Grillit & grillaus

Tuli haettua motonetista master touch gbs 5750 kun sai piippusytyttimen ja brikettejä kaupan päälle. Laatu ei ehkä ihan vastaa hintaa? Ohutta kevyttä materiaalia ja jalat heppoiset kun huojuu koko laitos. Kansikin vähän keikkuu, saa nähdä kuinka tiivis on sitten kun pääsee testaamaan. Odotukset siitä huolimatta korkealla jos onnistuisi savustella pulled porkia ja ribsejä pidemmän kaavan kautta. Ritilät paksua tavaraa ja ilman hallinta toivottavasti nyt paranee vanhasta 70e 57cm saranoidusta no name prismagrillistä jolla ei hiiliä saanut sammumaan ja oli kyllä muutenkin vähän sinnepäin. Alkaa olla ritilät ja tuhka-astiakin entisiä kahden vuoden jälkeen. Weberissä kyllä hyvää tuo one touch puhdistusjärjestelmä ja isot räppänät pohjassa. Eiköhän tuo lopulta kuitenkin hintansa hauku. Se kyllä vähän vielä tuossa laadussa ihmetyttää, että clasulta sai joku vuosi sitten satasella grillin joka oli painavampaa ja jämäkämpää tavaraa ja edelleen mintissä kunnossa kaverilla. Harmi kun eivät enää myy.
 
Weberiin pitäisi uusia "Flavorizer Bars -tangot" (3kpl) eli ne polttimoiden päällä olevat suojat.

Onko jotain paikkaa mistä saisi hyvin / edullisemmin Weberin varaosia?

Paikallinen peltipaja väänsi mulle rosterista "sopuhintaan" tais olla jopa about 2x vahvempaa kun ne entiset emalipellit.
 
Weberiin pitäisi uusia "Flavorizer Bars -tangot" (3kpl) eli ne polttimoiden päällä olevat suojat.

Onko jotain paikkaa mistä saisi hyvin / edullisemmin Weberin varaosia?

Onko takuu voimassa (yleensä kai 5-10v)? Itellä ruostui nuo kans puhki ja Weber laittoi uudet postiin ilmaiseksi. Halusivat kuvat noista ja piti olla tosiaan ihan reikä niissä, "pintaruoste" ei kelvannut..
 
Onko foorumilaisilla jotain suosituksia grillilastoista tai pihdeistä? Tämmöistä tuli katseltua K-Raudassa päivällä, mutta oletan paremmalla hintalaatu-suhteella löytyvän muitakin merkkejä, kuin Weberin omaa.


Mulla tollanen Weberin 2-osanen setti ja kyllähän noi kaikki Weberin tuotteet aina huokuu laatua, että ei siinä ihan pelkästään merkistä maksa. Ihan kelpo ostos mun mielestä noi, haarukalle en nähny niin paljon tarvetta, että ostetaan se sitten jos keksin sille käyttöä. Myös Weberin grilliharja on suht jykevä vaikka kuvista ei niin välttämättä voisi päätelläkään (Grilliharja Weber kolmio 30 cm).
 
Tuli haettua yllä mainittu Weberin öljysumute tänään ja yhden käyttökerran jälkeen 6/5, vaikka ei vertailukohtaa ole kilpailevista merkeistä. Ei palanut sitten yhtään lihat ja kanat grilliin. Onko foorumilaisilla jotain suosituksia grillilastoista tai pihdeistä? Tämmöistä tuli katseltua K-Raudassa päivällä, mutta oletan paremmalla hintalaatu-suhteella löytyvän muitakin merkkejä, kuin Weberin omaa.


Verkkokaupan outletista hieman edullisemmin: Yksittäiskappaleet

Muitakin Weberin tuotteita tarjolla.
 
Vähän tekisi mieli kokeilla saisiko kaasugrillillä aikaiseksi tehtyä pitsan. Napoleonin saa kuitenkin lämmitettyä aika kuumaksi, joten periaatteessa voisi onnistua. Pitäisi vaan löytää sopivan kokoiset kivet. Paisto-ala grillissä on 46 x 60 cm, ja kaksi kiveä sinne pitäisi mahduttaa, joten luulisin että sinne 2 kpl 28 cm kiviä sopivan. Ehkä 30 cm kivetkin sopisivat. Pienien kivien saatavuus taas näköjään hiemna rajoitettua.
 
Vähän tekisi mieli kokeilla saisiko kaasugrillillä aikaiseksi tehtyä pitsan. Napoleonin saa kuitenkin lämmitettyä aika kuumaksi, joten periaatteessa voisi onnistua. Pitäisi vaan löytää sopivan kokoiset kivet. Paisto-ala grillissä on 46 x 60 cm, ja kaksi kiveä sinne pitäisi mahduttaa, joten luulisin että sinne 2 kpl 28 cm kiviä sopivan. Ehkä 30 cm kivetkin sopisivat. Pienien kivien saatavuus taas näköjään hiemna rajoitettua.

Kyllä kaasugrillillä onnistuu tehdä. Lämmittää kiven vaan valmmiksi hyvin.

Täältä löytyy ainaki 300mmx300mm olevia kiviä:
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
Jos budjetissa pitää olla niin ainakin ton piippusytyttimen voit vaihtaa halvempaan ja pistää siitä säästyneet rahat grillibudjettiin. Ja Bilteman brikettejä ni pääsee pitkälle :D
Pääasia että paat ne rahat ite grilliin.
 
Komppanian ruokintaan ei ole tarvetta, joten pienemmälläkin pärjää normiolosuhteissa (2 aikuista ja 2 pientä lasta), mutta mietityttää, että meneekö tuon pienen Kamadon kanssa hermot jos tulee vieraita?

Tässä kun otat vielä sen huomioon, mitä ne pienet lapset ovat nyt ja mitä ne ovat teini-iässä. Pari tällä hetkellä pienehköä poikalasta voi teini-iässä syödä vähän enemmän kuin ne pari aikuista helpostikin. Toki jos ne ovat nyt todella pieniä, niin ehkä tässä tulee vielä yksi uuden grillin hankinta ennen sitä eteen, mutta jos ne eivät olekaan niin pieniä, niin lasten syöminen ei ole vuodesta toiseen todellakaan samalla tasolla.
 
Tässä kun otat vielä sen huomioon, mitä ne pienet lapset ovat nyt ja mitä ne ovat teini-iässä. Pari tällä hetkellä pienehköä poikalasta voi teini-iässä syödä vähän enemmän kuin ne pari aikuista helpostikin. Toki jos ne ovat nyt todella pieniä, niin ehkä tässä tulee vielä yksi uuden grillin hankinta ennen sitä eteen, mutta jos ne eivät olekaan niin pieniä, niin lasten syöminen ei ole vuodesta toiseen todellakaan samalla tasolla.
Juuri näin. Omat muksut ainakin syö ihan kauheesti jo nyt teini-ikä kynnyksellä.

Lisäksi, jos tekee lihan lisäksi myös lisukkeet tai grillailee muuten useampaa juttua, niin loppuu weberistäkin tila äkkiä.
 
Jos budjetissa pitää olla niin ainakin ton piippusytyttimen voit vaihtaa halvempaan ja pistää siitä säästyneet rahat grillibudjettiin. Ja Bilteman brikettejä ni pääsee pitkälle :D
Pääasia että paat ne rahat ite grilliin.

Joo huomasinkin, että sytyttimen ja sytyspussit tulee halvemmaksi muualta. ei tosin niistä tuleva säästö taida paljon grilliä parantaa :D Bilteman brikettejä ei tähän hätään vihti lähtä hakemaan ku lähin 100km päässä. Ostanko noita Weberin brikettejä vai löytyykö jotain vaihtoehtoa Kärkkäinen/prisma/tokmanni/halpa-halli/k rauta. ihan hyllystä? tai mitä merkkiä kannattas katella?

Onko noi bilteman briketit sitten hinta/laatu suhteelta hyviä, kannattaa laittaa kaveri tuomaan joku vkl ruokapalkalla?
 
Joo huomasinkin, että sytyttimen ja sytyspussit tulee halvemmaksi muualta. ei tosin niistä tuleva säästö taida paljon grilliä parantaa :D Bilteman brikettejä ei tähän hätään vihti lähtä hakemaan ku lähin 100km päässä. Ostanko noita Weberin brikettejä vai löytyykö jotain vaihtoehtoa Kärkkäinen/prisma/tokmanni/halpa-halli/k rauta. ihan hyllystä? tai mitä merkkiä kannattas katella?

Onko noi bilteman briketit sitten hinta/laatu suhteelta hyviä, kannattaa laittaa kaveri tuomaan joku vkl ruokapalkalla?
Briketeissä ja hiilissä on julmetusti eroa. Voit todeta sen ihan itse ostamalla vaikka jotain Rainbowta ja Weberiä ja verrata niitä.
Esim Rainbow hiilet on pelkkää silppua koko pussi täys ja Rainbow briketit taas on höttöä ja savuttaa aivan perkeleesti. Samoin tekee BBQKing, Mustang ja muut halpamerkit, pysy niistä kaukana.

Bilteman 10kg briketti on erinomainen hinta/laadultaan niin mä oon käyttäny niitä. Hiilissä käytän Marienburgia. Marienburgia saa aikalailla kaikista romumarketeista (Tokmanni, Puuilo jne.) Weberit on sitten vielä parempia; palaa kauemmin ja kuumemmin eikä savuta niin paljon. Mutta hintaakin toki on.

Omasta kokemuksesta jätän noi halpamerkit suosiolla hyllyyn ja panostan edes keskinkertaiseen laatuun.
 
Tässä kun otat vielä sen huomioon, mitä ne pienet lapset ovat nyt ja mitä ne ovat teini-iässä. Pari tällä hetkellä pienehköä poikalasta voi teini-iässä syödä vähän enemmän kuin ne pari aikuista helpostikin. Toki jos ne ovat nyt todella pieniä, niin ehkä tässä tulee vielä yksi uuden grillin hankinta ennen sitä eteen, mutta jos ne eivät olekaan niin pieniä, niin lasten syöminen ei ole vuodesta toiseen todellakaan samalla tasolla.
Vaippaikäisiä ovat eli muutama vuosi tulisi pääasiassa kahdelle aikuiselle grillattua. Vaikea on tuo valinta. Järki sanoo, että osta se pallo, mutta kamado kiehtoisi kyllä.

Osaako noista kalliimman hintaluokan palloista joku sanoa onko Weberin Master Touchilla ja Napoleon Pro22K-Leg paljon laatueroa? Tuosta Napoleonista on vaikea löytää kunnon arvosteluja.
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
Tämän mallin pohjan ilmansäätö on huono, hiilet ja tuhka tukkii ne ja joutuu kepillä sörkkimään auki. - kaverilla on tollanen ja on huono. Lisäksi säätömekanismi on turkasen kuuma käyttää kun siinä ei ole ylimäärääistä hantaakia. Ennemmin se Original/Classic malli, joka taitaa olla sama mutta paremmalla alailmansäädöllä.

Harmi vaan ettei taida löytyä Suomesta tuota 47cm, mutta 57cm kyllä löytyy jos kelpaa. Ei ole pakko koko grilliä täyttää hiilillä niin ei kulu niin paljoa jos vaan vähän makkaraa tekee. Noin yleensä tuo 47cm on kyllä tosi pieni grilli ja 6 kaslerleikettä on jo sille liikaa.
 
Minun mielestäni Bilteman briketeissä on aika pistävä savun haju. Sen tuntee myös ruoassa, siihen jää epämielyttävän kirpeä maku.
Muutama muu briketti on tullut kokeiltua ja niistä Weberin briketit ovat mielestäni parhaat.
 
On muuten Weberin omenapuupalikat aika kiven alla! Ei tunnu löytyvän koko suomesta noita! Hitto ku haluis päästä savustaa mutta minkäs teet.
 
Tartuin ajatuksesta toimeen ja nyt on pari pitsakiveä hankittu, taikina tehty, nostatettu ja laitettu jääkaappiin muhiamaan. Nätisti sopi kaksi 30cm kiveä grilliin.

Onko vinkkejä pitsanvalmistuksen grillissä ?
Grilli varmaan täysille ja hyvin kuumaksi. Kivet laitettaneen kylmään grilliin ja sitten niiden kunnollinen lämmitys. That's it ?
Mitähän paistoaika grillissä voisi olla ?

Koko pitsakivillä paistelu on uutta minulle, saati sitten pitsan tekeminen grillissä, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita.
 
Haluaisin ostaa tollasen Big Green Egg Largen ja kattelin niitä jo joku vuosi sitten kun on ollut joka vuosi Stockalla Hulluilla päivillä 999€. No nyt kun ostopäätös olis sitten tehty niin eihän niitä enää saakaan kun 1300€ hintaan (ei ole ollut myynnissä enää kahdella viimesillä hullareilla). En kyllä ala siitä niin paljoa maksamaan.

Onko kukaan löytänyt noista mitään tarjouksia? Kamada Joe myös kiinnostais mutta taitavat olla Euroopassa vielä kalliimpia.
 
Kannattaa ihan soittaa johonkin kivijalkakauppaan jossa niitä on myynnissä ja neuvotella tarjous. En ihmettelii yhtään jos saisit hinasta pois sen 10-15%.
Netissä on ne lähtöhinta, josta kivijalkakauppias voi hyvinkin antaa alennusta kun häntä vähän maanittelee.

Näin nettikauppaaikana tuo perinteinen tinkaamien päsee useasti unohtumaan, että sekin on edellen voimissaan pienemmissä kaupoissa.
 
On muuten Weberin omenapuupalikat aika kiven alla! Ei tunnu löytyvän koko suomesta noita! Hitto ku haluis päästä savustaa mutta minkäs teet.
Olen ymmärtänyt että me ei asustella samalla pitäjällä, niin ei voi miestä auttaa hädässä. Tosin tässä nyt on melko lähellä tuo savustintukku muutenkin jossa on hyllyssä tota omenapuutakin. Ootko K-raudat ja vastaavat käyny kurkkaamassa, niissä on joissain ihan hyväkin valikoima. En tiedä onko järkeä pelkkiä puupaljoja tilata mistään verkkokaupoista, mutta jos ei muuten saa niin on edes seuraavalle kerralle.
 
Olen ymmärtänyt että me ei asustella samalla pitäjällä, niin ei voi miestä auttaa hädässä. Tosin tässä nyt on melko lähellä tuo savustintukku muutenkin jossa on hyllyssä tota omenapuutakin. Ootko K-raudat ja vastaavat käyny kurkkaamassa, niissä on joissain ihan hyväkin valikoima. En tiedä onko järkeä pelkkiä puupaljoja tilata mistään verkkokaupoista, mutta jos ei muuten saa niin on edes seuraavalle kerralle.
Savustintukkua tässä kaverin kanssa katottiin kun sillä on kanssa akuutti omenapuupula. Motonet huutaa tyhjyyttä joka liikkeessä, samoin kuin Verkkokauppa jne. K-Raudat ja muut liikkeetä käyty, ei minkääsorttista omenaa missään.
Toi on ku Weberiin tottunu ni aina arpapeliä vaihtaa merkkiä mutta kaippa se pitää jos ei muutakaan saa.
 
Savustintukkua tässä kaverin kanssa katottiin kun sillä on kanssa akuutti omenapuupula. Motonet huutaa tyhjyyttä joka liikkeessä, samoin kuin Verkkokauppa jne. K-Raudat ja muut liikkeetä käyty, ei minkääsorttista omenaa missään.
Toi on ku Weberiin tottunu ni aina arpapeliä vaihtaa merkkiä mutta kaippa se pitää jos ei muutakaan saa.
No noissa jos joissain ei merkillä ole väliä. Se puu tiedä mihin pussiin se on menossa. Toisaalta kannattaa kokeilla muitakin puulajeja kuin omenapuuta.
 
No noissa jos joissain ei merkillä ole väliä. Se puu tiedä mihin pussiin se on menossa. Toisaalta kannattaa kokeilla muitakin puulajeja kuin omenapuuta.
Joo mutta on olemassa erilaisia omenapuita ja erityisesti se millaisia "paloja" ne on. Joku halpismerkki voi olla pelkkää silppua ja paremmat merkit kunnon blokkeja. Ja kaikissa on omat tapansa käyttäytyä savustaessa.
Ittellä on 4-5 eri savupuuta tuolla varastossa, mutta omena on yks suosikkeja ja ainakin blendaan muiden kanssa jos ei muuta.
 
Joo mutta on olemassa erilaisia omenapuita ja erityisesti se millaisia "paloja" ne on. Joku halpismerkki voi olla pelkkää silppua ja paremmat merkit kunnon blokkeja. Ja kaikissa on omat tapansa käyttäytyä savustaessa.
Ittellä on 4-5 eri savupuuta tuolla varastossa, mutta omena on yks suosikkeja ja ainakin blendaan muiden kanssa jos ei muuta.

Muutenkin kannattaa vähän kysellä naapureilta etc myös,riippuu missä asuu, jos kaatamassa/putsaamassa puita niin voi saada muutaman oksan ja tekee niistä omia paloja. Itse harrastanut tuota. Omista omenapuista kun putsattiin niin sai ihan kivan satsin kasaan. Muita lajikkeita muilta. Hickorya joutunut ostaa...
 
Minun mielestäni Bilteman briketeissä on aika pistävä savun haju. Sen tuntee myös ruoassa, siihen jää epämielyttävän kirpeä maku.
Muutama muu briketti on tullut kokeiltua ja niistä Weberin briketit ovat mielestäni parhaat.
Bilteman briketeissä hyvää on se, ettei tarvitse välttämättä puupalikoita lisäksi vaan briketit itsessään antaa riittävästi savun aromia. Tosin itselläkin ensireaktio viime kesältä oli se, että onpa likaisen tuoksuinen savun aromi, mutta on osoittautunut ihan hyväksi briketiksi. Etuna on halpa hinta, noin puolet Weberin brikettien hinnasta. Juuri kävin hakemassa 40 kg Biltemasta.

En ole kamadossa kokeillut näitä brikettejä, mutta toimii ainakin puhaltimella varustetussa grillissä (Masterbuilt Gravity Series) hyvin kun palaa aina riittävän puhtaasti. Nyt heitin grilliin Kariniemen kanaboksin ja tulos oli paljon parempi kuin Traegerin pellettigrillillä. Vaikka pelletti pitäisi palaa puhtaasti niin se tuottaa kuitenkin nokea aika paljon ja kanat ovat nokisen harmaita. Masterbuiltilla tulee syvän ruskeita ja rehevän savuaromisia noin 1½ tunnissa 140C:ssä, loppulämpö 78C.
 
On muuten Weberin omenapuupalikat aika kiven alla! Ei tunnu löytyvän koko suomesta noita! Hitto ku haluis päästä savustaa mutta minkäs teet.

Nuo vai? Pikaisesti katsottuna on heti saatavilla aikalailla ympäri Suomea ja harvinaista kyllä, toimitettavissa myös verkkokaupasta.
 
Kaikki briketit ovat toimineet 25€ pallogrillissä, kun muistaa laittaa brikettien alle sen pienemmän ritilän, etteivät ne pääse tippumaan pohjalle ja tukkimaan ilmareikiä.

En väitä, etteivätkö jotkut kalliimmat olisi parempia ja viime syksynä ainakin Porttipuiston Tokmannista sai laadukkaita aika kookkaita brikettejä.

Hiilet ovat nykyään nounou juttuja, jolleivat ne ole semmoisia kunnon ranteenpaksuisia kalikoita.
 
Hiiligrilliä tekis mieli ja krooninen köyhyys estää ostamasta noita +300€ vehkeitä. Kumminkaan ei kiinnosta enään tapella noitten kympin romujen ja halvimpien hiilien kans joten olisiko alla oleva setti hyvä alotus näin 2-3hengen pieniin vkl grillailuihin lähinnä kai sitä makkaraa, hampurilaisia, kasviksia ja pizzaa voisi kans kokeilla.

Grilliksi HiiliGrilli Weber Bar-B-Kettle 47cm ja lisäksi Sytytyssarja Weber 17631
onko jotain lisähärpäkettä mitä ehdottomasti tarvii? Meneekö rahat hukkaan ja tulee vaan pahamieli?
tori.fi/vastaava, facebook, jos asut edes vähän sivistyksen parissa. 57 mastertouchia saa 70€ alkaen. Alhaalla pitää olla se tuhkakuppi+Ilmansäätö & tuhkan pudotus vivuilla sekä takan teline kannelle jonne sen saa yksinkertaisesti kallistettua tai sarana.

Ihmiset voi myydä syksyllä keväällä ostettua 2x grillattua vehjettä 150€ pintaan kun kypsyvät kun eivät osaa käyttää. Tuo vekotin kestää kuitenkin todella kovaa ja huonoa käyttöä ainakin sen 10v eli paljon järkevämpää hankkia käytetty kuin tommonen uusi välimalli.
 
En malttanut ilalla odotella pitstaikinan valmistumista yhtään pidempään, vaan tekaisin ensimmäiset pitsakivipitsani grillissä.
Antaisin itselleni arvosanan 8, eli ihan hyvin onnistui. Suurin päänraaputtelu oli se, että miten saisin pitsan kiven päälle liuutettua, sillä olin näköjään vähän nihkeesti käyttänyt jauhoa ja kitkaaa oli hieman liikaa ja ei meinnanut liukua tekoalustaltaan. Mutta kyllähän se lopulta onnistui kun vähän kikkaili.

Lopputulos oli varsin hyvä noviisiksi ja oppia karttui sen verran, että tietää mitä tehdä toisin ensi keralla. Jääkaappiin jäi taikinaa, joten tänään sen pitäisi olla myös valmista, ja valmiina testiin numero 2. Eilinen lopputulos oli kuitenkin jo senverran hyvä, että voin sanoa, että kyllä tästä varmaan tapa tulee. Oma viehätyksensä oli tietysti tehdä pitsat ulkosalla ja syödä ne siinä vieressä......
 
Turha vittuilla, iso osa suomalaisista asuu kaupunkien ulkopuolla.

Bar-B on Weber ja mukana tulevat osat ovat korkealaatuisia. Pohja ei mene tukkoon yhdellä grillauksella, etenkään kesken session. Itse en maksaisi tuplahintaa one-touch systeemistä, vaikka se selvästi siistimpi olisi. Namäkin osat kestää varmasti sen takuuajan, kun taas aiempi halpis ruostui yhden talven jälkeen roskaksi.

Ritilät, ilma-aukot, jalkojen kiinnitykset ja pienet yksityiskohdat käytettävyydessä on hintansa arvoisia verrattuna halpisgrilleihin
Mitä vittuilua? Fakta nyt vaan on että järkevää käytettyä kampetta ei ole järkevästi tarjolla jos asut riittävän harvan väestön alueella.

Palataan noiden säätöjen kanssa asiaan kun olet tehnyt ekan 12h joulukinkun tms. Masterin kylkeen kun vivun kohdalle merkkaa a) just kiinni b) 1/2 auki c) täys auki, niin pystyt lämpöjä säätämään ulkoa käsin ”sokkona” helposti.

Tuossa ei ole kannelle myöskään paikkaa eikä siihen sellaista saa, suoralla grillauksella kun sitä kantta asettelet useamman kerran johonkin koukun nokkaan niin ei tartte laskea kuin euro vitutukselle per grillauskerta niin master maksaa ittensä takas. Noita mastereita saa uutenakin syksyllä alle 250€ poistosta.

Maksaisin itse 100€ enemmän miettimättä masterista kuin tosta sun mallista. 47cm myös pieni, 57:ssa saa jätettyä tilaa reunoilla, pysyy lämpimänä mutta ei pala jos 2-3/4:lle grillaa.
 
Mitä vittuilua? Fakta nyt vaan on että järkevää käytettyä kampetta ei ole järkevästi tarjolla jos asut riittävän harvan väestön alueella.

Palataan noiden säätöjen kanssa asiaan kun olet tehnyt ekan 12h joulukinkun tms. Masterin kylkeen kun vivun kohdalle merkkaa a) just kiinni b) 1/2 auki c) täys auki, niin pystyt lämpöjä säätämään ulkoa käsin ”sokkona” helposti.

Tuossa ei ole kannelle myöskään paikkaa eikä siihen sellaista saa, suoralla grillauksella kun sitä kantta asettelet useamman kerran johonkin koukun nokkaan niin ei tartte laskea kuin euro vitutukselle per grillauskerta niin master maksaa ittensä takas. Noita mastereita saa uutenakin syksyllä alle 250€ poistosta.

Maksaisin itse 100€ enemmän miettimättä masterista kuin tosta sun mallista. 47cm myös pieni, 57:ssa saa jätettyä tilaa reunoilla, pysyy lämpimänä mutta ei pala jos 2-3/4:lle grillaa.

Juurikin näistä syistä tuli ostettua satkun kalliimpi malli. Perus käristys hoituu kyllä millä vaan ja jos se riittää niin sitten ei kannata ehkä maksaa extraa jos käytettävyyden ja koon kanssa tulee toimeen. Jos vähääkää kiinnostaa kokeilla slowta niin sitten kerralla helppokäyttöisempi malli jossa tilakin riittää paremmin. Olisin ostanut saranoidun premium mallin, mutta kannen säätö tiiviiksi vaikutti hankalalta ja tuo perus masterin kansipidike on kyllä todella näppärä. Tietty helppous on mukavaa niin jaksaa harrastaa ja satanen on loppupelissä pieni summa kun lasketaan mitä käyttö ja itse grillattavat maksavat per grillikausi. Itseasiassa kamadokiakin tuli pohdittua vaikka olisi ollut vähintäänkin yli tuplasti kalliimpi. Tuo masteri taitaa olla useimmille kuitenkin se sweet spot jolla pääsee jo toteuttamaan monenlaista.

Näitä kun tuli katseltua vanhan lahottua, meinasin jo ostaa tokmannilta kulmikkaan hiiligrillin jossa voi säätää esim hiilien korkeutta. Ne vaan oli laadultaan sen oloisia että ilmaa vuotaa joka paikasta, tasosäätö hajoaa ekalla kerralla ja pellit on puhki syksyllä. Pallot muilta halpamerkeiltä sinne päin tekeleitä. K raudan cello premium vaikutti kyllä ihan hyvältä mutta sekään ei ole ihan täydellinen. Ei masterikaan täydellinen laatuvaikutelman suhteen ole mutta hinta ja ominaisuudet tuntuisi kohtaavan parhaiten.
 
Onko foorumilaisilla jotain suosituksia grillilastoista tai pihdeistä? Tämmöistä tuli katseltua K-Raudassa päivällä, mutta oletan paremmalla hintalaatu-suhteella löytyvän muitakin merkkejä, kuin Weberin omaa.
Olis kanssa kiva saada suosituksia pihveistä. Mieluiten sellaisista, joissa on suora pää. Oli sellaiset silikoniset ja ne oli loistavat. Hajosivat vaan mokomat.

Nyt on tuollainen Weberin setti ja ne pihdit on ihan hanurista. Sellaiset käyrät kärjet, että niillä on pirun hankala jotain kesäkurpitsaa tai pientä sieneä kääntää tai poimia grillistä. Jonkun ribsirivin kääntelyn kyllä oikein hyvät.
 
Olis kanssa kiva saada suosituksia pihveistä. Mieluiten sellaisista, joissa on suora pää. Oli sellaiset silikoniset ja ne oli loistavat. Hajosivat vaan mokomat.

Kannattaa kokeilla välillä ihan oikeaa lihaa. Tuo silikonin mutustelu tuntuu vähän keinotekoiselta ja vaaralliselta :)

Itse otin Tokmannilta pihvien kääntelyyn tälläiset pihdit. Ihan OK, ja halvat. En keksi mitään mikä niissä olisi vikana.
 
Kannattaa kokeilla välillä ihan oikeaa lihaa. Tuo silikonin mutustelu tuntuu vähän keinotekoiselta ja vaaralliselta :)

Itse otin Tokmannilta pihvien kääntelyyn tälläiset pihdit. Ihan OK, ja halvat. En keksi mitään mikä niissä olisi vikana.
Nää. Mikään ei voita silikonipihviä.

Jos nuo pihdit painaa kiinni, niin ottaako niissäkin vain tuo etureuna kiinni toisiinsa? Näyttää nimittäin vähän weberiä vastaaville.

Nyt kun googlailin, niin grillipinsetit voisi olla se millä nimellä noita löytyisi.
 
Houkuttaisi joku pienikokoinen kaasugrilli kerrostalon parvekkeelle ja satunnaiseen seikkailuun.

Onko täällä kokemuksia esim Weberin q1200?

Edit: ostin kaverilta käytetyn Go Anywheren. Jospa tolla omat käytöt hoitaa.
 
Viimeksi muokattu:
Lidlin pizzakivi ja Weber MT toimii. Pientä huijausta kun oli leivinpaperi lätyn ja kiven välissä, mut toisaalta helppoa ja siistiä. Piipullisella brikettejä ehti pari tuntia pitsaa paistaa, hyvä kun n. 10-12 min välein sai valmista lättyä aina grillistä ulos ja seuraavaa sisään. Leppäsavuilla sai pientä lisämakua, mut ei mikään pakollinen.
 

Liitteet

  • 20210515_185228.jpg
    20210515_185228.jpg
    1,9 MB · Luettu: 270
Lidlin pizzakivi ja Weber MT toimii. Pientä huijausta kun oli leivinpaperi lätyn ja kiven välissä, mut toisaalta helppoa ja siistiä. Piipullisella brikettejä ehti pari tuntia pitsaa paistaa, hyvä kun n. 10-12 min välein sai valmista lättyä aina grillistä ulos ja seuraavaa sisään. Leppäsavuilla sai pientä lisämakua, mut ei mikään pakollinen.
Itse tehnyt kanssa leivinpaperin kanssa, ei ole niin tarkkaa miten luistaa jne.
Itselläni aika oli jotain nelisen minuuttia per pitsa, vedän ehkä hitusen kuumemmalla ellei 10-12min sisältänyt myös kasaamisaikaa :hmm:
 
Itse tehnyt kanssa leivinpaperin kanssa, ei ole niin tarkkaa miten luistaa jne.
Itselläni aika oli jotain nelisen minuuttia per pitsa, vedän ehkä hitusen kuumemmalla ellei 10-12min sisältänyt myös kasaamisaikaa :hmm:

Paistoaika oli tuo n. 10 min. Kivi oli luonnollisesti keskellä ja briketit koreissa sivuilla. Pöntössä mittarin mukaan n. 250 lämmintä ylä- ja alapelti täysin auki. Weberin oma mittari näytti maksimia. Kiven reunat oli kyllä kuumemmat kuin keskusta johon pizza tuli aseteltua.
 
Viimeksi muokattu:
Oisko suositella Master Touchille alusmattoa? Tarkoitus lähinnä suojata jos ja kun onnistuu kuumat tuhkat piippusytyttimen kanssa heiluessa tippumaan ja nakertamaan terdeen jälkiä :oops:...

Weberin omasta kokemuksia? Terassin suojamatto | Valmistelu ja tarjoilu | Erikoistarvikkeet - FI

Edit: lisätään tähän vielä kysymys paloturvallisuudesta. Onko katetulla terassilla muuten turvallista grillata hiiligrillillä? Itse en koe, että lämmön kanssa olisi ongelmaa, ainakin kun kädellä kokeilee eri korkeuksilta. Mutta tässä ketjussa joku kirjoitteli tapahtuneesta tulipalostakin katon kautta.

Savu ehkä sitten eri asia, saattaa noeta paikkoja ajan saatossa kenties?
 
Viimeksi muokattu:
Nääh... Itse asensin varjostuspurjeen terden kulmalta talolle ja sen alle terassilaajennus missä Master touchi on. Purje about metrin Weberin yläpuolella kun grilli ns. ulkokulmassa, eikä oo valkoseen purjeeseen tullu mitään. Pari kertaa jännän äärellä kun piippusytkästä tippunu pikkumuju ohi grillin laudan välistä mustalle muoville, mikä terdelaattojen alla tai viereen kuorikatteelle... Eipä oo syttyny ja laudoissakaan ei oo jälkiä.
 
Joistain hiilistä lentää välillä kipinöitä paljonkin kun ne syttyvät, joten en kyllä grillaisi terassin katoksen alla varsinkaan jos se on osa talon varsinaista kattoa, valokatteet ja muut erikseen. Itselleni on aina iskostettu päähän tuo paloturvallisuus elävän tulen kanssa ja grillikatokset eivät perinteisesti syyttä olleet erillään talosta, no niissä kyllä oli tulisijat että syystäkin. Toki jokainen tekee kuten parhaaksi näkee ja kokee, mutta jos minulla olisi terassi se joko olisi A) irti talosta hiiligilleineen tai B) grilli olisi terassin ulokkeessa betonilaatoilla jossa ei olisi kattoa. No tätä ei ole tarvinnut miettiä kun ei ole terassia, vaan grilli on pihassa hiekalla 3m talosta, niin pitäisi olla turvallinen.
 
Tässä on pohtiminen josko siirtyisi hiileen ja pitäisi myydä pois kaasugrilli.

1. Kaasugrilli on Landmann Triton 4.1 pts eli 4 poltinta + sivukeitin
3v vanha mutta hyvässä kunnossa. Ainut sanominen rasvapellissä mutta se onkin ohutta peltiä muutenkin. Valurautaparilat ja sitten ekstra paistolevy vielä ja landmannin oma suojapeite.
Mitähän hintaa tuosta kehtaisi pyytää?

2. Mietteissä on lähteä ihan Weberin Master Touch 57:lla liikenteeseen tai vastaavalla. Näkyy motonetissä olevan 279 hintaan ja kaupan päälle sytytyssarjakin vielä.
Onkohan tuohon hintaluokkaan muuta sopevaa?
 
Vaikea oli päättää mutta ostin lopulta Q3000. Toivottavasti ei katumus iske. Laatu on kyllä ihan eri kuin vanhassa halppis grillissä. Toivottavasti tulee pitkä yhteinen matka.
Hyvän ostoksen teit. Iteltä löytyy Q3200. Jäänyt tosin vähemmälle käytölle, nyt kun kamado ja Weberin pallo myös terassilla.
 
Lidlissä saa 12e aika hyviä hiiliteräspannuja mitkä käy suht hyvin tohon Master Touchin reikään. Vähän kun pieni paellapannu. Oli erinomainen ostos tuohon hintaan!
 
Haussa olisi hyvä hiiligrilli. Pallottelen pienen Kamadon (esim Bono minimo) ja laadukkaan pallon (esim Weber MT/Napoleon Pro22-K) välillä. Kamadossa kiehtoisi pienempi hiilen kulutus ja monipuolisuus kun taas pallon etuina olisi isompi koko ja nopeampi lämmitys (ehkä?). Komppanian ruokintaan ei ole tarvetta, joten pienemmälläkin pärjää normiolosuhteissa (2 aikuista ja 2 pientä lasta), mutta mietityttää, että meneekö tuon pienen Kamadon kanssa hermot jos tulee vieraita? Isompi Kamado taas menee budjetin yli ja grillin liikuttelu vaikeutuisi. Mikään grillihifistelijä en ole, mutta bursapihvejä ja pizzaa tulee varmasti tehtyä ja saattaahan sitä iskeä grillikärpänen ja jotain haastavampaakin tulisi testattua.
Ei tullut mielipiteitä niin päädyin Bonoon. Perse kesti nyt Minimon ja sillä mennään. Mukaan pizzakivi, sähkösytytin ja Quebracho-hiiliä. Sitten odotellaan milloin alkaa toimitukset.
 
  • Tykkää
Reactions: ebu

Statistiikka

Viestiketjuista
283 874
Viestejä
4 873 536
Jäsenet
78 727
Uusin jäsen
JP_85

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom