Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mä en kyllä yhtään kans ymmärrä mikä tää juttu tässä sytyttämisessä nyt on? Että kestääkö 5 vai 20 minuuttia. Mitä ihmeen väliä sillä on?
Eiköhän tuo tilanne olle grillauksen erikoistilanne. Kyllä itse tuossa kohtaa kokkaisin jotain keittiössä tai noutaisin valmista ruokaa, mutta jokainen valitsee välineensä omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Minulle grillaus on leppoisien päivien hommaa. Arjen kiireissä kokkaan muuten.Siis se, että kun tulet seiskalta aivan törkeän nälkäisenä kotiin ja on pakko saada jotain syötävää nopeasti.
Eiköhän tuo tilanne olle grillauksen erikoistilanne.
Minulle grillaus on leppoisien päivien hommaa. Arjen kiireissä kokkaan muuten.
Miten helvetissä te saatte ne hiilet muka 5min syttymään? Briketeistä nyt puhumattakaan. Weberin briketeillä se on mulla lähempänä puolta tuntia ennen kuin piipullinen kunnolla palaa.
Onhan hiilillä välillä kiva grillailla, mutta on se silti aivan hitosti hitaampaa/työläämpää kuin kaasulla. Kaasugrilli varsinkin infrapunapolttimella on 300asteinen nopeammin kun mä saan niitä hiiliä edes piippuun.
Jynssäyksen suhteen hiiligrilli kyllä on helpompi.
Jep. Onneksi herra/rouva Jetula nostaa arjen juhlaksi vartaillaan ettei lasten tarvitse syödä pihviä, kesäkurpitsaa ja nakkeja.Toki ymmärrän, että einespitsoja ja drive inejä suosiva näkee asiat hieman eri valossa. Monelle se pelkkä peruskabanossi ja kesäkurpitsa ♂, naapureita paremmassa hiiliweberissä, riittää arjesta pakenemiseen.
Joka välissä saa pestä kädet.
Saan hiiligrillini syttymään alle 5min helposti. Polttonestettä vähän hiilien päälle ja sinne heitän sekaan tulitikun. Alle minuutti ja grilli on liekeissä.
Se ei vaan saavuta tuota käytettävyyttä tuskin kenelläkään siinä 5min aikana. Vähintään 15-30min menee, ennenkuin hiilet on sopivia kunnon grillailuun.
Ei kai tarkoitus ole grillata liekillä palavilla hiilillä, vaan semmoisilla harmahtavilla hehkuvilla hiilillä? Kyllä niiden pitää hetki antaa palaa parhaan lopputuloksen saamiseksi.
Siis mitä ihmettä. Kun ruokaa alkaa valmistaa, niin ensimmäinen askel on täyttää piippusytytin hiilillä ja laittaa hiilet syttymään. Sen jälkeen valmistellaan grillattavat. Kun hiilet ovat syttyneet, mikä on yleensä ennen kuin grillattavat ovat valmiina, kaadetaan hiilet grilliin, suljetaan kansi ja annetaan lämmitä. Kun grillattavat ovat valmiina, hoonataan grilli harjalla ja laitetaan tavara grillaantumaan. Koko prosessissa ei oikein ole odottelua, ellei grillattava ole jotain valmiskamaa. Jos on, niin silloin toki kaasugrilli on varmaan parempi valinta.
Antaa kaikkien grillaajien grillata.
Nyt kun on terassilaajennus tehty olisi tarkoitus tuon kaasun kylkeen käydä ostamassa eka "kunnon" hiiligrilli. Mitäs oheishärpäkettä pitää/kannattaa muistaa hankkia suoraan ettei iske kesken tekemisen tarve? Tarkoitus olisi hakea säkki hiiliä ja brikettejä, piippusytytin ja sytytyspaloja, pärjääkö niillä jos esim löytyy jo teräsharja millä on kaasugrillin valurautoja putsattu. Grilliksi melko varmasti tulee Master touch premium jos sillä on vaikutusta hankintoihin.
Kannattaa mielestäni ostaa normi master touch eikä premium, se saranoitu kansi saa koko laitoksen vuotamaan sekä sit et pysty yhtään vaihtelemaan kannen ilma-aukkojen ja mittarin sijoitusta sen jälkeen kun grilli on sytytetty.Antaa kaikkien grillaajien grillata.
Nyt kun on terassilaajennus tehty olisi tarkoitus tuon kaasun kylkeen käydä ostamassa eka "kunnon" hiiligrilli. Mitäs oheishärpäkettä pitää/kannattaa muistaa hankkia suoraan ettei iske kesken tekemisen tarve? Tarkoitus olisi hakea säkki hiiliä ja brikettejä, piippusytytin ja sytytyspaloja, pärjääkö niillä jos esim löytyy jo teräsharja millä on kaasugrillin valurautoja putsattu. Grilliksi melko varmasti tulee Master touch premium jos sillä on vaikutusta hankintoihin.
Erinäisistä tekniikoista puheenollen, niin itse olen tykästynyt pistämään hiilet kannelliseen metalliämpäriin josta sitten kauhalla tai hanskat kädessä hiiliä ottelen. Helppoa ja vaivatonta. Säkistä kun ottaa, nin kädet on kyynerpäivä myöden mustana.
Kannattaa mielestäni ostaa normi master touch eikä premium, se saranoitu kansi saa koko laitoksen vuotamaan sekä sit et pysty yhtään vaihtelemaan kannen ilma-aukkojen ja mittarin sijoitusta sen jälkeen kun grilli on sytytetty.
Itse ajattelin että 3min per puoli hiilien päällä ja sitten keskelle grilliä epäsuoraan lämpöön siihen asti että saavuttaa oikean lämpötilan (mikähän se grillatessa olis hyvä olla?), kerran välissä kääntäen.
Mulla on lidlistä ostettu joku paistiteline niin aattelin sen päälle pistää, ja alle weberin tiputusastian.
Nyt pitää kyllä kysyä että miksi noin päin?Toistepäin. Epäsuoralla vajaa haluttuun lämpöön ja sen jälkeen vasta pinnat kovalla lämmöllä.
Nyt pitää kyllä kysyä että miksi noin päin?
Kun netistä googlettelin ohjeita niin kaikissa lukee että ensin pinta ruskeeksi ja sit vasta epäsuoralle?
Saitkin jo vastauksen. Toinen syy käyttää käänteistä mallia on savustus. Eli raaka liha imee savun makua paremmin. Pitää vaan ottaa se liha muutamaa astetta ennen halutua kypsyyttä muhimasta, koska lämpötila nousee vielä siinä pintojen paistossakin. Muuten menee yli halutun kypsyyden.Nyt pitää kyllä kysyä että miksi noin päin?
Kun netistä googlettelin ohjeita niin kaikissa lukee että ensin pinta ruskeeksi ja sit vasta epäsuoralle?
Onko täällä porukalla kokemuksia hiilillä grillaamisesta avonaisessa tiiligrillissä (about tällaisessa)? Metsäpalovaroituksen aikana hiilillä grillaaminen on pelastusviranomaisen mukaan maapohjasta eristetyssä grillissä sallittua, mutta puilla grillaaminen vastaavasti ei ole sallittua (jos ei grillissä ole joka suuntaan kipinäsuojaa).
Teknisestihän hiilet toki toimivat siinä missä puutkin ja niitä olen usein tuollaisessa grillissä puiden rinnalla käyttänyt, mutta pelkillä hiilillä en ole koskaan avogrillissä grillaillut. Lähinnä arveluttaa, että kuinka kovalla pöhötyksellä hiilet palavat, kun ei saa happiluukkuja kiinni ja muutenkin ainoa säätö on hiilten määrä ja sijoittelu tulipesässä? Taitaa toisaalta olla sellainen kysymys, joka ei selviä kuin testaamalla.
Hyvä vinkki tämäkin, mutta sellaista max parin tunnin "perusgrillausta" on suunnitteilla tuolla laitoksella ja ihan maltillisilla lämmöillä. Pidemmät setit sitten muilla vehkeillä.Kaikki tiilet eivät sitten kestä laadukkaampien hiilien lämpöä, eli "about tuollainen" on todennäköisesti aika pian entinen grilli jos sitä käristää tuntikaupalla Quebrachoilla tms. laatuhiilillä.
Ostin aikanaan kickstarterista sen alkuperäisen mallin ja ei voi kyllä hirveästi kehua. Weberin pallosta signaalia ei käytännössä saa ollenkaan. Traegerin kanssa hommat on sujunu hieman paremmin. Toinen puhelin on grillin välittömässä läheisyydessä tukiaseman roolissa ja Traegerinkin kanssa tulee välillä pätkimisiä, joka tarkoittaa vittumaista piippailua puhelimessa. Weberin kanssa en ole enää jaksanut edes yrittää.Kehujen ja käsittääkseni ihan ok tarjouksen perusteella laitoin tilaukseen.
MEATER + - Langaton paistomittari | Varastossa | Edullinen
Edit: tilasin kahdesti amazon.destä inkbird 2 sensorin mittarin ja totesin että appi on vähän hanurista ja sensorit ei kestä pesua. Eli vaihtoon ja tämä tilalle.
Hetkittäiset liekit ei ole mikään ongelma. Pidempiaikainen rasvapalo lihan alla antaa jo huonon maun ja mustan pinnan. Rasvanen liha kannattaa siirtää pois polttimen päältä hieman sivummalle jos alkaa kunnolla palamaan. Sama pätee toki hiilienkin kanssa.Kaasugrillin liekkii hyppää ajoittain ritilän läpi, kun lihasta tippuu rasvaa. Onko tämä mitenkään huono asia?
Hetkittäiset liekit ei ole mikään ongelma. Pidempiaikainen rasvapalo lihan alla antaa jo huonon maun ja mustan pinnan. Rasvanen liha kannattaa siirtää pois polttimen päältä hieman sivummalle jos alkaa kunnolla palamaan. Sama pätee toki hiilienkin kanssa.
Edit. Hetkittäisillä paloilla tarkoitan ihan leimahduksia. Mutta kyllähän nuo viimeistään kantapään kautta oppii.
Harvemmin noista leimahduksista haittaa on, päinvastoin. Ei ole noista öljyistä niin kokemusta, kun ei juuri tule käytettyä. Esim naudan file tai Entrecote on ihan hyvä pelkällä suolalla ja pippurilla ja kun ottaa grillistä lepäämään niin pinnalle voi laittaa nokareen voita tai jonkun maustevoiseoksen sulamaan.Isompi leimahdus tulee pihviä kääntäessä. Kypsää ja mureaa lihaa on tullut tähän mennessä, mutta ajoittain reunojen alueelta hieman palanutta, erityisesti ohuempien lihapalojen osalta.
Lihan öljykäsittelyn voinee tehdä myös grillauksen jälkeen.
Kehujen ja käsittääkseni ihan ok tarjouksen perusteella laitoin tilaukseen.
MEATER + - Langaton paistomittari | Varastossa | Edullinen
Edit: tilasin kahdesti amazon.destä inkbird 2 sensorin mittarin ja totesin että appi on vähän hanurista ja sensorit ei kestä pesua. Eli vaihtoon ja tämä tilalle.
Se ei muuten myöskään lataa sitä Probea, jos se ei ole puhdas. Esim. savustaessa mustuu aika nopeasti.Käytössä. Alussa jonkin verran ongelmia. Signaalin toimivuus vaihtelevaa. Kamadosta latausalustaan max n 20m--> luuriin talon sisälle max 5m. Proben neliskanttinen takapää pidettävä puhtaana.Vähänkin likaa heikentää huomattavasti signaalia. Appi hyvä.
Viime vuonna ainakin Black Fridaynä Taloon.com myi Kamado Joeta hemmetin halvallaMuistaakos kukaan onko Black Fridayn aikaan ollut mitään kovia tarjouksia grilleistä? Tai vaihtoehtoisesti tässä syksyn aikana jotain varastontyhjennys alennuksia?
Näytti olevan verkkokaupassa satasella saatavissa joten ajattelin ottaa riskin, niin Columbuskin teki....nyt on harkinnassa Weberin Connect, josta menee piuhat sinne grillin sisälle ja loppu on Wifin varassa. On vaan vähän huonosti infoa laitteesta muuten saatavilla.
Softa on itsessään hyvä ja toimiessaan hyvä laite. Plussa on varmasti parempi, kun kerran se blokki itsessään pidentää sitä kantomatkaa, mutta jos ei se signaali tule sieltä grillistä sille blokille, niin minkäs teet. En todellakaan ole laittamassa enää rahaa lisää Meaterille, vaan nyt on harkinnassa Weberin Connect, josta menee piuhat sinne grillin sisälle ja loppu on Wifin varassa. On vaan vähän huonosti infoa laitteesta muuten saatavilla.
No eipä tullu tällä kertaa mieleen katsoa mitä ulkomailla maksaa. No ei mahda mitään. Ehkä joku muu hyötyy tuosta amazonin linkisä.Amazon.de warehouse dealseissa oli vasta noin 50€ hintaan. Nyt ovat vähän nostaneet hintoja.
Weber 3202 Connect Smart Grilling Hub, digitaler Grillassistent: Amazon.de: Garten
Weber 3202 Connect Smart Grilling Hub, digitaler Grillassistent - Kostenloser Versand ab 29€. Jetzt bei Amazon.de bestellen!www.amazon.de
Grillin alla en olekkaan vielä tajunnut kokeilla puhelinta pitää. Käytän siis ylimääräistä puhelinta "toistimena" ja pallogrillin kanssa sitä puhelinta olisi käytännössä saanut säilyttää poistoventtiilin päällä. Noin 40cm päässä grillin vieressä katkoo jo signaalia. Olettaisin että tavallisen ja plussan ero on juurikin tuossa toistimessa ja itse probe on molemmissa samanlainen. Mutta kuten sanottua, tuli tilattua tuo Weberin laite, jossa menee johdot grillin sisää, niin ei pitäisi jatkossa olla mitään ongelmaa signaalin suhteen. Jää vaan nähtäväksi onko softa Meaterin tasolla, joka on kyllä hyvä.Jos Meateria meinaa niin plussaversio on melko ehdoton. Ei mikään mittari voi fysiikan peruslaeille mitään, ei se signaali sieltä pallogrillin kuvun sisältä läpi tule vaikka kuinka yrittää.
Itselläni on Meater+ toistin/latauskotelo siinä grillin alla ja sen jälkeen ei ole kyllä ollut ongelmia kantomatkan suhteen, signaali riittää useamman kymmenen metrin päähän.
Ja kun on Meater yhdistettu cloudiin niin voi lähteä vaikka kauppaankin kun toisessa laitteessa meater paikan päällä käynnissä niin mukana olevaan puhelimeen synkkaa tiedot cloudin kautta.
Tietysti johdollinen on aina johdollinen mutta jos sattuisi vaikka vartaan ostamaan joskus niin siinä ei sitten enää johdollinen toimikaan.
Edit: tilasin kahdesti amazon.destä inkbird 2 sensorin mittarin ja totesin että appi on vähän hanurista ja sensorit ei kestä pesua. Eli vaihtoon ja tämä tilalle.
Tarvikkeiden lisäksi tarjouksessa on myös grillejä.Verkkiksessä grillaustarpeita tarjouksessa, itselläni tarttui mukaan:
Landmann langaton paistomittari ja Landmann savulaatikko.
Aattelin et helpottaa elämää kun saa sisältä katsottua lämpötilaa.
Eikö noita savulaatikoita muuten voi laittaa suoraan hiilien päälle?
Mikäs siinä appissa mättää? Ihan hyvin on toiminut täällä. Samoin sensorit ovat kestäneet (käsi)pesua moitteetta.
Voiko tuota lämpömittaria pitää koko grillauksen ajan vai palaako kaapeli? Pitäs kamadoon hankkia mittari.Verkkiksessä grillaustarpeita tarjouksessa, itselläni tarttui mukaan:
Landmann langaton paistomittari ja Landmann savulaatikko.
Aattelin et helpottaa elämää kun saa sisältä katsottua lämpötilaa.
Eikö noita savulaatikoita muuten voi laittaa suoraan hiilien päälle?
No luulisi että koko ajan kun muuten tuo 30 metrin langattomuus vähän on turhaVoiko tuota lämpömittaria pitää koko grillauksen ajan vai palaako kaapeli? Pitäs kamadoon hankkia mittari.