Grillit & grillaus

Hyvin on säilynyt weberi suojahupun alla talvet mädäntymättä.
Kannattaa jättää hiukan ilmanottoaukkoja auki jos tuppaa grillit homehtumaan.
kumpikaan ei kerro että onko grilli taivasalla tms vai lasitetulla parvekkeella jolloin tilanne on eri.
itse olen tarpeeksi monta kertaa ostanut grillihupun (joskus valmistajan oman, joskus tarvikehupun joka on ollut isompi tms) vain todetakseni että taivasalla ainakaan vaikka grillistä olisi metri alaspäin tyhjää ilmatilaa eli huppu on vain yläosassa niin silti grilli menee homeeseen tms (joo aina ei ehdi polttamaan kaikkia rasvoja veke)
toki jos kesä olisi vähäsateinen ja aina paistaisi aurinko niin kaikki olisi paremmin :D
 
kumpikaan ei kerro että onko grilli taivasalla tms vai lasitetulla parvekkeella jolloin tilanne on eri.
itse olen tarpeeksi monta kertaa ostanut grillihupun (joskus valmistajan oman, joskus tarvikehupun joka on ollut isompi tms) vain todetakseni että taivasalla ainakaan vaikka grillistä olisi metri alaspäin tyhjää ilmatilaa eli huppu on vain yläosassa niin silti grilli menee homeeseen tms (joo aina ei ehdi polttamaan kaikkia rasvoja veke)
toki jos kesä olisi vähäsateinen ja aina paistaisi aurinko niin kaikki olisi paremmin :D

Lasittamattomalla terassilla.
 
Eipä mullakaan ongelmia ollut suojahupun kanssa vaikka ulottuu käytännössä maahan asti, ei se mielestäni niin tiivis ole. Grilli taivasalla. Ei ole 5 vuodessa ruostunutkaan ruuvinkantoja ja lämmönjakopeltejä (jotka tälle kesälle uusittu) lukuunottamatta. Pellit olis kestäny paremmin jos sais säilytettyä katoksessa. Noin 100 eur FXA kyseessä. Itse pidän kun grilli pysyy oikeastaan koko kesän riittävän puhtaana, kun ei pölyynny/linnunpaskastu pihassa.
 
Jep. Kävin hypistelee grillejä. Sivupoltin ei tosiaan joo kiiinostele, kun induktio hoitaa homman. Lasiluukku kieltämättä vaikuttaisi mielekkäältä vaihtoehdolta, mutta tuntuu tyhmältä maksaa 800e tokmannin grillistä jos weberin saa 1200e :O.
Yllättävän vaikea on mallia valita, kun joutunee säilyttämään avoterassilla (ei lasitettu). Että paljonko viitsii laittaa.
 
Laitoin tilaukseen Weber Master-Touch GBS E-5750 + Weberin sytytyssarjan, K-Raudasta sai koko roskan posteineen 325€ hintaan. Talosta löytyy toki neljä vuotta vanha, varsin ahkeralla käytöllä olevan Mustangin kaasugrilli mutta eihän ruuan lämmittäminen mitään grillaamista ole.. Onko tähän Weberiin nyt olemassa mitään ns. "pakollisia" lisävarusteita? Entä mitä brikettiä aletaan ostamaan kun nuo Weberit loppuu?

Jep. Kävin hypistelee grillejä. Sivupoltin ei tosiaan joo kiiinostele, kun induktio hoitaa homman. Lasiluukku kieltämättä vaikuttaisi mielekkäältä vaihtoehdolta, mutta tuntuu tyhmältä maksaa 800e tokmannin grillistä jos weberin saa 1200e :O.
Yllättävän vaikea on mallia valita, kun joutunee säilyttämään avoterassilla (ei lasitettu). Että paljonko viitsii laittaa.
Grillipeite on hyvä investointi. Ei maksa paljoa ja pysyy grilli siistinä. Itselläkin on grilli takapihalla pienen lipan alla. Mitä grilliin tulee niin oma n. 300€ Mustang on palvellut moitteettomasti, kesässä menee n. 15kg kaasua. Toki, nyt alkaa hiljalleen näyttää antautumisen merkkejä mutta jospa se vielä tämän kesän palvelee. Kyseessä siis neljän polttimon Mustang Pullman 4+1, ei toki enää saatavilla mutta eiköhän nuo muut ole kutakuinkin samanlaisia. Sanomattakin selvää että lasikansia näissä ei ole.
 
Viimeksi muokattu:
siinä vielä pikku vinkki että vaikka kaasugrilli sitten pikkuhiljaa mätänisi niin valurautaiset polttimot rupeaa jossakin kohtaa "hiutaloitumaan" eli pintaa kuoriutuu irti sellaisena hiutaleina ja sama tapahtuu myös siellä polttiomon sisällä eli se kannattaa ainakin keväällä ottaa irti ja puhaltaa paineilmalla tms puhtaaksi niin kaasu kulkee taas paremmin ja pinnalta harjata teräsharjalla tms rälläkällä suurimmat ruosteet veke.
toinen keino on samantien uudistaa polttimot esim rosterisiksi jolloin ne ovat jo melkeen ikuiset.
samalla lämmönjakopellit,rasvapellit, flavorizer bars millä nimellä tuota ohkasta peltiä ny kutsutaankin niin niitä saa varaosina melkein mistä vain esim bauhaussista ja itse olen myös tehnyt niitä itse veljeni grilliin kunhan pituus/leveys on likipitäen vain sama (ja taivutus keskellä) ja on rosteria niin uusituotanto pellit ovat nyt olleen 7vuotta eivätkä vielä ole edes missään määrin kulahtaneen näköiset eli sen verran sekundaa ne grillin mukana tulevat pellit ovat että itse saa tehtyä paremman :)
 
Mun aikaisimmissa halpisgrilleissä on olut em. ongelmaa, mutta ison showstopperi on ollut se, että polttimoiden kannakkeet takaseinästä ovat pettäneet, eli ruostunet irti seinästä. Ei siinä auta uudet rosteripolttimot enään kun koko takaseinä alkaa antautamaan.
 
siinä vielä pikku vinkki että vaikka kaasugrilli sitten pikkuhiljaa mätänisi niin valurautaiset polttimot rupeaa jossakin kohtaa "hiutaloitumaan" eli pintaa kuoriutuu irti sellaisena hiutaleina ja sama tapahtuu myös siellä polttiomon sisällä eli se kannattaa ainakin keväällä ottaa irti ja puhaltaa paineilmalla tms puhtaaksi niin kaasu kulkee taas paremmin ja pinnalta harjata teräsharjalla tms rälläkällä suurimmat ruosteet veke.
toinen keino on samantien uudistaa polttimot esim rosterisiksi jolloin ne ovat jo melkeen ikuiset.
samalla lämmönjakopellit,rasvapellit, flavorizer bars millä nimellä tuota ohkasta peltiä ny kutsutaankin niin niitä saa varaosina melkein mistä vain esim bauhaussista ja itse olen myös tehnyt niitä itse veljeni grilliin kunhan pituus/leveys on likipitäen vain sama (ja taivutus keskellä) ja on rosteria niin uusituotanto pellit ovat nyt olleen 7vuotta eivätkä vielä ole edes missään määrin kulahtaneen näköiset eli sen verran sekundaa ne grillin mukana tulevat pellit ovat että itse saa tehtyä paremman :)
Melkoista säätämistä tuntuu olevan?

Itse jätin viime syksynä oman weberin suojahupun alle puukatokseen puhdistamattomana. Keväällä ennen ensi grillausta putsasin grillin.
Yllätyin kuinka hyvin noista emaloiduista rasvapelleistä lähti rasvat pois, samoin grillin rungosta.

Edellistä "tokamannin" grilliä sai hangata aina hampaat irvessä, että sai sen puhtaaksi. Samoin rasvapellit olivat muutaman kesän jälkeen vaihto kunnossa. Tokihan niitä kaupasta saa varaosina, tai kaverilta taivuttettuna, jos sellaisen kaverin tuntee. Mutta näiden kokemusten varjossa en kyllä enään noita Cello yms. kaupan grillejä suosittele kenellekkään. Parempi sijoittaa pari sataa enemmän, että saa merkki grillin, missä materiaalit ovat sellaiset kuin grilleissä kuuluu olla.
 
Melkoista säätämistä tuntuu olevan?
Parempi sijoittaa pari sataa enemmän, että saa merkki grillin, missä materiaalit ovat sellaiset kuin grilleissä kuuluu olla.
oma kokemus on että vaikka maksat useita tonneja kaasugrillistä ja se nimellisesti olisi silloin jo rosteria tms et siltikään saa kunnollista.. edelleen ne kalliitkin ovat tehty ohkasesta materiaalista yms.. hinnalla saadaan vaan paljon vilkkuvia valoja ja kebabin pyöritys moottoreita ja polttimoita enemmän (pari kolmekin sivukeitintä jne), niin kohta pitää olla lentolupakirja grillistä kun vipua ja vipstaakia on kuin lentokoneen ohjaamossa konsanaan kun on niin paljon säädettävää ja väännettävää jne :D
katetta ne vaan saa paremmin kun myy sulle parinsadan kiiltävän rosterileikkikalun parillatonnilla ja mainostaa sitä paremmaksi kuin muut :D vielä uskottavamman saa kun lisätään ekstrapaksut valurauta parilat siihen kaveriksi että grilli painaa satoja kiloja ja silti se "pohja" on ihan yhtä p*kaa kuin ennenkin mutta vain kivemmalla kääreillä :D ja jotkut hönöt vielä myy pikkusiskonsakkin että saadaan ostettua se weberin tai jonkun muun "hifi merkin" kallein grilli :D
jos on vähäänkään metallialan koulutusta niin kannen avaamalla näkee jo heti perssilmällä että millasta patarautaa se on niissä kalleissakin malleissa.. kakka laatu vaan peitetään sillä kun keksitään kaikelle myyviä nimiä ja selitetään asiaa paremmaksi kuin onkaan.
 
oma kokemus on että vaikka maksat useita tonneja kaasugrillistä ja se nimellisesti olisi silloin jo rosteria tms et siltikään saa kunnollista.. edelleen ne kalliitkin ovat tehty ohkasesta materiaalista yms.. hinnalla saadaan vaan paljon vilkkuvia valoja ja kebabin pyöritys moottoreita ja polttimoita enemmän (pari kolmekin sivukeitintä jne), niin kohta pitää olla lentolupakirja grillistä kun vipua ja vipstaakia on kuin lentokoneen ohjaamossa konsanaan kun on niin paljon säädettävää ja väännettävää jne :D
katetta ne vaan saa paremmin kun myy sulle parinsadan kiiltävän rosterileikkikalun parillatonnilla ja mainostaa sitä paremmaksi kuin muut :D vielä uskottavamman saa kun lisätään ekstrapaksut valurauta parilat siihen kaveriksi että grilli painaa satoja kiloja ja silti se "pohja" on ihan yhtä p*kaa kuin ennenkin mutta vain kivemmalla kääreillä :D ja jotkut hönöt vielä myy pikkusiskonsakkin että saadaan ostettua se weberin tai jonkun muun "hifi merkin" kallein grilli :D
jos on vähäänkään metallialan koulutusta niin kannen avaamalla näkee jo heti perssilmällä että millasta patarautaa se on niissä kalleissakin malleissa.. kakka laatu vaan peitetään sillä kun keksitään kaikelle myyviä nimiä ja selitetään asiaa paremmaksi kuin onkaan.
En allekirjoita väitettä ainakaan omalla kokemuksella Weberin Spirit II E-310 GBS grillistä, toki tuo ei tuhansia maksanut vaan 550€ luokkaa tarjouksesta. Ei tuossa mitää lentolupia tartte saatikka vilkkuvia valoja katsella, mutta viides kesä alkamassa ja taivasalla talvisin huputettuna säilytettynä. Flavorbaritkin ehjinä.. Samaan hengenvetoon voin todeta, että appiukolla on edelleen käytössä minun entinen weberin q3000 joka on ostettu about 2011-2012. Hivenen likainen on, mutta siinäkin on alkuperäiset osat huppua luukuunottamatta ja huputettuna taivasalla säilytys talvisin. Toki tuokaan ei ole monen tonnin kampe ollut alkujaan.
 
siinä vielä pikku vinkki että vaikka kaasugrilli sitten pikkuhiljaa mätänisi niin valurautaiset polttimot rupeaa jossakin kohtaa "hiutaloitumaan" eli pintaa kuoriutuu irti sellaisena hiutaleina ja sama tapahtuu myös siellä polttiomon sisällä eli se kannattaa ainakin keväällä ottaa irti ja puhaltaa paineilmalla tms puhtaaksi niin kaasu kulkee taas paremmin ja pinnalta harjata teräsharjalla tms rälläkällä suurimmat ruosteet veke.
toinen keino on samantien uudistaa polttimot esim rosterisiksi jolloin ne ovat jo melkeen ikuiset.
samalla lämmönjakopellit,rasvapellit, flavorizer bars millä nimellä tuota ohkasta peltiä ny kutsutaankin niin niitä saa varaosina melkein mistä vain esim bauhaussista ja itse olen myös tehnyt niitä itse veljeni grilliin kunhan pituus/leveys on likipitäen vain sama (ja taivutus keskellä) ja on rosteria niin uusituotanto pellit ovat nyt olleen 7vuotta eivätkä vielä ole edes missään määrin kulahtaneen näköiset eli sen verran sekundaa ne grillin mukana tulevat pellit ovat että itse saa tehtyä paremman :)
Olen odottanut, että nuo valurautaiset polttimot hajoais, niin vois hyvin mielin pistää vanhan sulatukseen ja ostaa uuden. Mutta ei vielä 12 vuoden iässä oo tullut mitään ongelmia markettigrillille. Lämmönjakopellit nyt on hävinnyt kuumuuden johdosta, mutta liian hyvässä kunnossa on muuten, jotta luonne antaisi periksi ostaa jotain tehokkaampaa ja "parempaa" tilalle. Nyt kun on vaan kaksi valurautapoltinta, niin paistopintaa ei meinaa saada millään pihveihin.
Grilli on aika huolimattomalla huollolla ollut, mutta huppu päällä katetulla terassilla säilytetään. Viime talven seisoi samoilla sijoilla. Aikaisemmin tuli roudattua ulkovarastoon.
 
En allekirjoita väitettä ainakaan omalla kokemuksella Weberin Spirit II E-310 GBS grillistä, toki tuo ei tuhansia maksanut vaan 550€ luokkaa tarjouksesta. Ei tuossa mitää lentolupia tartte saatikka vilkkuvia valoja katsella, mutta viides kesä alkamassa ja taivasalla talvisin huputettuna säilytettynä. Flavorbaritkin ehjinä.. Samaan hengenvetoon voin todeta, että appiukolla on edelleen käytössä minun entinen weberin q3000 joka on ostettu about 2011-2012. Hivenen likainen on, mutta siinäkin on alkuperäiset osat huppua luukuunottamatta ja huputettuna taivasalla säilytys talvisin. Toki tuokaan ei ole monen tonnin kampe ollut alkujaan.
Samat Weberit itellä :) Tosin kumpaakaan en ole koskaan huputtanut, koska grillaan myös talvella
Q3000 mökillä ja Spirit kotona.

Tuosta Spiritistä on ainakin 2 Flavorizer baria aivan pitsinä, yksi jopa taittuu keskeltä kahtia.
Otan kohta kuvat ja vedän ne takuuseen
 
Onko markettien (Tokmanni, S-market, K-Supermarket) hiilissä ja briketeissä mitään käytännön eroa ns. viikonloppugrillaajalle? Sitä kun asustaa täällä susirajan takana niin vaihtoehdot on em. marketit tai sitten tilaustavarana jostain. Onko sama homma savustuslastuissa?
 
Onko markettien (Tokmanni, S-market, K-Supermarket) hiilissä ja briketeissä mitään käytännön eroa ns. viikonloppugrillaajalle? Sitä kun asustaa täällä susirajan takana niin vaihtoehdot on em. marketit tai sitten tilaustavarana jostain. Onko sama homma savustuslastuissa?
Hiilissä ja briketeissä on huikeita eroja. Savustuislastuissa ei.
Bulkki hiilet ja briketit ei välttämättä pala kovin kuumana mutta savuttaa senkin edestä. Monet bulkkihiilet on myös sellaista silppua että eivät edes grillissä pysy ritilän päällä vaan menevät läpi pohjalle ja lopettavat palamisen.
 
Rainbow-hiilet on kyllä 50% kakkaa, ihan silppua puolet pussista täynnä. Lidlin hiilet oli ihan ok.
Mustang-hiilet ihan ok. Vähän oli pientä silppua joukossa, mutta muuten kyllä syttyivät nopsaan ja paloivat hyvin.
 
Rainbow hiilet ja briketit never again, mutta perus Tokmannin Marienburgit ihan huippuhiiliä ja jos ei muuta niin Weberin brikettejä. Webereitä ei välttis ihan joka paikasta saa, mutta niiden perässä kannattaa jo vähän ajaakkin. Jokaisessa Tokmannissa pitäis olla Marienburgeja.
 
Itse asiassa laadukkaat briketit hakusessa kun tuli päivitettyä oma grilli tuohon Landmannin Smokeriin ja savustus kyllä kiinnostaa.


Saa haukkua nyt kuinka paskan ja liian halvan grillin ostinkin, mutta vinkit laadukkaisiin briketteihin ja savustamiseen ovat enemmän tervetulleita.
 
Marienburg ihan ok hiili, syttyy helposti, palaa kohtuu kuumana mutta palaa nopeasti.
Sitten toptier hiilet eli Marabu, Quebracho, Longan jne kovapuuhiilet, syttyy kohtalaisesti, palaa todella kuumana ja kauan.
Saatavilla esim sunsetcharcoal, säästötalo latvalassa on ollu quebrachoa, kodintavarataloissa ollu marabua, näissä siis kohtuu hintaan eikä mitään 40€ säkki.
 
Mutta nyt oli kyse vissiinkin ihan markettihiilistä ja Marienburgia nyt pitäis löytyä joka Tokmannilta.
 
Marienburgista on kahta säkkikokoa, isommassa säkissä on myös isompaa hiiltä. Isoja säkkejä saa ainakin Puuilosta.
 
Marienburgista on kahta säkkikokoa, isommassa säkissä on myös isompaa hiiltä. Isoja säkkejä saa ainakin Puuilosta.
3 eri kokoa 20,30 ja 50 L. Tokmannista saa 20% alennus aikaan edullisesti noita 50L säkkejä myymälä noutona.13,59€ maksoi viimeksi 50 L säkki
 
Tuolta kunnollisia hiiliä:

 
Nyt kun tuli hiilet puheeksi, niin onko kukaan testannut Julassa myytäviä? Miten vertautuu kunnon hiiliin mitä linkkasin tuossa edellisessä viestissä?

 
Nyt kun tuli hiilet puheeksi, niin onko kukaan testannut Julassa myytäviä? Miten vertautuu kunnon hiiliin mitä linkkasin tuossa edellisessä viestissä?

Testaamatta paskaa eikä eroa mitenkään muista markettihiilistä. Kuten todettu Marienbugit ovat parasta markettilaatua ja sitten kovapuuhiilet kun haluat premiumia
 
Marienburgin 30L säkki sopivasti tarjouksessa Tokmannilla. Huomenna kauppaan ja viikonloppuna Weber testiin :tup:
 
Mökki- ja grillauskausi lähestyy, ai että. Tässä on kymmenen vuotta tullut grillailtua halvoilla kaasugrilleillä, meidän nykyinen kaasugrilli alkaa vedellä viimoisiaan, kyllähän sillä vielä läskit lämmittää, mutta aika rajuja heittelyjä grillausalan lämmöissä, putsauksista huolimatta. Tuota ennen tuli grillattua ihan puulla isukin tekemässä auton rengas grillissä. Elikkäs hiiligrilleistä ja niiden käytöstä ei mitään kokemusta.

Pari kesää olen innostunut myös lihojen savustamisesta. Kaloja on pitkään tullut savustettua pienellä sähkösvustimella, mutta nyt siis kasslerit ja ribsit on tullut savustettua sukulaisilta lainassa olleella hemmetin isolla, varta vasten isompien määrien savustamista varten, teetetyllä savustuspöntöllä ja rengaspolttimella. Hyvinhän tuo toimii, mutta on vähän overkill kokonsa puolesta ja on siinä oma hommansa raahata peräkärryn kanssa mökille, vaikkei pitkässä matkassa olekkaan.

Nyt siis kaipasin näkemyksiä että minkälaista vehjettä kannattaisi lähteä hommaamaan, mitä pitäisi huomioida jne. Toiveena siis vehje jolla onnistuu sekä hiiligrillaaminen ja tuntien savustushommatkin. Ilmeisesti niin tuommoiset smokerit kuin kamadotkin ovat toimivia pelejä molemmissa tarkoituksessa? Mitä plussia ja miinuksia näiden käytössä on? Vaikea löytää netistä rautalankaa kun ei ole tämmöisistä vehkeistä mitään kokemusta. Jos joku haluaa suoraan jotain mallia vinkata, niin budjetti on sitten ihan siellä haitarin alapäässä.
 
Mökki- ja grillauskausi lähestyy, ai että. Tässä on kymmenen vuotta tullut grillailtua halvoilla kaasugrilleillä, meidän nykyinen kaasugrilli alkaa vedellä viimoisiaan, kyllähän sillä vielä läskit lämmittää, mutta aika rajuja heittelyjä grillausalan lämmöissä, putsauksista huolimatta. Tuota ennen tuli grillattua ihan puulla isukin tekemässä auton rengas grillissä. Elikkäs hiiligrilleistä ja niiden käytöstä ei mitään kokemusta.

Pari kesää olen innostunut myös lihojen savustamisesta. Kaloja on pitkään tullut savustettua pienellä sähkösvustimella, mutta nyt siis kasslerit ja ribsit on tullut savustettua sukulaisilta lainassa olleella hemmetin isolla, varta vasten isompien määrien savustamista varten, teetetyllä savustuspöntöllä ja rengaspolttimella. Hyvinhän tuo toimii, mutta on vähän overkill kokonsa puolesta ja on siinä oma hommansa raahata peräkärryn kanssa mökille, vaikkei pitkässä matkassa olekkaan.

Nyt siis kaipasin näkemyksiä että minkälaista vehjettä kannattaisi lähteä hommaamaan, mitä pitäisi huomioida jne. Toiveena siis vehje jolla onnistuu sekä hiiligrillaaminen ja tuntien savustushommatkin. Ilmeisesti niin tuommoiset smokerit kuin kamadotkin ovat toimivia pelejä molemmissa tarkoituksessa? Mitä plussia ja miinuksia näiden käytössä on? Vaikea löytää netistä rautalankaa kun ei ole tämmöisistä vehkeistä mitään kokemusta. Jos joku haluaa suoraan jotain mallia vinkata, niin budjetti on sitten ihan siellä haitarin alapäässä.
Weberin 57cm pallogrilli. Sillä onnistuu kaikki. Täällä on monta kamadon puolestapuhujaa, itsellä ei siitä ole kokemusta eikä tarvetta kokeilla
 
Kamado varmaan paras kun halutaan ns. All-in-one ratkaisu. Traeger kun halutaan savustusta mahdollisimman helposti ja weber pallo kun halutaan "halpaa" ja hyvää. Weber ei ehkä pääse ihan samaan helppouteen pitkissä savustuksissa kuin kamado, mutta tässä mielipiteitä yhtä useita kuin sitä kuuluisaa alapään reikää. Henkilökohtaisesti väitän että kummallakaan ei voida mennä pieleen. Weberissä omasta mielestä parempi hinta-laatu suhde, mutta jos euroja on niin sitten se 200kg kamado terassille.
Jokerina mainitsen char-broil kamander. En ole testannut, mutta netin perusteella grillillä oma kannattajakuntansa ja asettuu ehkä johonkin Weberin pallon ja perinteisen kamadon väliin niin hinnaltaan kun ominaisuuksiltaan.

Muoks: auto-correct korjauksia
 
Testaamatta paskaa eikä eroa mitenkään muista markettihiilistä. Kuten todettu Marienbugit ovat parasta markettilaatua ja sitten kovapuuhiilet kun haluat premiumia
No en ihan testaamatta sanoisi. Arvosteluissa valitettiin "liian isoista" hiiiikokkareista. Voisi siis olla markettihiilistä parempaa päätä. Pitää testata.
 
En jaksa/viitsi tehdä uutta katselmusta. Marienburg vs. Ns. kovapuuhiilet, mutta tässä vuoden takainen. Onko se ”ei premium” oikeasti halvempaa?


edit: pakko lisätä. Merkityksellisesti halvempaa. Jos haluaa enemmän makua/savua niistä hiilistä, niin unohtaa briketit/marienburgit.
 
Viimeksi muokattu:
Weberin 57cm pallogrilli. Sillä onnistuu kaikki. Täällä on monta kamadon puolestapuhujaa, itsellä ei siitä ole kokemusta eikä tarvetta kokeilla
Pati vuotta sitten aloitin hiiligrillauksen. Ensin hommasin Weberin master touchin kun halvalla sai. Pari kuukautta myöhemmin oli Hobby Hallissa Nordgarden kamado niin halvalla, ettei ollut varaa olla ostamatta. Weber on hyvä pallo, mutta taisin kerran sitä käyttää kamadon saapumisen jälkeen joten myin pois. Mainittuu halppiskamado on palvellut erittäin hyvin, mutta yhtä lailla polttoaineen laatu on tärkeää niin pallossa kuin kamadossakin.

Loppukesästä olen muuttamassa kerrostaloon, joten joudun kamadosta luopumaan raskain mielin ja siirtymään halveksittuun kaasumikroaaltouunittajien kastiin jotta voin edes joskus paeta kurjaa elämääni parvekkeelle halvan, jo hieman väljähtäneen oluen pariin.
 
Nyt ois Gigantissa 1099e Weber E-415 sunnuntaihin asti. Onko tuossa "way to go"?

Edelleen tuota lasikansijuttua itse pohdin, että mitenkä tärkeä näkisitte? En ole käyttänyt itsekään sellaista, mutta vaikuttaisi "tarpeelliselta" jos valita voisi?

Ja avoterassi aurinkopuolella, voiko sitä tosiaan tuossa ulkona säilyttää hupun alla ja hyvänä pysyy? Tallissa ei liikaa tilaa ole, mutta toisaalta jos 1300e maksaa pihalla, niin parempi olisi ehjänä pysyä.

Miten näkisitte lähivuosien tuotekehityksen? Onko nämä kehittymässä? Vielä pärjäis tämän vuoden Lidl-249e grillillä ja varmaan vielä parikin vuotta, mutta "jossain vaiheessa" investointi tehtävä, ja onko se nyt vai myöhemmin?

Tuntuu edelleen oudolta laittaa 1150e grilliin, jos edellinenkin pelaa? Olkoonkin halvahko, mutta kuitenkin ollut riittävä tämän talouden tämän hetkisiin tarpeisiin..

Taas toisaalta, jos se 1200e pitää sijoittaa grilliin, niin sama sijoittaa nyt heti kuin sitten odottaa 4v ja ostaa sama tuote silloin 1200e hintaan (jos nämä grillit ei yhtään kehity)?
 
Itse pohdin smokey mountainin ostoa viime kesänä, mutta päädyin sitten ostamaan Mustangin version tuosta vehkeestä, kun oli sen verran edullisempi hinta kuin Weberillä.

Kestävyydestä en oikein vielä voi kommentoida, kun vasta vajaan vuoden ollut käytössä, mutta olen kyllä ollut tyytyväinen savustimeen :thumbsup: Tulihan tuolla joulukinkutkin savustettua ja ei ollut mitään ongelmaa pakkasen kanssa.

Sain 50-vuotislahjaksi tuon Mustang Pispalan mutten juurikaan ole ehtinyt muuta kuin lämmittää varastohuurut pois.
Jos nyt siikaa savustaisin, onko tarkoitus että siiat laitetaan sille slemmalle ritilälle ja savustuskiekot hiilien sekaan?
Tuossa ei taida purujen kanssa onnistua savustus?
 
Sain 50-vuotislahjaksi tuon Mustang Pispalan mutten juurikaan ole ehtinyt muuta kuin lämmittää varastohuurut pois.
Jos nyt siikaa savustaisin, onko tarkoitus että siiat laitetaan sille slemmalle ritilälle ja savustuskiekot hiilien sekaan?
Tuossa ei taida purujen kanssa onnistua savustus?

Nyt täytyy myöntää että ei mitään hajua mitä slemma tarkoittaa, mutta tosiaan vehkeen yläosassa oleville 2 ritilälle on tarkoitus laittaa savustettavat tuotteet. Kannesta myös löytyy parit koukut johon voi laittaa lihaa roikkumaan halutessaan.
Purujen käyttö ei taida tosiaan tuossa onnistua, jollei nyt sitten laita siihen vesiastiaan niitä ja jätä vesiä laittamatta. Itse olen käytellyt vain savustuspaloja tuon kanssa, ja ne tosiaan heitetään sinne hiilien sekaan yhtä kerrallaan.
Olen huomannut että 2-3 savustuspalaa riittää ainakin omasta mielestä sopivaan savunmakuun lihassa ja useammalla palalla saa helposti jo liian savuista lihaa, eli nuiden kanssa saa hieman testailla että mikä määrä on omaan makuun sopiva.
 
Nyt ois Gigantissa 1099e Weber E-415 sunnuntaihin asti. Onko tuossa "way to go"?

Edelleen tuota lasikansijuttua itse pohdin, että mitenkä tärkeä näkisitte? En ole käyttänyt itsekään sellaista, mutta vaikuttaisi "tarpeelliselta" jos valita voisi?

Lasikansi kuullostaa aika hölmöltä ja turhalta.. Todennäköisesti muutaman grillauskerran jälkeen lasi on jo niin noessa ja paskainen, että siitä ei enää näe mitään läpi. Ellei sitä sitten ole jatkuvasti putsaamassa.
 
Nyt täytyy myöntää että ei mitään hajua mitä slemma tarkoittaa
Taisi olla vain typo, slemmalle -> alemmalle

Lasikansi kuullostaa aika hölmöltä ja turhalta.. Todennäköisesti muutaman grillauskerran jälkeen lasi on jo niin noessa ja paskainen, että siitä ei enää näe mitään läpi. Ellei sitä sitten ole jatkuvasti putsaamassa.
Jossain kaasugrillissä joskus tuollainen oli, mutta kyllä se niin nopeasti alkaa olla palaneesta rasvasta ummessa että turhaksi muuttui. Voi olla ihan hyvä jos sen jaksaa joka grillauskerran jälkeen olla pesemässä, itse en jaksanut.
 
Nyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.

 
Nyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.


No weeberi tietysti
 
Nyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.

Jos sulla on grillausalalla merkitystä, niin Weberissä on huomattavasti isompi ala
Tuo Rogue 3300cm2 ja Genesis 4100cm2

73x46 vrt 86x48 cm
 
Toisaalta taas Napoleonissa tehoa melkein tuplat per pinta-ala, jos nopeudella ja teholla väliä... Molemmat on hyviä.
 
Nyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.


Tossa vertailua, tosin ei ihan samat mallit.
Itell Napoleon Rogue ja ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen.
 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Nyt täytyy myöntää että ei mitään hajua mitä slemma tarkoittaa, mutta tosiaan vehkeen yläosassa oleville 2 ritilälle on tarkoitus laittaa savustettavat tuotteet. Kannesta myös löytyy parit koukut johon voi laittaa lihaa roikkumaan halutessaan.
Purujen käyttö ei taida tosiaan tuossa onnistua, jollei nyt sitten laita siihen vesiastiaan niitä ja jätä vesiä laittamatta. Itse olen käytellyt vain savustuspaloja tuon kanssa, ja ne tosiaan heitetään sinne hiilien sekaan yhtä kerrallaan.
Olen huomannut että 2-3 savustuspalaa riittää ainakin omasta mielestä sopivaan savunmakuun lihassa ja useammalla palalla saa helposti jo liian savuista lihaa, eli nuiden kanssa saa hieman testailla että mikä määrä on omaan makuun sopiva.
Jep, piti lukea "alemmalle"
Kiitos vastauksesta, otetaan testiin kunhan on paremmin aikaa
 

Tossa vertailua, tosin ei ihan samat mallit.
Itell Napoleon Rogue ja ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen.

Hämmentävä video, mikähän karvalakkimalli Weberin Genesiksestä tuolla videolla on ollut. Napoleon varmaan hyvä, eipä siinä.
Mutta ainakin omassa Genesys II:ssa on tuollainen samankaltainen polttimoiden välinen yhdysputki mitä videon Napoleonissa. Eikä polttimon sytyttämiseen kahta kättä tarvitse, kääntää polttimon auki ja napsauttaa kerran sytkää, niin poltin syttyy. Sen jälkeen riittää muiden polttimoiden avaaminen niiden sytyttämiseksi. Onkohan tuo sivupeltikin tuossa videossa jotenkin ruuveista löysässä, kun ei siitäkään tuollaista pärinää kuulu.

Hyvin on ainakin Weberin sytkä toiminut, kerta painalluksella syttyyy aina, vaikka olisi enemmänkin pakkasta. Oma valinta noiden kahden välillä osui Weberiin, kun sitä oli paremmin saatavilla. Napoleonin olisi joutunut erikseen tilaamaan, Weberin sai heti mukaan myymälästä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 452
Viestejä
4 505 296
Jäsenet
74 422
Uusin jäsen
amatööripelaaja

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom