Grillit & grillaus

Tänään saapui oma evolve. Ensimmäinen kamado. Vittu mikä möhkäle. Pitää kutsua frendi apuun kasaamaan kun en yksi pysty tuota nostamaan jalustalle :rofl:

IMG_2247.jpeg
Tänään tarkoitus hommata grilli ja mennä katsomaan niitä Vantaan suunnille, onko tuossa Evolvessa jotain, paremmin mitä kobessa, kun tuota evolvea, ei näytä saavan nyt. Jos sitten ottaisi kuitenkin komado tyyppisen, eikä Weberin palloa.
 
Tänään tarkoitus hommata grilli ja mennä katsomaan niitä Vantaan suunnille, onko tuossa Evolvessa jotain, paremmin mitä kobessa, kun tuota evolvea, ei näytä saavan nyt. Jos sitten ottaisi kuitenkin komado tyyppisen, eikä Weberin palloa.

No, itse ostaisin kyllä Evolven. Boldattuna tärkeimmät käytön helppouden ja kunnossapidon kannalta:
  • Hiilikori
  • Parempi ritiläsysteemi (divide&conquer)
  • Ei puuosia (puu happanee todennäköisesti aika nopeasti ellet huolla)
  • Parempi yläilmaventtiili
  • Lukittava kansi
  • Isompi grillausala
  • Paremmat tiivisteet
  • Elinikäinen takuu keraamisille osille
Jippona lienee se, että kyseistä kamadoa ei varmaan koskaan ole myyty tuohon 1790€ hintaan. Oikeasti lienee maksimissaan 100-200€ ale.

Itse ostaisin Evolve Econin. Siinä tuntuu olevan käytännössä kaikki mitä tuplahintaiset ns. brändikamadotkin tarjoaa, mutta hinta varsin lähellä halpiskamadoja. Ei kylläkään näytä olevan varastossa tällä hetkellä.

IcyT on listannut tähän nuo Evolven hyvät puolet.
 
Tänään saapui oma evolve. Ensimmäinen kamado. Vittu mikä möhkäle. Pitää kutsua frendi apuun kasaamaan kun en yksi pysty tuota nostamaan jalustalle :rofl:

IMG_2247.jpeg

Avasin kamadon ja tarkastelin lähempää niin kannessa oli halkeama ja tulipesä halki. Tein reklamaation, grillitukku vastasi 15min sisällä ja uusi lähtikin jo nyt matkaan, varmaan huomenna perillä. Avasivat nyt paketin ja tarkastivat huolellisesti että on kunnossa. (Nämä siis tulevat keski-euroopasta valmiiksi niputettuna pakettiin)

Nopeaa ja sujuvaa palvelua heiltä.
 
Jotenkin tuntuu että porukalla ei ole mitään hajua mikä Kamado on.

Se on ihan tavallinen grilli siinä missä muutkin grillit.

Samalla tapaa siellä on ritilät kuin halvassa Luciferissa.

Itse käytän paistinpannua Kamadossa kunhan se vain mahtuu sinne sisälle.

Lohikeittoa meinasin kesällä tehdä eli kunhan kattila sinne mahtuu sisälle ja kansi menee kiinni.
 
Ostin lidlistä heräteostoksena keskikäytävätuotteena 42 senttisen muurikkapannun kun oli tarjolla 30€ hintaan. Valurautaa kyseessä ja aika loivalla kaarevuudella, joten menee varmaan kamadon puolesta myös smash burgerihommiin ihan passelisti.
 
IcyT on listannut tähän nuo Evolven hyvät puolet.
Tuli käytyä kaupoissa katselemassa noita malleja ja että miltä kamadot näyttää, netraudassa myyjä oli sillä mielellä, että asiakastako tässä pitäs palvella ja ei tuo kobe niin hyvältä sitten vaikuttanut ja mustangit oikein osaa sanoa mitään, takuu liikkeessä vain 1 vuosi ja mustangilta itseltään 10v, joten taitaa tilaus kallistua tuohon Evolveen.
 
Tuli käytyä kaupoissa katselemassa noita malleja ja että miltä kamadot näyttää, netraudassa myyjä oli sillä mielellä, että asiakastako tässä pitäs palvella ja ei tuo kobe niin hyvältä sitten vaikuttanut ja mustangit oikein osaa sanoa mitään, takuu liikkeessä vain 1 vuosi ja mustangilta itseltään 10v, joten taitaa tilaus kallistua tuohon Evolveen.
Mistä liikkeestä takuu mustangille on vain vuosi? Ainakin kärkkäiseltä ostaessa takuutiedoissa luki heidänkin sivuillaan 120kk.

Mustangin kamado sisäänajossa btw.
IMG_20230601_184345.jpg
 
Uusi Evolve saapui alle 24h reklamaatiosta kotipihaan. Nopeaa toimintaa, pääsee vielä vklp testailemaan ekoja vetoja. Laitoin juuri 2.2kg possun niskan rubiin ja huomenna laitan savuun.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Muista ajaa Kamado ensin sisään eli ne perinteiset makkaranpaistot.
Täällä vielä odotellaan evolvea. Olen käsittänyt , että nsin pitää laittaa hyvin pienet lämmöt ja ajaa laite sisään ja katsoa, että on metalliosat yms. kunnossa ja sitten seuraavalla kerralla normaalia käyttöä.
 
Täällä vielä odotellaan evolvea. Olen käsittänyt , että nsin pitää laittaa hyvin pienet lämmöt ja ajaa laite sisään ja katsoa, että on metalliosat yms. kunnossa ja sitten seuraavalla kerralla normaalia käyttöä.

Joo siis 150-200c. Itse olin vainoharhainen ja tein tämän kaksi kertaa.

Mutta yksi kerta kyllä pitäisi riittää.
 
Mutta makkaranpaisto pitää muistaa tehdä. Ensimmäinen grillattava pitää olla makkaraa, muuten kamado jumalat suuttuu ja keramiikka halkeaa.


Jossei nyt ollut siis selvää, niin tuo makkaran paisto on tuollainen vitsinä suoritettava rituaali Kamadoitsijoiden keskuudessa. Sisäänajo lämpöjen jälkeen pitää heittää makkarat sisään.
 
Sisäänajo sitten ehdottomasti esilämmitetyllä ilmalla imuaukkoon jos haluaa että laite kestää pidempään kuin kesän.

Eli ensin 30min 200'C asteista ilmaa, sitten 45min 120'C jonka jälkeen vielä 60min 60'C. Tämän jälkeen voi ottaa lämmityksen pois
ja ajaa jatkossa pelkällä ulkoilmalla.
 
Eli jos käsitin oikein niin noin pari tuntia polttaa pientä määrää hiiliä pienillä lämmöillä sisäänajoksi?
 
Minkälaisia lisäosia porukka on kamadossa käyttänyt kokonaisen (luomu)kanan grillaamisessa ja saako minkälaisia valurauta ritilöitä, vai pannakko sopivankokoinen ritilä normaalin paistotason päälle.
Evolve Econ Series tulossa, primelle en nähnyt tarvetta.
 
Viimeksi muokattu:
Minkälaisia lisäosia porukka on kamadossa käyttänyt kokonaisen (luomu)kanan grillaamisessa ja saako minkälaisia valurauta ritilöitä, vai pannakko sopivankokoinen ritilä normaalin paistotason päälle.
Evolve Econ Series tulossa, primelle en nähnyt tarvetta.
Oluttölkki perseeseen.
Kanan siis, ei omaan. :D
 
Viimeksi muokattu:
Tätä voin suositella. Sain Kamadon mukana kanatelinen johon kaadetaan neste.

Paljon hygieenisempi kuin se tölkki ja oli helppo myös puhdistaa.
Jotain tälläistä varmaan voisi miettiä.

Kamado 21” on paljon parempi ja varmaan löytyy tohon hintaan tai hyvin lähellä.
Evolve Econ tulossa ei nähnyt tarvetta maksaa lisää Evolven prime versiosta , nälkä kasvoi syödessä ja päädyin Kamadoon. Weberilläkin näyttäisi olevan "kamadoja", mutta eivät kyllä yhtään vaikuta sellaiselta.
 
Jotain tälläistä varmaan voisi miettiä.


Evolve Econ tulossa ei nähnyt tarvetta maksaa lisää Evolven prime versiosta , nälkä kasvoi syödessä ja päädyin Kamadoon. Weberilläkin näyttäisi olevan "kamadoja", mutta eivät kyllä yhtään vaikuta sellaiselta.
Lidlissä on usein noita kanatelineitä tyyliin 6 eurolla myynnissä.
Tolla tyylillä tulee tosi meheväksi se kana kyllä.

Edit: On muuten just nyt lidlissä toi 5.99e.
 
Viimeksi muokattu:
Ostin lidlistä heräteostoksena keskikäytävätuotteena 42 senttisen muurikkapannun kun oli tarjolla 30€ hintaan. Valurautaa kyseessä ja aika loivalla kaarevuudella, joten menee varmaan kamadon puolesta myös smash burgerihommiin ihan passelisti.
Tämä rupes ny vähän kiinnostamaan, mitähän kaikkea tolla voisi väsätä mikä hyötyisi tosta pienestä savulisästä mikä kamadosta tulisi?
Parila löytyy jo smash burgereihin.
 
Tätä pohdin itsekkin, että mikä tuon tölkin tai telineen funktio on? Onko tarkoitus höyrystää kana sisältä ja grillata pinnalta?

Sen ainoa funktio on näyttää hienolta :)

Ei se neste sieltä sitä kanaa höyrystä, kun ei höyryäkään tule. Ei tuo makua eikä käytännössä tee muuta kuin pitää sen kanan pystyssä ja samalla estää sen sisuksen grillaantumista, kun ilma ei kierrä sen tulpan takia.

Tekee sen ihan vaan ilman noita gimmickejä kokonaisena, tai sitten selkäranka pois, rintalastan murtaminen ja siten tekee siitä litteän ja eikun grillaamaan.

Ei se tölkki nyt sitä pilaakkaan, mutta alkoholin väärinkäyttöä turhuuteen se on :)
 
Ei se tölkissä oleva neste edes höyrysty kun ympärillä oleva kana estää sen lämpötilan nousun riittäväksi, ja kana jää grillaantumasta sisäpuolelta.

edit: hidas :D
 
Weber ei voita kyllä kamadoa missään muussa asiassa kuin pinta-alassa.
Millä perustelet Kamadon järkevyyden vs Weber jos grillailee perusvetoa (makkaraa, entrecote, maissit, jne).? Ymmärtäisin jos hintaeroa ei olisi, siltikin suosittelisin perusgrillaajalle weberiä. Jos haluaa hifistellä ja oikeasti grillaa paljon ja pitempiä vetoja, niin Kamado alkaa olla perusteltu.
 
Kamado on siisti laite, vähän samaan tyyliin voi hifistellä kuten japanilaisilla veitsillä ja hiiliteräspannuilla. Saattaa aiheuttaa myös naapurikateutta ja ylemmyyden tunnetta jos naapuri tajuaa näiden asioiden päälle, mutta ei omista vielä kamadoa. Ei se kuitenkaan parempaa kokkia tee. Weberillä tekijäkokki kyllä grillaa ja savustaa ihan täysin. Plus on helppo käyttää. Tuhkat käännellään vivulla säiliöön ja hiiltä/brikettiä ladotaan ritilän nostamalla, ei kikkailua lämmönjakolevyillä tai muilla turhilla lisähärpäkkeillä. Jos savustaa ja haluaa helppoa lämmön säätöä niin briketit snakeen jolloin ei karkaile holtittomasti. Searingiin saa lämmöt kyllä riittäväksi kun lopuksi ilman kantta antaa ilmaa. Pitsan paistoon ei riitä kansi päällä, se on selkeä puute.

Weberin omistajana silloin tällöin katselen kamadoja juurikin siitä syystä, että kyseessä on ultimaattisen miehekäs ruoanlaittoväline ja se fiilis kun käsittelee yli satakiloista möhkälettä jonka kansi on jykevä kuin hevosen k*lli on kyllä hieno asia. Vaikka täälläkin lukee hehkutusta kamadoista niin yhtäkään perustelua en vielä ole nähnyt miksi moisen hankkisin, ehkä joku päivä hifistelyinto vie kuitenkin vielä voiton järjen äänestä.
 
Millä perustelet Kamadon järkevyyden vs Weber jos grillailee perusvetoa (makkaraa, entrecote, maissit, jne).? Ymmärtäisin jos hintaeroa ei olisi, siltikin suosittelisin perusgrillaajalle weberiä. Jos haluaa hifistellä ja oikeasti grillaa paljon ja pitempiä vetoja, niin Kamado alkaa olla perusteltu.
Sillä että se kamado on nopeammin käyttövalmiina.

Ja tässä nyt ei ollut kyse rahan vaikutuksesta vaan puhtaasti siitä kumpi laite on parempi.
Tässä se kenelle alkuperäinen lause oli osoitettu, oli ostamassa 600e pallogrilliviritystä, tuohon hintaan kun saa jo ihan suoraankin 21” kamadon tarjouksesta niin ei tarvitse edes miettiä asiaa.

Ja vaikka mietittäisiin rahan kautta, jos vain on heittää se 600-700e grilliin niin itse koen että kamado on kyllä sen rahan arvoinen vaikka puolella summalla kuinka saisi sen master touchin, masteri tuntuu aivan kamalalta paskalta sen jälkeen kun yhden kesän totut kamadoa käyttämään.

Pallolla ei myöskään pakkasilla oikeen niitä makkaroitakaan tehdä, kun taas kamado hoitaa kaiken grillaamisen oli se sää sitten +30 tai -30, siinä on jo toi puolet enemmän perusteltua kun saa koko vuoden grillata.

Itse esim hoisin kaiken joulupöytään tulevan lihan kypsennyksen viime jouluna kamadolla ja onhan siinä sitä fiilistä grillata lumisateessa kun puolella pesää hiiliä laite vetää kauheilla pakkasilla sitä paistia siellä 7 tuntia ja ruoka maistuu niin pirun paljon paremmalle ku uunista,

Pallolla noita kokkailuja ei olisi tullut tehtyä ainakaan hymyissäsuin, olisi aikamoisen tappelun takana ollut tuo 7 tuntia pakkasessa saada hiilet riittäämään ja pysymään lämmöt tasaisena, kun ei snake pakkasella sitä lämpöä tarpeeksi tee.
 
Viimeksi muokattu:
Näistä pallogrilli vs, kamado väitteyistä voisi varmaan tehdä oman ketjun, kun näyttää menevän niin vänkäämiseksi. :hmm:

Jokainen saa valita itselleen sopivan grillaus vekottimen ilman että tarvitsee kenellekkään sen enempi perustella valintaansa, saati saastuttaa loputtomalla kinastelulla hyvää ketjua.
 
Sillä että se kamado on nopeammin käyttövalmiina.

Ja tässä nyt ei ollut kyse rahan vaikutuksesta vaan puhtaasti siitä kumpi laite on parempi.
Tässä se kenelle alkuperäinen lause oli osoitettu, oli ostamassa 600e pallogrilliviritystä, tuohon hintaan kun saa jo ihan suoraankin 21” kamadon tarjouksesta niin ei tarvitse edes miettiä asiaa.

Ja vaikka mietittäisiin rahan kautta, jos vain on heittää se 600-700e grilliin niin itse koen että kamado on kyllä sen rahan arvoinen vaikka puolella summalla kuinka saisi sen master touchin, masteri tuntuu aivan kamalalta paskalta sen jälkeen kun yhden kesän totut kamadoa käyttämään.

Pallolla ei myöskään pakkasilla oikeen niitä makkaroitakaan tehdä, kun taas kamado hoitaa kaiken grillaamisen oli se sää sitten +30 tai -30, siinä on jo toi puolet enemmän perusteltua kun saa koko vuoden grillata.

Itse esim hoisin kaiken joulupöytään tulevan lihan kypsennyksen viime jouluna kamadolla ja onhan siinä sitä fiilistä grillata lumisateessa kun puolella pesää hiiliä laite vetää kauheilla pakkasilla sitä paistia siellä 7 tuntia ja ruoka maistuu niin pirun paljon paremmalle ku uunista,

Pallolla noita kokkailuja ei olisi tullut tehtyä ainakaan hymyissäsuin, olisi aikamoisen tappelun takana ollut tuo 7 tuntia pakkasessa saada hiilet riittäämään ja pysymään lämmöt tasaisena, kun ei snake pakkasella sitä lämpöä tarpeeksi tee.
Miksi pallolla ei voi grillata talvella? Olen tehnyt monta joulukinkkua niin weberin pallolla kuin WSM. Ulkolämpötila kaikkea 0 ja -20 välillä eikä mitään ongelmia. Alkaa mennä yli äyräiden tämä kamadokiima...
 
Miksi pallolla ei voi grillata talvella? Olen tehnyt monta joulukinkkua niin weberin pallolla kuin WSM. Ulkolämpötila kaikkea 0 ja -20 välillä eikä mitään ongelmia. Alkaa mennä yli äyräiden tämä kamadokiima...
No koska siinä ei ole mitään eristeitä, vain ohut pelti.
Toki sillä VOI grillata talvella, mutta aika kamalaa touhua se on.

Jännä kun te pallotyypit itse minulta KYSYTTE perusteluja ja sitten kun minä perusteluja sanon niin mulle valitetaan että "älä kehu kokoajan sitä kamadoa", miksi te sitten kysytte? :rolleyes:
 
Sillä että se kamado on nopeammin käyttövalmiina.

Ja tässä nyt ei ollut kyse rahan vaikutuksesta vaan puhtaasti siitä kumpi laite on parempi.
Tässä se kenelle alkuperäinen lause oli osoitettu, oli ostamassa 600e pallogrilliviritystä, tuohon hintaan kun saa jo ihan suoraankin 21” kamadon tarjouksesta niin ei tarvitse edes miettiä asiaa.

Ja vaikka mietittäisiin rahan kautta, jos vain on heittää se 600-700e grilliin niin itse koen että kamado on kyllä sen rahan arvoinen vaikka puolella summalla kuinka saisi sen master touchin, masteri tuntuu aivan kamalalta paskalta sen jälkeen kun yhden kesän totut kamadoa käyttämään.

Pallolla ei myöskään pakkasilla oikeen niitä makkaroitakaan tehdä, kun taas kamado hoitaa kaiken grillaamisen oli se sää sitten +30 tai -30, siinä on jo toi puolet enemmän perusteltua kun saa koko vuoden grillata.

Itse esim hoisin kaiken joulupöytään tulevan lihan kypsennyksen viime jouluna kamadolla ja onhan siinä sitä fiilistä grillata lumisateessa kun puolella pesää hiiliä laite vetää kauheilla pakkasilla sitä paistia siellä 7 tuntia ja ruoka maistuu niin pirun paljon paremmalle ku uunista,

Pallolla noita kokkailuja ei olisi tullut tehtyä ainakaan hymyissäsuin, olisi aikamoisen tappelun takana ollut tuo 7 tuntia pakkasessa saada hiilet riittäämään ja pysymään lämmöt tasaisena, kun ei snake pakkasella sitä lämpöä tarpeeksi tee.
En väitä, että weberin pallo olisi yhtä hyvä kuin kamado, mutta kyllä silläkin onnistui iberico joulukinkun grillaus joulukuussa. Ei tarvinnut lisätä hiiliä kertaakaan kun on laadukkaita kovapuuhiiliä. Kinkku oli tosin pieni eli isolla kinkulla olisi pitänyt kerran nostaa kantta ja lisätä hiiliä. Ei sekään maailmaa kaada itselläni. Minulla on tosin sellainen Slow 'N Sear kopio tilattu saksan amazonista, joka helpottaa rillausta. Meater+ myös erittäin hyvä kapine.

Kamadon ottaisin mielummin, mutta kyllä tuolla Weberilläkin onnistuu jos tietää mitä tekee.
 
En väitä, että weberin pallo olisi yhtä hyvä kuin kamado, mutta kyllä silläkin onnistui iberico joulukinkun grillaus joulukuussa. Ei tarvinnut lisätä hiiliä kertaakaan kun on laadukkaita kovapuuhiiliä. Kinkku oli tosin pieni eli isolla kinkulla olisi pitänyt kerran nostaa kantta ja lisätä hiiliä. Ei sekään maailmaa kaada itselläni. Minulla on tosin sellainen Slow 'N Sear kopio tilattu saksan amazonista, joka helpottaa rillausta. Meater+ myös erittäin hyvä kapine.

Kamadon ottaisin mielummin, mutta kyllä tuolla Weberilläkin onnistuu jos tietää mitä tekee.
Mitäs mieltä olette Weberin kamadoista, mitkä on eri materiaalia, kuin vaikkapa evolve tai mustang.
 
Huomautus - jätä nämä henkilökohtaisuuksiin menevät käyttäjän analysoinnit pois
No koska siinä ei ole mitään eristeitä, vain ohut pelti.
Toki sillä VOI grillata talvella, mutta aika kamalaa touhua se on.

Jännä kun te pallotyypit itse minulta KYSYTTE perusteluja ja sitten kun minä perusteluja sanon niin mulle valitetaan että "älä kehu kokoajan sitä kamadoa", miksi te sitten kysytte? :rolleyes:
Et sinä kehu kamadoa vaan hakut weberia. Joku ihmeellinen fixaatio sinulla on, olet valmis koulukiusaajan elkein haukkumaan muita vaihtoehtoja kun ei muuta sanottavaa enää ole.
 
Onko täällä kellään käytössä tuommosta "savurasiaa" kaasugrillin kanssa? Tuonhan pitäisi tuoda savun makua kuten hiiligrillissä, tai näin ainakin markkinamiehet asian ilmaisee :asif:

Eipä tuo kokeilu paljoa maksa kun näkyy olevan 7€ puolin ja toisin hinta.
 
Onko täällä kellään käytössä tuommosta "savurasiaa" kaasugrillin kanssa? Tuonhan pitäisi tuoda savun makua kuten hiiligrillissä, tai näin ainakin markkinamiehet asian ilmaisee :asif:

Eipä tuo kokeilu paljoa maksa kun näkyy olevan 7€ puolin ja toisin hinta.
Itsellä loppui into tuon käyttämiseen parin kerran jälkeen, todella hankala lisätä savupuruja ja kaasugrillit vuotaa niin paljon etten ainakaan itse saanut savun makua tarttumaan
 
  • Tykkää
Reactions: jkm

Statistiikka

Viestiketjuista
283 911
Viestejä
4 874 722
Jäsenet
78 734
Uusin jäsen
JesusLovesY

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom