- Liittynyt
- 23.02.2017
- Viestejä
- 992
Kannattaa jättää hiukan ilmanottoaukkoja auki jos tuppaa grillit homehtumaan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvin on säilynyt weberi suojahupun alla talvet mädäntymättä.
kumpikaan ei kerro että onko grilli taivasalla tms vai lasitetulla parvekkeella jolloin tilanne on eri.Kannattaa jättää hiukan ilmanottoaukkoja auki jos tuppaa grillit homehtumaan.
kumpikaan ei kerro että onko grilli taivasalla tms vai lasitetulla parvekkeella jolloin tilanne on eri.
itse olen tarpeeksi monta kertaa ostanut grillihupun (joskus valmistajan oman, joskus tarvikehupun joka on ollut isompi tms) vain todetakseni että taivasalla ainakaan vaikka grillistä olisi metri alaspäin tyhjää ilmatilaa eli huppu on vain yläosassa niin silti grilli menee homeeseen tms (joo aina ei ehdi polttamaan kaikkia rasvoja veke)
toki jos kesä olisi vähäsateinen ja aina paistaisi aurinko niin kaikki olisi paremmin
Grillipeite on hyvä investointi. Ei maksa paljoa ja pysyy grilli siistinä. Itselläkin on grilli takapihalla pienen lipan alla. Mitä grilliin tulee niin oma n. 300€ Mustang on palvellut moitteettomasti, kesässä menee n. 15kg kaasua. Toki, nyt alkaa hiljalleen näyttää antautumisen merkkejä mutta jospa se vielä tämän kesän palvelee. Kyseessä siis neljän polttimon Mustang Pullman 4+1, ei toki enää saatavilla mutta eiköhän nuo muut ole kutakuinkin samanlaisia. Sanomattakin selvää että lasikansia näissä ei ole.Jep. Kävin hypistelee grillejä. Sivupoltin ei tosiaan joo kiiinostele, kun induktio hoitaa homman. Lasiluukku kieltämättä vaikuttaisi mielekkäältä vaihtoehdolta, mutta tuntuu tyhmältä maksaa 800e tokmannin grillistä jos weberin saa 1200e :O.
Yllättävän vaikea on mallia valita, kun joutunee säilyttämään avoterassilla (ei lasitettu). Että paljonko viitsii laittaa.
Melkoista säätämistä tuntuu olevan?siinä vielä pikku vinkki että vaikka kaasugrilli sitten pikkuhiljaa mätänisi niin valurautaiset polttimot rupeaa jossakin kohtaa "hiutaloitumaan" eli pintaa kuoriutuu irti sellaisena hiutaleina ja sama tapahtuu myös siellä polttiomon sisällä eli se kannattaa ainakin keväällä ottaa irti ja puhaltaa paineilmalla tms puhtaaksi niin kaasu kulkee taas paremmin ja pinnalta harjata teräsharjalla tms rälläkällä suurimmat ruosteet veke.
toinen keino on samantien uudistaa polttimot esim rosterisiksi jolloin ne ovat jo melkeen ikuiset.
samalla lämmönjakopellit,rasvapellit, flavorizer bars millä nimellä tuota ohkasta peltiä ny kutsutaankin niin niitä saa varaosina melkein mistä vain esim bauhaussista ja itse olen myös tehnyt niitä itse veljeni grilliin kunhan pituus/leveys on likipitäen vain sama (ja taivutus keskellä) ja on rosteria niin uusituotanto pellit ovat nyt olleen 7vuotta eivätkä vielä ole edes missään määrin kulahtaneen näköiset eli sen verran sekundaa ne grillin mukana tulevat pellit ovat että itse saa tehtyä paremman
oma kokemus on että vaikka maksat useita tonneja kaasugrillistä ja se nimellisesti olisi silloin jo rosteria tms et siltikään saa kunnollista.. edelleen ne kalliitkin ovat tehty ohkasesta materiaalista yms.. hinnalla saadaan vaan paljon vilkkuvia valoja ja kebabin pyöritys moottoreita ja polttimoita enemmän (pari kolmekin sivukeitintä jne), niin kohta pitää olla lentolupakirja grillistä kun vipua ja vipstaakia on kuin lentokoneen ohjaamossa konsanaan kun on niin paljon säädettävää ja väännettävää jneMelkoista säätämistä tuntuu olevan?
Parempi sijoittaa pari sataa enemmän, että saa merkki grillin, missä materiaalit ovat sellaiset kuin grilleissä kuuluu olla.
En allekirjoita väitettä ainakaan omalla kokemuksella Weberin Spirit II E-310 GBS grillistä, toki tuo ei tuhansia maksanut vaan 550€ luokkaa tarjouksesta. Ei tuossa mitää lentolupia tartte saatikka vilkkuvia valoja katsella, mutta viides kesä alkamassa ja taivasalla talvisin huputettuna säilytettynä. Flavorbaritkin ehjinä.. Samaan hengenvetoon voin todeta, että appiukolla on edelleen käytössä minun entinen weberin q3000 joka on ostettu about 2011-2012. Hivenen likainen on, mutta siinäkin on alkuperäiset osat huppua luukuunottamatta ja huputettuna taivasalla säilytys talvisin. Toki tuokaan ei ole monen tonnin kampe ollut alkujaan.oma kokemus on että vaikka maksat useita tonneja kaasugrillistä ja se nimellisesti olisi silloin jo rosteria tms et siltikään saa kunnollista.. edelleen ne kalliitkin ovat tehty ohkasesta materiaalista yms.. hinnalla saadaan vaan paljon vilkkuvia valoja ja kebabin pyöritys moottoreita ja polttimoita enemmän (pari kolmekin sivukeitintä jne), niin kohta pitää olla lentolupakirja grillistä kun vipua ja vipstaakia on kuin lentokoneen ohjaamossa konsanaan kun on niin paljon säädettävää ja väännettävää jne
katetta ne vaan saa paremmin kun myy sulle parinsadan kiiltävän rosterileikkikalun parillatonnilla ja mainostaa sitä paremmaksi kuin muut vielä uskottavamman saa kun lisätään ekstrapaksut valurauta parilat siihen kaveriksi että grilli painaa satoja kiloja ja silti se "pohja" on ihan yhtä p*kaa kuin ennenkin mutta vain kivemmalla kääreillä ja jotkut hönöt vielä myy pikkusiskonsakkin että saadaan ostettua se weberin tai jonkun muun "hifi merkin" kallein grilli
jos on vähäänkään metallialan koulutusta niin kannen avaamalla näkee jo heti perssilmällä että millasta patarautaa se on niissä kalleissakin malleissa.. kakka laatu vaan peitetään sillä kun keksitään kaikelle myyviä nimiä ja selitetään asiaa paremmaksi kuin onkaan.
Olen odottanut, että nuo valurautaiset polttimot hajoais, niin vois hyvin mielin pistää vanhan sulatukseen ja ostaa uuden. Mutta ei vielä 12 vuoden iässä oo tullut mitään ongelmia markettigrillille. Lämmönjakopellit nyt on hävinnyt kuumuuden johdosta, mutta liian hyvässä kunnossa on muuten, jotta luonne antaisi periksi ostaa jotain tehokkaampaa ja "parempaa" tilalle. Nyt kun on vaan kaksi valurautapoltinta, niin paistopintaa ei meinaa saada millään pihveihin.siinä vielä pikku vinkki että vaikka kaasugrilli sitten pikkuhiljaa mätänisi niin valurautaiset polttimot rupeaa jossakin kohtaa "hiutaloitumaan" eli pintaa kuoriutuu irti sellaisena hiutaleina ja sama tapahtuu myös siellä polttiomon sisällä eli se kannattaa ainakin keväällä ottaa irti ja puhaltaa paineilmalla tms puhtaaksi niin kaasu kulkee taas paremmin ja pinnalta harjata teräsharjalla tms rälläkällä suurimmat ruosteet veke.
toinen keino on samantien uudistaa polttimot esim rosterisiksi jolloin ne ovat jo melkeen ikuiset.
samalla lämmönjakopellit,rasvapellit, flavorizer bars millä nimellä tuota ohkasta peltiä ny kutsutaankin niin niitä saa varaosina melkein mistä vain esim bauhaussista ja itse olen myös tehnyt niitä itse veljeni grilliin kunhan pituus/leveys on likipitäen vain sama (ja taivutus keskellä) ja on rosteria niin uusituotanto pellit ovat nyt olleen 7vuotta eivätkä vielä ole edes missään määrin kulahtaneen näköiset eli sen verran sekundaa ne grillin mukana tulevat pellit ovat että itse saa tehtyä paremman
Samat Weberit itellä Tosin kumpaakaan en ole koskaan huputtanut, koska grillaan myös talvellaEn allekirjoita väitettä ainakaan omalla kokemuksella Weberin Spirit II E-310 GBS grillistä, toki tuo ei tuhansia maksanut vaan 550€ luokkaa tarjouksesta. Ei tuossa mitää lentolupia tartte saatikka vilkkuvia valoja katsella, mutta viides kesä alkamassa ja taivasalla talvisin huputettuna säilytettynä. Flavorbaritkin ehjinä.. Samaan hengenvetoon voin todeta, että appiukolla on edelleen käytössä minun entinen weberin q3000 joka on ostettu about 2011-2012. Hivenen likainen on, mutta siinäkin on alkuperäiset osat huppua luukuunottamatta ja huputettuna taivasalla säilytys talvisin. Toki tuokaan ei ole monen tonnin kampe ollut alkujaan.
Hiilissä ja briketeissä on huikeita eroja. Savustuislastuissa ei.Onko markettien (Tokmanni, S-market, K-Supermarket) hiilissä ja briketeissä mitään käytännön eroa ns. viikonloppugrillaajalle? Sitä kun asustaa täällä susirajan takana niin vaihtoehdot on em. marketit tai sitten tilaustavarana jostain. Onko sama homma savustuslastuissa?
Mun mielestä hiili on kyllä samankokoista oli pussi iso tai pieni..Marienburgista on kahta säkkikokoa, isommassa säkissä on myös isompaa hiiltä. Isoja säkkejä saa ainakin Puuilosta.
Mun mielestä hiili on kyllä samankokoista oli pussi iso tai pieni..
Okei, ei siinä mitää. Mä oon sitten eläny omissa maailmoissa ja vissiin en sitten ole vertaillut kunnolla. Tosin mulla melkein aina ollutkin vaan noita 30l pusseja.Eipä nämä oikein mielipideasioita ole. Tuolta näkyy nuo keskimääräiset koot.
marienburg.com
marienburg.com
Isoja säkkejä on kyllä jos 30kg painaa noin kevyitä hiiliä.Okei, ei siinä mitää. Mä oon sitten eläny omissa maailmoissa ja vissiin en sitten ole vertaillut kunnolla. Tosin mulla melkein aina ollutkin vaan noita 30kg pusseja.
Oho, siis litraa toki.Isoja säkkejä on kyllä jos 30kg painaa noin kevyitä hiiliä.
3 eri kokoa 20,30 ja 50 L. Tokmannista saa 20% alennus aikaan edullisesti noita 50L säkkejä myymälä noutona.13,59€ maksoi viimeksi 50 L säkkiMarienburgista on kahta säkkikokoa, isommassa säkissä on myös isompaa hiiltä. Isoja säkkejä saa ainakin Puuilosta.
Testaamatta paskaa eikä eroa mitenkään muista markettihiilistä. Kuten todettu Marienbugit ovat parasta markettilaatua ja sitten kovapuuhiilet kun haluat premiumiaNyt kun tuli hiilet puheeksi, niin onko kukaan testannut Julassa myytäviä? Miten vertautuu kunnon hiiliin mitä linkkasin tuossa edellisessä viestissä?
Grillihiili 2,5 kg | Burns & Barkles | Jula
100 % lehtipuusta valmistettu grillihiili. Hiilipitoisuus vähintään 75 % ja täyttää DIN EN 1860-2 -standardin vaatimukset.www.jula.fi
Weberin 57cm pallogrilli. Sillä onnistuu kaikki. Täällä on monta kamadon puolestapuhujaa, itsellä ei siitä ole kokemusta eikä tarvetta kokeillaMökki- ja grillauskausi lähestyy, ai että. Tässä on kymmenen vuotta tullut grillailtua halvoilla kaasugrilleillä, meidän nykyinen kaasugrilli alkaa vedellä viimoisiaan, kyllähän sillä vielä läskit lämmittää, mutta aika rajuja heittelyjä grillausalan lämmöissä, putsauksista huolimatta. Tuota ennen tuli grillattua ihan puulla isukin tekemässä auton rengas grillissä. Elikkäs hiiligrilleistä ja niiden käytöstä ei mitään kokemusta.
Pari kesää olen innostunut myös lihojen savustamisesta. Kaloja on pitkään tullut savustettua pienellä sähkösvustimella, mutta nyt siis kasslerit ja ribsit on tullut savustettua sukulaisilta lainassa olleella hemmetin isolla, varta vasten isompien määrien savustamista varten, teetetyllä savustuspöntöllä ja rengaspolttimella. Hyvinhän tuo toimii, mutta on vähän overkill kokonsa puolesta ja on siinä oma hommansa raahata peräkärryn kanssa mökille, vaikkei pitkässä matkassa olekkaan.
Nyt siis kaipasin näkemyksiä että minkälaista vehjettä kannattaisi lähteä hommaamaan, mitä pitäisi huomioida jne. Toiveena siis vehje jolla onnistuu sekä hiiligrillaaminen ja tuntien savustushommatkin. Ilmeisesti niin tuommoiset smokerit kuin kamadotkin ovat toimivia pelejä molemmissa tarkoituksessa? Mitä plussia ja miinuksia näiden käytössä on? Vaikea löytää netistä rautalankaa kun ei ole tämmöisistä vehkeistä mitään kokemusta. Jos joku haluaa suoraan jotain mallia vinkata, niin budjetti on sitten ihan siellä haitarin alapäässä.
No en ihan testaamatta sanoisi. Arvosteluissa valitettiin "liian isoista" hiiiikokkareista. Voisi siis olla markettihiilistä parempaa päätä. Pitää testata.Testaamatta paskaa eikä eroa mitenkään muista markettihiilistä. Kuten todettu Marienbugit ovat parasta markettilaatua ja sitten kovapuuhiilet kun haluat premiumia
Pati vuotta sitten aloitin hiiligrillauksen. Ensin hommasin Weberin master touchin kun halvalla sai. Pari kuukautta myöhemmin oli Hobby Hallissa Nordgarden kamado niin halvalla, ettei ollut varaa olla ostamatta. Weber on hyvä pallo, mutta taisin kerran sitä käyttää kamadon saapumisen jälkeen joten myin pois. Mainittuu halppiskamado on palvellut erittäin hyvin, mutta yhtä lailla polttoaineen laatu on tärkeää niin pallossa kuin kamadossakin.Weberin 57cm pallogrilli. Sillä onnistuu kaikki. Täällä on monta kamadon puolestapuhujaa, itsellä ei siitä ole kokemusta eikä tarvetta kokeilla
Itse pohdin smokey mountainin ostoa viime kesänä, mutta päädyin sitten ostamaan Mustangin version tuosta vehkeestä, kun oli sen verran edullisempi hinta kuin Weberillä.
Savustin ja savustuspönttö netistä | Mahtava valikoima
Savustin ja savustuspönttö markkinoiden parhaasta valikoimasta! Taloon.comista saat laadukkaat savustimet huikean edullisesti! Tilaa jo tänään!www.taloon.com
Kestävyydestä en oikein vielä voi kommentoida, kun vasta vajaan vuoden ollut käytössä, mutta olen kyllä ollut tyytyväinen savustimeen Tulihan tuolla joulukinkutkin savustettua ja ei ollut mitään ongelmaa pakkasen kanssa.
Sain 50-vuotislahjaksi tuon Mustang Pispalan mutten juurikaan ole ehtinyt muuta kuin lämmittää varastohuurut pois.
Jos nyt siikaa savustaisin, onko tarkoitus että siiat laitetaan sille slemmalle ritilälle ja savustuskiekot hiilien sekaan?
Tuossa ei taida purujen kanssa onnistua savustus?
Nyt ois Gigantissa 1099e Weber E-415 sunnuntaihin asti. Onko tuossa "way to go"?
Edelleen tuota lasikansijuttua itse pohdin, että mitenkä tärkeä näkisitte? En ole käyttänyt itsekään sellaista, mutta vaikuttaisi "tarpeelliselta" jos valita voisi?
Taisi olla vain typo, slemmalle -> alemmalleNyt täytyy myöntää että ei mitään hajua mitä slemma tarkoittaa
Jossain kaasugrillissä joskus tuollainen oli, mutta kyllä se niin nopeasti alkaa olla palaneesta rasvasta ummessa että turhaksi muuttui. Voi olla ihan hyvä jos sen jaksaa joka grillauskerran jälkeen olla pesemässä, itse en jaksanut.Lasikansi kuullostaa aika hölmöltä ja turhalta.. Todennäköisesti muutaman grillauskerran jälkeen lasi on jo niin noessa ja paskainen, että siitä ei enää näe mitään läpi. Ellei sitä sitten ole jatkuvasti putsaamassa.
Nyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.
Napoleon Rogue R525PK-1 -kaasugrilli
Napoleon ROGUE® 525PK-1 kaasugrilli on innovatiivinen, menevä ja joka tilaan sopiva muhkea neljäpolttimoinen grilli, joka tarjoaa perinteisen, tehokkaan ja monipuolisen grillin tyylikkäästi viimeistellyssä, kaapistolla varustetussa kestävässä rungossa. R525PK-1 on Napoleon ROGUE® sarjan...www.verkkokauppa.comWeber Genesis E-415 -kaasugrilli
Neljän polttimen posliiniemaloitu Genesis E 415 tarjoaa legendaarista Weber laatua, suorituskykyä ja kestävyyttä, joiden avulla voit valmistaa grillissä ruokaa perheelle ja ystäville helposti ja kätevästi.www.verkkokauppa.com
Jos sulla on grillausalalla merkitystä, niin Weberissä on huomattavasti isompi alaNyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.
Napoleon Rogue R525PK-1 -kaasugrilli
Napoleon ROGUE® 525PK-1 kaasugrilli on innovatiivinen, menevä ja joka tilaan sopiva muhkea neljäpolttimoinen grilli, joka tarjoaa perinteisen, tehokkaan ja monipuolisen grillin tyylikkäästi viimeistellyssä, kaapistolla varustetussa kestävässä rungossa. R525PK-1 on Napoleon ROGUE® sarjan...www.verkkokauppa.comWeber Genesis E-415 -kaasugrilli
Neljän polttimen posliiniemaloitu Genesis E 415 tarjoaa legendaarista Weber laatua, suorituskykyä ja kestävyyttä, joiden avulla voit valmistaa grillissä ruokaa perheelle ja ystäville helposti ja kätevästi.www.verkkokauppa.com
Nyt tarvittaisiin grillimestareiden apua! Ennen on grillailtu aina vaan markettigrilleillä ja nyt tekisi mieli ostaa joku vähän parempi peli. Kaksi vaihtoehtoa on jäljellä. Kumpi on parempi grilli Napoleon Rogue R525PK-1 vai Weber Genesis E-415? Molemmat saisi nyt suurinpiirtein samaan hintaan.
Napoleon Rogue R525PK-1 -kaasugrilli
Napoleon ROGUE® 525PK-1 kaasugrilli on innovatiivinen, menevä ja joka tilaan sopiva muhkea neljäpolttimoinen grilli, joka tarjoaa perinteisen, tehokkaan ja monipuolisen grillin tyylikkäästi viimeistellyssä, kaapistolla varustetussa kestävässä rungossa. R525PK-1 on Napoleon ROGUE® sarjan...www.verkkokauppa.comWeber Genesis E-415 -kaasugrilli
Neljän polttimen posliiniemaloitu Genesis E 415 tarjoaa legendaarista Weber laatua, suorituskykyä ja kestävyyttä, joiden avulla voit valmistaa grillissä ruokaa perheelle ja ystäville helposti ja kätevästi.www.verkkokauppa.com
Jep, piti lukea "alemmalle"Nyt täytyy myöntää että ei mitään hajua mitä slemma tarkoittaa, mutta tosiaan vehkeen yläosassa oleville 2 ritilälle on tarkoitus laittaa savustettavat tuotteet. Kannesta myös löytyy parit koukut johon voi laittaa lihaa roikkumaan halutessaan.
Purujen käyttö ei taida tosiaan tuossa onnistua, jollei nyt sitten laita siihen vesiastiaan niitä ja jätä vesiä laittamatta. Itse olen käytellyt vain savustuspaloja tuon kanssa, ja ne tosiaan heitetään sinne hiilien sekaan yhtä kerrallaan.
Olen huomannut että 2-3 savustuspalaa riittää ainakin omasta mielestä sopivaan savunmakuun lihassa ja useammalla palalla saa helposti jo liian savuista lihaa, eli nuiden kanssa saa hieman testailla että mikä määrä on omaan makuun sopiva.
Tossa vertailua, tosin ei ihan samat mallit.
Itell Napoleon Rogue ja ollut kyllä tosi tyytyväinen siihen.