Grillit & grillaus

Antaa kaikkien grillaajien grillata.

Nyt kun on terassilaajennus tehty olisi tarkoitus tuon kaasun kylkeen käydä ostamassa eka "kunnon" hiiligrilli. Mitäs oheishärpäkettä pitää/kannattaa muistaa hankkia suoraan ettei iske kesken tekemisen tarve? Tarkoitus olisi hakea säkki hiiliä ja brikettejä, piippusytytin ja sytytyspaloja, pärjääkö niillä jos esim löytyy jo teräsharja millä on kaasugrillin valurautoja putsattu. Grilliksi melko varmasti tulee Master touch premium jos sillä on vaikutusta hankintoihin.
Kannattaa mielestäni ostaa normi master touch eikä premium, se saranoitu kansi saa koko laitoksen vuotamaan sekä sit et pysty yhtään vaihtelemaan kannen ilma-aukkojen ja mittarin sijoitusta sen jälkeen kun grilli on sytytetty.
 
Erinäisistä tekniikoista puheenollen, niin itse olen tykästynyt pistämään hiilet kannelliseen metalliämpäriin josta sitten kauhalla tai hanskat kädessä hiiliä ottelen. Helppoa ja vaivatonta. Säkistä kun ottaa, nin kädet on kyynerpäivä myöden mustana.

Niitä säkin reunoja voi helposti rullata lyhemmiksi, niin hiilet on koko ajan suun lähellä.
 
Kannattaa mielestäni ostaa normi master touch eikä premium, se saranoitu kansi saa koko laitoksen vuotamaan sekä sit et pysty yhtään vaihtelemaan kannen ilma-aukkojen ja mittarin sijoitusta sen jälkeen kun grilli on sytytetty.

Kyllä sen helposti sai tiiviiksi kasatessa ilman jousien kääntökikkaakin. Vähän funtsii miten pultteja kiristelee (ettei vetele sitä kantta vinoon) ja missä järjestyksessä ja kattoo, että kulho ja kansi on saman muotoisia. Pikku tirvasu käsillä kannen kehään muuttaa kyllä sen muotoa tarvittavan määrän jos jossain kohtaa välystä (kirjoituspaperin palalla voi kattoo). Ei vuoda kyl yhtään edelleenkään vaikka jo aika paljo käytetty. Sammutuskin tiiviinä toimii tosi hyvin.

Premiumin se valurauta-arina on kyl hyvä ja savustusvarusteet ja - asetus, brikettikorit jne. Varsinki ku sai tarjouksesta normaalin hintaan...

Suojapeite jos tarvii niin tää on just bueno Sini suojapeite pallogrilliin 12,90

Ja tää harja sopii sen rosteriritilän profiiliin Weber Bambu grilliharja 47 cm 7,90

Sit Weberin tiputusastiat ihan jees epäsuoraan grillaukseen esim. korien väliin tai voihan niissä tehä vaikka mitä (ja pestä koneessa).
 
Viimeksi muokattu:
Tossa kun muutama päivä takaperin taas broiskua meinasin grillata, niin olikin bilteman briketit loppu ja oli vain jamie oliverin brikettejä joita en ollut ennen käyttänyt, niin kun en piippusytytintä käytä niin oli vähän ongelmia saada ne kunnolla syttymään...
Meinasin jo mennä uusiksi pistään sytytyspaloja ja asettelemaan brikettejä mutta sit aattelin kokeilla ottaa tollasen usb tuulettimen ja varavirtalähteen ulos ja pistää sen puhaltamaan brikettejä päin...
Se oli 10 sekunttia niin siellä alkoi hehkua jo todella reilusti, minuutin päästä olikin jo levinnyt kaikkiin ja ei tarvinnut muuta tehdä :)

Aattelin että en jaksa tota isompaa tuuletinta ja varavirtalähdettä sinne aina raahata niin etsin tollasta ladattavaa/paristokäyttöistä tuuletinta, suomessa todella huono saatavuus ja aivan Naurettavat hinnat joten parin tunnin aliexpressin selaamisella ja vertailulla tuli tällainen vastaan, puolasta joten 5-15pv toimitusaika vain.
Ladattava tuuletin
Hintaa alle 5 euroa! :D

Tulee helpottamaan huomattavasti sytyttelyä :thumbsup:

Mulla on muuten huomenna ohjelmassa ekaa kertaa naudan paistin grillausta.
Tarkemmin kyseessä kilon painoinen naudan paahtopaisti.
Olisiko vinkkejä miten tuo kannattaa kypsentää?

Itse ajattelin että 3min per puoli hiilien päällä ja sitten keskelle grilliä epäsuoraan lämpöön siihen asti että saavuttaa oikean lämpötilan (mikähän se grillatessa olis hyvä olla?), kerran välissä kääntäen.
Mulla on lidlistä ostettu joku paistiteline niin aattelin sen päälle pistää, ja alle weberin tiputusastian.
 
Viimeksi muokattu:
Itse ajattelin että 3min per puoli hiilien päällä ja sitten keskelle grilliä epäsuoraan lämpöön siihen asti että saavuttaa oikean lämpötilan (mikähän se grillatessa olis hyvä olla?), kerran välissä kääntäen.
Mulla on lidlistä ostettu joku paistiteline niin aattelin sen päälle pistää, ja alle weberin tiputusastian.

Toistepäin. Epäsuoralla vajaa haluttuun lämpöön ja sen jälkeen vasta pinnat kovalla lämmöllä.
 
Toistepäin. Epäsuoralla vajaa haluttuun lämpöön ja sen jälkeen vasta pinnat kovalla lämmöllä.
Nyt pitää kyllä kysyä että miksi noin päin?
Kun netistä googlettelin ohjeita niin kaikissa lukee että ensin pinta ruskeeksi ja sit vasta epäsuoralle?
 
Onko täällä porukalla kokemuksia hiilillä grillaamisesta avonaisessa tiiligrillissä (about tällaisessa)? Metsäpalovaroituksen aikana hiilillä grillaaminen on pelastusviranomaisen mukaan maapohjasta eristetyssä grillissä sallittua, mutta puilla grillaaminen vastaavasti ei ole sallittua (jos ei grillissä ole joka suuntaan kipinäsuojaa).

Teknisestihän hiilet toki toimivat siinä missä puutkin ja niitä olen usein tuollaisessa grillissä puiden rinnalla käyttänyt, mutta pelkillä hiilillä en ole koskaan avogrillissä grillaillut. Lähinnä arveluttaa, että kuinka kovalla pöhötyksellä hiilet palavat, kun ei saa happiluukkuja kiinni ja muutenkin ainoa säätö on hiilten määrä ja sijoittelu tulipesässä? Taitaa toisaalta olla sellainen kysymys, joka ei selviä kuin testaamalla.
 
Nyt pitää kyllä kysyä että miksi noin päin?
Kun netistä googlettelin ohjeita niin kaikissa lukee että ensin pinta ruskeeksi ja sit vasta epäsuoralle?
Saitkin jo vastauksen. Toinen syy käyttää käänteistä mallia on savustus. Eli raaka liha imee savun makua paremmin. Pitää vaan ottaa se liha muutamaa astetta ennen halutua kypsyyttä muhimasta, koska lämpötila nousee vielä siinä pintojen paistossakin. Muuten menee yli halutun kypsyyden.
 
finger_grilli.jpg
 
Onko täällä porukalla kokemuksia hiilillä grillaamisesta avonaisessa tiiligrillissä (about tällaisessa)? Metsäpalovaroituksen aikana hiilillä grillaaminen on pelastusviranomaisen mukaan maapohjasta eristetyssä grillissä sallittua, mutta puilla grillaaminen vastaavasti ei ole sallittua (jos ei grillissä ole joka suuntaan kipinäsuojaa).

Teknisestihän hiilet toki toimivat siinä missä puutkin ja niitä olen usein tuollaisessa grillissä puiden rinnalla käyttänyt, mutta pelkillä hiilillä en ole koskaan avogrillissä grillaillut. Lähinnä arveluttaa, että kuinka kovalla pöhötyksellä hiilet palavat, kun ei saa happiluukkuja kiinni ja muutenkin ainoa säätö on hiilten määrä ja sijoittelu tulipesässä? Taitaa toisaalta olla sellainen kysymys, joka ei selviä kuin testaamalla.

Joo, itse grillaan pääsääntöisesti noin. Hyvin toimii, tosin hiiliä pitää sitten olla reilummin ja epäsuoran kypsennyksen oppimiseen menee aikaa. Jos en esikypsennä ruokaa Sous videllä (ts. teen jotain muuta kuin lihaa) laitan foliot siten, että lämpö ei karkaa niin helposti eli ositain auki hiilien suuntaan. Tai sitten vain kokonaan folioon.

Kaikki tiilet eivät sitten kestä laadukkaampien hiilien lämpöä, eli "about tuollainen" on todennäköisesti aika pian entinen grilli jos sitä käristää tuntikaupalla Quebrachoilla tms. laatuhiilillä.
 
Kaikki tiilet eivät sitten kestä laadukkaampien hiilien lämpöä, eli "about tuollainen" on todennäköisesti aika pian entinen grilli jos sitä käristää tuntikaupalla Quebrachoilla tms. laatuhiilillä.
Hyvä vinkki tämäkin, mutta sellaista max parin tunnin "perusgrillausta" on suunnitteilla tuolla laitoksella ja ihan maltillisilla lämmöillä. Pidemmät setit sitten muilla vehkeillä.
 
Kehujen ja käsittääkseni ihan ok tarjouksen perusteella laitoin tilaukseen.
MEATER + - Langaton paistomittari | Varastossa | Edullinen

Edit: tilasin kahdesti amazon.destä inkbird 2 sensorin mittarin ja totesin että appi on vähän hanurista ja sensorit ei kestä pesua. Eli vaihtoon ja tämä tilalle.
Ostin aikanaan kickstarterista sen alkuperäisen mallin ja ei voi kyllä hirveästi kehua. Weberin pallosta signaalia ei käytännössä saa ollenkaan. Traegerin kanssa hommat on sujunu hieman paremmin. Toinen puhelin on grillin välittömässä läheisyydessä tukiaseman roolissa ja Traegerinkin kanssa tulee välillä pätkimisiä, joka tarkoittaa vittumaista piippailua puhelimessa. Weberin kanssa en ole enää jaksanut edes yrittää.

Softa on itsessään hyvä ja toimiessaan hyvä laite. Plussa on varmasti parempi, kun kerran se blokki itsessään pidentää sitä kantomatkaa, mutta jos ei se signaali tule sieltä grillistä sille blokille, niin minkäs teet. En todellakaan ole laittamassa enää rahaa lisää Meaterille, vaan nyt on harkinnassa Weberin Connect, josta menee piuhat sinne grillin sisälle ja loppu on Wifin varassa. On vaan vähän huonosti infoa laitteesta muuten saatavilla.
 
Toi Meaterin plus malli on just siitä hyvä että sen repeaterin saa siihen grillin viereen, hyvin toimii siten Weberin kanssakin mitä nyt jonkun verran on tullut käyteltyä. Samoten pelaa hyvin keittiön normiuunista.
 
Kaasugrillin liekkii hyppää ajoittain ritilän läpi, kun lihasta tippuu rasvaa. Onko tämä mitenkään huono asia?
Hetkittäiset liekit ei ole mikään ongelma. Pidempiaikainen rasvapalo lihan alla antaa jo huonon maun ja mustan pinnan. Rasvanen liha kannattaa siirtää pois polttimen päältä hieman sivummalle jos alkaa kunnolla palamaan. Sama pätee toki hiilienkin kanssa.

Edit. Hetkittäisillä paloilla tarkoitan ihan leimahduksia. Mutta kyllähän nuo viimeistään kantapään kautta oppii.
 
Isompi leimahdus tulee pihviä kääntäessä. Kypsää ja mureaa lihaa on tullut tähän mennessä, mutta ajoittain reunojen alueelta hieman palanutta, erityisesti ohuempien lihapalojen osalta.

Lihan öljykäsittelyn voinee tehdä myös grillauksen jälkeen.
Harvemmin noista leimahduksista haittaa on, päinvastoin. Ei ole noista öljyistä niin kokemusta, kun ei juuri tule käytettyä. Esim naudan file tai Entrecote on ihan hyvä pelkällä suolalla ja pippurilla ja kun ottaa grillistä lepäämään niin pinnalle voi laittaa nokareen voita tai jonkun maustevoiseoksen sulamaan.
 
Kehujen ja käsittääkseni ihan ok tarjouksen perusteella laitoin tilaukseen.
MEATER + - Langaton paistomittari | Varastossa | Edullinen

Edit: tilasin kahdesti amazon.destä inkbird 2 sensorin mittarin ja totesin että appi on vähän hanurista ja sensorit ei kestä pesua. Eli vaihtoon ja tämä tilalle.

Käytössä. Alussa jonkin verran ongelmia. Signaalin toimivuus vaihtelevaa. Kamadosta latausalustaan max n 20m--> luuriin talon sisälle max 5m. Proben neliskanttinen takapää pidettävä puhtaana.Vähänkin likaa heikentää huomattavasti signaalia. Appi hyvä.
 
Käytössä. Alussa jonkin verran ongelmia. Signaalin toimivuus vaihtelevaa. Kamadosta latausalustaan max n 20m--> luuriin talon sisälle max 5m. Proben neliskanttinen takapää pidettävä puhtaana.Vähänkin likaa heikentää huomattavasti signaalia. Appi hyvä.
Se ei muuten myöskään lataa sitä Probea, jos se ei ole puhdas. Esim. savustaessa mustuu aika nopeasti.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Muistaakos kukaan onko Black Fridayn aikaan ollut mitään kovia tarjouksia grilleistä? Tai vaihtoehtoisesti tässä syksyn aikana jotain varastontyhjennys alennuksia?
 
...nyt on harkinnassa Weberin Connect, josta menee piuhat sinne grillin sisälle ja loppu on Wifin varassa. On vaan vähän huonosti infoa laitteesta muuten saatavilla.
Näytti olevan verkkokaupassa satasella saatavissa joten ajattelin ottaa riskin, niin Columbuskin teki.
 
Softa on itsessään hyvä ja toimiessaan hyvä laite. Plussa on varmasti parempi, kun kerran se blokki itsessään pidentää sitä kantomatkaa, mutta jos ei se signaali tule sieltä grillistä sille blokille, niin minkäs teet. En todellakaan ole laittamassa enää rahaa lisää Meaterille, vaan nyt on harkinnassa Weberin Connect, josta menee piuhat sinne grillin sisälle ja loppu on Wifin varassa. On vaan vähän huonosti infoa laitteesta muuten saatavilla.

Amazon.de warehouse dealseissa oli vasta noin 50€ hintaan. Nyt ovat vähän nostaneet hintoja.
 
Amazon.de warehouse dealseissa oli vasta noin 50€ hintaan. Nyt ovat vähän nostaneet hintoja.
No eipä tullu tällä kertaa mieleen katsoa mitä ulkomailla maksaa. No ei mahda mitään. Ehkä joku muu hyötyy tuosta amazonin linkisä.
 
Jos Meateria meinaa niin plussaversio on melko ehdoton. Ei mikään mittari voi fysiikan peruslaeille mitään, ei se signaali sieltä pallogrillin kuvun sisältä läpi tule vaikka kuinka yrittää.
Itselläni on Meater+ toistin/latauskotelo siinä grillin alla ja sen jälkeen ei ole kyllä ollut ongelmia kantomatkan suhteen, signaali riittää useamman kymmenen metrin päähän.
Ja kun on Meater yhdistettu cloudiin niin voi lähteä vaikka kauppaankin kun toisessa laitteessa meater paikan päällä käynnissä niin mukana olevaan puhelimeen synkkaa tiedot cloudin kautta.

Tietysti johdollinen on aina johdollinen mutta jos sattuisi vaikka vartaan ostamaan joskus niin siinä ei sitten enää johdollinen toimikaan.
 
Jos Meateria meinaa niin plussaversio on melko ehdoton. Ei mikään mittari voi fysiikan peruslaeille mitään, ei se signaali sieltä pallogrillin kuvun sisältä läpi tule vaikka kuinka yrittää.
Itselläni on Meater+ toistin/latauskotelo siinä grillin alla ja sen jälkeen ei ole kyllä ollut ongelmia kantomatkan suhteen, signaali riittää useamman kymmenen metrin päähän.
Ja kun on Meater yhdistettu cloudiin niin voi lähteä vaikka kauppaankin kun toisessa laitteessa meater paikan päällä käynnissä niin mukana olevaan puhelimeen synkkaa tiedot cloudin kautta.

Tietysti johdollinen on aina johdollinen mutta jos sattuisi vaikka vartaan ostamaan joskus niin siinä ei sitten enää johdollinen toimikaan.
Grillin alla en olekkaan vielä tajunnut kokeilla puhelinta pitää. Käytän siis ylimääräistä puhelinta "toistimena" ja pallogrillin kanssa sitä puhelinta olisi käytännössä saanut säilyttää poistoventtiilin päällä. Noin 40cm päässä grillin vieressä katkoo jo signaalia. Olettaisin että tavallisen ja plussan ero on juurikin tuossa toistimessa ja itse probe on molemmissa samanlainen. Mutta kuten sanottua, tuli tilattua tuo Weberin laite, jossa menee johdot grillin sisää, niin ei pitäisi jatkossa olla mitään ongelmaa signaalin suhteen. Jää vaan nähtäväksi onko softa Meaterin tasolla, joka on kyllä hyvä.
 
Edit: tilasin kahdesti amazon.destä inkbird 2 sensorin mittarin ja totesin että appi on vähän hanurista ja sensorit ei kestä pesua. Eli vaihtoon ja tämä tilalle.

Mikäs siinä appissa mättää? Ihan hyvin on toiminut täällä. Samoin sensorit ovat kestäneet (käsi)pesua moitteetta.
 
Mikäs siinä appissa mättää? Ihan hyvin on toiminut täällä. Samoin sensorit ovat kestäneet (käsi)pesua moitteetta.

Kaksi sensoria meni sököksi, näytti 4-6 astetta liian korkeaa lämpötilaa. Appi epälooginen, mm. hälyn poistaminen toimii kummallisesti tai ei ollenkaan (yleensä alkaa hälyttämään vähintään kerran uudelleen, vaikka juuri luulin poistaneeni hälyn). Proben numeron kohdalta valitessa (numeron) heittääkin jonkun värivalinnan, eikä suinkaan haluttua lämpötilaa. Täppäämällä lämpötilaa, se ei annakkaan vaihtaa haluttua lämpötilaa, valitsemalla lihan tyyppi ei valitakkaan haluttua lämpötilaa, vaan se asetetaan erikseen kypsyys kohdasta yms. outouksia.
 
Voiko tuota lämpömittaria pitää koko grillauksen ajan vai palaako kaapeli? Pitäs kamadoon hankkia mittari.
No luulisi että koko ajan kun muuten tuo 30 metrin langattomuus vähän on turha ;)

Hei, johto kestää jopa 200 asteen lämpötilaa, mutta se ei saisi koskettaa grillin vastuksia tai kuumia pintoja.
Tämä lukee vk.com tuon kysymyksissä vastauksena.
Itse aion ainakin pistää sen kulkemaan master touchin kannen ilma-aukosta.
 
Reilu kilon pala entrecotea tuli ostettua ja ois tarkoitus grillailla se kokonaisena weber mastertouchissa. Ei ole aikaisempaa kokemusta tuosta niin vähän vinkkejä olisin vailla. Oma ajatus oli, että ensin kaikki pinnat ruskeiksi ja sitten epäsuoralla loppu kypsennys ~60 asteeseen. Mikä olis sopiva lämpö grilliin ja kauanko tuommoinen suunnilleen kypsyy?
 
Ai hemmetti, inkbird palautukseen ja meater+ testiin. Maitovasikan kyljykset weberiin, olivat marinoitumassa soija-pippuri-valkosipuli-basilika-seesamiöljy seoksessa vuorokauden ja lämpötila 57c. Oli kyllä kesän maukkain grillaus. Ehkä olis vähän enemmän voinut ottaa lopussa suoraa lämpöä, mutta ehkä ens kerralla sitten.
IMG_20200829_175218.jpg

IMG_20200829_183544.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Reilu kilon pala entrecotea tuli ostettua ja ois tarkoitus grillailla se kokonaisena weber mastertouchissa. Ei ole aikaisempaa kokemusta tuosta niin vähän vinkkejä olisin vailla. Oma ajatus oli, että ensin kaikki pinnat ruskeiksi ja sitten epäsuoralla loppu kypsennys ~60 asteeseen. Mikä olis sopiva lämpö grilliin ja kauanko tuommoinen suunnilleen kypsyy?

Haku vaikka tästä ketjusta. Reverse sear eli juuri toisinpäin.
 
Mitähän helvettiä nyt tein väärin, oli weber master touch pallogrillin suojapeitteen alla sateessa pari viikkoa ja jumalauta ihan umpihomeessa niin ritilä kuin kaikki ritiläharjat, lastat ja useat kohdat pinnasta, mulla oli unohtunut sinne sisälle folioastia täyteen vettä, sekö tämän syy nyt oli vai mikä?
Tarttis toi suojapeitekin saada nyt putsattua kun siinäkin on hometta, voikohan sen tunkea pesukoneeseen?
 
Tuossa hyvä esimerkki suojahupun käytöstä, ei pääse kosteus pois. Extraa tullut vielä siitä vesiastiasta.
 
Kyllähän sen nyt sieltä alta olisi pitänyt hengittää kun ei ollut mitenkään kiristettynä alhaalta?
 
Sehän on kuin kupu joka nimenomaan pitää sen kosteuden siellä.
Mutta siis kun se huppu oli avoin alhaalta niin miksei sieltä se ilma sitten kierrä? Ne mun lastat ja harjat yms kuitenkin roikkui siitä kannen telineestä eikä ollut kuvun sisällä.

Eikö siis grillissä saisi sateella pitää huppua? Eikö sen ideana nimenomaan ole suojata sateelta?
 
Itse olen ainakin pitänyt Master Touchin ilman mitään peitettä ulkosalla viimeisen kaksi vuotta. Ei ole mennyt kyllä miksikään. Ja työkaluhan se nyt loppujen lopuksi on. En näe mitään syytä miksi sitä pitäisi suojella jollain hupulla.
 
Itse olen ainakin pitänyt Master Touchin ilman mitään peitettä ulkosalla viimeisen kaksi vuotta. Ei ole mennyt kyllä miksikään. Ja työkaluhan se nyt loppujen lopuksi on. En näe mitään syytä miksi sitä pitäisi suojella jollain hupulla.
Viimeksi kun en pitänyt huppua se oli niin älyttömän täynnä siitepölyä että oli pakko letkulla pestä ennen käyttöä...
 
Viimeksi kun en pitänyt huppua se oli niin älyttömän täynnä siitepölyä että oli pakko letkulla pestä ennen käyttöä...
Piditkö kanttakin auki vai? Vai oliko vaan kannen päällä siitepölyä? Mitä väliä sillä on? Isoimmat puhaltaa pois ja ei muuta kuin hiilet tulille.
 
No helvetin ruman näköistä :D
Sade muuten huutelee ne siitepölyt ihan näppärästi pois ;)

Itsellä ollut tapana pari kertaa kesässä pyyhiä kansi hiukan puhtaammaksi ihan vaan vedellä ja fairyllä. Ja sitten kun ei enään kestä tuota kantta katsoa, niin varastossa on pakasta vedetty uusi kansi, jonka sain weberiltä takuuseen, kun alkuperäisen pinnoitteesta lohkesi pikkurillin kynnen kokoinen palanen kahvan juuresta, kun grilli oli lähes uusi. Tuli kansi kuriirin kyydissä kaksi päivään sen jälkeen, kun tein ilmoituksen Weberille.
 
Mitä mieltä Weber performerin omistajat ovat kesän jälkeen grillistä? Menikö tukku käteistä hukkaan?
Onko kukaan nähnyt tarjouksia ko. grillistä?
 
Mitä mieltä Weber performerin omistajat ovat kesän jälkeen grillistä? Menikö tukku käteistä hukkaan?
Onko kukaan nähnyt tarjouksia ko. grillistä?
Ei ole hankinta kaduttanut. Keväällä tuli Verkkokaupasta Weber Performer Deluxe 499 eurolla tilattua, silloin oli useasti tuohon hintaan, sen jälkeen en ole hintoja seurannut. Ensimmäinen hiiligrilli, joten vähän opettelemista ollut.. Pöytätaso osoittautui todella hyödylliseksi ja kaasulla helppo hiilet sytyttää, hommasin letkun jolla saa normaalin kaasupullon kiinni. Terrassilla myös helppo siirtää tarvittaessa katoksen alle tai tuulensuojaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 085
Viestejä
4 880 398
Jäsenet
78 752
Uusin jäsen
AllanT

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom