En nyt ihan ymmärrä mikä
@Psycho :lla on ongelmana tuon selvityksen kanssa. Varsinkin IT-alalla suppea sekä perusmuotoinen turvallisuusselvitys ovat ihan perus kauraa. Itsestänikin niitä on teetetty kymmeniä. Työnantaja on niitä teettänyt ja uusien asiakkuuksien myötäkin niitä teetetään ihan erikseenkin, jos asiakkuus niin vaatii. Tämä silloinkin, vaikka turvallisuusselvitys tehty juuri viikko sitten toisen asiakkuuden pynnöstä. Tuo ei ole siis mikään julkinen paperi mikä lyödään CV:n jatkoksi, vaan tieto tuloksesta päätyy vain ja ainoastaan selvityksen teettäjälle... ja toki SUPO:lle joka sen selvitstyön tekee. Jos asiakas tuon teettää, niin mielestäni tieto selvityksen lopputulemasta menee vain asiakkaalle, ei edes työnantajalle.
100% tietoa minulla ei ole, mutta tuskin teettäjälle lähetetään mitään listaa selvitettävän henkilön edesotamuksista tyyliin "varasti tikkarin vuonna 2018". Eiköhän sieltä tule vain lausunto, onko jotain hämärää vaiko ei. Jos hakee työtä mikä edellyttää tuota selvitystä, niin moisen selvityksen ei pitäisi olla henkilölle kynnyskysymys. Tai jos on, niin siitä tulee heti mieleen että on jotain peiteltävää ja selvityksessä paljastuisikin jotain ikävää. Ja sehän tuon selvityksen tehtävä onkin, karsia mahdolliset turvallisuusriskit. Se on siis reilu peli molemmin puolin. Rikoksien vanhenemisia rekistereistä en ole koskaan oikein ymmärtänyt. Jos olet syyllistynyt rikokseen, olet syyllistynyt rikokseen, sitä ei aika poista. Toki ymmärrän sen, että sillä koitetaan "antaa anteeksi", ettei joku nuorena hölmöily varjostaisi loppuelämää. Eri asia on sitten se, mitkä rikkeet ovat selaisia mitä aika saisi pois pyyhkiä. Itse en kuitenkaan usko että mikään tehty rike pyyhkiytyy rekistereistä. Ihan sama mitä virallisesti sanotaan, jossain se lukee ja on selvitettävissä maailman tappiin.
Paperiaikaan lomakkeessa oli kohta, mihin rastin laittamalla tutkittava henkilö pyysi saada selvityksen tuloksen myös itselleen. Duunikaveri ja itsekin laitoin siihen kohtaa aina rastin. Koskaan en saanut tietoja