Grillit & grillaus

Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?

Vuoden ollut nyt käytössä ja helppokäyttöisyytensä takia weberin performer jäänyt käyttämättä kokonaan.
Lämpötilan säätö helppoaa appilla, nopea, 75-260c eli riittävän korkealle nousee, en kuitenkaan pizzaa rupeasi tekemään. Huonot puolet, käyttö tyyriimpää kuin hiiligrilli ja vaatii rasva-astiat ja levyt yms. kulutustarvikkeita, supersmoke puuttuu
 
Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?

Trageria voi suositella. Itsellä ollut pari vuotta pikkuvelimalli pro22 ja ei voi kuin kehua. Luotettava ja helppo peli.

Muuten kommentit kuten edellisillä, että jos kovasta savun mausta tykkää niin diy viritelmillä lisäsavustinta ja grillipintaa ei tosiaan tulla saa.
 
Mikähän mahtaa olla kun kamadossa ei tahdo lämmöt nousta juurikaan yli 200 asteen? Lämmöt nousee muutenkin tosi verkkaisesti. Jokin aika sitten grillauksen jälkeen vedin luukut auki grillauksen jälkeen, jonkin aikaa savutteli 200 asteen tienoilla, kun karstaa paloi. Savutuksen loputtuakaan ei lämmöt nousseet sen ylemmäs, vaikka odottelin vielä hetken.

Pönttönä Evolve Econ, tuhkakupin tyhjään about joka kerta ennen sytytystä, hiilinä Sunsetin Quebracho, hiilikori täynnä ja luukut täysin auki.

Ainut mikä on aiheuttanut epävarmuutta on pyöreä isoreikäinen levy, mutta päättelin sen kuuluvan pohjalle silloin kun tuhka-astiaa ja hiilikoria ei käytetä. Nyt siis tuhkakuppi on keramiikan päällä, mihin se täydellisesti sopiikin ja hiilikori on suoraan tuhkakupin päällä. Pitäisikö sen isoreikäisen levyn olla vielä siinä välissä auttamassa ilmankiertoa/pääsyä hiilien ympärille vaikka keramiikassakin on kyllä reikiä sitä varten?
Onko lämpöjä tarkistettu millään muulla kuin Kamadon omalla mittarilla? Onko mittaria kalibroitu? Ettei mittari nyt näytä vain mitä sattuu? Vai tuntuuko se myös selkeästi kylmemmältä mitä aiemmin?

Ja tuossa aiemmin tulikin jo vastaus, mutta sitä pohjan reikälevyä ei tosiaan tarvita kun käyttää hiilikoria.
 
Kovinkaan monesta asiasta ei voi olla kiinni, nämä ovat yksinkertaisia laitteita. Kuiva ja riittävä palokuorma ja riittävä veto. Jos tuhkat on siivottu ja luukut on auki niin kokeilisin siirtää hiilikoria hieman, se saattaa olla tukkeena jos se on ihan täynnä ja keskellä reikää. Yläventtiiliä voisi myös kokeilla ottaa pois kokonaan. Yleensä nämä venttiilit on kuitenkin mitoitettu ihan hyvin.
 
Onko lämpöjä tarkistettu millään muulla kuin Kamadon omalla mittarilla? Onko mittaria kalibroitu? Ettei mittari nyt näytä vain mitä sattuu? Vai tuntuuko se myös selkeästi kylmemmältä mitä aiemmin?

Ja tuossa aiemmin tulikin jo vastaus, mutta sitä pohjan reikälevyä ei tosiaan tarvita kun käyttää hiilikoria.

On ollut ostamisesta asti samanlainen, mutta tein pitkään vaan alle 200 asteen grillauksia.

100 asteessa ainakin näyttää prikulleen samaa Meater+ kanssa. Täytyy ensi kerralla infrapunamittarilla ainakin tarkastaa isommissa lämmössä, mutta kyllä se käsituntumalla näyttää lähelle oikeaa.

Kovinkaan monesta asiasta ei voi olla kiinni, nämä ovat yksinkertaisia laitteita. Kuiva ja riittävä palokuorma ja riittävä veto. Jos tuhkat on siivottu ja luukut on auki niin kokeilisin siirtää hiilikoria hieman, se saattaa olla tukkeena jos se on ihan täynnä ja keskellä reikää. Yläventtiiliä voisi myös kokeilla ottaa pois kokonaan. Yleensä nämä venttiilit on kuitenkin mitoitettu ihan hyvin.

Tätä itsekin ajatellut..

Yläventtiiliä irrotin hetkellisesti, mutta pitää kokeilla vielä uudelleen. Hiilisäkki on säilössä terassin lasitetulla osuudella, mutta ei lämmitetty kuitenkaan. Täytyy kokeilla myös tuota hiilikorin pientä siirtoa.
 
Itselläni on hiilikori ollut niin sen alaritilän kanssa ja ilman ja aina saa lämmöt korkealle.
Pidä ny ekana huoli ettei siellä ole tuhkaa niin paljoa alla ettei ilma kierrä.
 
Meaterissa oli itellä tuota vikaa mutta ei Meater+ kanssa.. hyvin luotettavasti toiminut.
Tämän paskan kanssa itsellä ollut todella paljon yhteysongelmia

IMG_3871.jpeg
 
Hiiligrilli hakusessa kaasugrillin kaveriksi. Olen miettinyt Weberiä, olisi varmasti pätevä ja paljon kehuttu pitkäikäinen ratkaisu. Onko näillä kahdella nyt isoa eroa, toinen on Original ja toinen Master Touch. Kansi hieman erilainen ja Master Touchiin saa ilmeisesti lisävarusteita, mm. erilaista keskiritilää. Hintaero grilleillä 50e kun 5730 näyttää olevan tarjouksessa.

 
Hiiligrilli hakusessa kaasugrillin kaveriksi. Olen miettinyt Weberiä, olisi varmasti pätevä ja paljon kehuttu pitkäikäinen ratkaisu. Onko näillä kahdella nyt isoa eroa, toinen on Original ja toinen Master Touch. Kansi hieman erilainen ja Master Touchiin saa ilmeisesti lisävarusteita, mm. erilaista keskiritilää. Hintaero grilleillä 50e kun 5730 näyttää olevan tarjouksessa.
Tuolla hintaerolla Master Touch. Originalissa ei taida olla sitä kansitelinettä ja tosiaan uupuu tuo muunneltavuus ritilästä.
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
Kuulostaa farenheiteiltä jos kaasugrillistä kyse.
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
No tuohan kuulostaa vaan hyvältä grilliltä!
Tiivis ja pitää hyvin lämmöt, mikä ongelma?

Itsellä 3-polttinen Weber ja jos minimivirtaus niin lämmöt on jossain 200-220
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?

Tuo on pinta-alaltaan todella pieni 4 polttimon grilli joten tehoja suhteessa grillausalaan on todella paljon ( 50,37 kW / m2) vrt esim omaan weberin 2 polttimon spirittiin (34,53 kW / m2). Ei siis ihme että lämmöt pysyvät ylhäällä kaikki polttimot päällä. Tuo Spiritti kun jaksaa pitää n. 200 astetta polttimot pienellä jos kantta ei auo.
 
MItes omenapuun oksasta tehdyt sentin paksuiset ja noin kahden euron kokoiset palaset toimisi kamadossa savustuspellettinä? Onko kokemuksia?
 
Onko naudan sisäfile usein tarjouksessa? Olen nyt muutaman viikon aikana huomannut eri kaupoissa sitä löytyneen ~25€/kg. Onko tämä jotenkin poikkeuksellisen edullista vai tuleeko tuollaisia tarjouksia useinkin?
 
Onko naudan sisäfile usein tarjouksessa? Olen nyt muutaman viikon aikana huomannut eri kaupoissa sitä löytyneen ~25€/kg. Onko tämä jotenkin poikkeuksellisen edullista vai tuleeko tuollaisia tarjouksia useinkin?
Ollut muutaman kuukauden noita 25e tarjouksia tai 29.95e.


Aiemmim oli harvemmin tuon tason sisukka tarjouksia, mut kannattaa ottaa joku brassi tai uruquayn liha, maukkaampia kuin suomi lihat sisäfileissä :)
 
MItes omenapuun oksasta tehdyt sentin paksuiset ja noin kahden euron kokoiset palaset toimisi kamadossa savustuspellettinä? Onko kokemuksia?
Toimii hyvin, mutta sanoisin et joku sentin paksu pala on ihan turhan pieni, kannattaa suoraan leikata tollasta oksaa jotain 15 sentin paloja. Ite kun savustan jotain, niin heitän kamadoon sellasia nyrkin kokosia moukkuja tai jopa kovapuuklapeja.
 
Eli sinne hiilien joukkoon vaan?
Joo, ite yleensä kun hiilet hehkuu teen keskelle pienen kolon jonne dumppaan palikan, en mä nyt ihan täysin sitä hautaa mut sillai että lähtee hyvin kytemään hiilien kanssa. Ihan ensisavut annan olla mitään ruokia et lämpenee se savustuspuukin ja sit vaan rock and roll! Mulla on sellasta jotain 10cm paksua omenapuun oksaa ja pähkinäpensasta ja pihlajaa ni sahailen sellasia ison nyrkin kokosia paloja siitä vaan yleensä.
 
Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. :poop: Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.

Samaa kyttäsin jo edellisen kerran ja nyt viimeksi. Lähellä oli, mutta en ostanut kun ollut tiettyjä ongelmia, jotka nähtävästi Weberin uusi Searwood korjaa. Ainoa vain, ettei kuulemma ole tulossa Skandinaviaan ainakaan tänä vuonna kun kysyin Weberiltä. No jospa saisi tilattua vaikka jostain Euroopasta jossain vaiheessa. En tiedä olisko joku Weber Smokey Mountain Cooker hyvä välimalli kun ei jaksa odottaa.
 
Täällä puhutaan paljon grilleistä ja vähempi grillaamisesta. Onkos kellään jakaa hyviä uusia reseptejä tai ideoita?
Itse ostin tarjouksesta naudan chuck roastia ja ajattelin tehdä tuosta pitkällä kaavalla nyhtönautaa. Kaveriksi leivon jotain leipää minkä väliin tuota voi pistää ja lisäkkeeksi ehkä jotain salsan tapaista tai sitten jotain coleslaw-tyyppistä. Onks kukaan tehnyt? Varmaan suht sama meininki ku nyhtöpossun kanssa?
 
Hieman myöhässä, mutta Primo kamadot tehdään jenkeissä:
"Today, Primo Ceramic Grills are manufactured in Poplar Bluff, Missouri, and headquarter in Belleville, Illinois."

Ei kokemuksia.



Kiitoksia, täytyy tutustua, ei vielä myöhässä kun on takatalvet ja pitkää työreissua..mutta nyt kyllä sormet kutiaa =)
 
Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?

Roastmasterista alkaa aika jättämään, mutten siitä kyllä juuri mitään 3v sitten maksanutkaan (talon myyjä jätti). Ei tahdo oikein potkia edes täysillä, toki voi olla matalapainesäädinkin rikki.

Tässä kovasti pohdin Spiritien, Legendien ja Genesiksien välillä.
Jos olen oikein ymmärtänyt useista keskusteluista

Spirit - kiinaWeber - > hyvä on siihen n. 500€ hintaan
Napoleon Legend - laadukkaampi ja parempi grillinä kuin Spiritit about samaan hintaluokkaa, hieman lisää voi joutua 600-700e laittamaan
Genesis - The Grilli, jolla saa Espoossakin sen tietyn statukse . +1200€ ja kaikki on kateellisia. Sopii yhteen lämpökäsitellyn terassilaudan ja ulkoporealtaan kanssa.

Ehkä vaaka kääntyy Ranskan Keisariin ja kaivellaan siitä hyvä tarjous.
 
Roastmasterista alkaa aika jättämään, mutten siitä kyllä juuri mitään 3v sitten maksanutkaan (talon myyjä jätti). Ei tahdo oikein potkia edes täysillä, toki voi olla matalapainesäädinkin rikki.

Tässä kovasti pohdin Spiritien, Legendien ja Genesiksien välillä.
Jos olen oikein ymmärtänyt useista keskusteluista

Spirit - kiinaWeber - > hyvä on siihen n. 500€ hintaan
Napoleon Legend - laadukkaampi ja parempi grillinä kuin Spiritit about samaan hintaluokkaa, hieman lisää voi joutua 600-700e laittamaan
Genesis - The Grilli, jolla saa Espoossakin sen tietyn statukse . +1200€ ja kaikki on kateellisia. Sopii yhteen lämpökäsitellyn terassilaudan ja ulkoporealtaan kanssa.

Ehkä vaaka kääntyy Ranskan Keisariin ja kaivellaan siitä hyvä tarjous.
*Kaikki kaasumikrottajat ovat kateellisia.
Ottaisin itse vaikka sen 300e master-touchin ennen mitään kaasugrilliä mikäli vain yhden saisi valita.

Ei tä nyt hirveesti auta sun pohdintaan mutta halusin vaan tarttua tohon kaikki on kateellisia kommenttiin. :D
 
Ajatus laittaa kaasugrilli parvekkeelle. Parveke todella kuuma ja aurinkoinen - kuinka ongelmallista tuo on ja ajatuksia suojata kaasupullo turhalta lämmöltä?
 
Ajatus laittaa kaasugrilli parvekkeelle. Parveke todella kuuma ja aurinkoinen - kuinka ongelmallista tuo on ja ajatuksia suojata kaasupullo turhalta lämmöltä?
Ei tarvii välittää. Kaasupullot kestää kyllä hyvinkin lämpöä. Ja tokis sitä ei kannata ihan suoraan aurinkoon jättää.
 
Ei tarvii välittää. Kaasupullot kestää kyllä hyvinkin lämpöä. Ja tokis sitä ei kannata ihan suoraan aurinkoon jättää.

Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...

 
Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...


no kylmähän se on kun sitä käyttää, ei mitään ongelmaa grillatessa. Ottaa sisälle vaikka turvaan kun sitä ei käytä jos kuumottaa.
 
Mites, kun itsellä on 6polttimen+ lisälevy kaasugrilli. Kun kaikki polttimet on päällä, niin tuntuu teho loppuvan parilalta, jos vaan parilaa lämmittää, niin sen saa riittävän kuumaksi pihvejä varten.
Käytännössä aina tarvii koko grilliä, kun neljälle hengelle sapuskaa tekeen, niin tuli vastaan tokmannilla säädettävä kaasunpaineensäädin.

Vai onko noita perus 30mbar paineella olevia säätimiä eri virtauksilla..?
 
Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...


Tukesin tietäjä tietää ettei pullon pinta saa nousta yli neljänkympin. Uskoisin että betonilattialla on viileämpää lasikopissakin, ainakin mikäli siellä pystyy elävä olento olemassaolostaan nauttimaan.
Lämpömittarit on halpoja laittaa pullon viereen ja maksimilämpö pullolle tosiaan 70 astetta että ei se uusi ja vasta testattu pullo vielä kotomaan kesää säikähdä.
 
Vai onko noita perus 30mbar paineella olevia säätimiä eri virtauksilla..?
Nopean tarkastelun perusteella ainakin 2 kg/h asti löysin kotitaloussäätimiä (eli rajoitettu tuohon 30 mBar) eli ensimmäinen tarkastelu voisi olla, minkäköhänlainen kyvykkyys nykyisessä matalapainesäätimessä on.
 
Kumpihan näistä olisi parempi, vai joku muu samassa hintaluokassa?



Molemmat on 399e, vaikka K-raudan sivuilla lukee 699. Toisessa kiinnostaa lasi-ikkuna ja toisessa infrapunapoltin..

Päädyitko mihin grilliin?

Olen itse ostamassa elämäni ensimmäistä grilliä. Mielessä oli sähkögrilli sähkön helppouden vuoksi (eikö nykyisin sähkö ole kaikissa jo se paras valinta?), mutta suurin osahan näyttäisi olevankin kaasugrillejä ja sähköisten valikoima olevan aika kökkö.

En usko näillä vähäisillä grillausmäärillä olevan tarvetta Weberille tai millekään kalliimmalle, eikä grillin tarvitse kestää 10 vuotta.

Onko mikään näistä vaihtoehdoista hyviä?




No on tossa näköjään joku sähköinenkin Landmann


Itseasiassa tää valikoima onkin aika laaja nyt kun muita sivuja vielä lähti selaamaan. Verkkokaupassa on vaikka mitä. Tuskinpa noissa paljoa eroja? Polttimien tehot about samaa, haluaako sivukeittimen tai lämpölevyn jne.
 
Viimeksi muokattu:
Päädyitko mihin grilliin?

Olen itse ostamassa elämäni ensimmäistä grilliä. Mielessä oli sähkögrilli sähkön helppouden vuoksi (eikö nykyisin sähkö ole kaikissa jo se paras valinta?), mutta suurin osahan näyttäisi olevankin kaasugrillejä ja sähköisten valikoima olevan aika kökkö.

En usko näillä vähäisillä grillausmäärillä olevan tarvetta Weberille tai millekään kalliimmalle, eikä grillin tarvitse kestää 10 vuotta.

Onko mikään näistä vaihtoehdoista hyviä?




No on tossa näköjään joku sähköinenkin Landmann


Itseasiassa tää valikoima onkin aika laaja nyt kun muita sivuja vielä lähti selaamaan. Verkkokaupassa on vaikka mitä. Tuskinpa noissa paljoa eroja? Polttimien tehot about samaa, haluaako sivukeittimen tai lämpölevyn jne.

Elä kuule täällä mene tuollaisia kyselemään. Itsekin kyselin suosituksia uudeksi kaasugrilliksi, niin konsensus tuntui olevan, että hiiliweberi tai kamado se pitää olla ku kaasulla ei tee mitään muuta kuin korkeintaan lämmittää ruuan. :hmm:

Sähkögrilli onkin varmaan jo sellainen pyhäinhäväistys, että bannia tulee takapihojen grillimaistereilta :lol:
 
Elä kuule täällä mene tuollaisia kyselemään. Itsekin kyselin suosituksia uudeksi kaasugrilliksi, niin konsensus tuntui olevan, että hiiliweberi tai kamado se pitää olla ku kaasulla ei tee mitään muuta kuin korkeintaan lämmittää ruuan. :hmm:

Sähkögrilli onkin varmaan jo sellainen pyhäinhäväistys, että bannia tulee takapihojen grillimaistereilta :lol:

Pahoittelen grillijumalilta. :D Kaasulla mennään ja tutkinta jatkuu noiden mallien välillä.
 
E-5775 on myös Verkkokaupasssa 349e

Itsellä harkinnassa.
Tätä itsekin katselin mutta tuota kannen saranaa on haukuttu, pienellä tuunauksella saa paremmaksi mutta siltikään kansi ei kuulemma sulkeudu tarpeeksi tiiviisti.
On vaan ilmeisesti ainoa weberin pallogrilli missä tulee ruostumaton ritilä. Toisaalta on sitä ruostuvalla pärjännyt tähänkin asti niin ehkä sitä voisi ostaa jonkin nostettavalla kannella olevan mallin jos noissa saranamalleissa nyt sitten oikeasti on jotain haukuttavaa.

Paras ja kestävin tulisi jos väsäisi itse jostain vanhasta, paksusta paisuntasäiliöstä... kunhan ei sinkitystä tee :)
 
Tätä itsekin katselin mutta tuota kannen saranaa on haukuttu, pienellä tuunauksella saa paremmaksi mutta siltikään kansi ei kuulemma sulkeudu tarpeeksi tiiviisti.
On vaan ilmeisesti ainoa weberin pallogrilli missä tulee ruostumaton ritilä. Toisaalta on sitä ruostuvalla pärjännyt tähänkin asti niin ehkä sitä voisi ostaa jonkin nostettavalla kannella olevan mallin jos noissa saranamalleissa nyt sitten oikeasti on jotain haukuttavaa.

Paras ja kestävin tulisi jos väsäisi itse jostain vanhasta, paksusta paisuntasäiliöstä... kunhan ei sinkitystä tee :)
Itse taas haluaisin saranallisen.. en tahdo millään tottua tähän saranattomaan. Harmittaa että pihistelin ostovaiheessa. Mutta makuasioita.
 
Tuntuu noita Blackstonen parilavehkeitä somessa hehkutettavan. Onko tossa mitä etuja vs kaasugrilli, jossa ritilöiden tilalle laitettu parilat?
 
näkeekö joku ton testin tulokset et kuka/mikä voitti ?


1714418834664.png

1714418872198.png


Melkeimpä hintajärjestykseen saatu.
1. BeefEater 8,6
2. Weber 8,6
3. Mustang 8,2
4. Landmann 8,0
5. Cello 7,8
Verrokki Texas 7,5

PS. Luin jutun IPadin kautta tänään (29.4.2024) julkaistun E-kirjasto sovelluksen kautta.
E-kirjasto avautuu 29.4.

Kannattaa ladata, niin saat lueskella koko tarinan kaikkine yksityiskohtineen. Sovelluksen Android -versio ja nettiversio on ilmeisesti vielä vaiheessa.
 
Tuntuu noita Blackstonen parilavehkeitä somessa hehkutettavan. Onko tossa mitä etuja vs kaasugrilli, jossa ritilöiden tilalle laitettu parilat?
Blackstone tuntuu moni kotimainen grillaaja hehkuttavan, kun ei oikein muita flat top-grillejä ole vielä saatavilla.

Parissa tube-testissä esim. Traegerin Flat Top grill Flatrock todettiin paremmaksi kuin Blackstone.
 
Päädyitko mihin grilliin?

Olen itse ostamassa elämäni ensimmäistä grilliä. Mielessä oli sähkögrilli sähkön helppouden vuoksi (eikö nykyisin sähkö ole kaikissa jo se paras valinta?), mutta suurin osahan näyttäisi olevankin kaasugrillejä ja sähköisten valikoima olevan aika kökkö.

En usko näillä vähäisillä grillausmäärillä olevan tarvetta Weberille tai millekään kalliimmalle, eikä grillin tarvitse kestää 10 vuotta.

Onko mikään näistä vaihtoehdoista hyviä?




No on tossa näköjään joku sähköinenkin Landmann


Itseasiassa tää valikoima onkin aika laaja nyt kun muita sivuja vielä lähti selaamaan. Verkkokaupassa on vaikka mitä. Tuskinpa noissa paljoa eroja? Polttimien tehot about samaa, haluaako sivukeittimen tai lämpölevyn jne.
Siihen on ihan looginen syy miksi sähkögrillit ei ole pop. Kun katsot kaasugrillien tehoja niin nopeasti ymmärrät. Pienessäkin kaasugrillissä tehoa on n. 11kw. Tämän sähkön siirrossa vaatii 5x2,5mm2 kaapeloinnin sekä 3x16A suojat. Monelta ei löydy edes tälläistä kaapelointia kotoota, joillain on autotalliin asennettuna ja joillain sähköauton latausta varten. Eli uskallan väittää että suomesta ei löydy yhtään terassia kotipihalta mistä vastaava sähköliitäntä löytyisi.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 475
Viestejä
4 505 912
Jäsenet
74 423
Uusin jäsen
tosaha

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom