Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Wizand

Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
364
Muoks: Otsikko muutettu Kautiumin ehdotuksesta koska ketjun sisältö lähti käsittelemään hot wingsejä/kanasiipiä/sooseja/valmistusta ylipäänsä.

---

Super Bowl -sunnuntain kunniaksi tarvitaan luonnollisesti hot wingsejä.

Nyt on käynyt niin inhottavasti että luotto-siipilän omistaja on kupsahtanut jokunen viikko sitten eli siellä on ovet kiinni; jotain oli tehtävä!

Hätäpäissäni ostin tuollaisseen 900g Hornets -paketin mutta en jaksa yöllä alkaa lutraamaan rasvakattilan kanssa -> kotiuppopaisto on poissa mahdollisuuksien kirjosta.

Tästä päästään viestiketjun teemaan:
Saako noista uunissa jotenkin parempia kuin että ihan vaan iskee ne suoraan pellille ?
Paraneeko laatu joillain toimenpiteillä tarpeeksi kun mielessä pitää vaivannäön määrään vs. levylle->uuniin -suhteen?

Kotoa löytyy pari pulloa texas peteä, siipiweikkojen hot-pullo, perus etikat ja meijerivoit eli kastikkeen saan varmaan tuunattua mukavaksi. Pari tuoretta jalopenoa on ja ehkä jotain korppujauhoja sekä cayannepippurimaustetta ja tämän tyyppisiä juttuja jos näistä on apua.

Toistaiseksi suunnitelma on että pesen valmismössöt pois, huljuttaa siivet öljy-siipiweikko-* -soossissa ja pistää ihan vaan uuniin 250C tunniksi.

Jos jollain on hyviä kokemuksia tai neuvoja niin nyt olisi hyvä hetki paljastaa siipisalaisuudet.

1609.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Noi on kyllä semmoista teurasjätettä ettei niistä saa oikein mitään muuta kuin mahan sekaisin tai varpusparven lentämään.

Ainut mikä ehkä voisi auttaa lopputulokseen voisi olla niissä olevan pas**marinadin huuhteleminen pois ja yrittää itse maustaa niitä uudestaan pippureilla, valkosipulilla yms.

Muutaman kerran olen erehtynyt ostamaan ja joka kerta uunista on tullut lötköjä siipiä vs. kunnon rapeat broilerinkoivet ja ei niissä ole edes kunnolla syötävää luiden ympärillä.
 
  • Tykkää
Reactions: hmb
Pellille leivinpaperi, uuni 225.

Levitä pellille, koputtele ensin suurimmat soosit pois.

Uuniin n. 15-20min, käännä ympäri.

Jatka toiset 15.20min, kunnes saavat hyvin väriä.

Lisää grillimaustetta/chlimaustetta ja syö kylmän maidon kanssa.

Aikuinen mies syö koko paketin helposti.

Liekisiivet on paljon parempia maultaan, kuin hornetit.
 
Nuo valmiit hornetit ja muut vastaavat ovat tosiaan täyttä paskaa. Jos ei uppokeitintä ole, niin parhaat wingsit tulevat kun laittaa pellille raakoja siipipaloja (joko sellaisenaan tai hyvin kevyesti suolattuna/marinoituna) ja sitten 250-asteiseen uuniin noin 25-30min ajaksi. Paiston jälkeen lautaselle ja päälle kuumaa soosia (Poppamiehen lasipurkissa myytävä Buffalo Wing -siipikastike on minun ehdoton suosikki). Kaveriksi aurajuustodippiä, porkkanoita, kurkkupaloja ja reilusti hyvää olutta.

Ja tämä ei sitten ollut mitään vittuilua, vaan ne Hornetit ovat oikesti ihan hirveitä. Mars etsimään kaikista mahdollisista grilleistä ja marketeista mitä tahansa muita vaihtoehtoja, vaikka taitaakin olla sunnuntaina ja tähän aikaan aika mahdoton tehtävä.

ps: Miten ihmeessä joku superbowl koskettaa suomalaisia? Joskus 15v sitten nimestä johtuen luulin joksikin keilailun MM-kisoiksi tms.
Taitaa olla katsojalukujen valossa maailman suurin ja seuratuin yksittäinen urheilutapahtuma ja itse asiassa ihan mielenkiintoinen laji muutenkin. Super Bowl on tapahtumana itsessään kokolailla käsittämättömissä mittakaavoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Juu, jälkiviisaus ei nyt auta. Normaalisti olen tosiaan luottokanalasta aina hakenut valmiin satsin mutta nyt se ei ollut vaihtoehtona. Varmasti jos ajais vaikka Tampereelle niin irtoisi laadukkaampia siipiä myös. Mutta nyt tuossa lähikaupassa ei oikeen ollut valikoimassa kuin noita hornetteja eli koitetaa tehdä heikosta tilanteesta paras mahdollinen.

Mutta asiaan. Ensinnäkin tuo lämpötila: Paketissa ohjeet 25min 250C. Täällä on esiin tullut tuo 225C ja 30-40min. Eräissä ohjeissa luki 250C ja tunti. Onko korkeudella (etäisyys vastuksista) väliä? Onko potentiaalisella leivityksellä jotain väliä? Kannattaako nostaa esim ritilän päälle mielummin kuin levyllä/vuoalla?


Nuo valmiit hornetit ja muut vastaavat ovat tosiaan täyttä paskaa. Jos ei uppokeitintä ole, niin parhaat wingsit tulevat kun laittaa pellille raakoja siipipaloja (joko sellaisenaan tai hyvin kevyesti suolattuna/marinoituna) ja sitten 250-asteiseen uuniin noin 25-30min ajaksi. Paiston jälkeen lautaselle ja päälle kuumaa soosia (Poppamiehen lasipurkissa myytävä Buffalo Wing -siipikastike on minun ehdoton suosikki). Kaveriksi aurajuustodippiä, porkkanoita, kurkkupaloja ja reilusti hyvää olutta.

Kuumaa soosia as in lämpötilaltaan korkeaa vai mausteista?
Jos ajattelee että viruttaisi tuon valmistauhkan pois, niin onko tosiaan parempi pistää otukset pellille ilman mitään kastike-/öljyhuntua ja soossit vasta jälkeen päin päälle?

ps: Miten ihmeessä joku superbowl koskettaa suomalaisia? Joskus 15v sitten nimestä johtuen luulin joksikin keilailun MM-kisoiksi tms.
Taitaa olla katsojalukujen valossa maailman suurin ja seuratuin yksittäinen urheilutapahtuma ja itse asiassa ihan mielenkiintoinen laji muutenkin. Super Bowl on tapahtumana itsessään kokolailla käsittämättömissä mittakaavoissa.

Miten Suomalaisuus liittyy asiaan? Paitsi niin, että vihdoin aletaan olla ajassa jolloin myös täällä härmässä voidaan järkihinnalla (ts. ilmaiseksi tai ~25e lipulla ) seurata maailman suurinta urheiluspektaakkelia? Ei se sen kummallisempi juttu ole kuin formulakisat taikka joku korean DOTA -turnaus. Tosin skaala ja jenkkien hölmö flamboyantti yliöveriys n. kaiken suhteen on aika kovasti suurempi - kaikin puolin "elämys", en ymmärrä miksei joku katsoisi.
 
Annan olla niin kauan, kun ei ole punertavahkoo/oranssin sävyä, vaan kuoret ovat jo rusehtaneet. Eipä noita aikoja kannata muutoin tuijottaa. Pellillä paperin päällä ja hyvä tulee. Onneksi en ole maistanut mitään parasta, joten en tiedä niistä makukokemuksista (hyi aurajuusto).
Olen tehnyt useamman vuoden aikana usein tuon virheen ja luottanut autistisesti aikoihin, saaden nauttia sitten mediumia.

Ostan halpana proteiiniruokana noita ja on nytkin paketti jääkaapissa. Sen olen kyllä huomannut, ettei kyseisen tuotteen nautinnon jälkeen kannata heti mennä minnekkään fyysisesti kuormittavaan suoritukseen, kuten polttopuu hommiin, tekemään lumitöitä 100m kauemmaksi vessasta tai vaikkapa reippaalle kävelylenkille kilometrien päähän. Nämä ovat juurikin sellainen vastavoima saman hintaluokan eineslihapyörykkä ja ranskanperuna parille.
 
Tämä ei tässä kohtaa enää tietenkään auta, mutta henk.koht. olen todennut kariniemen kevyesti suolatut siivet parhaiksi kaupan siivistä, voi maustaa oman maun mukaan.

Itse heitän uunin sinne jonnekin 200-250 välimaastoon ja siivet ihan sellaisinaan sinne, annan olla kunnes kuoret näyttää rapsakoilta (jopa yli tunnin tarvittaessa), uunissa IMO mieluummin vähän liian pitkään kuin liian vähän aikaa.
Sitten siivet syvälle lautaselle, oman maun mukainen soosi päälle niin että se valelee kaikki hyvin ja syödessä sitten dippailee niitä sinne soosiin joka puraisun välissä
 
Tunnin jos ovat, palavat ainakin meidän uunissa ihan karrelle. 250 on myös toinen, joka polttaa sen marinaadin helpommin, siksi 225.

Hornetit tosiaan maistuvatkin jo vatsasotkulle, oma vatsa ei noista tosin sano mitään.

Kannattaa ottaa liekkisiipiä ja koputella niistä suurimmat soosit irti ennen paistoa (vaikka ovatkin teurasjätteen valmistamia).

Omasta mielestä ovat ihan syömäkelpoisia. Rasvakeittimestä en oikein välitä muutenkaan, vaan syön "kuivana".
 
Mutta asiaan. Ensinnäkin tuo lämpötila: Paketissa ohjeet 25min 250C. Täällä on esiin tullut tuo 225C ja 30-40min. Eräissä ohjeissa luki 250C ja tunti. Onko korkeudella (etäisyys vastuksista) väliä? Onko potentiaalisella leivityksellä jotain väliä? Kannattaako nostaa esim ritilän päälle mielummin kuin levyllä/vuoalla?
Tunti on aivan liikaa. 30min ja 250 astetta on ok jos ei ole marinadia (marinadi tuppaa kärventymään/palamaan liian kuumassa). Marinadisiiville siis vähän vähemmän lämpöä.

Itse paistan siivet aina kohtuullisen ylhäällä, jotta tulee rapea pinta.

Kuumaa soosia as in lämpötilaltaan korkeaa vai mausteista?
Minulla on tapana lämmittää soosia mikrossa hetken aikaa ennen kuin kaadan sen siipien päälle. Tulee juoksevampaa, eivätkä siivet pääse suotta jäähtymään.

Tulisuus/mausteisuus tietenkin oman maun mukaan.
 
@Wizand

Miten onnistui ja kuinka maustoit / valmistit siivet?

Huomasin kauhukseni, että pakastimesta löytyy 550g laatikko Atria perhetilan hornet barbeque-maustettuja broilerin siipiä.


Tein nyt sitten niin, että puolta tuntia ennen lähetystä otin kanat esiin ja viruttelin hanan alla valmissoossit pois. Sitten tein kulhoon rypsiöljystä ja siipiweikkojen hot -soossista DIY marinaadin ( vähän chiliä myllystä lisäks ja tilkka sitruunamehua ) johon pistin pestyt kanaset hengailemaan ~puoleksi tunniksi.

Sitten kun tuli valmistushetket niin iskin syvälle pellille leivinpaperille hyvään järjestykseen siihen keskimestoille. Kaasin "marinaadimössön" kanojen päälle.
250C ja joku ~15min niin käänsin kanaset. Pistin levyn toisin päin sisään ( edessä olleet taakse ).

Sitten odotellessa sulattelin meijerivoita klompin mikrossa, tuuppasin sinne teksas peteä ja lusikka pari etikkaa. Kovaa sekottamista että tuli tasalaatunen satsi ja lantrasin rypsiöljyllä tulisuuden sopivaksi. Ja tein pari ihan peruskermaviilidippiä.

Joskus seuraavan ~20min päästä nostelin siivet lautaselle, avasin kaljan ja nautiskelin ehtoosta.

Yllättävänkin hyvin onnistui. Ei luonnollisesti tullut mitään taivaallisen rapeita mutta ei myöskään jäänyt ällön löllöksi vaan ihan o-k koostumus. Ja hornetit kävi tähän ihan ookoo, turhaan pelottelitte että oksettavaa paskaa :D

Edit: DIY DYI
 
Täytyy varmaan kokeilla laittaa huomenna lentoelimet uuniin ja liotella ennen sitä omat marinadit pois ja maustella itse öljyssä ja tulisissa mausteissa sekä muistaa lisätä myös currymaustetta.

Vielä on vähän arpomista kiertoilmauunin käyttämisen kanssa kun ei ole ennestään ollut käytössä, mutta jos siivistä tulee paskaa, nakkaan ne suosiolla roskikseen. Pakko joka tapauksessa saada pakastimeen tilaa muille elintarvikkeille :D
 
Hornetit on parhaita. Uuniin pellille vaan 225C niin kauan että hyvä tulee. Vähän ennen uunista ottoa laittaa uuniin kulhon jossa voita ja Poppiksen Buffalo Wings kastiketta. Kun voi sulanu ni soosi sekaisin ja kuumat siivet sinne ja hetken pyörittelee ja antaa muutaman minutin jäähtyä. Sitten ei kun ääntä kohdin.

Liekkisiivistä en tykkää. Jotain outoa niissä on.. Liiterin omat Stingerit on kanssa ok, mutta niissä on liikaa kaikkea muuta räipettä kuin itse siipiä. Semmosia klönttejä enemmänkin kuin ehtoja siipipaloja.
 
Itse annan sellaisen ehdotuksen vielä uuden kokeilun haluisille, kun tandoori chicken wings.

1.JPG


(ei oma kuva, mutta tuolta pitäisi näyttää).

Eli vaikka tandoori purkkipateeta, maustamatonta hapanjugurttia keskenään sekaisin ja kanat siihen marinoitumaan, päälle ripotellaan garam masalaa ja tuoretta limeä ja öljyä vielä loraus pinnalle. Voi tuunata muutenkin vaikka voisulalla, tuoreella chilillä ja koriantelilla, yms.
Ja voi toki hifistellä tekemällä mausteseoksen itsekin, mutta purkkipateellakin saa hyvää, eikä tässä kestä kuin reilu 5 min valmisteluja + 1h marinointia saada siivet uuniin.

Erittäin helppoa ja hyvää vaihtelua perus-wingseihin!
 
Muutomaa eri valmistajaa olen testannut (Valmismössöt) Liekkisiivet ehdoton ykkönen noista.

Nuo valmiit hornetit ja muut vastaavat ovat tosiaan täyttä paskaa. Jos ei uppokeitintä ole, niin parhaat wingsit tulevat kun laittaa pellille raakoja siipipaloja (joko sellaisenaan tai hyvin kevyesti suolattuna/marinoituna) ja sitten 250-asteiseen uuniin noin 25-30min ajaksi. Paiston jälkeen lautaselle ja päälle kuumaa soosia (Poppamiehen lasipurkissa myytävä Buffalo Wing -siipikastike on minun ehdoton suosikki). Kaveriksi aurajuustodippiä, porkkanoita, kurkkupaloja ja reilusti hyvää olutta.

Tuota pitää kyllä itsekkin kokeilla seuraavaksi.
 
Nuo valmiit hornetit ja muut vastaavat ovat tosiaan täyttä paskaa. Jos ei uppokeitintä ole, niin parhaat wingsit tulevat kun laittaa pellille raakoja siipipaloja (joko sellaisenaan tai hyvin kevyesti suolattuna/marinoituna) ja sitten 250-asteiseen uuniin noin 25-30min ajaksi.

Tämä on vähän ruokalaji, jota ei ole oikein edes tullut kokeiltua, mutta miten kannattaa laittaa, jos se uppokeitin ON käytettävissä?
 
Tämä on vähän ruokalaji, jota ei ole oikein edes tullut kokeiltua, mutta miten kannattaa laittaa, jos se uppokeitin ON käytettävissä?
Riippuu vähän mieltymyksistä. Tässä videomuodossa pari hieman erilaista versiota ilman friteeraustaikinaa -->

 
Mielestäni paras noista valmiiksi marinoiduista oli Lidlin Buffalo siivet, mutta niitä ei enää saa.

Joten naturellilla mennään. Kevyt suolaus ja rapeaksi uunissa. Kannelliseen kulhoon missä siivet ja kastike. Ravistus ja eikun syömään.

Joskus näin jonkun ohjeen missä siivet paistettiin coca colassa ja soijassa pannulla. Sitä täytyy koittaa.
 
Itse teen yleensä ihan vaan naturellit siivet uuniin apaut 20 minsaa 250 astetta. Siipiweikkojen mediumia päälle ja kitaan.
Kerran kuitenkin erehdyin ostamaan, liekö ollut joku -30% boksi, kuvan mukaista tuotetta. Hirveetä paskaa oli varsinki noi sweet versiot. Toisetkaan ei mitenkään makuhermoja hivellyt. Joutu sitten kippaamaan molempien päälle omat soosit. Hyi. En suosittele.

2859.jpg
 
Super Bowl -sunnuntain kunniaksi tarvitaan luonnollisesti hot wingsejä.

Nyt on käynyt niin inhottavasti että luotto-siipilän omistaja on kupsahtanut jokunen viikko sitten eli siellä on ovet kiinni; jotain oli tehtävä!

Hätäpäissäni ostin tuollaisseen 900g Hornets -paketin mutta en jaksa yöllä alkaa lutraamaan rasvakattilan kanssa -> kotiuppopaisto on poissa mahdollisuuksien kirjosta.

Tästä päästään viestiketjun teemaan:
Saako noista uunissa jotenkin parempia kuin että ihan vaan iskee ne suoraan pellille ?
Paraneeko laatu joillain toimenpiteillä tarpeeksi kun mielessä pitää vaivannäön määrään vs. levylle->uuniin -suhteen?

Kotoa löytyy pari pulloa texas peteä, siipiweikkojen hot-pullo, perus etikat ja meijerivoit eli kastikkeen saan varmaan tuunattua mukavaksi. Pari tuoretta jalopenoa on ja ehkä jotain korppujauhoja sekä cayannepippurimaustetta ja tämän tyyppisiä juttuja jos näistä on apua.

Toistaiseksi suunnitelma on että pesen valmismössöt pois, huljuttaa siivet öljy-siipiweikko-* -soossissa ja pistää ihan vaan uuniin 250C tunniksi.

Jos jollain on hyviä kokemuksia tai neuvoja niin nyt olisi hyvä hetki paljastaa siipisalaisuudet.

1609.jpg

Nämä ovat parhaimmillaan silloin kun avotulella grillaa ritilän päällä tai halsterissa.
Kaasugrillillä onnistuu myös ihan ok.

Jos itse haluaa väkertää natural wingseistä niin SiipiWeikkojen marinaadi kastikkeet on 10/10!
 
Tuli naturel siipiä kaupasta osteltua illan Korisottelua varten!
Itse omat marinadit aina nykäissyt, kun ei ole ison vaivan takana. Ensimmäiseksi hornetit kulhoon ja perään BBQ kastiketta ja vähän soijaa. Sen jälkeen sekoittaa kastikkeen kunnolla, jonka jälkee pippuria sekä suolaa. Niiden jälkee pistää jääkaappiin tekeytymään iltaan varten :tup:

Edit. Dippi tuli väsättyä tässä hornettien valmistumisen ohessa.

- Ranskankermaa
- Valkosipulin kynsiä
- Sitruunamehu tiivistettä
- Suola
- Mustapippuri

Ei hullumpaa vaikka itse sanonkin :drool:
 
Viimeksi muokattu:
Teinpä tohon lakupallon seuraksi saman setin kuin alotuksen superbowleväisiin, tällä kertaa kuitenkin kiertoilmauunissa ja grillivastuksella. Eli viimeisen käännön jälkeen pistin vielä kerran kääntäen niin molemmilta puolin tuli päältä semi-rapeaksi. Tuli vielä erinomaisempia. Enkä taaskaan pitä nyt pahana hornetteja ( pesun ja oman marinoinnin kanssa ) vaikka onhan ne osa aika riekaileina siellä paketissa.
 
Teinpä tohon lakupallon seuraksi saman setin kuin alotuksen superbowleväisiin, tällä kertaa kuitenkin kiertoilmauunissa ja grillivastuksella. Eli viimeisen käännön jälkeen pistin vielä kerran kääntäen niin molemmilta puolin tuli päältä semi-rapeaksi. Tuli vielä erinomaisempia. Enkä taaskaan pitä nyt pahana hornetteja ( pesun ja oman marinoinnin kanssa ) vaikka onhan ne osa aika riekaileina siellä paketissa.
Taas on pakko kysyä, että miksi ihmeessä kukaan ostaisi niitä etikan ja vanhentuneen grillaus/BBQ-mausteen sekoitukselta maistuvia täytekaasupakattuja ja muutenkin heikkolaatuisia haistapaska-siipiä pestäkseen niistä kotona edes osan mausta pois ja laittaakseen päälle jotain omaa maustesekoitusta? Eihän tuossa ole yhtään mitään järkeä, jos niin ei ole absoluuttisen pakko tehdä sen vuoksi, ettei mitään muuta ole saatavavilla. Kiva jos kelpasi, mutta en vain ymmärrä.

Niin, ja mikä ihmeen lakupallo?
 
Taas on pakko kysyä, että miksi ihmeessä kukaan ostaisi niitä etikan ja vanhentuneen grillaus/BBQ-mausteen sekoitukselta maistuvia täytekaasupakattuja ja muutenkin heikkolaatuisia haistapaska-siipiä pestäkseen niistä kotona edes osan mausta pois ja laittaakseen päälle jotain omaa maustesekoitusta? Eihän tuossa ole yhtään mitään järkeä, jos niin ei ole absoluuttisen pakko tehdä sen vuoksi, ettei mitään muuta ole saatavavilla. Kiva jos kelpasi, mutta en vain ymmärrä.

Niin, ja mikä ihmeen lakupallo?

Saatavilla oli käytännössä noita taikka sitten kariniemen versioita - varmasti ihan yhtä haistapaskaa kirjoissasi. Itse siivissähän ei ole mitään vikaa, nyt kun niitä on tässä seuraillut - kanaeläinten lentivälineistöä kaikki tyynni. Suojakaasu (CO2 taikka N2) ei vaikuta millään tavalla hajuun taikka makuun ( ainakaan negatiivisesti ) joten sen taivastelu on hippihölmöä.

Järjen etsiskely ylipäätään rasvaetikkasotkussa uitettavien ja dipin kanssa sotkettavien lihakikkareiden syönnistä on ylipäätään vähän järjetöntä jo itsessään - ihminen nyt on vaan valmis usein työntämään järjen sivuun kun jotain tekee mieli ja/tai joku maistuu hyvälle. Vrt. tupakointi, viinakset, pitsat, kebabit ja muu skeida mitä kansalaiset kuluttaa.

Lakupallo on ystävällistoverillinen nimitys koripallolle ajalta jolloin oli vielä neekerinsuukkoja ja lakupekkoja.
 
Saatavilla oli käytännössä noita taikka sitten kariniemen versioita - varmasti ihan yhtä haistapaskaa kirjoissasi. Itse siivissähän ei ole mitään vikaa, nyt kun niitä on tässä seuraillut - kanaeläinten lentivälineistöä kaikki tyynni. Suojakaasu (CO2 taikka N2) ei vaikuta millään tavalla hajuun taikka makuun ( ainakaan negatiivisesti ) joten sen taivastelu on hippihölmöä.

Järjen etsiskely ylipäätään rasvaetikkasotkussa uitettavien ja dipin kanssa sotkettavien lihakikkareiden syönnistä on ylipäätään vähän järjetöntä jo itsessään - ihminen nyt on vaan valmis usein työntämään järjen sivuun kun jotain tekee mieli ja/tai joku maistuu hyvälle. Vrt. tupakointi, viinakset, pitsat, kebabit ja muu skeida mitä kansalaiset kuluttaa.

Lakupallo on ystävällistoverillinen nimitys koripallolle ajalta jolloin oli vielä neekerinsuukkoja ja lakupekkoja.
Kuten sanoin, ymmärrän jotenkin jos ei muuta tosiaan ollut saatavilla.

Se on kuitenkin kakkapuhetta, että kaikki ovat samaa kamaa. Vaan eipä siinä, jos et omasta mielestäsi huomaa mitään eroa maussa/koostumuksessa noiden hornettien ja tuoreiden siipien välillä, niin antaa palaa vaan.
 
Täytyy oma kontribuutio antaa keskusteluun. Mä oon aina tykännyt wingseistä paljaana. Kerran erehdyin ostamaan kavereiden suosittelemaa wings-soossia (en muista merkkiä enää) ja hyi saatana, meni koko satsi pilalle. Tämän kokemuksen takia en ole ikinä ikinä käynyt missän ravintolassa wingseillä, ajatuskin etoo :D Wingseistä osaan onneksi edelleen nauttia - paljaana
 
Heitetään nyt omakin lusikka soppaan kun näiden kanssa on tullut jonnin verran pelattua.

Ihan ensimmäisenä suosittelen ostamaan maustamattomia siipiä. Jos maustamattomia ei ole saatavilla, voi maustetuista huuhdella marinadit pois ja kuivata siivet hyvin.

Jos ei ole rasvakeitintä käytössä, tai ei muuten vain jaksa pelata öljyn kanssa, niin leivinjauhekikka antaa hyvinkin rapean pinnan siiville uunissa. En tarkalleen muista että mihin tuo perustuu, mutta leivinjauhe muuttaa siven pinnan ph-arvoa johonkin suuntaan, joka jostain syystä auttaa tuotetta saamaan rapean pinnan (true science). Alla vielä yksi ohje leivinjauheella, kannattaa tutustua:
How to Bake Chicken Wings That Are SOOO Crispy

Itse tykkään siis kokata siivet ilman mausteita ja ladata texas petet/siipiweikkojen soosit kypsän tuotteen päälle, mutta nämähän ovat makuasioita. Ainakin poppamiehen soosi soveltuu hyvin myös glaseeraukseen.

Niin ja voi-texas pete -soosissa toimii todella hyvin puristettu valkosipuli.
 
Kannattaa ostaa niitä esikypsennettyjä siipiä pakastealtaasta, tulee paljon parempia kuin raaoista. Uunin jälkeen texas peteä lantrattuna juoksevalla margariinilla päälle ja hyvää tulee.
 
Unohdin että täällähän oli tällainenkin ketju.

Kirjoitin jo tulisten ruokien/kastikkeiden ketjuun että Poppamies on jostain idioottimaisesta syystä lopettanut tämän mielestäni kaikken parhaimman siipisoosin valmistuksen. Tilalla on täysin erilaisia kastikkeita, joista minulla ei ole vielä kokemuksia, mutta pitää kirjoitella sitten kunhan niitä tulee maistettua.

Tässä joka tapauksessa yksi hyväksi havaitsemani ohje friteeratuille siiville:

1.) Nosta siipipalat (~1,3kg) pöydälle noin 30min-1h ennen valmistusta. Marinoi siivet kevyesti (pari ruokalusikallista) haluamallasi kastikkeella.

Friteeraustaikina (osa 1):

3dl jauhoja
1dl korppuhauhoja
1tl suolaa
1tl mustapippuria
Ripaus valkopippuria
+muita mausteita oman maun mukaan

2.) Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet ja laita niistä noin 2/3 pussiin (vaikka isohko pakastuspussi tms). 1/3 jauhoista jää siis kulhoon odottamaan friteeraustaikinan kakkosvaihetta.
3.) Laita kanat samaan pussiin ja pyörittele niin että kaikki siivet ovat tasaisesti jauhojen peitossa.
4.) Nosta kanat pussista erilliseen kulhoon odottamaan.

Friteeraustaikina (osa 2):
Laita kaksi munanvalkuaista uuteen kulhoon
Lisää sekaan loraus tummaa olutta (tai vissyvettä tms) ja sekoita

5.) Kasta siivet yksitellen kananmunakulhossa ja sen jälkeen ensimmäisestä vaiheessa yli jääneissä jauhoissa (tämän vaiheen voi toki jättää väliin jos haluat kevyemmän pinnan).
6.) Lämmitä pari litraa rypsiöljyä isohkossa kattilassa ja mittaa että lämpötila on noin 180-190 astetta. Isompi määrä öljyä helpottaa lämpötilan hallinnassa. Huom! Tarkista että öljy soveltuu friteeraukseen, esim. rapsiöljy alkaa useimmiten savuamaan jo alle friteerauslämpötilassa.
7.) Kun lämpötila on sopiva, nostele friteeraustaikinassa käsitellyt siivet kattilaan (tarkkaile koko ajan öljyn lämpötilaa, jotta se ei putoa tai nouse liikaa). Kaikkia siipiä ei todennäköisesti voi laittaa kerralla, kun kattila täyttyy ja/tai lämpötila putoaa liikaa.
8.) Anna kunkin siipisatsin puksutella kattilassa 7-8min ja nosta sen jälkeen hetkeksi talouspaperin päälle, jotta liika rasva saa tippua pois.
9.) Nosta valmiit siivet lautaselle ja kaada päälle haluamaasi siipisoosia. Nauti haluamiesi lisukkeiden ja hyvän oluen kera.

Friteerausöljyn voi käyttää uudestaan (säilytys viileässä), mutta se kannattaa siivilöidä välissä. Itse ostan yleensä suosiolla uutta öljyä, kun ei tule kuitenkaan tehtyä näitä niin usein.
 
Hornetit pellille, päälle ripsaus cayennepippuria, 230°C kieroilmalla ja 28 min.
Valkosipuli dippi kaveriksi ja ääntä kohti.
Tapahan se on tuokin, mutta ovat kuitenkin valovuoden päässä "oikeista" Buffalo Wingseistä. Tosin ketjun otsikko vähän hassusti ohjaa juuri noiden ätläköiden valmismarinadisiipitekeleiden suuntaan, joten minkäs teet.

@Wizand voisi ehkä muokata otsikkoa vähän fiksummaksi, vaikkapas tyyliin "Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)"
 
Viimeksi muokattu:
Tapahan se on tuokin, mutta ovat kuitenkin valovuoden päässä "oikeista" Buffalo Wingseistä. Tosin ketjun otsikko vähän hassusti ohjaa juuri noiden ätläköiden valmismarinadisiipitekeleiden suuntaan, joten minkäs teet.

Olet oikeassa. Tuolla tyylillä olen saanut Horneteista omaan mieleen riittävän korvikkeen, jos ei ole oikeita siipiä pakkasessa. Normaalisti uunissa käy Broilerin kypsät siivet n. 20-40 g pakaste (Suomi) 4,5 kg ja paiston jälkeen Siipi Veikkojen med tai hot soosi päälle. Olen kokeillut tehdä myös rasvakeittimellä, mutta vaivaan nähden ero kiertoilmauuniin on mitätön.

Alkopa näin pyörälenkin päälle tekeen mieli siipiä.
 
Oletteko muuten huomanneet miten voikin olla välillä noi siipi/koipipalat ihan eri tavaraa irtomyynnissä ilman sooseja kuin esim hornettipussillinen mistä pyyhkii töhnät pois. Ihan kuin sillä marinaadilla peitetään kamalat määrät pelkkää nahkaa ja jotain muuta epämääräistä.
Pätee muuten suikale tai filetavaraankin.

Mutta itse teen välillä uunissa ihan plankkoja koipia pellille, 225 astetta joku 20-30 min. Kypsät tavarat kuppiin, siipiveikkojen hot kastiketta päälle ja pyöräytys. Dippinä hot kastiketta, maustamaton jugurtti kurkkua porkkanaa jne.

Toinen tapa muuten sama mutta frittikeittimen läpi.
 
Kirjoitin jo tulisten ruokien/kastikkeiden ketjuun että Poppamies on jostain idioottimaisesta syystä lopettanut tämän mielestäni kaikken parhaimman siipisoosin valmistuksen. Tilalla on täysin erilaisia kastikkeita, joista minulla ei ole vielä kokemuksia, mutta pitää kirjoitella sitten kunhan niitä tulee maistettua.
Pakkohan oli kokeilla ja ihan perseestä olivat nämä Poppamiehen uudet Wing-soosit.

Korkeintaan medium-tulinen Mango-Valkosipuli menee jossakin ruoassa, kuten ehkä myös Paahdettu Habanero, mutta siipien kanssa en välittänyt kummastakaan. Hännänhuippu oli Mustapippuri, joka oli etäisesti vähän niinkuin vanha hyvä Poppamies Buffalo Wing -kastike, mutta sillä twistillä, että siihen oli tahallaan tai vahingossa kaadettu sekaan 100x määrä mustapippuria ja lopputulos ei sitten muulle maistukaan. Heitin pullon roskiin, kun oli saman tien selvää, että sitä en tarvitse enää koskaan missään.

Ei uskoisi, että tämän tason firma suoltaa tällaista paskaa aiemmin hyviksi havaittujen tuotteiden tilalle.
 
Oletteko muuten huomanneet miten voikin olla välillä noi siipi/koipipalat ihan eri tavaraa irtomyynnissä ilman sooseja kuin esim hornettipussillinen mistä pyyhkii töhnät pois. Ihan kuin sillä marinaadilla peitetään kamalat määrät pelkkää nahkaa ja jotain muuta epämääräistä.
Pätee muuten suikale tai filetavaraankin.
Se on vähän niinkuin niiden marinadien idea. Piilotetaan ja säilötään kaikki paskimmat ja pilaantumisrajalla olevat tuotteet hirveisiin etikkamaustemössöihin. Sitten vaan korea mainos rullaamaan televisioon ja ei muuta kuin nauraen pankkiin. :D
 
Viimeksi muokattu:
Pakkohan oli kokeilla ja ihan perseestä olivat nämä Poppamiehen uudet Wing-soosit.

Korkeintaan medium-tulinen Mango-Valkosipuli menee jossakin ruoassa, kuten ehkä myös Paahdettu Habanero, mutta siipien kanssa en välittänyt kummastakaan. Hännänhuippu oli Mustapippuri, joka oli etäisesti vähän niinkuin vanha hyvä Poppamies Buffalo Wing -kastike, mutta sillä twistillä, että siihen oli tahallaan tai vahingossa kaadettu sekaan 100x määrä mustapippuria ja lopputulos ei sitten muulle maistukaan. Heitin pullon roskiin, kun oli saman tien selvää, että sitä en tarvitse enää koskaan missään.

Ei uskoisi, että tämän tason firma suoltaa tällaista paskaa aiemmin hyviksi havaittujen tuotteiden tilalle.

Poppamies Official verkkokauppa

Onkos tuolla sivulla olevat 3 litran tonkat sitä parempaa vanhaa poppamiehen kastiketta?
 
Poppamies Official verkkokauppa

Onkos tuolla sivulla olevat 3 litran tonkat sitä parempaa vanhaa poppamiehen kastiketta?
Tuo näyttäisi olevan sitä samaa mitä aiemmin oli myös marketeissa pienemmässä muovipullossa (kuvassa oikeanpuoleinen). Vasemmanpuoleinen taas on se mitä myytiin aiemmin samaan aikaan ja samalla etiketillä lasipulloversion kanssa, mutta ei sekään ollut ihan samaa kamaa. Paljon parempaa kuitenkin kuin mikään noista uusista. Tässä hädässä sekin kyllä kelpaisi, mutta sitä ei oletettavasti enää saa, eikä Jolokia-versio ole yhtä hyvää. Veikkaan, että tuokin poistuu valikoimista kunhan varastot tyhjenevät.

Poppamies.png


Btw. Joku Poppamiehen oma jälleenmyyjä kerran vänkäsi vastaan tuosta vasemmanpuoleisesta että "samaa kastiketta se on kuin lasipulloversiokin", muta paskat oli, kun sen koostumus oli silmämääräisestikin ihan erilaista.

Voihan perse sentään, kovin vaikeaksi menee kun oikeastaan kaikki soosit on käyty läpi ja vain tämä yksi hyllyiltä kadonnut oli mielestäni hehkutuksen arvoista. Kaikki muut tuntuvat olevan sitä samaa Texas Pete -etikkalientä tai jotain ihmeellisiä kikkailuita.

Edit.
On tuolla samassa kaupassa näköjään 3l tonkka sitä miedompaakin (kliks), mutta kuten sanoin, tämäkään ei ole sitä samaa. Tulisuus on tuollakin merkitty 2/10, joka kertoo jo sekin että ihan eri reseptillä se on tehty. Pitäisi ehkä kokeilla tuota Jolokia-versiota uudemman kerran ja tuunata sitä sitten itse margariinilla/mausteilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kommentoivat Poppamiehen asiakaspalvelusta vielä uudestaan takaisin, että se uusi Mustapippuri olisi käytännössä samaa kamaa kuin aiemmin lasipullossa ollut kastike, mutta sillä erolla, että siinä on vähemmän voita. Kuulosti erikoiselta, mutta kannattaa ehkä tosiaan kokeilla lantrata sitä soosia sulalla voilla. Itse tosiaan tempaisin sisältöön turhautuneena sen pullon jo roskiin, niin en voi testata ainakaan tähän hätään.

Syy sille miksi se hyväksi havaittu kastike on lopetettu, on kuulemma puhtaasti siinä että isot kauppaketjut eivät ole ottaneet sitä useinkaan valikoimiinsa ja ilman niiden tukea ei tuotetta ole ollut kannattavaa valmistaa. Kuulostaa siltä, että kauppaketjut ansaitsevat tästä reilusti miinusmerkkistä palautetta, varsinkin jos sinne kuitenkin otetaan selvästi heikkotasoisempia tuotteita tilalle.

Oli miten oli, ihan hyvin ovat Poppamiehen aspasta hoitaneet asiaa. Plussat sinne.
 
Voihan perse sentään, kovin vaikeaksi menee kun oikeastaan kaikki soosit on käyty läpi ja vain tämä yksi hyllyiltä kadonnut oli mielestäni hehkutuksen arvoista. Kaikki muut tuntuvat olevan sitä samaa Texas Pete -etikkalientä tai jotain ihmeellisiä kikkailuita.
Aika masteroida oma liemi, jenkeistä löytynee paljon reseptejä joiden pohjalta voi aloittaa hiomisen.
 
Oli miten oli, ihan hyvin ovat Poppamiehen aspasta hoitaneet asiaa. Plussat sinne.
Lisää plussaa Poppamiehelle. Lähettivät sitten kiitoksena rakentavasta palautteesta 4x3,8l tonkkaa sitä aitoa Poppamiehen Buffalo Wing -kastiketta. Siis helkutti melkein 16 litraa. Tuossa määrässähän voi melkein vaikka kylpeä. :D

Parasta ennen päivämäärä on tosin 12/2018, joten siinä varmasti yksi syy miksi olivat noin höveleitä, mutta eiköhän tuo litku säily reilusti pidempäänkin kuin mitä sille virallisesti luvataan? Ja olettaisin että se kestää myös pakastuksen.

Jos joku kaipailee tuota samaa kastiketta JKL:n alueella, niin paiskatkaa yksityisviestillä, en minä oikeasti tuota koko määrää itse tule koskaan tarvitsemaan.

Edit.
Ja vielä sellainen tarkennus että ilmaiseksi saa tietenkin noutaa, enhän minä ole tuosta soosista maksanut itsekään.
 
Viimeksi muokattu:
Lisää plussaa Poppamiehelle. Lähettivät sitten kiitoksena rakentavasta palautteesta 4x3,8l tonkkaa sitä aitoa Poppamiehen Buffalo Wing -kastiketta. Siis helkutti melkein 16 litraa. Tuossa määrässähän voi melkein vaikka kylpeä. :D

Parasta ennen päivämäärä on tosin 12/2018, joten siinä varmasti yksi syy miksi olivat noin höveleitä, mutta eiköhän tuo litku säily reilusti pidempäänkin kuin mitä sille virallisesti luvataan? Ja olettaisin että se kestää myös pakastuksen.

Jos joku kaipailee tuota samaa kastiketta JKL:n alueella, niin paiskatkaa yksityisviestillä, en minä oikeasti tuota koko määrää itse tule koskaan tarvitsemaan.

No jopas! Oli kyllä hyvin toimittu aspalta. Itse uskaltaisin ainakin koko ensi vuoden tuota soosia käyttää, vaikka parasta ennen olisikin ummessa.
 
Tapahan se on tuokin, mutta ovat kuitenkin valovuoden päässä "oikeista" Buffalo Wingseistä. Tosin ketjun otsikko vähän hassusti ohjaa juuri noiden ätläköiden valmismarinadisiipitekeleiden suuntaan, joten minkäs teet.

@Wizand voisi ehkä muokata otsikkoa vähän fiksummaksi, vaikkapas tyyliin "Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)"

Muutettu. Alunperin kyse oli justiinsa noista ätläköistä ( <- hieno sana :) ) valmismarinadisiipitekeleistä superbowl -kriisissä ;)
 
Muutettu. Alunperin kyse oli justiinsa noista ätläköistä ( <- hieno sana :) ) valmismarinadisiipitekeleistä superbowl -kriisissä ;)
Joo, näin ymmärsinkin, mutta näistä oli aikoinaan murossakin laajempi keskustelu, niin sitä samaa on hyvä jatkaa tässä ketjussa. Kiitos.
 
Aika masteroida oma liemi, jenkeistä löytynee paljon reseptejä joiden pohjalta voi aloittaa hiomisen.

Prismasta löytyi lähitienoolla kasvatettuja Naga Moricheja, ostin rasian kannatuksen vuoksi.

IMG_20180822_162243.jpg

Olen koittanut ujuttaa niitä vähän joka puolelle mutta on melko riittoisaa tavaraa. Tässä voiskin olla taas yksi testi johon saisi vähän kulutettua :tup:
 
Prismasta löytyi lähitienoolla kasvatettuja Naga Moricheja, ostin rasian kannatuksen vuoksi.

IMG_20180822_162243.jpg

Olen koittanut ujuttaa niitä vähän joka puolelle mutta on melko riittoisaa tavaraa. Tässä voiskin olla taas yksi testi johon saisi vähän kulutettua :tup:
Menee offtopiciksi, mutta minä olen tehnyt noista melkein joka ruokaan sopivaa herkullista "chilisäilykettä" siivuttamalla ne pieneen purkkiin ja sinne sitten sekaan keitettyä etikkaa + mausteita oman maun mukaan (suolaa, mustapippuria, valkopippuria, sitruunapippuria).

Kuinka chilisato säilötään?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 596
Viestejä
4 541 309
Jäsenet
74 828
Uusin jäsen
polygonpanda

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom