Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Piippusytytin, sytytyspaloja, hiiliä/brikettejä, paksut hitsarinhanskat tms ja dedikoidut hiilien möyhennys/siirtelypihdit. Mulla on kaupan halvimmat metalliset saksimalliset pihdit ihan vaan hiiliä varten, minkä olen pallon kanssa kokenut tosi käteväksi.Noni, parvekkeella pallogrilli odottamassa mökille vientiä. Tähän asti siellä oli joku työmiehen pikaisesti väsäämä ”tiiliskiviä ja muutama naula ritilöille” joka on ollut jo vuosia murenemassa käsiin…
Anyway, mielellään tekisi elämästä helppoa, niin mitä kannattaisi ostaa vielä ekalle reissulle mukaan? Piippusytytin? Puhdistusvälineet? Muuta?
Noilla mainituilla Puuilon hanskoilla ei kyllä tee mitään. Jo perusuunista kun ottaa jonku 200-asteessa olleen astian käsiin, niin ei montaa sekuntia mene kun polttelee läpi.Piippusytytin, sytytyspaloja, hiiliä/brikettejä, paksut hitsarinhanskat tms ja dedikoidut hiilien möyhennys/siirtelypihdit.
Meikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejäNoilla mainituilla Puuilon hanskoilla ei kyllä tee mitään. Jo perusuunista kun ottaa jonku 200-asteessa olleen astian käsiin, niin ei montaa sekuntia mene kun polttelee läpi.
Esim tämmöset: Hand1A Golden Welder hitsarinsormikas 11Meikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejämutta kuten mainittua, jotkut oikeat hitsuuhanskat varmaan paras vaihtoehto.
Varmaan sitten laatuvaihteluita, Puuilossa samoja hanskoja näköjään Mefisto- ja Mustang-nimellä, ainakin näyttää samalta. Mefisto 9,99€/pari ja Mustang 11,99€/kplMeikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejämutta kuten mainittua, jotkut oikeat hitsuuhanskat varmaan paras vaihtoehto.
Näyttää olevan Citymarketin verkkokaupassa vielä parempaan hintaan Black Ranch Acacia hiiltä 30€/säkki (Ovh 50€). Kun itse ostin -20% kampanjasta, maksoin 35€/säkki.
Lisäksi Big green eggin pure hiiltä 30€/säkki, muualla näyttää olevan tuon 50€.
Ja jos tarvii savustuslastuja tai piippusytytintä, niin kohtuu hintaan.
Linkki: Haku | K-Citymarket.fi
Wöö kamado se olla pitää, kaikki muut on paskaa. 2000€ makso, pakko olla olla hyväFaktahan se on että sitte ku hommaa sen kamadon ja tajuaa miten paljon parempi se on ku muut grillit ni äkkiähän niitä sit onkin kaksi.
Pikkunen on niin älyttömän pihi hiilien kanssa ja minuuteissa valmis…
On niitä halvempiakin kamadoja, esim mustangin kamppeita ovat kehuneet. Itelle nappasin kaasuweberin syrjäyttäjäksi Char-Griller Akorn ”kamadon” kun oli 299€ poistossa. Erittäin tyytyväinen hankintaan.Wöö kamado se olla pitää, kaikki muut on paskaa. 2000€ makso, pakko olla olla hyvä![]()
![]()
Onko joku grillannut tämmöisiä? Onko noi sitkeitä kengänpohjia?
Itse taas syön nielummin hiukan kuivaa ulkofilettä kuin nijaisen rasvaista kassleria. Makuasioita.Kasslerhan on helpointi grillattavaa possusta, yleensä sen verta rasvasta ettei voi epäonnistua, vaikka hieman ylikypsäksi grillaisi. Ulko- ja sisäfile menee helposti kuivaksi.
Possusta tuli mieleen ettö lauantaina savustelin kasslerin nyhdöksi ja kinkun ihan vaan leivänpäälliseksi.
![]()
Itse taas syön nielummin hiukan kuivaa ulkofilettä kuin nijaisen rasvaista kassleria. Makuasioita.
Oon ite grillannu kanan paistileikettä. Niis on enemmän rasvaa nii ei kuiva.Rasva pitää pihvin mehukkaana. Jos grillaa vähärasvaista, kannattaa laittaa soosia/marinadia pintaan.
Semmoinen kuiva liha ei ole hyvää, vaikka olisi grillissä. Tämän takia en grillaa kanaa. Ellei ole -30%/-60% ja silloinkin pistän jotain marinadia/soosia.
Edelleen makuasioita.Rasva pitää pihvin mehukkaana. Jos grillaa vähärasvaista, kannattaa laittaa soosia/marinadia pintaan.
Semmoinen kuiva liha ei ole hyvää, vaikka olisi grillissä. Tämän takia en grillaa kanaa. Ellei ole -30%/-60% ja silloinkin pistän jotain marinadia/soosia.
No halvemmalla et ainakaan laadukkaampaa saa, mutta vähän exraa niin maribua ja muita kovapuuhiiliä jotka maksaa mutta vastaavasti kestää pitkään. Mulla ei ole yhtään hyviä kokemuksia noista markettihiilistä Marienburgia lukuunottamatta.Mitä hiiliä porukka käyttää tai suosittelee? Itsellä hakusessa perushyvä ja riittoisa hiili. Aikaisemmin olen polttanut Marienburgia koska tuo on ns. täältä saatavista markettihiilistä paras mutta nyt voisi olla hakusessa hieman edullisempi ja riitoisampi vaihtoehto. Motonetin Roastmaster Premiumit oli ihan hyviä kun viime kesänä grillasin yhden säkillisen, jos ei parempaa löydy niin taidan ostaa uudelleen tuota kun käy paikkakunnalla josta Motonet löytyy.
Mitä hiiliä porukka käyttää tai suosittelee? Itsellä hakusessa perushyvä ja riittoisa hiili. Aikaisemmin olen polttanut Marienburgia koska tuo on ns. täältä saatavista markettihiilistä paras mutta nyt voisi olla hakusessa hieman edullisempi ja riitoisampi vaihtoehto. Motonetin Roastmaster Premiumit oli ihan hyviä kun viime kesänä grillasin yhden säkillisen, jos ei parempaa löydy niin taidan ostaa uudelleen tuota kun käy paikkakunnalla josta Motonet löytyy.
Ja tähän vaan että amen.Edelleen makuasioita.
Vaikka rasva toisi kuinka makua ja mehukkuutta niin mä tykkään silti enemmän kuivista ja puhtaista lihoista kuten ulko- ja sisäfileestä. Samoin kanan rintapaloista. Mua ällöttää kasslerit ja entrecoteet juuri sen takia kun ne on "mehukkaita ja rasvaisia". Niissä on ällöttävä suutuntuma ja rasvan nuljuilu suussä ällöttää. Kunnon hyvälaatuinen porsaan ulkofilee oikein grillattuna voittaa kaslerit ja entrecoteet tuhat kertaa.
Ja kyllä sen kanankin saa mehukkaana ihan rintapaloistakin kun grillaa oikein mutta parempi hiukan kuivana kuin rasvaisena ja niljakkaana kuten paistipalat.
Kassleristakin saa hyvää grillissä kun savustaa ja hauduttaa piiiiitään niin että se hajoaa nostettaessa, vähän kuten pulled pork. Mutta pihveinä en voi sitä sietää. Entrecoteeta en missään muodossa.Ja tähän vaan että amen.
En pysty yhtään vetään noita entrecoita tai kasslereita.
Itel menee just reilusti naudan ja possun ulkofilettä tai sit kananrintaa.
Hyvä tietää, että jos joskus tarvitsee grillata kengänpohjaa, niin tarvitsen Kamadon.Itse rakastan grillata possua, ja nimenomaan sitä ulkofilettä.
Ja teen siitä aivan Helvetin kuivaa.
Tummaa päältä ja aivan kuivaa ja vitivalkoista sisältä.
Koska minä nyt vain satun tykkäämään juuri sellasesta.
Sen kanssa sit syödään lisukkeita mitkä ei ole kuivia, eli vaikka kermaperunoita tai soijapottuja.
Oli kyllä taas niin vitun relevantti kommentti että ai että.Hyvä tietää, että jos joskus tarvitsee grillata kengänpohjaa, niin tarvitsen Kamadon.
Muutaman kerran kesässä on tullut näitä käristettyä. Ohuita, valmistuu nopeasti. Täysi hönkä päälle, läskit grilliin, pari huikkaa olutta, kääntö, huikka-pari ja valmista.![]()
Onko joku grillannut tämmöisiä? Onko noi sitkeitä kengänpohjia?
Mä olen tykännyt käyttää lyhyemmissä grillauksissa (<4h) Motonetin Roastmaster-kovapuuhiiliä Marienburgien sijaan koska näistä riittää tulta pidempään ja ovathan nämä kilohinnaltaankin edullisempia. Kuten Marienburgeissa niin näissäkin laatu vähän vaihtelee, kunnon paloja löytyy yleensä aina mutta pussin loppupuolella on sitten välillä enemmän ja välillä vähemmän silppua. Pidemmissä vedoissa sitten ollut käytössä Big Red BBQ:n Quebrachot, joita saa haettua lähikaupasta kohtuuhintaan.Mitä hiiliä porukka käyttää tai suosittelee? Itsellä hakusessa perushyvä ja riittoisa hiili. Aikaisemmin olen polttanut Marienburgia koska tuo on ns. täältä saatavista markettihiilistä paras mutta nyt voisi olla hakusessa hieman edullisempi ja riitoisampi vaihtoehto. Motonetin Roastmaster Premiumit oli ihan hyviä kun viime kesänä grillasin yhden säkillisen, jos ei parempaa löydy niin taidan ostaa uudelleen tuota kun käy paikkakunnalla josta Motonet löytyy.
Itse rakastan grillata possua, ja nimenomaan sitä ulkofilettä.
Ja teen siitä aivan Helvetin kuivaa.
Tummaa päältä ja aivan kuivaa ja vitivalkoista sisältä.
Koska minä nyt vain satun tykkäämään juuri sellasesta.
Sen kanssa sit syödään lisukkeita mitkä ei ole kuivia, eli vaikka kermaperunoita tai soijapottuja.
En ole GoDi mutta vastaan omasta puolesta.Itse en todellakaan tykkää tuollaisesta. Mutta makuja on monia ja sinulla on nyt tämä.. En tuomitse, mutta itse tosiaan pyrin melkein päinvastaiseen lopputulokseen -> pitää olla mehukasta sisältä ja vähän medium on lehmässä hyvä, juuri sen takia entrecote on niin ihanaa.
Itsellä on vielä tämmöinen (amazonista), jos tulee vastaan tuota rintafilettä tai kuivaa possua:
![]()
--
Läskin, jota sinä ja Mikkos ette tykkää syödä, pitää olla "rendered", eli vähän sulanut sinne pihvin sekaan antaen sille makua ja mehukkuutta. Ei ole hyvää, jos on venyvää ja raakaa. Ja se on hyvää vaan kuumana, suoraan grillistä. Tämän takia brisketti on haastava grillattava.
--
Kolmas tapa, jolla nuo pysyy mehukkaana on sous vide. Sinne vaan lihaklöntti ja siellä sisältä kypsäksi , säilyttäen mehukkuus - ja pinnat grillissä.
--
..ja ihan pakko kysyä: käytätkö sitten jotain kastikkeita kuivan lihasi kanssa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, esim. isäni syö pihvinsä well done , vastustuksestani huolimatta.
Yleisesti ottaen entrecote on kyllä lihana hyvin paljon riippuvainen lihan laadusta. Jossain kotimaisessa karjassa se ribcapin alla oleva rasvakerros on lähinä sellasta sidekudosta mitä ei tee mieli syödä, mutta joku laadukas jenkki tai eteläamerikkalainen lihakarja tai aussi tai jopa jotkut wagqyu cross breedit on sitten jo ihan eri maata, kun se rasva on sellasta homogeenista ja sulaa kypsentäessä ilman että sekaan jää jotain kalvoja.En ole GoDi mutta vastaan omasta puolesta.
Tiedän kyllä tuon renderedin mutta se ei vaan toimi mulla. Olen aikoinaan yrittänyt syödä enrecoteeta niin halvemmissa kuin kalliimmissa ravintoiloissa mutta ei se ei vaan toimi. En tykkää siitä enkä koostumuksesta.
Lihani syön aina well done ja semmonen ihan hitusen pinkki vielä menee, mutta medium on liian raakaa. En pidä siitä mausta ja suutuntuma ja pureskelu on ällöttävää. Ei tarvitse olla venyvää ja raakaa eikä se ole se ongelma, vaan se että kun se rasva on pehmentynyt ja osittain sulanut niin se on kuin lihan seassa olis jotain hyytelönpaloja, hyi saatana.
Mulla on myöskin tuollainen liharuisku, mutta en koskaan käytä sitä pihvien jne grillaamisessa koska se vaikuttaa grillaustulokseen kun sisältä tihkuaa nestettä. Eron huomaa hyvin esmi possun ulkofileessä jos ostaa "miedosti suolattua" ja naturelia. Miedosti suolattuun et tahdo oikein saada hyvälle grillipinnalle kun pumpattu vesi pilaa grillipinnan. Ja kun pinta on hyvä niin liha on kuiva ja kutistunu korppu. Naturelilla näin ei käy. Ainakaan itselle.
Omalla kohdalla kyllä tiedostan että liha on "kypsää" mediuminakin, ja tarkotin sanaa well done.Yleisesti ottaen entrecote on kyllä lihana hyvin paljon riippuvainen lihan laadusta. Jossain kotimaisessa karjassa se ribcapin alla oleva rasvakerros on lähinä sellasta sidekudosta mitä ei tee mieli syödä, mutta joku laadukas jenkki tai eteläamerikkalainen lihakarja tai aussi tai jopa jotkut wagqyu cross breedit on sitten jo ihan eri maata, kun se rasva on sellasta homogeenista ja sulaa kypsentäessä ilman että sekaan jää jotain kalvoja.
Mitä tulee noihin kypsyyksiin, niin useilla on joku ihmeellinen käsitys, että mediumina liha ei olisi kypsää. Jos ei tykkää mehukkaasta lihasta niin se on makuasia, mutta kannattaa tiedostaa se, että mediumiksikin kypsennettynä ne lihaksen proteiinit kyllä denaturoituvat ja kypsyvät ja sillä sisälämpötilalla hallitaan sitä, kuinka paljon sitä lihaksen kosteutta pusketaan sieltä lihaksen seasta ulos.
Makuja on monia enkä koita mitenkään käännyttää, lähinä muutama asia tuossa vaikutti olevan sellaisia että pikku lisävinkit on paikallaan.
En ole GoDi mutta vastaan omasta puolesta.
Tiedän kyllä tuon renderedin mutta se ei vaan toimi mulla. Olen aikoinaan yrittänyt syödä enrecoteeta niin halvemmissa kuin kalliimmissa ravintoiloissa mutta ei se ei vaan toimi. En tykkää siitä enkä koostumuksesta.
Lihani syön aina well done ja semmonen ihan hitusen pinkki vielä menee, mutta medium on liian raakaa. En pidä siitä mausta ja suutuntuma ja pureskelu on ällöttävää. Ei tarvitse olla venyvää ja raakaa eikä se ole se ongelma, vaan se että kun se rasva on pehmentynyt ja osittain sulanut niin se on kuin lihan seassa olis jotain hyytelönpaloja, hyi saatana.
Mulla on myöskin tuollainen liharuisku, mutta en koskaan käytä sitä pihvien jne grillaamisessa koska se vaikuttaa grillaustulokseen kun sisältä tihkuaa nestettä. Eron huomaa hyvin esmi possun ulkofileessä jos ostaa "miedosti suolattua" ja naturelia. Miedosti suolattuun et tahdo oikein saada hyvälle grillipinnalle kun pumpattu vesi pilaa grillipinnan. Ja kun pinta on hyvä niin liha on kuiva ja kutistunu korppu. Naturelilla näin ei käy. Ainakaan itselle.
Niin siis ainoastaan sen possun tykkään syödä kuivana, nauta menee itellä medium plussana ja sit esim peura on hyvää ihan mediuminakin, tosin se on hyvää millä tahansa kypsyydellä kunhan nyt ei raakaa oleItse en todellakaan tykkää tuollaisesta. Mutta makuja on monia ja sinulla on nyt tämä.. En tuomitse, mutta itse tosiaan pyrin melkein päinvastaiseen lopputulokseen -> pitää olla mehukasta sisältä ja vähän medium on lehmässä hyvä, juuri sen takia entrecote on niin ihanaa.
Itsellä on vielä tämmöinen (amazonista), jos tulee vastaan tuota rintafilettä tai kuivaa possua:
![]()
--
Läskin, jota sinä ja Mikkos ette tykkää syödä, pitää olla "rendered", eli vähän sulanut sinne pihvin sekaan antaen sille makua ja mehukkuutta. Ei ole hyvää, jos on venyvää ja raakaa. Ja se on hyvää vaan kuumana, suoraan grillistä. Tämän takia brisketti on haastava grillattava.
--
Kolmas tapa, jolla nuo pysyy mehukkaana on sous vide. Sinne vaan lihaklöntti ja siellä sisältä kypsäksi , säilyttäen mehukkuus - ja pinnat grillissä.
--
..ja ihan pakko kysyä: käytätkö sitten jotain kastikkeita kuivan lihasi kanssa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, esim. isäni syö pihvinsä well done , vastustuksestani huolimatta.
Edelleen makuasioita.
Vaikka rasva toisi kuinka makua ja mehukkuutta niin mä tykkään silti enemmän kuivista ja puhtaista lihoista kuten ulko- ja sisäfileestä. Samoin kanan rintapaloista. Mua ällöttää kasslerit ja entrecoteet juuri sen takia kun ne on "mehukkaita ja rasvaisia". Niissä on ällöttävä suutuntuma ja rasvan nuljuilu suussä ällöttää. Kunnon hyvälaatuinen porsaan ulkofilee oikein grillattuna voittaa kaslerit ja entrecoteet tuhat kertaa.
Ja kyllä sen kanankin saa mehukkaana ihan rintapaloistakin kun grillaa oikein mutta parempi hiukan kuivana kuin rasvaisena ja niljakkaana kuten paistipalat.
Juu, makuasioita. Syöhän jotkut kalaakin ja muita meren ällötyksiä. Osa jopa raakana.Aina olen miettinyt, ketkä niistä kuivista kengänpohjista tykkää. Hyvä tietää.
Tämä taitaa olla niitä harvoja asioita, joista ollaan erimieltä. Mutta edelleen makuasioita, kuten sanoit.
Juuri tätä samaa tavaraa.^Hinta on ainakin kilpailukykyinen verrattuna moneen muuhun, oletan että kyseessä bbqfactoryn tammi pelletti.
![]()
Pelletti grillaukseen ja savustukseen, tammi 300kg - BBQ Factory
Tammipelletti 20 kpl 15 kg säkkejä. Pelletin halkaisija 6mm. Sopii käytettäväksi mm. pellettigrilleissä. Erinomainen valinta myös muihin savustimiin.bbqfactory.fi
Juu, makuasioita. Syöhän jotkut kalaakin ja muita meren ällötyksiä. Osa jopa raakana.
![]()
Onko joku grillannut tämmöisiä? Onko noi sitkeitä kengänpohjia?
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.