Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No tota... harvoin mä julkisesti myönnän olleeni väärässä, mutta nyt ainakin myönnän, että olet oikeassaMikset grillaa niitä makkaroita tolla Traegerilla? Sähän voit tehdä tolla kaiken grillauksen..
Pidän Weberin pallogrilliä ihan kunnollisena grillinä. Ei tosin suunniteltu lumikuormille. Ja mitä talvella grillaamiseen tulee niin jätän sen väliin, koska kesällä sitä tulee tehtyä ihan tarpeeksi. Talvella sitten muita ruuanlaittotapoja joita kesällä ei niin paljoa.Sitte ku hommaa kunnon grillin niin on se kiva grillaa talvellakin. Vaikka tarvii todeta heti perään että en mä kyllä siellä vieressä talvella hengaile, ellen istu paljussa ja tuoksuttele sitä tuoksua![]()
Ostat hyvän grillin niin voit ihan surutta painella vesiletkusta vettä sihen ja puhdistaa sen siitepölystä. Itellä oli peite aikanaan, sateen jälkeen se on ihan kostea sieltä sisältä ja linnutkin tykkäs nokkia sitä. Laadukas grilli ei ole moksiskaan sateesta, puhdistuupahan ainakin pölystä.
Ei se sadevesi sinne räystään alle pahemmin pääse, siitepöly kylläkin. Mutta joo siis pesuhan olisi paras vaihtoehto mikäli vain vesipiste on helpossa paikkaa. Itse en jaksaisi joka grillauskerralla lähteä vetämään letkua toiselta puolelta taloa. Ja letku taas on pakko kääriä pois käytön jälkeen ettei robottileikkuri sitä silppua, joten helpompi on heittää suojapeite päälle.. Mutta tämä nyt onkin vain oma tilanteeni.Juuri näin. Suomessa sataa niin paljon, että se hoitaa oman osansa ja vesiletku loput. Isoimmat linnupaskat tarvii välillä harjaa, rättiä tms.
Itsestään kelautuva vesiletku on ihan näppärä. Itsellä myös grilli aika kaukana vesipisteestä ja roboleikkuri ajelee pihalla päivittäin. Mutta en mä sitä grilliä kyllä kovinkaan usein sillä letkulla pese. Korkeintaan ehkä 5 kertaa kesässä.Ei se sadevesi sinne räystään alle pahemmin pääse, siitepöly kylläkin. Mutta joo siis pesuhan olisi paras vaihtoehto mikäli vain vesipiste on helpossa paikkaa. Itse en jaksaisi joka grillauskerralla lähteä vetämään letkua toiselta puolelta taloa. Ja letku taas on pakko kääriä pois käytön jälkeen ettei robottileikkuri sitä silppua, joten helpompi on heittää suojapeite päälle.. Mutta tämä nyt onkin vain oma tilanteeni.
Ainakin sen verran voin sanoa että totta helvetissä rivitalossa saa hiilillä grillata.Tässä tulevaa kesää varten aloin seuraamaan tätä ketjua ja ajatuksena olisi hankkia halppis pallogrillin tilanne kunnollinen vehje. Ajatuksena olisi hankkia (koska niin moni tuntuu suosittelevan) kamado tai sitten weber master touch mutta itselleni on herännyt muutama kysymys (itse asiassa aika monta) johon en ole vielä löytänyt kunnollisia vastauksia
1. Weber master touch grillejä näyttää olevan vaikka kuinka monta eri mallia, mikä niistä olisi se mihin kannattaisi rahat laittaa / mitä hankinnassa kannattaa tarkastella esim. Ritilän materiaali?
2. Onko kokemuksia kamado bonosta ja miten hyvin siihen saa lisäosia tilattua esim. Saksan amazonista? Oletko ollut tyytyväinen hankintaan ja minkä kokoisen bonon hankit?
3. Onko tullut tehtyä ostoksia viron grillimarketista? Miten tilaus sujui?
4. Katsoin että grillimarketissa myydään Kamado bono grande limitediä ja ilmeisesti sitä olisi saatavillakin sieltä mutta tiedoissa on että ritilän koko on 54.5cm, joten onko tämä jokin vanhempi malli koska hallan.fi sivustolla paistopinnan läpimitaksi on ilmoitettu 56cm?
Grillimarket
Hallan
5. Jos tilaan tuon Kamado bonon grillimarketista niin sisältääkö se kaikki samat varusteet kuin esim. Mitä hallanin toimituksessa tulee?
6. Pitäisikö Bonon mukana tilata vielä jotain muutakin? Esim. Hiilikori?
7. Onko tuo isoin kamado bono jo liian iso jos normaalisti grillataan 3-4 henkilölle? Ajatuksena tosin on myös grillata esim. Ribsejä ja tehdä mm. Pulled porkkia ja pizzaa jonka takia ylipäätään on tuo kamadon hankinta lähtenyt itämään päässäni
8. Pitäisikö (alle 1000€) hinnalla katsoa jotain muuta kamadoa kuin tuota bonoa?
9. Saisiko ostamalla huomattavasti kalliimman esim. Kamado joe oikeasti rahalle parempaa vastinetta?
10. Grilli ei tulisi olemaan kuin ensi kesän ja ehkä seuraavan kesän siellä mihin se nyt tulee. Kannattaako tässä tapauksessa edes harkita kamadoa koska on jo tiedossa että sen siirtäminen tulee eteen suhteellisen nopeasti ja se ei varmasti tule olemaan ihan yksinkertainen projekti
11. Miten hiilillä grillaaminen rivitalossa? Voiko naapurit puuttua siihen niin että kamado jää koristeeksi?
Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka jaksavat vastata aloittelija kysymyksiin![]()
Ainakin sen verran voin sanoa että totta helvetissä rivitalossa saa hiilillä grillata.
Kuulostaa erittäin järkevältä. Ei mitään järkeä.Jopa kerrostalon parvekkeella.
Järkevämpää kun parveketupakointi.Kuulostaa erittäin järkevältä. Ei mitään järkeä.
Kiitän asiallisista vastauksista. Pariin kertaan oon käyny grillejä kattelemassa ja kyllähän tuo Napoleon Rogue 365-1 vähän polttelis. Onhan se nyt ihan eri tekoa kuin ns. markettigrillit. Voipi olla, että käyn huomenna kotiuttamassa NapoleoninEi tee. Weberin uudemmissa ne menee syvyys suunnassa jolloin se toisen puolen lämöpötilaerot on mahdollista. Weber spiritin vois löytää tuolla n.500€. kahden ja kolmen polttimon välillä ei välttämättä paljoa ole hintaeroa.
Toinen laatupeli on Napoleon.
Kannattaa ihan suosiolla jättää ne halvat grillit ostamatta, koska parin vuoden päästä oot taas ostamassa grilliä kun se ei enää toimi.
Tuommonen tähänkin talouteen hankittiin vuosi sitten ja päälliseksi tuli Sinin päällinen, oisko lienee 14,95€ maksanut.
Eilen kävin pitsakiven ja uuden kaasusäiliön ostamassa ja niin tuli ekat pitsat grillistä
katso liitettä 575262
Weberin Master Touch korkattu. Onhan toi mukava että kaikki räppänät sulkemalla saa hiilloksen sammumaan ja brikettejä voi osittain käyttää uudelleen. Vanhassa grillissä ei toivoakaan. Vaikka kaikki sulki niin vuosi kuin seula ja aina paloi loppuun saakka niin kuumana kuin pystyi. Nyt vaan innolla odottelmaan kunnon säitä että voi kokeilla jotain vaativampaa slow & low menetelmällä. Tästä tulee vielä hyvä grillikesä![]()
Toi arina on muuten huonoin asia tässä. Se kiikkuu ja kaakkuu ja heiluu miten sattuu. Pitääpä kattoo jos sen sais jotenkin pysyy fiksusti paikoillaan.Eilen korkkasin omani talviteloilta, brikettikoreista syksyllä sinne jääneet poltetut briketit vaan piippusytkään ja menoksi, hyvin toimi vaikka oli käytetyt briketit puolen vuoden takaa. Pihalla säilötty grilli talven yli Sinin peitteen alla. Ei mitään jälkeäkään edes valurauta-arinassa, odotin että vähintään se ois ollu ruosteessa. Noh, kyllä mä syksyllä tuhka-astian sentäs tyhjäsin.![]()
Tästä ensimmäinen kimmoke ja muitten rillaus viestien jälkeen päätin minäkin aloittaa rilli kauden. Ei meinannut olla malttia matkassa, kun tuo epäsuoralla rillaaminen (rillaminen Jutin termein, niin kukaan ei ihmettele), mutta voi luoja, kun kanan koivista tuli hyviä. Enpä ole noita ennen laittanutkaan ja todella meheviä ja ai että se savun maku mitä hiiligrillistä tulee. Sitä vain ei voita mikään.Weberin Master Touch korkattu. Onhan toi mukava että kaikki räppänät sulkemalla saa hiilloksen sammumaan ja brikettejä voi osittain käyttää uudelleen. Vanhassa grillissä ei toivoakaan. Vaikka kaikki sulki niin vuosi kuin seula ja aina paloi loppuun saakka niin kuumana kuin pystyi. Nyt vaan innolla odottelmaan kunnon säitä että voi kokeilla jotain vaativampaa slow & low menetelmällä. Tästä tulee vielä hyvä grillikesä![]()
Toi arina on muuten huonoin asia tässä. Se kiikkuu ja kaakkuu ja heiluu miten sattuu. Pitääpä kattoo jos sen sais jotenkin pysyy fiksusti paikoillaan.
Toimitus vähintään 29,90Noniin Gigantista Weberin Spirit II E-210 tilaukseen, 399€. Ilman peitettä, pestään sitten vedellä, eikä se siitepölykausi koko kesää kuitenkaan kestä. Toimitus tosin vasta 18.5.
Se teräsarina missä briketit on. Se tuntuu heiluvan ja pyörivän miten sattuu. Ei sitä oikein väärin voi asentaa.. Itse paistoritilä on kyllä tukeva ja toimiva.Täh? Mikä kiikkuu ja heiluu? Ootko asentanu jotain väärinpäin tai joku väärä arina / maanantaina tehty? Jos siis paistoarinan keskusosasta kyse... Tai mistä vaan.
Master touch mullakin eikä siinä mikään heilu tai pyöri.Se teräsarina missä briketit on. Se tuntuu heiluvan ja pyörivän miten sattuu. Ei sitä oikein väärin voi asentaa.. Itse paistoritilä on kyllä tukeva ja toimiva.
Millä lailla sulla on hiiliarina kiinni? Pelkästään niiden metalliklippien päällä? Niin mulla ja kyllä se muljuilee ympäriinsä kun hiiliä siirtelee.Master touch mullakin eikä siinä mikään heilu tai pyöri.
En nyt ulkoa muista mutta luultavasti joo. Olisikohan sulla joku niistä klipeistä sitten vähän eri korkeudella? Ei sen pitäisi heilua.Millä lailla sulla on hiiliarina kiinni? Pelkästään niiden metalliklippien päällä? Niin mulla ja kyllä se muljuilee ympäriinsä kun hiiliä siirtelee.
Pitää tutustua. Muistaakseni luin täällä että jollain muullakin ollu samaa vikaa. Ei kyllä hirveesti tekis mieli mitään väännellä ettei emali murru pois..En nyt ulkoa muista mutta luultavasti joo. Olisikohan sulla joku niistä klipeistä sitten vähän eri korkeudella? Ei sen pitäisi heilua.
Ei sulla ole arina väärinpäin? En nyt muista onko sillä mitään merkitystä.Pitää tutustua. Muistaakseni luin täällä että jollain muullakin ollu samaa vikaa. Ei kyllä hirveesti tekis mieli mitään väännellä ettei emali murru pois..
Mikäli asennettu oikein ja keikkuu niin laitat vaan weberille viestiä ja kuvia niin takuuna tulee uutta tilalle.Pitää tutustua. Muistaakseni luin täällä että jollain muullakin ollu samaa vikaa. Ei kyllä hirveesti tekis mieli mitään väännellä ettei emali murru pois..
Jos se on upotettuna eikä pinnassa "ylhäällä" niin tottakai sillä tekee.Tekeekö noilla kaasugrillien sivukeittimillä mitään? Katsoin, että tehot tuntuvat vaihtelevan ~2.5-3.5kW välillä ja osassa ilmeisesti parempi tuulensuoja, mutta ei ole niin mitään kokemusta kuinka hyviä ovat esim. perunoiden keittelyyn grillauksen ohessa. Käyttöpaikka on kohtalaisen tuuleton ja haaveena olisi, ettei tarvisi sisällä rampata muiden ruoka-aineiden vuoksi, vaan keittohommat onnistuisi tuossa samalla.
Mökillä oon vuosia käyttänyt tuollaista perunoiden keittoon ja muurikan käyttöön. Ihan hyvin toimii.Tekeekö noilla kaasugrillien sivukeittimillä mitään?
Vinkkejä, videoita, hyväksi-havaittuja-niksejä weberin pallossa lohen savustamiseen?
Oletteko vetäneet ihan perus leppäpaloilla, millä lämpötiloilla, kuinka kauan ja mikä on ollut haettu sisälämpö?
Mikä taika niissä sokeripaloissa on?Weber 47 kokosessa laittanu briketit molemmin puolin niin että keskellä jää tyhjää.
Kaikki röörit täysin auki.
Kala folion päälle niin että se folio on suunnilleen saman kokoinen kuin file.
Leppää ja sokeri paloja brikettien päälle ja about 20-25min savustusta.
Huhujen mukaan tulis nätimpi väri... En oo todentanu tuota. Isot pojat sano näinMikä taika niissä sokeripaloissa on?
Hiili kaasu vai sähkö?Haetaan "keskiluokkaisen grilliä", eli ts. hyvää ja laadukasta, mutta järkihintaan. Vaikka 400-700e väliin, tarjouksia kuunnellaan. Mitä kannattaa katsoa, mitä ottaa huomioon? Eka grilli koskaan.
Kamado tai sitte vaikkapa Traeger pro d2 575.Haetaan "keskiluokkaisen grilliä", eli ts. hyvää ja laadukasta, mutta järkihintaan. Vaikka 400-700e väliin, tarjouksia kuunnellaan. Mitä kannattaa katsoa, mitä ottaa huomioon? Eka grilli koskaan.
Vinkkejä, videoita, hyväksi-havaittuja-niksejä weberin pallossa lohen savustamiseen?
Oletteko vetäneet ihan perus leppäpaloilla, millä lämpötiloilla, kuinka kauan ja mikä on ollut haettu sisälämpö?
Ihan turhaa sitä puuta on kastella ja sen jälkeen kuivata siellä grillissä. Pieniä puunpalasia niiden brikettien päälle ja hyvä tulee. Itse käytän omenapuuta, kun sitä sattuneesta syystä löytyy, mutta toki moni muukin puu käy Lohen savustamiseen. Jos leppää löytyy valmiina, niin luonnollisesti sitä kannattaa käyttää. Jos puuta pitää erikseen lähteä ostamaan, niin silloin vaihtoehtoja on paljon muitakin ja leppä taitaa olla noista se miedoin.Brikettirengas ja siihen päälle se savustuslevy (tulee Premiumissa mukana). Leppälastua veteen uimaan ja sitte märkiä lastuja brikettien väliin tai vastoin ohjeita siihen levyn päälle savuamaan. Ilman saanti savustusasentoon (Premiumissa), kannen ilma tosi pienelle, sillain että ny just ja just palaa ts. lämpömittarista kattelee itselleen mieluisan lämmön aikataulun mukaan haluuko ns. grillattua vaiko oikeesti savustettua. Sit se on hyvä ku tupruttaa ihan vähä savua ulos.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.