Grillit & grillaus

TLA

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
322
Kuulostaa loogiselta, ihan kuin olisin jossain törmännyt mainintaan, että tuplakansi estää ulkopinnan sinistymisen, mutta ei nyt löytynyt ainakaan nopealla vilkaisulla käyttöohjeesta ja oletin aiemmin tuon olevan myös mustassa.

Kaipa tuo hieman lämmöneristystä samalla parantaa eikä tosiaan ole tuntunut käteen yhtä kuumalta kuin kannen sivut.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
139
Kamadon hankinta houkuttelis. Terassilla tällä hetkellä ihan hyvä kaasugrilli. Onko monella kaasugrilli jäänyt tarpeettomaksi kamadon hankinnan jälkeen? Jotenki tuntuu et yhellä grillillä pitäis pärjätä kotioloissa, joten nykyisen kaasugrilli myynnillä ns. Väliraha kamadoon ois pienempi. Varmaan järkevää ois hankkia kamado ja katsoa jääkö tarpeettomaksi, mut toisaalta nyt omakin kaasugrilli menis paremmin kaupaksi.
 
Liittynyt
13.06.2018
Viestejä
31
Mitenkäs sille Weberin sammuneen polttimen vuotavalle kaasulle sit käy niin eikös viereiset polttimot leimauta kaasun ja sammunut poltin "palaa päälle" ? Kaapissahan ei saa säilyttää pulloa grillaamisen aikana.
Weberistä puuttuu ne "liekkikäytävät" jota pitkin sammunut poltin syttyy uudestaan. Eli ne ei syty itsestään uudestaan ellei kupu täyty kaasusta niin paljon että leimahtaa kunnolla koko grilli.

Tässä hyvä demo.

Hmm, eikös kaikissa Napoleoneissa ole sitten tällaista sisempää kerrosta kannessa:
Omassa rosteripintaisessa 365:ssa siis noin.
Napsuissa taitaa tulla tuplakansi vasta prestige sarjassa. Vai tulisikohan se myös maalaamattomissa rosteripintaisissa rogueissa. En ole täysin varma.

Voisko tuo rosterin tuplakansi liittyä myös siihen, että suojaa ulompaa rosterikerrosta liialliselta lämmöltä ? Muuten ulkokuori voi mennä "kirjavaksi".
Vai onko tuo vaan mukavuusvaruste, että pintalämpötila ei ole liian korkea. Perus peltiversiossa ei tuplakantta ole. Mikä on sen virallinen selitys ?
Minun ymmärryksen mukaan tupla kansi perustuu vain siihen että ulkokuori ei kuumu niin kuumaksi että helposti polttaa itseään ja maalaamattomissa kansissa estää myös lämpövärjääntymistä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
748
Weberistä puuttuu ne "liekkikäytävät" jota pitkin sammunut poltin syttyy uudestaan. Eli ne ei syty itsestään uudestaan ellei kupu täyty kaasusta niin paljon että leimahtaa kunnolla koko grilli.
Tässä hyvä demo.
Kyllä ainakin omassa Weberin Genesis-II:ssa on tuollainen kanava grillin takaosassa. Aina välillä ehtii poltin syttyä ennen kuin käyttää sytytintä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
783
Kyllä ainakin omassa Weberin Genesis-II:ssa on tuollainen kanava grillin takaosassa. Aina välillä ehtii poltin syttyä ennen kuin käyttää sytytintä.
Niin on myös meikäläisen viime viikolla saapuneessa Genesis II S-310 grillissä.

Itsekin pohdin pitkään että Napoleon vaiko Weber. Napoleoniin olin jo päätynyt, mutta kun kaikki sellaiset mallit mitkä kiinnosti (mm. tarpeeksi iso pinta-ala) ovat jumissa Kanadassa/missä lie, niin piti alkaa tutustumaan tarkemmin Weberin tarjontaan. Gigantissa sitten oli tuo S-310 ihan hyvässä alennuksessa (999 e -> 849 e, on muuten nytkin sama hinta) ja käynnissä oli viel Weberin kampanja, että saa ilmaiseksi sähkövartaan kun osti grillin huhtikuun aikana. Tämä sitten keikautti vaakakupin Weberin suuntaan lopullisesti, kun ynnäilin päässäni että "säästän" tässä n. 340 euroa.

Sitten vähän omia havaintoja itse grillistä verratuna vanhaan Rebelin kaasugrilliin:
- Pelkästään kasausvaiheessa alkoi ymmärtää, että miksi Weber maksaa niin paljon.
- Tämä lämpenee ihan älyttömästi nopeammin ja kuumemmaksi, alle 5 min 250 *C ja alle 10 min 300 *C, maksimit oli taisi olla jossain 350-360 *C tienoilla. Weber pysyy nupit minimissä kuumempana kuin Rebel maksimissa.
- Weber GBS vaikutti aluksi turhalta ominaisuudelta, mutta nyt kun tutustui noihin palikoihin mitä kaikkea siihen saa, niin mieli kyllä muuttui. Kävin tuon valurautapannun hakemassa ja onhan tuo kiva kun pannu lukittuu paikalleen eikä keiku ja kääntyile ritilöiden päällä. En myöskään aluksi edes hoksannut, mutta tuo GBS on jossain vaiheessa muutettu niin että se ei ole keskellä grilliä vaan hieman sivussa -> Jää paremmin tilaa käytettäväksi sen viereen.
- Rasvankeräys järjestelmä on tosi fiksu. Irrotettava pohja ja iso rasvakuppi.
- Avohylly rakennetta pidin ensin miinuksena. Edellisissä grilleissä on ollut aina kaappi ja sinne on saanut kätevästi ylimääräiset roinat piiloon. Nyt kun tuota on pari kertaa käyttänyt, niin tykkäänkin tästä. Pohjahylly ja ylempi ritilä toimivat lisä laskutilana, grillipihtejä yms. ei tarvitse pitää sivutasoilla ja näin ollen niihin jää enemmän tilaa lautasille yms. yms. Tykkään myös tuosta avorakenteesta, että sitten kun grillin alta tarvitsee jotain, niin se on nopeampi ottaa sieltä kun ei tarvitse väistellä ja availla ovia.
- Avohylly rakenteen miinuksena on kyllä se, että rasvakuppi jää näkösälle. Se voi mahdollisesti houkutella jotain elikoita paikalle. Jossain mainittu kissanhiekka voisi olla ratkaisu. Eli kissanhiekkaa rasvakupin pohjalle, rasva imeytyy sinne ja tuo helpottaa myös puhtaana pitoa kun saa vain kipata hiekat pois ja laittaa uutta tilalle.

Grillisuojus Premium Large Kävin hakemassa Rustasta tällaisen peitteen. Vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, en kehdannut Weberin riistohintaa maksaa peitteestä. 5 vuoden takuu peitteelle (en kyllä tiedä mitä takuu kattaa, kun sitä ei oltu eritelty paketin päällä). Nuo verkot sivuilla varmasti auttaa että ilma kiertää paremmin alla. Tuo tuntui olevan myös paksua tavaraa, materiaalipaino taisi olla 315 g/m2.

Tähän kylkeen olisi tarkoitus hankkia vielä pikku Kamado, mutta saattaa olla että joutuu suosiolla hankkia M tai L koon vehkeen. Täytyy terassinjatko tehdä ensin, niin näkee mihin kaikkeen tilaa riittää
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.08.2018
Viestejä
116
Kamadon hankinta houkuttelis. Terassilla tällä hetkellä ihan hyvä kaasugrilli. Onko monella kaasugrilli jäänyt tarpeettomaksi kamadon hankinnan jälkeen? Jotenki tuntuu et yhellä grillillä pitäis pärjätä kotioloissa, joten nykyisen kaasugrilli myynnillä ns. Väliraha kamadoon ois pienempi. Varmaan järkevää ois hankkia kamado ja katsoa jääkö tarpeettomaksi, mut toisaalta nyt omakin kaasugrilli menis paremmin kaupaksi.
Kamadon lämmitys on kuitenkin sen verran vaivaa vaativa operaatio että mä ainakin käytän kaasugrilliä sen ohessa nopeisiin tilanteisiin.
 
Liittynyt
25.01.2021
Viestejä
152
Valitkaa Weberiltä niitä xx5-malleja, jos haluatte että siinä on se kaappi alhaalla... kaikkihan nuo xx0-loppuiset ovat ilman kaappia. Tiputtikos se Weber kokonaan ne 6-polttimolliset mallit Genesis II-sarjasta muualtakin kuin Suomesta tällä kaudella...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
696
Itse en ole nähnyt liekkikanavia tarpeelliseksi, harvemmin tulee juurikaan sammuteltua ja sytyteltyä polttimia kesken grilllauksen, jos sen teen niin en silloinkaan käytä sytytintä vaan annan kaasun syttyä viereisestä polttimesta. Syttyy melkein heti ja ei ääneltään eroa normaalista syttymisestä, sellainen pieni humahdus. En koe räjäyttäväni ruokaa pilalle :think:

Valitkaa Weberiltä niitä xx5-malleja, jos haluatte että siinä on se kaappi alhaalla... kaikkihan nuo xx0-loppuiset ovat ilman kaappia.
Pompsahtaa vaan hinta melkein viidellä sadalla tms. suorastaan ryöstöltä kuulostavaa :cautious:
 
Liittynyt
13.06.2018
Viestejä
31
Kyllä ainakin omassa Weberin Genesis-II:ssa on tuollainen kanava grillin takaosassa. Aina välillä ehtii poltin syttyä ennen kuin käyttää sytytintä.
Okei! Sitten Weber on lisätty ne tuon videon jälkeen.
Grillisuojus Premium Large Kävin hakemassa Rustasta tällaisen peitteen. Vaikuttaa kyllä oikein hyvältä, en kehdannut Weberin riistohintaa maksaa peitteestä. 5 vuoden takuu peitteelle (en kyllä tiedä mitä takuu kattaa, kun sitä ei oltu eritelty paketin päällä). Nuo verkot sivuilla varmasti auttaa että ilma kiertää paremmin alla. Tuo tuntui olevan myös paksua tavaraa, materiaalipaino taisi olla 315 g/m2.
Hyvä vinkki, pitää katsastaa tuo peite. Napsun ja Weberin omat peitteet ovat niin kusetushintaisia, että sellaista ei tule ostettua.
Valitkaa Weberiltä niitä xx5-malleja, jos haluatte että siinä on se kaappi alhaalla... kaikkihan nuo xx0-loppuiset ovat ilman kaappia. Tiputtikos se Weber kokonaan ne 6-polttimolliset mallit Genesis II-sarjasta muualtakin kuin Suomesta tällä kaudella...
Joo kuten edellinen jo totesi niin hinnat muuttuu niin ryöstöksi kaappien lisäyksellä, että ei mitään järkeä. Toki ne piirtää kellä on liitua.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
776
Hyvä vinkki, pitää katsastaa tuo peite. Napsun ja Weberin omat peitteet ovat niin kusetushintaisia, että sellaista ei tule ostettua.
Totesin kanssa että Napsun oma peite on älyttömän hintainen ja päätin etsiä jonkun vastaavan. Cittarista mukaan tarttui tälläinen peite:

1620037722875.png





Kangas on hyvin tukevaa ja paksua ja ei varmasti lähde tuulen mukana pois, niinkuin jotkut kevyet peitteet. Hinta todella edullinen. Verkolliset tuuletusaukot molemmissä päissä. Ruiskutin vielä tuohon päälle tekstiilikyllästeen, niin nyt vesikin helmeilee siitä pois......
 
Liittynyt
13.06.2018
Viestejä
31
Totesin kanssa että Napsun oma peite on älyttömän hintainen ja päätin etsiä jonkun vastaavan. Cittarista mukaan tarttui tälläinen peite:


Kangas on hyvin tukevaa ja paksua ja ei varmasti lähde tuulen mukana pois, niinkuin jotkut kevyet peitteet. Hinta todella edullinen. Verkolliset tuuletusaukot molemmissä päissä. Ruiskutin vielä tuohon päälle tekstiilikyllästeen, niin nyt vesikin helmeilee siitä pois......
No ei ole kyllä hinnalla pilattu. Osaatko sanoa onko vedenpitävä vai hylkivä?
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
776
En tiedä , tuskin vedenpitävä ainakaan . Tuskin on mikään oikeasti vedenpitävää ellei ole GoreTex tai vastaavalla varustettu kangas.
Mutta, kuten sanoin, ruiskutin tekstiilikyllästeen tuohon, nyt ainakin vesi helmeilee. Omaan käyttöön varmaan ihan riitävä, kun grilli on räystään alla ja ainoastaan tuulen kanssa siihen voi sataa.
 
Liittynyt
01.08.2018
Viestejä
116
Kyllä moni kangas pitää helpostikin vettä, ei näissä hengittävyyttä niin tarvita
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
776
Katsotaan miten tuo cittarin peite toimii, jos ei ole hyvä, niin sitten halloweeniniä leikataan siihen päänaukko keskelle ja isketään kurpitsa päähän ja menoks.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
200
Menossa hakemaan Weberin 5770 ja nuukuus iskee :lol:

Bauhaussissa olisi tämän näköinen 79 €:


Mitä veikkaatte, mikä on isoin ero tähän 349 € Weberiin? Weber kestää 20 vuotta kun tämä 2-3 ?
Olen sanonut ennenkin ja sanon taas, jos tuo 349e tuntuu kovalta niin samanlaisen Weberin mutta sillä normaalilla tuhka-aluslautasella ja ilman lämpömittaria saa 159€ Motonetistä. Moni tuota karsastaa mutta käytännössä on hyvä käyttää. Ei vie tuuli tuhkia vaikka luulisi ja alailmansäätö sisäpuolelta samanlainen kuin kalliimmassa. Saa 10 vuoden takuun emaloinnille ja on tavallinen rosteriritilä ilman lisähärpäke optiota. Tuossa Weberissä on vissi ero halpiksiin, omani täyttää 10 vuotta tänä kesänä ja aivan mainiossa kunnossa. Tuhkalautasen voi tyhjentää kääntämällä yhden jousikiinnikkeen sivuun ja ottaa lautasen pois grillin alta ja kaataa muovipussiin. Mielestäni tuo 160€ Weber on paljon enemmän grilliä hintaansa kuin kalliimmat veljensä.
 
Liittynyt
05.05.2021
Viestejä
30
Oliko myös jossain mukana epäsuoralle lämmölle joku suoja, nimenomaan savustusta miettien?

Itse juuri pitkien pähkäilyjen jälkeen tilailin bonon limitedin.
Pitkään mietin kokoa, päädyin nyt kuitenkin kerralla isompaan ja paistoalaa on se n 56cm ja painoa möhköllä 120kg.
Keramiikan elinikäinen takuu painoi vaakakupissa, sekä hyvät kokemukset netin puolelta.
Tuli samalla haalittua sähkövarras, hieman parilaa, valurautaritilää, hiilikoria jne. Tää pitäisi tulla toukokuun alkupuolella, seuraillaan todellisuutta.

Pitäisi vielä pizzakivi, joku suojamatto alle hommata jne.

Toivotaan vähän tätä epävakaata keliä, niin ei tunnu odottelu niin pitkälle.
Saako tiedustella mistä tilasit? Näyttää eioota joka mesta atm, ja tollasta kuolannut myös =P
 
Liittynyt
26.01.2021
Viestejä
30
Saako tiedustella mistä tilasit? Näyttää eioota joka mesta atm, ja tollasta kuolannut myös =P
Bigshop.fi eli suomen maahantuoja.

Saanti huonoa, omakin rahti viivästynyt tonne vko 22 kesäkuun alku vaikka piti tulla jo huhtikuussa.

Grande ja Media kokoja oli saatavilla käsittääkseni tuossa vklp, mutta nekin menivät hetkessä.

Suosittelen olemaan yhteydessä heihin, kertovat kyllä mikä tilanne tällä hetkellä ja avautuuko ennakkomahdollisuuksia ostoon.
 
Liittynyt
05.05.2021
Viestejä
30
Joo, laitoin tonne postia ja Eestiin grillimarkettiin myös. Eestistä vissiin pystyisi tekemään tilauksen, mutta todellinen saatavus ja rahti vähän arvelluttaa..
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
22
JES :slove:
Nyt on sitten aika siirtyä askel syvemmälle grillaamisen maailmaan Kamadon muodossa. Kiitos kaikille valaisevien vinkkien ja kokemuksien osalta :cool:
Onnistuin meinaan saamaan punaisen Bono Granden Bigshopin ennakkomyynnista vapun päivänä. olin toki tikkana paikalla, kun ennakkomyynti aukesi aamulla.
Siihen kyytipojaksi vielä Teak-sivupöydät ja puolikas valurautaritilä, niin pitäisi kaikki tarvittavat tylötarpeet olla ainakin aluksi mukana, nälkä tullee kasvamaan matkalla.
Eilen tuli lopullinen tilausvahvistus tuotteesta, jonka pitäisi saapua kesäkuussa Kotkan varastoon.
Celloa kävin myös aikaisemmin fyysisesti katsomassa, mutta se on 300€ kalliimpi. :hmm:

Kumpia hiiliä suosittelette sunsetcharcoalista Quebracho vai Marabu, hinta on sama 10kg säkille?
En ole oikein ollut tyytyväinen Marienburgin hiiliin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
210
JES :slove:
Nyt on sitten aika siirtyä askel syvemmälle grillaamisen maailmaan Kamadon muodossa. Kiitos kaikille valaisevien vinkkien ja kokemuksien osalta :cool:
Onnistuin meinaan saamaan punaisen Bono Granden Bigshopin ennakkomyynnista vapun päivänä. olin toki tikkana paikalla, kun ennakkomyynti aukesi aamulla.
Siihen kyytipojaksi vielä Teak-sivupöydät ja puolikas valurautaritilä, niin pitäisi kaikki tarvittavat tylötarpeet olla ainakin aluksi mukana, nälkä tullee kasvamaan matkalla.
Eilen tuli lopullinen tilausvahvistus tuotteesta, jonka pitäisi saapua kesäkuussa Kotkan varastoon.
Celloa kävin myös aikaisemmin fyysisesti katsomassa, mutta se on 300€ kalliimpi. :hmm:

Kumpia hiiliä suosittelette sunsetcharcoalista Quebracho vai Marabu, hinta on sama 10kg säkille?
En ole oikein ollut tyytyväinen Marienburgin hiiliin.
Onnittelut uudesta grillistä:tup:
Marienburgit on tosiaan aika heikkoa, itsellä ollut iso osa säkistä sellaista pientä silppua.
No, nyt tilasin tuolta Sunsetcharcoalista tuota Quebrachoa 2 säkkiä.
Olin hämmästynyt kun eka kertaa sytytin ne. Isoja paloja ja hiilistä tulee todella miellyttävä savun aromi. Eli voin kyllä ainakin noita quebrachoja suositella.

edit: tuossa hyvä vertailu noiden premium hiilien kesken. Noiden kaverusten muutkin videot kannattaa katsoa, perhanan hyviä burgervinkkejä.

 
Liittynyt
19.05.2018
Viestejä
101
Noissa Marienburgeissa tullut itsellekkin vastaan pari silppusäkkiä, ilmeisesti erän pohjasakat. Suurin osa Marienburgeista ollut kuitenkin laatukamaa, viimeseen kolmeen kesään noita poltellut varmasti ainakin 20 säkkiä, niin isoja (50l), kuin pieniäkin (30l) säkkejä.
Noista Eri hiililaatujen eroista: Marienburgit kevyttä kamaa, syttyy ja palaa nopeasti, hyvä perushiili. Black Ranchin Marabu tiivistä/painavaa kamaa joka ulkoisesti näyttää pätkityltä pajukolta, hyvä valinta pihveille ja keskipitkille vedoille, miellyttävä aromi, syttyy hitaammin kuin normihiilet, palaa pitkään ellei saatu oleen pieni oksaista sälää. Black Ranch ja Pitmaster Quabrachot eivät tosiaan ole hätäselle grillaajalle, nyrkin kokoiset moukurat syttyvät todella hitaasti, palavat pitkään, pihveille ja pitkiin vetoihin, loistava aromi. Marabut ja quabrachot hyvä valinta kamadoon, grillauksen jälkeen kansi ja lävet kiinni, jää aimo läjä hiiliä seuraavaan grillaukseen. Noita kolmea laatua tulee itse käytettyä. Onko kellään kokemusta noista (Blac Ranch) akaasia-puun hiilistä noihi muihin verrattuna?
 
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
45
Olen sanonut ennenkin ja sanon taas, jos tuo 349e tuntuu kovalta niin samanlaisen Weberin mutta sillä normaalilla tuhka-aluslautasella ja ilman lämpömittaria saa 159€ Motonetistä. Moni tuota karsastaa mutta käytännössä on hyvä käyttää. Ei vie tuuli tuhkia vaikka luulisi ja alailmansäätö sisäpuolelta samanlainen kuin kalliimmassa. Saa 10 vuoden takuun emaloinnille ja on tavallinen rosteriritilä ilman lisähärpäke optiota. Tuossa Weberissä on vissi ero halpiksiin, omani täyttää 10 vuotta tänä kesänä ja aivan mainiossa kunnossa. Tuhkalautasen voi tyhjentää kääntämällä yhden jousikiinnikkeen sivuun ja ottaa lautasen pois grillin alta ja kaataa muovipussiin. Mielestäni tuo 160€ Weber on paljon enemmän grilliä hintaansa kuin kalliimmat veljensä.
Jep. Ei mitään järkeä ostaa halpisgrilliä jos kuvittelee grillaavansa yhtä kesää enemmän. Weberin pallo kestää helposti 15 vuotta. Tekee 350€ grillissäkin reilu pari kymppiä vuoteen. Tuskin kaataa kenenkään taloutta. Oikeastaan grillin hinta on aika epäoleellinen grillailun kokonaiskustannuksia ajatellen, ellei nyt kovin monen tonnin grilliä hommaa. Briketteihin/kaasuun/hiiliin palaa rahaa paljon enemmän, lihoista nyt puhumattakaan.

Todetaan nyt kuitenkin että 159€ weberissä ei ole rosteriritilää, vaan pinnoitettu ritilä. Se on paska eikä kestä tuota muun grillin käyttöikää, joutuu uusimaan 5-8v välein mutta ei ole kummoinen kustannus. Weberillä taitaa vasta Summit sarjassa tulla rosteriritilät.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 685
En nyt ole varma tuosta mallista, mutta äkkiä Motonetin sivuilta katsottuna se ritilä on sellaista ohutta lankaa.
Muutama vuosi takaperin ostin mökille ”One touch Original 47” ja oletan tuon olevan käytännössä sama, mutta isompana. Maksoi tarjouksessa 49,95€. En ostaisi enää, sen verran rimpula se on verrattuna Masteriin. Jos Master on liian tyyris, niin katsoisin suoraan muita merkkejä. GBS:lle en anna arvoa. Pelkkää markkinointia.
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 059
En jaksanut koko lankaa tonkia uudestaan, niin itsekkäästi kyselen, että mikä olisi laadukas ja luotettava langallinen paistomittari? Ei tarvitse sinänsä mitään automaattihälytyksiä tai grillausohjeita tulla puhelimeen vaan toimintavarmuus olisi kiva. Nyt on mennyt 3 eri 'instaread' tikkua jo vuoden sisällä rikki, ehkä huonoa tuuria mutta... Hain Weberin tikun nyt ensihätään äitienpäiväksi, mutta jatkoa varten voisi tommonen langallinenkin olla varalla.
 
Liittynyt
29.08.2017
Viestejä
110
En jaksanut koko lankaa tonkia uudestaan, niin itsekkäästi kyselen, että mikä olisi laadukas ja luotettava langallinen paistomittari? Ei tarvitse sinänsä mitään automaattihälytyksiä tai grillausohjeita tulla puhelimeen vaan toimintavarmuus olisi kiva. Nyt on mennyt 3 eri 'instaread' tikkua jo vuoden sisällä rikki, ehkä huonoa tuuria mutta... Hain Weberin tikun nyt ensihätään äitienpäiväksi, mutta jatkoa varten voisi tommonen langallinenkin olla varalla.
Varmaan halvin tokmannilta tai ikeasta löytyvä. Jommastakummasta hain hätävarana itelle uuden ku 10v vanha hajosi talven jälkeen. 30e tilasin itelleni langattoman inkbirdin amazonista kahdella anturilla.
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 122
Varmaan halvin tokmannilta tai ikeasta löytyvä. Jommastakummasta hain hätävarana itelle uuden ku 10v vanha hajosi talven jälkeen. 30e tilasin itelleni langattoman inkbirdin amazonista kahdella anturilla.
Ikean tikku meni jotenkin kinkunpaistossa rikki. Tai se näyttää 40 astetta täällä asunnossa ja olisin ehkä huomannut, jos asia olisi näin..

Inkbird on se merkki, jota itse ostelen. Niiltäkin hajosin yksi sensori, mutta sain uuden kympillä tilalle.


En kyllä tiedä, millä noita saan rikki, mutta nyt on taas toimineet.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
401
Ikean tikku meni jotenkin kinkunpaistossa rikki. Tai se näyttää 40 astetta täällä asunnossa ja olisin ehkä huomannut, jos asia olisi näin..

Inkbird on se merkki, jota itse ostelen. Niiltäkin hajosin yksi sensori, mutta sain uuden kympillä tilalle.


En kyllä tiedä, millä noita saan rikki, mutta nyt on taas toimineet.
niitä sensoreita hajottaa niiden pesu
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
200
Todetaan nyt kuitenkin että 159€ weberissä ei ole rosteriritilää, vaan pinnoitettu ritilä. Se on paska eikä kestä tuota muun grillin käyttöikää, joutuu uusimaan 5-8v välein mutta ei ole kummoinen kustannus. Weberillä taitaa vasta Summit sarjassa tulla rosteriritilät.
Voi olla ettei sitten ole rosteria mutta ei ole mennyt miksikään tuo ritilä, vaikka putsaan sen vain kuumentamalla seuraavalla kerralla ja rapsaisemalla palaneet muhjut pois grillipihdeillä. Sen sijaan paksummasta langasta tehty hiiliritilä alkaa olla aika taipunut ja myös ruosteessa, mutta ajaa asiansa edelleen.

En nyt ole varma tuosta mallista, mutta äkkiä Motonetin sivuilta katsottuna se ritilä on sellaista ohutta lankaa.
Muutama vuosi takaperin ostin mökille ”One touch Original 47” ja oletan tuon olevan käytännössä sama, mutta isompana. Maksoi tarjouksessa 49,95€. En ostaisi enää, sen verran rimpula se on verrattuna Masteriin. Jos Master on liian tyyris, niin katsoisin suoraan muita merkkejä. GBS:lle en anna arvoa. Pelkkää markkinointia.
Minusta lanka oli aika samanpaksuista 10 vuotta sitten sekä Originalissa että sen aikaisessa paremmassa mallissa Master Touchissa, jossa oli käännettävät luukut reunoissa epäsuoran grillauksen tapauksessa hiilien lisäämiseen, Originalissa on kiinteät aukot molemmissa reunoissa. Nykyisissä on muutettu tuota ritilää ainakin paremmissa malleissa kun on se lisähärpäkereikä keskellä, joten niistä en osaa sanoa. Muistelisin että silloin eroa oli lämpömittari, grillausritilä, isommat renkaat ja tuhka-astia, joten ei tuo sen tukevampi ollut. Nythän voi olla homma eri kun en ole seurannut.

Hinnat oli 10 vuotta sitten luokkaa 190€ Original ja 260€ Master Touch, oli minusta aika kalliita molemmat hiiligrilleiksi kun kaikki tuntui grillaavan vain kaasulla tai sitten 20€ halpishiiligrilleillä. Kaverit ihmetteli että raaskin osta noin kalliin hiiligrillin, eihän kukaan sellaisella halunnut grillata vaan piti olla kaasugrilli. Eipä tunnu monikaan enää ajattelevan että 250€ olisi kummoinen hinta hiiligrillistä, näin ne ajat muuttuu.

P.S. Jouduin grillaamaan pari viikkoa sitten kaasulla piiitkästä aikaa kun olin porukoilla käymässä, ei se kyllä mitään grillaamista ole, ihan sama maku tulee sähköuunissa makkaraan ja lihaan. Paitsi jos grillissä on jäämiä tarpeeksi edellisiltä grillauksilta jotka savuaa ja tuo sitä kautta makua :rofl:.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
776
P.S. Jouduin grillaamaan pari viikkoa sitten kaasulla piiitkästä aikaa kun olin porukoilla käymässä, ei se kyllä mitään grillaamista ole, ihan sama maku tulee sähköuunissa makkaraan ja lihaan. Paitsi jos grillissä on jäämiä tarpeeksi edellisiltä grillauksilta jotka savuaa ja tuo sitä kautta makua :rofl:.
Eli karsinogeenit on paras grillausmauste . Ollut jo aikojen alusta ja on edelleen.

There are ways to minimise your exposure to PAHs from the barbecue. Part-cooking food indoors will limit the amount of time it is exposed to the smoke. Gas barbecues create fewer PAHs than charcoal or wood chips. Marinating meat also cools its surface to stop PAHs forming.

.

En vastusta tai mollaa mitään, kaikki me kuollaan joskus.
Laitoin tämän siksi , sillä jotkut eivät ehkä tule ajatelleeksi tätä. Tärkeä aihe kuitenkin.
 

jkm

Liittynyt
23.06.2017
Viestejä
1 059
Varmaan halvin tokmannilta tai ikeasta löytyvä. Jommastakummasta hain hätävarana itelle uuden ku 10v vanha hajosi talven jälkeen. 30e tilasin itelleni langattoman inkbirdin amazonista kahdella anturilla.
Ikean tikku meni jotenkin kinkunpaistossa rikki. Tai se näyttää 40 astetta täällä asunnossa ja olisin ehkä huomannut, jos asia olisi näin..

Inkbird on se merkki, jota itse ostelen. Niiltäkin hajosin yksi sensori, mutta sain uuden kympillä tilalle.


En kyllä tiedä, millä noita saan rikki, mutta nyt on taas toimineet.
Ok, panen Inkbirdia tilaukseen. Kiitoksia.

Tuon pesun olen itse hoitanut vain vedellä ja heti pyyhkinyt kuivaksi.
 
Liittynyt
29.08.2017
Viestejä
110
Onnittelut uudesta grillistä:tup:
Marienburgit on tosiaan aika heikkoa, itsellä ollut iso osa säkistä sellaista pientä silppua.
No, nyt tilasin tuolta Sunsetcharcoalista tuota Quebrachoa 2 säkkiä.
Olin hämmästynyt kun eka kertaa sytytin ne. Isoja paloja ja hiilistä tulee todella miellyttävä savun aromi. Eli voin kyllä ainakin noita quebrachoja suositella.

edit: tuossa hyvä vertailu noiden premium hiilien kesken. Noiden kaverusten muutkin videot kannattaa katsoa, perhanan hyviä burgervinkkejä.

Kuka käyttää nykypäivänä sytytysnestettä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
210
Sama kieltämättä vähän särähti silmään, mutta olihan noilla muistaakseni sen 30-40min hiillos tulilla ennen kuin alkoivat paistamaan.
itselläkin on piippusytyttimen hommaamisen jälkeen jäänyt nesteiden käyttö pois.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
200
Mitä haittaa sytytysnesteestä on oikein käytettynä, eli että annetaan hiilloksen kunnolla kehittyä. Itselle tulee lähinnä mieleen tuo ympäristöystävällisyys, se kun on monesti mineraaliöljypohjaista eli käytännössä valopetroolia. Ne bioöljyt ovat sellaista litkua ettei niillä edes syty kunnolla joten parempi käyttää vaikka sytytyspaloja.

Piippusytytin on itsellänikin mutta minusta se on ihan turhaa säätöä hiilien kanssa ja yksi lisärihveli varastossa, vaatii kuitenkin sytytyspaloja. Nykyään kasaankin hiilistä keon ritilälle ja sytytän sytytyspaloilla (ympäristöystävällisempi) tai sytytysnesteellä (nopeampi). Ehkä olen vanhanaikainen mutta saan tyydytystä siitä kun asiat yrittää tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti ja toimivasti ilman lisähärpäkkeitä, eikä vastaus kaikkeen ole aina uusi laite kaupasta.
 
Liittynyt
03.01.2019
Viestejä
271
Mitä haittaa sytytysnesteestä on oikein käytettynä, eli että annetaan hiilloksen kunnolla kehittyä. Itselle tulee lähinnä mieleen tuo ympäristöystävällisyys, se kun on monesti mineraaliöljypohjaista eli käytännössä valopetroolia. Ne bioöljyt ovat sellaista litkua ettei niillä edes syty kunnolla joten parempi käyttää vaikka sytytyspaloja.

Piippusytytin on itsellänikin mutta minusta se on ihan turhaa säätöä hiilien kanssa ja yksi lisärihveli varastossa, vaatii kuitenkin sytytyspaloja. Nykyään kasaankin hiilistä keon ritilälle ja sytytän sytytyspaloilla (ympäristöystävällisempi) tai sytytysnesteellä (nopeampi). Ehkä olen vanhanaikainen mutta saan tyydytystä siitä kun asiat yrittää tehdä mahdollisimman yksinkertaisesti ja toimivasti ilman lisähärpäkkeitä, eikä vastaus kaikkeen ole aina uusi laite kaupasta.
Miksi piippusytytin vaatii sytytyspaloja? Aina olen saanut syttymään ihan vaan paperilla tai pahvilla.
 
Liittynyt
19.05.2018
Viestejä
101
Kylmään Kamadoon en kyllä suosittele piippusytyttimellistä hehkuvia hiiliä heittää, saattaa tulla keramiikalle lämpöshokki mikä saa palopesän halkeamaan. Kuumaan grilliin olen kyllä piipullisen hehkuvia hiiliä lisäillyt.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
200
Miksi piippusytytin vaatii sytytyspaloja? Aina olen saanut syttymään ihan vaan paperilla tai pahvilla.
Pahvi syttyy huonosti tulitikuilla, ja paperi palaa aika vähän aikaa. Ehkä vaan en osaa mutta olen aina ajatellut että piippusytyttimen kanssa käytetään jonkinlaisia sytytyspaloja ja näin teinkin. Eipä ole tullut edes kokeiltua pahvia tai sanomalehteä.

Jottei nyt ihan amatööriksi luulla tulien kanssa niin meillä on talossa 5 tulisijaa ja jonkinlainen kokemus 40 vuoden aikana tullut siitä millä ne syttyy hyvin ja nopeasti ja millä ei. Pahvi on hyvä sytyke mutta vaatii usein avukseen kananmunakennoja, tuohta tai sanomalehtipaperia jotta syttyy kunnolla, lämpö nousee riittävän nopeasti ja hormi alkaa vetämään, eikä sytykkeet ala kytemään ja savuttamaan sisälle. Sanomalehteä on kovin huonosti nykyään tarjolla ja nykypahvikin on usein printattu täyteen jolloin on todella huonoa sytykettä. No, se kananmunakenno varmaan olisikin ihan hyvä piippusytyttimen alle.

P.S. Kyllä se hiilikeko ja sysytysneste toimii nopeiten sytyttämisessä, kun ottaa huomioon eri tekijät kuten kiire, kova tuuli, eri grillinsytyttäjät perheessä jne. Mikäänhän ei tietenkään estä käyttämästä parasta sysytystapaa kulloisessakin tilanteessa mutta kyllä piippusytytin ja pahvi kovassa tuulessa ja tihkusateessa on aikamoista värkkäämistä. Itse kun piippusytyttimen kanssa värkkäilin niin vaimo käveli kauppaan ja haki sytytysnestettä ja sanoi että sytytä millä haluat mutta hän kun grillaa niin sytyttää tällä niin ei tarvi säätää ja leikkiä ja voi senkin ajan käyttää vaikka ruuan valmisteluun :rofl:.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.01.2019
Viestejä
271
Pahvi syttyy huonosti tulitikuilla, ja paperi palaa aika vähän aikaa. Ehkä vaan en osaa mutta olen aina ajatellut että piippusytyttimen kanssa käytetään jonkinlaisia sytytyspaloja ja näin teinkin. Eipä ole tullut edes kokeiltua pahvia tai sanomalehteä.

Jottei nyt ihan amatööriksi luulla tulien kanssa niin meillä on talossa 5 tulisijaa ja jonkinlainen kokemus 40 vuoden aikana tullut siitä millä ne syttyy hyvin ja nopeasti ja millä ei. Pahvi on hyvä sytyke mutta vaatii usein avukseen kananmunakennoja, tuohta tai sanomalehtipaperia jotta syttyy kunnolla, lämpö nousee riittävän nopeasti ja hormi alkaa vetämään, eikä sytykkeet ala kytemään ja savuttamaan sisälle. Sanomalehteä on kovin huonosti nykyään tarjolla ja nykypahvikin on usein printattu täyteen jolloin on todella huonoa sytykettä. No, se kananmunakenno varmaan olisikin ihan hyvä piippusytyttimen alle.

P.S. Kyllä se hiilikeko ja sysytysneste toimii nopeiten sytyttämisessä, kun ottaa huomioon eri tekijät kuten kiire, kova tuuli, eri grillinsytyttäjät perheessä jne. Mikäänhän ei tietenkään estä käyttämästä parasta sysytystapaa kulloisessakin tilanteessa mutta kyllä piippusytytin ja pahvi kovassa tuulessa ja tihkusateessa on aikamoista värkkäämistä. Itse kun piippusytyttimen kanssa värkkäilin niin vaimo käveli kauppaan ja haki sytytysnestettä ja sanoi että sytytä millä haluat mutta hän kun grillaa niin sytyttää tällä niin ei tarvi säätää ja leikkiä ja voi senkin ajan käyttää vaikka ruuan valmisteluun :rofl:.
Itse otan yleensä kourallisen paperia ja pahvia keräyksestä ja tungen sytyttimen alle, ja niillä normaalia pidemmillä tikuilla sytytän tuleen. Harvemmin grillaan kun sataa ja tuulee reilummin mutta ei tuossa ikinä mitään suurempia ongelmia ole ollut. Mulle tuo prosessi kuuluu vähän siihen säätämiseen ja leikkimiseen jota mielellään teen, vaikka toki voisin lorauttaa nesteet grilliin. Huomattavasti pienemmällä vaivalla yleensä piippusytyttimessä olevat hiilet/briketit syttyy kuin klapit tulisijassa.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
200
Itse otan yleensä kourallisen paperia ja pahvia keräyksestä ja tungen sytyttimen alle, ja niillä normaalia pidemmillä tikuilla sytytän tuleen. Harvemmin grillaan kun sataa ja tuulee reilummin mutta ei tuossa ikinä mitään suurempia ongelmia ole ollut. Mulle tuo prosessi kuuluu vähän siihen säätämiseen ja leikkimiseen jota mielellään teen, vaikka toki voisin lorauttaa nesteet grilliin. Huomattavasti pienemmällä vaivalla yleensä piippusytyttimessä olevat hiilet/briketit syttyy kuin klapit tulisijassa.
Hyvä vinkki. Eikä sitä tule itsekään juuri sateessa grillattua kuin erityistilanteissa, mutta tuo tuuli tuppaa kiusaamaan aika usein varsinkin keväällä. Ja totta sekin että tulisija on varmaan hankalampi sytytettävä kuin tuo piippusytytin. Kaivanpa sen esiin ihan kokeilumielessä ensi kerralla, onhan varakeino tulevaisuudessa jos loppuu sytytysneste :).
 
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
22
Kiitos Fox-x ja Aatsipoppaa.
Hiilien sytys kamadossa, uusi aihe minulle, kun eka kamado vasta tulossa.
onko vaarana keramiikan halkeaminen, jos laitait hehkuvat hiilet kamadoon piippusytyttimen kautta ?
jos laitatte hiilet kylminä kamadoon, niin miten sytytätte ne ?
Slow and low käytössä varmaan reunasta varovaisesti, ettei lämmöt hyökkää liian ylös, vai saako lämmön oikeasti pidettyä 100 asteessa ilmoja pienellä pitäen ?
 
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
62
Kiitos Fox-x ja Aatsipoppaa.
Hiilien sytys kamadossa, uusi aihe minulle, kun eka kamado vasta tulossa.
onko vaarana keramiikan halkeaminen, jos laitait hehkuvat hiilet kamadoon piippusytyttimen kautta ?
jos laitatte hiilet kylminä kamadoon, niin miten sytytätte ne ?
Slow and low käytössä varmaan reunasta varovaisesti, ettei lämmöt hyökkää liian ylös, vai saako lämmön oikeasti pidettyä 100 asteessa ilmoja pienellä pitäen ?
Omasta mielestä helpoin sytytys konsti on kuumailmapuhallin ja ilman sähköä sytytyspala. Hiilet pönttöön ja tulta perään. Hetkenaikaan yläveto ja alaveto täysillä että syttyy.
Alle sadan asteen onnistuu hienosti tonne 60 asteeseen asti. (pekonin teko)

Halkeamiseen en usko vaikka piippusytytintä käytät.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Liittynyt
12.04.2020
Viestejä
22
Kiitos DLTW
Onko pekonin paistoon 60 astetta optimi ?
Itse olen vetänyt paljon kuumemmalla hiiligrillillä tähän saakka.
 
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
62
Kiitos DLTW
Onko pekonin paistoon 60 astetta optimi ?
Itse olen vetänyt paljon kuumemmalla hiiligrillillä tähän saakka.
Jos sen haluaa savustaa kunnolla ja ettei se hajoa uudelleen paistaessa niin silloin 60 on fine.
Pysyy rasvas ja lihat kasassa leikatessa. Ite jäähdytä ja laitan vakuumiin päiväksi pariks / pakastimeen.

Muita tyylejä en ole koskaan kokeillut. Senevrran harvakseltaan tulee pekonia tehtyä.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
776
Mistäs tämä Kamadovillitys on oikein tullut vai oliko jo muutama vuosi sitten tälläinen buumi päällä ?

Netflixissä muuten grillausaiheinen sarja ja kyllähän tuossa välillä kuola valuu kun nälkäisenä sitä katselee.

1620457851541.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
210
Mistäs tämä Kamadovillitys on oikein tullut vai oliko jo muutama vuosi sitten tälläinen buumi päällä ?

Netflixissä muuten grillausaiheinen sarja ja kyllähän tuossa välillä kuola valuu kun nälkäisenä sitä katselee.

On tuo jo muutaman vuoden ajan ollut pinnalla. Itse tein viime vuonna sellaisen peliliikkeen että myin weberin kaasugrillin ja savustimen pois, ja ostin tilalle weberin pallogrillin. Nyt on vielä haaveissa Kamado pallogrillin rinnalle, sillä pystyisi sitten vetämään pidemmät grillaukset ja savustukset helpommin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 225
Mistäs porukka tilailee/ostaa nitriilikäsineitä? Vinyli hanskoja löytää joka lävestä mutta niitä ei rasvaisille safkoille suositella joten siksi olen pitäny nitriilejä. Suolaisen hintaisia vaan tuppaa olemaan..
Mihin tämmöisiä hanskoja tarvitaan kotikeittiössä?
Joo tuo e-310 avonainen alaosa on kyllä aika iso miinus. Muksu alkaa kävellä parin kk sisällä niin pelkona on, että menee sörkkimään sinne.
Ja mitä sitten, meinaatko että siitä saa syövän tai jotain? Eiköhän sille samalle kipalle nyt oravien ja hiirien/rottien kanssa yksi lapsikin mahdu...

Kertokaas mihin lämpöön tehdään ibericon possun 4,3kg kinkku? 60-62 ja kauanko tuohon voisi mennä, seuraako tavallisen kinkun lämpötilan nousua?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
4 506
Nyt ei mitään hifistelyä tällä kertaa.

700g talouskyljyksiä omilla mausteilla ja hivelin clili neitsytöljyllä piffejä ettei pala ritilään partsin sähkögrillissä.

Makkaroista en ennättänyt ottamaan kuvaa, mutta Sinep on hyvää sinappia (lue se toisinpäin).

talous.jpeg

sinep.jpeg
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
544
Mihin tämmöisiä hanskoja tarvitaan kotikeittiössä?
Ja mitä sitten, meinaatko että siitä saa syövän tai jotain? Eiköhän sille samalle kipalle nyt oravien ja hiirien/rottien kanssa yksi lapsikin mahdu...

Kertokaas mihin lämpöön tehdään ibericon possun 4,3kg kinkku? 60-62 ja kauanko tuohon voisi mennä, seuraako tavallisen kinkun lämpötilan nousua?
Hoksattiin tuossa kun meillä on aivokasvainlapsi niin marketin perus hanskat jättää vähän väriä kun käyttää käsidesiä/vahvempaa puhdistusainetta.

En ole kokeillut kuumien paistien kanssa että reagoiko vastaavasti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 122
Kuka käyttää nykypäivänä sytytysnestettä?
Tyhmä kysymys, mutta mikä sitten on semmoinen halpa, helppo ja nopea tapa hoitaa tämä? Prismaa pidemmälle en lähde kauppoihin tämän takia ja sytytysnestettä on siellä hyllyssä..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
131 528
Viestejä
2 555 240
Jäsenet
50 520
Uusin jäsen
Kertlund

Hinta.fi

Ylös Bottom