Ihan muutama viesti aiemmin kerrotaan että Verkkokaupassa olisi grillejä tarjouksessa. Kesäsiivous
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Reilu kilon pala entrecotea tuli ostettua ja ois tarkoitus grillailla se kokonaisena weber mastertouchissa. Ei ole aikaisempaa kokemusta tuosta niin vähän vinkkejä olisin vailla. Oma ajatus oli, että ensin kaikki pinnat ruskeiksi ja sitten epäsuoralla loppu kypsennys ~60 asteeseen. Mikä olis sopiva lämpö grilliin ja kauanko tuommoinen suunnilleen kypsyy?
Kyllähän sen nyt sieltä alta olisi pitänyt hengittää kun ei ollut mitenkään kiristettynä alhaalta?
Mutta siis kun se huppu oli avoin alhaalta niin miksei sieltä se ilma sitten kierrä? Ne mun lastat ja harjat yms kuitenkin roikkui siitä kannen telineestä eikä ollut kuvun sisällä.Sehän on kuin kupu joka nimenomaan pitää sen kosteuden siellä.
Viimeksi kun en pitänyt huppua se oli niin älyttömän täynnä siitepölyä että oli pakko letkulla pestä ennen käyttöä...Itse olen ainakin pitänyt Master Touchin ilman mitään peitettä ulkosalla viimeisen kaksi vuotta. Ei ole mennyt kyllä miksikään. Ja työkaluhan se nyt loppujen lopuksi on. En näe mitään syytä miksi sitä pitäisi suojella jollain hupulla.
Piditkö kanttakin auki vai? Vai oliko vaan kannen päällä siitepölyä? Mitä väliä sillä on? Isoimmat puhaltaa pois ja ei muuta kuin hiilet tulille.Viimeksi kun en pitänyt huppua se oli niin älyttömän täynnä siitepölyä että oli pakko letkulla pestä ennen käyttöä...
No helvetin ruman näköistäPiditkö kanttakin auki vai? Vai oliko vaan kannen päällä siitepölyä? Mitä väliä sillä on? Isoimmat puhaltaa pois ja ei muuta kuin hiilet tulille.
Sade muuten huutelee ne siitepölyt ihan näppärästi poisNo helvetin ruman näköistä![]()
Ei ole hankinta kaduttanut. Keväällä tuli Verkkokaupasta Weber Performer Deluxe 499 eurolla tilattua, silloin oli useasti tuohon hintaan, sen jälkeen en ole hintoja seurannut. Ensimmäinen hiiligrilli, joten vähän opettelemista ollut.. Pöytätaso osoittautui todella hyödylliseksi ja kaasulla helppo hiilet sytyttää, hommasin letkun jolla saa normaalin kaasupullon kiinni. Terrassilla myös helppo siirtää tarvittaessa katoksen alle tai tuulensuojaan.Mitä mieltä Weber performerin omistajat ovat kesän jälkeen grillistä? Menikö tukku käteistä hukkaan?
Onko kukaan nähnyt tarjouksia ko. grillistä?
Erittäin hyvän näköinen kyllä tullut maalauksella. Voisi sanoa melko hyväksi hankinnaksi tuohon hintaan!Tuli itsekkin ostettua vähän häräteostoksena kaasugrilli Weberin Master Touchin kaveriksi, kun sattumalta bongasin Torista vanhan mutta hyvin pidetyn Weber Q220:sen. Oli melkein naapurissa myynnissä ja 50e maksoin. Tuohan on todella pitkäikäinen vehje, kun kansi ja pohja on alumiinista valettu ja paistoritilä kunnon valurautaa. Rosterinen poltinkin oli kuin uusi, vaikka kuulemma kovalla käytöllä oli ollut. En nyt tiedä tuleeko olemaan oikein mitään käyttöä mutta ehkä sillä joskus makkarat lämmittää.
Maali oli hiukan lohkeillut kannesta ja pohjasta, niin otin tuosta yhden illan pikaprojektin. Hioin hyvin suurpiirteisesti ja vedin kuumankesto kilikolia pintaan. Tulipahan puhdistettua kaikki osat siinä samalla perinpohjin. Pari testigrillausta maali on ainakin pysynyt hyvin kiinni. Ja jos lähtee irtoamaan, niin eipä siinä häviä kuin 8e kilikolipullon
![]()
Itse grillailut vuosia Q220:lla ja yksi mitä kannattaa tuolla tehdä on "beer can chicken". Grillin koko ja kuvun korkeus ovat juuri passelit niin tölkkipersekana kypsyy todella pienellä kaasun määrällä mehukkaaksi. Grilliritilän poistamalla pienemmät savustuslaatikot sopivat usein aika kivasti polttimen päälle ja jos haluaa helpolla päästä niin savustaa grillin avustuksella.Tuli itsekkin ostettua vähän häräteostoksena kaasugrilli Weberin Master Touchin kaveriksi, kun sattumalta bongasin Torista vanhan mutta hyvin pidetyn Weber Q220:sen.. En nyt tiedä tuleeko olemaan oikein mitään käyttöä mutta ehkä sillä joskus makkarat lämmittää.
Joo ja itse en oikein tykkää myöskään sen tölkin+maalien jms. mahdollisista vaikutuksista siihen lihaanSe varmaan onkin porukalla tiedossa että se kaljatölkki on siinä ihan vaan koristeena sitten jos semmoista käyttää, makuun ei sitten mitään vaikutusta, pahimmassa tapauksessa negatiivinen vaikutus.
ja muitakin linkkejä ja testejä löytyy rutkasti![]()
Beer Can Chicken Recipe: There Are Better Ways To Cook Chicken
Beer Can Chicken is not a good way to cook chicken. Here's why, and how you can make better roast chicken.amazingribs.com
![]()
Ylempi normaali sear, alempi reverse sear.
Reverse searissa jää vähemmän tuota "liukumaa" kypsyydessä, koska ensin otetaan miedolla lämmöllä koko lihalle mahdollisimman tasainen lämpö reunasta reunaan ja lopuksi mahd. kuumalla vain pinta rapeaksi.
Normaalissa ensin kuumalla tehdään rapea pinta, jolloin jää keskeltä kylmemmäksi ja jos keskusta halutaan esim mediumiksi, tulee pinnasta enemmän liukumaa koska se ehtii kypsyä enemmän.
Tämän innoittama tuli itseki kokeiltua reverse sear entrecotelle. Kiitos siitä! Tuli ostettuu snellmanin 2kpl vakuumi pakatut entrecote pihvit.
Toinen reversellä ja toinen suoraa grillii. Reversellä tuli kyllä yks parhaista pihveistä, mehukasta ja suussa sulavaa. Toinen perinteisesti suoraan grilliin ja jäi huomattavasti kuivaksi, mut jäi kyl myös pariks minuutis liian pitkäks aikaa grillii. Huomattavasti helpommin sai paremman lopputuloksen reverse searilla.
Välillä tulee sous vidella kypsennettyä pihvit ja perään grillaus, tuohan muistuttanee reverse searia, mutta mielestäni ainakin vesihauteeseen verrattuna parempi entrecote tulee pelkällä grillillä kun rasva sulaa paremman makuiseksi ja parempaan koostumukseen. Runsaan rasvan takia entrecote ei ole niin tarkka ajoituksellekaan grillissä, mutta toki reverse sear uunissa voi toimia paremmin kun lämmötkin suuremmat.
Vesihaude sopii kyllä erinomaisesti sisäfileelle.
Välillä tulee sous vidella kypsennettyä pihvit ja perään grillaus, tuohan muistuttanee reverse searia, mutta mielestäni ainakin vesihauteeseen verrattuna parempi entrecote tulee pelkällä grillillä kun rasva sulaa paremman makuiseksi ja parempaan koostumukseen. Runsaan rasvan takia entrecote ei ole niin tarkka ajoituksellekaan grillissä, mutta toki reverse sear uunissa voi toimia paremmin kun lämmötkin suuremmat.
Vesihaude sopii kyllä erinomaisesti sisäfileelle.
Varmaan ainakin sellane keraaminen sovitin mikä helpottaa epäsuoralla lämmöllä paistamista.Pistin kamado bonon tilaukseen. Kamadon omistajille sellanen kysymys, että mitäs kaikkia lisävarusteita olette todenneet tarpeelliseksi? Pizzakivi löytyy jo ennestään.
Mistä se läski tietää siinä 54-57 lämmöissä millä se on siihen lämpöön saatu? Koitan siis pähkäillä miten se eroaa. Toki koko ajan grillissä hehkutettuna voi ajatella, että siihen tarttuu savun makua enemmän, mutta muuta eroa on vaikea kuvitella. Itse tehnyt entreä suoraan grillaten ja SV:llä sekä grillaten pinnat, että vetäen ne töhöllä. Parhaiten onnistunut SV + töhö yhdistelmä, mutta siinä on jo isona muuttujana itse lihakin
Pistin kamado bonon tilaukseen. Kamadon omistajille sellanen kysymys, että mitäs kaikkia lisävarusteita olette todenneet tarpeelliseksi? Pizzakivi löytyy jo ennestään.
Divide&Conqeur teline. Hobbarista tilasin oman.
Täysin samaa mieltä. Se että pihdit aukeaa kunnolla ja on tukevat, tarkoittaa että niillä voi käsitellä muutakin kuin makkaraa. Joku parin kilon lihapala on kiva nostaa pihdeillä, jotka muuttaa muotoaan pysyvästi ennen kuin lihasta saa tukevan otteen.Eipä vielä parempia ole tullut vastaan kuin Weberin.
edit:juuri nuo jälkimmäisessä linkissäsi olevat
Nuo vanhat oli hyvät, 98% käytöstä riitti suoraan ja sitten jotain 2,5kg kassleria kiinniottaessa piti sormin ensin vähän levittää aukipäin jotta leuat aukesi tarpeeksi.... 98% use-caseista tapahtui siis hyvin olemattomilla sormen liikkeillä, ei kiinnosta mikään käsilihastreeni jollasia iso osa noista pihdeistä on, hyvä kun ylettyy sormet pihtien ympärille...Täysin samaa mieltä. Se että pihdit aukeaa kunnolla ja on tukevat, tarkoittaa että niillä voi käsitellä muutakin kuin makkaraa. Joku parin kilon lihapala on kiva nostaa pihdeillä, jotka muuttaa muotoaan pysyvästi ennen kuin lihasta saa tukevan otteen.
Mä olen myös näiden weberin premium pihtien fani. Siksi mulla onkin kolmet samanlaisetTäysin samaa mieltä. Se että pihdit aukeaa kunnolla ja on tukevat, tarkoittaa että niillä voi käsitellä muutakin kuin makkaraa. Joku parin kilon lihapala on kiva nostaa pihdeillä, jotka muuttaa muotoaan pysyvästi ennen kuin lihasta saa tukevan otteen.
Omassa reseptissä tölkkinä normi 0,33:a isompi tölkki, kansi leikataan pois, tähän jätetään noin puolet ööliä, joukkoon 2 valkosipulia ja tulista chilikastiketta reilusti. Kanan pääaukko tukitaan niin ettei höyry tule ulos kuin piipusta. Valmiissa tuotteessa maistuu mukavasti chili ja valkosipuli vaikka se tieteellisesti onkin mahdotonta. Lientä purkin pohjalle jää noin kolmannes eli kai se pari desiä kuumaksi höyryksi muuttuneena kypsentää kanaa sisältäkin päin.Se varmaan onkin porukalla tiedossa että se kaljatölkki on siinä ihan vaan koristeena sitten jos semmoista käyttää, makuun ei sitten mitään vaikutusta, pahimmassa tapauksessa negatiivinen vaikutus.
ja muitakin linkkejä ja testejä löytyy rutkasti![]()
Beer Can Chicken Recipe: There Are Better Ways To Cook Chicken
Beer Can Chicken is not a good way to cook chicken. Here's why, and how you can make better roast chicken.amazingribs.com
Liha kypsyessään kutistuu ja haihduttaa nestettä. Miten ihmeessä kukaan maalaisjärjen omaava edes kuvittelee sen höyryn imeytyvän lihaan ja maustavan kanaa? Siinä tapauksessa kanan pitäisi pullistua kuin ilmapalloOmassa reseptissä tölkkinä normi 0,33:a isompi tölkki, kansi leikataan pois, tähän jätetään noin puolet ööliä, joukkoon 2 valkosipulia ja tulista chilikastiketta reilusti. Kanan pääaukko tukitaan niin ettei höyry tule ulos kuin piipusta. Valmiissa tuotteessa maistuu mukavasti chili ja valkosipuli vaikka se tieteellisesti onkin mahdotonta. Lientä purkin pohjalle jää noin kolmannes eli kai se pari desiä kuumaksi höyryksi muuttuneena kypsentää kanaa sisältäkin päin.
Toisessa artikkelissa mitattu lämpötiloja ja todettu ettei olut voi haihtua koska kanan massa jäähdyttää purkkia. Todellisuudessa grillin lämpö kuumentaa purkkia pohjasta joka siirtää lämmön liemeen. Samoin teoria ettei höyry leviäisi ei pidä paikkaansa koska kanan sisus ei ole sileä sylinteri johon purkki tiivistyisi männän lailla.
Olisiko kuitenkin niin että ilman höyryä kana kuivuisi myös sisälle päin mutta kun sisäkosteus on korkea niin haihtumista sisäpuolelle ei synny paljoakaan? Maalaisjärjellä vähän sama ilmiö kuin että puuvene ei kuivu niin paljoa vedessä ollessaan kuin rannallaLiha kypsyessään kutistuu ja haihduttaa nestettä. Miten ihmeessä kukaan maalaisjärjen omaava edes kuvittelee sen höyryn imeytyvän lihaan ja maustavan kanaa? Siinä tapauksessa kanan pitäisi pullistua kuin ilmapallo
Vähän huono vertaus, nosta se vene siihen veden yläpuolelle ja katso mitä tapahtuu. Eivät laituritkaan pysy kosteina, tai sen veneen yläosat. Kärjistetysti, lihan kutistumiseen ei vaikuta ympäristön kosteus. Vedessä tai höyryssä kypsyvä lihanpala menettää nestettä yhtä paljon kuin kuivana uuni- tai grilliritilällä lämmitettävä liha, niin kauan kuin lihan oma sisäinen lämpötila on sama. Toisin sanoen lihan saa kuivaksi keittämällä. Kannattaa tutustua vaikka Harold McGeen tai Haqvin Gyllensköldin tutkimuksiin, sillä on paljon mielenkiintoista faktaa.Olisiko kuitenkin niin että ilman höyryä kana kuivuisi myös sisälle päin mutta kun sisäkosteus on korkea niin haihtumista sisäpuolelle ei synny paljoakaan? Maalaisjärjellä vähän sama ilmiö kuin että puuvene ei kuivu niin paljoa vedessä ollessaan kuin rannalla![]()