Grillit & grillaus

Itsellä lähestyy se hetki kun kurkataan pressun alle talven jälkeen. Katoksen alla on Weberi nököttänyt käyttämättä, talvigrillailut jäi väliin millä perustelin itselleni ettei tarvitse erikseen talviteloille laittaa.
 
Uskomattoman vankalta vaikuttaa Bauhaussin Kingstone Cliff 650-1 kasattuna vs 6 vuotta vanha markettigrilli.

Vielä ei oo raaskinu terassille viedä. Vaikka Ooni löytyy niin silti pitsakivet yms sisälty sähköistä varrasta myöten + kaasuletku säätimellä niin nyt sitten on yksi ylimääräinen.

Painoa 69,5kg :vihellys: eilen vasta kasasin niin muutoin paha sanoa.
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäistä grilliä pitäisi hankkia kesäksi, ja vähän arveluttaa kaasun kanssa leikkiminen.
Tekeekö tämmöisellä sähkögrillillä mitään: Pulse 2000 Sähkögrilli Vaunulla - FI

Vai mikä olisi tumpelolle ensikertalaiselle sopiva grilli?
Todellakin tekee. Tuo on meikäläisen märkä uni, kauhean kallis vain..

Jos sähkögrillin haluat ja päästä halvemmalla niin esim. tämä on halvempi vaihtoehto Weber Q1400 -sähkögrilli, Dark Grey 295,00 minulla on tuosta aiempi malli partsilla joka on kyllä erittäin hyvä. Ei häviä juuri lainkaan jos ollenkaan kaasugrillille, hiilet sitten asia erikseen.
 
Tokmannin mainoksesta bongasin tämän: George Foreman -sähkögrilli
Toimiiko tuollainen pieneen grillailuun esim. parvekkeella? Kaverin puolesta kysyn, kun itsella kaasugrilli omakotitalon terassilla niin ei tarvetta pienelle sähkögrillille eikä kokemusta noista.
 
Tokmannin mainoksesta bongasin tämän: George Foreman -sähkögrilli
Toimiiko tuollainen pieneen grillailuun esim. parvekkeella? Kaverin puolesta kysyn, kun itsella kaasugrilli omakotitalon terassilla niin ei tarvetta pienelle sähkögrillille eikä kokemusta noista.
Tuollainen on ihan 1:1 sama kuin valurautapannu liedellä. Toki käryt menee partsille keittiön sijaan ja pinta-ala on suurempi. Tuosta ei siis esim rasva tipu ritilän läpi niin kuin "normaalissa" grillissä, vaan jää paistoalustalle. Varmasti silti makkarat esim paistaa aivan hyvin. Riippuu mitä haluaa. Weberit on siitä hyviä, että niihin saa hyvin lisäosia jos haluaa.
 
Tuollainen on ihan 1:1 sama kuin valurautapannu liedellä. Toki käryt menee partsille keittiön sijaan ja pinta-ala on suurempi. Tuosta ei siis esim rasva tipu ritilän läpi niin kuin "normaalissa" grillissä, vaan jää paistoalustalle. Varmasti silti makkarat esim paistaa aivan hyvin. Riippuu mitä haluaa. Weberit on siitä hyviä, että niihin saa hyvin lisäosia jos haluaa.
Ei vaan valurautapannu liedellä on PALJON parempi.
 
On se maaiilma muuttunut. Vanhan liiton miehenä on kenties oikeutettua sanoa että hankalaa on.

Traeger pellettigrillin yhdistäminen WiFiin
Traegerin PRO D2 575 / 780, Ironwood 650 / 885 ja Timberline 850 / 1300 malleja voidaan ohjata myös puhelimella. Jotta toiminnon saa käyttöön tulisi iOS / Android laitteelle ladata Traegerin mobiilisovellus sovelluskaupasta. Kun grilli on yhdistetty puhelimeen, tulisi grilli pitää virrassa ja antaa grillin hakea uusin ohjelmistopäivitys. Grillin päivittäminen saattaa kestää vuorokauden, joten suosittelemme, että grilli päivitetään, kun siihen on aikaa ja grillille ei ole käyttöä.


Auta armias jos pävitystouhuun haksahtaa pienessä sievässä juhannusaattona :)

Mitä seuraavaksi? Varmaan halotkin jatkossa pitää kytkeä wifi verkkoon....Halon päivitys se vasta puuhaa sitten onkin.....
 
On se maaiilma muuttunut. Vanhan liiton miehenä on kenties oikeutettua sanoa että hankalaa on.




Auta armias jos pävitystouhuun haksahtaa pienessä sievässä juhannusaattona :)

Mitä seuraavaksi? Varmaan halotkin jatkossa pitää kytkeä wifi verkkoon....Halon päivitys se vasta puuhaa sitten onkin.....
Wifimittari millä sais kosteuden mitattua :thumbsup:
 
Tätä samaa katselin. Itselle tuli just Traegerin iso pellettihirmu, mutta sitte älysin, että tarttenhan mä makkaranpaistoon yms erilaisten ruokien valmistukseen kaasugrillin. Weberin joku samanhintainen näytti sellaiselta muoviselta lasten työntövaunulta ni siks mä ihastuin kans tohon. En vielä tilannut, yritän löytää kokemuksia tästä vielä jostain
Mikset grillaa niitä makkaroita tolla Traegerilla? Sähän voit tehdä tolla kaiken grillauksen..
 
Isoa kamadoa olisin hankkimassa ja koittanut urkkia noita eri ominaisuuksia. Kamado Joe vaikuttaisi laadukkaimmalta ja siihen saisi kaikki mahdolliset kilkkeet.

Toisaalta hinnan puolesta tuo isoin Bono vaikuttaisi paremmalta. Onko siinä puolikuun muotoinen lämmönjakolevy 2 zone cookingia varten? Se vaikuttaisi yhdeltä tärkeimmistä ominaisuuksista.
 
Isoa kamadoa olisin hankkimassa ja koittanut urkkia noita eri ominaisuuksia. Kamado Joe vaikuttaisi laadukkaimmalta ja siihen saisi kaikki mahdolliset kilkkeet.

Toisaalta hinnan puolesta tuo isoin Bono vaikuttaisi paremmalta. Onko siinä puolikuun muotoinen lämmönjakolevy 2 zone cookingia varten? Se vaikuttaisi yhdeltä tärkeimmistä ominaisuuksista.
Näyttää olevan.
 
Näitkö jostain kuvasta? Bigshopin kuvaustekstistä ja mistään kuvista tai videoista en asiaa bongannut. Laitatko vielä lähteen, jos ei ole liiaksi vaivaa?
Kamado BONO grande tossakun katot tokaa kuvaa niin siinä näkyy (ainaki mielestäni) että se on keskeltä "halki". Tuo grande on hyvän kokoinen, sen ostaisin jos olisi yksi muna. Kannattaa toki viel varmistaa mut muistaakseni keskusteluissa on tullu myös esille etttä on kaks puolikuuta..
Tässä videolla on..
 
Löytyykö täältä keneltäkään Acosta -grilliä ja halua myydä sellaista?

acosta_02.jpg
 
Löytyykö täältä keneltäkään Acosta -grilliä ja halua myydä sellaista?

acosta_02.jpg
Porukoilla on tommonen. Ja vieläkin käy ja kukkuu :D Pienenä tehtiin tolla aina makkaraa ja sitten tein ranskalaisia. Noi vaan kestää ja kestää, DDR laatua. Tosin yksi porukoilla meni rikki mutta jostain perintöromujen joukosta löyty nykyinen ja se käy ja kukkuu.

Eikä myydä :D
 
Kamadon lämmönjakolevyn ja grillausjärjestelmän (se kaksiosainen) saa lisävarusteinakin jos sellaista ei satu olemaan paketissa valmiina.
 
Ok. Hinnan puolesta Bono vaikuttaisi fiksulta ratkaisulta ottaen huomioon, että tuo taitaa laadullisesti (takuu keramiikalle) ja lisävarusteiden osalta olla pitkälti Kamado Joen tasoa.

Taitaa lähteä tuo Limited sitten tilaukseen. Kiitos avusta!
 
Porukoilla on tommonen. Ja vieläkin käy ja kukkuu :D Pienenä tehtiin tolla aina makkaraa ja sitten tein ranskalaisia. Noi vaan kestää ja kestää, DDR laatua. Tosin yksi porukoilla meni rikki mutta jostain perintöromujen joukosta löyty nykyinen ja se käy ja kukkuu.

Eikä myydä :D
Minunkin vanhemmiltani löytyy vastaava grilli, on todella kätevä ja hieno laite. Kestänyt ties kuinka monta vuosikymmentä, siksi sitä etsinkin omaan kotiin. :)
 
Vähän ristiriitaista tietoa olen saanut siitä, että mitkä brändit tulee Auplexilta ja mitkä ei. Onko varmaa tietoa onko Bono laadukkaampaa matskua?

Jotkut väittävät Cellon tulevan Bonon kanssa samasta tehtaasta ja osa sanoo, että Cello tulee Auplexilta kaikkien muiden halpiskamadojen ohella.
 
Mihin sä tarviit niin isoa kamadoa? Bonot on ihan hyviä kamadoja. Kun tohon Grande kokoiseen menee heittämällä iso joulukinkkukin. 8kg brisketti. Jos on pari kerrosta niin menee 6kg wingsejä jne.

Jos tarviit kerran vuodessa isompaa kamadoa niin ei mitää järkeä ostaa niin isoa ellet osta myös pientä sihen viereen. Jolla sit hoituu 90% grillauksista..
 
Mihin sä tarviit niin isoa kamadoa? Bonot on ihan hyviä kamadoja. Kun tohon Grande kokoiseen menee heittämällä iso joulukinkkukin. 8kg brisketti. Jos on pari kerrosta niin menee 6kg wingsejä jne.

Jos tarviit kerran vuodessa isompaa kamadoa niin ei mitää järkeä ostaa niin isoa ellet osta myös pientä sihen viereen. Jolla sit hoituu 90% grillauksista..
Ajattelin että hintaero ei ole niin valtava Granden ja Limitedin välillä.

Onko tossa huonona puolena sitten hitaampi lämpiäminen? Normikäytössä 4-5 hengen safkat tossa paistellaan ja muutaman kerran kesässä on toki isompia kaveriporukoita käymässä kun on juhlia jne.

Lähinnä mietin ettei vara venettä kaada..
 
Sihe pienempäänkin mahtuu helposti 5 hengen safkat. Mut toki ohan se iso kiva
Kannattaa sitte hommaa marabu tai quebracho hiiliä. Palaa hitaasti ja pitkään.
 
Joo.. keksitkö muuta syytä olla hankkimatta isompaa vaikka maksimikapasiteetille ei ole säännöllistä tarvetta?

Itse mietin vaan tuota, että kerralla imaisee enemmän hiiliä. Mitenköhän paljon pidempään sitä saa lämmitellä pienempään verrattuna?
 
Vähän ristiriitaista tietoa olen saanut siitä, että mitkä brändit tulee Auplexilta ja mitkä ei. Onko varmaa tietoa onko Bono laadukkaampaa matskua?

Jotkut väittävät Cellon tulevan Bonon kanssa samasta tehtaasta ja osa sanoo, että Cello tulee Auplexilta kaikkien muiden halpiskamadojen ohella.
Uudemmat harmaat cellot tulevat samalta tehtaalta kuin bonot ja ovat lähestulkoon sama grilli pienin muutoksin. Bonossa parempi vakiovarustelu ja pitempi takuu koska ovat valmistajan oma merkki. Cellossa lyhyempi ja rajatumpi takuu. Molemmat siis laadukkaampaa keramiikkaa kuin perus auplexissa.
 
Se riippuu niin monesta tekijästä, mitkä hiilet, millä sytyttää jne.
Toki jos ostaa tollasen ison niin sit jos haluu toisen niin sellanen minimo ei sitte maailmaa kaada kun Virosta n.350€ toimitettuna.
 
Minulla on tuo 15" Cellon harmaa Kamado. Reippaassa käytössä vajaan vuoden verran ja grillaan säännöllisesti talvellakin. Olen ollut hyvin tyytyväinen kaikkeen muuhun kuin kokoon. Aika pieni tuo on. Varsinkin jos haluaa savustaa kalaa tai tehdä esim ribsejä. Pienemmät pitsat eivät haittaa.
Kikkailin siihen "toisen kerroksen", joka toki auttaa, mutta kyllä minä meinaan siirtyä 21 - 24 " -kokoiseen. Kamado-grillistä en kuitenkaan ole siirtymässä pois.
 
Onko teistä kukaan savustellut isoja muikkuja kamadolla? Onnistuuko tollaisen pienemmän kalan savustus miten hyvin? Taitaa minimilämmöt olla jotain 107 asteen luokkaa järestään näissä laitteissa?

Ja saakohan tuon Bonon lämpömittarin kalibroitua tarvittaessa?
 
Viimeksi muokattu:
Minulla on tuo 15" Cellon harmaa Kamado. Reippaassa käytössä vajaan vuoden verran ja grillaan säännöllisesti talvellakin. Olen ollut hyvin tyytyväinen kaikkeen muuhun kuin kokoon. Aika pieni tuo on. Varsinkin jos haluaa savustaa kalaa tai tehdä esim ribsejä. Pienemmät pitsat eivät haittaa.
Kikkailin siihen "toisen kerroksen", joka toki auttaa, mutta kyllä minä meinaan siirtyä 21 - 24 " -kokoiseen. Kamado-grillistä en kuitenkaan ole siirtymässä pois.
Jätä se pienempi sihe viereen. Helpottas reverse searia tai sitä kun teet eri lämpötiloissa olevia safkoja.
 
Onko teistä kukaan savustellut isoja muikkuja kamadolla? Onnistuuko tollaisen pienemmän kalan savustus miten hyvin? Taitaa minimilämmöt olla jotain 107 asteen luokkaa järestään näissä laitteissa?

Ja saakohan tuon Bonon lämpömittarin kalibroitua tarvittaessa?
kyllä onnistuu ja saa sen pysyy helposti 100c lämmössä ja mittarit saa kalibroitua. Silti bt-mittari on syytä olla.
 
Uudemmat harmaat cellot tulevat samalta tehtaalta kuin bonot ja ovat lähestulkoon sama grilli pienin muutoksin. Bonossa parempi vakiovarustelu ja pitempi takuu koska ovat valmistajan oma merkki. Cellossa lyhyempi ja rajatumpi takuu. Molemmat siis laadukkaampaa keramiikkaa kuin perus auplexissa.

Bono on firmana liettuasta, munat eivät.
 
Ajatuksissa hommata kaasugrilli parvekkeelle 2-4 hengen käyttöön. Tilaa ei ihan hirveesti ole, joten taittuvat sivutasot olisi plussaa. Ei grilleistä kovin paljon kokemusta ole, mutta appiukon jonkinlaisella Weberillä on tullut grillailtua. Joku aika perus malli vuosien takaa. 2 polttimella, mut polttimet on poikittain, joten lämmönsäätö tosi vaikeeta. Vasemmalla parila ja oikealla normaali grilliritilä. Eihän siitä lämmönsäädöstä mitään tule, joten ei mielellään tällaista ratkaisua vaan tasaista lämpöä. Kai siihen muutaman huntin voisi sijoittaa, mut joku 500€ alkaa oleen maksimi. Mikähän olisi paras vaihtoehto ?
Tämä ei ainakaan hinnalla ole pilattu, mutta mahtaako tuolla mitään tehdä ?
 
Ajatuksissa hommata kaasugrilli parvekkeelle 2-4 hengen käyttöön. Tilaa ei ihan hirveesti ole, joten taittuvat sivutasot olisi plussaa. Ei grilleistä kovin paljon kokemusta ole, mutta appiukon jonkinlaisella Weberillä on tullut grillailtua. Joku aika perus malli vuosien takaa. 2 polttimella, mut polttimet on poikittain, joten lämmönsäätö tosi vaikeeta. Vasemmalla parila ja oikealla normaali grilliritilä. Eihän siitä lämmönsäädöstä mitään tule, joten ei mielellään tällaista ratkaisua vaan tasaista lämpöä. Kai siihen muutaman huntin voisi sijoittaa, mut joku 500€ alkaa oleen maksimi. Mikähän olisi paras vaihtoehto ?
Tämä ei ainakaan hinnalla ole pilattu, mutta mahtaako tuolla mitään tehdä ?
Ei tee. Weberin uudemmissa ne menee syvyys suunnassa jolloin se toisen puolen lämöpötilaerot on mahdollista. Weber spiritin vois löytää tuolla n.500€. kahden ja kolmen polttimon välillä ei välttämättä paljoa ole hintaeroa.
Toinen laatupeli on Napoleon.
Kannattaa ihan suosiolla jättää ne halvat grillit ostamatta, koska parin vuoden päästä oot taas ostamassa grilliä kun se ei enää toimi.
 
Ajatuksissa hommata kaasugrilli parvekkeelle 2-4 hengen käyttöön. Tilaa ei ihan hirveesti ole, joten taittuvat sivutasot olisi plussaa. Ei grilleistä kovin paljon kokemusta ole, mutta appiukon jonkinlaisella Weberillä on tullut grillailtua. Joku aika perus malli vuosien takaa. 2 polttimella, mut polttimet on poikittain, joten lämmönsäätö tosi vaikeeta. Vasemmalla parila ja oikealla normaali grilliritilä. Eihän siitä lämmönsäädöstä mitään tule, joten ei mielellään tällaista ratkaisua vaan tasaista lämpöä. Kai siihen muutaman huntin voisi sijoittaa, mut joku 500€ alkaa oleen maksimi. Mikähän olisi paras vaihtoehto ?
Tämä ei ainakaan hinnalla ole pilattu, mutta mahtaako tuolla mitään tehdä ?
Weberin Q 3tonniselle vahva suositus
 
Ei tee. Weberin uudemmissa ne menee syvyys suunnassa jolloin se toisen puolen lämöpötilaerot on mahdollista. Weber spiritin vois löytää tuolla n.500€. kahden ja kolmen polttimon välillä ei välttämättä paljoa ole hintaeroa.
Toinen laatupeli on Napoleon.
Kannattaa ihan suosiolla jättää ne halvat grillit ostamatta, koska parin vuoden päästä oot taas ostamassa grilliä kun se ei enää toimi.
En nyt tiiä mutta ei saatu kuudessa vuodessa parin sadan markettigrilliä kuolemaan vaikka polttimoitten suojalevyt sulaneet ja ollut liekissäkin pari kertaa :rofl: vieläkin toimis mutta mieli teki jo isompaa.
 
Palataan ikuisuusongelmaan. Onko tähän olemssa jotain poppakonstia?
Meidän grilli on aina keväällä homeessa , vaikka kuinka syksyllä puunais. Säilytys on ulkona katoksessa suojapeitteen alla, eli kosteissa olosuhteissa joutuu talvehtimaan. Jotain rasvaa sinne väkistenkin jää ja home muuttaa sinne sitten sen perässä asumaan.
 
Palataan ikuisuusongelmaan. Onko tähän olemssa jotain poppakonstia?
Meidän grilli on aina keväällä homeessa , vaikka kuinka syksyllä puunais. Säilytys on ulkona katoksessa suojapeitteen alla, eli kosteissa olosuhteissa joutuu talvehtimaan. Jotain rasvaa sinne väkistenkin jää ja home muuttaa sinne sitten sen perässä asumaan.
Ihan normaalia. Keväällä pesu ja sen jälkeen hiilet/kaasu täysille ja loput palaa pois.
 
Ei kai se kestävyys olekaan Kiinalaisen markettigrillin ongelma vaan käytettävyys. Mökillä, jossa laitetaan paljon ruokaa ulkona, olen päässyt tuon huomaamaan. Landmannin kaasugrilli oli siellä kovassa käytössä yli 10 vuotta ja toimi edelleen, mutta järven rannalla kun usein tuulee niin grillaaminen oli vaikeaa. Grillin puhtaanapito oli myös hankalaa sen rakenteen takia. Kyllähän tuommoinen Weber on ihan erilainen käyttää kun sen saa putsattua todella puhtaaksi aivan helposti esim. syksyllä, eikä ole keväällä homeessa. Eikä siihen tuuli vaikuta lähellekään samalla tavalla kun laittaa kannen kiinni. Tosin nyt on kaksi kesää grillattu paljon Auplexin halppis kamadolla, joka hoitaa nyt päägrillin tehtävää.
 
En nyt tiiä mutta ei saatu kuudessa vuodessa parin sadan markettigrilliä kuolemaan vaikka polttimoitten suojalevyt sulaneet ja ollut liekissäkin pari kertaa :rofl: vieläkin toimis mutta mieli teki jo isompaa.
Saattaahan sinne liekin saada mutta käyttökokemus on yleensä aika surkea uudesta asti noissa halvoissa rimpuloissa. Uskokaa tai älkää, niin toisilla merkeillä on suuremmat tuotekehitysbudjetit kuin toisilla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 773
Viestejä
4 516 293
Jäsenet
74 469
Uusin jäsen
Peuzhi
Back
Ylös Bottom