Grillit & grillaus

Miten te estätte ton pohjan palamisen pizzassa? Pizzakiven kuuluu olla todella kuuma, mutta mulla ainakin on aina se ongelma että kun täytteet alkaa olla sopivia ni pohja on palanu karrelle ja sisältä raaka. Tai sitten miedommalla lämmöllä kun täytteet alkaa sopivasti sulaa mutta pohja on kuin kengänpohjaa.
Alkuun tuon kanssa oli kyllä aikamoista räpellystä.. mutta. Kiven lämpötila ja taikinan koostumus. Itse suosin sellaisia täytteitä joita varsinaisesti ei tarvi kypsentää. Tuossa yllä pepperooni ja paprika. Pitsa itessään ei kivellä ole ku 2-3min ja täytteet pitäisi olla myös valmiita siinä ajassa tai pohja palaa. Ramlösa manitoba on käytössä havaittu toimiviksi jauhoiksi
 
Alkuun tuon kanssa oli kyllä aikamoista räpellystä.. mutta. Kiven lämpötila ja taikinan koostumus. Itse suosin sellaisia täytteitä joita varsinaisesti ei tarvi kypsentää. Tuossa yllä pepperooni ja paprika. Pitsa itessään ei kivellä ole ku 2-3min ja täytteet pitäisi olla myös valmiita siinä ajassa tai pohja palaa. Ramlösa manitoba on käytössä havaittu toimiviksi jauhoiksi
Manitobaa olen itekkin käyttäny. Ongelma on siinä että tuntuu että edes juusto ei ehdi sulamaan kun pohja on jo palanut.
 
Manitobaa olen itekkin käyttäny. Ongelma on siinä että tuntuu että edes juusto ei ehdi sulamaan kun pohja on jo palanut.
Sulla on liian kuuma se kivi... sen pitää olla kuuma, mutta se ei sitten myöskään saa olla liian kuuma.
 
Miten te estätte ton pohjan palamisen pizzassa? Pizzakiven kuuluu olla todella kuuma, mutta mulla ainakin on aina se ongelma että kun täytteet alkaa olla sopivia ni pohja on palanu karrelle ja sisältä raaka. Tai sitten miedommalla lämmöllä kun täytteet alkaa sopivasti sulaa mutta pohja on kuin kengänpohjaa.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.


Itse tehty noin ja toimii.
 
Oma ei vielä loppuun hiottu pizza setuppi kamadossa: Hiiliä runsaasti, lämmönjakolevyt max korkealle, lämmönjakolevyn päälle muutama iso mutteri, joiden päälle pizzakivi. Tärkeintä on antaa tulelle riittävästi tilaa ja pizzan tulee olla mahd lähellä kattoa. Katsotaan jaksanko ottaa kuvaa jossain vaiheessa.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Täytyy nyt kirjoittaa tänne uusille kamado tai miksei minkä vaan grillin ostajille. Jos mietitte isompi vai pienempi, se isompi. Se muutaman kympin/satasen säästö EI korvaa sitä vitutusta myöhemmin kun loppuu tila. Kyllä onnistunut yhdelle ja kahdelle grillaaminen mutta kun tulee vähänkin vieraita niin toivoo lisää tilaa...tämä kamadosta (21").
 
Eipä toi 57cm Weberikään mikään liian iso ole, edes 2 aikuiselle ja 2 lapselle grillatessa.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Pakko sanoa kyllä että weberin master touch on muuten oikein loistava grilli, mutta mitä vittua ne on ajatelleet niiden pyörien kanssa. On 2 pyörää ja toisella puolella se rauta tulee niin alas että tuota on täysin helvettiä liikutella, jos yrittää mennä pyörät edellä niin grilli KAATUU ensimmäiseen kiveen suoraan eteenpäin koska renkaat on niin paskassa kulmassa, liki suoraan keskustan alla.
Eteenpäin vetäminen on myös samasta syystä tosi hankalaa, sillon on edessä se rauta niin lähellä maata että osuu jatkuvasti maahan koska jos kallistaa liikaa pyörien suuntaan niin taas se paska on kyljellään maassa.

On hiton ärsyttävää säilöä tota katoksessa kun siinä on pieni nousu ja saa aina pelätä onko se paska kaatumassa, viimeksi kävi niin lähellä maata että kun äkkiä nappasin kannesta kiinni niin se ilmeisesti sen verran taas vääntyi että jälleen vuotaa ilmaa reilusti reunoilta...

Missään muussa pallossa tollasta paskaa ei ole ollut, niissä ne pyörien materiaalit on olleet ikävän kovat, mutta niitä sentään ei kaatumaan saanut siirrettäessä kun olivat tajunneet pistää renkaat kauemmaksi rungosta...
 
Viimeksi muokattu:
IMG_20200807_071825.jpg

Illalla syödään brisketti hampparia:drool:
 
Viimeksi muokattu:
IMG_20200807_071825.jpg

Illalla syödään brisketti hampparia:drool:

Sulla ei ole astiaa alla? Millainen mausteseos? Meinaatko tehdä myös Burnt ends:jä? Hyvältä näyttää!! Itse tilasin samanlaisen, mutta pienempi....n reilu 3kg vaan. Pitäisi saada se tänään. Huomiseksi sitten kamadoon....kuvia lopputuloksesta kiitos!:cool:
 
Sulla ei ole astiaa alla? Millainen mausteseos? Meinaatko tehdä myös Burnt ends:jä? Hyvältä näyttää!! Itse tilasin samanlaisen, mutta pienempi....n reilu 3kg vaan. Pitäisi saada se tänään. Huomiseksi sitten kamadoon....kuvia lopputuloksesta kiitos!:cool:

Burnt endsit on ihan parasta. Tein viikko sitten 7,5kg brisketin BGE largella ja just sinne mahtui. Tänään laitoin 4x 2,4kg possun niskaa savustumaan. Se on myös melkosta rautaa savustettuna.
 
Sulla ei ole astiaa alla? Millainen mausteseos? Meinaatko tehdä myös Burnt ends:jä? Hyvältä näyttää!! Itse tilasin samanlaisen, mutta pienempi....n reilu 3kg vaan. Pitäisi saada se tänään. Huomiseksi sitten kamadoon....kuvia lopputuloksesta kiitos!:cool:
Ei oo astiaa alla. Kamadossa pysyy kosteus ja lämmöt muutenki yllä. 50/50 koshersuola ja mustapippuri seos. Onko kotimainen brisketti minkä tilasit? Viime kesänä tilasin kerran kotimaisen kolmikilosen kanssa. Oli aivan rasvaton. Olivat veistelleet vähätkin rasvat pois. Lopputuleman tietää :sad: Nää pari viimesintä Aussi ihan eri kaliiperia. Juu kuvia tulee lisää:thumbsup:
 
Burnt endsit on ihan parasta. Tein viikko sitten 7,5kg brisketin BGE largella ja just sinne mahtui. Tänään laitoin 4x 2,4kg possun niskaa savustumaan. Se on myös melkosta rautaa savustettuna.

Jep, niskaa tehty muutaman kerran täälläkin. Ehkä meidän Nr 1 kaikista kokkailuista. Endsejä en ole vielä koskaan tehnyt. Tarkoitus tehdä nyt mutta riippuu palasesta joka tulossa...
 
Juu, kotimainen pitäisi olla. Ja samaa pelkään minäkin että putsattu....
Alkuviikosta kattelin tukusta (Heino, Tukkutori), että oli kotimaista briskettiä siivoamattomana jotain about 4.5kg paloina. Tuli ostettua muutakin lihaa siinä niin ei kehdannut enää sitä ottaa. Näytti kyllä osa niistä hyviltä ollakseen suomalaisia. Rasvaa oli ainakin reiluhkosti.
 
Kävin hakemassa nyt klöntin. N 3kg ja rasvaakin :thumbsup: Tamminen ja laatu oli Herefordi. Pitäis olla jees. Huomenna lisämateriaalia....;)
 
IMG_20200808_053906.jpg

Sinne meni...tuosta palasta kuitenkin puuttui se yläosa joten ei tule burn endsejä tänäänkään:cry: Noh, ehkä seuraavalla kerralla. Vai voiko tuosta flatista tehdä myös? En kyllä ole nähnyt missään itse.
Vähän joutui putsaamaan rasvaa pois muuten todella siisti 3kg pala. Hyvä tästä tulee kuitenkin...nyt takaisin nukkumaan hetkeksi...:giggle:
 
No nyt kyllä vähän iskee kateus ja alkaa tehdä mieli hankkia Kamado :drool: Löytyy kyllä jo kaasugrilli, pihagrilli ja leivinuuni, mutta pitäähän sitä aikuisella miehellä leluja olla
 
Ja niin sanotuista Burnt ends-kokeilusta tuli hyvä myös:thumbsup: muttei varmaan sama ku jos olisi ollut point-osa...Kävin noottaamassa lihakauppiaalle asiasta ja lupasi hoitaa asia ensi kerralla oikein.
Mutta kamadosta joka ollut ahkerassa käytössä koko kesän niin en keksi mitään huonoa sanottavaa muuta kun että saisi olla hieman isompi, nyt 21". Loistava ostos!
 
Tosta kopsasin. Melko täyteläistä tuli :)
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

No huh huh! Niin pitkään alko suu kostua kun katto mitä kaikkee tuohon tulee.. Perus makaronisalaatti aika kevyttä tohon verrattuna :D
 
No huh huh! Niin pitkään alko suu kostua kun katto mitä kaikkee tuohon tulee.. Perus makaronisalaatti aika kevyttä tohon verrattuna :D
No eipä tässä varsinaisesti missään laihdutus threadissa nyt kirjoitellakkaan :D Ja kaikkeahan voi syödä kun pitää määrät kohtuullisina. Joka on toki 100x helpommin sanottu kuin tehty.
 
Menin muuten ite keväällä kattoon kauppaan noita Luciferin kaasuja, myyjä ihmetteli että ai meinaat hiilestä muka siirtyä kaasuun, älä ihmeessä. No en sit, ja ostin halppishiilen tilalle Master Touchin ja onhan se ollu ihan törkeen loistava. Sillä ei voi epäonnistua. Tossa pari viikkoo sit piti ottaa grillattavat mukaan ja grillata toisaalla kaasugrillillä, ihan valjua paskaa tuli hyvästäkin aineksesta, mistä olis tullu Mastertouchissa grilliherkkua.

Eli harkitse juu tosissaan. Ja varmaan jos ylimäärästä rahaa niin Kamado.
 
Mun pitäisi hommata Weberin kaasugrilli tälle syksyä. Edellinen grilli on mennyt 3 vuodessa (vai onko 4?) ihan puhki samoin kuin 2 edellistäkin. Nyt sitten varmaan kalliimpi Weber tulossa.

Netistä (ja varmaan täältäkin) löytyy kommentteja sun muuta ja pitää vähän näistä tietoa tonkiakin mutta jos palstalaisilla on tuoreita kommentteja niin pistäkäähän tänne. Edellinen grilli oli joku marketin 3 polttimen systeemi ja 3 poltinta varmaan pitäisi olla, yleensä kyllä kokkaan max 4 hengelle mutta kuitenkin näin. Weberillä taitaa olla kaksi tuotelinjaa? Kun niitä muutassa paikassa olen vähän katsellut.
 
Tolla hinnalla saisi weberin master touch hiiligrillin, onko pakko olla kaasu?
Mielellään lähdetään kaasulla liikkeelle. Toki näitä 200-400€ grillejä on niin älytön määrä, että sokkona tekee varmaan yhtä hyvän valinnan kuin tutkimalla ja vertailemalla. Lähinnä ajattelin jos kollegoilla olisi kokemusta Luciferin grilleistä yleisesti.
 
Tolla hinnalla saisi weberin master touch hiiligrillin, onko pakko olla kaasu?
Kaasugrilli noin 10 krt kätevämpi ja nopeampi.

Mulla on molemmat, hiili ja kaasu. Kaasulla tulee grillattua 90% ajasta, mutta vkl fiilistelyyn hiiligrilli on ykkönen.
Seuraavaksi on ostoslistalla kamado grilli, jolla saisi isojakin lihanpaloja paistettua vaikka talvella.

Onko porukoilla Big Green egiä, tai Mustangin kamado grilliä?
Egi vaan reippaam tuplat kalliimpi.
 
Kamado Joe Classic 2:n on ollut pari vuotta, käytännössä joka päivä käytössä.

En allekirjoita kyllä kaasumikron kätevyyttä tai muutakaan verrattuna kamadoon. Nopeammin tuo lämpenee 300-350c kuin kaasumikro, eikä ole väliä millainen keli on.
 
Jooh, en kyllä kanssa allekirjoita tuota kaasun kätevyyttä ja nopeutta.
Sen minkä siinä nyt säästää että pääsee grillaamaan niin menettää siinä helvetillisessä vuosittaisessa hommassa kun sitä pesee ja hinkuttaa puhtaaksi ja tarkistaa että letku ei vuoda ja sit raahaa sitä saatanan painavaa kaasupulloa kauppaan ja uutta kotiin...
Sen lisäksi se ruoka ei maistu samalla tavalla grilliruoalle kuin hiilillä kypsennettynä.

Itse kun ostin weberin master touchin niin myin kaasugrillin pois, eikä kyllä ole tullut kaasulla grillaamista ikävä, niin helppo ja huoleton tuo pallogrilli on, ja tekee niin pirun hyvää ruokaa.
 
Sähkö on siistein, turvallisin ja kätevin, mutta samalla tunteettomin ja lopputulos pääsääntöisesti melkoisen valju. Kaasu tulee seuraavana ja lopputulos on jo oikeaa grillikamaa. Käytettävyys on loistava siihen saakka kunnes kaasu loppuu kesken grillauksen. :D

Hiili on tosimiehen valinta, mutta onhan se kovin kömpelöä ja likaista säätämistä hiilien ja tuhkien kanssa.

Sen minkä siinä nyt säästää että pääsee grillaamaan niin menettää siinä helvetillisessä vuosittaisessa hommassa kun sitä pesee ja hinkuttaa puhtaaksi ja tarkistaa että letku ei vuoda ja sit raahaa sitä saatanan painavaa kaasupulloa kauppaan ja uutta kotiin...
No jaa. Rautapullot painavat, mutta komposiittipullo on kätevämpi ja onhan niitä puolikkainakin, eli 5kg-versioina. Puhdistus hoituu pääsääntöisesti poltolla ja teräsharjalla grillauksen jälkeen ja rasvapellin voi raapata muutaman kerran kesässä.

Sen lisäksi se ruoka ei maistu samalla tavalla grilliruoalle kuin hiilillä kypsennettynä.
Tämäkin on makuasia. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että molemmissa on puolensa aika ajoin, eikä hiiligrilli ole aina ykkönen.
 
Hiili on tosimiehen valinta, mutta onhan se kovin kömpelöä ja likaista säätämistä hiilien ja tuhkien kanssa.
Korjataan nyt pahinta virheellistä tietoasi. Tuhkien kanssa ei kovin usein tarvitse säätää, pari kertaa kesässä pitää tuhka-astia omalla tiheällä grillaustahdilla tyhjentää. Ja voin vaikka puku päällä sen tehdä, ei sotke.

Hiilet sotkee sen mitä pussista grilliin tai piippuun kaataessa onnistuu sotkemaan, eli tosi vähän. Yksi tai kaksi sytytyspalaa riittää sytyttämään Marienburgin hiilet 5-10 min. Vanhat hiilet grillissä tai sitten kippaa ne piippuun, kumpikin toimii.
 
Tämäkin on makuasia. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että molemmissa on puolensa aika ajoin, eikä hiiligrilli ole aina ykkönen.
Nyt kyllä kaipaisi jo esimerkkejä. Milloin tai mikä ruoka tulee kaasugrillissä paremmanmakuiseksi, kuin hiiligrillissä?
 
Korjataan nyt pahinta virheellistä tietoasi. Tuhkien kanssa ei kovin usein tarvitse säätää, pari kertaa kesässä pitää tuhka-astia omalla tiheällä grillaustahdilla tyhjentää. Ja voin vaikka puku päällä sen tehdä, ei sotke.

Hiilet sotkee sen mitä pussista grilliin tai piippuun kaataessa onnistuu sotkemaan, eli tosi vähän. Yksi tai kaksi sytytyspalaa riittää sytyttämään Marienburgin hiilet 5-10 min. Vanhat hiilet grillissä tai sitten kippaa ne piippuun, kumpikin toimii.
Kaasugrillin puhdistus pari kertaa vuodessa on paskaista, mutta hiiligrilli on siisti? Ok.

Kuten sanoin, nämä ovat osittain makuasioita ja kaikissa on puolensa. Omien kokemusten mukaan kaasugrilli on silti siistimpi vaihtoehto kuin hiiligrilli, olit sinä siitä mieltä mitä tahansa.

Nyt kyllä kaipaisi jo esimerkkejä. Milloin tai mikä ruoka tulee kaasugrillissä paremmanmakuiseksi?
No vaikka hernekeitto keskellä talvea, jos ei pidä siitä hiiligrillin savuisemmasta mausta, kuten kaikki eivät pidä ja syytön minä siihen olen. Vaikka itse hiiligrillin makua eniten arvostankin, niin tuttaviin mahtuu parikin tällaista tapausta, jotka pitävät enemmän muista vaihtoehdoista hieman toki grillattavasta ruoasta riippuen.
 
Kaasugrillin puhdistus pari kertaa vuodessa on paskaista, mutta hiiligrilli on siisti? Ok.

Kuten sanoin, nämä ovat osittain makuasioita ja kaikissa on puolensa. Omien kokemusten mukaan kaasugrilli on silti siistimpi vaihtoehto kuin hiiligrilli, olit sinä siitä mieltä mitä tahansa.
Hiiligrillissä se rasva yms. joka kokkauksessa syntyy valuu sinne tuhkan sekaan, joten itse grillin puhdistukselle ei ole kovin suurta tarvetta. Kaasugrillissä se useimmiten valuu muuallekkin kuin sinne rasva-astiaan. Onko sen puhdistus sitten vaikeaa riippuu grillistä ja putsaajasta. En nyt näe sitä mitenkään kovin suurena operaationa.

Mitä tuhon nopeuteen ja helppokäyttöisyyteen tulee, niin en nyt mitään kovin suurta eroa näe. Juu, kaasugrilli syttyy nappia painamalla, mutta ei se mikään hetivalmis ole. Hiiligrillin kanssa menee varmaan se viitisen minuuttia pidempi aika kaasuun verrattuna. Itsellä löytyy hiili, kaasu ja pellettigrillit ja tänä vuonna kaasugrilliä ei ole vielä käytetty. Vuotta on toki vielä jäljellä.
 
Tuli juuri hiljattain ostettua Weberin master touch ja erittäin tyytyväinen kyllä olen ollut.
Ruoka omasta mielestä myös maukkaampaa hiilten kautta, mutta on mun pakko sanoa, että jos haluaa paistaa pikaiset iltamakkarat esim. 2 kpl niin tuo kaasurilli on siihen kyllä ihan verraton.

Tällä hetkellä kaasumikron roolia ajaa halpa marketti rilli ja kun tuosta aika jättää niin varmasti hommaan laadukkaan kaasun hiilirillin kaveriksi.
 
Itsellä Mustangin kamado. Ahkerassa käytössä. Todella tyytyväinen mutta olisi saanut olla hieman isompi, nyt 21". Kaasugrillillä grillattu muutaman kerran makkaraa. Sähkösavustin kerää pölyä...
 
Itse kyllä tykkään hiiligrillistä ja niitä on tietenkin tullut käyteltyä jonkun kerran. Sen ajan vaan mitä mulla on ollut mahdollisuus grillata, eli hieman yli 10v niin mulla on ollut kaasugrilli koko ajan. Ja tältä pohjalta tuntuu että kaasu on paljon helpompi ja nopeampi. Jos paistan vaikka muutaman makkaran niin käyn heittämässä grillin hupun pois ja grilli täysille (menee ehkä puoli minuuttia), haen sisältä makkarat (menee muutama minuutti) ja pistän grilliin pöhisemään.. Hiilillä taas tuntuu että se paras hiillos alkaa joskus 20-30min sen jälkeen kun on alkanut lämmittämään...eikö tossa yleensäkin oo että valelet sytytysnestettä, odotat muutaman minuutin, sytytä tikuilla...odottelet...kohentelet tulta jne. Ja kun lähtee tulille niin tosiaan ainakin 10min että pystyy alkaa grillaamaan.

Oma fiilis siis tuollainen mut kuten sanottua niin oma grillaus-historia on kyl suhteessa 95/5 kaasugrillin hyväksi :D toki olen kyllä miettinyt sellaista että jos hommaisin ensi kesälle uusen kaasugrillin mutta jos kylkeen hankkisikin hiiligrillin myös? Luulen että varastossa voisin säilyttää hiiligrilliä ja sillekin olis käyttöä jonkun kerran per kesä. Ehkä kahden grillin systeemi olisi toimiva? Kun on aikaa ja haluaa kunnon pinnan eväisiin niin hiilellä ja muuten kaasulla... :hmm:
 
Itse kyllä tykkään hiiligrillistä ja niitä on tietenkin tullut käyteltyä jonkun kerran. Sen ajan vaan mitä mulla on ollut mahdollisuus grillata, eli hieman yli 10v niin mulla on ollut kaasugrilli koko ajan. Ja tältä pohjalta tuntuu että kaasu on paljon helpompi ja nopeampi. Jos paistan vaikka muutaman makkaran niin käyn heittämässä grillin hupun pois ja grilli täysille (menee ehkä puoli minuuttia), haen sisältä makkarat (menee muutama minuutti) ja pistän grilliin pöhisemään.. Hiilillä taas tuntuu että se paras hiillos alkaa joskus 20-30min sen jälkeen kun on alkanut lämmittämään...eikö tossa yleensäkin oo että valelet sytytysnestettä, odotat muutaman minuutin, sytytä tikuilla...odottelet...kohentelet tulta jne. Ja kun lähtee tulille niin tosiaan ainakin 10min että pystyy alkaa grillaamaan.

Oma fiilis siis tuollainen mut kuten sanottua niin oma grillaus-historia on kyl suhteessa 95/5 kaasugrillin hyväksi :D toki olen kyllä miettinyt sellaista että jos hommaisin ensi kesälle uusen kaasugrillin mutta jos kylkeen hankkisikin hiiligrillin myös? Luulen että varastossa voisin säilyttää hiiligrilliä ja sillekin olis käyttöä jonkun kerran per kesä. Ehkä kahden grillin systeemi olisi toimiva? Kun on aikaa ja haluaa kunnon pinnan eväisiin niin hiilellä ja muuten kaasulla... :hmm:
Ehdotus: Ostat weber go anywhere kaasuversion niiden muutaman pikasen lerssin polttamiseen ja kunnon hiiligrillin (kamadon?) ajan kanssa rillaamiseen.
 
Itse kyllä tykkään hiiligrillistä ja niitä on tietenkin tullut käyteltyä jonkun kerran. Sen ajan vaan mitä mulla on ollut mahdollisuus grillata, eli hieman yli 10v niin mulla on ollut kaasugrilli koko ajan. Ja tältä pohjalta tuntuu että kaasu on paljon helpompi ja nopeampi. Jos paistan vaikka muutaman makkaran niin käyn heittämässä grillin hupun pois ja grilli täysille (menee ehkä puoli minuuttia), haen sisältä makkarat (menee muutama minuutti) ja pistän grilliin pöhisemään.. Hiilillä taas tuntuu että se paras hiillos alkaa joskus 20-30min sen jälkeen kun on alkanut lämmittämään...eikö tossa yleensäkin oo että valelet sytytysnestettä, odotat muutaman minuutin, sytytä tikuilla...odottelet...kohentelet tulta jne. Ja kun lähtee tulille niin tosiaan ainakin 10min että pystyy alkaa grillaamaan.
Ei kannata leikkiä niillä sytytysnesteillä. Hiilet piippusytyttimeen ja ja sytyspala alle, hiilet hehkuu noin kymmenessä minuutissa. Ei sen vaikeempaa. Jotkut huonommat hiilet kestää syttyä hieman kauemmin, kun sitä silppua on seassa niin paljon ettei ilma kierrä kunnolla, mutta se on sitten toinen juttu. Mitään lisäodotteluja ei tämän jälkee tarvita.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
284 055
Viestejä
4 879 703
Jäsenet
78 748
Uusin jäsen
Maage82

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom