Mökki- ja grillauskausi lähestyy, ai että. Tässä on kymmenen vuotta tullut grillailtua halvoilla kaasugrilleillä, meidän nykyinen kaasugrilli alkaa vedellä viimoisiaan, kyllähän sillä vielä läskit lämmittää, mutta aika rajuja heittelyjä grillausalan lämmöissä, putsauksista huolimatta. Tuota ennen tuli grillattua ihan puulla isukin tekemässä auton rengas grillissä. Elikkäs hiiligrilleistä ja niiden käytöstä ei mitään kokemusta.
Pari kesää olen innostunut myös lihojen savustamisesta. Kaloja on pitkään tullut savustettua pienellä sähkösvustimella, mutta nyt siis kasslerit ja ribsit on tullut savustettua sukulaisilta lainassa olleella hemmetin isolla, varta vasten isompien määrien savustamista varten, teetetyllä savustuspöntöllä ja rengaspolttimella. Hyvinhän tuo toimii, mutta on vähän overkill kokonsa puolesta ja on siinä oma hommansa raahata peräkärryn kanssa mökille, vaikkei pitkässä matkassa olekkaan.
Nyt siis kaipasin näkemyksiä että minkälaista vehjettä kannattaisi lähteä hommaamaan, mitä pitäisi huomioida jne. Toiveena siis vehje jolla onnistuu sekä hiiligrillaaminen ja tuntien savustushommatkin. Ilmeisesti niin tuommoiset smokerit kuin kamadotkin ovat toimivia pelejä molemmissa tarkoituksessa? Mitä plussia ja miinuksia näiden käytössä on? Vaikea löytää netistä rautalankaa kun ei ole tämmöisistä vehkeistä mitään kokemusta. Jos joku haluaa suoraan jotain mallia vinkata, niin budjetti on sitten ihan siellä haitarin alapäässä.