Grillit & grillaus

Minkäslaisia varusteita olisi syytä hommata tollasen kamadon kaveriksi, kun ajattelin sen sijoittaa katetulle aidatulle, mutta lasittamattomalle terassille. Kattomateriaalina on tollanen valokate, enkä ole erityisen huolissani mistään savuista tai nokeamisesta. Ainakin tollanen suojahuppu/suojapeite lienee järkevä, kun grillin sijoituspaikka on tuo terassi ympärivuotisesti. Kamadoksi valikoitui Mustangin L-koko, jos jollekin ei osunut silmiin ylempää keskustelusta.

Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?

Sitten muita varusteita, suosituksia voisi seuraavista hommista tarjoilla:

-Hyvän hintalaatusuhteen hanskat, onko esim jotkut hitsaus tms hanskat hyviä?
-Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin? Käytättekö jotain kertis folioastioita, vai ootteko investoineet johonkin rosteri tms kulhoon?

Tuleeko jotain muuta mieltä suositella? Teen pääsääntöisesti grillissä liharuokia, myös low and slow hommia ja aika-ajoin vaan mahdollisimman kuumalla sous videllä kypsennettyihin lihoihin pinnat. Onko esimerkiksi joku tollanen arinaristikko tuonne hiilien alle suositeltava, tai näettekö selkeää lisarvoa jollain korokeritilöillä ja onko noissa varusteissa sellanen ristiin yhteensopivuus yleistä. Onko esimerkiksi tuollaisilla monitoimiritilöillä, joilla tulee tuollaiset puolikuun muotoiset lämmönjakolevyt, sen verran iso tuo kahden ritilätason korkeusero, että tuollainen ajaisi paremmin tuollaisen 2 tasoisen ritilän osalta asiansa. Tuollaisella nyt ainakin saisi pikkasen kätevämmin hoidettua esimerkiksi "vedetään pinnat kiinni ja sitten epäsuoralle lämmölle" - tyyliset setit joillekin pihveille, jos haluaa sitten vetää steikkien ruskistuksen jälkeen jotain kasviksia sinne suoralle lämmölle.

Alla listattuna bigshopista heidän kamadoidensa lisävarusteita, mutta suosituksia saa antaa toki muistakin liikkeistä, tai jos esim "ikeasta löytyy hyvä rst astia drip astiaksi" niin voi vinkata.


En ole kaikkea mahdollista suinpäin ostamassa, lähinä kiinnostaisi kuulla yleiskommentteja siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata hommata. Mulla on perus grillausvälineitä muuten ihan hyvät valikoimat, eli löytyy piippusytytintä edellisestä hiiligrillistä, löytyy isoa ja pienempää lastaa, grillipihtejä, grillin puhdistusharjoja, valurautaparilaa smash burgereille yms, joten lähinä tuollaiset kamadospesifit elämänlaatua parantavat asiat olisi tässä nyt ensisijaisesti listalla.
Itsellä myös Mustang L. Pärjännyt hiilikorilla+divide/conquer+pizzakivellä. Paistotila vaan se ongelma jos vähänkin enemmän tavaraa. Siksi hankin kaveriksi sen offset smokerin jossa tilaa vajaa metri x 44 cm ....
 
Viimeksi muokattu:
Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?
Riski on käytännössä 0, jollet nyt ala kesken grillailujen kaapia tuhkia ja tippuneita hiiliä alaluukun kautta. Alaluukku on kaksiosainen, siinä on umpinainen peltiluukku ja sitten tuollainen rei'itetty tuulensuoja luukku. Jos tuulen suojaluukun pitää kiinni, niin sieltä ei voi tippua mitään. Mutta jos kovia lämpöjä tarvii, niin tuo kuristaa liikaa. Itselläni ei ole vielä koskaan kamadosta tippunut mitään kuumaa pois, mutta odotankin aina seuraavaan päivään/grillailuun ennenkuin tyhjennän tuhkat pois tuolta. Hiiletkin palaa suurimmaksi osaksi kokonaan pois , niin ei tuossa mitään riskiä pitäisi olla.

Itsellä myös Mustang L. Pärjännyt hiilikorilla+divide/conquer+pizzakivellä.
Minkä merkkinen hiilikori sulla on? En ole vieläkäään saanut aikaiseksi ostaa tuohon M-kokoiseen koria.
 
Minkä merkkinen hiilikori sulla on? En ole vieläkäään saanut aikaiseksi ostaa tuohon M-kokoiseen koria.
[/QUOTE]
En muista.K-Raudasta ostin
 
Minulla tuli suojahuppu kamadon mukana, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitään syytä käyttää sitä vaikka kesät pönttö onkin taivasalla. En ole myöskään vielä keksinyt miksi deflektorin päälle tarvisis tippa-astiaa. Nesteet valukoon sen päälle.

Grillimaton hyöty lienee lähinnä se, että saattaa suojata terassia rasvalta.

Itsellä on useammat hanskat:
Arinan sijaan kannattaa ostaa hiilikori, esim:
Todella kuumien kamojen nosteluun kuten ritilöiden käytän vanhoja vuorellisia nahkahanskoja. Siis ihan perus talvihanskoja. Pitää nahan ja vuoren avulla sormet turvassa vaikka se pinnan nahka käryää.
Lihan siirtelyyn paketti näitä https://www.amazon.de/-/en/Arnomed-...=&sr=1-1-1890b328-3a40-4864-baa0-a8eddba1bf6a
 
Perus vuorelliset nahkahanskat toimii varmasti tiettyyn pisteeseen asti, mutta helposti palaa kyllä näpi jos aikoo kuumia lämmönjakolevyjä käsitellä. Kumihanskojen kanssa sama homma: näpit palaa kun käsittelee isompia lihaköntsiä.
 
Kiitoksia kommenteista, pitänee katsella hiilikoria, mikäli tarvetta ilmenee ja tuota alusmattoa samaten, mikäli tarvetta ilmenee. Nuo kahteen eri tasoon asetettavat lämmönjakokivet ja niiden tuo monitoimiritilä voi olla sellainen, mikä mahdollisesti lähtee hankintaan, mikäli alkaa näyttämään siltä, että haluaisi tavaraa mahduttaa kahteen kerrokseen, mutta eiköhän tuolla nyt mainiosti pärjätä, kun pääasiassa grillausta on 2-4 henkilölle ja kaasugrilli toki kaverina esimerkiksi kasvispuolen hommille, jos grilli alkaa vaikuttaa ahtaalta.
 
Jos tonni ois budjetti ostaa kaasugrilli, joka kestää seuraavat 10+ vuotta, niin mikä olis paras? Sais olla iso grillausala ja ei tarvi parilalevyjä. Weberin genesis 325s:ää katselin ja ois ollu jokin aika sit tarjouksessa 900e. Normihintahan taitaa olla 1200e.
Mitään markettiromua en enää suostu ostamaan.
Offsetti jo löytyy, niin ei tarvi kamadoita yms suositella.
 
Jos tonni ois budjetti ostaa kaasugrilli, joka kestää seuraavat 10+ vuotta, niin mikä olis paras? Sais olla iso grillausala ja ei tarvi parilalevyjä. Weberin genesis 325s:ää katselin ja ois ollu jokin aika sit tarjouksessa 900e. Normihintahan taitaa olla 1200e.
Mitään markettiromua en enää suostu ostamaan.
Offsetti jo löytyy, niin ei tarvi kamadoita yms suositella.
Suurin Napoleon tai Weberi mikä budjettiin sopii ja on saatavuutta. Ei mene pieleen. Esim. Napoleon Rogue R425SB-1 tai tosiaan tuo Weber Genesis E-325s. Weberissä vähän isompi grillausala, Napoleonissa vähän pidempi takuu 12v vs 15v. En muista oliko takuuohjelmassa minkälaisia eroja nykyisissä malleissa. Ilman SearZonea tuo Rogue taitaa olla 200e halvempi.
 
Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin?
Jos kaipaa erillistä tippa-astiaa niin tällä kaksi kärpästä yhdellä iskulla:

Tuota olen itse käyttänyt, ei peitä 23" grillissä kokonaan lämmönjakolevyjä, mutta suurimman osan.
 
Minkä merkkinen hiilikori sulla on? En ole vieläkäään saanut aikaiseksi ostaa tuohon M-kokoiseen koria.

Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
 
Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
Joo, piippusytytinkin löytyy joten eiköhän tuossa ole nyt ne oleellisimmat muuten.
 
Suurin Napoleon tai Weberi mikä budjettiin sopii ja on saatavuutta. Ei mene pieleen. Esim. Napoleon Rogue R425SB-1 tai tosiaan tuo Weber Genesis E-325s. Weberissä vähän isompi grillausala, Napoleonissa vähän pidempi takuu 12v vs 15v. En muista oliko takuuohjelmassa minkälaisia eroja nykyisissä malleissa. Ilman SearZonea tuo Rogue taitaa olla 200e halvempi.
Noista se pitää alkaa katselemaan sopivaa. Rogue xt425 saa sen sivupolttimen pinnan paistoon. Se on samoissa hinnoissa tuon genesiksen kanssa.
Molemmilla kyllä takuut kohdillaan.
 
Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
Joo vinkkaillaan. Isompiin sopivia koreja on kyllä tullut vastaan montakin. Saattaisi tuo Kamado Joe Classicin hiilikori sopia, mutta tuntuu että siinä on hinnassa aika paljon brändi lisää. Pitää ottaa sisämitat tuosta tulipesästä ilman ylempää rengasta, niin sitten löytynee helpommin sopiva.
 
Jos tulee jossain vastaan hiiilikori M-kokoiseen (18") Kamadoon niin vinkkaa tännekin. Ei ole tullut vielä kertaakaan vastaan ja nykyinen hiilikori gettomodattu L-koon hiilikorista.

Ihan kauheasti en lähtisi heti alussa ostamaan lisävarusteita hiilikorin, divide/conquer-telineen ja piippusytyttimen tai Looftlighter-tyylisen kuuilmasytytttimen lisäksi. Pikkuhiljaa huomaa mitä siihen omaan käyttöön tarvitsee ja ostaa sitten tarpeeseen. Alussa tulee helposti ostettua kaikkea turhaa mitä luulee tarvitsevansa.
Luulisi jonkun näistä sopivan:

Median paistopinta on halkaisijaltaan 18".
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
Omena on se oma ikisuosikki kaikkeen.
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
Tammi nyt ainakin sopii ku nyrkki silmään savustukseen.
 
Omena on se oma ikisuosikki kaikkeen.
Joo näin voi olla, mutta sitä en nyt kysynyt, vaan kysyin, että kun pihalta löytyy noita puulajeja, niin mitkä niistä on sellasia mitä kannattaisi ottaa sivuun savustushommia ajatellen ihan vaikka testimielessä.

Tammi nyt ainakin sopii ku nyrkki silmään savustukseen.
Tammea itseasiassa jo viimevuonna pilkoin ja kuorin sellasiksi klapipaksuisiksi kepeiksi savustushommia odottamaan ostoskassillisen.
 
Joo näin voi olla, mutta sitä en nyt kysynyt, vaan kysyin, että kun pihalta löytyy noita puulajeja, niin mitkä niistä on sellasia mitä kannattaisi ottaa sivuun savustushommia ajatellen ihan vaikka testimielessä.


Tammea itseasiassa jo viimevuonna pilkoin ja kuorin sellasiksi klapipaksuisiksi kepeiksi savustushommia odottamaan ostoskassillisen.
Joo, sori, luin huomaamattomasti :btooth:
 
Mitäs puulaatuja porukka käyttää savustukseen? Mulla on sellanen tilanne, että pihaan tulee yhden puunkaatofirman toimesta alueella liikkuessa yksittäisiä pihoilta kaadettuja puita, joita sitten teen klapeiksi takkaan ja jeesaan puunkaatofirman jätepuun kuljetuksen hallinnassa samalla. Lueskelin netistä, että aikalailla kaikki lehtipuut toimisivat savustukseen, mutta toiset paremmin, joten ajattelin vähän kysästä täältä porukalta kokemuksia. Sain meinaan vastikään ison lastin sellasta ranteenvahvuseksi kasvanutta pähkinäpensasta, jonka lueskelin englanninkielisiltä foorumeilta olevan savustukseen passelia.

Puulaatuja löytyy tällä hetkellä:
Tammea
Vaahteraa
Raitaa
Pihlajaa
Saarnia
Pähkinäpensasta

Onko noista kaikki tai osa sellaisia, mitä kannattaa ottaa syrjään savustuspaloiksi?
Noista tammea käyttänyt paljon.
 
Onko weber-miehillä antaa vinkkejä? Ostin käytetyn wsm 47:an ja tuntuu että ilmavuotoja olisi, koska lämmöt vähän karkaa ja kokkauksen loputtua briketit ei sammu vaikka luukut kääntää kiinni.

Itse epäilen luukkua. Saako niihin jotain tiivisteitä?
 
Onko weber-miehillä antaa vinkkejä? Ostin käytetyn wsm 47:an ja tuntuu että ilmavuotoja olisi, koska lämmöt vähän karkaa ja kokkauksen loputtua briketit ei sammu vaikka luukut kääntää kiinni.

Itse epäilen luukkua. Saako niihin jotain tiivisteitä?
Laita se kansi lattiaa vasten ja katso onko se vino. Sitä voi jonkin verran vääntää suoraksi.
 
Onko weber-miehillä antaa vinkkejä? Ostin käytetyn wsm 47:an ja tuntuu että ilmavuotoja olisi, koska lämmöt vähän karkaa ja kokkauksen loputtua briketit ei sammu vaikka luukut kääntää kiinni.

Itse epäilen luukkua. Saako niihin jotain tiivisteitä?
Itsellä wsm 37 ja eihän se luukku tai kansi ole erityisen tiivis, omaa käyttöä ei ole haitannut. Mutta voisihan noihin laittaa esim takanluukkuihin tarkoitettua tiivistysnauhaa
 
Onkos porukalla Kamadoissa ollut sellaista ongelmaa, että sisemmät irralliset keraamiset osat eivät oikein 100% istu, vaan on erinäistä keikkumista osissa? Sain just aamulla toimitetun mustangin kasaan ja asentelin nuo sisäpuolen keramiikat grilliin, ja ne koostuvat kahdesta palasta, alempi on sellanen "hiilikulho" ja ylempi on vaan sellanen rengas, jonka päälle grilliritilä tai deflectori nostetaan. Tuo ylempi rengas ei ole aivan "pöytäflätti" vaan istuu alemman renkaan päällä kiikkerästi, jolloin myös grilliritilän taso keikkuu. Laitoin tuosta jo ostopaikkaan tiedustelua, josko osa vaihdettaisiin suoraan takuuseen. Tuntuu oudolta, että tuon hintaluokan vehkeessä ei olisi hommat kunnossa.

Kanssaeläjiltä kokemuksia odotellessa!
 
Olikos suositusta grillihanskalle? Periaatteessa yksi kpl. riittää.
Itse nappasin tuommoisen käsineen Puuilosta testiin ..... muutamia kokeillut kaupoissa ja yleensä ovat huonosti käteen sopivia.

1685434738766.png


 
  • Tykkää
Reactions: jkm
Mustangista ei kokemusta, pari Cellon kamadoa on ollut. Molemmissa osat olivat tukevia, ei keikkumista.
 
Onkos porukalla Kamadoissa ollut sellaista ongelmaa, että sisemmät irralliset keraamiset osat eivät oikein 100% istu, vaan on erinäistä keikkumista osissa? Sain just aamulla toimitetun mustangin kasaan ja asentelin nuo sisäpuolen keramiikat grilliin, ja ne koostuvat kahdesta palasta, alempi on sellanen "hiilikulho" ja ylempi on vaan sellanen rengas, jonka päälle grilliritilä tai deflectori nostetaan. Tuo ylempi rengas ei ole aivan "pöytäflätti" vaan istuu alemman renkaan päällä kiikkerästi, jolloin myös grilliritilän taso keikkuu. Laitoin tuosta jo ostopaikkaan tiedustelua, josko osa vaihdettaisiin suoraan takuuseen. Tuntuu oudolta, että tuon hintaluokan vehkeessä ei olisi hommat kunnossa.

Kanssaeläjiltä kokemuksia odotellessa!
Omassa keikkui hiilipesä, laitoin viestiä suoraan Mustangin maahantuojalle eli tuotetuki[ät]tammerbrands.fi. Sieltä tuli nopeasti uusi tulipesä ja ylärengas, mutta nekin keikkuivat. Lopputulema oli, että kuulemma valmistusprosessissa saattaa jäädä grillin pohjaan epätasaisuuksia jotka sitten aiheuttavat pientä keikkumista. Sain pitää tuon ylimääräisen hiilipesän ja ylärenkaan. Nykyään tuo ei mielestäni juurikaan keiku, tulee aina vähän hierottua tulipesää paremmin kohdilleen, kun tyhjennän hiilet, niin ehkä tuolta on sitten käytössä kulunut joku ylimääräinen nyppylä pois.

Mutta laita tuonne tuotetukeen viestiä, siellä hoidetaan hommat nopeasti ja asiallisesti. Jos sulla tuo ylärengas keikkuu, niin sieltä tulee todennäköisesti kotiinkuljetuksella uusi tulipesä ja rengas.
 
Mulla kans 47 weberi tuntuu käyvän kuumana , lienee ominaisuus tuossa pienemmässä grillissä.
Ainakin kun täyden piippusytyttimellisen laitoin syttyneitä hiiliä.
 
Mulla kans 47 weberi tuntuu käyvän kuumana , lienee ominaisuus tuossa pienemmässä grillissä.
Ainakin kun täyden piippusytyttimellisen laitoin syttyneitä hiiliä.
Pitää yrittää varmaan pienempää määrää syttyneitä hiiliä, ja jos laittaisi ne vaan ihan keskelle eikä ympäriinsä
 
Pää lyö tyhjää ja en mukamas löydä mistään tuommoista grillin kestävää ritilä&pannuyhdistelmää....

1685514517762.png


Vinkkiä mistä olette tuommoisia hommanneet?

Jäähdytysritilän nimellä tuota ritilää toki myydään, mutta kestääkö se grilliä, kun ainakin osa on kromattua terästä?

Mallikuvan tuote kestää vain 450F ja on jotain silikonipinnoitettua, niin en edes linkkiä laita tänne... eli en hiiligrilliin tuotakaan laittaisi.
 
Pää lyö tyhjää ja en mukamas löydä mistään tuommoista grillin kestävää ritilä&pannuyhdistelmää....

1685514517762.png


Vinkkiä mistä olette tuommoisia hommanneet?

Jäähdytysritilän nimellä tuota ritilää toki myydään, mutta kestääkö se grilliä, kun ainakin osa on kromattua terästä?

Mallikuvan tuote kestää vain 450F ja on jotain silikonipinnoitettua, niin en edes linkkiä laita tänne... eli en hiiligrilliin tuotakaan laittaisi.
Katos esim Ikea
Muistaakseni uunivuoka-nimellä siellä.
 
IKEAsta minäkin ostin ja ainakin savustuslämpötilat kestää joka riittää minulle. EDIT: Ja taitaa olla mahdollisesti juuri tuo kuvassa...
 
Mitäs porukka on tuosta, ensimmäistä hiiligrilliä ostamassa, kokemusta hiilillä grillaamisesta on vain muurikka kodassa.
Hyvä grillihän tuo on. Itse voi arvioida onko valmis maksamaan kärrystä useamman satasen. Vai ostaako ilman. Samalla rahalla alkaa tietysti saamaan myös jo kamadoja, joita täällä moni hehkuttaa.
 
Kamadon ylähattu säätö välillä jumittaa.

Olisko irroitus ja fairyveteen likoamaan ja pehmeällä harjalla puhdistus?

Itellä jumitti viime talvena oikein kunnolla myös. Bonon daisywheel tyyppinen hattu kyseessä.
Laitoin takkaan ritilälle kunnon hiilloksen kanssa ensin kuumentumaan / poltin rasvat pois.
Sen perään jäähdytys ja rasvaus ruokaöljyllä.
Sen jälkeen toiminut taas kuin unelma.
 
Aika HC:llä aloitat. Missä grillaat ja mitkä on sinun tavoitteet ja kuinka usein grillaat?
Nyt käytössä weber genesis 2 4 polttimolla, mutta tarkoitus korvata tuo hiiligrilliä, mökillä on tuo kota mikä ei ole paras mahdollinen vertaillu hiiligrillaamiseen. Kotona grillausta, muuta hiili kiinnostaa enemmän kuin kaasu ja käyttöä luultavasti enemmän.
 
Nyt käytössä weber genesis 2 4 polttimolla, mutta tarkoitus korvata tuo hiiligrilliä, mökillä on tuo kota mikä ei ole paras mahdollinen vertaillu hiiligrillaamiseen. Kotona grillausta, muuta hiili kiinnostaa enemmän kuin kaasu ja käyttöä luultavasti enemmän.
Tuosta sun grillistä saa oleellisilta osin grillin toiminnan kannalta olevia weberin palloja, joissa ei tuota integroitua pöytää ole ja hintaa on käytännössä puolet. Jos haluat pöydän ja mielestäsi muutama satku on tuohon yhteensopivaan pöytäkokonaisuuteen järkevä sijoittaa niin hyvinhän tuo weberin grilli tuossa toimii. Jos tuollainen varsinainen pöytä ei ole must niin L kokoluokan n. 21 tuumaisia kamadoja 47 senttisellä grilliritilällä saa samassa hintaluokassa ja ne tarjoaa tiettyjä etuja weberiin esim pikkasen helpomman lämpötilahallinnan muodossa.

Vaihtoehtoja tässä jäisi karkeasti: osta 300€ tuo sama weberin grilli erillisenä, osta se 600€ pöydän kanssa tai osta 6-700 hintaluokassa kamado.
 
Tuosta sun grillistä saa oleellisilta osin grillin toiminnan kannalta olevia weberin palloja, joissa ei tuota integroitua pöytää ole ja hintaa on käytännössä puolet. Jos haluat pöydän ja mielestäsi muutama satku on tuohon yhteensopivaan pöytäkokonaisuuteen järkevä sijoittaa niin hyvinhän tuo weberin grilli tuossa toimii. Jos tuollainen varsinainen pöytä ei ole must niin L kokoluokan n. 21 tuumaisia kamadoja 47 senttisellä grilliritilällä saa samassa hintaluokassa ja ne tarjoaa tiettyjä etuja weberiin esim pikkasen helpomman lämpötilahallinnan muodossa.

Vaihtoehtoja tässä jäisi karkeasti: osta 300€ tuo sama weberin grilli erillisenä, osta se 600€ pöydän kanssa tai osta 6-700 hintaluokassa kamado.
Täytyypä miettiä, suosituksia kamadoista tuossa hintaluokassa, on tosin joitain lisäosia Genesiksessä, mitkä tuohon Weeberin myös kävisivät.
Tarkoitus metsästää myös myytäviä esittelykappaleita, joissa voisi sitten tinkiä hintaa.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyypä miettiä, suosituksia kamadoista tuossa hintaluokassa, on tosin joitain lisäosia Genesiksessä, mitkä tuohon Weeberin myös kävisivät.
Ostin itse mustangin L koon, jota oli eri tahoilla tarjouksessa 700€ ja Frendi osti jamestownin samankokoisen prismasta 600€, erona lähinä että prismagrillissä 2v takuu, mustangissa 10v. Noitahan on sitten talon brändeinä k-raudalla ja motonetilla yms ja aika samaa kamaa ne kaikki ovat. Takuuasiaan painotin vähän lisärahaa itse. 47cm kamadossa on toki vähemmän grillausalana kun 57cm weberissä, mutta vaikutti livenä parhaalta koolta kotikäyttöön, riittävän iso mutta ei tule maksettua ekstraa turhan isosta, etenkin kun kaasugrilli löytyy myös.

Ennen olin pallogrillaaja, mutta vanha grilli oli 8v käytön jälkeen aika rapea, ja muutto uuteen osoitteeseen ja kaasugrillin lunastus asuntokaupan yhteydessä edellisiltä omistajilta sai luopumaan hiilestä pari vuotta takaperin. Se oli raskas virhe, koska kokkailen esim sous videllä lihoja jotka oikeasti vaativat kovan lämmön ruskistukseen, johon kaasusta ei ole. Kamadoita tuli samaan aikaan koeajettua ja totesin sen verran pallogrilliä iisimmäksi lämpötilan hallinnan puolesta että valinta oli lopulta kamadon ja offsettivehkeen välillä eikä pallolle ollut sijaa.
 
Omassa käytössä ollut tuollainen weberi 57 pallo jo vuosikymmenen, kaverin big green egiä pääsin kokeilemaan muutama vk takaperin. Jotenkin ei vain omiin tottumuksiin sopinut tuo kamado.
Yleensä vedän hiilet toiselle puolelle palloa ja nopeat pinnat pihveihin, siitä toiselle puolelle kypsymään tavoitelämpötilaan.
Jos haluaa isompia paloja vetää slow and low niin kamado tai savustin varmasti on toimiva
 
Mustang Gourmet 57 Hiiligrilli | Karkkainen.com verkkokauppa oliko nämä mustangit kovinkin huonoja satunnaisgrillaajalle vrt nuo 300€ weberit? Kaippa nuokin aikansa kestää, jonkun kymmenen kertaa kesässä grillaamiseen.

Tätä pallogrilliä itsekin olen harkinnut. Tarve olisi lähinnä nopeahkoon perusgrillaukseen (kyrsät, smashburgerit, pihvit kanafileestä ja possusta), mutta joku ~90 minuutin kaljapersekana olisi myös kiva paistella. Ja kun kuivaa omenapuuta on runsaasti tarjolla anopin tontilla, niin joku kevyt savustushomma olisi myös kiva testailla.

Nykyään mulla on ilmeisesti keskiviikkokappale Motonetin halpis 57 senttisestä pallosta, koskapa tuo on kestänyt yllättävän hyvin käyttöä. Hiiletkin sammuu, kun ilmaluukut laittaa kiinni, vaikka tuossa on yläritilän reiät kuvuissa. Hiili- ja grillausritilä alkavat olemaan vaihtokunnossa, äkkiähän tuohon heppailisi uudet ritilät vaikka 1,6mm RST/haponkestävästä TIG-hitsauslangasta.

Minusta tuon halpiksen ritilät ovat kuitenkin liian lähellä toisiaan, eikä lämmönsäätökään ole häävi. Kuvasta näkyy, kuinka litteä alaosa on.


pallogrilli-57cm-deluxe-tavaratalohurrikaani.jpg


Niin siksipä pohdin tuota Mustangin Gourmet -mallia. Valurautaparila mulla jo onkin, mutta Mustangiin saisi kohtuuhinnalla Multigrill-pannun tai muita sarjan härpättimiä.

Vaikka kovasti tykkäänkin kokkailla rivarin takapihalla, niin en oikein näe perusteita hommata useamman satasen Weberiä meidän kahden hengen grillaustarpeisiin.
Toki saa yrittää käännyttää, jos tuo Mustang esmes on ihan luokaton tekele :smoke:
 
Tätä pallogrilliä itsekin olen harkinnut. Tarve olisi lähinnä nopeahkoon perusgrillaukseen (kyrsät, smashburgerit, pihvit kanafileestä ja possusta), mutta joku ~90 minuutin kaljapersekana olisi myös kiva paistella. Ja kun kuivaa omenapuuta on runsaasti tarjolla anopin tontilla, niin joku kevyt savustushomma olisi myös kiva testailla.

Nykyään mulla on ilmeisesti keskiviikkokappale Motonetin halpis 57 senttisestä pallosta, koskapa tuo on kestänyt yllättävän hyvin käyttöä. Hiiletkin sammuu, kun ilmaluukut laittaa kiinni, vaikka tuossa on yläritilän reiät kuvuissa. Hiili- ja grillausritilä alkavat olemaan vaihtokunnossa, äkkiähän tuohon heppailisi uudet ritilät vaikka 1,6mm RST/haponkestävästä TIG-hitsauslangasta.

Minusta tuon halpiksen ritilät ovat kuitenkin liian lähellä toisiaan, eikä lämmönsäätökään ole häävi. Kuvasta näkyy, kuinka litteä alaosa on.


pallogrilli-57cm-deluxe-tavaratalohurrikaani.jpg


Niin siksipä pohdin tuota Mustangin Gourmet -mallia. Valurautaparila mulla jo onkin, mutta Mustangiin saisi kohtuuhinnalla Multigrill-pannun tai muita sarjan härpättimiä.

Vaikka kovasti tykkäänkin kokkailla rivarin takapihalla, niin en oikein näe perusteita hommata useamman satasen Weberiä meidän kahden hengen grillaustarpeisiin.
Toki saa yrittää käännyttää, jos tuo Mustang esmes on ihan luokaton tekele :smoke:
Jos ei kiinnosta tunkea lihaa savustumaan useiksi tunneiksi niin eiköhän jo noi mustangit asiansa aja kun marketin 20€ pallogrillikin toimii tollaseen perusgrillaukseen hyvin.
 
Ostin itse mustangin L koon, jota oli eri tahoilla tarjouksessa 700€ ja Frendi osti jamestownin samankokoisen prismasta 600€, erona lähinä että prismagrillissä 2v takuu, mustangissa 10v. Noitahan on sitten talon brändeinä k-raudalla ja motonetilla yms ja aika samaa kamaa ne kaikki ovat. Takuuasiaan painotin vähän lisärahaa itse. 47cm kamadossa on toki vähemmän grillausalana kun 57cm weberissä, mutta vaikutti livenä parhaalta koolta kotikäyttöön, riittävän iso mutta ei tule maksettua ekstraa turhan isosta, etenkin kun kaasugrilli löytyy myös.

Ennen olin pallogrillaaja, mutta vanha grilli oli 8v käytön jälkeen aika rapea, ja muutto uuteen osoitteeseen ja kaasugrillin lunastus asuntokaupan yhteydessä edellisiltä omistajilta sai luopumaan hiilestä pari vuotta takaperin. Se oli raskas virhe, koska kokkailen esim sous videllä lihoja jotka oikeasti vaativat kovan lämmön ruskistukseen, johon kaasusta ei ole. Kamadoita tuli samaan aikaan koeajettua ja totesin sen verran pallogrilliä iisimmäksi lämpötilan hallinnan puolesta että valinta oli lopulta kamadon ja offsettivehkeen välillä eikä pallolle ollut sijaa.
Hiiligrilli Kobe Kamado Professional XXL Black Edition mites tälläinen olisi aika hyvä alennus, vai onko tuossa jotain jippoa, miksi alessa
 
Hiiligrilli Kobe Kamado Professional XXL Black Edition mites tälläinen olisi aika hyvä alennus, vai onko tuossa jotain jippoa, miksi alessa
Jippona lienee se, että kyseistä kamadoa ei varmaan koskaan ole myyty tuohon 1790€ hintaan. Oikeasti lienee maksimissaan 100-200€ ale.

Itse ostaisin Evolve Econin. Siinä tuntuu olevan käytännössä kaikki mitä tuplahintaiset ns. brändikamadotkin tarjoaa, mutta hinta varsin lähellä halpiskamadoja. Ei kylläkään näytä olevan varastossa tällä hetkellä.
 
Jippona lienee se, että kyseistä kamadoa ei varmaan koskaan ole myyty tuohon 1790€ hintaan. Oikeasti lienee maksimissaan 100-200€ ale.

Itse ostaisin Evolve Econin. Siinä tuntuu olevan käytännössä kaikki mitä tuplahintaiset ns. brändikamadotkin tarjoaa, mutta hinta varsin lähellä halpiskamadoja. Ei kylläkään näytä olevan varastossa tällä hetkellä.

Tänään saapui oma evolve. Ensimmäinen kamado. Vittu mikä möhkäle. Pitää kutsua frendi apuun kasaamaan kun en yksi pysty tuota nostamaan jalustalle :rofl:

IMG_2247.jpeg
 
Oisko kellään suositella parvekekäyttöön hyvää sähkögrilliä? Nyt on sellainen perinteinen pyöreä käytössä viimeisiään vetelmässä ja lämmittää varsin epätasaisesti ja lämmityssykli turhan pitkä. Weberiltä saisi ihan pätevän oloisia, mutta 500e+ tuntuu sähkögrillistä kyllä hurjalta, ehkä budjetti voisi olla vaikka 2-400e. Olisi hyvä jos olisi grillissä oma jalusta.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 776
Viestejä
4 873 201
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom