Grillit & grillaus

Verkkokaupan speksissä sanotaan ihan suoraan että on pinnoitettua terästä
Jep, mutta sanotaan myös, että sisältää GBS SS -ritilän, joka on nimenomaan RST. Lisäksi heidän hinta vastaa 5755 mallin hintaa, joka nyt sitten toki tuli tarjoukseen. Pyysin verkkistä antamaan vahvistuksen asialle
 
Grillin hankinta tullut itsellä ajankohtaiseksi. Kamado (Evolve Econ series, joka on parissakin paikassa tarjouksessa) kutkuttelee, mutta mielessä on pieni epävarmuus siitä jääkö kamado ilman käyttöä hitaan lämpenemisen tai operoinnin takia. Kaipaisin kokemuksia siitä, sopiiko kamado myös nopeaan ad-hoc grillailuun low & slow -hommien lisäksi? Lämpeääkö monella Kamado useampana iltana viikossa ihan vaan tunniksi vai kannattaako tyytyä kaasugrilliin?
 
taiseksi. Kamado (Evolve Econ series, joka on parissakin paikassa tarjouksessa) kutkuttelee, mutta mielessä on pieni epävarmuus siitä jääkö kamado ilman käyttöä hitaan lämpenemisen tai operoinnin takia. Kaipaisin kokemuksia siitä, sopiiko kamado myös nopeaan ad-hoc grillailuun low & slow -hommien lisäksi?
Minulla on weberin kaasumikro, weberin mastertouch 57cm hiiligrilli ja uusin tulokas Bonon kamado (grande, eli samaa kokoluokkaa kuin tuo evolve). Kamado ottaa paljon nopeammin lämmöt valmiiksi kuin weberin hiiligrilli. Minulla on hiilikori kamadossa minne laitan pari sytytyspalaa ja grilli on käytännössä 10-15min kuluessa käyttökunnossa vaikka makkaran paistoon. On se monimutkaisempi laitos kuin kaasugrilli, mutta ei minusta kylläkään mikään mahdottoman hidas.
 
Minulla on weberin kaasumikro, weberin mastertouch 57cm hiiligrilli ja uusin tulokas Bonon kamado (grande, eli samaa kokoluokkaa kuin tuo evolve). Kamado ottaa paljon nopeammin lämmöt valmiiksi kuin weberin hiiligrilli. Minulla on hiilikori kamadossa minne laitan pari sytytyspalaa ja grilli on käytännössä 10-15min kuluessa käyttökunnossa vaikka makkaran paistoon. On se monimutkaisempi laitos kuin kaasugrilli, mutta ei minusta kylläkään mikään mahdottoman hidas.
Itse sytyttelen minikaasupolttimella ja annan kansi auki lämmetä 10-15 min. Sen jälkeen kansi kiinni ja lämmöt on sopivat esim. makkaranpaistoon alta 5 minuutin.
 
Minulla on weberin kaasumikro, weberin mastertouch 57cm hiiligrilli ja uusin tulokas Bonon kamado (grande, eli samaa kokoluokkaa kuin tuo evolve). Kamado ottaa paljon nopeammin lämmöt valmiiksi kuin weberin hiiligrilli. Minulla on hiilikori kamadossa minne laitan pari sytytyspalaa ja grilli on käytännössä 10-15min kuluessa käyttökunnossa vaikka makkaran paistoon. On se monimutkaisempi laitos kuin kaasugrilli, mutta ei minusta kylläkään mikään mahdottoman hidas.

Itse sytyttelen minikaasupolttimella ja annan kansi auki lämmetä 10-15 min. Sen jälkeen kansi kiinni ja lämmöt on sopivat esim. makkaranpaistoon alta 5 minuutin.

Kuinkas hiilien lisääminen? Pidättekö jatkuvasti Kamadon täynnä ja sammutatte hiilet ilmanottoaukot sulkemalla ja jatkatte siitä seuraavalla kerralla, vai annosteletteko hiilet aina grillaamisen keston mukaan joka kerta?
 
Kuinkas hiilien lisääminen? Pidättekö jatkuvasti Kamadon täynnä ja sammutatte hiilet ilmanottoaukot sulkemalla ja jatkatte siitä seuraavalla kerralla, vai annosteletteko hiilet aina grillaamisen keston mukaan joka kerta?
Riippuu mitä grillaa. Jos jotain makkaraa niin aika usein on entisiä hiiliä jäljellä.
Toki kun grillaus loppu niin aukot kiinni niin ei mene hiiltä hukkaan.

Mikään ei toki estä lisäämästä hiiltä kesken vedon, mutta se tietty vaatii sit grillattavan + ritilöiden yms. poistoa että saa lisättyä hiiliä.
 
Kuinkas hiilien lisääminen? Pidättekö jatkuvasti Kamadon täynnä ja sammutatte hiilet ilmanottoaukot sulkemalla ja jatkatte siitä seuraavalla kerralla, vai annosteletteko hiilet aina grillaamisen keston mukaan joka kerta?
En ole vielä koskaan joutunut lisään hiiliä kesken kokkailujen vaikka on tullut tehtyä +13h savustuksia. Tulee laitettua yleensä reilummin ja jämät käytetään seuraavilla grillauksilla.

Kamadon yksi ehdoton etu on se, että ei juurikaan vaadi putsailuja. Grillauksen päätyttyä vaan pyyhkäisee suurimmat ruoan jämät hiilille, tarvittaessa kääntää lämmönjakolevyjen likaisen puolen hiiliä päin ja avaa ilmanottoaukot täysille niin putsaantuminen hoituu itsestään.
 
Varmaan vähän tarvitaan lisäinffoa että onko tarkoitus grillata vaan muutama makkara jolloin pienempi kahden polttimoinen riittänee?

Pieni perhe kyseessä minä, vaimo ja pari mäyräkoiraa :lol: aika laidasta laitaan tulee tehtyä varmasti. Makkaraa, pihviä, kasviksia jne. Yleensä kahdelle tehtyä, mut joskus myös 4 ku vieraita käymässä.
 
Pieni perhe kyseessä minä, vaimo ja pari mäyräkoiraa :lol: aika laidasta laitaan tulee tehtyä varmasti. Makkaraa, pihviä, kasviksia jne. Yleensä kahdelle tehtyä, mut joskus myös 4 ku vieraita käymässä.

Viime kesälle laitoin 3-polttimisen, itselle ja vaimolle tulee käristeltyä yhtä sun toista mutta ei tämä ainakaan liian suuri ole. Vähänkään isomman lihasetin jos pistää ja vielä jos on grillattavaa lisuketta niin kyllä se tila on käytössä aika hyvin. En herkästi pienempää laittaisi ilman erityisen painavaa syytä.

Napoleon Freestyle 365 kyseessä, mennee budjettisi yli ellei satu hyvää tarjousta vastaan, mutta kokoluokan vertaamiseen.
 
Hyvä myös huomata että polttimoiden määrä ei ihan koko totuutta kerro. Grillausala voi vaihdella aika laillla. Monessa halpiksessa grillausalla voi olla selvästi pienempi. ( Ja myös teho ).
 
Viime kesälle laitoin 3-polttimisen, itselle ja vaimolle tulee käristeltyä yhtä sun toista mutta ei tämä ainakaan liian suuri ole. Vähänkään isomman lihasetin jos pistää ja vielä jos on grillattavaa lisuketta niin kyllä se tila on käytössä aika hyvin. En herkästi pienempää laittaisi ilman erityisen painavaa syytä.

Napoleon Freestyle 365 kyseessä, mennee budjettisi yli ellei satu hyvää tarjousta vastaan, mutta kokoluokan vertaamiseen.
Kyllä tuon vois laittaa tilaukseen, hyvältä vaikutti! Kiitos infosta.
 
Joo ota suoraan 'kunnon merkki'.. vaikkakin äiteellä on viidettä vai kuudetta vuotta käytössä AntonOliver halpis ilman ongelmia. Pikkujutuissa kuten tiiveydeyssä ja lämmönjaossa se laatu sitten näkyy.
 
Jep, mutta sanotaan myös, että sisältää GBS SS -ritilän, joka on nimenomaan RST. Lisäksi heidän hinta vastaa 5755 mallin hintaa, joka nyt sitten toki tuli tarjoukseen. Pyysin verkkistä antamaan vahvistuksen asialle
Vastaus tulikin jo:

"
Hei,
meillä jäänyt pieni virhe tähän – ritilä on pinnoitettua terästä.
Virhe on kohdassa: ” Irrotettavalla sisäosalla ja saranoiduilla reunoilla varustettu GBS SS -grilliritilä mahdollistaa mm. wokkipannun ja ruskistusritilän käytön, sekä hiilien lisäämisen grilliin ritilää poistamatta” -> nyt poistettu tuo SS-kohta joka viittaa ruostumattomaan teräkseen (Stainless Steel)
Ystävällisin terveisin.... "
 
Joo ota suoraan 'kunnon merkki'.. vaikkakin äiteellä on viidettä vai kuudetta vuotta käytössä AntonOliver halpis ilman ongelmia. Pikkujutuissa kuten tiiveydeyssä ja lämmönjaossa se laatu sitten näkyy.
Onkohan tuo Anton Oliver merkin takia absoluuttisesti huono kaikissa malleissa? Ei mitään kokemusta merkistä ja verkkiksessä normihinta reilut 400€ siinä neljän polttimen kaasugrillissä kun se oli vielä viime- tai toissa viikolla alessa 279€. Meinasin napata mukaan.
 
Onkohan tuo Anton Oliver merkin takia absoluuttisesti huono kaikissa malleissa? Ei mitään kokemusta merkistä ja verkkiksessä normihinta reilut 400€ siinä neljän polttimen kaasugrillissä kun se oli vielä viime- tai toissa viikolla alessa 279€. Meinasin napata mukaan.
Verkkiksen oma merkki niin saattaa olla mitä vaan. Itsellä oli hiilihissigrilli ja se oli niin järkyttävää paskaa että reklamoin ja sain puolet rahasta takaisin.
 
Onkohan tuo Anton Oliver merkin takia absoluuttisesti huono kaikissa malleissa? Ei mitään kokemusta merkistä ja verkkiksessä normihinta reilut 400€ siinä neljän polttimen kaasugrillissä kun se oli vielä viime- tai toissa viikolla alessa 279€. Meinasin napata mukaan.
Ei se 4 polttimon ja sivukeittimen versio ainakaan superhuono ole.. Ritilä ja kaasulinjasto laatua, lämpötilaeroja huomattavasti etu- ja takaosassa (pitää vaan tietää), tuulee läpi. Muuten toiminut hyvin, eikä ole edes ruosteessa. Jollain parilla sadalla ostin alennuksesta, ehkä juuri tuon arvoinen.
 
Ei se 4 polttimon ja sivukeittimen versio ainakaan superhuono ole.. Ritilä ja kaasulinjasto laatua, lämpötilaeroja huomattavasti etu- ja takaosassa (pitää vaan tietää), tuulee läpi. Muuten toiminut hyvin, eikä ole edes ruosteessa. Jollain parilla sadalla ostin alennuksesta, ehkä juuri tuon arvoinen.
Kyllä tuo ehkä tuohon 249eur hintaan voisi menetellä pihvin paistajalle. Sama ritillä kuin 'itsellä' jne. Anton Oliver CX4 -kaasugrilli, teräs 249,99

EDIT: teräs taitaa tuossa kuvastaa vain väritystä :)
 
Viimeksi muokattu:
Mulla oli tota kalliimpi versio Anton Oliver 4 SB kiikarissa jos se asiansa ajaa. Siinä oli just perunakattilalle sivukeitin minkä kans aprikoin hyväksi ominaisuudeksi. Ei ollut ihan pienin grillausala myöskään. En siitä kyllä yli 400€ maksa, pitäis saada taas siihen 200-300€ väliin jos on tuo CX4:kin menetellyt.
 
Mulla oli tota kalliimpi versio Anton Oliver 4 SB kiikarissa jos se asiansa ajaa. Siinä oli just perunakattilalle sivukeitin minkä kans aprikoin hyväksi ominaisuudeksi. Ei ollut ihan pienin grillausala myöskään. En siitä kyllä yli 400€ maksa, pitäis saada taas siihen 200-300€ väliin jos on tuo CX4:kin menetellyt.
Ei sillä sivukeittimellä taida mitään tehdä, vissiin ei saa edes vettä kiehumaan jos hiemankin on tuulenvirettä.
 
Ei sillä sivukeittimellä taida mitään tehdä, vissiin ei saa edes vettä kiehumaan jos hiemankin on tuulenvirettä.
Tämä oli hyvä kuulla. Aika keskeinen tieto, kiitos siitä. Tämä yhdessä tuon Mikkos reklamaation ja rahojen palautuksen vakuuttaa minut ainakin miettimään toista merkkiä ensisijaisesti.
 
Oli jo tuo Evolve liipaisimella noin 900e posteineen, mutta nyt Kobe 21" Grandea näkyy olevan parissakin paikassa hintaan 599e. Käsittääkseni todella hyvä tarjous. Vähän lisävarusteita puuttuu Evolveen verrattuna, ehkä olennaisimpana hiilikori jonka toki saa ostettua erikseen. Onko jotain syytä miksi 300 euron hintaerolla kannattaisi silti hankkia Evolve tai jokin muu Kamado?
 
Oli jo tuo Evolve liipaisimella noin 900e posteineen, mutta nyt Kobe 21" Grandea näkyy olevan parissakin paikassa hintaan 599e. Käsittääkseni todella hyvä tarjous. Vähän lisävarusteita puuttuu Evolveen verrattuna, ehkä olennaisimpana hiilikori jonka toki saa ostettua erikseen. Onko jotain syytä miksi 300 euron hintaerolla kannattaisi silti hankkia Evolve tai jokin muu Kamado?
Itellä ollut nyt n 3v 21" kobe. Hankkinut siihen lisäksi divide&conquer systeemin, hiilikorin ja uuden sadehatullisen yläventtiilin. Vaihdoin myös huopatiivisteet lasikuituisiksi.
Sekä viimeisin ostos smart fire.
800 euroa maksoi kamado. Ei ole ostos kaduttanut.
 
Oli jo tuo Evolve liipaisimella noin 900e posteineen, mutta nyt Kobe 21" Grandea näkyy olevan parissakin paikassa hintaan 599e. Käsittääkseni todella hyvä tarjous. Vähän lisävarusteita puuttuu Evolveen verrattuna, ehkä olennaisimpana hiilikori jonka toki saa ostettua erikseen. Onko jotain syytä miksi 300 euron hintaerolla kannattaisi silti hankkia Evolve tai jokin muu Kamado?
No, itse ostaisin kyllä Evolven. Boldattuna tärkeimmät käytön helppouden ja kunnossapidon kannalta:
  • Hiilikori
  • Parempi ritiläsysteemi (divide&conquer)
  • Ei puuosia (puu happanee todennäköisesti aika nopeasti ellet huolla)
  • Parempi yläilmaventtiili
  • Lukittava kansi
  • Isompi grillausala
  • Paremmat tiivisteet
  • Elinikäinen takuu keraamisille osille
 
Onkos tuo Evolven Prime vs. Econ sen n. 100e lisähinnan väärti?
Ei niillä ominaisuuksien puolesta näytä olevan juuri muuta eroa kuin että Primen mukana tulee perus pizzakivi, yläilmaventtiilin saa pyöräytettyä kokonaan pois paikaltaan ja kannen sarana on keventävää/hidastavaa mallia. Muut erot lienee kosmeettisia.

Molemmissa Evolveissä on näköjään mukana myös tuhkakuppi, jonka voi nostaa tyhjennystä varten ulos. Vastaavaa olen kaipaillut Bonon kanssa.
 
Kysyin valmistajalta noista Evolven eroista ja vastaus tulikin suht ripeästi:

The Econ series has an overall better build quality, better and bigger screws, sturdier design. Econ has a charcoal basket. Also the Econ cooking surface is slightly bigger.

Prime series has better features, like black glazed deflectors and pizza stone. Also, if you choose they have metal side-tables, which the Econ does not.

Either than that, both of them have similar features.
 
Oletteko kokeilleet tämän vuoden Lidlin hiiliä, ovatko mitenkään erityisiä? Huomasin niiden sisältävän mm. aitalyhtyakaasiaa joka tunnetaan Kuubassa nimillä El Marabú ja Marabou weed. Mitään takeita tuskin on että kaikkia lajeja olisi tasaisesti joka pussissa, mutta mielenkiintoista jos tuollaisia lajeja alkaa näkyä halpamerkeissä. Tässä ketjussa on pari vuotta Lidlin hiiliä kutsuttu roskahiiliksi, lieneekö enää sama valmistaja. Joo, en ollut autolla ja jatkoin muualle niin en viitsinyt lähteä raahaamaan säkkiä :)
 
Oletteko kokeilleet tämän vuoden Lidlin hiiliä, ovatko mitenkään erityisiä? Huomasin niiden sisältävän mm. aitalyhtyakaasiaa joka tunnetaan Kuubassa nimillä El Marabú ja Marabou weed. Mitään takeita tuskin on että kaikkia lajeja olisi tasaisesti joka pussissa, mutta mielenkiintoista jos tuollaisia lajeja alkaa näkyä halpamerkeissä. Tässä ketjussa on pari vuotta Lidlin hiiliä kutsuttu roskahiiliksi, lieneekö enää sama valmistaja. Joo, en ollut autolla ja jatkoin muualle niin en viitsinyt lähteä raahaamaan säkkiä :)
Omat kokemukset tosiaan usemman vuoden takaa ja silloin ne oli kuten briketitkin täyttä roskaa.
Voishan hiilille kokeilla antaa toisen mahdollisuuden, mutta pahasti kyllä veikkaan että koostumus on ainakin lähempänä hiilipölyä kuin hiilipaloja.
 
Olikos suositusta grillihanskalle? Periaatteessa yksi kpl. riittää.
 
Oletteko kokeilleet tämän vuoden Lidlin hiiliä, ovatko mitenkään erityisiä? Huomasin niiden sisältävän mm. aitalyhtyakaasiaa joka tunnetaan Kuubassa nimillä El Marabú ja Marabou weed. Mitään takeita tuskin on että kaikkia lajeja olisi tasaisesti joka pussissa, mutta mielenkiintoista jos tuollaisia lajeja alkaa näkyä halpamerkeissä. Tässä ketjussa on pari vuotta Lidlin hiiliä kutsuttu roskahiiliksi, lieneekö enää sama valmistaja. Joo, en ollut autolla ja jatkoin muualle niin en viitsinyt lähteä raahaamaan säkkiä :)

3kg punainen pussi?
Koko näytti olevan noin 2x1cm puolivälissä pussia.

E49B8FE1-475C-4920-9819-EC0303A481D9.jpeg
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!

Teräskamado voisi olla hyvä ratkaisu gillausalan, hinnan ja painon puolesta

Hiiligrilli Char-Griller Akorn 20 Kamado | Talotarvike.com

Mulla on ollut vastaava ( Char Boil Kamander ) pari vuotta ja ollut erittäin tyytyväinen, onnistuu niin 400C pizzanpaisto kuin 10h @ 100c
 
Mites joku tällanen kamado?

Vai onko tuollaiset mistään kotoisin. Mielummin ottaisin vielä pykälää isomman grillausalan, mutta tollaisessa hinta olisi vähän lompakkoystävällisempi.
Tuolla hintaa ottaisin mieluummin Mustangin kamadon L kokoisena. Niissä on nykyään 10v takuu. Toki Jamestownissa tulee vakiona tuo kaksiosainen ritilä, mutta lämmönjakokivi näyttää olevan kuitenkin yksiosainen, niin en tiedä onko tuosta nyt sitten hirveästi iloa. Mustangiin saa tilattua jälkikäteen tuon grillausjärjestelmän jos sellaista kaipaa.

Toki jos tuon 700e hinta luokkaan laittaa reilun satkun lisää, niin saa jo 24" Evolvea jossa tuleekin paremmin varusteita mukana ja elinikäinen takuu keramiikalle.
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!

Itsellä kamadon lisäksi tämä smoker jonka löysin viime vuonna tarjouksessa 400 egellä. Käytössä ollut koko talvenkin ja erittäin tyytyväinen. Useinmiten porukkaa sen verran että kamado ei riitä.
 
Nyt kaipais vähän suositusta hiilivehkeestä kaasugrillin kaveriksi. Tavoite olis, että grilli soveltuisi savustushommiin ja normaali grillaus onnistuisi. Kokoa sais olla sen verran, että grillailu kaveriporukalle onnistuu, sanotaan nyt esim 4-6hlö tarpeisiin. Kaasugrilli toki tukemassa esim lämpimänä pitämisen muodossa.

Mustangin offset savustin näyttäisi sen suuntaiselta, mikä tsekkaisi aika hyvin eri bokseja plus hintakin on kohtuullinen, en kuitenkaan haluaisi että halpa tarkoittaisi sitten käytännössä paskaa.

Kamadomalliset grillit voisi toimia myös, mutta niissä hinnat on äkkiseltään tosi isoja.

Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Pellettivehkeisiin en oikein syty enkä ehkä kaipaisi mitään verkkovirtaa tarvitsevaa vehjettä.

Hintaluokka sais olla mieluiten siellä 500 nurkilla tai mieluiten lähempänä sitä, kuin tonnia. Voin perustelluista syistä joustaa tästä. Grilli on kesät talvet ulkona, voin toki peittää peitteellä tai siirtää talveksi katetulle terassille, joka ei ole lasitettu. Grilliritilä saisi olla mieluiten rosteria, ettei ruoste pasko sitä.

Vinkkejä otetaan vastaan!
Weber 57cm pallo. Sillä onnistuu nuo kaikki mitä mainitset ja voit ostaa sen parhaimman mallin missä on lämmönjakolevyt, rosteriritilät ja savustukselle lämmölle oma asetus ilmaraoksi Tosin tämä foorumi on niin kamadoissaan että tämä ehdotus tullaan tyrmäämään.
 
Itsellä kamadon lisäksi tämä smoker jonka löysin viime vuonna tarjouksessa 400 egellä. Käytössä ollut koko talvenkin ja erittäin tyytyväinen. Useinmiten porukkaa sen verran että kamado ei riitä.
Onko ton hintaluokan tollaset offset savustimet mistään kotoisin? Toi näyttää aika samanlaiselta kun toi mustangin offsetti paitsi että rasva-astia puuttuu pohjalta. Jotenkin tuntuu oudolta, että tuollaisia olisi 400€ hintaluokassa kun toisaalta niitä löytyy myös useamman tonnin hintaluokassa, niin väkisinkin hiipii mieleen sellanen, että onko noi sitten ulkoa ja sisältä ruosteessa muutaman vuoden jälkeen ja onko noi rakenteeltaan niin laadukkaita, että esim tiiveyden puolesta saa lämpötiloja hallittua riittävän tarkasti ja johdonmukaisesti? Tollanen kyllä palvelisi käytössä kaasugrillin kaverina hyvin, kun grillipesä on kokoluokaltaan sellanen perusgrillailuun ja esim pihvien pintojen ottamiseen sopiva, ja sitten taas tulipesässä esim ihan vaan hiilillä saisi epäsuoraa lämpöä savustuspuolelle vaikka tavoitteena ei olisikaan savustaa, ja tavara maistuisi hiiligrilliltä eikä kaasutetulta.
 
Onko ton hintaluokan tollaset offset savustimet mistään kotoisin? Toi näyttää aika samanlaiselta kun toi mustangin offsetti paitsi että rasva-astia puuttuu pohjalta. Jotenkin tuntuu oudolta, että tuollaisia olisi 400€ hintaluokassa kun toisaalta niitä löytyy myös useamman tonnin hintaluokassa, niin väkisinkin hiipii mieleen sellanen, että onko noi sitten ulkoa ja sisältä ruosteessa muutaman vuoden jälkeen ja onko noi rakenteeltaan niin laadukkaita, että esim tiiveyden puolesta saa lämpötiloja hallittua riittävän tarkasti ja johdonmukaisesti? Tollanen kyllä palvelisi käytössä kaasugrillin kaverina hyvin, kun grillipesä on kokoluokaltaan sellanen perusgrillailuun ja esim pihvien pintojen ottamiseen sopiva, ja sitten taas tulipesässä esim ihan vaan hiilillä saisi epäsuoraa lämpöä savustuspuolelle vaikka tavoitteena ei olisikaan savustaa, ja tavara maistuisi hiiligrilliltä eikä kaasutetulta.
En tiedä vielä kestävyydestä kun vasta 9 kk käytössä, mutta vähän ruostetta sieltääl muttei haittaa. Ohkasempi kun jenkkiversiot, siksi halvempi. Pientä omaa modausta Youtuubin vinkeillä niin toimii. Tivarinauhaa mm vetänyt kansiin, rasvaämpäri päädyssä, lisämittarin, hiilikorin etc.
 
Ostin sunsetcharcoalista 2x10kg coffee kovapuuhiiliä. Savut on liian voimakkaat rivarissa grillaamiseen. Ruoka on ollut kyllä ihan hyvää, mutta voimakkaan savuista.

Olisko joku halunnut hakea avaamattoman 10kg säkin vaikka 15€ hintaan? Asustan Jyväskylässä. Jos jotain kiinnostaa testata erittäin voimakasta savuhiiltä, niin laita yv. Tilailen jotain neutraalimpaa tilalle.

Edit. Hiilet löysi itselleen uuden kodin.
 
Viimeksi muokattu:
Weberiltähän löytyy smoky mountain, mutta se ei varmaankaan ole perusgrillailussa kätevä. Weberin pallot taas lienee hiiligrillaukseen erinomaisia, mutta meneeköhän noilla savustuspuoli haastavaksi?

Vinkkejä otetaan vastaan!

Mulla on alle 200e weberin pallo (57) ollu tos toista kesää nyt ja aivan hienosti silläkin low and slow meiningit savun kera onnistuu. Pidempii hommii tekee "käärmeen" ja taas sit näihin alle parin tunnin juttuihin nii epäsuoralla vaan ja hiilien / brikettejen päälle pari savu palaa. Tai no mielen mukaa tottakai saa enemmänkin laittaa....

Mutta TLDR: Onnistuu.

e: Kamadoinen yleisöhän täällä on paikalla, mutta tosiaan melkeenpä kaikenlainen muu on tullut kokeiltua kuin isompi brisket ja kaikki on onnistunut oikein hyvin ihan tuolla perus 57 weberil.

Imo jos hiiligrilleistä ei oo kokemusta nii tolla niihin hiilihommiin ja savustelun aloitteluun. Sit ku tuntuu ettei riitä nii sit kamadoa tms.
Noi weberit menee kyllä hyvällä hinnalla käytettynäkin eteenpäin.
 
Mulla on alle 200e weberin pallo (57) ollu tos toista kesää nyt ja aivan hienosti silläkin low and slow meiningit savun kera onnistuu. Pidempii hommii tekee "käärmeen" ja taas sit näihin alle parin tunnin juttuihin nii epäsuoralla vaan ja hiilien / brikettejen päälle pari savu palaa. Tai no mielen mukaa tottakai saa enemmänkin laittaa....

Mutta TLDR: Onnistuu.

e: Kamadoinen yleisöhän täällä on paikalla, mutta tosiaan melkeenpä kaikenlainen muu on tullut kokeiltua kuin isompi brisket ja kaikki on onnistunut oikein hyvin ihan tuolla perus 57 weberil.

Imo jos hiiligrilleistä ei oo kokemusta nii tolla niihin hiilihommiin ja savustelun aloitteluun. Sit ku tuntuu ettei riitä nii sit kamadoa tms.
Noi weberit menee kyllä hyvällä hinnalla käytettynäkin eteenpäin.
Joo, pallogrilli mulla on aiemmin ollutkin. Päädyin nyt kuitenkin kamadoon tällä kertaa, mielenkiinto oli liian suuri.
 
Minkäslaisia varusteita olisi syytä hommata tollasen kamadon kaveriksi, kun ajattelin sen sijoittaa katetulle aidatulle, mutta lasittamattomalle terassille. Kattomateriaalina on tollanen valokate, enkä ole erityisen huolissani mistään savuista tai nokeamisesta. Ainakin tollanen suojahuppu/suojapeite lienee järkevä, kun grillin sijoituspaikka on tuo terassi ympärivuotisesti. Kamadoksi valikoitui Mustangin L-koko, jos jollekin ei osunut silmiin ylempää keskustelusta.

Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?

Sitten muita varusteita, suosituksia voisi seuraavista hommista tarjoilla:

-Hyvän hintalaatusuhteen hanskat, onko esim jotkut hitsaus tms hanskat hyviä?
-Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin? Käytättekö jotain kertis folioastioita, vai ootteko investoineet johonkin rosteri tms kulhoon?

Tuleeko jotain muuta mieltä suositella? Teen pääsääntöisesti grillissä liharuokia, myös low and slow hommia ja aika-ajoin vaan mahdollisimman kuumalla sous videllä kypsennettyihin lihoihin pinnat. Onko esimerkiksi joku tollanen arinaristikko tuonne hiilien alle suositeltava, tai näettekö selkeää lisarvoa jollain korokeritilöillä ja onko noissa varusteissa sellanen ristiin yhteensopivuus yleistä. Onko esimerkiksi tuollaisilla monitoimiritilöillä, joilla tulee tuollaiset puolikuun muotoiset lämmönjakolevyt, sen verran iso tuo kahden ritilätason korkeusero, että tuollainen ajaisi paremmin tuollaisen 2 tasoisen ritilän osalta asiansa. Tuollaisella nyt ainakin saisi pikkasen kätevämmin hoidettua esimerkiksi "vedetään pinnat kiinni ja sitten epäsuoralle lämmölle" - tyyliset setit joillekin pihveille, jos haluaa sitten vetää steikkien ruskistuksen jälkeen jotain kasviksia sinne suoralle lämmölle.

Alla listattuna bigshopista heidän kamadoidensa lisävarusteita, mutta suosituksia saa antaa toki muistakin liikkeistä, tai jos esim "ikeasta löytyy hyvä rst astia drip astiaksi" niin voi vinkata.


En ole kaikkea mahdollista suinpäin ostamassa, lähinä kiinnostaisi kuulla yleiskommentteja siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata hommata. Mulla on perus grillausvälineitä muuten ihan hyvät valikoimat, eli löytyy piippusytytintä edellisestä hiiligrillistä, löytyy isoa ja pienempää lastaa, grillipihtejä, grillin puhdistusharjoja, valurautaparilaa smash burgereille yms, joten lähinä tuollaiset kamadospesifit elämänlaatua parantavat asiat olisi tässä nyt ensisijaisesti listalla.
 
Minkäslaisia varusteita olisi syytä hommata tollasen kamadon kaveriksi, kun ajattelin sen sijoittaa katetulle aidatulle, mutta lasittamattomalle terassille. Kattomateriaalina on tollanen valokate, enkä ole erityisen huolissani mistään savuista tai nokeamisesta. Ainakin tollanen suojahuppu/suojapeite lienee järkevä, kun grillin sijoituspaikka on tuo terassi ympärivuotisesti. Kamadoksi valikoitui Mustangin L-koko, jos jollekin ei osunut silmiin ylempää keskustelusta.

Katselin mustangin lisävarusteita verkkokauppa.comista ja löytyi ainakin tuollainen grillimatto. Onkohan tuollainen tarpeen/hyödyllinen. Terassin materiaalina on tollanen terassiöljytty laudoitus, jossa on perus raot, eli pieni määrä tuhkaa siinä lattialla ei aiheuta mitään komplikaatioita esimerkiksi tuhkia tyhjennellessä, koska ne voi harjata sinne terassin rakoihin, mutta onko noissa kamadoissa riskinä, että jotain valuu tai ropisee kesken grillauksen?

Sitten muita varusteita, suosituksia voisi seuraavista hommista tarjoilla:

-Hyvän hintalaatusuhteen hanskat, onko esim jotkut hitsaus tms hanskat hyviä?
-Ratkaisu deflectorilevyn päälle tulevaan tippa-astiaan savustushommiin? Käytättekö jotain kertis folioastioita, vai ootteko investoineet johonkin rosteri tms kulhoon?

Tuleeko jotain muuta mieltä suositella? Teen pääsääntöisesti grillissä liharuokia, myös low and slow hommia ja aika-ajoin vaan mahdollisimman kuumalla sous videllä kypsennettyihin lihoihin pinnat. Onko esimerkiksi joku tollanen arinaristikko tuonne hiilien alle suositeltava, tai näettekö selkeää lisarvoa jollain korokeritilöillä ja onko noissa varusteissa sellanen ristiin yhteensopivuus yleistä. Onko esimerkiksi tuollaisilla monitoimiritilöillä, joilla tulee tuollaiset puolikuun muotoiset lämmönjakolevyt, sen verran iso tuo kahden ritilätason korkeusero, että tuollainen ajaisi paremmin tuollaisen 2 tasoisen ritilän osalta asiansa. Tuollaisella nyt ainakin saisi pikkasen kätevämmin hoidettua esimerkiksi "vedetään pinnat kiinni ja sitten epäsuoralle lämmölle" - tyyliset setit joillekin pihveille, jos haluaa sitten vetää steikkien ruskistuksen jälkeen jotain kasviksia sinne suoralle lämmölle.

Alla listattuna bigshopista heidän kamadoidensa lisävarusteita, mutta suosituksia saa antaa toki muistakin liikkeistä, tai jos esim "ikeasta löytyy hyvä rst astia drip astiaksi" niin voi vinkata.


En ole kaikkea mahdollista suinpäin ostamassa, lähinä kiinnostaisi kuulla yleiskommentteja siihen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata hommata. Mulla on perus grillausvälineitä muuten ihan hyvät valikoimat, eli löytyy piippusytytintä edellisestä hiiligrillistä, löytyy isoa ja pienempää lastaa, grillipihtejä, grillin puhdistusharjoja, valurautaparilaa smash burgereille yms, joten lähinä tuollaiset kamadospesifit elämänlaatua parantavat asiat olisi tässä nyt ensisijaisesti listalla.
Minulla tuli suojahuppu kamadon mukana, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitään syytä käyttää sitä vaikka kesät pönttö onkin taivasalla. En ole myöskään vielä keksinyt miksi deflektorin päälle tarvisis tippa-astiaa. Nesteet valukoon sen päälle.

Grillimaton hyöty lienee lähinnä se, että saattaa suojata terassia rasvalta.

Itsellä on useammat hanskat:
Arinan sijaan kannattaa ostaa hiilikori, esim:
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
283 738
Viestejä
4 871 847
Jäsenet
78 701
Uusin jäsen
MildlyToxicPony

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom