Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joko olet valmis vastaamaan noihin sinulle esitettyihin kysymyksiin, kun olet saanut 2,5 viikkoa miettimisaikaa vai onko ainut antisi tähän ketjuun käydä itkemässä kamadon surkeutta ja sitten poistua taka-alalle?hiilikori sitä hiilikori tätä, onpas helppoja ja käteviä nuo teidän kiviset pullauunit. /sarcasm
Mikä kamado?
Mittaa se, jossain hiilikoreissa on sentään ilmoitetut mitat, niin helpompi katsoa sopivuus. Esim
mihin kysymyksiin? kerroin miten asia oikeasti on ja yhtään kysymystä tai järkevää kommenttia siihen ei tullutJoko olet valmis vastaamaan noihin sinulle esitettyihin kysymyksiin, kun olet saanut 2,5 viikkoa miettimisaikaa vai onko ainut antisi tähän ketjuun käydä itkemässä kamadon surkeutta ja sitten poistua taka-alalle?
Ihan nuo edellisen sivun kysymykseni noihin väitteisiisi. Varmasti olet ne lukenut, kun kerran tätä ketjua seuraat.mihin kysymyksiin? kerroin miten asia oikeasti on ja yhtään kysymystä tai järkevää kommenttia siihen ei tullut
Harkitsen 21" tai 23" kamadon ostamista myymälänoutona. Pahvilaatikko mahtuisi farmarin kyytiin, mutta joutuisi matkaamaan kyljellään. Laatikon kyljessähän on merkintä kuljetusasennosta pystysuunnassa. Mahtaako olla tuhoon tuomittu idea kuljettaa laatikko kyljellään?
Noissahan varmaan se kysymysmerkki on käyttöikä ja kesto, ei niinkään etteikö se toimis uutena. Jollekin satunnaisgrillaajalle kerta pari kesässä käyttöön ja säilytys kuivassa niin varmaan toimii ihan hyvin kyllä vuosikaudet.Motonettiin oli tullut fiksun oloinen 22" pallo. Ilmansäädöt oli saanut vahvoja vaikutteita Weberistä. Satasen hintaluokkaan vaikutti lyömättömältä vaihtoehdolta.
Linkki
Noissahan varmaan se kysymysmerkki on käyttöikä ja kesto, ei niinkään etteikö se toimis uutena. Jollekin satunnaisgrillaajalle kerta pari kesässä käyttöön ja säilytys kuivassa niin varmaan toimii ihan hyvin kyllä vuosikaudet.
Enhän mä mitään tuollaista väittänytkään vaan totesin, että kesto on kysymysmerkki ja että on varmasti pätevä vehje ainakin satunnaisgrillailijalle. Jos grilli kuumenee pari kertaa viikossa läpi kesän kesästä toiseen, niin en kyllä silloin toisaalta missään muutaman satkun hintaluokassa viitsis edes lähteä tinkimään ja etsimään jotain halpisversiota.Weber on takuuvarmasti laadukas, mutta typerää väittää että tuollainen toimii "muutaman kerran kesässä" ja aktiivigrillaukseen tarvii vähintään sen 299€ Weberin pallon. Varmasti se laatugrilli on kestävämpi ja siihen saa enemmän lisävarusteita, on kuitenkin loistavaa että saadaan halvempaankin hintaluokkaan ominaisuuksiltaan vakuuttavia tuotteita. Jos pallolla haluaa low&slow harrastaa, niin ilmansäädön pitää olla kunnossa. En ole aiemmin törmännyt noin potentiaaliseen ilmansäätöön kuin tuossa roastmasterissa oli.
Olen kovasti odottanut että oma halpis-Cello ruostuu alta, kun viettää elämäänsä tuossa säiden armoilla vaan ei se ala ruostumaan eikä näytä hyytymisen merkkejä.
Piippusytytin, sytytyspaloja, hiiliä/brikettejä, paksut hitsarinhanskat tms ja dedikoidut hiilien möyhennys/siirtelypihdit. Mulla on kaupan halvimmat metalliset saksimalliset pihdit ihan vaan hiiliä varten, minkä olen pallon kanssa kokenut tosi käteväksi.Noni, parvekkeella pallogrilli odottamassa mökille vientiä. Tähän asti siellä oli joku työmiehen pikaisesti väsäämä ”tiiliskiviä ja muutama naula ritilöille” joka on ollut jo vuosia murenemassa käsiin…
Anyway, mielellään tekisi elämästä helppoa, niin mitä kannattaisi ostaa vielä ekalle reissulle mukaan? Piippusytytin? Puhdistusvälineet? Muuta?
Noilla mainituilla Puuilon hanskoilla ei kyllä tee mitään. Jo perusuunista kun ottaa jonku 200-asteessa olleen astian käsiin, niin ei montaa sekuntia mene kun polttelee läpi.Piippusytytin, sytytyspaloja, hiiliä/brikettejä, paksut hitsarinhanskat tms ja dedikoidut hiilien möyhennys/siirtelypihdit.
Meikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejäNoilla mainituilla Puuilon hanskoilla ei kyllä tee mitään. Jo perusuunista kun ottaa jonku 200-asteessa olleen astian käsiin, niin ei montaa sekuntia mene kun polttelee läpi.
Esim tämmöset: Hand1A Golden Welder hitsarinsormikas 11Meikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejämutta kuten mainittua, jotkut oikeat hitsuuhanskat varmaan paras vaihtoehto.
Varmaan sitten laatuvaihteluita, Puuilossa samoja hanskoja näköjään Mefisto- ja Mustang-nimellä, ainakin näyttää samalta. Mefisto 9,99€/pari ja Mustang 11,99€/kplMeikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejämutta kuten mainittua, jotkut oikeat hitsuuhanskat varmaan paras vaihtoehto.
Näyttää olevan Citymarketin verkkokaupassa vielä parempaan hintaan Black Ranch Acacia hiiltä 30€/säkki (Ovh 50€). Kun itse ostin -20% kampanjasta, maksoin 35€/säkki.
Lisäksi Big green eggin pure hiiltä 30€/säkki, muualla näyttää olevan tuon 50€.
Ja jos tarvii savustuslastuja tai piippusytytintä, niin kohtuu hintaan.
Linkki: Haku | K-Citymarket.fi
Wöö kamado se olla pitää, kaikki muut on paskaa. 2000€ makso, pakko olla olla hyväFaktahan se on että sitte ku hommaa sen kamadon ja tajuaa miten paljon parempi se on ku muut grillit ni äkkiähän niitä sit onkin kaksi.
Pikkunen on niin älyttömän pihi hiilien kanssa ja minuuteissa valmis…
On niitä halvempiakin kamadoja, esim mustangin kamppeita ovat kehuneet. Itelle nappasin kaasuweberin syrjäyttäjäksi Char-Griller Akorn ”kamadon” kun oli 299€ poistossa. Erittäin tyytyväinen hankintaan.Wöö kamado se olla pitää, kaikki muut on paskaa. 2000€ makso, pakko olla olla hyvä![]()
![]()
Onko joku grillannut tämmöisiä? Onko noi sitkeitä kengänpohjia?
Itse taas syön nielummin hiukan kuivaa ulkofilettä kuin nijaisen rasvaista kassleria. Makuasioita.Kasslerhan on helpointi grillattavaa possusta, yleensä sen verta rasvasta ettei voi epäonnistua, vaikka hieman ylikypsäksi grillaisi. Ulko- ja sisäfile menee helposti kuivaksi.
Possusta tuli mieleen ettö lauantaina savustelin kasslerin nyhdöksi ja kinkun ihan vaan leivänpäälliseksi.
![]()
Itse taas syön nielummin hiukan kuivaa ulkofilettä kuin nijaisen rasvaista kassleria. Makuasioita.
Oon ite grillannu kanan paistileikettä. Niis on enemmän rasvaa nii ei kuiva.Rasva pitää pihvin mehukkaana. Jos grillaa vähärasvaista, kannattaa laittaa soosia/marinadia pintaan.
Semmoinen kuiva liha ei ole hyvää, vaikka olisi grillissä. Tämän takia en grillaa kanaa. Ellei ole -30%/-60% ja silloinkin pistän jotain marinadia/soosia.
Edelleen makuasioita.Rasva pitää pihvin mehukkaana. Jos grillaa vähärasvaista, kannattaa laittaa soosia/marinadia pintaan.
Semmoinen kuiva liha ei ole hyvää, vaikka olisi grillissä. Tämän takia en grillaa kanaa. Ellei ole -30%/-60% ja silloinkin pistän jotain marinadia/soosia.
No halvemmalla et ainakaan laadukkaampaa saa, mutta vähän exraa niin maribua ja muita kovapuuhiiliä jotka maksaa mutta vastaavasti kestää pitkään. Mulla ei ole yhtään hyviä kokemuksia noista markettihiilistä Marienburgia lukuunottamatta.Mitä hiiliä porukka käyttää tai suosittelee? Itsellä hakusessa perushyvä ja riittoisa hiili. Aikaisemmin olen polttanut Marienburgia koska tuo on ns. täältä saatavista markettihiilistä paras mutta nyt voisi olla hakusessa hieman edullisempi ja riitoisampi vaihtoehto. Motonetin Roastmaster Premiumit oli ihan hyviä kun viime kesänä grillasin yhden säkillisen, jos ei parempaa löydy niin taidan ostaa uudelleen tuota kun käy paikkakunnalla josta Motonet löytyy.
Mitä hiiliä porukka käyttää tai suosittelee? Itsellä hakusessa perushyvä ja riittoisa hiili. Aikaisemmin olen polttanut Marienburgia koska tuo on ns. täältä saatavista markettihiilistä paras mutta nyt voisi olla hakusessa hieman edullisempi ja riitoisampi vaihtoehto. Motonetin Roastmaster Premiumit oli ihan hyviä kun viime kesänä grillasin yhden säkillisen, jos ei parempaa löydy niin taidan ostaa uudelleen tuota kun käy paikkakunnalla josta Motonet löytyy.
Ja tähän vaan että amen.Edelleen makuasioita.
Vaikka rasva toisi kuinka makua ja mehukkuutta niin mä tykkään silti enemmän kuivista ja puhtaista lihoista kuten ulko- ja sisäfileestä. Samoin kanan rintapaloista. Mua ällöttää kasslerit ja entrecoteet juuri sen takia kun ne on "mehukkaita ja rasvaisia". Niissä on ällöttävä suutuntuma ja rasvan nuljuilu suussä ällöttää. Kunnon hyvälaatuinen porsaan ulkofilee oikein grillattuna voittaa kaslerit ja entrecoteet tuhat kertaa.
Ja kyllä sen kanankin saa mehukkaana ihan rintapaloistakin kun grillaa oikein mutta parempi hiukan kuivana kuin rasvaisena ja niljakkaana kuten paistipalat.
Kassleristakin saa hyvää grillissä kun savustaa ja hauduttaa piiiiitään niin että se hajoaa nostettaessa, vähän kuten pulled pork. Mutta pihveinä en voi sitä sietää. Entrecoteeta en missään muodossa.Ja tähän vaan että amen.
En pysty yhtään vetään noita entrecoita tai kasslereita.
Itel menee just reilusti naudan ja possun ulkofilettä tai sit kananrintaa.
Hyvä tietää, että jos joskus tarvitsee grillata kengänpohjaa, niin tarvitsen Kamadon.Itse rakastan grillata possua, ja nimenomaan sitä ulkofilettä.
Ja teen siitä aivan Helvetin kuivaa.
Tummaa päältä ja aivan kuivaa ja vitivalkoista sisältä.
Koska minä nyt vain satun tykkäämään juuri sellasesta.
Sen kanssa sit syödään lisukkeita mitkä ei ole kuivia, eli vaikka kermaperunoita tai soijapottuja.
Oli kyllä taas niin vitun relevantti kommentti että ai että.Hyvä tietää, että jos joskus tarvitsee grillata kengänpohjaa, niin tarvitsen Kamadon.
Muutaman kerran kesässä on tullut näitä käristettyä. Ohuita, valmistuu nopeasti. Täysi hönkä päälle, läskit grilliin, pari huikkaa olutta, kääntö, huikka-pari ja valmista.![]()
Onko joku grillannut tämmöisiä? Onko noi sitkeitä kengänpohjia?