Grillit & grillaus

Elämäni ensimmäinen hiiligrilli hankinassa.
Vielä ei ole tiedossa paljonko grillille tulee käyttöä, joten ajattelin selviäväni noin satasella.
Olen katsonut esim. tätä:

Onko tällainen halpa Weberi mistään kotoisin?

Ihan mielenkiinnosta sitten, mitä nuo ~300€ Weberit tarjoaa sitten, mitä nämä eivät? Tämä NDK Swiss vaikutti ihan yllättävän jämäkältä ainakin kun kävin sitä katsomassa.
 
Elämäni ensimmäinen hiiligrilli hankinassa.
Vielä ei ole tiedossa paljonko grillille tulee käyttöä, joten ajattelin selviäväni noin satasella.
Olen katsonut esim. tätä:

Onko tällainen halpa Weberi mistään kotoisin?

Ihan mielenkiinnosta sitten, mitä nuo ~300€ Weberit tarjoaa sitten, mitä nämä eivät? Tämä NDK Swiss vaikutti ihan yllättävän jämäkältä ainakin kun kävin sitä katsomassa.
Niinkuin usein sanottu niin Weberien laatu on yleensä valovuoden edellä halpiksia. Materiaalivaahvuudet on varmaan kolme kertaa niin paksuja ja se on TIIIVIS mikä mahdollistaa kunnon lämpötilasäädön toisin kuin halpikset missä ilma vuotaa sieltä täältä oli luukut auki tai kiinni. Ja savustaessa savut tulee pihalle vaikka kaikki räppänät kiinni.
 
Saattaahan sinne liekin saada mutta käyttökokemus on yleensä aika surkea uudesta asti noissa halvoissa rimpuloissa. Uskokaa tai älkää, niin toisilla merkeillä on suuremmat tuotekehitysbudjetit kuin toisilla.
En tullut tappelemaan mutta kuulostaa keskustelu olevan Weber tai kannattaa jättää grilli laittamatta :kippis: niin ajattelin omia kokemuksia jakaa.
 
Niinkuin usein sanottu niin Weberien laatu on yleensä valovuoden edellä halpiksia. Materiaalivaahvuudet on varmaan kolme kertaa niin paksuja ja se on TIIIVIS mikä mahdollistaa kunnon lämpötilasäädön toisin kuin halpikset missä ilma vuotaa sieltä täältä oli luukut auki tai kiinni. Ja savustaessa savut tulee pihalle vaikka kaikki räppänät kiinni.

Weberin pallojen tiiviys on enemmän urbaani legenda kuin fakta. Ainakin mun kokemuksen ja Weberin asiakaspalvelun mukaan. Itse tiivistin bilteman tiivisteellä (muistaakseni tämä Lasikuitutiiviste uuninluukkuihin ja kamiinoihin) Materiaalipaksuuksista en osaa sanoa. Mutta tuon NDK:n tuhkankeräin on valovuoden edellä halpis-Weberiä. Kannattaa miettiä ainakin käyttötapauksia ja pystyykö ko. grilli tukemaan niitä. Esim ilmanvaihdon säätö, low & slow:n helppous jne. Weberin puolesta puhuu kyllä sitten lisävarustevalikoima (joista monia voi käyttää muissakin grilleissä tietenkin)
 
Juu ei weberiä kyllä tiiviiksi voi sanoa.
Itellä master touch ja kyllä se reilusti vuosi ennen kuin itse vääntelin kantta niin että on tiiviimpi, sen lisäksi kun kävin liikkeissä katsomassa grillejä niin jokainen koottu weberin pallo falskasi kannen alta ihan helvetisti.
Varsinkin se saranoilla oleva omasi todella isot raot kannen välissä.

Mutta aina sitä kantta voi itse yrittää saada tiiviimmäksi, sekä ajan myötä kun tulee grillauksesta nokea yms kannen ja rungon väliin niin vuoto kyllä vähenee.
 
Palataan ikuisuusongelmaan. Onko tähän olemssa jotain poppakonstia?
Meidän grilli on aina keväällä homeessa , vaikka kuinka syksyllä puunais. Säilytys on ulkona katoksessa suojapeitteen alla, eli kosteissa olosuhteissa joutuu talvehtimaan. Jotain rasvaa sinne väkistenkin jää ja home muuttaa sinne sitten sen perässä asumaan.
Vedät hanat kaakkoon ja poltat ne paskat pois. Sitte vaan grillattavat kyytiin ja nauttimaan. Niin ja se suojapeite tekee myös sen että se kosteus pysyy siellä sisällä.
 
Weberin Q 3tonniselle vahva suositus
Mikäli tarkoituksena oli että saa toisen puolen kuumemmaksi ja toisen puolen matalammalle lämmölle niin ei. Eikös tossa kierra yksi poltin koko kierroksen ja keskellä menee suoraan poltin. Ainakin vanhemmassa mallissa on ja on ihan paska grilli. Sori vaan :D

Kunnon kaasugrillit alkavat sieltä noin tuhannesta eurosta. Silti parempaa safkaa saa tehtyä pallogrillillä. Se maku on ihan erilainen..
 
Mikäli tarkoituksena oli että saa toisen puolen kuumemmaksi ja toisen puolen matalammalle lämmölle niin ei. Eikös tossa kierra yksi poltin koko kierroksen ja keskellä menee suoraan poltin. Ainakin vanhemmassa mallissa on ja on ihan paska grilli. Sori vaan :D

Kunnon kaasugrillit alkavat sieltä noin tuhannesta eurosta. Silti parempaa safkaa saa tehtyä pallogrillillä. Se maku on ihan erilainen..
No kyllä tolla epäsuorakin onnistuu. Toki tuo on jäänyt kolmos grilliksi mulla. Kamadon ja Weberin 57cm pallogrillin taakse. Mutta laatuisa peli on toikin.
 
kun sulla on käytännössä Q muotoinen poltin jonka keskellä menee suora poltin, miten sä teet tässä epäsuoran? Kaasussahan epäsuora menee suoraan toisessa päädyssä/laidassa, ei keskellä. Se että laitat Q polttimen ja safkat sihen keskelle niin ei oikein tee epäsuoraa..
 
Mikäli tarkoituksena oli että saa toisen puolen kuumemmaksi ja toisen puolen matalammalle lämmölle niin ei. Eikös tossa kierra yksi poltin koko kierroksen ja keskellä menee suoraan poltin. Ainakin vanhemmassa mallissa on ja on ihan paska grilli. Sori vaan :D

Kunnon kaasugrillit alkavat sieltä noin tuhannesta eurosta. Silti parempaa safkaa saa tehtyä pallogrillillä. Se maku on ihan erilainen..
Paska grilli tuo ei missään nimessä ole. Rakenne on kestävä ja laadukas, alumiinirunko kestää aikaa. Lämmönjakolevyn ja lisäritilän tarvitsee epäsuoraan grillaukseen.
Mutta kuten sanoit, ei vedä millään vertoja esim puolet halvemmalle Weberin 57cm pallolle.
 
kun sulla on käytännössä Q muotoinen poltin jonka keskellä menee suora poltin, miten sä teet tässä epäsuoran? Kaasussahan epäsuora menee suoraan toisessa päädyssä/laidassa, ei keskellä. Se että laitat Q polttimen ja safkat sihen keskelle niin ei oikein tee epäsuoraa..
Tuossa edellä jo vastattiinkin tyhjentävästi.
 
Elämäni ensimmäinen hiiligrilli hankinassa.
Vielä ei ole tiedossa paljonko grillille tulee käyttöä, joten ajattelin selviäväni noin satasella.
Olen katsonut esim. tätä:

Onko tällainen halpa Weberi mistään kotoisin?

Ihan mielenkiinnosta sitten, mitä nuo ~300€ Weberit tarjoaa sitten, mitä nämä eivät? Tämä NDK Swiss vaikutti ihan yllättävän jämäkältä ainakin kun kävin sitä katsomassa.
Ei toki ole mitään kokemusta tuosta hinnat alkaen Weberistä, mutta 57 Weberin omistavana muutama huomio. Tuossa tuhka tippuu tuolle alla olevalle lautaselle (sen pitä tippuu). Veikkaisin että se myös siitä häviää itsestään jos tuuli pääsee siihen puhaltamaan. Noissa hieman arvokkaimmissa Webereissä on alla irroitettava kippo, johon tuhka putoaa. Pidän tuota 47 kokoa myös hieman pienenä, eli jos noi on ne vaihtoehdot niin ota toi NDK. Kestää sen minkä kestää ja jos tuntuu että pitää joskus parempi saada, niin kattele sitten uudelleen. Nyt ollaan taas pelkkien kuvien varassa, mutta tuskin tuo ihan sysipaskakaan on. Se nyt on ihan selvä että jos ensimmäiseksi hiiligrilliksi ostaa jonkun ihan kelvottoman tekeleen, niin kyllä sen syö grillaamishaluja. Voi jopa mennä usko koko hiilillä grillaamiseen.
 
Se nyt on ihan selvä että jos ensimmäiseksi hiiligrilliksi ostaa jonkun ihan kelvottoman tekeleen, niin kyllä sen syö grillaamishaluja. Voi jopa mennä usko koko hiilillä grillaamiseen.
Tämä. Kerralla ostaa kunnollisen niin kyllä sillä on kiva rillata. Weberin master touch on erittäin hyvä pallo, ja mukana tulee kaikki mitä alkuun tarvii. Lisävarusteita on älytön määrä. Tuhkat saa helposti sinne tuhka-astiaan josta ne on helppo tyhjentää. 100€:n pallogrillit on satasen grillejä. Se vaan on faktaa että laadukas pallo maksaa 300€+ noin suurinpiirtein. Sihen kunnon hiilet/briketit sekä puhdistusharja, kunnon pihdit ja lasta niin ollaan n.400€ alkupanostuksessa. Mut sitten ne vehkeet on kunnolliset ja grillaaminen on kivaa. Grilli on tukeva, se ei kaadu pihalla vaikka olisi kova tuuli, noista halvoista en välttämättä mene takuuseen että pysyy pystyssä jne.
Moni ostaa esimerkiski näytönohjaimen joka maksaa tonnin. Sitte se on 3 vuoden päästä uusittava kun "ei pyöritä", samoin tekee se 100€ pallokin..
 
Elämäni ensimmäinen hiiligrilli hankinassa.
Vielä ei ole tiedossa paljonko grillille tulee käyttöä, joten ajattelin selviäväni noin satasella.
Olen katsonut esim. tätä:

Onko tällainen halpa Weberi mistään kotoisin?

Ihan mielenkiinnosta sitten, mitä nuo ~300€ Weberit tarjoaa sitten, mitä nämä eivät? Tämä NDK Swiss vaikutti ihan yllättävän jämäkältä ainakin kun kävin sitä katsomassa.
Sillä 300€ weberillä pelkkä ritilä on täysin erilainen, paksua rosteria. Keskellä ritilää on GBS eli gourmet bbq system, se pyöreä kolo. Sihen saat laitettua vaikka ja mitä härpäkettä. Mukana tulee myös hiilikorit, joilla voit tehdä helpommin epäsuoran grillauksen tai jakaa sitä. Puhdistussysteemi, eli ne tuhkat tippuu sihen astiaan josta ne on helppo tyhjentää. Jossain mallissa tulee valurautainen keskiritilä mukana, jossa pihvejä paistamalla lopputulos on ihan erilainen kuin tavallisella ritilällä jne. Paljon eroja, etenkin laadussa.
 
Mitäs härpäkkeitä olette hommanneet Weberin palloon? Viime kesä meni harjoitellessa tuolla perussetillä ja tokihan sillä pärjäisi tulevankin kesän, mutta ainahan sitä on kiva jotain uutta kokeilla. Laittakaa kokemuksia, niin osaa arvioida mitkä olisi rahan arvoisia. Niin ja mistä noita halvimmalla saa?
 
Mitäs härpäkkeitä olette hommanneet Weberin palloon? Viime kesä meni harjoitellessa tuolla perussetillä ja tokihan sillä pärjäisi tulevankin kesän, mutta ainahan sitä on kiva jotain uutta kokeilla. Laittakaa kokemuksia, niin osaa arvioida mitkä olisi rahan arvoisia. Niin ja mistä noita halvimmalla saa?
Moottoroitu varras on ehdoton.
Screenshot_20210325-130047.jpg

Toi löytyy iteltä. Oli kyllä halvempi ku sen vuos sit tilasin.
 
Palataan ikuisuusongelmaan. Onko tähän olemssa jotain poppakonstia?
Meidän grilli on aina keväällä homeessa , vaikka kuinka syksyllä puunais. Säilytys on ulkona katoksessa suojapeitteen alla, eli kosteissa olosuhteissa joutuu talvehtimaan. Jotain rasvaa sinne väkistenkin jää ja home muuttaa sinne sitten sen perässä asumaan.

Pese grilli ennen paketointia, ja jos kyse kaasusta käytä kuumana niin on steriili homeitiöistä. Puhdas rasva ei ole kasvualusta homeelle, joten jotain muuta sinne on jäänyt.
 
Joo heippa, jatkakaa Weber keskusteluanne täällä.
Aivan varmasti jatketaan niistäkin, sehän on tämän ketjun aihealueeseen sopivaa. Mikä sun pointti tuossa hinnan kauhistelussa siis oli? Huomasitko, että kyse ei ollut mistään Weber osasta, vaan tarvikeosa joka sopii mihin tahansa 57cm pallogrilliin.
 
Aivan varmasti jatketaan niistäkin, sehän on tämän ketjun aihealueeseen sopivaa. Mikä sun pointti tuossa hinnan kauhistelussa siis oli? Huomasitko, että kyse ei ollut mistään Weber osasta, vaan tarvikeosa joka sopii mihin tahansa 57cm pallogrilliin.
Ja jos toi kauhistuttaa niin ainahan sitä voi ostaa originaalin pyörittimen Weberiin :D
 
Siitä nyt ei pääse mihinkään että näissä kaasugrilleissä sekä palloissa Weber sattuu olee parhaiten itsensä brändänny tuote. Pääosin tuotteet ovat laadukkaita (maanantai osuu jokaisen kohdalle) ja niiden saatavuus on ainakin suomessa täysin ylivoimainen. Takuuasiat pelaa hienosti mikäli tarvetta tulee.

Sittenku siirrytään kamadoon... Big green egg on siellä sen genren weber. Ikuiset takuut keramiikalle, lisävarusteita sen verran paljon että niille on syytä olla oma varastotila jne. Laadusta saat, joudut ja kannattaa maksaa. Köyhän ei kannata ostaa halpaa.
 
Ja jos toi kauhistuttaa niin ainahan sitä voi ostaa originaalin pyörittimen Weberiin :D
Tuota en muuten suosittele. Sain tuollaisen joskus syntymäpäivälahjaksi ja ei tosiaan laatu vastaa hintaa. Joutui vääntelemään, että sopi paikalleen ja ei pysy tukevasti vieläkään. Näissä vartaissa kannattaa paljon mieluummin ostaa tarvikeosaa, kun paljon halvemmalla saa yhtä hyvän.

Siitä nyt ei pääse mihinkään että näissä kaasugrilleissä sekä palloissa Weber sattuu olee parhaiten itsensä brändänny tuote. Pääosin tuotteet ovat laadukkaita (maanantai osuu jokaisen kohdalle) ja niiden saatavuus on ainakin suomessa täysin ylivoimainen. Takuuasiat pelaa hienosti mikäli tarvetta tulee.

Sittenku siirrytään kamadoon... Big green egg on siellä sen genren weber. Ikuiset takuut keramiikalle, lisävarusteita sen verran paljon että niille on syytä olla oma varastotila jne. Laadusta saat, joudut ja kannattaa maksaa. Köyhän ei kannata ostaa halpaa.
Takuuasioista annan myös tässä yhteydessä plussaa Weberille. Master Touchin kannesta lohkesi pikkurillin kynnen kokoinen pala pinnoitetta kasausvaiheessa, kahvan juuresta. Sain kotiinkuljetuksena uuden kannen kahdessa päivässä. Valitin myös tuon vartaan ongelmista ja sain postissa uuden. Nyt on sellainenkin sitten paketissa odottomassa, että edellinen hajoaisi. Tuskin hajoaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikissa grilleissä nyt vaan on omat hyvät ja huonot asiat. Laatu maksaa ja jos tietää mitä haluaa, niin silloin siihen grilliin kannattaa myös minun mielestäni panostaa. Oma historia noin 10 vuodelta on ensin suht perus kaasugrilli. Tyytyväisenä grillasin 3 vuotta ennen kuin lämpöpellit oli ruosteessa, sytytin ei toiminut enää ja sellaista pientä.

Korjasin kaasugrillin pellinpalasella ja ostin rinnalle 57cm pallogrillin tokmannista. Hyvää safkaa sillä pallogtillillä sai aikaiseksi, vaikka se aika rimpula oli. Ei se tiiviskään ollut, mutta tuli silläkin savustettua. Lämmönsäätö noissa palloissa harvemmin on, joten kolmen vuoden jälkeen ostin hiiligrillin, jossa hiilipedin saa säädettyä. Tässä vaiheessa kaasugrilliä lähti kierrätykseen, sitä en ollut käyttänyt kertaakaan pallogrillin hankinnan jälkeen.

Pari vuotta grillasin tuolla säädettävällä ja suht tyytyväinen olin siihen. Iso paistopinta-ala ja lämmösäätö toimi hyvin. Ei vaan millään tavalla tiivis, joten epäsuora grillaus ei oikein toiminut. Sen rinnalle hankin viime vuonna nykyisen 15" kamadon. Isompi olisi tullut, jos niitä vaan olisi varastoissa ollut. Kamadolla on kaikki grillaukset hoidettu ja toinen isompi hiiligrilli ollut kylmänä pian vuoden verran. Pallogrilli lähti tässä välissä mökille.

Pointtini tässä on se että aina ei vaan heti tiedä mitä haluaa. En minä ensimmäiseksi grilliksi mitenkään olisi hoksannut hankkia kamadoa, enkä edes tiedä mitä markkinoilla silloin oli tarjolla. Kokeilemalla oppii ja löytää sen itselleen sopivan.
 
Kaikissa grilleissä nyt vaan on omat hyvät ja huonot asiat. Laatu maksaa ja jos tietää mitä haluaa, niin silloin siihen grilliin kannattaa myös minun mielestäni panostaa. Oma historia noin 10 vuodelta on ensin suht perus kaasugrilli. Tyytyväisenä grillasin 3 vuotta ennen kuin lämpöpellit oli ruosteessa, sytytin ei toiminut enää ja sellaista pientä.

Korjasin kaasugrillin pellinpalasella ja ostin rinnalle 57cm pallogrillin tokmannista. Hyvää safkaa sillä pallogtillillä sai aikaiseksi, vaikka se aika rimpula oli. Ei se tiiviskään ollut, mutta tuli silläkin savustettua. Lämmönsäätö noissa palloissa harvemmin on, joten kolmen vuoden jälkeen ostin hiiligrillin, jossa hiilipedin saa säädettyä. Tässä vaiheessa kaasugrilliä lähti kierrätykseen, sitä en ollut käyttänyt kertaakaan pallogrillin hankinnan jälkeen.

Pari vuotta grillasin tuolla säädettävällä ja suht tyytyväinen olin siihen. Iso paistopinta-ala ja lämmösäätö toimi hyvin. Ei vaan millään tavalla tiivis, joten epäsuora grillaus ei oikein toiminut. Sen rinnalle hankin viime vuonna nykyisen 15" kamadon. Isompi olisi tullut, jos niitä vaan olisi varastoissa ollut. Kamadolla on kaikki grillaukset hoidettu ja toinen isompi hiiligrilli ollut kylmänä pian vuoden verran. Pallogrilli lähti tässä välissä mökille.

Pointtini tässä on se että aina ei vaan heti tiedä mitä haluaa. En minä ensimmäiseksi grilliksi mitenkään olisi hoksannut hankkia kamadoa, enkä edes tiedä mitä markkinoilla silloin oli tarjolla. Kokeilemalla oppii ja löytää sen itselleen sopivan.
Näinhän se homma tuntuu juurikin menevän. Kyllä useimmiten tuntuu, että vaikka täällä kysellään neuvoja ja niitä joku yrittää myös antaa, ne kaikki unohtuu siinä vaiheessa kun ostopäätös tehdään. En väitä, ettenkö itse olisi ihan samaa tietä kulkenut. Nuorempana paskoilla kaasugrilleillä ja useilla paskoilla pallogrilleillä grillanneena, en edes oikein nähnyt koko hommassa mitään hohtoa. Sitten taisin jonkun Youtube videoiden kautta päätyä ostamaan Weberin 57cm pallon, jonka jälkeen tajusin, että tämähän on ihan helvetin hienoa puuhaa. Kymmeniä eri tekniikoita opeteltavaksi ja niistä itselleen mieluisammat käyttöön. Tuon Weberin kanssa nyt menty ympäri vuoden aktiivisesti neljä vuotta. Seuraavana ostoslistalla Kamado Joe tai Bono, vaikka Weber ei osoita vielä edes mitään kulumisen merkkejä.

Mutta se "köyhän ei kannata ostaa halpaa" pätee mielestäni tässä harrastuksessa oikein hyvin. Vaikkakin pidän esim Master Touchin 300e hintaa oikeinkin halpana, siihen nähden, mitä sillä voi tehdä ja kuinka pitkään. Omasta mielestä Master Touch on ainoa "entry level" grilli mitä kehtaan kenellekkään tuttavalle suositella. Osaltaan myös siksi, että Kamado on useimmille aika vieras konsepti ja harva on valmis sijoittamaan 700e tai enemmän sellaiseen grillityyppiin, mistä ei ole suurin piirtein ikinä kuullutkaan. 300e pitkäikäisestä ruuanlaittovälineestä on kuitenkin aika vähän. Maksaahan perus sähköhellakin enemmän.

Jokainen voi S-marketista ostoskoriinsa napata makkarat ja valmismarinoidut possun ulkofileepihvit, jotka paistaa vaikka nuotiolla, ei tarvitse kuin 1e ritilän kivien päälle. Enempää ei tarvitse sijoittaa, jos ei siltä tunnu.

Olen silti ennenkin sanonut, että jokainen tehkööt omat virheensä ja oppikkoon niistä. Tai sitten olkoon oppimatta.
 
Viimeksi muokattu:
Kamadojen laadusta ja keramiikasta kun paljon puhutaan niin tämän mukaan esim Kamado Joe ja hitokseen halvempi Mustang on molemmat valmistettu samasta mulliitti-savesta.

Toivottavasti eivät ole niin herkkiä rikkoontumaan että parempi takuu on tonnin arvoinen. Nimim. Mustangin omistaja
 
Viimeksi muokattu:
Elämäni ensimmäinen hiiligrilli hankinassa.
Vielä ei ole tiedossa paljonko grillille tulee käyttöä, joten ajattelin selviäväni noin satasella.
Olen katsonut esim. tätä:

Onko tällainen halpa Weberi mistään kotoisin?

Ihan mielenkiinnosta sitten, mitä nuo ~300€ Weberit tarjoaa sitten, mitä nämä eivät? Tämä NDK Swiss vaikutti ihan yllättävän jämäkältä ainakin kun kävin sitä katsomassa.

Kaverilla samanlainen weber jollain vanhemmalla nimellä ja itse koen huonoksi tuon alaluukun säädön. Siihen päälle putoaa tuhkaa tukkien aukot joita pitää sitten tikulla tökkiä auki. Tuosta on se parempikin malli joka on muuten samanlainen mutta ilmaa säädetään kammesta joka liikuttaa veneen 3-lapaisen potkurin tapaista laitetta grillin sisällä. Se auraa tuhkat pois ja pudottaa ne lautaselle. Noissa kalliimmissa malleissa ilmeisesti sama systeemi mutta lautanen korvattu sillä astialla.

Jos 47cm haluat niin ennemmin tämä Original Kettle Charcoal Grill 18"

Mulle tää hiiligrillaus on sellainen vanhakantainen fiilisjuttu. Tykkään tuosta 57cm original-mallista tuhkalautasineen ja ilman mitään lisähärpättimiä ja saranakansia - ilmeisesti Motonetissä Classic-nimellä. Grillaan hiilillä kun syttyy krikettejä helpommin ja nopeammin ilman piippusytyttimiä. Lisäksi niissä on jotenkin miellyttävämpi savun haju ja ovat myös enemmän luonnonkamaa kuin pelletit -> fiilisjuttu eikä ehkä perustu mihinkään. Epäsuoraa grillausta tehtäessä kasaan epämääräisen keon hiiliä grillin toiseen laitaan ja ruuat toiseen. Pääasiassa käytän suoraa grillausta ja tarvittaessa valmistelen aineksia ennalta jotta tuo max. 45min grillausaika riittää - siitä pidemmässä tuppaa ainekset palamaan teki mitä vaan. Pikku kikka estää ruokia palamasta on jättää pieni osa grillausalasta ilman hiiliä jolloin sinne saa ruokaa turvaan palamiselta. Savustamisen teen saaristolaispöntöllä, joka rakennettu vanhan kiukaan päälle ja tämä on mielestäni huomattavasti miellyttävämpi tapa tehdä slow and low tekniikalla kuin grillillä.

P.S. Oma Weber on 9 vuotta vanha eikä ruostumisen merkkejä näy. Halpisgrillit ei kestä monta vuotta ruostumatta kun emalointi on niin ohutta, kokemusta on.
 
Viimeksi muokattu:
Samoilla linjoilla täälläkin.
Pallogrilli hyvä ns. tavalliseen (=suoraan) grillaamiseen varsinkin jos tarvitsee liikutella pihamaalla tai kantaa välillä kellariin, kamadot on aika painavia. Mutta jos halutaan kunnon lämmönsäätely niin ei pallogrillistä siihen oikein ole. Lisäksi olen ymmärtänyt että Kamado säästää hiiliä verrattuna pallogrilliin, joka kuluttaa niitä yllättävän paljon. Tällä voi olla merkitystä jos käyttää kalliimpia laatuhiiliä tavallisten Marienburgien tai halpishiilisilppujen sijaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Kertokaahan grillausprot naseva nykyaikainen lämpömittari kamadossa käytettäväksi. Eli hintalaatusuhteltaan hyvä laite hakusassa
 
Kertokaahan grillausprot naseva nykyaikainen lämpömittari kamadossa käytettäväksi. Eli hintalaatusuhteltaan hyvä laite hakusassa

Tuossa aika lyömätön hintalaatusuhde. Kalliimmalla saa sitten enemmän ominaisuuksia mutta peruskäyttöön hyvä laite. Itsellä toiminut ongelmitta 3 vuotta.
 

Tuossa aika lyömätön hintalaatusuhde. Kalliimmalla saa sitten enemmän ominaisuuksia mutta peruskäyttöön hyvä laite. Itsellä toiminut ongelmitta 3 vuotta.
Jees, InkBird tekee laatukamaa. Mökille taidan hommata tuon akullisen version, niin saa tarvittaessa verkkovirralla ladattua. Kiitos vinkistä!
 
Kamadojen laadusta ja keramiikasta kun paljon puhutaan niin tämän mukaan esim Kamado Joe ja hitokseen halvempi Mustang on molemmat valmistettu samasta mulliitti-savesta.

Toivottavasti eivät ole niin herkkiä rikkoontumaan että parempi takuu on tonnin arvoinen. Nimim. Mustangin omistaja
Ei toi kyllä pidä paikkaansa. Bastard on tehty kordieriitista kuten myös kamado joe. Vaikka nekin kiinassa tehdään niin kyllä se mustangi ihan erilaisesta on tehty kuin nuo kaksi. Auplex valmistaa paljon halpoja kamadoja, laatu ei ole hyvää. Toki hintakin on erilainen.
Motonetin myymä Roastmaster kannattaa kyllä jättää sinne kauppaan. Todella moni on lauennut hyvin vähäisen käytön jälkeen.
 
Ei toi kyllä pidä paikkaansa. Bastard on tehty kordieriitista kuten myös kamado joe.

Kummankaan saitilta ei kovin helpolla löydy käytettyä materiaalia. Jos sulla ei ole antaa fiksua linkkiä jonka takana tuo kerrotaan niin voit väittää että ne on tehty vaikka kullasta.
 
Onko täällä kenelläkään käytännön kokemusta Napoleon-grilleihin saatavaa hiilikaukaloa?

Olisi toimiva, mikäli semi kätevästi onnistuis aina aikaa reilusti ollessa paistatella hiilellä kamaa ja vaikka nakata vähän savun makuakin sekaan..

Esimerkiksi tähän grilliin siis sopii:

Tässä linkki hiilikaukaloon:

Esittelyvideo Napoleonilta:
 
Kummankaan saitilta ei kovin helpolla löydy käytettyä materiaalia. Jos sulla ei ole antaa fiksua linkkiä jonka takana tuo kerrotaan niin voit väittää että ne on tehty vaikka kullasta.
Riittääkö noi sulle vai...
Ja nykyään Bastardissakin on keramiikalle elinikäinen takuu, ei 20 vuotta kuten tuossa vielä on. Ne vaihtu oliko nyt 2020-malleihin tuo takuu.
 
Viimeksi muokattu:
Mitäs vaihtoehtoja löytyy jos on saranoitu kansi?
Ei ole tullut vastaan. Tämä on juurikin yksi syy, miksi en ostaisi sitä saranallista mallia. Onko siinä saranassa mitään pikalukitusta, millä kannen saisi irti siksi aikaa, kun käyttää varrasrengasta?

Kamadoissahan tuo rengas on sellainen kiilamallinen, jotta kannen saa kiinni. En ole nähnyt vastaavaa saranaweberille.
 
Viimeksi muokattu:
Onko täällä kenelläkään käytännön kokemusta Napoleon-grilleihin saatavaa hiilikaukaloa?

Olisi toimiva, mikäli semi kätevästi onnistuis aina aikaa reilusti ollessa paistatella hiilellä kamaa ja vaikka nakata vähän savun makuakin sekaan..

Tämä kiinnostaisi myös minua. Tosin ei tuo hiilikaukalo nyt kovin hintava ole, ja eiköhän se tee juuri sitä mitä pitääkin. Ei kai tuon toimivuutta voi kovin pahasti ryssiä.

Tässä yksi review aiheesta, tuo setä on näköjään ennenkin grillanut, niin pakko uskoa :)
 
Kumpi noista keraameista on sitten parempi ja miksi?
Toivottavasti eivät ole niin herkkiä rikkoontumaan että parempi takuu on tonnin arvoinen. Nimim. Mustangin omistaja

Tonnilla saa jo muutaman uuden kamadon, jos tarve sattuu tulemaan.
 
Riittääkö noi sulle vai...

No ei kyl. KJ:sta eivät kerro mitään ja tuon perusteella Mustangikaan ei ole Auplex-kamado koska on tehty mulliitista eikä "reinforced clay". Mulliitti olisi varmaankin mainittu tuolla jos se on käytössä.
 
Viimeksi muokattu:
No ei kyl. KJ:sta eivät kerro mitään ja tuon perusteella Mustangikaan ei ole Auplex-kamado koska on tehty mulliitista eikä "reinforced clay". Mulliitti olisi varmaankin mainittu tuolla jos se on käytössä.
No sä voit sitte ite alkaa tutkia asioita kun et niistä kerran mitään tiedä. Mä olen noista lukenu parisen vuoden ajalta aika pitkälti ja ollu aika aktiivisesti suomen kamado ryhmissä keskustelemassa. Kandee käydä sieltä kysyy jos vaikka sitte menis jakeluun.
Kamado Joe ei kyl tosiaan ole mikään Auplexin valmistama kamado. Laadullisesti samaa tasoa mitä muutkin jenkkien kamadot, bge, monolith sekä primo.
En nyt muista missä ne Mustangit tehdään mut sellasta hypistelleenä niin aika kaukana KJ:n laadusta.

Ps. @jra72 niin pitkää ku sä postailet grillbillin sivustolta että siellä lukee että samaa materiaalia ni rauhotu ny ja mene vaikka lepäämään
 
Viimeksi muokattu:
No sä voit sitte ite alkaa tutkia asioita kun et niistä kerran mitään tiedä. Mä olen noista lukenu parisen vuoden ajalta aika pitkälti ja ollu aika aktiivisesti suomen kamado ryhmissä keskustelemassa. Kandee käydä sieltä kysyy jos vaikka sitte menis jakeluun.
Kamado Joe ei kyl tosiaan ole mikään Auplexin valmistama kamado. Laadullisesti samaa tasoa mitä muutkin jenkkien kamadot, bge, monolith sekä primo.
En nyt muista missä ne Mustangit tehdään mut sellasta hypistelleenä niin aika kaukana KJ:n laadusta.
Onko nuo kamado ryhmät Facebookissa vai missä? Muakin vois kiinnostaa. Mustang kamado on käsittääkseni Auplexin tekemä. Mulla on sellainen ollut nyt pari vuotta kovalla käytöllä.
 
Kamadojen laadusta ja keramiikasta kun paljon puhutaan niin tämän mukaan esim Kamado Joe ja hitokseen halvempi Mustang on molemmat valmistettu samasta mulliitti-savesta.

Toivottavasti eivät ole niin herkkiä rikkoontumaan että parempi takuu on tonnin arvoinen. Nimim. Mustangin omistaja
Hieman suhtautuisin varauksella noihin tietoihin. Siinä kun yritetään myydä omaa kamadoa.
Ja KJ:n ja Mustangin välillä on paljon muutakin eroa kuin takuu. Joessa on parempi sarana, parempi tiiviste, parempi ritiläsysteemi, parempi tulipesä ja helpompi tuhkien tyhjennys. On vähän hölmöä ostaa Mustang (Auplex) tuolla hinnalla, kun hieman lisää laittamalla saa hyvää laatua ja kunnon takuun. Bono, Masterbuilt tai Cello. Cellossa miinuksena huono sisäosien takuu. Jokainen tietysti saa hankkia mieleisensä, mutta jos luulee pelkän takuun olevan erona, on ihan metsässä luulojensa kanssa.
 
Mikset grillaa niitä makkaroita tolla Traegerilla? Sähän voit tehdä tolla kaiken grillauksen..
Juuri näin ja Traegerin lämpösuojan ja liekkisuojan kun ottaa pois niin saa paremmin väriä pintaan. Toki näiden poistaminen omalla vastuulla.

Videolla Kosmos Q:n kaverit kokeilee tätä ja hyvää tulee. Alkaa kohdasta 4:40.

 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 773
Viestejä
4 516 293
Jäsenet
74 469
Uusin jäsen
Peuzhi
Back
Ylös Bottom