Ite teen aina toisinpäin, ensin lämpöö sivussa ja lopuksi kunnon helvetintulella mustaa kylkeenNo näin oli tarkoitus. Suolaa ja pippuria pintaan. Jonkun punaviinikastikkeen teen kans. Pitää googlailla sisälämpö vielä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ite teen aina toisinpäin, ensin lämpöö sivussa ja lopuksi kunnon helvetintulella mustaa kylkeenNo näin oli tarkoitus. Suolaa ja pippuria pintaan. Jonkun punaviinikastikkeen teen kans. Pitää googlailla sisälämpö vielä.
Grillin pitää olla tosi hyvin puhdistettu. Likaiseen tarttuu helposti. Halloumit pitää leikata ja jättää "itkemään" vähäks aikaa. Sit ennen grillaamista huolellinen kuivaus ja ennen grilliin laittoa ritilät kunnolla öljyyn.
Riittää, kun leikkaa ja jättää huoneen lämpöön. Nousee nesteet pintaan.Tarkoitatko itkettämisellä hieman sokeria ja öljyä paistopintaan ja 30 minuutiksi imeytymään?
Miten sait kinkun onnistumaan?Täällä alkoi joulupäivä herätyskellolla, kuudelta aamulla pallogrilliin viiden kilon kinkku.
Weberin pallogrilliin, molemmista päistä tulet ja luumupuun pätkät antamaan savua. Koitan pitää tota joku 4h ~120 asteisessa savussa, sitten meater kiinni ja uuniin paistopussiin kypsymään, joskos siitä sais vielä vähän lientä talteen.
Varmasti ottaa enemmän kuin tunnin tuolla lämpötilalla. Kylmäsavu ottaa makua +24hNeljän tunnin savu ei tartu koko aikaa, kun kypsyy pinnasta, hyvä jos tunnin ottaa savua vastaan
Varmasti ottaa enemmän kuin tunnin tuolla lämpötilalla. Kylmäsavu ottaa makua +24h
Noni nyt ollaan jo 2 tunnissa sunkin mukaan.Kylmäsavuun on turha verrata..
Porsaan liha kypsyy pinnasta ekana ja kun on pinnasta kypsä, ei tartu savua enään, vaihtelee toki lihan koon, grillin jne mukaan, mut joku 2h on aika maksimi joulukinkulle.
Mulla on mustangin kamado tokaa talvea pihalla ilman mitään suojahuppuja. Pintaruostetta nyt väkisin johonkin valurautaventtiilin nurkkaan tulee, mutta en oo antanut asian häiritä. Olis mulla huppukin. Ite en muuta ottaisi jos toi on vaihtoehto, weberiin verrattuna tarjoaa paremmat setit oikeastaan kaikin puolin. Hyvin toki weberilläkin pärjää, savustushommissahan pääasialliset edut tulee.Moikka! Olen selaillut ketjua läpi muutaman edellisen vuoden ajalta. Kaipaisin kommentteja tulevan uuden grillin valintaan (hyvä pallogrilli vs. kamado).
Lähtöasetelmia:
- Grilliä tullaan käyttämään useamman kerran viikossa perusgrillaukseen (possunpihvit, kanan paistileikkeet, kanankoivet, herkkusienet, kasvikset, makkarat).
- Savustusmahdollisuus ja sen opettelu kiinnostaa.
- Pulled pork tulee todnäk olemaan pisin veto, jota tulisi tehtyä, mutta varmasti aika harvoin.
- Grilli tulee olemaan rivarin terassilla (lämpökäsiteltyä puuta), muuta pihaa ei ole. Terassi on osittain katettu.
Ykkösvaihtoehtona tällä hetkellä mielessä olisi Master-Touch GBS E-5755, jossa on Tuck-Away -kansipidike ja rosterinen grilliritilä. Käsittääkseni tätä voisi säilyttää vaikka ympäri vuoden ulkona ja kesäkaudella ei ole välttämätöntä viritellä suojahuppua jos ei muista tai ehdi (lapsiperheen arki). Myös liikuteltavuus plussaa, kun voi helposti siirtää grillauksen ajaksi sopivaan paikkaan. Saisiko tällä vedettyä helposti pulled porkin kovapuuhiilillä? Onko kamadolla savustuksen suhteen selkeää etua, vai hoituuko homma hyvin myös Master-Touchilla?
Toisena vaihtoehtona olen pohtinut edullisemman pään L-koon kamadoa, vaikkapa Mustang L. Tässä pohdituttaa arkikäytön kätevyys: pitääkö valurautaisen yläventtiilin ja muiden osien suojaamiseksi (ruostuminen?) virittää suojahuppu käyttökertojen välillä (jos tiedossa sadetta)? Tiedän, että tuhkaa kertyy Kamadossa vähemmän, mutta millainen homma tuhkan poistaminen on verrattuna Weberiin? Onko pallogrillistä kamadoon vaihtaneilla tullut kokemusta, että pallogrilli vaati vähemmän vaivaa tms.?
Weberillä olisi L-koon kamadoon verrattuna pinta-alaetu, joka tietysti auttaa arkigrillauksessa.
Maksan mielelläni hyvästä käyttökokemuksesta, mutta en haluaisi yli-investoida ja ehkä painottaisin arkikäytön sujuvuutta. Yksi näkökulma on myös paloturvallisuus: Mustangin käyttöohjeessa lukee näin: ”Älä käytä keraamista hiiligrilliä terassilla tai muilla syttyvillä alustoilla”. Millaisia palovaaralliset tilanteet kamadon kanssa tyypillisesti voivat olla? Kumimatto varmaankin riittäisi alustan päälle suojaksi? Käsitin, että Weberin kanssa tulisi enemmän olla tarkkana kipinöiden kanssa. Kommentteja paloturvallisuuteenkin kuuntelen mielelläni.
Kamado ihan ehdottomasti jos rahat riittää, se on kuitenkin kaikin tavoin parempi kuin pallogrilli.Moikka! Olen selaillut ketjua läpi muutaman edellisen vuoden ajalta. Kaipaisin kommentteja tulevan uuden grillin valintaan (hyvä pallogrilli vs. kamado).
Lähtöasetelmia:
- Grilliä tullaan käyttämään useamman kerran viikossa perusgrillaukseen (possunpihvit, kanan paistileikkeet, kanankoivet, herkkusienet, kasvikset, makkarat).
- Savustusmahdollisuus ja sen opettelu kiinnostaa.
- Pulled pork tulee todnäk olemaan pisin veto, jota tulisi tehtyä, mutta varmasti aika harvoin.
- Grilli tulee olemaan rivarin terassilla (lämpökäsiteltyä puuta), muuta pihaa ei ole. Terassi on osittain katettu.
Ykkösvaihtoehtona tällä hetkellä mielessä olisi Master-Touch GBS E-5755, jossa on Tuck-Away -kansipidike ja rosterinen grilliritilä. Käsittääkseni tätä voisi säilyttää vaikka ympäri vuoden ulkona ja kesäkaudella ei ole välttämätöntä viritellä suojahuppua jos ei muista tai ehdi (lapsiperheen arki). Myös liikuteltavuus plussaa, kun voi helposti siirtää grillauksen ajaksi sopivaan paikkaan. Saisiko tällä vedettyä helposti pulled porkin kovapuuhiilillä? Onko kamadolla savustuksen suhteen selkeää etua, vai hoituuko homma hyvin myös Master-Touchilla?
Toisena vaihtoehtona olen pohtinut edullisemman pään L-koon kamadoa, vaikkapa Mustang L. Tässä pohdituttaa arkikäytön kätevyys: pitääkö valurautaisen yläventtiilin ja muiden osien suojaamiseksi (ruostuminen?) virittää suojahuppu käyttökertojen välillä (jos tiedossa sadetta)? Tiedän, että tuhkaa kertyy Kamadossa vähemmän, mutta millainen homma tuhkan poistaminen on verrattuna Weberiin? Onko pallogrillistä kamadoon vaihtaneilla tullut kokemusta, että pallogrilli vaati vähemmän vaivaa tms.?
Weberillä olisi L-koon kamadoon verrattuna pinta-alaetu, joka tietysti auttaa arkigrillauksessa.
Maksan mielelläni hyvästä käyttökokemuksesta, mutta en haluaisi yli-investoida ja ehkä painottaisin arkikäytön sujuvuutta. Yksi näkökulma on myös paloturvallisuus: Mustangin käyttöohjeessa lukee näin: ”Älä käytä keraamista hiiligrilliä terassilla tai muilla syttyvillä alustoilla”. Millaisia palovaaralliset tilanteet kamadon kanssa tyypillisesti voivat olla? Kumimatto varmaankin riittäisi alustan päälle suojaksi? Käsitin, että Weberin kanssa tulisi enemmän olla tarkkana kipinöiden kanssa. Kommentteja paloturvallisuuteenkin kuuntelen mielelläni.