetteja, eivät kovin tulisia olleet, mutta hemmetti että olivat maukkaita, varmaan se habaneron hedelmäinen maku toi siihen lisäyksen.
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 444
Tuli sitten testattua Hook Buffalokastike, koska vaihtoehdot olivat joko tuo tai sitten Wingskastike medium omassa K-supermarketissa. Wingsien virkaa toimittivat tällä kertaa Lidlin Stingerit, pikkuisen vehnäjauhoja laitoin siipien pintaan kevyesti ja uuniin noin puoleksi tunniksi.

Tuohan on itse asiassa ihan pätevää kastikettta ja toimi hyvin noiden Stingereiden kanssa, pitää varmaan yrittää testailla noita muitakin Hook-brändin kastikkeita.
Tulisuutta saisi olla lisää, eli pitää varmaan jostain yrittää metsästää tuo hot-versio tuosta tai sitten Siipikastike hot.

 
Liittynyt
19.10.2017
Viestejä
15
Kaupasta saa hornettien lisäksi valmismarinoituja hunajasiipiä, mutta eivät ole kovin hyviä. Onko kukaan törmännyt vastaavaan hyvään makeaan (ei-tuliseen) siipikastikkeeseen tai sellaisen reseptiin? Pitäisi muksuille tehdä siipiä ja Hanksin kastikkeet voi olla vielä vähän tujakan puoleisia..
 
Liittynyt
19.08.2018
Viestejä
743
Kaupasta saa hornettien lisäksi valmismarinoituja hunajasiipiä, mutta eivät ole kovin hyviä. Onko kukaan törmännyt vastaavaan hyvään makeaan (ei-tuliseen) siipikastikkeeseen tai sellaisen reseptiin? Pitäisi muksuille tehdä siipiä ja Hanksin kastikkeet voi olla vielä vähän tujakan puoleisia..
Tuo Hookin buffalokastike, mistä on kuva yläpuolella, ei ainakaan ole turhan tulista.

Ja niistä tulisimmistakin sooseista saa miedompia, kun lisää sulatettua voita sekaan tarpeeksi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
790
Tuo Hookin buffalokastike, mistä on kuva yläpuolella, ei ainakaan ole turhan tulista.

Ja niistä tulisimmistakin sooseista saa miedompia, kun lisää sulatettua voita sekaan tarpeeksi.
Mulle tuli mieleen Hank'sin vastaava BBQ kastike, mutta itsellä ei tosiaan ole kokemusta kuin "perus"-siipikastikkeista, Medium ja Hot.

en tiedä sitten , miten tuo kävisi siipien kanssa...o_O

 
Liittynyt
19.10.2017
Viestejä
15
Kiitokset vinkeistä. Buffalokastike menee testiin jos täältä päin löytyy. Haussa olisi tosiaan enemmänkin hunajalla (tai mangolla tms) makeutettu "kanalle sopiva" kastike kuin bbq-tyylinen kastike.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
Tuo Hookin buffalokastike, mistä on kuva yläpuolella, ei ainakaan ole turhan tulista.

Ja niistä tulisimmistakin sooseista saa miedompia, kun lisää sulatettua voita sekaan tarpeeksi.
Meilläkin muksut vetelevät ihan tyytyväisenä tuota Hookin hottia. Siitä on olemassa vieläkin miedompi versio, mutta aika laimeaa on tuo hottikin.

Nuo BBQ-soosit eivät ainakaan minulle uppoa siipien kanssa, eikä oikein missään muussakaan yhteydessä liiallisen imelyyden vuoksi.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
349
niin, ei kosteus mitään voi hylkiä koska kuuma rasva höyrystää sen. Kuuma rasva paistaa ruoan ulkopinnan joka tekee siitä a) rapean ja b) suojaa sisustaa liialta rasvalta ja kuivumiselta. Jos liian kauan paistaa b) vaikutusta ei luonnollisesti ole.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
Jokainen voi ihan itse testata lämpötilan vaikutuksen rasvan imeytymiseen, niin ei tarvitse uskoa ulkopuolisia. Liian matalassa lämpötilassa öljyä imeytyy ruokaan enemmän ja jos taas lämpötila on liian korkea, ruoat käristyvät pinnalta, mutta jäävät sisältä raaoiksi.
 
Liittynyt
04.11.2017
Viestejä
937
Mitään kovin tieteellistä testiä en ole tehnyt, mutta jokainen syömäni uppopaistettu ruoka on sisältäkin ollut helvetin rasvaista.

Tiriseehän nuo ravintoloidenkin siivet rasvaa sisältä. Itse pystyn vetämään 18-20 uppopaistettua siipeä ravintolassa, ennen kuin on kamala rasva ähky päällä ja meinaa kuolla. Savustettuja/grillattuja menee taasen helposti yli 30kpl ilman ongelmia. Jotain olen pystynyt siis tästäkin päättelemään.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
349
Ei se rasva sinne sisalle mene jos oikein uppopaistetaan. pintaan ja sisalla on kanan omaa rasvaa. ihan tieteellisesti :)
 
Liittynyt
04.11.2017
Viestejä
937
Ei se rasva sinne sisalle mene jos oikein uppopaistetaan. pintaan ja sisalla on kanan omaa rasvaa. ihan tieteellisesti :)
Tämähän on ihan täyttä paskaa.

Miksi esimerkiksi mcdonaldsin ranskalaisissa on 290kcal/100g ja oolannin tikkuperunoissa 170kcal/100g? Rasvaan samat arvot 14g ja 6.5g

Eikö mäkkärissä osata paistaa? Entäs sitten KFC kanat? Kukaan koskaan syönyt? Öljy tirahtaa syvältä sisältä päin pläsiä kun haukkaa.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 734
En ota muuten kantaa uppopaiston teorioihin, mutta muutaman kanalan KFC:ssä syöneenä, ei ole rasvaa lennellyt kertaakaan (ehkä noin 100 käyntikertaa).
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
Tämähän on ihan täyttä paskaa.

Miksi esimerkiksi mcdonaldsin ranskalaisissa on 290kcal/100g ja oolannin tikkuperunoissa 170kcal/100g? Rasvaan samat arvot 14g ja 6.5g

Eikö mäkkärissä osata paistaa? Entäs sitten KFC kanat? Kukaan koskaan syönyt? Öljy tirahtaa syvältä sisältä päin pläsiä kun haukkaa.
Hyviä vertauskohteita taas. Ota mieluummin itse selvää asiasta, äläkä perusta teorioita jonkin pikaruokalan x käyttämiin menetelmiin tai tuotteisiin. Pikaruokaloissa ei tehdä varmasti rahan lisäksi mitään järkevällä tavalla ja kaikkein vähiten sillä välitetään jostakin rasvan lämpötilasta firteerauskeittimessä, siis sen lisäksi mitä se keitin itse yrittää automatiikan toimin tehdä, mutta sillä ei kuuhun mennä, kun sinne liemeen kaadetaan vähän väliä kamaa suoraan pakastimesta jne.

Imeytyvän rasvan määrään vaikuttaa toki lämpötilan lisäksi myös friteerattavan ruoka-aineen koostumus. Jos esim. kanat on leivitetty ennen friteerausta, niin varmasti niissä on enemmän rasvaa kuin leivittämättömissä jne. Hyvin olennainen vaikutus on silti sillä rasvan lämpötilalla. Muistan lukeneeni, että tämä perustuisi siihen, että oikeassa lämpötilassa friteerattavan ruoan oma kosteus tiivistyy siihen pinnalle estäen rasvan imeytymisen. Liian matalassa lämmössä näin ei tapahdu ja vastaavasti liian kuumassa se kosteus pääsee haihtumaan.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 734
Vähän aiheeseen liittyen, hain huvikseni Lidlistä testiin sen niiden tarjouksessa olleen ’airfryerin’, mitä se oli 59e viime viikolla, vieläkin voi löytyä jostain.

Ranuista ihan ok:t, Lidlin filekananugetit oikein maukkaita, samoin juustolla täytetyt jalapenot ja eilen tuli viimein testattua siivillä, jääkaapissa oli paketti Poppamiehen sirachamaustettuja siipiä ja tuli oikein maukkaita.

Materiaalit hyvät laitteessa, ainoa mikä voisi olla paremmin on ajansäätö, 2019 voisi olla jo digitaalinen eikä mallia tikittävä munakello.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637

Nuo kypsät Hookin siivet eivät olleetkaan niin pahoja mitä ajattelin. Uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi (kiertoilma) ja sen jälkeen kippoon ja marinointi kastikkeella. Yllättävän hyviä tuli.
Testasin myös Hookin Buffalo-kastiketta, joka ei ollut lainkaan tulinen, vaan makea ja "tahmea." Myös sinihomejuustodippikin ihan syötävää sekin.
Nämä Hookin kypsät siivet olivat tosiaan yllättävän toimivia ja nopeita valmistaa. Hintakin on ihan kohtuullinen. Voi olla, että tulee ostettua toistekin.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
349
Tämähän on ihan täyttä paskaa.

Miksi esimerkiksi mcdonaldsin ranskalaisissa on 290kcal/100g ja oolannin tikkuperunoissa 170kcal/100g? Rasvaan samat arvot 14g ja 6.5g

Eikö mäkkärissä osata paistaa? Entäs sitten KFC kanat? Kukaan koskaan syönyt? Öljy tirahtaa syvältä sisältä päin pläsiä kun haukkaa.
En rupea asiasta väittelemään, usko mitä haluat.
 
Liittynyt
04.11.2017
Viestejä
937
Hyviä vertauskohteita taas. Ota mieluummin itse selvää asiasta, äläkä perusta teorioita jonkin pikaruokalan x käyttämiin menetelmiin tai tuotteisiin. Pikaruokaloissa ei tehdä varmasti rahan lisäksi mitään järkevällä tavalla ja kaikkein vähiten sillä välitetään jostakin rasvan lämpötilasta firteerauskeittimessä, siis sen lisäksi mitä se keitin itse yrittää automatiikan toimin tehdä, mutta sillä ei kuuhun mennä, kun sinne liemeen kaadetaan vähän väliä kamaa suoraan pakastimesta jne.

Imeytyvän rasvan määrään vaikuttaa toki lämpötilan lisäksi myös friteerattavan ruoka-aineen koostumus. Jos esim. kanat on leivitetty ennen friteerausta, niin varmasti niissä on enemmän rasvaa kuin leivittämättömissä jne. Hyvin olennainen vaikutus on silti sillä rasvan lämpötilalla. Muistan lukeneeni, että tämä perustuisi siihen, että oikeassa lämpötilassa friteerattavan ruoan oma kosteus tiivistyy siihen pinnalle estäen rasvan imeytymisen. Liian matalassa lämmössä näin ei tapahdu ja vastaavasti liian kuumassa se kosteus pääsee haihtumaan.

Laitahan vähän linkkiä näiden väitteiden tueksi. Wikipedian lähteetön ei kelpaa.

Mitä itse asiaa hetken tutkin tänään, oli tuloksena että uppopaistettava ruoka imee rasvaa, myös kana.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
Laitahan vähän linkkiä näiden väitteiden tueksi. Wikipedian lähteetön ei kelpaa.

Mitä itse asiaa hetken tutkin tänään, oli tuloksena että uppopaistettava ruoka imee rasvaa, myös kana.
Ei sinulle tunnu mikään kelpaavan noiden epämääräisten omien testiesi ja mäkkärikokemustesi lisäksi, joten annetaan asian olla, kun ei kiinnosta kinastella tällaisesta asiasta. Voit syödä minun puolestani ne kanasi vaikka raakana.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 965
Maailman helpoin testi. Mitataan rasvan määrä ennen ja jälkeen uppopaistamisen. Olkaa hyvä vaan.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 352
Hesburgerin wingsit testattu.

Samaa kamaa kuin Atrian Hornetit. Jotenkin saatu vain mauttomammiksi, ja dipin puute ihmetytti.

0/5 ei jatkoon
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 343
Hesburgerin wingsit testattu.

Samaa kamaa kuin Atrian Hornetit. Jotenkin saatu vain mauttomammiksi, ja dipin puute ihmetytti.

0/5 ei jatkoon
Oletko Mäkin siipiä kokeillut? Ihan vertailutietoa kaipaan, ovatko nuo sellaisia rapsakoita vai siipikastikeessa uivia :)

Itse siis pidän rapsakoista leivitetyistä kuten donaldsilla, tuon tyylisiä saa ainakin Tampereella monista aasialaispaikoista.

Ei nuo mäkkärin siivet mitään huipputuotteita ole, mutta mielestäni ihan ok verrattuna joihinkin nugetteihin jne. ;)
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 352
Oletko Mäkin siipiä kokeillut? Ihan vertailutietoa kaipaan, ovatko nuo sellaisia rapsakoita vai siipikastikeessa uivia
En ole kokeillut, mutta hesen wingsit oli tosiaan sellaiset että jos ostat kaupasta Atrian Hornetteja, kaadat ne rasvakeittimeen ja tarjoilet pahviboksista niin maistuisi samalta.

Mitään kastiketta ei ollut, ihan kuivat wingsit.

Ravinto-arvollisestihan nuo on parempia mitä jotkut KFC:n mössökanat, mutta ei vaan itselle toiminut tuo homma hesessä. Mautonta, sormet sotkevaa, ja hankalasti syötävää. Poissa oli se KFC:n mutkattomuus ja maku noiden suhteen. Ja vertailupohjaa löytyy, söin viimeksi viimeviikolla Itävallassa pari kertaa KFC:ssä.

Samoin jos käy jossakin oikeassa Wings-paikassa niin makuelämys hyvän kastikkeen kanssa on verraton, mutta tuosta hesestä jäi sellainen tunne et tuote on tuotu vähän liian äkkiä markkinoille.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
En ole kokeillut, mutta hesen wingsit oli tosiaan sellaiset että jos ostat kaupasta Atrian Hornetteja, kaadat ne rasvakeittimeen ja tarjoilet pahviboksista niin maistuisi samalta.

Mitään kastiketta ei ollut, ihan kuivat wingsit.

Ravinto-arvollisestihan nuo on parempia mitä jotkut KFC:n mössökanat, mutta ei vaan itselle toiminut tuo homma hesessä. Mautonta, sormet sotkevaa, ja hankalasti syötävää. Poissa oli se KFC:n mutkattomuus ja maku noiden suhteen. Ja vertailupohjaa löytyy, söin viimeksi viimeviikolla Itävallassa pari kertaa KFC:ssä.

Samoin jos käy jossakin oikeassa Wings-paikassa niin makuelämys hyvän kastikkeen kanssa on verraton, mutta tuosta hesestä jäi sellainen tunne et tuote on tuotu vähän liian äkkiä markkinoille.
Nuo pikaruokapaikkojen siivet (ja kaikki muukin ruoka niissä) ovat poikkeuksetta kuraa, poislukien ehkä juuri se KFC, mutta se onkin alunperin juuri kanaruokiin keskittynyt paikka ja siellä siivet ovat leivityksineen aika erilaisia muutenkin.

Offtopicina en voi käsittää miten Hesburger on saanut tarjonnallaan näinkin suuren jalansijan pikaruokamarkkinoista. Ihan hirveää skeidaa koko lista.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
790
Nämä Hookin kypsät siivet olivat tosiaan yllättävän toimivia ja nopeita valmistaa. Hintakin on ihan kohtuullinen. Voi olla, että tulee ostettua toistekin.
Just testaan... Siivet odottellut jo turhan kauan jääkaapissa. :drool:
IMG_20190720_170513_373.jpg



E:
Raporrtttia pukkaa näistä siivistä.

On kyllä positiivinen yllätys, oikein maukkaita ja meheviä, ostan varmasti toistekin. Näissä on kevyt frittipinta, eivät ole pakasteita ja 10-15 minuuttia uunissa riittää ja soossi vaan oman maun mukaan päälle. Itse sotkin loput tuosta Hook'sin pullosta Hanksi hot- kastikkeen kanssa yhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Tuli tehtyä maustamattomia siipiä grillissä mallia kaasu + hiilikori. Yllättävän hyviä olivat ihan pelkillään, en laittanut edes suolaa ja maistuivat vallan herkullisilta.

Kokeilin ekaa kertaa myös siipikastiketta. Kaupasta tarttui mukaan pullo Hank's mediumia, joka oli vähintäänkin ristiriitainen kokemus. Kylmänä haisi voimakkaan etikkaiselta ja hieman lämmitettynä katku aivan korvensi nenää. Maku toi mieleen aluksi lähinnä pullonkeräysroskiksen, mutta jälkimaku oli jokseenkin miellyttävä.

Kastike oli myös todella paksua, joten sitä tarttui valtavat määrät siipiin. Laitoin turauksen (olisiko ollut 0,5 dl) pullosta pieneen lasikulhoon ja kastoin siipiä sinne. Kastikkeen määrän vuoksi tuntui myös korventavan suuta enemmän kuin Hornetit yksinään, vaikka oli mediumia. Toinen pöydässä ollut kastike, Poppamiehen habanero, tuntui sekin vähemmän tuliselta.

Pullo oli iso ja kallis, joten ei nyt viitsisi poiskaan heittää, mutta en ole vielä ihan varma, tuleeko kokeiltua uudelleen. Söin kuitenkin useamman siiven kastikkeella kuin ilman, joten ei se nyt ihan syömiskelvotontakaan ollut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
790
Tuli tehtyä maustamattomia siipiä grillissä mallia kaasu + hiilikori. Yllättävän hyviä olivat ihan pelkillään, en laittanut edes suolaa ja maistuivat vallan herkullisilta.

Kokeilin ekaa kertaa myös siipikastiketta. Kaupasta tarttui mukaan pullo Hank's mediumia, joka oli vähintäänkin ristiriitainen kokemus. Kylmänä haisi voimakkaan etikkaiselta ja hieman lämmitettynä katku aivan korvensi nenää. Maku toi mieleen aluksi lähinnä pullonkeräysroskiksen, mutta jälkimaku oli jokseenkin miellyttävä.

Kastike oli myös todella paksua, joten sitä tarttui valtavat määrät siipiin. Laitoin turauksen (olisiko ollut 0,5 dl) pullosta pieneen lasikulhoon ja kastoin siipiä sinne. Kastikkeen määrän vuoksi tuntui myös korventavan suuta enemmän kuin Hornetit yksinään, vaikka oli mediumia. Toinen pöydässä ollut kastike, Poppamiehen habanero, tuntui sekin vähemmän tuliselta.

Pullo oli iso ja kallis, joten ei nyt viitsisi poiskaan heittää, mutta en ole vielä ihan varma, tuleeko kokeiltua uudelleen. Söin kuitenkin useamman siiven kastikkeella kuin ilman, joten ei se nyt ihan syömiskelvotontakaan ollut.
Toimiva tapa soossien kanssa on heittää kuumat siivet kulhoon ja lautanen päälle, huljutella siivet kunnolla ja antaa imeytyä ja levätä hetken, esim 5-10 min. :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Toimiva tapa soossien kanssa on heittää kuumat siivet kulhoon ja lautanen päälle, huljutella siivet kunnolla ja antaa imeytyä ja levätä hetken, esim 5-10 min. :tup:
Tossa vaan katoaa se rapea kuori mikä musta on siivissä parasta. Heti paiston jälkeen voilla lisättyyn siipikastikkeeseen ja tulikuumana kitaan. Näin pehmeä maustesoosi maistuu hyvin mutta myös pinta on ihanan rapea ja itse siipi pehmeä sisältä.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 734
Olen myös nyt kesällä siirtynyt maustamattomia siipiin lähes kokonaan. Osa menee ilmakypsentimeen semmoisenaan, osan käytän pakastepussissa missä on chilirouhetta, soijaa ja thaimaalaista kanajauhetta ja pieni ripaus sokeria. En siis säilö niitä marinadissa, vaan pyörittelen muutaman minuutin.

Siivet saa aina levätä ja hakea itseään valmistumisen jälkeen viitisen minuuttia, kastike on hyvä ottaa pois jääkaapista viimeistään kun laittaa kanat kypsentymään. Tulikuumat siivet ja kylmä kastike on huono yhdistelmä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Olen myös nyt kesällä siirtynyt maustamattomia siipiin lähes kokonaan. Osa menee ilmakypsentimeen semmoisenaan, osan käytän pakastepussissa missä on chilirouhetta, soijaa ja thaimaalaista kanajauhetta ja pieni ripaus sokeria. En siis säilö niitä marinadissa, vaan pyörittelen muutaman minuutin.

Siivet saa aina levätä ja hakea itseään valmistumisen jälkeen viitisen minuuttia, kastike on hyvä ottaa pois jääkaapista viimeistään kun laittaa kanat kypsentymään. Tulikuumat siivet ja kylmä kastike on huono yhdistelmä.
Voita ja soosia lämmönkestävään astiaan ja uuniin/grilliin 5min ennenkuin siivet on valmiita niin soosi ehtii lämmetä ja voi sulaa. Sitten yhtäaikaa pois uunista ja suoraan siivet soosiin. Silloin on parasta kun siitä lähtee pieni ääni kun siivet menee soosiin. Siitä tietää että tuli hyviä :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Ei sinulle tunnu mikään kelpaavan noiden epämääräisten omien testiesi ja mäkkärikokemustesi lisäksi, joten annetaan asian olla, kun ei kiinnosta kinastella tällaisesta asiasta. Voit syödä minun puolestani ne kanasi vaikka raakana.
yksinkertaisesti menee niin että haihtunut kosteus korvautuu rasvalla. siihen ei löydy vastausta kuinka paljon rapea kuori estää/hidastaa tätä prosessia, mutta ei varmasti estä kokonaan. google tietää kertoa että uppopaistetut ruuat absorboivat rasvaa tyypillisesti 8-25% painostaan. eli vaikka kanansiivet olisivat tuo 8% niin on se merkittävät lisäys.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Meillä reseptiikka on jalostunut siihen pisteeseen, että naturellisiipiin laitetaan ennen paistoa kuivarubi (savupaprika, suola, cayennepippuri, valkopippuri), paiston lopussa glaseerauskastike (siirappi, soijakastike, punaviinietikka, tomaattipyree), ja valmiit rapeat siivet dipataan siipikastikkeessa yksi kerrallaan.

Kastikkeina aina yhtäaikaa lämpimät hanks medium ja tulisemmaksi tuunattu texas pete. Nopea upotus ja suuhun.

Vituiksi on mennyt kerran kun piti kokeilla onko sama jättääkö siivet glaseerauksen ajaksi lillumaan omiin nesteisiinsä (ei ollut), kerran kun piti kokeilla tuleeko uuniritilällä paremmat (ei tullut), ja kerran kun pohdittiin onko sama jättääkö puuttuvan tomaattipyreen hakematta kaupasta (ei ollut).
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
yksinkertaisesti menee niin että haihtunut kosteus korvautuu rasvalla. siihen ei löydy vastausta kuinka paljon rapea kuori estää/hidastaa tätä prosessia, mutta ei varmasti estä kokonaan. google tietää kertoa että uppopaistetut ruuat absorboivat rasvaa tyypillisesti 8-25% painostaan. eli vaikka kanansiivet olisivat tuo 8% niin on se merkittävät lisäys.
No se olisikin aika typerää väittää, ettei rasvaa imeytyisi yhtään. Pointti oli, että että oikeassa lämpötilassa friteeratessa rasvan imeytymistä ei tapahdu niin paljoa kuin yleisesti kuvitellaan. Mutta se siitä, friteeraus on joka tapauksessa mielestäni paras tapa valmistaa aidot siivet, mutta uunissakin saa ihan hyviä.
Meillä reseptiikka on jalostunut siihen pisteeseen, että naturellisiipiin laitetaan ennen paistoa kuivarubi (savupaprika, suola, cayennepippuri, valkopippuri), paiston lopussa glaseerauskastike (siirappi, soijakastike, punaviinietikka, tomaattipyree), ja valmiit rapeat siivet dipataan siipikastikkeessa yksi kerrallaan.

Kastikkeina aina yhtäaikaa lämpimät hanks medium ja tulisemmaksi tuunattu texas pete. Nopea upotus ja suuhun.

Vituiksi on mennyt kerran kun piti kokeilla onko sama jättääkö siivet glaseerauksen ajaksi lillumaan omiin nesteisiinsä (ei ollut), kerran kun piti kokeilla tuleeko uuniritilällä paremmat (ei tullut), ja kerran kun pohdittiin onko sama jättääkö puuttuvan tomaattipyreen hakematta kaupasta (ei ollut).
Kuulostaa aika erikoiselta reseptiltä siirappeineen ja tomaattipyreineen, mutta en väitä vastaan etteikö tuollakin tavalla voisi saada aikaiseksi ihan hyviä makuelämyksiä.

Olisiko tarkempaa reseptiä antaa, jos vaikka joskus innostuisi kokeilemaan?
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Olisiko tarkempaa reseptiä antaa, jos vaikka joskus innostuisi kokeilemaan?
Rubi pintaan siksi aikaa kun uuni lämpenee, paistetaan 225 asteessa kiertoilmalla, uunipellillä, leivinpaperilla kunnes näyttää olevan kypsää (alle puoli tuntia). Sitten otetaan pelti ulos ja kaadetaan kaikki nesteet kulmasta pois, käännetään siivet ja sivellään ne glaseerauskastikkeella, ja takaisin uuniin grillivastuksen alle 250 asteeseen niin pitkäksi aikaa kunnes meinaa palaa (pari minuuttia). Parhaan tuloksen saa kun kääntää vielä toisenkin kerran ja glaseeraa toiseltakin puolelta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Rubi pintaan siksi aikaa kun uuni lämpenee, paistetaan 225 asteessa kiertoilmalla, uunipellillä, leivinpaperilla kunnes näyttää olevan kypsää (alle puoli tuntia). Sitten otetaan pelti ulos ja kaadetaan kaikki nesteet kulmasta pois, käännetään siivet ja sivellään ne glaseerauskastikkeella, ja takaisin uuniin grillivastuksen alle 250 asteeseen niin pitkäksi aikaa kunnes meinaa palaa (pari minuuttia). Parhaan tukoksen saa kun kääntää vielä toisenkin kerran ja glaseeraa toiseltakin puolelta.
Kannattaa käyttää Hornetteja. Niistä ei juurikaan nestettä irtoo toisin kuin Liekkisiivet ja muut pelleilyt.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Kannattaa käyttää Hornetteja. Niistä ei juurikaan nestettä irtoo toisin kuin Liekkisiivet ja muut pelleilyt.
Atrian maustamattomat kanansiivet naturel on näissä ollut aina raaka-aineena. Mitenkäs Hornetit eroaa?
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 734
Vähän riippuu Hornettienkin erästä, että miten irtoaa nestettä. Välillä on mennyt kahdesta leivinpaperista huolimatta pellillekin läjä.

Toistaiseksi vähiten irronnut naturelleista ja Poppamiehen Siracha -siivistä.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 250
Kannattaa käyttää Hornetteja. Niistä ei juurikaan nestettä irtoo toisin kuin Liekkisiivet ja muut pelleilyt.
Ei valmiiksi marinoituja vedellä täytettyjä siipiä kannata käyttää.

Naturelleja, siis maustamattomia, ei lisättyä vettä ja itse maustetaan. Paljon parempaa.

Aineosat: broilerin siipi.
Ei mitään muuta.
Esim. Atria Perhetilan Kana Siipi Naturel 800g
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Ei valmiiksi marinoituja vedellä täytettyjä siipiä kannata käyttää.

Naturelleja, siis maustamattomia, ei lisättyä vettä ja itse maustetaan. Paljon parempaa.

Aineosat: broilerin siipi.
Ei mitään muuta.
Esim. Atria Perhetilan Kana Siipi Naturel 800g
Maustettuihin Hornetteihin ei ole myöskään lisätty vettä. Siks niitä käytän. Tykkään Hornettien marinadista. Ja Hornetit on Atriaa. Liekkisiivet on Kariniemen ja ne on kyllä niin vedellä pumpattuja ettei tosikaan.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 250
Maustettuihin Hornetteihin ei ole myöskään lisätty vettä. Siks niitä käytän. Tykkään Hornettien marinadista. Ja Hornetit on Atriaa. Liekkisiivet on Kariniemen ja ne on kyllä niin vedellä pumpattuja ettei tosikaan.
Kyllä niissä vettä on. Toki vähemmän kuin Liekkisiivissä.

Atria Perhetilan Kana Hornet Tulisesti Marinoitu Siipi 550g
Ainesosat: broilerin siipi (93 %), vesi, rypsiöljy, jodioitu suola, mausteet (tomaatti, paprika, korianteri, chili, valkopippuri, juustokumina, kurkuma), sokeri, punaviinietikka, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, guarkumi), aromit, auringonkukkaöljy, etikka, muunnettu maissitärkkelys, punajuurimehujauhe, kookosrasva ja -öljy, säilöntäaineet (natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti), emulgointiaine E 471. Broilerinlihan alkuperä Suomi
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Kyllä niissä vettä on. Toki vähemmän kuin Liekkisiivissä.

Atria Perhetilan Kana Hornet Tulisesti Marinoitu Siipi 550g
Ainesosat: broilerin siipi (93 %), vesi, rypsiöljy, jodioitu suola, mausteet (tomaatti, paprika, korianteri, chili, valkopippuri, juustokumina, kurkuma), sokeri, punaviinietikka, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, guarkumi), aromit, auringonkukkaöljy, etikka, muunnettu maissitärkkelys, punajuurimehujauhe, kookosrasva ja -öljy, säilöntäaineet (natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti), emulgointiaine E 471. Broilerinlihan alkuperä Suomi
Vesi on eri kuin Lisätty vettä. Näin oon ymmärtäny. Pelkkä vesi on esmes marinadissa, mutta lisätty vettä taas on että pumpataan lihaan vettä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
790
Itse ostan vain Atrian naturel siipiä tai Hookin esipaistettuja. Valmiiksi marinoidut ei vaan toimi mitenkään, jos käyttää omia soosseja. Sama juttu myös miedosti suolatuissa, olikohan ne Pirkkaa. Ne ei vaan ime itseensä kastiketta, kuten naturellit.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Itse ostan vain Atrian naturel siipiä tai Hookin esipaistettuja. Valmiiksi marinoidut ei vaan toimi mitenkään, jos käyttää omia soosseja. Sama juttu myös miedosti suolatuissa, olikohan ne Pirkkaa. Ne ei vaan ime itseensä kastiketta, kuten naturellit.
Toikin on mistä tykkää. Itte en tykkää semmosista liian pehmeistä siivistä, vaan melkeimpä jopa kuivista ja siihen sitten soosia niin että on rapea pinta mutta mukavasti kastiketta.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 250
Vesi on eri kuin Lisätty vettä. Näin oon ymmärtäny. Pelkkä vesi on esmes marinadissa, mutta lisätty vettä taas on että pumpataan lihaan vettä.
Niin joo tosiaan en sitä huomioinut.

Makuasioitahan nämä on. Kannattaa kokeilla naturelleja siipiä ja maustaa itse, jos siis et ole niin vielä tehnyt.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
Aiemmin jo mainitsin, että valmiiksi kypsennetyt Hook-siivet ovat mainioita. Eilen niitä taas kokkailtiin ja pitää ylistää niitä uudestaan. Helppoja, kohtuuhintaisia ja niissä tuntuu olevan hyvin syötävääkin. Myydään 700g pusseissa, eli niitä menee kaksi pussillista uunipellille. Itse paistan nuo yleensä ritilällä ja hieman suositusta kuumemmassa lämpötilassa, jotta pinnasta saa rapeamman.

Nämä siis:
K-Ruoka.fi – Hook kypsä paahdettu broilerin siipi 700g

Noita ei vaan tunnu löytyvän kovinkaan monesta K-Marketista.

Rubi pintaan siksi aikaa kun uuni lämpenee, paistetaan 225 asteessa kiertoilmalla, uunipellillä, leivinpaperilla kunnes näyttää olevan kypsää (alle puoli tuntia). Sitten otetaan pelti ulos ja kaadetaan kaikki nesteet kulmasta pois, käännetään siivet ja sivellään ne glaseerauskastikkeella, ja takaisin uuniin grillivastuksen alle 250 asteeseen niin pitkäksi aikaa kunnes meinaa palaa (pari minuuttia). Parhaan tuloksen saa kun kääntää vielä toisenkin kerran ja glaseeraa toiseltakin puolelta.
Kiitos, tosin lähinnä listaa raaka-aineista ja niiden määristä olisin kaivannut perinteisten reseptien malliin. En tosin hirveästi välitä imelistä kastikkeista, joten mm. tuo siirappi voi olla vähän liikaa ja tosiaan se tomaattipyreekin vaikuttaa aika erikoiselta siipien kanssa, mutta eihän sitä tiedä kokeilematta.
Maustettuihin Hornetteihin ei ole myöskään lisätty vettä. Siks niitä käytän. Tykkään Hornettien marinadista. Ja Hornetit on Atriaa. Liekkisiivet on Kariniemen ja ne on kyllä niin vedellä pumpattuja ettei tosikaan.
Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä, mutta on se vaan silti jotenkin uskomatonta, että joku oikeasti sanoo pitävänsä noista ätläköistä valmismarinadimössöistä. Toivottavasti olet edes maistellut eri vaihtoehtoja ennen tähän tilanteeseen päätymistä.

Mutta ei kai siinä, jokainen tavallaan. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 818
Aiemmin jo mainitsin, että valmiiksi kypsennetyt Hook-siivet ovat mainioita. Eilen niitä taas kokkailtiin ja pitää ylistää niitä uudestaan. Helppoja, kohtuuhintaisia ja niissä tuntuu olevan hyvin syötävääkin. Myydään 700g pusseissa, eli niitä menee kaksi pussillista uunipellille. Itse paistan nuo yleensä ritilällä ja hieman suositusta kuumemmassa lämpötilassa, jotta pinnasta saa rapeamman.

Nämä siis:
K-Ruoka.fi – Hook kypsä paahdettu broilerin siipi 700g

Noita ei vaan tunnu löytyvän kovinkaan monesta K-Marketista.


Kiitos, tosin lähinnä listaa raaka-aineista ja niiden määristä olisin kaivannut perinteisten reseptien malliin. En tosin hirveästi välitä imelistä kastikkeista, joten mm. tuo siirappi voi olla vähän liikaa ja tosiaan se tomaattipyreekin vaikuttaa aika erikoiselta siipien kanssa, mutta eihän sitä tiedä kokeilematta.

Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä, mutta on se vaan silti jotenkin uskomatonta, että joku oikeasti sanoo pitävänsä noista ätläköistä valmismarinadimössöistä. Toivottavasti olet edes maistellut eri vaihtoehtoja ennen tähän tilanteeseen päätymistä.

Mutta ei kai siinä, jokainen tavallaan. :D
Empä mä noista marinadeista ihan hirveesti tykkää, mutta Hornet on kyllä poikkeus. Muut ei oikein iske. En oo noitten nataralien kanssa jaksanu alkaa vääntämään kun marinoiduissa on jo lihassa paremmin suola ja muut mausteet imeytyny ku taas ite marinoimalla pitää lilluttaa monta vuorokautta että mausteet ja marinadi imeytyy kunnolla. Monesti ostan myös lihan marinoituna mutta pesen aina maridin pois ennen valmistusta ja lykkään vielä omat soosit päälle.
Mutta niinkun sanottu makuasioita.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Kiitos, tosin lähinnä listaa raaka-aineista ja niiden määristä olisin kaivannut perinteisten reseptien malliin. En tosin hirveästi välitä imelistä kastikkeista, joten mm. tuo siirappi voi olla vähän liikaa ja tosiaan se tomaattipyreekin vaikuttaa aika erikoiselta siipien kanssa, mutta eihän sitä tiedä kokeilematta.
Raaka-aineet tulikin jo lueteltua, mutta määristä nyt ei ole mitään hajua. Erityisen makealle kuori ei maistu, mutta jokin sokeri siinä on oltava toimiakseen. Eri sokereilla on erilaiset karamellisoitumis- ja muut ruskettumisreaktiot. Siirappi on glukoosin, fruktoosin ja sakkaroosin sekoitus ja sillä ainakin tulee hyvä, ja veikkaisin tomaattipyreen oikeanlaisilla hapoillakin olevan osuutta asiaan, kun niin selkeästi paskempaa tuli ilman sitä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 685
Viestejä
4 188 813
Jäsenet
70 780
Uusin jäsen
Tauno.T

Hinta.fi

Ylös Bottom