Grillit & grillaus

Palataan ikuisuusongelmaan. Onko tähän olemssa jotain poppakonstia?
Meidän grilli on aina keväällä homeessa , vaikka kuinka syksyllä puunais. Säilytys on ulkona katoksessa suojapeitteen alla, eli kosteissa olosuhteissa joutuu talvehtimaan. Jotain rasvaa sinne väkistenkin jää ja home muuttaa sinne sitten sen perässä asumaan.

Ritilät ja parilat ennen talvea pesuu ja säilöön. Keväällä grilli täyteen grillin pesuainetta ja tulee kuin uusi. Kyllä siellä aina kivasti hometta on. En ole suojapeitettä enää käyttänyt, mielestäni turha lisä.
 
Jos ei vaikka grillaa talvella? Turha sitä on alttiina pitää ankarille säille ja lumikuormalle jos ei käyttöä ole eikä saa katoksen alle.

Hiilligrilli on siitä kiitollinen talviteloille laitettava ettei siellä kasva homeet kun hiillos polttaa ritilöiltä moskat tuhkaksi. Tällöin riittää että tyhjentää tuhka-astian, hiiliritilän ja harjaa sisäpinnan tuhkasta puhtaaksi. Lisäksi pyyhin miedolla pesuaineella kannen ja laitan grillin hupun alle kellariin.
 
Viimeksi muokattu:
Onko täällä kenelläkään käytännön kokemusta Napoleon-grilleihin saatavaa hiilikaukaloa?

Olisi toimiva, mikäli semi kätevästi onnistuis aina aikaa reilusti ollessa paistatella hiilellä kamaa ja vaikka nakata vähän savun makuakin sekaan..

Esimerkiksi tähän grilliin siis sopii:

Tässä linkki hiilikaukaloon:

Esittelyvideo Napoleonilta:

Tämä kiinnostaisi myös minua. Tosin ei tuo hiilikaukalo nyt kovin hintava ole, ja eiköhän se tee juuri sitä mitä pitääkin. Ei kai tuon toimivuutta voi kovin pahasti ryssiä.

Tässä yksi review aiheesta, tuo setä on näköjään ennenkin grillanut, niin pakko uskoa :)


Itsekin tästä kiinnostuneena tein vähän tutkimuksia ja Jenkki Amazonissa oli muutamia valitteluja että kaukalo halkeaisi herkästi, mutta toisaalta taas 5 tähden arvosteluja suurin osa, että ei välttämättä mikään maailman yleisin ongelma. https://www.amazon.com/Napoleon-67732-Commercial-Charcoal-Smoker/dp/B06Y6RWF7X/

Redditistä myös kaivelin kokemuksia ja tuhkien sotkevuudesta oli vähän valitteluja, että ainakin pitäisi saada joku alumiinivuoka tuon alle keräämään tippuvat tuhkat että olisi mukavempi siivoilla. Muutama kaveri oli sitä mieltä, että paperilla ihan kiva ajatus, mutta on jäänyt käyttämättä juurikin tuon sotkun takia.

Uuden grillin hankinta edessä ja todennäköisesti päädyn tuohon Napoleoniin. Hiilikaukalosta on tällä hetkellä vähän ristiriitaiset tunteet, joten saa nähdä nappaanko sitä mukaan vai en.
 
Olisihan tuollainen kaasu+hiili yhdistelmä kiva, jos se olisi käyttökelpoinen. Mutta tuossa Napoleonin viritelmässäkään ei ole mitään tapaa millä säädellä hiilloksen ilmansaantia, eli palaa täysillä ja loppuun asti. Ja ilmeisesti tiputtaa kaikki tuhkat tuonne grillin pohjalle? En kyllä ikipäivänä ostaisi tuollaista hökötystä kaasugrilliini.
Hiiligrillin rinnalla itselläkin on hyvin satunnaisessa käytössä viime kesänä Torista ostettu Q220. Maksoin 50e ja maalasin pikaisesti uudestaan, kun oli maali halkeillut kannesta. Tuossakin runko alumiinia, niin kestää pitää tuossa pihassa vielä vuosia. Lähinnä lapsille, ja tietysti itsellekkin, paistan joskus välipalaksi makkaraa sillä.

Tuossa kun on puhuttu suojapeitteistä jne. niin olen kyllä sitä mieltä, että grilli on kuitenkin loppuviimeksi työkalu. Ei sitä tarvitse suojella kuin jotain kymmenien tuhansien arvoista harrasteautoa. Puhdistaa vaan käytön jälkeen, niin muuta ei tarvitse. Peitteitä ei tule käytettyä juuri tuon homehtumisen takia ja grillit seisovat ihan taivasalla ympäri vuoden. Niitä kyllä myös käytetään ympäri vuoden. Perusteellisemman puhdistuksen teen yleensä ennen ja jälkeen kesää, eli aktiivisinta grillauskautta.

Sen ymmärrän, että sitä viidentoista polttimen BbqKingMustangGrillMasteria ei halua siihen pihalle jättää ruostumaan, koska niin se ennemmin tai myöhemmin tekee, mutta sitä en ymmärrä miksi sellaisen alunperin edes ostaa. Työkalut olisi hyvä olla sellaisia, jotka kestävät käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole tullut vastaan. Tämä on juurikin yksi syy, miksi en ostaisi sitä saranallista mallia. Onko siinä saranassa mitään pikalukitusta, millä kannen saisi irti siksi aikaa, kun käyttää varrasrengasta?

Kamadoissahan tuo rengas on sellainen kiilamallinen, jotta kannen saa kiinni. En ole nähnyt vastaavaa saranaweberille.
Joo onhan siinä kannessa pikalukitus, niin periaatteessa kannen saa suht helposti irti saranasta. Ehkä tuollainen on hommattava.
 
Jos ei vaikka grillaa talvella? Turha sitä on alttiina pitää ankarille säille ja lumikuormalle jos ei käyttöä ole eikä saa katoksen alle.

Hiilligrilli on siitä kiitollinen talviteloille laitettava ettei siellä kasva homeet kun hiillos polttaa ritilöiltä moskat tuhkaksi. Tällöin riittää että tyhjentää tuhka-astian, hiiliritilän ja harjaa sisäpinnan tuhkasta puhtaaksi. Lisäksi pyyhin miedolla pesuaineella kannen ja laitan grillin hupun alle kellariin.
Sitte ku hommaa kunnon grillin niin on se kiva grillaa talvellakin. Vaikka tarvii todeta heti perään että en mä kyllä siellä vieressä talvella hengaile, ellen istu paljussa ja tuoksuttele sitä tuoksua :)
 
Tässä nyt kun peitteistä puhe niin jatketaan vähän. Meillä ainakin vielä on ihan avoterassi ja kaasugrillin voisi hankkia niin jos sitä nyt pitää kesän räystään alla niin tarviiko sitä peitettä oikeasti? Kyllähän siihen nyt silti sataa vaikka räystään alla onkin. Talveksi nyt varmaan nostaisin sen varastoon kuitenkin.
 
Tässä nyt kun peitteistä puhe niin jatketaan vähän. Meillä ainakin vielä on ihan avoterassi ja kaasugrillin voisi hankkia niin jos sitä nyt pitää kesän räystään alla niin tarviiko sitä peitettä oikeasti? Kyllähän siihen nyt silti sataa vaikka räystään alla onkin. Talveksi nyt varmaan nostaisin sen varastoon kuitenkin.
Siitepöly ainakin sotkee aika tehokkaasti paikat, joten itse kyllä pitäisin peitettä päällä. Helpompi on pudistella peitteestä ylimääräiset siitepölyt pois kun alkaa grilliä joka kerta pesemään/hinkkaamaan.
 
Ostat hyvän grillin niin voit ihan surutta painella vesiletkusta vettä sihen ja puhdistaa sen siitepölystä. Itellä oli peite aikanaan, sateen jälkeen se on ihan kostea sieltä sisältä ja linnutkin tykkäs nokkia sitä. Laadukas grilli ei ole moksiskaan sateesta, puhdistuupahan ainakin pölystä.
 
Ostat hyvän grillin niin voit ihan surutta painella vesiletkusta vettä sihen ja puhdistaa sen siitepölystä. Itellä oli peite aikanaan, sateen jälkeen se on ihan kostea sieltä sisältä ja linnutkin tykkäs nokkia sitä. Laadukas grilli ei ole moksiskaan sateesta, puhdistuupahan ainakin pölystä.
Juuri näin. Suomessa sataa niin paljon, että se hoitaa oman osansa ja vesiletku loput. Isoimmat linnupaskat tarvii välillä harjaa, rättiä tms.
 
Mulle ei oo auennut, että mihin tota GBS:ää käytetään?
Se on kyllä suurilta osin vain tapa myydä Weber brändättyä lisävarustetta. Vastaavia lisävarusteita saa muiltakin valmistajilta halvemmalla. Sopivat ne sitten tuohon GBS systeemiin tai oleskelevat vaan siinä ritilän päällä. Joidenkin varusteiden kanssa ihan näppärä tuo irroitettava keskiö mutta ei mitenkään välttämätön omasta mielestä. Wokin ja valurautapaahtoritilän kanssa hyvä.
 
^ Mä en myöskään oikeen tykänny siitä vaikka idea onkin ihan kiva. Siinä vakioritilässä se keskiosa tuppas aika helpolla kellahtamaan "nurin" kun ritilää harjasi. Siinä pitäs olla pidemmät ne väkäset tai niitä pitäs olla enemmän. Tai sit mä en vaa osannu :D
 
^ Mä en myöskään oikeen tykänny siitä vaikka idea onkin ihan kiva. Siinä vakioritilässä se keskiosa tuppas aika helpolla kellahtamaan "nurin" kun ritilää harjasi. Siinä pitäs olla pidemmät ne väkäset tai niitä pitäs olla enemmän. Tai sit mä en vaa osannu :D
Joo itsellä ihan samat kokemukset.
 
Muistaakseni joku teki siihen pidemmät väkäset niin eipä kellahtanu enää tai sitte se teki kokonaan diy ritilän joka oli tuosta originaalista parannettu versio.
 
Sitte ku hommaa kunnon grillin niin on se kiva grillaa talvellakin. Vaikka tarvii todeta heti perään että en mä kyllä siellä vieressä talvella hengaile, ellen istu paljussa ja tuoksuttele sitä tuoksua :)
Pidän Weberin pallogrilliä ihan kunnollisena grillinä. Ei tosin suunniteltu lumikuormille. Ja mitä talvella grillaamiseen tulee niin jätän sen väliin, koska kesällä sitä tulee tehtyä ihan tarpeeksi. Talvella sitten muita ruuanlaittotapoja joita kesällä ei niin paljoa.

Kyllä mullakin grilli on vesisateessa taivasalla kesästä syksyyn Lidlin halpishupun alla. Weberin oma on poskettoman hintainen 40e. Ja en käytä mitään Weberin lisälaitteita, ei ole ollut tarvetta. Ritiläkin on vakiomallia niin ei irtoile osat.
 
Ostat hyvän grillin niin voit ihan surutta painella vesiletkusta vettä sihen ja puhdistaa sen siitepölystä. Itellä oli peite aikanaan, sateen jälkeen se on ihan kostea sieltä sisältä ja linnutkin tykkäs nokkia sitä. Laadukas grilli ei ole moksiskaan sateesta, puhdistuupahan ainakin pölystä.
Juuri näin. Suomessa sataa niin paljon, että se hoitaa oman osansa ja vesiletku loput. Isoimmat linnupaskat tarvii välillä harjaa, rättiä tms.
Ei se sadevesi sinne räystään alle pahemmin pääse, siitepöly kylläkin. Mutta joo siis pesuhan olisi paras vaihtoehto mikäli vain vesipiste on helpossa paikkaa. Itse en jaksaisi joka grillauskerralla lähteä vetämään letkua toiselta puolelta taloa. Ja letku taas on pakko kääriä pois käytön jälkeen ettei robottileikkuri sitä silppua, joten helpompi on heittää suojapeite päälle.. Mutta tämä nyt onkin vain oma tilanteeni.
 
Ei se sadevesi sinne räystään alle pahemmin pääse, siitepöly kylläkin. Mutta joo siis pesuhan olisi paras vaihtoehto mikäli vain vesipiste on helpossa paikkaa. Itse en jaksaisi joka grillauskerralla lähteä vetämään letkua toiselta puolelta taloa. Ja letku taas on pakko kääriä pois käytön jälkeen ettei robottileikkuri sitä silppua, joten helpompi on heittää suojapeite päälle.. Mutta tämä nyt onkin vain oma tilanteeni.
Itsestään kelautuva vesiletku on ihan näppärä. Itsellä myös grilli aika kaukana vesipisteestä ja roboleikkuri ajelee pihalla päivittäin. Mutta en mä sitä grilliä kyllä kovinkaan usein sillä letkulla pese. Korkeintaan ehkä 5 kertaa kesässä.
 
Tässä tulevaa kesää varten aloin seuraamaan tätä ketjua ja ajatuksena olisi hankkia halppis pallogrillin tilanne kunnollinen vehje. Ajatuksena olisi hankkia (koska niin moni tuntuu suosittelevan) kamado tai sitten weber master touch mutta itselleni on herännyt muutama kysymys (itse asiassa aika monta :lol: ) johon en ole vielä löytänyt kunnollisia vastauksia

1. Weber master touch grillejä näyttää olevan vaikka kuinka monta eri mallia, mikä niistä olisi se mihin kannattaisi rahat laittaa / mitä hankinnassa kannattaa tarkastella esim. Ritilän materiaali?

2. Onko kokemuksia kamado bonosta ja miten hyvin siihen saa lisäosia tilattua esim. Saksan amazonista? Oletko ollut tyytyväinen hankintaan ja minkä kokoisen bonon hankit?

3. Onko tullut tehtyä ostoksia viron grillimarketista? Miten tilaus sujui?

4. Katsoin että grillimarketissa myydään Kamado bono grande limitediä ja ilmeisesti sitä olisi saatavillakin sieltä mutta tiedoissa on että ritilän koko on 54.5cm, joten onko tämä jokin vanhempi malli koska hallan.fi sivustolla paistopinnan läpimitaksi on ilmoitettu 56cm?

Grillimarket
Hallan

5. Jos tilaan tuon Kamado bonon grillimarketista niin sisältääkö se kaikki samat varusteet kuin esim. Mitä hallanin toimituksessa tulee?

6. Pitäisikö Bonon mukana tilata vielä jotain muutakin? Esim. Hiilikori?

7. Onko tuo isoin kamado bono jo liian iso jos normaalisti grillataan 3-4 henkilölle? Ajatuksena tosin on myös grillata esim. Ribsejä ja tehdä mm. Pulled porkkia ja pizzaa jonka takia ylipäätään on tuo kamadon hankinta lähtenyt itämään päässäni

8. Pitäisikö (alle 1000€) hinnalla katsoa jotain muuta kamadoa kuin tuota bonoa?

9. Saisiko ostamalla huomattavasti kalliimman esim. Kamado joe oikeasti rahalle parempaa vastinetta?

10. Grilli ei tulisi olemaan kuin ensi kesän ja ehkä seuraavan kesän siellä mihin se nyt tulee. Kannattaako tässä tapauksessa edes harkita kamadoa koska on jo tiedossa että sen siirtäminen tulee eteen suhteellisen nopeasti ja se ei varmasti tule olemaan ihan yksinkertainen projekti

11. Miten hiilillä grillaaminen rivitalossa? Voiko naapurit puuttua siihen niin että kamado jää koristeeksi?

Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka jaksavat vastata aloittelija kysymyksiin :)
 
Tässä tulevaa kesää varten aloin seuraamaan tätä ketjua ja ajatuksena olisi hankkia halppis pallogrillin tilanne kunnollinen vehje. Ajatuksena olisi hankkia (koska niin moni tuntuu suosittelevan) kamado tai sitten weber master touch mutta itselleni on herännyt muutama kysymys (itse asiassa aika monta :lol: ) johon en ole vielä löytänyt kunnollisia vastauksia

1. Weber master touch grillejä näyttää olevan vaikka kuinka monta eri mallia, mikä niistä olisi se mihin kannattaisi rahat laittaa / mitä hankinnassa kannattaa tarkastella esim. Ritilän materiaali?

2. Onko kokemuksia kamado bonosta ja miten hyvin siihen saa lisäosia tilattua esim. Saksan amazonista? Oletko ollut tyytyväinen hankintaan ja minkä kokoisen bonon hankit?

3. Onko tullut tehtyä ostoksia viron grillimarketista? Miten tilaus sujui?

4. Katsoin että grillimarketissa myydään Kamado bono grande limitediä ja ilmeisesti sitä olisi saatavillakin sieltä mutta tiedoissa on että ritilän koko on 54.5cm, joten onko tämä jokin vanhempi malli koska hallan.fi sivustolla paistopinnan läpimitaksi on ilmoitettu 56cm?

Grillimarket
Hallan

5. Jos tilaan tuon Kamado bonon grillimarketista niin sisältääkö se kaikki samat varusteet kuin esim. Mitä hallanin toimituksessa tulee?

6. Pitäisikö Bonon mukana tilata vielä jotain muutakin? Esim. Hiilikori?

7. Onko tuo isoin kamado bono jo liian iso jos normaalisti grillataan 3-4 henkilölle? Ajatuksena tosin on myös grillata esim. Ribsejä ja tehdä mm. Pulled porkkia ja pizzaa jonka takia ylipäätään on tuo kamadon hankinta lähtenyt itämään päässäni

8. Pitäisikö (alle 1000€) hinnalla katsoa jotain muuta kamadoa kuin tuota bonoa?

9. Saisiko ostamalla huomattavasti kalliimman esim. Kamado joe oikeasti rahalle parempaa vastinetta?

10. Grilli ei tulisi olemaan kuin ensi kesän ja ehkä seuraavan kesän siellä mihin se nyt tulee. Kannattaako tässä tapauksessa edes harkita kamadoa koska on jo tiedossa että sen siirtäminen tulee eteen suhteellisen nopeasti ja se ei varmasti tule olemaan ihan yksinkertainen projekti

11. Miten hiilillä grillaaminen rivitalossa? Voiko naapurit puuttua siihen niin että kamado jää koristeeksi?

Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka jaksavat vastata aloittelija kysymyksiin :)
Ainakin sen verran voin sanoa että totta helvetissä rivitalossa saa hiilillä grillata.
 
Noniin Gigantista Weberin Spirit II E-210 tilaukseen, 399€. Ilman peitettä, pestään sitten vedellä, eikä se siitepölykausi koko kesää kuitenkaan kestä. Toimitus tosin vasta 18.5.
 
Viimeksi muokattu:
Weberin Master Touch korkattu. Onhan toi mukava että kaikki räppänät sulkemalla saa hiilloksen sammumaan ja brikettejä voi osittain käyttää uudelleen. Vanhassa grillissä ei toivoakaan. Vaikka kaikki sulki niin vuosi kuin seula ja aina paloi loppuun saakka niin kuumana kuin pystyi. Nyt vaan innolla odottelmaan kunnon säitä että voi kokeilla jotain vaativampaa slow & low menetelmällä. Tästä tulee vielä hyvä grillikesä :)
 
Noniin Gigantista Weberin Spirit II E-210 tilaukseen, 399€. Ilman peitettä, pestään sitten vedellä, eikä se siitepölykausi koko kesää kuitenkaan kestä. Toimitus tosin vasta 18.5.
Tuommonen tähänkin talouteen hankittiin vuosi sitten ja päälliseksi tuli Sinin päällinen, oisko lienee 14,95€ maksanut.
Eilen kävin pitsakiven ja uuden kaasusäiliön ostamassa ja niin tuli ekat pitsat grillistä :p
1616934388506.png
 
Ei tee. Weberin uudemmissa ne menee syvyys suunnassa jolloin se toisen puolen lämöpötilaerot on mahdollista. Weber spiritin vois löytää tuolla n.500€. kahden ja kolmen polttimon välillä ei välttämättä paljoa ole hintaeroa.
Toinen laatupeli on Napoleon.
Kannattaa ihan suosiolla jättää ne halvat grillit ostamatta, koska parin vuoden päästä oot taas ostamassa grilliä kun se ei enää toimi.
Kiitän asiallisista vastauksista. Pariin kertaan oon käyny grillejä kattelemassa ja kyllähän tuo Napoleon Rogue 365-1 vähän polttelis. Onhan se nyt ihan eri tekoa kuin ns. markettigrillit. Voipi olla, että käyn huomenna kotiuttamassa Napoleonin :giggle:
 
Tuommonen tähänkin talouteen hankittiin vuosi sitten ja päälliseksi tuli Sinin päällinen, oisko lienee 14,95€ maksanut.
Eilen kävin pitsakiven ja uuden kaasusäiliön ostamassa ja niin tuli ekat pitsat grillistä :p
1616934388506.png

No se ei enää paha hinta ole, kumpi koko?
 
Weberin Master Touch korkattu. Onhan toi mukava että kaikki räppänät sulkemalla saa hiilloksen sammumaan ja brikettejä voi osittain käyttää uudelleen. Vanhassa grillissä ei toivoakaan. Vaikka kaikki sulki niin vuosi kuin seula ja aina paloi loppuun saakka niin kuumana kuin pystyi. Nyt vaan innolla odottelmaan kunnon säitä että voi kokeilla jotain vaativampaa slow & low menetelmällä. Tästä tulee vielä hyvä grillikesä :)

Eilen korkkasin omani talviteloilta, brikettikoreista syksyllä sinne jääneet poltetut briketit vaan piippusytkään ja menoksi, hyvin toimi vaikka oli käytetyt briketit puolen vuoden takaa. Pihalla säilötty grilli talven yli Sinin peitteen alla. Ei mitään jälkeäkään edes valurauta-arinassa, odotin että vähintään se ois ollu ruosteessa. Noh, kyllä mä syksyllä tuhka-astian sentäs tyhjäsin. :)
 
Eilen korkkasin omani talviteloilta, brikettikoreista syksyllä sinne jääneet poltetut briketit vaan piippusytkään ja menoksi, hyvin toimi vaikka oli käytetyt briketit puolen vuoden takaa. Pihalla säilötty grilli talven yli Sinin peitteen alla. Ei mitään jälkeäkään edes valurauta-arinassa, odotin että vähintään se ois ollu ruosteessa. Noh, kyllä mä syksyllä tuhka-astian sentäs tyhjäsin. :)
Toi arina on muuten huonoin asia tässä. Se kiikkuu ja kaakkuu ja heiluu miten sattuu. Pitääpä kattoo jos sen sais jotenkin pysyy fiksusti paikoillaan.
 
Weberin Master Touch korkattu. Onhan toi mukava että kaikki räppänät sulkemalla saa hiilloksen sammumaan ja brikettejä voi osittain käyttää uudelleen. Vanhassa grillissä ei toivoakaan. Vaikka kaikki sulki niin vuosi kuin seula ja aina paloi loppuun saakka niin kuumana kuin pystyi. Nyt vaan innolla odottelmaan kunnon säitä että voi kokeilla jotain vaativampaa slow & low menetelmällä. Tästä tulee vielä hyvä grillikesä :)
Tästä ensimmäinen kimmoke ja muitten rillaus viestien jälkeen päätin minäkin aloittaa rilli kauden. Ei meinannut olla malttia matkassa, kun tuo epäsuoralla rillaaminen (rillaminen Jutin termein, niin kukaan ei ihmettele), mutta voi luoja, kun kanan koivista tuli hyviä. Enpä ole noita ennen laittanutkaan ja todella meheviä ja ai että se savun maku mitä hiiligrillistä tulee. Sitä vain ei voita mikään.

Ja sitten tykkään tuosta weberin barbeque soosista. Jokusta eri merkkistä tullut testattua, mutta tuo on omaan makuun hyvä.
 

Liitteet

  • rilli1.jpg
    rilli1.jpg
    1,1 MB · Luettu: 88
  • rilli2.jpg
    rilli2.jpg
    683,4 KB · Luettu: 86
Toi arina on muuten huonoin asia tässä. Se kiikkuu ja kaakkuu ja heiluu miten sattuu. Pitääpä kattoo jos sen sais jotenkin pysyy fiksusti paikoillaan.

Täh? Mikä kiikkuu ja heiluu? Ootko asentanu jotain väärinpäin tai joku väärä arina / maanantaina tehty? Jos siis paistoarinan keskusosasta kyse... Tai mistä vaan.
 
Täh? Mikä kiikkuu ja heiluu? Ootko asentanu jotain väärinpäin tai joku väärä arina / maanantaina tehty? Jos siis paistoarinan keskusosasta kyse... Tai mistä vaan.
Se teräsarina missä briketit on. Se tuntuu heiluvan ja pyörivän miten sattuu. Ei sitä oikein väärin voi asentaa.. Itse paistoritilä on kyllä tukeva ja toimiva.
 
Millä lailla sulla on hiiliarina kiinni? Pelkästään niiden metalliklippien päällä? Niin mulla ja kyllä se muljuilee ympäriinsä kun hiiliä siirtelee.
En nyt ulkoa muista mutta luultavasti joo. Olisikohan sulla joku niistä klipeistä sitten vähän eri korkeudella? Ei sen pitäisi heilua.
 
En nyt ulkoa muista mutta luultavasti joo. Olisikohan sulla joku niistä klipeistä sitten vähän eri korkeudella? Ei sen pitäisi heilua.
Pitää tutustua. Muistaakseni luin täällä että jollain muullakin ollu samaa vikaa. Ei kyllä hirveesti tekis mieli mitään väännellä ettei emali murru pois..
 
Pitää tutustua. Muistaakseni luin täällä että jollain muullakin ollu samaa vikaa. Ei kyllä hirveesti tekis mieli mitään väännellä ettei emali murru pois..
Ei sulla ole arina väärinpäin? En nyt muista onko sillä mitään merkitystä.
 
Tekeekö noilla kaasugrillien sivukeittimillä mitään? Katsoin, että tehot tuntuvat vaihtelevan ~2.5-3.5kW välillä ja osassa ilmeisesti parempi tuulensuoja, mutta ei ole niin mitään kokemusta kuinka hyviä ovat esim. perunoiden keittelyyn grillauksen ohessa. Käyttöpaikka on kohtalaisen tuuleton ja haaveena olisi, ettei tarvisi sisällä rampata muiden ruoka-aineiden vuoksi, vaan keittohommat onnistuisi tuossa samalla.
 
Pitää tutustua. Muistaakseni luin täällä että jollain muullakin ollu samaa vikaa. Ei kyllä hirveesti tekis mieli mitään väännellä ettei emali murru pois..
Mikäli asennettu oikein ja keikkuu niin laitat vaan weberille viestiä ja kuvia niin takuuna tulee uutta tilalle.
 
Tekeekö noilla kaasugrillien sivukeittimillä mitään? Katsoin, että tehot tuntuvat vaihtelevan ~2.5-3.5kW välillä ja osassa ilmeisesti parempi tuulensuoja, mutta ei ole niin mitään kokemusta kuinka hyviä ovat esim. perunoiden keittelyyn grillauksen ohessa. Käyttöpaikka on kohtalaisen tuuleton ja haaveena olisi, ettei tarvisi sisällä rampata muiden ruoka-aineiden vuoksi, vaan keittohommat onnistuisi tuossa samalla.
Jos se on upotettuna eikä pinnassa "ylhäällä" niin tottakai sillä tekee.
 
  • Tykkää
Reactions: TLA
Hyvä homma jos ovat käyttökelpoista tasoa, muistelin aiemmin lukeneeni porua, että noissa ei oikein tehot riitä, mutta oli ilmeisesti yksittäistapauksia tai keittimet liian ylhäällä. Näkyvät olevan yleensä ainakin hieman upotettuja suojakannen alla.
 
On niitä missä teho ei riitä.
Aikaisemmassa grillissä oli ja tykkäsin keitellä perunat siinä. Pystyi keskittymään oluen juomiseen kun ei tarvinut osaa ruuasta tehdä sisällä.
Oma oli joku aika halppis grilli, valmistajaa en muista. Tässä oli aika tehokas sivupoltin ja lisäksi sivupolttimen kansi nousi tuulisuojaksi. Olenkin ymmärtänyt että ongelma on se että jos ei ole mitään tuulisuojaa niin tehot ei riitä.

Nykyisessä weberissä ei ole sivukeitintä ja kyllä mä sitä vähän kaipailen. Miettinytkin että jonkun muurikan rengaskeittimen tms virittelis kattilalle. Tähän vaan pitäisi rakentaa tuulisuoja.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 794
Viestejä
4 517 035
Jäsenet
74 475
Uusin jäsen
odeTK
Back
Ylös Bottom