Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Kyllä airfryerillä tulee parhaat. Mutta tää onkin makuasia koska jotkuthan tykkää siivistä jotka on maustamattomia, friteerattu ja sen jälkeen pyöritelty jossain etikanmakuisessa soosissa.

Itselleni parhaaksi osoittautuneet Atria Hornetit joista extra hot tai hot eli tulisuus 4 tai 3 ja kypsennetään airfyerissä. Pellillä kietoilmagrillissä (uunin asetus) tulee myös hyviä, mutta irronnut rasva palaa leivinpaperiin kun airfyerissä painuu astian pohjalle.
Ero airfyerissä ja kiertoilmauunissa on ilmanvirran voimakkuus. Esim juustoleipiä tehdessä lentelee leivät ja juustot pitkin poikin jos ei kikkaile niitä jotenkin aloilleen esim toisen ritilän avulla. Tuon ilmavirran voiman vuoksi pinta ruskistuu paljon vahvemmin kuin kiertoilmauunissa.
 
Protip:
Atrian naturel wingsit ja poppamiehen sriracha rubi. Airfryer 180 astetta ja vartti. Aivan loistava kombo!
Saa lainata...
 
Kaunko öljyn lämmitys kestää?

Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).

Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.
 
Naturel-siivet ja rubi meidän airfryerissä 2x12 minsaa 180 asteessa, välillä kääntäen. Vartissa en ottaisi ulos.
 
Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).

Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.

Toimii noinkin mutta pysyykö öljyn lämpötila vakiona helposti? Lisäksi pitää olla varmaan melko iso (syvä) pannu.
 
Toimii noinkin mutta pysyykö öljyn lämpötila vakiona helposti? Lisäksi pitää olla varmaan melko iso (syvä) pannu.

En voi puhua kuin itsestäni, mutta totean seuraavaa:

Induktiotasolla, sellaisella joka meillä on, pysyy todella hyvin. Kunhan varmistat sen aloituslämpötilan (mikäli liiallista öljyä pelkäät toim.huom.) niin sen jälkeen ylläpitolämpötila on aika helppoa säätää ihan vaikka kiehuvan veden kanssa opetellen (omassa liedessä vesi kiehuu liian kovaa tasolla 7 mutta tasolla 6 taas jää vähän liian nuhaiseksi. Öljylle siis taso 7)

Ja padaksi käy ihan perus valurautainen ehkä 20cm pata jossa on öljyä noin litra. Öljyn määrähän ei ole mikään vaatimus, vain pelkästään puskuria tuova elementti. Eli kunhan opit lieden ominaisuudet, niin pienempikin öljymäärä riittää. Katso "shallow fry".
 
Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).

Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.
Varmaan siks että se on loppujen lopuks helvetin vaarallista touhua. Jos mittari vähän kusee tai tönäsee kattilaa niin tulikuuma öljy pitkin poikin.
Kyllä mä sanoisin että helpoin ja turvallisin konsti friteerauksesssa on ihan oikea, turvallinen friteerauskeitin.
 
Varmaan siks että se on loppujen lopuks helvetin vaarallista touhua. Jos mittari vähän kusee tai tönäsee kattilaa niin tulikuuma öljy pitkin poikin.
Kyllä mä sanoisin että helpoin ja turvallisin konsti friteerauksesssa on ihan oikea, turvallinen friteerauskeitin.

Niin no ehkä se on sitten ns. maalaisjärjestä kiinni. Itse en hirveästi tuosta lämpötilasta kauheasti perusta, jos a) Öljy ei savua b) Öljyyn laskettu friteerausta vaativa ruokakappale lähtee tirisemään.

Jos jättää kattilaan sen ~puolet vapaata tilaa tilavuudesta niin sillä pääsee jos turvallisuusnäkökulmasta todella pitkälle. Eikä sitä friteerauskeitintäkään aleta pitkin poikin tönimään kun siellä kuumaa öljyä on, ihan yhtä vaarallista sekin on.

edit: Ja tärkeintä on oppia miten se oma liesi toimii, mikäli kattilassa friteeraa. Nykyään tuntuu olevan tuokin kokkaustapa viety ihan äärimmilleen keittimineen ja airfryereineen kun aikaisemmin martat paistoivat munkkeja ihan pokkana kattilassa ilman huolta huomisesta.
 
edit: Ja tärkeintä on oppia miten se oma liesi toimii, mikäli kattilassa friteeraa. Nykyään tuntuu olevan tuokin kokkaustapa viety ihan äärimmilleen keittimineen ja airfryereineen kun aikaisemmin martat paistoivat munkkeja ihan pokkana kattilassa ilman huolta huomisesta.

Minun mielestä taas tuo Rotofry edustaa friteerauskeittimessä hyvää kompromissia. Öljyn määrä on maltillisempi (1L-1,5L) ja korin koko sellainen mihin mahtuu esim tuo Atrian siipipaketti kokonaan. Lisäksi koska tuo käryttää sen verran ja liesituuletin ei kaikkea pysty kuitenkaan hoitamaan, on tuo näppärä hoitaa friteeraukset esim. parvekkeella tai kesäkeittiössä kuin sisätiloissa.
 
Niin no ehkä se on sitten ns. maalaisjärjestä kiinni. Itse en hirveästi tuosta lämpötilasta kauheasti perusta, jos a) Öljy ei savua b) Öljyyn laskettu friteerausta vaativa ruokakappale lähtee tirisemään.

Jos jättää kattilaan sen ~puolet vapaata tilaa tilavuudesta niin sillä pääsee jos turvallisuusnäkökulmasta todella pitkälle. Eikä sitä friteerauskeitintäkään aleta pitkin poikin tönimään kun siellä kuumaa öljyä on, ihan yhtä vaarallista sekin on.

edit: Ja tärkeintä on oppia miten se oma liesi toimii, mikäli kattilassa friteeraa. Nykyään tuntuu olevan tuokin kokkaustapa viety ihan äärimmilleen keittimineen ja airfryereineen kun aikaisemmin martat paistoivat munkkeja ihan pokkana kattilassa ilman huolta huomisesta.
Samaa mieltä. Jos jokaiseen hommaan hommaa erillisen laitteen on keittiön kaapit ja tasot täynnä pömpeleitä. Ja jos veikata pitää niin Airfryer menee ilmiönä ohi muutamassa vuodessa kuten leipäkone, mutta kiertoilmauuni jatkaa olemassa oloaan vielä pitkään. Voin toki olla väärässäkin.

Jos valurautapadan kaatamista pelkää niin sitten on parempi jättää koko ruuanlaitto väliin. Padalla on painoa varmaan saman verran kuin friteerauskeittimellä joten ei se ihan heppoinen ole, huomattavasti vakaampi kuin kattilat.

Kanansiivistä olen vähän huono sanomaan kun tulee enemmän tehtyä paistileikkeitä. Niistä tulee hyviä kun 20min 250 astetta pitää esilämmitetyssä uunissa kiertoilmalla. Olen kokeillut vain uunipellillä mutta voisihan sitä kokeilla ritilällä ja laittaa uunipellin alimmalle tasolle rasvankeruuseen. Tämä toimisi varmaan siivillä vieläkin paremmin kun ovat pienempiä.
 
mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.

Rypsiöljyä, mutta ensimmäinen "keitto" on vähän liian puhdas omaan makuuni. Ja toinen mikä yleensä lisää öljyn makua on liian alhainen lämpötila, älä luota keittimen lämpötilaan vaan mittaa ainakin kertaalleen.
 
Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).

Valurautapata + induktioliesi = kaikista simppelein vaihtoehto, eikä ole edes mitenkään hidas. Ja jos et (en tarkoita juuri sinua) ole täysi uuvatti niin kyllä opit näkemään milloin öljy alkaa olla liian kuumaa.
friteerauskeitin on yksinkertainen laite jota saa jopa alle 20€:lla. sen ostamista ei tarvi sen enempää miettiä toisin kuin airfryerin.

miksi friteerauksessa pitäisi valurautapataa käyttää? eikö teräksien astia ole kaikinpuolin parempi friteerauskäyttöön.
 
miksi friteerauksessa pitäisi valurautapataa käyttää? eikö teräksien astia ole kaikinpuolin parempi friteerauskäyttöön.

Valurauta varaa paremmin lämpöä, jolloin se lämpötila ei ole ihan täysin pelkästään lieden varassa ja seilaa vähemmän. Saman efektin saa toki aikaiseksi isolla öljymäärällä mutta joko/tai.
 
friteerauskeitin on yksinkertainen laite jota saa jopa alle 20€:lla. sen ostamista ei tarvi sen enempää miettiä toisin kuin airfryerin.

miksi friteerauksessa pitäisi valurautapataa käyttää? eikö teräksien astia ole kaikinpuolin parempi friteerauskäyttöön.
En heittänyt alkuperäistä kommenttia, mutta valurautapataa puoltaa parempi lämmönvarauskyky ja painavampi kokonaisolemus eli vakaampi. Toimii kattilankin kanssa ihan hyvin tuossa mutta valurauta pitää lämmön tasaisempana, jos sillä mitään merkitystä tässä on.

mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.
Itse käytän auringonkukkaöljyä, kun rypsi/rapsiöljyssä on ärsyttävä sivumaku. Sen verran harvoin teen uppopaistamista että mahdollisia terveysvaikutuseroja eri öljyjen välillä en punnitse.
 
Itse en ymmärrä oikein tuota friteerauskeitin-vimmaa (juu, itsellänikin oli joskus).
Niinpä. Ja kun ei se airfryer mitään oikeaa friteerausta tee, niin sitä enemmän minäkin sen tuputusta ihmettelen. Se on pienikokoinen kiertoilmauuni, eikä se siitä miksikään muutu vaikka kuinka vänkäisi vastaan. Parhaimmillaan se voi toki olla isoa uunia nopeampi ja tehokkaampi, ja varsinkin pienissä talouksissa ja pienillä valmistusmäärillä isoa uunia kätevämpi, mutta teknisesti se on sama laite silti. Friteeraus on uppopaistamista rasvassa, ei mitään ilmakylpyjä.

Henkilökohtaisesti en ole jaksanut siipiä friteerata monestikaan, kun ei se lopputulos ole mahdottoman erilainen kuitenkaan ja friteerattu ruoka tuppaa olemaan epäterveellisempääkin.

Kiertoilmauuni tulille, pellille leivinpaperi ja siihen päälle ritilä. Rasvat putoavat leivinpaperille ja lopputulos on sama kuin airfryerissä.

mitä öljyä käytätte frittikeittimessä. Hommasin keittimen ja heitin siihen perus rypsiöljyt ja
teki jonkin oudon sivumaun.
Kaikki öljyt eivät sovellus friteeraukseen, kun ne eivät kestä korkeita lämpötiloja. Jos sopii, niin se on yleensä ilmaistu jollakin tavalla siinä pullon etiketissä.
 
Viimeksi muokattu:
Niinpä. Ja kun ei se airfryer mitään oikeaa friteerausta tee, niin sitä enemmän minäkin sen tuputusta ihmettelen. Se on pienikokoinen kiertoilmauuni, eikä se siitä miksikään muutu vaikka kuinka vänkäisi vastaan. Parhaimmillaan se voi toki olla isoa uunia nopeampi ja tehokkaampi, ja varsinkin pienissä talouksissa ja pienillä valmistusmäärillä isoa uunia kätevämpi, mutta teknisesti se on sama laite silti. Friteeraus on uppopaistamista rasvassa, ei mitään ilmakylpyjä.

Henkilökohtaisesti en ole jaksanut siipiä friteerata monestikaan, kun ei se lopputulos ole mahdottoman erilainen kuitenkaan ja friteerattu ruoka tuppaa olemaan epäterveellisempääkin.

Kiertoilmauuni tulille, pellille leivinpaperi ja siihen päälle ritilä. Rasvat putoavat leivinpaperille ja lopputulos on sama kuin airfryerissä.
Kiertoilmauunin omistavana ja juuri airfryerin ostaneena voin kyllä todeta, että on näissä eroa aika paljonkin. Airfryer on paljon nopeampi ja ruskistaa tehokkaammin ja tasaisemmin. Oletko koskaan edes testannut (laadukasta) airfryeriä?

Luonnehtisin laitetta niin, että se ei ole juuri missään paras, mutta monessa asiassa riittävän hyvä ja todella helppo vaihtoehto. Täydellinen nopean arkiruuan tekemiseen. Esim. ranut pääsee aika lähelle uppopaistettua, mutta ei toki täysin samaan. Toisaalta ovat myös paljon terveellisempiä ja helpompia kuin friteerattuna. Kanafileistä tulee joka kerta täydellisen meheviä ja rapeita pinnalta toisin kuin pannulla paistaessa ja vielä äärimmäisen nopeasti. Lämpimät voilevät onnistuvat paremmin kuin millään muulla laitteella ja parissa minuutissa.

Kokeilut jatkuvat, mutta tähän mennessä vaikuttanut ihan käytännölliseltä laitteelta, joka tuskin hautautuu kaapin perälle.
 
Kiertoilmauunin omistavana ja juuri airfryerin ostaneena voin kyllä todeta, että on näissä eroa aika paljonkin. Airfryer on paljon nopeampi ja ruskistaa tehokkaammin ja tasaisemmin. Oletko koskaan edes testannut (laadukasta) airfryeriä?

Luonnehtisin laitetta niin, että se ei ole juuri missään paras, mutta monessa asiassa riittävän hyvä ja todella helppo vaihtoehto. Täydellinen nopean arkiruuan tekemiseen. Esim. ranut pääsee aika lähelle uppopaistettua, mutta ei toki täysin samaan. Toisaalta ovat myös paljon terveellisempiä ja helpompia kuin friteerattuna. Kanafileistä tulee joka kerta täydellisen meheviä ja rapeita pinnalta toisin kuin pannulla paistaessa ja vielä äärimmäisen nopeasti. Lämpimät voilevät onnistuvat paremmin kuin millään muulla laitteella ja parissa minuutissa.

Kokeilut jatkuvat, mutta tähän mennessä vaikuttanut ihan käytännölliseltä laitteelta, joka tuskin hautautuu kaapin perälle.
suurin käytännön ero lienee, että kiertoilmauunissa ranut yms kypsennetään pellillä. airfryerissa rei'itetyssä kulhossa, jossa ilma pääsee kiertämään ruokaan vähän joka puolelta. jos uuniin laittaisi samanlaisen reikälevyn tai kypsentäisi ritilällä, ero olisi varmaan pienempi, tuskin huomattava.
 
Kiertoilmauunin omistavana ja juuri airfryerin ostaneena voin kyllä todeta, että on näissä eroa aika paljonkin. Airfryer on paljon nopeampi ja ruskistaa tehokkaammin ja tasaisemmin. Oletko koskaan edes testannut (laadukasta) airfryeriä?

Luonnehtisin laitetta niin, että se ei ole juuri missään paras, mutta monessa asiassa riittävän hyvä ja todella helppo vaihtoehto. Täydellinen nopean arkiruuan tekemiseen. Esim. ranut pääsee aika lähelle uppopaistettua, mutta ei toki täysin samaan. Toisaalta ovat myös paljon terveellisempiä ja helpompia kuin friteerattuna. Kanafileistä tulee joka kerta täydellisen meheviä ja rapeita pinnalta toisin kuin pannulla paistaessa ja vielä äärimmäisen nopeasti. Lämpimät voilevät onnistuvat paremmin kuin millään muulla laitteella ja parissa minuutissa.

Kokeilut jatkuvat, mutta tähän mennessä vaikuttanut ihan käytännölliseltä laitteelta, joka tuskin hautautuu kaapin perälle.
Olen testannut. Niillä on puolensa ja omat käyttötarkoituksensa, mutta ne plussat eivät ainakaan meidän 4 hengen taloudessa ole niin merkittäviä, että miinukset (kerta-annoksen koko, puhdistus ja muu säätäminen, tilankäyttö) tulisivat kuitattua verrattuna laadukkaaseen kiertoilmauuniin. Vähän tulee tuosta kirjoituksesta sellainen fiilis, että et ole itse käyttänyt kiertoilmauunia, se on ollut huono, tai sitten ruoka on ollut kasassa pellillä ja kääntelemättä tms. Tottakai ranskalaisista tai mistä tahansa tulee airfryerissa erilaisia, jos ne myös kypsentää eri tavalla kuin normaalissa kiertoilmauunissa. 1,5kg ranskalaisia tai siipiä tulikuumassa uunissa kasaan pellille ja puolen tunnin päästä pois ei ole välttämättä ihan sama asia kuin kourallinen airfryerin koriin ja ravistelua välissä.

suurin käytännön ero lienee, että kiertoilmauunissa ranut yms kypsennetään pellillä. airfryerissa rei'itetyssä kulhossa, jossa ilma pääsee kiertämään ruokaan vähän joka puolelta. jos uuniin laittaisi samanlaisen reikälevyn tai kypsentäisi ritilällä, ero olisi varmaan pienempi, tuskin huomattava.
Niinpä. Tämä liittyy juuri tuohon virheeseen, että vertaillaan lopputulosta ymmärtämättä että koko valmistus oli hoidettu eri tavalla. Mikään ei estäisi käyttämästä myös tavallisessa uunissa pienempiä annosmääriä ja jotain ilmavaa koria/ritilää tms.

En ole airfryereita vastaan, mutta en pidä siitä, jos niitä yritetään mainostaa jonain muuna kuin mitä ne oikeasti ovat.

Jatkot tästä oikeassa ketjussa (jonka otsikossakin mainitaan tuo virheellinen "fritti ilman rasvaa") -->
 
suurin käytännön ero lienee, että kiertoilmauunissa ranut yms kypsennetään pellillä. airfryerissa rei'itetyssä kulhossa, jossa ilma pääsee kiertämään ruokaan vähän joka puolelta. jos uuniin laittaisi samanlaisen reikälevyn tai kypsentäisi ritilällä, ero olisi varmaan pienempi, tuskin huomattava.
Kiertoilmauunin puhallus on paljon kevyempi. Ei paahda samalla lailla. Lisäksi kiertoilmauunista puuttuu airfryerin tärkein ominaisuus, eli ”hetivalmius”. Paahdoin juuri leivän juustolla airfryerissä. Kamat sisään ja 3min, niin leipä valmis. Olisinko tehnyt saman kiertoilmauunilla, kun pelkkä uunin esilämmittäminen vie varmaan vähintään 10minuuttia…
 
Kiertoilmauunin puhallus on paljon kevyempi. Ei paahda samalla lailla. Lisäksi kiertoilmauunista puuttuu airfryerin tärkein ominaisuus, eli ”hetivalmius”. Paahdoin juuri leivän juustolla airfryerissä. Kamat sisään ja 3min, niin leipä valmis. Olisinko tehnyt saman kiertoilmauunilla, kun pelkkä uunin esilämmittäminen vie varmaan vähintään 10minuuttia…
Se on plussa vain siihen saakka kunnes pitää tehdä koko perheelle pellillinen niitä leipiä kerrallaan. Jatkot edelleen siellä oikeassa ketjussa, kun ei ketään kiinnosta jankata täällä tuosta laitteesta tai juustoleipien valmistamisesta.
 
Ketjusta innostuneena täytyykin käydä hakemassa siipiä kasa ja tehdä kiertoilmauunissa ritilällä. Millähän maustaisi... pitää kehitellä joku hyvä setti, valmiiksi maustettuja en tykkää käyttää tuoreessa lihassa kun ovat aika teollisen makuisia.

Onko ehdotuksia: kuivamaustaminen vai marinadi, vai maku vasta siipikastikkeella jälkikäteen?
 
Mites yleisiä kiertoilmauunit yleensä on, itse en ainakaan ole koskaan moista omistanut, eikä taida löytyä lähipiiristäkään. Ja airfryer siipien kanssa pesee ainakin tavan uunin 6-0 helppoudessa, tuloksessa ja nopeudessa. Kai sillä muutakin voi tehdä, yksinäisen eläjän talouteen loistohankinta!

Ketjusta innostuneena täytyykin käydä hakemassa siipiä kasa ja tehdä kiertoilmauunissa ritilällä. Millähän maustaisi... pitää kehitellä joku hyvä setti, valmiiksi maustettuja en tykkää käyttää tuoreessa lihassa kun ovat aika teollisen makuisia.

Onko ehdotuksia: kuivamaustaminen vai marinadi, vai maku vasta siipikastikkeella jälkikäteen?
Itse tykkään kevyestä kuivamausteesta, minkälainen sekoitus sitten kaapista löytykään, paprikaa, jeeraa, chiliä jne. Sitten jälkikäteen siipikastikeesta pääasiallinen maku.
 
Mites yleisiä kiertoilmauunit yleensä on, itse en ainakaan ole koskaan moista omistanut, eikä taida löytyä lähipiiristäkään. Ja airfryer siipien kanssa pesee ainakin tavan uunin 6-0 helppoudessa, tuloksessa ja nopeudessa. Kai sillä muutakin voi tehdä, yksinäisen eläjän talouteen loistohankinta!
Et tunne oikeasti ketään jolla on kiertoilmauuni?
Mä taas en tunne ketään jolla ei olis.
En kyllä jokaisen uunia ole tarkastellut, mutta ei siis ole tullut ilman kiertoilmatoimintoista vastaan ihan hetkeen.
 
Et tunne oikeasti ketään jolla on kiertoilmauuni?
Mä taas en tunne ketään jolla ei olis.
Yhden pariskunnan tunnen jolla on. Toisaalta, enpä nyt hirveän tarkkaan ole ihmisten uuneja kartoittanut, mutta ihan lähipiirissä ei ainakaan ole, enkä ole aivan tietoinen moisten kapineiden ominaisuuksista vs tavan uuni.
 
Mites yleisiä kiertoilmauunit yleensä on, itse en ainakaan ole koskaan moista omistanut, eikä taida löytyä lähipiiristäkään. Ja airfryer siipien kanssa pesee ainakin tavan uunin 6-0 helppoudessa, tuloksessa ja nopeudessa. Kai sillä muutakin voi tehdä, yksinäisen eläjän talouteen loistohankinta!


Itse tykkään kevyestä kuivamausteesta, minkälainen sekoitus sitten kaapista löytykään, paprikaa, jeeraa, chiliä jne. Sitten jälkikäteen siipikastikeesta pääasiallinen maku.

Riippuu niin käytöstä millä on hyvä tehdä. Meillä kuuden hengen talous niin ei taida moneenkaan airfryieriin mahtua siivet kuudelle hengelle, tai paljon muutakaan ruokaa tuolle henkilömäärälle.

Kuvamausteella ajattelinkin lähteä liikkeelle ja tehdä itse siipikastikkeen, niin ei tule niin etikkaista mitä monet maistamani valmiskastikkeet. Kiitos vahvistuksesta.
 
Kuvamausteella ajattelinkin lähteä liikkeelle ja tehdä itse siipikastikkeen, niin ei tule niin etikkaista mitä monet maistamani valmiskastikkeet. Kiitos vahvistuksesta.
Marinadeissa on sekin vika, että tuppaavat helposti palamaan uunissa. Jos valmistaa marinoituna, niin vähintään silloin kannattaa olla siivet ritilällä ja leivinpaperi alla, niin ei pala marinadiliemi ihan samalla tavalla kiinni. Minä kypsennän siivet yleensä ilman marinadia ja lisään soosit päälle vasta lautasella.

Kuivarubeja en ole siiville koskaan kokeillut, mutta jos löytyy hyviä sellaisia, niin saa vinkata.
 
Aika hyvin yleensä lihalle toimii ihan suola, mustapippuri, paprikajauhe ja valkosipulijauhe tai hienonnettu valkosipuli. Pieni määrä öljyä lihan pintaan ja hieroo mausteet kevyesti. Noilla saa peruspohjamaun ja sitten hienosäätää muilla mausteilla oman maun mukaan (kuivatut yrtit, savupaprika, chilijauhe jne.). Siipien kanssa ei varmaan tarvi muuta koska on se siipikastike tuomassa lopputulokseen makua. Huom, en ole tuota siipien kanssa vielä testannut, tämä on vasta suunnitelma.
 
Melkein mikä tahansa rubi toimii. Siivet kuitenkin hukutetaan soosiin kypsentämisen jälkeen. Mulla on kierrossa kaverilta lahjaksi saatu kohtuullisen hyvin potkiva chili-rubi.

PS. @Restoni Kiertoilmauuni ON se tavan uuni. Siellä on vaan se propeli siellä takaseinällä. Kytketään päälle halutessaan. Paistoaika ei lyhene, mutta lämpöä voi laittaa sen 20 astetta miedommalle.
 
Melkein mikä tahansa rubi toimii. Siivet kuitenkin hukutetaan soosiin kypsentämisen jälkeen. Mulla on kierrossa kaverilta lahjaksi saatu kohtuullisen hyvin potkiva chili-rubi.

PS. @Restoni Kiertoilmauuni ON se tavan uuni. Siellä on vaan se propeli siellä takaseinällä. Kytketään päälle halutessaan. Paistoaika ei lyhene, mutta lämpöä voi laittaa sen 20 astetta miedommalle.
Siellä on myös vastus potkurin lähettyvillä. Jos valitaan puhdas kiertoilmakuumennus niin ainoastaan tuo vastus lämpiää ja puhaltaa kuumaa ilmaa ympäri uunia. Ylä-, ala- ja grillivastuksille on omat asetukset joissa saattaa olla myös potkurioptio. Esim minun uunissa on perus kiertoilma (potkuri ja ympyrä) ja sitten ylä/alalämmölle saa potkurin päälle, mutta se oma vastus ei ole silloin toiminnassa.

Huomiona että useinkaan uunin pohjalle ei saa laittaa mitään jos alalämpö käytössä jotta vältetään sen vastuksen ylikuumeneminen, mutta puhtaalla kiertoilmalla tämä on sallittua.
 

Lidlissä on myös jonkinlaista vastaavaa. Tuo on siis rypsin ja aurinkokukkaöljyn sekoitus.
Itse käytän auringonkukkaöljyä, kun rypsi/rapsiöljyssä on ärsyttävä sivumaku. Sen verran harvoin teen uppopaistamista että mahdollisia terveysvaikutuseroja eri öljyjen välillä en punnitse.
Koitin tuota rainbown paistorasvaa. ehkä vähän miellyttävämmän makuinen. mielestäni silti kiertoilmauunissa tulee parempia..
miten säilötte / kuinka kauan säilyy käytetty frittirasva? tuohan ois kai muutaman kerran uudellenkäytettävissä, mutta ajatuksena vähän ällöttää uudelleenkäyttää siipien paistorasvaa.
 
Koitin tuota rainbown paistorasvaa. ehkä vähän miellyttävämmän makuinen. mielestäni silti kiertoilmauunissa tulee parempia..
miten säilötte / kuinka kauan säilyy käytetty frittirasva? tuohan ois kai muutaman kerran uudellenkäytettävissä, mutta ajatuksena vähän ällöttää uudelleenkäyttää siipien paistorasvaa.
Suodatettuna ja kaapissa valolta suojattuna on mennyt ihan kuukausikaupallakin. Vähän fiiliksen mukaan vaihtanut.
 
Koitin tuota rainbown paistorasvaa. ehkä vähän miellyttävämmän makuinen. mielestäni silti kiertoilmauunissa tulee parempia..
miten säilötte / kuinka kauan säilyy käytetty frittirasva? tuohan ois kai muutaman kerran uudellenkäytettävissä, mutta ajatuksena vähän ällöttää uudelleenkäyttää siipien paistorasvaa.
Voisihan sen suodattaa ja säilöä, mutta on niin kömpelöä ja hieman etovaakin, että ainakin meikäläisen harvalla käyttötahdilla menee öljyt joka kerta kierrätykseen.

Pääasiassa tulee käytettyä kiertoilmauunia, jossa siivet kypsyvät pellin päällä olevalla ritilällä.
 
Myös meidän talouteen löysi tiensä airfryer ja mielestäni siipien valmistuksessa sen etu kiertoilmauuniin on nimenomaan nopeus ja helppous. Se, että laite ei vaadi mitään esilämmitystä ja se että siivet saa sekoiteltua noin parissa sekuntissa kesken lämmityksen laitteen omassa "kulhossa" on kyllä iso bonus ja laskee kynnystä ylipäätään siipiä tehdä.

Parhaat siivet tulee rasvakeittimellä ja helpoimmat siivet airfryerilla. Varsinaisella kiertoilmauunilla saa kyllä siivistä hyviä, mutta ainakin meillä siipiä tehdään huomattavasti useammin airfryerilla.

Nyt kun siipiä tulee kotonakin tehtyä useammin täytyy alkaa tutustumaan noihin erilaisiin sooseihin. Tähän saakka on menty lähinnä Siipiweikkojen perussooseilla, mutta jatkossa haluan kyllä koittaa vähän eksoottisempiakin makuja.
 
Nyt kun siipiä tulee kotonakin tehtyä useammin täytyy alkaa tutustumaan noihin erilaisiin sooseihin. Tähän saakka on menty lähinnä Siipiweikkojen perussooseilla, mutta jatkossa haluan kyllä koittaa vähän eksoottisempiakin makuja.
Täältä testiin "Kouluttavan tulinen", joka ei oikeasti ole kovinkaan tulinen. Ja jos tykkää todella miedosta, niin sitten "Hedelmäisen pehmeä".

 
Tässä ketjussa on kyllä naurettavaa vertailla airfryeriä ja suurtalouskeittiötä. Noin kärjistettyn. Airfryer on aivan huippu (vaikka itse sitä varmaan 2-vuotta parjasin) kun tekee ruokaa 1-2 hengelle. Koko perheelle tehdessä kapasiteetti loppuu isoimmistakin vehkeistä, jolloin uuni on vastaus. Mutta jos tekee ruokaa 20-hengelle, on selvä että perus uunikaan ei riitä, joten....

Verratkaa nyt sentään edes samankokoisia annoksia ja niiden loputuloksia eikä 6-hengen suurperheen tarvetta vs. yksinasuva sinkku.
 
Tässä ketjussa on kyllä naurettavaa vertailla airfryeriä ja suurtalouskeittiötä. Noin kärjistettyn. Airfryer on aivan huippu (vaikka itse sitä varmaan 2-vuotta parjasin) kun tekee ruokaa 1-2 hengelle. Koko perheelle tehdessä kapasiteetti loppuu isoimmistakin vehkeistä, jolloin uuni on vastaus. Mutta jos tekee ruokaa 20-hengelle, on selvä että perus uunikaan ei riitä, joten....

Verratkaa nyt sentään edes samankokoisia annoksia ja niiden loputuloksia eikä 6-hengen suurperheen tarvetta vs. yksinasuva sinkku.
Totta, mutta ennen kuin lähtee taas käsistä, niin lienee hyvä muistuttaa että niille airfryer-sinkuille on omakin ketjunsa -->

 
Joskus kun kattelin noita friteerausöljyjä niin näytti olevan auringonkukkaöljyn ja rypsi/rapsiöljyn seosta, ainakin ne pullot mitä minä ihmettelin Suomessa.
 
1664340749012.png


Laittakaahan arviota kun olette maistaneet. Toivon kovasti, että nyt löytyisi hyvä kastike, mutta en silti pidätä hengitystä.
 
Nyt on kyllä Hornetteihin tehty joku muutos.. maku oli jotenkin outo ja liian perusmarinadin makuinen.. ja marinadia oli laatikossa niin että sitä oli kunnon loraus vielä rasian pohjalla. Normaalisti marinadia on niin että kanat juuri peittyy mutta nyt sitä oli helvetisti ja makukaan ei ollut samanlainen.. jotenkin Liekkisiipimäinen ja vetinen.
Tainnu iskeä säästö tähänkin ja lisätty marinadiin kolmannes lisää vettä.
 
No näitä syötiin juuri. Toki huuhdoin marinadit veke siivilässä. Vähän leivinjauhetta ja uuniin kiertoilmalla ritilän päälle. Ei mitään vikaa mun mielestä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 344
Viestejä
4 553 341
Jäsenet
74 959
Uusin jäsen
sorjonen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom