Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Texas Peten Fiery sweet wing sauce on loistava kun lisää siipiin n.puolessa välissä paistoa. Hakee omalla uunillaan sopivan ajan ettei sokeri pala. Lopputuloksena semmoisia ihanan mähmäisiä siipiä.
 
2x12 min joo 190 asteessa, mutta vain siinä x:n kohdalla kääntely. Kahdessa kerroksessa 800 g maustamaton boksi (ei pakaste), kun on se väliritilä hommattuna. Kastikkeeksi Texas Pete, kun ehjää ei tartte korjata. Kaikki franksit, hooksit, poppamiehet kokeiltu kerran. You can only trick me once, ei jatkoon.
Texas petestä samaa mieltä, itsellekin se toimii parhaiten. Vähän jäähtyneiden siipien päälle reilusti tuota, vähän aika antaa maustua ja ääntä kohti. Toinen kastike mikä aina välillä kaapissa käy onm Siipiweikkojen X-hot. Myös Kamikaze on hyvää, mutta sitä ei oikein kaupoista löydy :(
 
Onko joku onnistunut saamaan siipikastiketta fiksattua lähelle Hook tai Speakeasy tyyppisiä kastikkeita?

Olen viime ajat sotkenut Siipiweikkojen mediumia ja Texas Peten buffalo wing soossia lisäten siihen valkosipulia. Lisäksi olen laittanut siihen voita ”keventämään” tulisuutta.

Mutta millä sitä kannattaisi lähteä tämän illan kastikkeita rakentamaan jos tavoitteena olisi tosiaan tuollainen Hook tai Speak easy -tyyppiset kastikkeet?
 
Nonii. Tulipas testattua myös SiipiWeikkojen valmiiks kypsät siivet. Alkutuntuma fryerissä ihan kohtalainen. Näyttivät kohtalaisen rapsakoilta ja tuoksu oli keskinkertainen.
Mutta valmiina vaikka kuinka laitto sooseja niin jotenkin semmoinen teollinen "paahtaminen" eli perus-uunitus maistui pahasti läpi. Vaikka kuinka laitto sooseja niin joku teollinen siitä paistoi läpi. Ei jatkoon.

Edelleen parhaat valmissiivet on Hooksit. Neutraalin makuisia ja tulee ihan mukavan rapsakoita fryerissä.
 
13409128442
Sekä
1380.jpg


Paperilla kuivaksi, ja todella kevyt pippuri & Suola maustaminen ennen uunia. Ritilän päälle uuniin, aika / Lämpö sama mitä Lassivv Sanoi pari sivua sitten:

kiertoilmalla 250c 10min
Sitten kääntö 150c 10min - Tosin tämä ei onnistunut koska oli niin tiukasti kiinni ritilässä, mutta en taida yrittääkkään ens kerralla kun nyt jo tuli näin hyviä.
ja sitten vielä 250c 10min


Sitten kulhoon ja kastiketta päälle. Todella hyvää ja maukasta. Siivet tarttui aika pahasti kiinni ritilään, en ollenkaan öljynnyt ritilää tai siipiä niin siitä varmaan johtuu.
Varmaan kannattaisi sivellä se ritilä öljyllä ennen kun laittaa siivet siihen? Suolankin olisi voinut jättää pois, aika hyvin suolaa tuossa kastikkeessa on (2,1g/100)
Kastike oli kyllä loistavaa. Etikkaista mutta ei liian, ja sopivasti suolaa.
 
1645386481376.png


Tällainen kastike tuli bongattua paikallisen Citymarketin hyllyltä ja tänään meni testiin uppopaistettujen Kariniemen siipien kanssa - varsin miellyttävä tuttavuus!
Kastiketta mainostetaan tulisena 4/5 mutta sellaista se ei mielestäni ole. Myöskin tulisuus on mielestäni mallia jälkipoltto, eli ei polta suuta heti kättelyssä kuten perinteiset Extra hot-siipikastikkeet. Myöskin maku vaikutti hieman hedelmäiseltä joka sopi yllättävän hyvin siipien kanssa. Liian suolaiseltakaan kastike ei maistunut, tässä on 2,95g (ymmärtääkseni 100g/100ml kohden?) kun esim Siipiweikkojen Hot Garlicissa 6,8g, Texas Petessä 5g.


Näillä näköjään myös miedompi "hedelmäisen pehmeä" kastikekin:

Joka tapauksessa tämä meni omiin suosikkeihini Franksin ja Sweet Baby Rayn ohelle ja etenkin tuo miedompi suolaus on se joka eroa muihin tekee.
 
Tuskin olen ainoa joka ihmettelee tätä broilerwings hypeä: Syötävää on erittäin vähän, suurin osa painosta(hinnasta) on luuta tai rustoa.

Youtubesta löytyy videoita amerikoiden ihmemaasa joissa väki syö minusta kalkkunan koiven kokoisia grillattuja koipiannoksia wingseinä, täysin eri kategoriossa meidän '700g hotnet'-pakkausten kanssa, yksi koipi tuolla on sen puolisen kiloa eli yksi huonosti maustettu broileriannos täällä.
 
Mä en ymmärrä niitä ketkä syö siipiä maitopohjaisilla kastikkeilla.
 
Youtubesta löytyy videoita amerikoiden ihmemaasa joissa väki syö minusta kalkkunan koiven kokoisia grillattuja koipiannoksia wingseinä, täysin eri kategoriossa meidän '700g hotnet'-pakkausten kanssa, yksi koipi tuolla on sen puolisen kiloa eli yksi huonosti maustettu broileriannos täällä.
Kalkkunan siipiä saa myös suomesta. Ainakin Karinimellä on, tosin ne taisi olla maustettuja, mutta ihan hyvää niistäkin tulee. Onhan niissä hieman eri tavalla syömistä.
 
Pistetään nyt päivitystä itsekkin. Nykyisin siis Air fryerilla tulee lähinnä tehtyä ja jo puolisen vuotta käyttänyt vaan Kariniemen valmiita pakastesiipiä (2kg pussi). Aivan ehdoton ainakin itselle kun voi kaataa juuri oikean määrän airfyeriin siipiä.

2x9min tulee vedettyä 190c ja tuossa puoli välissä korin heilutteli kunnolla.

Kastikkeina meni pitkään Siipiveikkojen hot carlic tuo oli hyvä, mutta olihan tuo pirun etikkainen. Nyt mennyt aika pitkään Hanks hotilla ja on tuo niin paljon parempaa että ei ole Siipiveikkoja ole ollut ikävä.

Tuota yllä olevaa Soosipoikien tuotosta voisi koittaa jos löytyisi jostain.
 
Minusta taas tuo Hanks on kyllä turhan ällön makuinen, vielä olisi pullon pohjalla yhteen annokseen, ei kehtaa poiskaan heittää. Kyllä se vaan Siipiweikot ja Frankki menee omassa luokassaan.

Aika paljon viime aikoina pyöritellyt siipiä korppujauhoissa. Korppujauhojen sekaan mausteita oman maun mukaan, esim paprikajauhetta, chiliä, currya jne..., marinadisiivet sitten pyöritellään niissä ennen uuniin laittoa, ja siihen muodostuu mukavan rapsakka ja maukas kuori. Ei sovi noiden kastikkeiden kanssa, kuorrute lötsistyy ikävästi, mutta toimii loistavasti dippien kanssa.
 
Olen itse ihan tykännyt horneteista mutta nyt alkaa hämmentää että onko ne Atrialla päättäneet säästää ja tehdä marinadin pelkästä rypsiöljystä ja elintarvikeväristä? Tuli ihan hyviä rapsakoita siipiä noin muuten, 1,5kg reilu puoli tuntia 2 kerroksessa 230C kiertoilmalla, mutta olisi pitänyt varata kastikkeet erikseen koska ei kyllä maistunut juuri miltään. Ja en toki erityisen tulisina niitä ole pitänyt yli 10 vuoteen, mutta on ne nyt ennen jotenkin toimineet myös sellaisenaan.
 
Atrialla on nykyään tarjolla pikkupusseissa myytäviä valmiita "napsittavat" - sarjan siipipusseja. Nämä ovat käteviä, kun voi tarvittaessa syödä vaikka suoraan pussista. Eivät kilpaile suoraan uunissa rapeaksi paahdettujen tuoresiipien kanssa, mutta kyllä näilläkin on paikkansa. Sarjaan kuuluu muitakin kanatuotteita, mutta niistä en niin välitä.


1645437783465.png
 
Viimeksi muokattu:
Tuskin olen ainoa joka ihmettelee tätä broilerwings hypeä: Syötävää on erittäin vähän, suurin osa painosta(hinnasta) on luuta tai rustoa.

Youtubesta löytyy videoita amerikoiden ihmemaasa joissa väki syö minusta kalkkunan koiven kokoisia grillattuja koipiannoksia wingseinä, täysin eri kategoriossa meidän '700g hotnet'-pakkausten kanssa, yksi koipi tuolla on sen puolisen kiloa eli yksi huonosti maustettu broileriannos täällä.
Tuo nyt on vähän sama kuin ihmettelisi, miksi joku söisi sipsejä, vaikka voisi syödä perunamuusia.
 
Tuskin olen ainoa joka ihmettelee tätä broilerwings hypeä: Syötävää on erittäin vähän, suurin osa painosta(hinnasta) on luuta tai rustoa.

Sormiruokaahan tuo on eikä mitään "kunnon ruokaa." Kanansiivet ovat kuitenkin rasvaisin ja maukkain osa kanasta. Ne hyvällä kastikkeella ja aurajuustodipillä ovat taivaallinen yhdistelmä. Kyllähän siitä tosin nälkä lähtee kun tarpeeksi monta syö. ;) Käytännössä hiilaritonta ravintoa, ainoastaan rasvaa ja proteiinia niin tietyllä tavalla "terveellistäkin." Kilohintakaan ei ole kovin paha, 6€ paikkeilla mennään.

Itse en ymmärrä tuota tyyliä, jossa siivet ui tuossa kastikkeessa.

Esimarinoidut siivet eivät kovin ihmeellisiä ole, niitä ei voi friteerata, mutta paistettujen siipien upotus kastikkeessa on omasta mielestä olennaista jotta maustuvat oikealla tavalla.

Mä en ymmärrä niitä ketkä syö siipiä maitopohjaisilla kastikkeilla.

En ole kyllä maitopohjaisia siipikastikkeita vielä nähnytkään, onko sellaisiakin?
 
Miten voi olla ymmärtämättä Aurajuustodippiä???!
Taitaa sinihomejuusto olla yksi eniten ihmisiä jakavia ruoka-aineita. Lisäksi voi vielä tykkääjätkin vääntää siitä, minkä kanssa se sopii ja ei. Minä en kyllä halua sinihomejuustoa siiville vaikka siitä muuten pidänkin.
 
Taitaa sinihomejuusto olla yksi eniten ihmisiä jakavia ruoka-aineita. Lisäksi voi vielä tykkääjätkin vääntää siitä, minkä kanssa se sopii ja ei. Minä en kyllä halua sinihomejuustoa siiville vaikka siitä muuten pidänkin.
Sama juttu. En vaan osaa kuvitella tulisuutta ja aurajuustoa yhteen. Siivet vaatii hyvin tietyntyyppistä kastiketta ja mikään maito tai juustopohjainen ei niihin sovi vaikka muuten pidänkin molemmista.
 
Sama juttu. En vaan osaa kuvitella tulisuutta ja aurajuustoa yhteen. Siivet vaatii hyvin tietyntyyppistä kastiketta ja mikään maito tai juustopohjainen ei niihin sovi vaikka muuten pidänkin molemmista.
Voi olla että sinä et niitä osaa kuvitella yhdessä, mutta jos menet käytännössä mihin tahansa siipiravintolaan, niin sieltä tulee todennäköisesti mukana korin reunalla selleriä, kurkkua ja porkkanaa, sekä pieni kippo, jossa on kermaviilidippi aurajuustolla. Se on klassikko, jonka idea on tasapainottaa tulisuutta ja lisätä makua. Toimii.

Joissakin paikoissa voi toki vaihtaa aurajuuston tilalle vaikka valkosipulidipin.
 
Voi olla että sinä et niitä osaa kuvitella yhdessä, mutta jos menet käytännössä mihin tahansa siipiravintolaan, niin sieltä tulee todennäköisesti mukana korin reunalla selleriä, kurkkua ja porkkanaa, sekä pieni kippo, jossa on kermaviilidippi aurajuustolla. Se on klassikko, jonka idea on tasapainottaa tulisuutta ja lisätä makua. Toimii.

Joissakin paikoissa voi toki vaihtaa aurajuuston tilalle vaikka valkosipulidipin.
Makuasioista lienee turha kiistellä.

Kyllähän jotkut kuulemma tykkää kookoksestakin :D
 
Voi olla että sinä et niitä osaa kuvitella yhdessä, mutta jos menet käytännössä mihin tahansa siipiravintolaan, niin sieltä tulee todennäköisesti mukana korin reunalla selleriä, kurkkua ja porkkanaa, sekä pieni kippo, jossa on kermaviilidippi aurajuustolla. Se on klassikko, jonka idea on tasapainottaa tulisuutta ja lisätä makua. Toimii.

Joissakin paikoissa voi toki vaihtaa aurajuuston tilalle vaikka valkosipulidipin.

Useissa paikoissa tämä sinihomejuustodippi on tehty majoneesipohjaisena joka taas mun mielestä on jo turhan rasvainen ja suolainen yhdistelmä kun dipataan jo valmiiksi rasvaista ja suolaista ruokaa. Kermaviili + Aurajuusto on taas mun mielestä optimaalisen raikas yhdistelmä, samoin kuin muutkin kermaviiliin tehtävät dipit.

Mutta makuasioitahan nämä ovat joka tapauksessa. :)
 
Paras aurajuusto dippihän tulee kun sotkee kermaviiliä ja majoa fiftififti. Pieni loraus Texas Peten Fiery Sweet Wing Saucea ja sitruunamehua. Ja tietenkin runsaasti sitä aurajuustoa.

Täydelliseen makunautintoon pääsee n.paiston puolivälissä pyörittämällä siivet fiery sweet wing saucessa ja takaisin uuniin, niistä tulee semmoisia ihanan mähmäisiä sokerin vähän kärventyessä. Täydellinen makuyhdistelmä kunnon aurajuustodipin kanssa. Myös nuo korppujauhoilla kuorrutetut siivet sopii aivan loistavasti dipattavaksi.


Makuasioista lienee turha kiistellä.
Makuasioista on paras kiistellä :lol:
 
tulee todennäköisesti mukana korin reunalla selleriä, kurkkua ja porkkanaa, sekä pieni kippo, jossa on kermaviilidippi aurajuustolla. Se on klassikko, jonka idea on tasapainottaa tulisuutta ja lisätä makua. Toimii.
Toimii kenelle toimii. Jätän sen ja sellerit syömättä. Niitäkää en ymmärrä yhtään. Maistuu lähinnä kamalalle ja pilaa hyvän ruoan.
 
Kohta pitänee kaupan kautta ajella kotiin siipien kera kun tätä makukiistelyä täällä lueskelee.
Omaan makuun maustamattomia siipiä ja kastikkeeksi hookin medium+hot :drool:
 
Toimii kenelle toimii. Jätän sen ja sellerit syömättä. Niitäkää en ymmärrä yhtään. Maistuu lähinnä kamalalle ja pilaa hyvän ruoan.
Itse aikoinaan opin selleriä syömään juuri siipien myötä. Sehän maistuu pelkältään lähinnä vedelle ja hieman kitkerälle, mutta dipattuna aurajuustoon kombona on ihan jees ja miellyttävä tekstuuri.

Oma tapa on dipata kasviksia, mutta siivet tykkään syödä tulisina pelkällä soosilla eli en niitä dippaa. Jotkut dippaa kaikkea, tapoja on monia.

Ps. Tarviikin tota Soosipoikien kastiketta testata...
 
Itse aikoinaan opin selleriä syömään juuri siipien myötä. Sehän maistuu pelkältään lähinnä vedelle ja hieman kitkerälle, mutta dipattuna aurajuustoon kombona on ihan jees ja miellyttävä tekstuuri.

Oma tapa on dipata kasviksia, mutta siivet tykkään syödä tulisina pelkällä soosilla eli en niitä dippaa. Jotkut dippaa kaikkea, tapoja on monia.
Oma tapa on pistää monenlaista kasvista kanojen kaveriksi. Kurkkua, paprikaa, kukkakaalia, tomaattia, porkkanaa, mutta selleristä olen luopunut, kun ei maistu. Kasviksille oma dippinsä, mutta ei aurajuusto. Esim. joku ranch-tyylinen. Siiville sitten siipikastiketta. Mutta makuasioitahan nämä on.

Mitenhän etikkaisia nuo Soosipoikien kastikkeet on esim. Franksiin buffalokastikkeeseen verrattuna?
 
Mitenhän etikkaisia nuo Soosipoikien kastikkeet on esim. Franksiin buffalokastikkeeseen verrattuna?

Kastike tuoksui kyllä etikalle kun sen avasi, mutta en sitä kyllä maussa huomannut ainakaan mitenkään.

Tuli muuten kysyttyä kastikkeesta valmistajalta itseltään:
"Hedelmäinen maku johtaa juurensa aidoista, tuoreista raaka-aineista. Samalla se tekee siipisoosista myös meidän mielestä huomattavasti raikkaamman kun muista vastaavista.
Medium-soosissa on lisäksi porkkanaa, tyrnimarjaa sekä punasipulia tuomassa oman twistinsä."
 
Pitää pistää testaukseen, kun kohdalleen sattuu. Tänään mentiin kyllä vielä Franksilla ja Atrian natural siivillä. Hyvää se on tuokin, mutta jotenkin se etikkaisuus on alkanut häiritsemään.
 
Tuli tuossa laitettu liekkisiipiä fryerissä eilen, Hook's medium oli kastikkeena.
Itse asiassa tykkään tuosta, mutta Tabascon scorpparia piti sekoitella muutamia tippoja sekaan että sai tulisuuden kohdilleen.

Perhana kun mikään kauppa ei täällä enää myy sitä Hank's siipikastiketta, medium tai hot.
Tuo oli aika jepa.

Siipiveikkojen soossi on testattu, aivan liian suolainen.
Sweet Babay Ray's oli ihan ok korvikekastike, mutta liian etikkainen omaan makuun, en taida osta uudestaan.
Lidlin Kania siipikastike aika mitäänsanomaton.

Onko todella näin hankalaa löytää täydellinen valmis siipikastike? :D
Pitääkö alkaa vääntämään itse jollain reseptillä.
 
Tulipa tehtyä siipiä kiertoilmauunissa ja nyt vihdoin ymmärrän näitä airfryer-uskovaisia. Olihan nuo nyt ihan eri tasoa kuin kotiuunissa tehdyt. Ihan eri rapeuden sai pintaan, ilman että meni kuivaksi korpuksi koko siipi.
 
Tulipa tehtyä siipiä kiertoilmauunissa ja nyt vihdoin ymmärrän näitä airfryer-uskovaisia. Olihan nuo nyt ihan eri tasoa kuin kotiuunissa tehdyt. Ihan eri rapeuden sai pintaan, ilman että meni kuivaksi korpuksi koko siipi.

Meillä vain ihan perus uuni, ja siipien laatu oli mitä oli. Kyllähän airfryer tekee huomattavasti parempaa siivissä kuin monessa muussakin asiassa.
 
Tulipa kokeiltua kun youtube videossa ukko pyöritteli maissitärkkelyksessä wingsejä. Eli ostin lidlin wingsejä mistä pesin töhnät pois ja kuivatin, tämän jälkeen maissitärkkelystä kulhoon, sekaan suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta, valkosipulijauhetta. Tämän jälkeen pyöritteli wingsit siinä ja sitten laitoin hiiligrilliin (toiminee uunissakin ihan hyvin) jossa suht miedolla lämmöllä joku 45minsaa, kääntelin muutaman kerran. Tuli mukavan rapsakka pinta ja sisältä meheviä. Pitää ottaa tavaksi kun helppoa oli ja vähällä vaivalla tuli tosiaan rapsakkaa ja yllättävän maukkaita oli ihan sellaisenaan kun maistoi ilman soosia. Ensi kerralla pitää toki ostaa maustamattomia siipiä jo valmiiksi, tällä kertaa otin vaan mitä sattui olemaan hetken mielijohteesta.
 
Tulipa kokeiltua kun youtube videossa ukko pyöritteli maissitärkkelyksessä wingsejä.
Toimii myös uunissa hyvin. Ritilälle maissitärkkelyksessä pyöritellyt kanat nahka ylöspäin, niin tiputtelee ylimääräiset rasvat pois ja pääsee rapeutumaan hyvin. Maissitärkkelyksen sijaan myös leivinjauhe toimii.
 
Kastike tuoksui kyllä etikalle kun sen avasi, mutta en sitä kyllä maussa huomannut ainakaan mitenkään.

Tuli muuten kysyttyä kastikkeesta valmistajalta itseltään:
"Hedelmäinen maku johtaa juurensa aidoista, tuoreista raaka-aineista. Samalla se tekee siipisoosista myös meidän mielestä huomattavasti raikkaamman kun muista vastaavista.
Medium-soosissa on lisäksi porkkanaa, tyrnimarjaa sekä punasipulia tuomassa oman twistinsä."

1646394637145.png


Tuli toinen erä tehtyä. Kariniemen pakastesiivet 180 asteessa 4 + 3 minuuttia RotoFryssä.
Ehkä kastiketta olisi voinut laittaa tilkan verran enemmän, mutta erittäin hyvää oli.
 
Tuli testattua tuota kehuttua Franksiä ja meni kyllä 1. sijalle. Törkeän hyvää :drool:

Ei ollenkaan liian etikkainen, vaan todella maukas kastike. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Poltto tulee aika paljon jäljessä.

41500934303
 
Tuli testattua tuota kehuttua Franksiä ja meni kyllä 1. sijalle. Törkeän hyvää :drool:

Ei ollenkaan liian etikkainen, vaan todella maukas kastike. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Poltto tulee aika paljon jäljessä.

41500934303

Tää on hyvä kastike! Sopiva tulisuus eikä tartte laimennella.

Offtopicina, mutta kastike toimii ruoan kuin ruoan kanssa ja kaikenlisäksi vähäkalorinen.
 
Tuo on itselleni se standardi, johon kaikkia muita verrataan. Tätä on nytkkn jääkaapissa ja tänään lautasella.

Joo siis testannut monia mm. Sweet baby rays, hookkia, siipiveikkoja ja texas petee mut tämä oli kyllä aikalailla täydellinen. Tässä oli jotenkin tosi maukas maku, kun sit taas muissa se etikka tulee liian paljon läpi. Toki nekin hyviä, mutta Franks vei mun kirjoissa selvästi voiton.
 
Tuli testattua tuota kehuttua Franksiä ja meni kyllä 1. sijalle. Törkeän hyvää :drool:

Ei ollenkaan liian etikkainen, vaan todella maukas kastike. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Poltto tulee aika paljon jäljessä.

41500934303

Mistäs tätä saa? Ihan normaalista kaupasta vai tilattava jostain?
 
Tuli kanssa testattua tuota franksia, kun sitä täällä kehuttiin. En ole viimeaikoina tottunut syömään tulista ruokaa, niin itselle tuo on liian hottia. Maultaankin Texas Pete ja siipiveikkojen soosi sopii enempi itselleni, kuin tuo.
 
Kokeilin joskus kehujen takia Franksia myös. Ei ollut sitten ollenkaan mun makuun. Vain joku Poppamiehen soosi oli huonompaa. Molemmat taisivat lentää roskikseen. Vai onko noita makuja useampia?
 
Tuli kanssa testattua tuota franksia, kun sitä täällä kehuttiin. En ole viimeaikoina tottunut syömään tulista ruokaa, niin itselle tuo on liian hottia. Maultaankin Texas Pete ja siipiveikkojen soosi sopii enempi itselleni, kuin tuo.
Texas Pete on kyllä omasta mielestä tulisempaa kuin Frank's, joskaan ei mitenkään suurella marginaalilla.
 
Se että tykkääkö Franksista on oma asiansa, mutta että liian tulista..?
Franksilla on myös pikkupulloissa exrahot versio ja siinä on mukavasti potkua miksata vähän soosin joukkoon.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 365
Viestejä
4 554 170
Jäsenet
74 959
Uusin jäsen
arim

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom