Grillit & grillaus

Oisko grilli kuumaks, pinnat siinä nopee kii ja sit sivulämpöön lopuks, mittarilla seuraa lämpöjä?
 
Oisko grilli kuumaks, pinnat siinä nopee kii ja sit sivulämpöön lopuks, mittarilla seuraa lämpöjä?
No näin oli tarkoitus. Suolaa ja pippuria pintaan. Jonkun punaviinikastikkeen teen kans. Pitää googlailla sisälämpö vielä.
 
Grillin pitää olla tosi hyvin puhdistettu. Likaiseen tarttuu helposti. Halloumit pitää leikata ja jättää "itkemään" vähäks aikaa. Sit ennen grillaamista huolellinen kuivaus ja ennen grilliin laittoa ritilät kunnolla öljyyn.

Tarkoitatko itkettämisellä hieman sokeria ja öljyä paistopintaan ja 30 minuutiksi imeytymään?
Tykkään leikata halloumilevyn kolmeen kapeampaan levyyn, jotka lyön suoraan parilalle. Grillin mittari näyttää noin 270 astetta, kun tungen einekset sisään.
 
Itse tykkään välillä hieroa vähän auringonkukanöljyä lihojen ja kanatuotteiden pintaan, varma pistopinta ja ei jää lihaa kiinni ritilään.
 
Onko kokemusta mikä aliexpressin tms anturi toimisi inkbirdin kanssa? Käytössä kahden anturin mittari jos sillä on jotain merkitystä.
 
Kassleria ajattelin savustaa jouluksi. Savustukset ajoissa ja liha kylmään vetäytymään. Oliskos suosituksia sisälämpötilasta? Ajattelin että jos tekis jotain ei niin megaisoja paloja niin että suolaisi suolaliemessä muutamia päiviä/viikon ja savustais vaikka muutamankin päivän ennakkoon ja antais rauhassa savujen tasaantua. Tulisko jollain reilu 60 astetta sopivan kostea lopputulos vielä. (Toki vetäytymiset päälle)
 
Täällä alkoi joulupäivä herätyskellolla, kuudelta aamulla pallogrilliin viiden kilon kinkku.
Weberin pallogrilliin, molemmista päistä tulet ja luumupuun pätkät antamaan savua. Koitan pitää tota joku 4h ~120 asteisessa savussa, sitten meater kiinni ja uuniin paistopussiin kypsymään, joskos siitä sais vielä vähän lientä talteen.
1735101986150.png
 
Täällä alkoi joulupäivä herätyskellolla, kuudelta aamulla pallogrilliin viiden kilon kinkku.
Weberin pallogrilliin, molemmista päistä tulet ja luumupuun pätkät antamaan savua. Koitan pitää tota joku 4h ~120 asteisessa savussa, sitten meater kiinni ja uuniin paistopussiin kypsymään, joskos siitä sais vielä vähän lientä talteen.
1735101986150.png
Miten sait kinkun onnistumaan?
 
Onnistui tosi hyvin!
Pidin neljä tuntia savussa, lämpötila nousi aika tarkkaan viiteenkymmeneen asteeseen kinkussa tuossa ajassa. Weberissä pidin semmosta reilua sataa astetta koko paiston.
Uunissa 2,5h niin sain lihan tasan kahdeksaankymppiin.

1735234650161.png


1735234885586.png
 
Neljän tunnin savu ei tartu koko aikaa, kun kypsyy pinnasta, hyvä jos tunnin ottaa savua vastaan :)
 
Varmasti ottaa enemmän kuin tunnin tuolla lämpötilalla. Kylmäsavu ottaa makua +24h

Kylmäsavuun on turha verrata..
Porsaan liha kypsyy pinnasta ekana ja kun on pinnasta kypsä, ei tartu savua enään, vaihtelee toki lihan koon, grillin jne mukaan, mut joku 2h on aika maksimi joulukinkulle.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 611
Viestejä
4 552 324
Jäsenet
75 030
Uusin jäsen
Kumikala

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom