Grillit & grillaus

hiilikori sitä hiilikori tätä, onpas helppoja ja käteviä nuo teidän kiviset pullauunit. /sarcasm
 
hiilikori sitä hiilikori tätä, onpas helppoja ja käteviä nuo teidän kiviset pullauunit. /sarcasm
Joko olet valmis vastaamaan noihin sinulle esitettyihin kysymyksiin, kun olet saanut 2,5 viikkoa miettimisaikaa vai onko ainut antisi tähän ketjuun käydä itkemässä kamadon surkeutta ja sitten poistua taka-alalle?
 
Hyviä ja kattavia perusteluita kamadon puolesta.

Itse hommasin pienelle takapihalle pikaratkaisuna halvan pallon. Se on soveltunut mun satunnaiseen käyttöön oikein hyvin. Pisimmät vedot varmaan joku filee joka istu siellä kolmisen varttia. Weber tai muu laadukaampi pallo olis tietysti helppo ja todennäköinen askel ylöspäin, eikä toisaalta tämänhetkisellä käytöllä olekaan ehkä perusteltua sijoittaa kamadoon. Jos se innostus grillaamiseen tästä lähtee kasvamaan, niin se kohdistuisi luultavasti juuri sellaiseen tekemiseen mihin kamado näyttäisi soveltuvan erinomaisesti ja silloin se sijoitus oliskin omassa mielessä taas perusteltua.
 
Joko olet valmis vastaamaan noihin sinulle esitettyihin kysymyksiin, kun olet saanut 2,5 viikkoa miettimisaikaa vai onko ainut antisi tähän ketjuun käydä itkemässä kamadon surkeutta ja sitten poistua taka-alalle?
mihin kysymyksiin? kerroin miten asia oikeasti on ja yhtään kysymystä tai järkevää kommenttia siihen ei tullut
 
Harkitsen 21" tai 23" kamadon ostamista myymälänoutona. Pahvilaatikko mahtuisi farmarin kyytiin, mutta joutuisi matkaamaan kyljellään. Laatikon kyljessähän on merkintä kuljetusasennosta pystysuunnassa. Mahtaako olla tuhoon tuomittu idea kuljettaa laatikko kyljellään?
 
Harkitsen 21" tai 23" kamadon ostamista myymälänoutona. Pahvilaatikko mahtuisi farmarin kyytiin, mutta joutuisi matkaamaan kyljellään. Laatikon kyljessähän on merkintä kuljetusasennosta pystysuunnassa. Mahtaako olla tuhoon tuomittu idea kuljettaa laatikko kyljellään?

Omaa kokemusta ei ole, mutta voisin kuvitella, että tuokin laatikko on tullut varsin kaukaa ja on kerinnyt olemaan vaikka millaisessa asennossa matkansa aikana.
 
Motonettiin oli tullut fiksun oloinen 22" pallo. Ilmansäädöt oli saanut vahvoja vaikutteita Weberistä. Satasen hintaluokkaan vaikutti lyömättömältä vaihtoehdolta.

Linkki
 
Motonettiin oli tullut fiksun oloinen 22" pallo. Ilmansäädöt oli saanut vahvoja vaikutteita Weberistä. Satasen hintaluokkaan vaikutti lyömättömältä vaihtoehdolta.

Linkki
Noissahan varmaan se kysymysmerkki on käyttöikä ja kesto, ei niinkään etteikö se toimis uutena. Jollekin satunnaisgrillaajalle kerta pari kesässä käyttöön ja säilytys kuivassa niin varmaan toimii ihan hyvin kyllä vuosikaudet.
 
Noissahan varmaan se kysymysmerkki on käyttöikä ja kesto, ei niinkään etteikö se toimis uutena. Jollekin satunnaisgrillaajalle kerta pari kesässä käyttöön ja säilytys kuivassa niin varmaan toimii ihan hyvin kyllä vuosikaudet.

Weber on takuuvarmasti laadukas, mutta typerää väittää että tuollainen toimii "muutaman kerran kesässä" ja aktiivigrillaukseen tarvii vähintään sen 299€ Weberin pallon. Varmasti se laatugrilli on kestävämpi ja siihen saa enemmän lisävarusteita, on kuitenkin loistavaa että saadaan halvempaankin hintaluokkaan ominaisuuksiltaan vakuuttavia tuotteita. Jos pallolla haluaa low&slow harrastaa, niin ilmansäädön pitää olla kunnossa. En ole aiemmin törmännyt noin potentiaaliseen ilmansäätöön kuin tuossa roastmasterissa oli.

Olen kovasti odottanut että oma halpis-Cello ruostuu alta, kun viettää elämäänsä tuossa säiden armoilla vaan ei se ala ruostumaan eikä näytä hyytymisen merkkejä.
 
Pitää sit myös olla tiivis, ettei ilmankierto
mene harakoille, Weberissäkin ollut jotku kannet vähä kieroja, mut sai hyväks jollai bilteman ohuella uunitiivisteellä.
 
Weber on takuuvarmasti laadukas, mutta typerää väittää että tuollainen toimii "muutaman kerran kesässä" ja aktiivigrillaukseen tarvii vähintään sen 299€ Weberin pallon. Varmasti se laatugrilli on kestävämpi ja siihen saa enemmän lisävarusteita, on kuitenkin loistavaa että saadaan halvempaankin hintaluokkaan ominaisuuksiltaan vakuuttavia tuotteita. Jos pallolla haluaa low&slow harrastaa, niin ilmansäädön pitää olla kunnossa. En ole aiemmin törmännyt noin potentiaaliseen ilmansäätöön kuin tuossa roastmasterissa oli.

Olen kovasti odottanut että oma halpis-Cello ruostuu alta, kun viettää elämäänsä tuossa säiden armoilla vaan ei se ala ruostumaan eikä näytä hyytymisen merkkejä.
Enhän mä mitään tuollaista väittänytkään vaan totesin, että kesto on kysymysmerkki ja että on varmasti pätevä vehje ainakin satunnaisgrillailijalle. Jos grilli kuumenee pari kertaa viikossa läpi kesän kesästä toiseen, niin en kyllä silloin toisaalta missään muutaman satkun hintaluokassa viitsis edes lähteä tinkimään ja etsimään jotain halpisversiota.

Mullakin on emännän porukoiden mökillä joku perus pallogrilli mitä sen yhden kesälomareissun verran aina käytetään ja on loppuajan varastossa ja sekin on muutaman vuoden jälkeen ritiöiltään ruosteessa, muoviosat heikossa hapessa, kuvut ruosteessa jne. Kyllä sillä makkarat on käristellyt mutta selkeesti halvalla ei saa erityisen hyvää.
 
Noni, parvekkeella pallogrilli odottamassa mökille vientiä. Tähän asti siellä oli joku työmiehen pikaisesti väsäämä ”tiiliskiviä ja muutama naula ritilöille” joka on ollut jo vuosia murenemassa käsiin…

Anyway, mielellään tekisi elämästä helppoa, niin mitä kannattaisi ostaa vielä ekalle reissulle mukaan? Piippusytytin? Puhdistusvälineet? Muuta?
 
Jos sähkö on vieressä, niin vaikka Lidlistä 12€ kuumailmapuhallin sytytykseen. Puhdistukseen se halvin Tokmannin harja.
 
Noni, parvekkeella pallogrilli odottamassa mökille vientiä. Tähän asti siellä oli joku työmiehen pikaisesti väsäämä ”tiiliskiviä ja muutama naula ritilöille” joka on ollut jo vuosia murenemassa käsiin…

Anyway, mielellään tekisi elämästä helppoa, niin mitä kannattaisi ostaa vielä ekalle reissulle mukaan? Piippusytytin? Puhdistusvälineet? Muuta?
Piippusytytin, sytytyspaloja, hiiliä/brikettejä, paksut hitsarinhanskat tms ja dedikoidut hiilien möyhennys/siirtelypihdit. Mulla on kaupan halvimmat metalliset saksimalliset pihdit ihan vaan hiiliä varten, minkä olen pallon kanssa kokenut tosi käteväksi.

Hiilet/briketit oman preferenssin mukaan, taitaa moni täällä liputtaa kovapuuhiiilen puolesta. Oma suosikki on marabu
 
Piippusytytin, sytytyspaloja, hiiliä/brikettejä, paksut hitsarinhanskat tms ja dedikoidut hiilien möyhennys/siirtelypihdit.
Noilla mainituilla Puuilon hanskoilla ei kyllä tee mitään. Jo perusuunista kun ottaa jonku 200-asteessa olleen astian käsiin, niin ei montaa sekuntia mene kun polttelee läpi.
 
Noilla mainituilla Puuilon hanskoilla ei kyllä tee mitään. Jo perusuunista kun ottaa jonku 200-asteessa olleen astian käsiin, niin ei montaa sekuntia mene kun polttelee läpi.
Meikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejä :hmm: mutta kuten mainittua, jotkut oikeat hitsuuhanskat varmaan paras vaihtoehto.
 
Meikämasuuni painaa nyt kolmatta vuotta noilla ilman palaneita näppejä :hmm: mutta kuten mainittua, jotkut oikeat hitsuuhanskat varmaan paras vaihtoehto.
Varmaan sitten laatuvaihteluita, Puuilossa samoja hanskoja näköjään Mefisto- ja Mustang-nimellä, ainakin näyttää samalta. Mefisto 9,99€/pari ja Mustang 11,99€/kpl
 
Ite oon hiilihommissa tykänny nahkasista hitsaushanskoista. Kamado voi vaikuttaa asiaan kun pesässä hiilet on syvemmällä mutta se ylimääränen varsi kyynervarressa ei ainakaan haittaa.

Omilla motonetin 12€ hitsaushanskoilla oon pari vuotta menny ja nostelen lämmönjakolevytkin vaan suoraan käsipelillä kuumasta grillistä ja savustuspalat tökin käsipelillä hiillokseen eli hiton hyvät hanskat. Samat palvelee takkaa kohennellessakin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
271 517
Viestejä
4 688 479
Jäsenet
76 770
Uusin jäsen
PireV

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom