Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko naudan sisäfile usein tarjouksessa? Olen nyt muutaman viikon aikana huomannut eri kaupoissa sitä löytyneen ~25€/kg. Onko tämä jotenkin poikkeuksellisen edullista vai tuleeko tuollaisia tarjouksia useinkin?
Ollut muutaman kuukauden noita 25e tarjouksia tai 29.95e.
Paisi jos haluaa vähänkään eettistä lihaa niin karttaa noita lihoja.Aiemmim oli harvemmin tuon tason sisukka tarjouksia, mut kannattaa ottaa joku brassi tai uruquayn liha, maukkaampia kuin suomi lihat sisäfileissä![]()
Toimii hyvin, mutta sanoisin et joku sentin paksu pala on ihan turhan pieni, kannattaa suoraan leikata tollasta oksaa jotain 15 sentin paloja. Ite kun savustan jotain, niin heitän kamadoon sellasia nyrkin kokosia moukkuja tai jopa kovapuuklapeja.MItes omenapuun oksasta tehdyt sentin paksuiset ja noin kahden euron kokoiset palaset toimisi kamadossa savustuspellettinä? Onko kokemuksia?
Sinne vaan. Itse yleensä hautaan savustuskalikat hiilikorin pohjalle ja hiilet päälle. Tällöin savustuspuut ainakin teoriassa pitäisi palaa puhtaammin (=kuumemmassa lämpötilassa).Eli sinne hiilien joukkoon vaan?
Joo, ite yleensä kun hiilet hehkuu teen keskelle pienen kolon jonne dumppaan palikan, en mä nyt ihan täysin sitä hautaa mut sillai että lähtee hyvin kytemään hiilien kanssa. Ihan ensisavut annan olla mitään ruokia et lämpenee se savustuspuukin ja sit vaan rock and roll! Mulla on sellasta jotain 10cm paksua omenapuun oksaa ja pähkinäpensasta ja pihlajaa ni sahailen sellasia ison nyrkin kokosia paloja siitä vaan yleensä.Eli sinne hiilien joukkoon vaan?
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa.Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.
Hieman myöhässä, mutta Primo kamadot tehdään jenkeissä:
"Today, Primo Ceramic Grills are manufactured in Poplar Bluff, Missouri, and headquarter in Belleville, Illinois."
Ei kokemuksia.
![]()
Primo Kamado Oval LG 300 All-In-One | Grillitukku.fi
Primo Oval LG 300 on patentoitu ovaali-kamadogrilli, joka yhdistää amerikkalaisen huippukäsityön ja ensiluokkaisen keraamisen materiaalin. Tällä All-In-One-kokoonpanolla voi grillata, savustaa, paahtaa ja leipoa.www.grillitukku.fi
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
*Kaikki kaasumikrottajat ovat kateellisia.Roastmasterista alkaa aika jättämään, mutten siitä kyllä juuri mitään 3v sitten maksanutkaan (talon myyjä jätti). Ei tahdo oikein potkia edes täysillä, toki voi olla matalapainesäädinkin rikki.
Tässä kovasti pohdin Spiritien, Legendien ja Genesiksien välillä.
Jos olen oikein ymmärtänyt useista keskusteluista
Spirit - kiinaWeber - > hyvä on siihen n. 500€ hintaan
Napoleon Legend - laadukkaampi ja parempi grillinä kuin Spiritit about samaan hintaluokkaa, hieman lisää voi joutua 600-700e laittamaan
Genesis - The Grilli, jolla saa Espoossakin sen tietyn statukse . +1200€ ja kaikki on kateellisia. Sopii yhteen lämpökäsitellyn terassilaudan ja ulkoporealtaan kanssa.
Ehkä vaaka kääntyy Ranskan Keisariin ja kaivellaan siitä hyvä tarjous.
Ei tarvii välittää. Kaasupullot kestää kyllä hyvinkin lämpöä. Ja tokis sitä ei kannata ihan suoraan aurinkoon jättää.Ajatus laittaa kaasugrilli parvekkeelle. Parveke todella kuuma ja aurinkoinen - kuinka ongelmallista tuo on ja ajatuksia suojata kaasupullo turhalta lämmöltä?
Ei tarvii välittää. Kaasupullot kestää kyllä hyvinkin lämpöä. Ja tokis sitä ei kannata ihan suoraan aurinkoon jättää.
Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...
![]()
Nestekaasupullo auringossa voi sytyttää tulipalon
Nestekaasua käytetään kesällä monissa paikoissa ja tarkoituksissa. Sen käytöstä on olemassa tarkat ohjeet. Yksi usein unohtuva ohje on, ettei nestekaasupulloa saa säilyttää auringossa.yle.fi
Opas Teboil Nestekaasun käyttäjälle / Teboil
www.teboil.fi
Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...
![]()
Nestekaasupullo auringossa voi sytyttää tulipalon
Nestekaasua käytetään kesällä monissa paikoissa ja tarkoituksissa. Sen käytöstä on olemassa tarkat ohjeet. Yksi usein unohtuva ohje on, ettei nestekaasupulloa saa säilyttää auringossa.yle.fi
Opas Teboil Nestekaasun käyttäjälle / Teboil
www.teboil.fi
Nopean tarkastelun perusteella ainakin 2 kg/h asti löysin kotitaloussäätimiä (eli rajoitettu tuohon 30 mBar) eli ensimmäinen tarkastelu voisi olla, minkäköhänlainen kyvykkyys nykyisessä matalapainesäätimessä on.Vai onko noita perus 30mbar paineella olevia säätimiä eri virtauksilla..?
Kumpihan näistä olisi parempi, vai joku muu samassa hintaluokassa?
![]()
Kaasugrilli BBQ King Pro Series, 5 + 1 poltinta, lasi-ikkuna
Kaasugrilli BBQ King Pro Series, 5 + 1 poltinta, lasi-ikkuna edulliseen hintaan Tokmannin verkkokaupasta. Toimitus 2–5 arkipäivää. Tutustu ja tilaa!www.tokmanni.fi
Kaasugrilli Cello Carbon 4XS
3-valurautapoltin ja CCB-infrapunaruskistuspoltin kaasugrilli. Säätimeen integroitu sytytysjärjestelmä, mattaemaloidut valurautaritilät, lämmitysritilä, mittari ja rasvapelti. Tehoa 14kW, grillausala: L 70 x S 45cmwww.k-rauta.fi
Molemmat on 399e, vaikka K-raudan sivuilla lukee 699. Toisessa kiinnostaa lasi-ikkuna ja toisessa infrapunapoltin..
Päädyitko mihin grilliin?
Olen itse ostamassa elämäni ensimmäistä grilliä. Mielessä oli sähkögrilli sähkön helppouden vuoksi (eikö nykyisin sähkö ole kaikissa jo se paras valinta?), mutta suurin osahan näyttäisi olevankin kaasugrillejä ja sähköisten valikoima olevan aika kökkö.
En usko näillä vähäisillä grillausmäärillä olevan tarvetta Weberille tai millekään kalliimmalle, eikä grillin tarvitse kestää 10 vuotta.
Onko mikään näistä vaihtoehdoista hyviä?
![]()
Kaasugrilli – Katso kesän 2025 tarjoukset
Osta kaasugrilli netistä! Laaja valikoima huippumerkkejä kuten Broil King, Napoleon ja Weber. Nopea toimitus ja hyvät hinnat – tutustu heti!www.netrauta.fi
![]()
Kaasugrilli – Katso kesän 2025 tarjoukset
Osta kaasugrilli netistä! Laaja valikoima huippumerkkejä kuten Broil King, Napoleon ja Weber. Nopea toimitus ja hyvät hinnat – tutustu heti!www.netrauta.fi
![]()
Kaasugrilli – Katso kesän 2025 tarjoukset
Osta kaasugrilli netistä! Laaja valikoima huippumerkkejä kuten Broil King, Napoleon ja Weber. Nopea toimitus ja hyvät hinnat – tutustu heti!www.netrauta.fi
No on tossa näköjään joku sähköinenkin Landmann
![]()
Sähkögrilli Landmann EG-II-590, 3200W
Landmann EG-11-590, 3200W on kunnollinen, oikean kaasugrillin kokoinen sähkögrilli, jonka kanssa et tarvitse lisäpöytää. Grillin teho on 3200 W ja se lämpenee aina 300 asteeseen. Grillin etupaneelissa valaistu näyttöruutu ja säädinnäppäimet.www.netrauta.fi
Itseasiassa tää valikoima onkin aika laaja nyt kun muita sivuja vielä lähti selaamaan. Verkkokaupassa on vaikka mitä. Tuskinpa noissa paljoa eroja? Polttimien tehot about samaa, haluaako sivukeittimen tai lämpölevyn jne.
Elä kuule täällä mene tuollaisia kyselemään. Itsekin kyselin suosituksia uudeksi kaasugrilliksi, niin konsensus tuntui olevan, että hiiliweberi tai kamado se pitää olla ku kaasulla ei tee mitään muuta kuin korkeintaan lämmittää ruuan.
Sähkögrilli onkin varmaan jo sellainen pyhäinhäväistys, että bannia tulee takapihojen grillimaistereilta![]()
Tätä itsekin katselin mutta tuota kannen saranaa on haukuttu, pienellä tuunauksella saa paremmaksi mutta siltikään kansi ei kuulemma sulkeudu tarpeeksi tiiviisti.E-5775 on myös Verkkokaupasssa 349e
![]()
Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 349,00
Tämä Master-Touch GBS malli on hiiligrillien kuningas ja top-of-the-line -malli! Voit valmistaa Master Touchilla mitä tahansa ruokaa, sillä nerokkaan suunnittelunsa ansiosta Weber on sekä grilli, kiertoilmauuni tai jopa savustin.www.verkkokauppa.com
Itsellä harkinnassa.
Itse taas haluaisin saranallisen.. en tahdo millään tottua tähän saranattomaan. Harmittaa että pihistelin ostovaiheessa. Mutta makuasioita.Tätä itsekin katselin mutta tuota kannen saranaa on haukuttu, pienellä tuunauksella saa paremmaksi mutta siltikään kansi ei kuulemma sulkeudu tarpeeksi tiiviisti.
On vaan ilmeisesti ainoa weberin pallogrilli missä tulee ruostumaton ritilä. Toisaalta on sitä ruostuvalla pärjännyt tähänkin asti niin ehkä sitä voisi ostaa jonkin nostettavalla kannella olevan mallin jos noissa saranamalleissa nyt sitten oikeasti on jotain haukuttavaa.
Paras ja kestävin tulisi jos väsäisi itse jostain vanhasta, paksusta paisuntasäiliöstä... kunhan ei sinkitystä tee![]()
Blackstone tuntuu moni kotimainen grillaaja hehkuttavan, kun ei oikein muita flat top-grillejä ole vielä saatavilla.Tuntuu noita Blackstonen parilavehkeitä somessa hehkutettavan. Onko tossa mitä etuja vs kaasugrilli, jossa ritilöiden tilalle laitettu parilat?
Siihen on ihan looginen syy miksi sähkögrillit ei ole pop. Kun katsot kaasugrillien tehoja niin nopeasti ymmärrät. Pienessäkin kaasugrillissä tehoa on n. 11kw. Tämän sähkön siirrossa vaatii 5x2,5mm2 kaapeloinnin sekä 3x16A suojat. Monelta ei löydy edes tälläistä kaapelointia kotoota, joillain on autotalliin asennettuna ja joillain sähköauton latausta varten. Eli uskallan väittää että suomesta ei löydy yhtään terassia kotipihalta mistä vastaava sähköliitäntä löytyisi.Päädyitko mihin grilliin?
Olen itse ostamassa elämäni ensimmäistä grilliä. Mielessä oli sähkögrilli sähkön helppouden vuoksi (eikö nykyisin sähkö ole kaikissa jo se paras valinta?), mutta suurin osahan näyttäisi olevankin kaasugrillejä ja sähköisten valikoima olevan aika kökkö.
En usko näillä vähäisillä grillausmäärillä olevan tarvetta Weberille tai millekään kalliimmalle, eikä grillin tarvitse kestää 10 vuotta.
Onko mikään näistä vaihtoehdoista hyviä?
![]()
Kaasugrilli – Katso kesän 2025 tarjoukset
Osta kaasugrilli netistä! Laaja valikoima huippumerkkejä kuten Broil King, Napoleon ja Weber. Nopea toimitus ja hyvät hinnat – tutustu heti!www.netrauta.fi
![]()
Kaasugrilli – Katso kesän 2025 tarjoukset
Osta kaasugrilli netistä! Laaja valikoima huippumerkkejä kuten Broil King, Napoleon ja Weber. Nopea toimitus ja hyvät hinnat – tutustu heti!www.netrauta.fi
![]()
Kaasugrilli – Katso kesän 2025 tarjoukset
Osta kaasugrilli netistä! Laaja valikoima huippumerkkejä kuten Broil King, Napoleon ja Weber. Nopea toimitus ja hyvät hinnat – tutustu heti!www.netrauta.fi
No on tossa näköjään joku sähköinenkin Landmann
![]()
Sähkögrilli Landmann EG-II-590, 3200W
Landmann EG-11-590, 3200W on kunnollinen, oikean kaasugrillin kokoinen sähkögrilli, jonka kanssa et tarvitse lisäpöytää. Grillin teho on 3200 W ja se lämpenee aina 300 asteeseen. Grillin etupaneelissa valaistu näyttöruutu ja säädinnäppäimet.www.netrauta.fi
Itseasiassa tää valikoima onkin aika laaja nyt kun muita sivuja vielä lähti selaamaan. Verkkokaupassa on vaikka mitä. Tuskinpa noissa paljoa eroja? Polttimien tehot about samaa, haluaako sivukeittimen tai lämpölevyn jne.
Eli uskallan väittää että suomesta ei löydy yhtään terassia kotipihalta mistä vastaava sähköliitäntä löytyisi.
Nooh, vähintään sähköluvat vaativan henkilön tarvitsee grillin kytkentään. Vai löytyykö kaapista 16A kolmivaiheliitin?Aika monessa 2000-luvun talossa on sähkökaappi ulkoseinällä, niissä useimmiten on 3x16A voimavirtapistorasia ja näistä taloista isossa osassa terassia on samalla sivulla kuin sähkökaappi. Täten terassilta löytyy soveltuva syöttö. Esimerkkinä nyt vaikka mun oma talo ja iso osa naapureista.
Tosin eipä taida kovin montaa 11 kW sähkögrilliä löytyä markkinoilta, ne taitaa useimmiten olla sellaisia pieniä "parvekegrillejä", vähän sama ku paistelis makkaraa paistinpannulla...
Täällä puhutaan paljon grilleistä ja vähempi grillaamisesta. Onkos kellään jakaa hyviä uusia reseptejä tai ideoita?
Itse ostin tarjouksesta naudan chuck roastia ja ajattelin tehdä tuosta pitkällä kaavalla nyhtönautaa. Kaveriksi leivon jotain leipää minkä väliin tuota voi pistää ja lisäkkeeksi ehkä jotain salsan tapaista tai sitten jotain coleslaw-tyyppistä. Onks kukaan tehnyt? Varmaan suht sama meininki ku nyhtöpossun kanssa?
Mulla on Weberin MT hiilirilli ja pitkään ajattelin että näinköhän sitä enää tulee ns. "pikagrillailtua" esim arkisin kun pitää hehkotta hiilet jne ja se ottaa oman aikansa.Monesti grillaukseen assosioituu se sellainen pinnan paahtuminen säteilylämmöstä, sekä grillattavista tuotteista valuvan ylimääräisen rasvan aiheuttaman palamisen pienet liekit yms, jotka tekee ruokaan vähän niitä kuuluisia karsinogeenejä. Sähkögrillit on ennemmän jo sellasia parilapannuja ainakin niiltä osin mitä on tullut nähtyä. Toki monella vähän bulkimmalla kaasugrillilläkin lähestytään tuota ilmiötä Oon itse tyytynyt komboon kamado + perus kaasugrilli ja kaasugrilli on tossa yhtälössä enemmänkin sellanen uunin ja parilapannun kombo, jolla voi vetästä jotain perustuotetta lämpimäksi esim vähän kanafilettä, maissia tms, jos haluaa vaan esim duunipäivän jälkeen jonkun pikasetin "grillattavaa", mutta ainoaksi grilliksi suosittelisin silti hiilivehkeitä.
Varmaan sitä possun sisukkaa.Olis possun sisukkaa jääkaapissa. Mitähän siitä keksis grillata..
Aivan oikein. Näin taidan tehdä.Varmaan sitä possun sisukkaa.![]()
Halki, litteäksi, juustoo ja kinkkuu päälle, kääritään rullalle, (sidotaan)peitetään pekonilla, pintaan maustekastike ja grilliin/savustimeen....Olis possun sisukkaa jääkaapissa. Mitähän siitä keksis grillata..
Mä oon yrittäny mutta en osaa tehdä tota. Aina pekonit kuoriutuu pois ja file aukeaa ja juustot valuu grilliin. Lopputulos on siellä täällä pekonin riekaleita ja juusto jossain grillin syövereissä. Yleisesti kaikki juustoon viittaavat ja pekoniin käärityt asiat grillissä päätyy mulla aina jonkilaiseen katastrofiin. Pitää harjoitella noiden käyttöä mutta en oikein tiiä mitä teen väärin kun yritän samalla tavalla kun esmes juutuupi videoissa mutta ei niin ei.Halki, litteäksi, juustoo ja kinkkuu päälle, kääritään rullalle, (sidotaan)peitetään pekonilla, pintaan maustekastike ja grilliin/savustimeen..... Vaikka.
No höh...onnistunut joka kerta, helppoa ku heinäteko, ainakin omasta mielestä. Pötköä voi sitoa narullakin jos haluaa. Päädyt kireelle nii ei pääse valuu juustot ulos. Rohkeasti yrittämään vaan!Mä oon yrittäny mutta en osaa tehdä tota. Aina pekonit kuoriutuu pois ja file aukeaa ja juustot valuu grilliin. Lopputulos on siellä täällä pekonin riekaleita ja juusto jossain grillin syövereissä. Yleisesti kaikki juustoon viittaavat ja pekoniin käärityt asiat grillissä päätyy mulla aina jonkilaiseen katastrofiin. Pitää harjoitella noiden käyttöä mutta en oikein tiiä mitä teen väärin kun yritän samalla tavalla kun esmes juutuupi videoissa mutta ei niin ei.
Emmä taida. Päättyy vaan pettymykseen ja vitutukseen niinkuin joka kerta. Taidan vaan laittaa rubin päälle ja grillaa normaalisti, hyvää se on niinkin.No höh...onnistunut joka kerta, helppoa ku heinäteko, ainakin omasta mielestä. Pötköä voi sitoa narullakin jos haluaa. Päädyt kireelle nii ei pääse valuu juustot ulos. Rohkeasti yrittämään vaan!
Jos grillaat isoa könttiä, niin kaasugrillin yläritilälle, ettei lämmöt ole mitään 300astetta.Mitä mä teen väärin kun mulla ei suurimmassa osassa grillauksista pysy pinta lihassa kiinni?
Mulla on vaikka possun ulkofilepala ja laitan pintaan rubin ja aloitan grillaamisen/airfryerin käytön. Pinta karamellisoituu ja paahtuu mukavasti, mutta kun yrittää sivellä siihen lisää kastiketta tai grilliöljyä tai mitä vaan, niin pelkästään jo sudin kanssa pinnasta lähtee isoja paloja sitä pintapaahtoa pois tai jos lihaa kääntää niin pinta irtoaa. Ja viimeistään siinä vaiheessa kun liha on pöydässä ja sitä pitäis viipaloida niin kaikki pinta irtoaa ja "kuoriutuu" pois niin että jää pelkkä paljas liha. Mä en ole yhdessäkään videossa tai missään nähnyt samaa ongelmaa vaan niissä lihaa pystyy ihan hyvin sutimaan ja leikkaamaan ja pinta pysyy kiinni hyvin lihassa.
Rupee pikkuhiljaa vituttamaan kun aina sama juttu ja pinta on hyvä ja paahtunut mutta aina irtoaa miten sattuu.
Ei mulla ole kypsyyden tai kuivuuden kanssa ongelmia, ainoastaan pinnan kanssa. Hiiligrillillä ja airfryerillä sama juttu vaikka lämmöt on erilaiset.Jos grillaat isoa könttiä, niin kaasugrillin yläritilälle, ettei lämmöt ole mitään 300astetta.
Kevyellä lämmöllä ja pitkään tarvii osommat lihat valmistaa.
Itse olen laittanut vielä folion alle, ettei pääse kuivumaan.
Jos suoraan ritilälä tekee isoa könttiä, niin palaa päältä ja on sisältä raaka.
Mä laitan aina niitä. Tänäänkin laitoin hunajaa ja sinappia.Kokeile ns. binderiä. Sinappia, majoonesia tai vaikka öljyä siihen lihaan ”liimaksi” ennen mausteita.