Grillit & grillaus

Olisko joku kiinnostunut ostamaan Weberin paistolämpömittarin?
Löysin kaapista kun kaivelin että mitäs grillikamoja meillä olikaan. Ostettu Verkkokauppa.com 06/2019. Olen patterit asentanut ja testannut että toimii, mutta lihaan en ole kertaakaan tökännyt. Eli vaikuttaa omaan käyttöön turhalta ja voisin siksi myydä pois. Voin myydä vaikka 55e+pk, eli puolet mitä nykyään vk.comissa maksaa ja jonkun verran vähemmän kuin mitä itse maksanut.
Malli siis tämä: Weber SnapCheck -pikalämpömittari, 3 sek 114,90
 
OT: hyi kun kallis lämpömittari tuommoiseksi pika työnnä sisään -tikuksi. Onks tossa joku avaruustason anturi? Alle 1/4 hintaan saa langattomiakin ihan toimivia jos ei Meaterista haluu maksaa. Tai sit Webee iGrillistä 69,90 €...
 
Kyllä, taitaa merkki hieman maksaa. Onhan toi myös nopea ja tarkka, mutta jokainen saa itse arvioida onko se hinnan arvoinen.
 
Onko täällä ketään joka olisi omistanut sekä Weberin että Napoleonin kaasugrillit? Taikka päässyt molempia testailemaan? Miten laatuvaikultema on näiden välillä, kumpiko tuntui paremmalta? Weberiä pääsisi Motonettiin hypistelemään, mutta yhtäkkiä katsottuna Napoleonia ei ole missään lähistöllä myynnissä.

Tässä olen katsellut näitä kahta, mallit ei nyt ole mitenkään päätetty mutta olisivat specsien puolesta lähellä toisiaan:

Hinta näillä on käytännössä sama, Weberistä tällä hetkellä karvan verran parempi tarjous.
Napoleonin puolesta puhuu:
- 15 v takuu vs. Weberin 10 v
- Alas taittuvat sivutasot
- Tehokkammaat polttimet (ainakin paperilla)
- Polttimissa "suuttimia" kahdessa rivissä molemmilla reunoilla, kun Weberissä on keskellä yksi rivi. Ei mitään käsitystä näkyykö tämä mitenkään lopputuloksessa, mutta mutuilen että tämän takia Napoleonin polttimilla on enemmän kW ja mahdollisesti lämpö jakautuu tasaisemmin?

Lopuilta ominaisuuksilta nämä vaikuttavat olevan omasta mielestäni samaa tasoa. Huikatkaa toki jos teidän mielestä joku asiassa olisi tuossa Weberissä paremmin kuin Napoleonissa, olen jotenkin enemmän viehättynyt tuosta Napoleonista, niin ehkä osaa ihan objektiivisesti asiaa tarkistella. Budjettina ajattelin sellaista 700-800e luokkaa ja mahdollisesti myöhemmin hankin tähän kaveriksi pikku kamadon.

Kommentoidaan, kun olen omistanut (ja edelleen omistan) sekä Weberin että Napoleonin (en tosin just noita malleja.
Kumpikin on ihan perushyvä merkki, vähän kuin grillien Toyota ja Honda. Eli pahasti ei kyllä mene metsään kummallakaan, eikä noissa varmaankaan oleellista laatueroa ole.

Tehon osalta en osaa sanoa kumpiko noista on parempi. Itellä on vanhempi LEX -sarjan Napoleon, ja se on kyllä mielestäni tehokkaampi kuin vastaavantyyppiset Weberit. (Genesis II). Yleisesti molemmilla merkeillä vähän tuntuu olevan, että uudemmat mallit on aina vähän edellisiä heppoisempia (halvemmalla tehtyjä), joten vanhempi malli ei välttämättä ole hullumpi idea jos sellaisia kaupasta löytää.

Sen verran kuitenkin sanon, että kerralla kunnollinen vaikka kirpaiseekin, ja mielellään malli jossa olisi infrapunapoltin ja rosteriset ritilät (Tai johon ne saa jälkiasenteisena. itse en kyllä edes harkitsisi kaasugrilliä ilman näitä). Vaatinee tosin budjetin venytystä aika laillakin tänä päivänä..

edit...ja lisätään sen verran että rasvankeräyssysteemi on Napoleonissa ihan paska. Sinne valuu jostakin aina vettä ja sit on kippo täynnä.
 
Viimeksi muokattu:
Weber 57 master premium, tuntuu kovalta hinnalta perus teräspallogrillistä.

Toisaalta Weberin pallo on perus teräspallogrilli, jossa oikeasti kaikki toimii niinkuin pitääkin. Noiden halvempien kanssa on aina säätämistä, että sopiiko osat keskenään yhteen, miten tuhkat kerätään, mistä saa varaosia jos/kun se ohuesta langasta tehty ritilä palaa puhki.

Ja master touch premiumin lisäetua en itse näe. Tuo saranoitu ritilä jakaa mielipiteet, osalla se on falskannut aika pahasti. Normi Masterin kansipidike on mielestäni yksinkertainen ja toimiva.

Näkisin, että Weberin mallistossa se kärki on nimenomaan Weber Master-Touch® GBS® 57 cm brikettigrilli musta | Motonet Oy normi Master touch. Noissa muissa puuttuu jotain oleellista, kalliimmissa taas lisänä juttuja joita ilman pärjää hyvinkin.
 
IMG_20210402_175933.jpg


Siin se nyt olisi, vajaa 6kg pääsiäispossua kamadosta! Hauskaa pääsiäistä! :p :thumbsup:
 
Mikähän ero hiilien kulutuksessa on luokkaa 40-45cm vrt 50-55 halkaisijan grilleissä.
Yleisesti 2-3 hengen ruokia väsäillään, isomman porukan ruoat ovat ns muutama kerta vuodessa.

Nyt pähkäillyt, että kamadoon siirtyisi kuitenkin hankinta vrt teräspalloon. Syynä hieman monipuolisempi mahdollisuus pitää lämpöä, savustaa pidempia vetoja helpommin. Lämmön pitäminen.

Merkkikin tulee olemaan varmaakin bono, ekstrarahaa vrt halvemmat, mutta elinikäinen takuu keramiikalle ja selvästi halvempi hinta vrt bge ja kj.

Lämminsavua ja kylmäsavua olen pääsääntöisesti tehnyt kaasusavustimella, jossa 50x50 ritilöitä 5kpl
Tässä kuitenkin jotenkin barkki jne vajaavaineen vrt tuttavien hiilisavuihin.

Nyt lähinnä koko mietinnässä, sitten toki metsästys mistä tuotteita saadaan.
 
Koska joku on viisaudessaan päättänyt että parvekkeella ei saa grillata hiilellä niin mahtaako kenelläkään olla kokemusta tämmöisestä:


Parvekkeen koko ei ole ihan kauhean iso eli ei sinne ihan mitään Weberin Genesis kakkosta laiteta, ja noista kauppojen omista 2-3 polttimon peltigrilleistä on vain huonoja kokemuksia.
 
Koska joku on viisaudessaan päättänyt että parvekkeella ei saa grillata hiilellä niin mahtaako kenelläkään olla kokemusta tämmöisestä:


Parvekkeen koko ei ole ihan kauhean iso eli ei sinne ihan mitään Weberin Genesis kakkosta laiteta, ja noista kauppojen omista 2-3 polttimon peltigrilleistä on vain huonoja kokemuksia.

No eikös tuo ole aika sama kuin valurautapannu liedelle? Vähän enemmän kehtaa vain käryttää jos pihalla ;)

Minulla oli Weber Q partsilla, olin ihan tyytyväinen vaikka toki hiilipuristit sitäkin vertaavat sähkölieteen :cigar2:
Edit. Kaasuversio siis
 
Vanha langaton paistomittari sano sopimuksen irti kun oli taas talven ulkona.

Mikä olis hyvä hintalaatusuhteeltaan? Mielellään kahdella lämpötila-anturilla.
 
Oisko heittää vinkkejä totaaliselle aloittelijalle.
Lihakönttien savustus alkanut kiinnostamaan ja välineet pitäisi ostaa. Itsellä on vain kallis tapa laittaa tonneja välineisiin kiinni ja parin kokeilun jälkeen siirtää ne puukuuriin muiden epäonnistuiden harrastusten sekaan :x3:

Mikäs voisi olla sellainen pönttö jolla lähteä kokeilemaan, Budjettina vaikka 100-500€
 
Ekaa kertaa vähän pidemmän kaavan kautta savustin ja tein ribsejä viikonloppuna uudella Weberin Master Touchilla.
Oli kyllä huikea ero edelliseen Anton Oliverin Rancheriin. Lämpotilaa pystyi OIKEASTI säätämään kunnolla ja sain piipullisella brikettejä hoidettua 5h 120c haudutuksen ja sitten vielä perusgrillaus samoilla hiilillä ilma-aukot avaamalla ja luukut kiinnin niin jäi vielä briketteihin virtaa seuraavaankin kertaan. Brikettejäkin varmaan 10kg jo säästyny ku saa käytettyä vanhat vielä uudelleen ja ne saa palamaan aina hitaasti eikä kokoajan täydellä höngällä vaikka luukut on "kiinni".
Tästä tulee vielä hyvä grillikesä.
 
Oisko heittää vinkkejä totaaliselle aloittelijalle.
Lihakönttien savustus alkanut kiinnostamaan ja välineet pitäisi ostaa. Itsellä on vain kallis tapa laittaa tonneja välineisiin kiinni ja parin kokeilun jälkeen siirtää ne puukuuriin muiden epäonnistuiden harrastusten sekaan :x3:

Mikäs voisi olla sellainen pönttö jolla lähteä kokeilemaan, Budjettina vaikka 100-500€

No pointtinsa myös, että ostat "paskaa" jonka käyttäminen niin vaivalloista ja perseestä että innostus lopahtaa heti.

Ensimmäinen mietintä melkein, että minkä verran haluaa nähdä vaivaa. On olemassa kaasu, sähkö, pelletti savustimia mihin toimiessa tökkäät lihan, lämpötilan ja olet tekemättä mitään.

Sitten on toki hiili/briketti pallogrillejä/kamadoita joissa joutuu hieman jo epäsuoran lämmön, lämpötilan säätöjen jne kanssa kikkailemaan ja seurailemaan.

Viimeisenä melkeen offset/kiuas/saaristolais tyyliset puukäyttöiset joita joutuukin sit säätämään ja seurailemaan tarkemmin, jo ihan puiden lisäyksellä.

Itse ostin tuossa talvella Mustang Kymi tyylisen kaasukaapin, oli vain merkkiä bbq king tokmannista. Oli joku poistosysteemi ja halvalla tuli.

Niin onhan tuo ja ilmeisesti kaikki hinnat alkaen tämäntyyliset savustimet hieman sinnepäin, vähän modia ja korjausta ja muuta puuhailua jotta toimivat käytössä.

Täs nyt mitään ostovinkkejä oo antaa tuohon budjettiin. Yleisesti vain muutama huomio.

Itse käyttänyt teräspallo, kaasukaappi, sähköputki ja kiukaasta tehtyä savustinta. Kaikille oma roolinsa ja paikkansa, toinen parempi, helpompi ja tilanteeseen sopiva kun toinen.

Seuraavaksi hankinnassa pitkätakuinen kamado pihalle.
 
Weber Q1400 vs PULSE 1000.
Halvempi Q1400 tehokkaampi? Onko joku muu syy Pulselle jos ei tarvetta bluetooth, yms hienouksille?
Vai jotain muuta kuin Weberin sähkögrilli (max 500€)?
 
Grillikausi avattu ja viime vuonna hankittu Weber oli hienosti talvehtinut pressun ja katoksen alla terassilla läpi talven. Tein hiukan rasvapolttoa ritilöille ennen kauden ensimmäisiä grillauksia.

Joten vahva suositus edelleen alla mainittuun. 2 poltinta on edelleen itselleni riittävä, grillausala on tuossa isohko/syvä ja pitää lämpöä sisällä todella hyvin. Tarjouksista tuota löytää parhaimmillaan 399€.

 
Oisko heittää vinkkejä totaaliselle aloittelijalle.
Lihakönttien savustus alkanut kiinnostamaan ja välineet pitäisi ostaa. Itsellä on vain kallis tapa laittaa tonneja välineisiin kiinni ja parin kokeilun jälkeen siirtää ne puukuuriin muiden epäonnistuiden harrastusten sekaan :x3:

Mikäs voisi olla sellainen pönttö jolla lähteä kokeilemaan, Budjettina vaikka 100-500€
Laitat sen vajaan 300€ Weberin Master Touchin. Eli halvin 57cm kunnollisella tuhka-astialla varustettu Weber. Sillä tekee ensi alkuun mitä vaan.
 
Laitat sen vajaan 300€ Weberin Master Touchin. Eli halvin 57cm kunnollisella tuhka-astialla varustettu Weber. Sillä tekee ensi alkuun mitä vaan.
Tuota tuli katseltuakin ja vaikuttaa asialliselta peliltä .
Mites kun noita näyttää olevan perusversio ja "premium" niin onko tuossa premiumissa jotain joka oikeuttaa +100€ enemmän hintaan?
 
Tuota tuli katseltuakin ja vaikuttaa asialliselta peliltä .
Mites kun noita näyttää olevan perusversio ja "premium" niin onko tuossa premiumissa jotain joka oikeuttaa +100€ enemmän hintaan?
Olikohan se niin että Premiumissa on se saranoitu kansi kun normimallista on irtokansi. Itse ostin irtokannellisen koska 100e halvempi ja ihan hyvin tolla pelaa. Noin niinkuin periaatteessa ihan samat laitteet.
 
Oliko myös jossain mukana epäsuoralle lämmölle joku suoja, nimenomaan savustusta miettien?

Itse juuri pitkien pähkäilyjen jälkeen tilailin bonon limitedin.
Pitkään mietin kokoa, päädyin nyt kuitenkin kerralla isompaan ja paistoalaa on se n 56cm ja painoa möhköllä 120kg.
Keramiikan elinikäinen takuu painoi vaakakupissa, sekä hyvät kokemukset netin puolelta.
Tuli samalla haalittua sähkövarras, hieman parilaa, valurautaritilää, hiilikoria jne. Tää pitäisi tulla toukokuun alkupuolella, seuraillaan todellisuutta.

Pitäisi vielä pizzakivi, joku suojamatto alle hommata jne.

Toivotaan vähän tätä epävakaata keliä, niin ei tunnu odottelu niin pitkälle.
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Epäsuoralle ja oikeestaan kaikelle rillailulle ostin Smokenatorin tilalle Weberin 57 palloon SnS: rosteri härpäkkeen.
 
Tai mitä grilliä suosittelisitte? En näe tarvetta maksaa Weberin kaltaisia hintoja omaan käyttöön nähden.
 
No noi Cello, Silvertree, BBQ king yms. on sitä markkinoiden halvinta joten laatukin on sitä.

Hirveän pitää ikää noilta ei voi odottaa, mutta hyvin pidettynä kyllä tuolla sen jokusen makkaran paistaa muutaman vuoden ajan.

Ja jos enempää ei grilliin halua sijoittaa, tuo on se mitä sillä rahalla saa.
 
Noita kannattaa mennä katsomaan, ihan vaa availemalla luukkuja, rasvapeltejä yms ravistelemaan ja katsomaan.

Yleisesti imo ongelmat kaasugrilleissä on alhaiset lämmöt, vuotoa, polttimien teho jne. on onnetonta. Ruokien paistaminen on sama ku pannu liedellä ja liesi keskitasolla.
Täytyy kuitenkin muistaa että yleisesti grillaus on ihmisillä tätä, siinä ne jauhomakkarat, maissi, kuivaksi paistettu valmismarinaadi kanaleike ja valmispihvi kengänpohjaksi. Ns. se tehoton liesi ja uuni tuodaan ulos.

Tämähän siis on ihan ookoo, kaikki tekeminen ja puuhaaminen on hyvästä.

Kauppaan ja kokeilemaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Noista halvoista grilleistä on paljon kokemusta. Kannattaa valita sellainen sellainen jossa on rosteriset polttimot. Patarautaiset polttimot ruostuvat ja menevät puhki ja samalla myös reiät menevät helposti tukkoon irrallisesta ruosteesta, joten epätasainen lämpöjakauma on taattu.

Seuraava ongelma noissa on tulipesän kesto. Halvoissa tulipesä on aina peltiä. Polttimot ovat kiinni tulipesän takaseinässä, ja kun tulipesä ruostuu puhki, polttimot irtoavat takaseinästä.

Halpoja on saatavilla myös valurauta tai peltisillä ritilöillä . Valitse valurautaiset ritilät. Ne kestävät.

Lämpölevyt noissa on aina peltiä jotka ruostuvat ja hapertuvat.

Elinikä halpisgrillillä on 3-5 vuotta ulkoruokinnassa ja varaosien saatavuus heikkoa.

Eli halvalla voi saada rosteriset polttimot ja valurautaiset ritilät.

Tässä oli lyömätön hinta-laatusuhde aikoinaan ja rahtikin oli melkein ilmaista. Valitettavasti tuo suhde muuttui ajan funktiona :)... varsinkin laatu.

1617793280800.png


1617793234053.png
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Six
Hyviä pointteja tuossa yllä. Itsellä käytössä Barbec Terrace merkkinen halvempi grilli neljällä polttimolla ja kesäisin käyttöä vahintään se pari kertaa viikossa. Grillataan makkarasta sisäfileeseen ja kasvikset päälle. Lähtisköhän nyt seitsemäs kesä tuon kanssa ja alkaa olla vaihtokunnossa, eli aika pitkälle on päästy. Lämpölevyt meni jo pari-kolme vuotta sitten ja tein rosterista uudet. Pääsiäisenä kaivoin grillin esiin ja huomasin että rasvapeltiin on ruostunut reikä.

Eli uus hankintaan, vaatimuksena juurikin valurautaiset ritilät joista toisen pitäisi ehdottomasti olla umpiparila ja toinen perusritilä. Sivupoltin sais myös olla mitä nykyisessä ei ole. Nyt on erikseen yhden levyn kaasupoltin, mutta ois kiva saada nuo samaan settiin. Hintaluokka joku satanen, alle viissatkua mieluiten. Tonnia en taida grilliin upottaa.

Ideoita?
 
Kiitokset ehdotuksista, mutta jos kaasugrilleistä löytyy ylläolevilla spekseillä ehdotuksia, niin kuuntelen mielelläni.
Kaasussa tykkään sen nopeudesta, yhtäkkiä kun rupeaa grillimakkaraa tekemään mieli, niin sen saa nopeesti ilman hiilien virittelyä.

Kyllähän toki hiiligrillin aromi on jotain omaa luokkaansa paremmassa lihassa. Ehkä sellainen sitten kaasun rinnalle :)
 
Jos ei halua maksaa Weberin hintoja niin tuskin Kamado on vastaus. Makkaran paistoon halvin yllättävän kestävä laite on rosterinen hiiligrilli. Kaverilla oli tommonen 6 vuotta eikä ainakaan ruostunut kuten nuo samanhintaiset onnettomasti emaloidut mustat pallogrillit. Ei se mikään Weber tai Kamado ole kuitenkaan kuten hinnasta voi päätellä. Kaasugrilli jos pitää olla niin sellaista ei taida paljon alle satasella saada, ja halvimpien ongelmia tuossa ruodittiin jo ylempänä.

Edit: Kaasugrilliä halutaan edelleen, niitä en osaa suositella.
 
Viimeksi muokattu:
Silti suosittelen sen 400 euroa kaivamaan tuohon vähän aikaa sitten mainittuun Weber Spirit S-210 -malliin ennemmin kuin satasta tai kahta surkeaan, ruostuvaan, natisevaan ja epäluotettavaan halpisgrilliin. Oman vuonna 2008 hankitun perus- Weberin (2 polttimen Spirit) sisuskalut vetelevät valitettavasti viimeisiään. Viime syksyllä jo päätin, että keväällä saa tulla uusi grilli pihalle, mutta niin vaan mokoma taas lähti yhdestä napin painalluksesta päälle.

Myönnettäköön, että tuon vanhan Weberin laatua ei voi samana päivänäkään verrata uusiin perus-Webereihin - lähinnä vastaavaa saa etsiä nykyisestä Genesis-sarjasta. Silti veikkaan, että huoletta saa 10 vuotta grillailla uudellakin, kun taas halpagrillin ostaminen on oikeastaan lähinnä ympäristörikos, koska kaatopaikallehan se joutaa jo viidessä vuodessa.

Pointti on, että kerran se vain kirpaisee ja loppupeleissä on paljon tyytyväisempi hankintaansa.
 
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?
 
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?
Kyllä mä ostaisin Weberin tai Napoleonin. Jos sulla on laittaa tuo 700€ niin jos hiukan vielä raottaa nyörejä alkaa saamaan Weberin Genesistä, Gigantista 799€ ja on sitten ihan varmasti laadukas laite. Ei ole sivupoltinta tuossa halvimmassa mutta muuten on kyllä hieno kaasugrilli. Nyt sihen saa grillivartaan kaupan päälle. Weber Genesis II E310 kaasugrilli 61010169 (musta) - Kaasugrilli

Ite tuli 2013 ostettua weber spirit 210, eli perus kakspoltin kaasumikro. Se lähtee edelleen laakista tulille, polttimet olen kertaalleen vaihtanut pari kesää sitten, toki takuuna sain ne. Kaveri teki uudet flavorizer barit, vähän paksummasta rosterista eli ne tuskin hajoaa. Grilli on kuin uusi vaikka se on ollut pihalla 8 vuotta. Niin ja se lähtee laakista päälle vaikka en edes käytä sitä, tai käytän mutta 10kg kaasupullo on nyt kestäny 2-3 vuotta.
 
Otetaampas tähän väliin pieni ritilä vs parila keskustelu. Napolen lähtee tilaukseen, jahka tavara sapuu varastoon ja ajattelin ottaa siihen vielä mukaan parilan lisävarusteena.

Sanokaas Michelinkokit, että miksi parila olisi hyvä olla ? Ritilöillä vedetty noiden halpisgrillien kanssa ikuisuus, joten ei oiken muuta eneää osaa kaivatakkaan tai vaatia. Ritilällähän tulee enemmän sitä perinteisen grillaamisen fiilistä, savua , lieskoja ja vaarallisia tilanteita. Parilasta puuttuu tuo kaikki jännitys .

15c43518c7f091ba823c742711016112.jpg
 
Ne on tarkoitettu eri asioita varten. Smash-burgeri esimerkiks tai jos haluat muuten vaan tehdä parilalla jotain. Kyllähän valurautaritilästäkin tulee ihan erilainen paistotulos verrattuna tavalliseen ritilään. Eli molemmat on hyvä olla.
 
Otetaampas tähän väliin pieni ritilä vs parila keskustelu. Napolen lähtee tilaukseen, jahka tavara sapuu varastoon ja ajattelin ottaa siihen vielä mukaan parilan lisävarusteena.

Sanokaas Michelinkokit, että miksi parila olisi hyvä olla ? Ritilöillä vedetty noiden halpisgrillien kanssa ikuisuus, joten ei oiken muuta eneää osaa kaivatakkaan tai vaatia. Ritilällähän tulee enemmän sitä perinteisen grillaamisen fiilistä, savua , lieskoja ja vaarallisia tilanteita. Parilasta puuttuu tuo kaikki jännitys .

15c43518c7f091ba823c742711016112.jpg

Mielestäni paras on "irtonainen" parila/pannu, sen voi heittaa vain ritilän päälle tarvittaessa. Ja nimenomaan tarvittaessa. Esim. täytetyt herkkusienet tykkään paistella siinä.
 
Mielestäni paras on "irtonainen" parila/pannu, sen voi heittaa vain ritilän päälle tarvittaessa. Ja nimenomaan tarvittaessa. Esim. täytetyt herkkusienet tykkään paistella siinä.

No tämä, kierrätyskeskuksesta tai kirpparilta muutamalla eurolla vanha valurautapannu. Ja lisähuvina vielä että pääsee itse kunnostamaan sen ja tekemään kunnon rasvapoltot ja samalla voi nautiskella muutaman kylmän juotavan.

1617871927935.png
 
  • Tykkää
Reactions: ebu
Nimenomaan parilalla pienemmät kasvikset, sipulit, höysteet, monet merenelävät ja pienet tuotteet. Myös teen esim. munat, pekonit, juustojen sulatukset burgereille jne.
Parila myös varastoi lämpöä paremmin esim. lämpimänä pitoon.

Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.

Eli periaatteessa et välttämättä tartte, voi käyttää jotai paistinpannuja tai kertakäyttöalustoja mut vähän makukysymys myös onko enemmän intohimoa/harrastelua vai vaan puurtamista pihalla.
 
Nimenomaan parilalla pienemmät kasvikset, sipulit, höysteet, monet merenelävät ja pienet tuotteet. Myös teen esim. munat, pekonit, juustojen sulatukset burgereille jne.
Parila myös varastoi lämpöä paremmin esim. lämpimänä pitoon.

Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.

Eli periaatteessa et välttämättä tartte, voi käyttää jotai paistinpannuja tai kertakäyttöalustoja mut vähän makukysymys myös onko enemmän intohimoa/harrastelua vai vaan puurtamista pihalla.

Just tän takia haussa on grilli jossa molemmat, umpiparila ja ritilä ja valurautaisena niinkuin nykyisessä. Ainoastaan tuo sivupoltin uupuu tällä hetkellä, muuten on jees. Neljä poltinta, niin mahtuu isommankin porukan eväät kerralla.
Iso kaasupullo menee kesässä, eli sen verran on käyttöä. Pitää lähteä kiertelemään rautakauppoja/motonettejä ja tutkimaan tarjontaa.

Tätä nykyistä just tossa tutkailin ja ainoa vika on toi rasvapellin reikä, muuten toimii hyvin vaikka on kärsineen näköinen. Helposti lähtee tulille, eli alkuperäiset sytyttimetkin on kunnossa. Tän takia tuo vois mennä tämän kesän vielä ja syksyllä ostohousut jalkaan. Noita kun saa syksyllä aika hyvillä alennuksilla. Tosin Weberit ja muut kalliimmat vehkeet on varmaan samoissa hinnoissa ympäri vuoden.

Ton nykyisenkin lähtöhinta tais olla himpun päälle neljäsataa ja syksyn hinta oli 199€. Ja siis seitsemäs kesä on ainakin lähdössä. Hintansa on haukkunut.
 
Itsellä tuossa aiemmin mainitussa Weber S-210:ssä ritilässä se pyöreä pois nostettava ritilä siinä keskellä. Tälläistä ajattelin hankkia. Hinta on toki aika suolainen.


Perus valurauta pannulla ilmeisesti moni ajaa saman asian. Heittäkää linkkejä mitä valurautapariloita/pannuja olette ostaneet kassugrilleihin.
 
Onko kellään kokemusta Kingstonen kaasugrilleistä.
Tässä mallissa näyttäisi olevan pari infrapunapoltintakin. Onko järkiostos vai pitääkö sijoittaa lisää ja ostaa Weber?

Ensimmäiset pihvit ja makkarat paisteltu
Kingstone Cliff 650-1
Uskallan suositella jos merkkinimenpuute haittaa. Ei oo rimpula kun on hyvin kasattu.
 
Valurautaritilä sitten taas pintojen tekoon, pihvien paistoon jne. hieman mukavampi vrt rst ritilään, ninenomaan lämmön varastoinnin ja jäljen takia.

Höpö höpö. Rst ritilä on kutakuinkin parasta mitä grilliin voi hommata..ja siis ilman mitään pinnoitteita. Pointti on vain siinä, että siinä pitää olla massaa. Eli minimissään jotain 7mm tankoa, mielummin enemmän, 9-10mm.

Valtaosassa grillejä ritilät on jotakin pinnoitettua paskaa, mm.nuo weberien valurautaritilät/-pannut.
 
Höpö höpö. Rst ritilä on kutakuinkin parasta mitä grilliin voi hommata..ja siis ilman mitään pinnoitteita. Pointti on vain siinä, että siinä pitää olla massaa. Eli minimissään jotain 7mm tankoa, mielummin enemmän, 9-10mm.

Valtaosassa grillejä ritilät on jotakin pinnoitettua paskaa, mm.nuo weberien valurautaritilät/-pannut.
No tässä taas oikein ammattilaisen kommentti. Tollasta paskanjauhantaa kannattaa sitten suodattaa ihan suoraan. Valuraudan lämmönsiirtokyky on ihan eri levelillä
vs rst.
Se sun 9-10mm rosteri painaa silti ainakin puolet vähemmän mitä valurauta.
Voin huomenna punnaa paljonko painaa 49cm rst vs valurauta. Veikkaisin näin että 3,5x painoero. Rst muistaakseni 7mm. Onneks niitä löytyy kaks ni voidaa. Iskee nekin vaa'alle.
 
Viimeksi muokattu:
Ostat kamadon (laadukkaan sellaisen) sihen on saatavilla kaikenlaisia lisäosia. Onpahan jotain mitä jättää perinnöksi.
Itselläni on Weberin hiiligrilli ja hyvä onkin. Mutta mitä hyötyä kamadosta olisi verrattuna tuohon? Mistään voimakkaasta savunmausta en välitä, riittään että saan kalan syödä savustettuna. Grillauksesta tuleva aromisavu tietenkin asia erikseen ja sehän se hiiligrillin pointti onkin. Kaupassakin yritän karttaa kaikkea palvattua ja savustettua.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 236
Viestejä
4 882 518
Jäsenet
78 779
Uusin jäsen
pekkadavid

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom