Charlie Glide
Tukijäsen
- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 540
Kaunko öljyn lämmitys kestää?
Vajaa 5 minuuttia menee tuolla DeLonghilla jossa öljyä noin 1,5L.
Eikös nuo airfryeritkin pidä esilämmittää?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kaunko öljyn lämmitys kestää?
Ei tarvitse esilämmittää.Vajaa 5 minuuttia menee tuolla DeLonghilla jossa öljyä noin 1,5L.
Eikös nuo airfryeritkin pidä esilämmittää?
180 astetta ja vartti kuulostaa aika vähältä, mutta voihan se riittääkkin kypsentämään.Protip:
Atrian naturel wingsit ja poppamiehen sriracha rubi. Airfryer 180 astetta ja vartti. Aivan loistava kombo!
Saa lainata...
Kaunko öljyn lämmitys kestää?
Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).
Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.
Toimii noinkin mutta pysyykö öljyn lämpötila vakiona helposti? Lisäksi pitää olla varmaan melko iso (syvä) pannu.
Varmaan siks että se on loppujen lopuks helvetin vaarallista touhua. Jos mittari vähän kusee tai tönäsee kattilaa niin tulikuuma öljy pitkin poikin.Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).
Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.
Varmaan siks että se on loppujen lopuks helvetin vaarallista touhua. Jos mittari vähän kusee tai tönäsee kattilaa niin tulikuuma öljy pitkin poikin.
Kyllä mä sanoisin että helpoin ja turvallisin konsti friteerauksesssa on ihan oikea, turvallinen friteerauskeitin.
edit: Ja tärkeintä on oppia miten se oma liesi toimii, mikäli kattilassa friteeraa. Nykyään tuntuu olevan tuokin kokkaustapa viety ihan äärimmilleen keittimineen ja airfryereineen kun aikaisemmin martat paistoivat munkkeja ihan pokkana kattilassa ilman huolta huomisesta.
Samaa mieltä. Jos jokaiseen hommaan hommaa erillisen laitteen on keittiön kaapit ja tasot täynnä pömpeleitä. Ja jos veikata pitää niin Airfryer menee ilmiönä ohi muutamassa vuodessa kuten leipäkone, mutta kiertoilmauuni jatkaa olemassa oloaan vielä pitkään. Voin toki olla väärässäkin.Niin no ehkä se on sitten ns. maalaisjärjestä kiinni. Itse en hirveästi tuosta lämpötilasta kauheasti perusta, jos a) Öljy ei savua b) Öljyyn laskettu friteerausta vaativa ruokakappale lähtee tirisemään.
Jos jättää kattilaan sen ~puolet vapaata tilaa tilavuudesta niin sillä pääsee jos turvallisuusnäkökulmasta todella pitkälle. Eikä sitä friteerauskeitintäkään aleta pitkin poikin tönimään kun siellä kuumaa öljyä on, ihan yhtä vaarallista sekin on.
edit: Ja tärkeintä on oppia miten se oma liesi toimii, mikäli kattilassa friteeraa. Nykyään tuntuu olevan tuokin kokkaustapa viety ihan äärimmilleen keittimineen ja airfryereineen kun aikaisemmin martat paistoivat munkkeja ihan pokkana kattilassa ilman huolta huomisesta.
mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt jaVajaa 5 minuuttia menee tuolla DeLonghilla jossa öljyä noin 1,5L.
Eikös nuo airfryeritkin pidä esilämmittää?
mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.
mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.
friteerauskeitin on yksinkertainen laite jota saa jopa alle 20€:lla. sen ostamista ei tarvi sen enempää miettiä toisin kuin airfryerin.Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).
Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.
miksi friteerauksessa pitäisi valurautapataa käyttää? eikö teräksien astia ole kaikinpuolin parempi friteerauskäyttöön.
En heittänyt alkuperäistä kommenttia, mutta valurautapataa puoltaa parempi lämmönvarauskyky ja painavampi kokonaisolemus eli vakaampi. Toimii kattilankin kanssa ihan hyvin tuossa mutta valurauta pitää lämmön tasaisempana, jos sillä mitään merkitystä tässä on.friteerauskeitin on yksinkertainen laite jota saa jopa alle 20€:lla. sen ostamista ei tarvi sen enempää miettiä toisin kuin airfryerin.
miksi friteerauksessa pitäisi valurautapataa käyttää? eikö teräksien astia ole kaikinpuolin parempi friteerauskäyttöön.
Itse käytän auringonkukkaöljyä, kun rypsi/rapsiöljyssä on ärsyttävä sivumaku. Sen verran harvoin teen uppopaistamista että mahdollisia terveysvaikutuseroja eri öljyjen välillä en punnitse.mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.
Niinpä. Ja kun ei se airfryer mitään oikeaa friteerausta tee, niin sitä enemmän minäkin sen tuputusta ihmettelen. Se on pienikokoinen kiertoilmauuni, eikä se siitä miksikään muutu vaikka kuinka vänkäisi vastaan. Parhaimmillaan se voi toki olla isoa uunia nopeampi ja tehokkaampi, ja varsinkin pienissä talouksissa ja pienillä valmistusmäärillä isoa uunia kätevämpi, mutta teknisesti se on sama laite silti. Friteeraus on uppopaistamista rasvassa, ei mitään ilmakylpyjä.Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).
Kaikki öljyt eivät sovellus friteeraukseen, kun ne eivät kestä korkeita lämpötiloja. Jos sopii, niin se on yleensä ilmaistu jollakin tavalla siinä pullon etiketissä.mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.
Kiertoilmauunin omistavana ja juuri airfryerin ostaneena voin kyllä todeta, että on näissä eroa aika paljonkin. Airfryer on paljon nopeampi ja ruskistaa tehokkaammin ja tasaisemmin. Oletko koskaan edes testannut (laadukasta) airfryeriä?Niinpä. Ja kun ei se airfryer mitään oikeaa friteerausta tee, niin sitä enemmän minäkin sen tuputusta ihmettelen. Se on pienikokoinen kiertoilmauuni, eikä se siitä miksikään muutu vaikka kuinka vänkäisi vastaan. Parhaimmillaan se voi toki olla isoa uunia nopeampi ja tehokkaampi, ja varsinkin pienissä talouksissa ja pienillä valmistusmäärillä isoa uunia kätevämpi, mutta teknisesti se on sama laite silti. Friteeraus on uppopaistamista rasvassa, ei mitään ilmakylpyjä.
Henkilökohtaisesti en ole jaksanut siipiä friteerata monestikaan, kun ei se lopputulos ole mahdottoman erilainen kuitenkaan ja friteerattu ruoka tuppaa olemaan epäterveellisempääkin.
Kiertoilmauuni tulille, pellille leivinpaperi ja siihen päälle ritilä. Rasvat putoavat leivinpaperille ja lopputulos on sama kuin airfryerissä.
suurin käytännön ero lienee, että kiertoilmauunissa ranut yms kypsennetään pellillä. airfryerissa rei'itetyssä kulhossa, jossa ilma pääsee kiertämään ruokaan vähän joka puolelta. jos uuniin laittaisi samanlaisen reikälevyn tai kypsentäisi ritilällä, ero olisi varmaan pienempi, tuskin huomattava.Kiertoilmauunin omistavana ja juuri airfryerin ostaneena voin kyllä todeta, että on näissä eroa aika paljonkin. Airfryer on paljon nopeampi ja ruskistaa tehokkaammin ja tasaisemmin. Oletko koskaan edes testannut (laadukasta) airfryeriä?
Luonnehtisin laitetta niin, että se ei ole juuri missään paras, mutta monessa asiassa riittävän hyvä ja todella helppo vaihtoehto. Täydellinen nopean arkiruuan tekemiseen. Esim. ranut pääsee aika lähelle uppopaistettua, mutta ei toki täysin samaan. Toisaalta ovat myös paljon terveellisempiä ja helpompia kuin friteerattuna. Kanafileistä tulee joka kerta täydellisen meheviä ja rapeita pinnalta toisin kuin pannulla paistaessa ja vielä äärimmäisen nopeasti. Lämpimät voilevät onnistuvat paremmin kuin millään muulla laitteella ja parissa minuutissa.
Kokeilut jatkuvat, mutta tähän mennessä vaikuttanut ihan käytännölliseltä laitteelta, joka tuskin hautautuu kaapin perälle.
Hyvin riittää. Täysin kypsiä ja rapeita pinnalta. Kyseessä siis philipsin xxl pöhö180 astetta ja vartti kuulostaa aika vähältä, mutta voihan se riittääkkin kypsentämään.
Olen testannut. Niillä on puolensa ja omat käyttötarkoituksensa, mutta ne plussat eivät ainakaan meidän 4 hengen taloudessa ole niin merkittäviä, että miinukset (kerta-annoksen koko, puhdistus ja muu säätäminen, tilankäyttö) tulisivat kuitattua verrattuna laadukkaaseen kiertoilmauuniin. Vähän tulee tuosta kirjoituksesta sellainen fiilis, että et ole itse käyttänyt kiertoilmauunia, se on ollut huono, tai sitten ruoka on ollut kasassa pellillä ja kääntelemättä tms. Tottakai ranskalaisista tai mistä tahansa tulee airfryerissa erilaisia, jos ne myös kypsentää eri tavalla kuin normaalissa kiertoilmauunissa. 1,5kg ranskalaisia tai siipiä tulikuumassa uunissa kasaan pellille ja puolen tunnin päästä pois ei ole välttämättä ihan sama asia kuin kourallinen airfryerin koriin ja ravistelua välissä.Kiertoilmauunin omistavana ja juuri airfryerin ostaneena voin kyllä todeta, että on näissä eroa aika paljonkin. Airfryer on paljon nopeampi ja ruskistaa tehokkaammin ja tasaisemmin. Oletko koskaan edes testannut (laadukasta) airfryeriä?
Luonnehtisin laitetta niin, että se ei ole juuri missään paras, mutta monessa asiassa riittävän hyvä ja todella helppo vaihtoehto. Täydellinen nopean arkiruuan tekemiseen. Esim. ranut pääsee aika lähelle uppopaistettua, mutta ei toki täysin samaan. Toisaalta ovat myös paljon terveellisempiä ja helpompia kuin friteerattuna. Kanafileistä tulee joka kerta täydellisen meheviä ja rapeita pinnalta toisin kuin pannulla paistaessa ja vielä äärimmäisen nopeasti. Lämpimät voilevät onnistuvat paremmin kuin millään muulla laitteella ja parissa minuutissa.
Kokeilut jatkuvat, mutta tähän mennessä vaikuttanut ihan käytännölliseltä laitteelta, joka tuskin hautautuu kaapin perälle.
Niinpä. Tämä liittyy juuri tuohon virheeseen, että vertaillaan lopputulosta ymmärtämättä että koko valmistus oli hoidettu eri tavalla. Mikään ei estäisi käyttämästä myös tavallisessa uunissa pienempiä annosmääriä ja jotain ilmavaa koria/ritilää tms.suurin käytännön ero lienee, että kiertoilmauunissa ranut yms kypsennetään pellillä. airfryerissa rei'itetyssä kulhossa, jossa ilma pääsee kiertämään ruokaan vähän joka puolelta. jos uuniin laittaisi samanlaisen reikälevyn tai kypsentäisi ritilällä, ero olisi varmaan pienempi, tuskin huomattava.
Kiertoilmauunin puhallus on paljon kevyempi. Ei paahda samalla lailla. Lisäksi kiertoilmauunista puuttuu airfryerin tärkein ominaisuus, eli ”hetivalmius”. Paahdoin juuri leivän juustolla airfryerissä. Kamat sisään ja 3min, niin leipä valmis. Olisinko tehnyt saman kiertoilmauunilla, kun pelkkä uunin esilämmittäminen vie varmaan vähintään 10minuuttia…suurin käytännön ero lienee, että kiertoilmauunissa ranut yms kypsennetään pellillä. airfryerissa rei'itetyssä kulhossa, jossa ilma pääsee kiertämään ruokaan vähän joka puolelta. jos uuniin laittaisi samanlaisen reikälevyn tai kypsentäisi ritilällä, ero olisi varmaan pienempi, tuskin huomattava.
Se on plussa vain siihen saakka kunnes pitää tehdä koko perheelle pellillinen niitä leipiä kerrallaan. Jatkot edelleen siellä oikeassa ketjussa, kun ei ketään kiinnosta jankata täällä tuosta laitteesta tai juustoleipien valmistamisesta.Kiertoilmauunin puhallus on paljon kevyempi. Ei paahda samalla lailla. Lisäksi kiertoilmauunista puuttuu airfryerin tärkein ominaisuus, eli ”hetivalmius”. Paahdoin juuri leivän juustolla airfryerissä. Kamat sisään ja 3min, niin leipä valmis. Olisinko tehnyt saman kiertoilmauunilla, kun pelkkä uunin esilämmittäminen vie varmaan vähintään 10minuuttia…
Itse tykkään kevyestä kuivamausteesta, minkälainen sekoitus sitten kaapista löytykään, paprikaa, jeeraa, chiliä jne. Sitten jälkikäteen siipikastikeesta pääasiallinen maku.Ketjusta innostuneena täytyykin käydä hakemassa siipiä kasa ja tehdä kiertoilmauunissa ritilällä. Millähän maustaisi... pitää kehitellä joku hyvä setti, valmiiksi maustettuja en tykkää käyttää tuoreessa lihassa kun ovat aika teollisen makuisia.
Onko ehdotuksia: kuivamaustaminen vai marinadi, vai maku vasta siipikastikkeella jälkikäteen?
Et tunne oikeasti ketään jolla on kiertoilmauuni?Mites yleisiä kiertoilmauunit yleensä on, itse en ainakaan ole koskaan moista omistanut, eikä taida löytyä lähipiiristäkään. Ja airfryer siipien kanssa pesee ainakin tavan uunin 6-0 helppoudessa, tuloksessa ja nopeudessa. Kai sillä muutakin voi tehdä, yksinäisen eläjän talouteen loistohankinta!
Yhden pariskunnan tunnen jolla on. Toisaalta, enpä nyt hirveän tarkkaan ole ihmisten uuneja kartoittanut, mutta ihan lähipiirissä ei ainakaan ole, enkä ole aivan tietoinen moisten kapineiden ominaisuuksista vs tavan uuni.Et tunne oikeasti ketään jolla on kiertoilmauuni?
Mä taas en tunne ketään jolla ei olis.
Mites yleisiä kiertoilmauunit yleensä on, itse en ainakaan ole koskaan moista omistanut, eikä taida löytyä lähipiiristäkään. Ja airfryer siipien kanssa pesee ainakin tavan uunin 6-0 helppoudessa, tuloksessa ja nopeudessa. Kai sillä muutakin voi tehdä, yksinäisen eläjän talouteen loistohankinta!
Itse tykkään kevyestä kuivamausteesta, minkälainen sekoitus sitten kaapista löytykään, paprikaa, jeeraa, chiliä jne. Sitten jälkikäteen siipikastikeesta pääasiallinen maku.
Marinadeissa on sekin vika, että tuppaavat helposti palamaan uunissa. Jos valmistaa marinoituna, niin vähintään silloin kannattaa olla siivet ritilällä ja leivinpaperi alla, niin ei pala marinadiliemi ihan samalla tavalla kiinni. Minä kypsennän siivet yleensä ilman marinadia ja lisään soosit päälle vasta lautasella.Kuvamausteella ajattelinkin lähteä liikkeelle ja tehdä itse siipikastikkeen, niin ei tule niin etikkaista mitä monet maistamani valmiskastikkeet. Kiitos vahvistuksesta.
Kuivarubeja en ole siiville koskaan kokeillut, mutta jos löytyy hyviä sellaisia, niin saa vinkata.
Siellä on myös vastus potkurin lähettyvillä. Jos valitaan puhdas kiertoilmakuumennus niin ainoastaan tuo vastus lämpiää ja puhaltaa kuumaa ilmaa ympäri uunia. Ylä-, ala- ja grillivastuksille on omat asetukset joissa saattaa olla myös potkurioptio. Esim minun uunissa on perus kiertoilma (potkuri ja ympyrä) ja sitten ylä/alalämmölle saa potkurin päälle, mutta se oma vastus ei ole silloin toiminnassa.Melkein mikä tahansa rubi toimii. Siivet kuitenkin hukutetaan soosiin kypsentämisen jälkeen. Mulla on kierrossa kaverilta lahjaksi saatu kohtuullisen hyvin potkiva chili-rubi.
PS. @Restoni Kiertoilmauuni ON se tavan uuni. Siellä on vaan se propeli siellä takaseinällä. Kytketään päälle halutessaan. Paistoaika ei lyhene, mutta lämpöä voi laittaa sen 20 astetta miedommalle.
Rainbow paisto- ja friteerausöljy 2l | S-kaupat ruoan verkkokauppa
Tilaa Rainbow paisto- ja friteerausöljy 2l ja muut ruokaostokset S-kaupat-palvelusta nyt suoraan kotiovellesi toimitettuna.www.s-kaupat.fi
Lidlissä on myös jonkinlaista vastaavaa. Tuo on siis rypsin ja aurinkokukkaöljyn sekoitus.
Koitin tuota rainbown paistorasvaa. ehkä vähän miellyttävämmän makuinen. mielestäni silti kiertoilmauunissa tulee parempia..Itse käytän auringonkukkaöljyä, kun rypsi/rapsiöljyssä on ärsyttävä sivumaku. Sen verran harvoin teen uppopaistamista että mahdollisia terveysvaikutuseroja eri öljyjen välillä en punnitse.
Suodatettuna ja kaapissa valolta suojattuna on mennyt ihan kuukausikaupallakin. Vähän fiiliksen mukaan vaihtanut.Koitin tuota rainbown paistorasvaa. ehkä vähän miellyttävämmän makuinen. mielestäni silti kiertoilmauunissa tulee parempia..
miten säilötte / kuinka kauan säilyy käytetty frittirasva? tuohan ois kai muutaman kerran uudellenkäytettävissä, mutta ajatuksena vähän ällöttää uudelleenkäyttää siipien paistorasvaa.
Voisihan sen suodattaa ja säilöä, mutta on niin kömpelöä ja hieman etovaakin, että ainakin meikäläisen harvalla käyttötahdilla menee öljyt joka kerta kierrätykseen.Koitin tuota rainbown paistorasvaa. ehkä vähän miellyttävämmän makuinen. mielestäni silti kiertoilmauunissa tulee parempia..
miten säilötte / kuinka kauan säilyy käytetty frittirasva? tuohan ois kai muutaman kerran uudellenkäytettävissä, mutta ajatuksena vähän ällöttää uudelleenkäyttää siipien paistorasvaa.
Täältä testiin "Kouluttavan tulinen", joka ei oikeasti ole kovinkaan tulinen. Ja jos tykkää todella miedosta, niin sitten "Hedelmäisen pehmeä".Nyt kun siipiä tulee kotonakin tehtyä useammin täytyy alkaa tutustumaan noihin erilaisiin sooseihin. Tähän saakka on menty lähinnä Siipiweikkojen perussooseilla, mutta jatkossa haluan kyllä koittaa vähän eksoottisempiakin makuja.
Totta, mutta ennen kuin lähtee taas käsistä, niin lienee hyvä muistuttaa että niille airfryer-sinkuille on omakin ketjunsa -->Tässä ketjussa on kyllä naurettavaa vertailla airfryeriä ja suurtalouskeittiötä. Noin kärjistettyn. Airfryer on aivan huippu (vaikka itse sitä varmaan 2-vuotta parjasin) kun tekee ruokaa 1-2 hengelle. Koko perheelle tehdessä kapasiteetti loppuu isoimmistakin vehkeistä, jolloin uuni on vastaus. Mutta jos tekee ruokaa 20-hengelle, on selvä että perus uunikaan ei riitä, joten....
Verratkaa nyt sentään edes samankokoisia annoksia ja niiden loputuloksia eikä 6-hengen suurperheen tarvetta vs. yksinasuva sinkku.
Täältä testiin "Kouluttavan tulinen", joka ei oikeasti ole kovinkaan tulinen. Ja jos tykkää todella miedosta, niin sitten "Hedelmäisen pehmeä".
Tuotteet - Soosishop
www.soosipojat.fi