Viime vkl kun oli selkeesti plussan puolella lämpötilat ja lämmitystarve vähäistä, Toshiban minimiottoteho 320W ja Daikinin 260W.
Ajoitko Tossua P-SEL 50% kompuratehorajoituksella?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Viime vkl kun oli selkeesti plussan puolella lämpötilat ja lämmitystarve vähäistä, Toshiban minimiottoteho 320W ja Daikinin 260W.
Eli dataa ei ole? Kyllä tämä on todettu faktaksi jo lämpöpumppufoorumillakin, kellosulatukset niissä on. Tässä vielä yksi kaavio viime viikolta. Lämpötila pakkasella 1-2 astetta. Toshiballa 8 sulatusta ja Daikinilla 2.Lisäys: osateholla käyttö lisää luonnollisesti kompuran ja sen taajarin käyttöikää.
@Anaconda-ks -10 C tai kylmempi on toi max 90 min välein. Sitä lämpimämmässä muuttujia ja oot vaan kattonu vakiokelillä tai pumppus lämpötila-anturi on viallinen.
En ajanut, pitää ensi kerralla kokeilla.Ajoitko Tossua P-SEL 50% kompuratehorajoituksella?
Eli dataa ei ole? Kyllä tämä on todettu faktaksi jo lämpöpumppufoorumillakin, kellosulatukset niissä on. Tässä vielä yksi kaavio viime viikolta. Lämpötila pakkasella 1-2 astetta. Toshiballa 8 sulatusta ja Daikinilla 2.
![]()
Edit: Ja kyllä ne pakkasilla on joka kerta ihan saman näköisiä nuo Toshiban käyrät.
Ostaisin heti jos niitä 10-15 vuotta sitten esiteltyjä Mitsubishi Electric-malleja olisi vielä myynissä. Nykyisiä ei tarvitse harkita, kun lukaisee lämpöpumppufoorumin keskustelut.
Tästä olisi kiva nähdä ihan jotain konkreettista dataa eikä mutuilua. Pumppufoorumilla tosiaan useamman käyttäjän toimesta todettu, että kellolla sulattaa.Kyllä mulla ainakin kotona voi olla vaikka (Premium 25, ei +) viikon sulattamatta jos ei ole tarpeen. Ei se mitään sulata, jos ei ole tarvetta. Naapuriin vanhemmille pistin saman Premium 25:n ja exact sama käytös. Ei todellakaan ole mitään kellosulatuksia paitsi jos kylmempi kuin -10 C ulkoyksiköltä (sen mittauksesta). Etelä-Suomessa, iso järvi takapihalla.
Tästä olisi kiva nähdä ihan jotain konkreettista dataa eikä mutuilua. Pumppufoorumilla tosiaan useamman käyttäjän toimesta todettu, että kellolla sulattaa.
Just det. Saahan sitä itselleen uskotella mitä haluaa jos luottaa sokeasti valmistajan antamiin manuaaleihin. Itse uskon mitattuun dataan. Valmistaja/Maahantuoja nauraa paskaisesti päälle, jos sinne ilmoittaa että anturit ovat vialliset kun sulattelee 70 minuutin välein... Ja vielä todennäköistä, että kaikilla raportoijilla on anturit paskanaMitä se nyt merkkaa, eiköhän se mene (tai kuuluis mennä) just eikä melkein tuon service manualin eli softan mukaisesti jos anturit kunnossa ja siinähän on muuttujia eri tilanteisiin ja asiakkaille. Todennäköisempänä pidän, että ne on raportoijilla joko tiltissä tai TO-anturit viallisia/irti/väärä vastusarvo/paska pcb-komponentti tms. mikä ei olis mikään ihme ns. covid-ajan "sijais"komponenteille. Kovilla huurrekeleillä saattaa tehdä sulatuksia vaikka lyhkäsiä hetken kuumakaasuohitussuhauksia tiuhaankin / häippäsee huurteet lamellipinnasta haipakkaan.
Hyvä, että joku on nähnyt vaivaa noiden Mitsun pumppujen modaamiseen. Onhan tuo silti vähän surkuhupaisaa, että pitää merkin hyvän historian vuoksi maksaa preemiota ja sitten modata itse saadakseen toimimaan sen kunnolla.
Eikös tuossa muuten nimenomaan kerrota, että laite on D-zonella kun lämpötila on nollan ja kymmenen pakkasasteen välillä? Eli tuossa manuaalissakin seisoo 70 minuutin lämmitysjakso.
Mutta nuo A, B ja C ovat vielä lyhyempiä lämmitysjaksoja. Eli tuon manuaalin mukaan aina kun ollaan alle nollan, niin 90minuuttia on pisin lämmitysjakso mitä voi olla. Ja näin se on myös kaiken mittausdatan perusteella itselläni sekä lämpöpumppufoorumilla.Jos lämmönsiirtimen lämpötila jne... Voi se olla tilanteesta riippuen A, B, C:kin zone tai ei mikään niistä jos ulkoyksikön lämmönsiirtimen lämpötila ei ole tarpeeksi kylmä (vähäisempi tehontarve esim. osateholla) ulkoilmaan nähden (jolloin huurretta ei tule).
Servicemanualissa sulatukset ovat 31-90min. välein?Mitä se nyt merkkaa, eiköhän se mene (tai kuuluis mennä) just eikä melkein tuon service manualin eli softan mukaisesti jos anturit kunnossa ja siinähän on muuttujia eri tilanteisiin ja asiakkaille. Todennäköisempänä pidän, että ne on raportoijilla joko tiltissä tai TO-anturit viallisia/irti/väärä vastusarvo/paska pcb-komponentti tms. mikä ei olis mikään ihme ns. covid-ajan "sijais"komponenteille. Kovilla huurrekeleillä saattaa tehdä sulatuksia vaikka lyhkäsiä hetken kuumakaasuohitussuhauksia tiuhaankin / häippäsee huurteet lamellipinnasta haipakkaan.
Sielläkin on ollut vialliset anturit käytössä kun on manuaalia tehty.Servicemanualissa sulatukset ovat 31-90min. välein?
Vähän vanhaa lainaten mutta mitä noissa Boschin pumpuissa on niin huonoa? 4v on Boschin 8100 ja en nyt tästä mitään vikaa oo löytänyt. Sisäyksikön moottorin laakeri on vaihdettu kerran, alko pitään ääntä alle puolivuotta hankinnan jälkeen mutta eipä muuta valittamista. Ihan mielenkiinnosta kysyn kun en ole pahemmin asiaa tutkinut koskaanEn ole kyllä Boschin ilpeistä kuullut mitään hyvää
Omakohtaista kokemusta ei tosiaan ole, mutta tässä taannoin kun olin aikeissa ostaa tuollaisen Veikonkoneen BF-tarjouksesta tuollaisen 6101I pumpun. Olisi ollut tulossa pienehköön lämpimään työskentelytilaan/varastoon, mutta lampopumput.infon foorumilla ja Facen Lämpöpumput ryhmässä oli niiiiiiin paljon huonoja kokemuksia Boschilaisista, että jätin ostamatta. Takuu aika on noissa pitkä, mutta kun osalla oli jo kolmas sisäyksikkö kierroksessa, wifit ei pelaa yms., niin ei tohtinut ostaa. Varmasti ok laitteita toimiessaan.Vähän vanhaa lainaten mutta mitä noissa Boschin pumpuissa on niin huonoa? 4v on Boschin 8100 ja en nyt tästä mitään vikaa oo löytänyt. Sisäyksikön moottorin laakeri on vaihdettu kerran, alko pitään ääntä alle puolivuotta hankinnan jälkeen mutta eipä muuta valittamista. Ihan mielenkiinnosta kysyn kun en ole pahemmin asiaa tutkinut koskaan
Kuten vähän kaikki laitteetVarmasti ok laitteita toimiessaan.
Laite voi olla toimiva vaikka se olisi muuten kuin huono tahansa.Kuten vähän kaikki laitteet
Pointti oli kuitenkin, että tuntuu harvassa olevan toimivat Boschin ILPit. Ei tuolta pahemmin löydy ketjuja, jossa jaellaan kehuja Sharp (IVT)Kuten vähän kaikki laitteet
Joo noita lueskelin sillon kun olin ostamassa, en kyllä mitenkään hirveen tarkasti. Eipä tuolla itselle väliä, pyörinyt sen 4v ilman ongelmia, tai kerran ollut ja silloinkin huolto pelasi nopeesti. Tyytyväinen oon ollut. Ihan mielenkiinnosta kysyin vain että onko jotain hirveitä ongelmia tullut, taisi olla toi 8100 ihan uusi malli silloin kun ostin sen.Pointti oli kuitenkin, että tuntuu harvassa olevan toimivat Boschin ILPit. Ei tuolta pahemmin löydy ketjuja, jossa jaellaan kehuja Sharp (IVT)
Eikö se ensisijainen yhteydenottosijainti ole suoraan asennusliike varsinkin noin uuden yksikön kohdalla? Ei nuo valmistajat yleensä kovin innokkaita ole kuluttajia muutenkaan palvelemaan ja tukiorganisaation yhteystiedot on yleensä vain yhteistyökumppanien saatavilla.
Onko tuota sulatusvälin pidennystä mitattu miten paljon, vai ylipäätään mitään parantaa laitteen hyötysuhdetta tai tehoa? Siis poislukien se hullunkierto, joka on softabugi.Tekniikaltaan ja kestävyydeltään Mitsubishit on hyviä ILPejä, mutta ainoa ongelma on ainakin LN- ja FD-malleissa umpisurkea sulatuslogiikka, sekä se, että ulkoyksikön antureita ei ole eristetty tehtaalla valmiiksi.
Mitsusta saa jo ihan kelvollisen eristämällä sulatusanturin paikoilleensa alaputkeen esim. solukumieristeellä.
Jos haluaa pidemmät sulatusvälit (n. 120 min), niin siirtää sulatusanturin keskiputkeen ja eristää sinne (saattaa kerätä vähän kennon alaosaan jäätä, mutta ei ollut oman kokemuksen mukaa haitaksi asti). Mulla LN-35 ei mennyt enää pumppufoorumillakaan mainittuun hullunkiertoon sulatusanturin kuivaamisen ja eristämisen jälkeen.
Mitsusta saa todellä hyvän ILP:in, jos on valmis sitä modaamaan ja askartelemaan (sisäyksikön lämpötila-anturin siirto ulos kopasta = auttaa siihen, että eri ulkolämpötiloilla ei tarvi säätää sisälämpötilan pyyntiä koko ajan -> riittää yksi lämpötilapyynti kaikille keleille. Ulkoyksikköön Wemos huijausboksi ja data logittumaan iotGuruun).
Mulla on nyt kokemusta Mitsun sulatushuijauksesta vajaan kahden talven osalta. Mitsurunner toimii kuin ajatus. Kuivalla pakkaskelillä -35 vetää 4 tunnin vetoja (saa itse valita haluamansa säälisulatusajan), pikkupakkasilla ja lauhoilla keleillä lyhyempiä vetoja. Sulatukset tulevat todellisen tarpeen mukaan, kun sulatukseen aloitus päätetään kennon ja ulkolämpötilan lämpötilojen deltan mukaan. Porukalla ollut käytössä näitä jo useampana vuonna ja pelaavat hyvin.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Mitsurunneria, jos haluat pumpusta todella toimivan ja sinua ei haittaa mahdollinen takuun raukeaminen.
MitsuRunner wiki page [MitsuRunner]
mitsurunner.com
Ihan mielenkiinnosta kysyn paljonko on sulatusväli oikein toimivalla LN Mitsulla -15 ja sitä kylmemmässä? Oma ainakin sulatteli heti uudesta asti tuon lämpötilan alapuolella 30 minuutin välein ilman mitään oikeaa syytä. Nykyisin toki on Mitsu modattuna kun takuukin on jo rauennut.Täytyy joskus lukea tuosta Mitsu jutusta ylemmästä viestistä.
Täällä vajaa 5 vuotta ollut Mitsu LN35 ja sulattelee vieläkin ihan oikein. Eli ei ne ainakaan kaikki rikkoonnu, eikä mitään tarvitse tehdä. Toisessa talossa Mitsu RW35 toiminut hyvin myös. Mutta siellä on kyllä vanha Mitsu myös apuna toisessa päässä taloa.
Se toki että miksi muutenkaan ostaisi hieman vanhempaa LN25 tai LN35 mallia, kun voi ostaa esim RW25 Mitsun (vastaa tehoiltaan LN35 mallia).
Vähän vanhaa lainaten mutta mitä noissa Boschin pumpuissa on niin huonoa? 4v on Boschin 8100 ja en nyt tästä mitään vikaa oo löytänyt. Sisäyksikön moottorin laakeri on vaihdettu kerran, alko pitään ääntä alle puolivuotta hankinnan jälkeen mutta eipä muuta valittamista. Ihan mielenkiinnosta kysyn kun en ole pahemmin asiaa tutkinut koskaan
Ainakin naapurin isäntä joka osti panan mono-vilpin ja asensi sen itse (on pitkari) on ollut ihan helisemässä sen kanssa. Myyjätaho on todennut että ne ei pysty auttamaan, koska eivät saa panasonicilta tukea sen enempää kuin naapurikaan. Laiteen vika on jo selvitetty omalla kustannuksella, vain se miten vika voitaisiin korjata on auki, ja panasoniciin ei saa yhteyttä. Tai siihen ainoaan ihmiseen joka asian suhteen olisi valtuutettu tekemään jotain.
Onko tuota sulatusvälin pidennystä mitattu miten paljon, vai ylipäätään mitään parantaa laitteen hyötysuhdetta tai tehoa? Siis poislukien se hullunkierto, joka on softabugi.
45min-90min sulatusväli ihan vaan sammuttamalla ja uudelleen käynnistyksellä. oma on ln25 vm 2022. Oikeinhan laite toimii kun sulattelee, ei se saa jäätyä ja sen takia sammua.Ihan mielenkiinnosta kysyn paljonko on sulatusväli oikein toimivalla LN Mitsulla -15 ja sitä kylmemmässä? Oma ainakin sulatteli heti uudesta asti tuon lämpötilan alapuolella 30 minuutin välein ilman mitään oikeaa syytä. Nykyisin toki on Mitsu modattuna kun takuukin on jo rauennut.
En kyllä usko että siinä asennuksesta käteenjäävässä osuudessa asentajalle on eroa minkä valmistajan kone sinne tulee, mutta jos esim daikinin maahantuoja on jokin persreikä jonka kanssa on aina ongelmia, yritetään asiakkaalle aktiivisesti tarjota jotain muuta? Tai sitten vaan asentajan mielestä daikin ei ole hyvä?Tarjouspyyntöjä laitettu useampaan paikkaan ja kovasti ne yrittää puhua johonkin muuhun merkkiin, panasoniciin tai mitsuun. Vaikka heti ilmaisen että Daikinin hlauan. Mahtaako olla helpoiten ja nopeiten saatavilla ja paras kate? Joka tapauksessa, kaikki joille tarjouspyyntöä laitoin niin kuitenkin asentavat Daikinia.
Mikä sitten on kenenkin mielestä oikein toimimista. Lyhyet sulatusvälit pienentää coppia merkittävästi, todistetusti harvemmin on ihan oikeasti tarvetta noin lyhyeen sulatusväliin. Tässä hyvä esimerkki omasta toshibasta. Kellosulatukset 70 min välein nollaan asti ja sitten kun lämpötila nousee +1c (vähän ennen klo 12 muuttui nollasta +1) sulatellaan vain tarpeen mukaan.45min-90min sulatusväli ihan vaan sammuttamalla ja uudelleen käynnistyksellä. oma on ln25 vm 2022. Oikeinhan laite toimii kun sulattelee, ei se saa jäätyä ja sen takia sammua.
Kyllähän se cop putoaa myös silloin jos suöatusta ei tehdä ja kenno on jäässä.Mikä sitten on kenenkin mielestä oikein toimimista. Lyhyet sulatusvälit pienentää coppia merkittävästi, todistetusti harvemmin on ihan oikeasti tarvetta noin lyhyeen sulatusväliin. Tässä hyvä esimerkki omasta toshibasta. Kellosulatukset 70 min välein nollaan asti ja sitten kun lämpötila nousee +1c (vähän ennen klo 12 muuttui nollasta +1) sulatellaan vain tarpeen mukaan.
![]()
Tottakai se jossain vaiheessa putoaa, kun kenno menee tarpeeksi kuuraan. Monessa tapauksessa vaan kellosulatus laukeaa ennenkuin hyötysuhde on edes lähtenyt laskemaan, kuten näkee noista laittamistani käyristäkin. Mitsuissa ei tunnu kuivalla pakkaskelilläkään pääsevän juuri yli kahden tunnin sulatusväleihin. Tuo kompuran kiinni leikkaaminen kuulostaa kyllä melkoiselta legendalta. Daikin saattaa kuivassa pakkaskelissä tehdä 1-2 sulatusta vuorokaudessa.Kyllähän se cop putoaa myös silloin jos suöatusta ei tehdä ja kenno on jäässä.
Kovilla pakkasilla sille sulatukselle ei ole varsinaisesti tarvetta, kun kenno ei enää jäädy, mutta ilmeisesti kompura leikkaa kiinni jos vaan antaa ajaa.
Vaikea sitten sanoa miten todennäköistä se käytännössä on. Se sulatussykli kuitenkin ainakin paperilla palauttaa kiertoon karanneen öljyn takaisin kompuraan.Tottakai se jossain vaiheessa putoaa, kun kenno menee tarpeeksi kuuraan. Monessa tapauksessa vaan kellosulatus laukeaa ennenkuin hyötysuhde on edes lähtenyt laskemaan, kuten näkee noista laittamistani käyristäkin. Mitsuissa ei tunnu kuivalla pakkaskelilläkään pääsevän juuri yli kahden tunnin sulatusväleihin. Tuo kompuran kiinni leikkaaminen kuulostaa kyllä melkoiselta legendalta. Daikin saattaa kuivassa pakkaskelissä tehdä 1-2 sulatusta vuorokaudessa.
Tuo kompuran kiinni leikkaaminen kuulostaa kyllä melkoiselta legendalta.
mikä olisi hinta-laatusuhteelta hyvä, pelkästään jäähdyttävä ilppi?
Mihin on tarkoitus laite asentaa, Omakotitalo, rivari, kerrostalo, mökki? Paljonko on jäähdytettäviä neliöitä?mikä olisi hinta-laatusuhteelta hyvä, pelkästään jäähdyttävä ilppi?
Onkos lattiamallin ilpeistä kokemuksia? Yläkerran paikkaan ei normi sisäyksikkö mahdu.
Onko kuvaa/selitystä paikasta, nykyään tosi pieniä sisäyksikköjä mitkä saa laittaa tyyliin kattoon kiinni.
Mitä noilla on millään käytännön merkitystä?Mihin on tarkoitus laite asentaa, Omakotitalo, rivari, kerrostalo, mökki? Paljonko on jäähdytettäviä neliöitä?
Teho tietysti merkitsee suhteessa pinta-alaan/tilavuuteen. Jäähdytys on taulukoiden perusteella vielä vaativampaa kuin lämmitys. 3.5kW:lla kuitenkin pärjää keskimäärin. Lämmityspuolella on ehkä oleellisempaa mitoittaa oikein eikä yli, jotta vähenee katkokäynti.Mitä noilla on millään käytännön merkitystä?
Jäähdytys ei tosiaankaan ole vaativampaa kuin lämmitys Suomessa, käytännössä niin pienitehoista laitetta ei olekaan etteikö jäähdytysteho olisi riittävä, vain iso ikkunapinta-ala joka tekee asunnosta kasvihuoneen, on vaikuttava tekijä, mutta eipä sitä tuossa edes kysytty.Teho tietysti merkitsee suhteessa pinta-alaan/tilavuuteen. Jäähdytys on taulukoiden perusteella vielä vaativampaa kuin lämmitys. 3.5kW:lla kuitenkin pärjää keskimäärin. Lämmityspuolella on ehkä oleellisempaa mitoittaa oikein eikä yli, jotta vähenee katkokäynti.
Rivarissa ja kerrostalossa yleensä pitää miettiä eniten ulkoyksikön ääntenvoimakkuutta.
Gree taitaa olla kelpo budjettipeli. Prosumer olisi esim. Toshiba Seiya+ 10/13. Premium-vaihtoehtoja näkyy sitten erilaisilla otsonoinneilla (Panasonicin tekniikka on NanoeX, Daikinin Flash Streamer) yms. kuten Daikin Perfera Cool.
Tästä esimerkiksi edullista jos 2.5kW (3.0 max) riittää: Jäähdytyslaite Panasonic TZ25WKE sisä- ja ulkoyksikkö
Ei, mutta kyseessä on nähtävästi lippulaivamallin pienempi versio (isompi 35). Täällä yksi referenssipohjahinta 1490: Panasonic HZ25XKE Ilmalämpöpumppu Sisä + Ulkoyksikkö - Ostajan OnniOnko kokemuksia Panasonic HZ25XKE pumpusta? Mökille on harkittu ilmalämpöpumppua ja paikallinen asentaja tarjosi tätä pari sataa kauppahintaa halvemmalla.
Siinä on aika yliveto jos on mahdollisuus käydä hakemassa. Muuten voi olla vähän liian edullinen luotettavaksi etänä.mikä olisi hinta-laatusuhteelta hyvä, pelkästään jäähdyttävä ilppi?
Tilasin tuosta vähän tehokkaamman seyia 16 mallinSiinä on aika yliveto jos on mahdollisuus käydä hakemassa. Muuten voi olla vähän liian edullinen luotettavaksi etänä.
![]()
Toshiba Seyia 13, Hattula
Myydään erään projektin laannuttua Toshiba Seiya 13- viilentävä ilmalämpöpumppu. Sopii monen asunnon/tilan viilentämiseen. Uudet paketissa olevat laitteet!Sisäyksikön mallinumero: RAS-B13J2KVG-EJäähdytysteho kW C 3.3Jäähdytysteho (min. - max.) kW C (www.tori.fi
Onko kokemuksia Panasonic HZ25XKE pumpusta? Mökille on harkittu ilmalämpöpumppua ja paikallinen asentaja tarjosi tätä pari sataa kauppahintaa halvemmalla.
Takkaa ja puuhellaa lämmitetään paikalla olessa, joten pumpun pitäisi toimia hyvin näiden kanssa. Ja mielellään mahdollisimman helposti, ilman että tarvitsee rämpätä eri tilojen välillä. Lisäksi plussaa olisi sisäyksikön hiljaisuus, koska sisäyksikkö tulisi makuuhuoneen viereen.